Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H_Zozo
tag
Sziasztok,
nem találtam sajnos ennél jobb helyet kérdéseim feltevésének.
Gondolom másoknak egyértelmű lesz amit szeretnék, de mivel sosem használtam Linux/UNIX-ot korábban, ezért nekem nem világos néhány dolog.Tehát összeraktam egy letöltőgépet FreeNAS-al, működik is minden szépen. Szeretném monitorozni, hogy mi is történik letöltés közben, ezért szeretném hozzáilleszteni egy már korábban épített ks0108 LCD modulomat a rendszerhez.
Találtam egy nagyon jó kis leírást hozzá itt, de mivel ez HD44780 kijelzővel működik, ezért nekiálltam körülnézni hogyan oldhatnám meg.
Megtaláltam, hogy a kijelzőmhöz található driver a GLCDProcDriver-ben található. Az oldalró le is tölthető a glcdprocdriver-0.0.5.tar.bz2 nevű fájl. A telepítési leírásban azt írja, hogy le kell fordítani, majd installálni.
Na itt ragadtam meg.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni hogy lépésről lépésre mit kellene csinálnom, hogy az adott driver működjön. A FreeNAS gép SSH-val kommunikál a Windowsos gépemmel. Putty-ot tudok használni.Segítségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bestbuy játékok
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Gyors és éles, 120 alatt: Acer Predator XB273K V5
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell UltraSharp U2913WM 2560 1080 monitor + Dell Sound Bar AX510 10W
- Apple iPhone 15 Pro - Black Titanium - 128GB - Akku: 87% - Megkímélt állapot!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest