Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sipi
    addikt

Nálam az fglrx (ati) telepítésével nem szokott gond lenni...
    ...viszont van egy nVidia-s gép, amire sehogysem akart felmenni a driver, de már arra is gondoltam, lehet, hogy a kártya szar... 2D-ben működik.

...szóval én egyiket sem látom sokkal "szarabbnak" mint a konkurens gyártóé...

Szerk.: Nekem a régebbi videokártya miatt nem volt jó a kattintgatós megoldás és kellett az ati-hoz mennie érte, újabb kártyákkal elvileg az is met volna (ki is írta, hogy ez a baja).

Az nVidia, ami nem működik momentán, szintén egy régebbi kártya.

Ja, és tényleg kiadhatnák ezeket a drivereket nyíltként... :K
    ...de egyhamar biztos nem fogják... :O

Pedig hidd el, az Ati fényévekkel szarabb. Egy kellően összerakott, tesztelt, régio programokat használó és népszerű disztróban nem lesz vele gond, mert addig keresnek hozzá való XServert, kernelt és beálíltásokat, amíg megy - és gyorsan kiadják.

De az, hogy egy adott ati-driver gyakolratilag csak egy adott verziójú kernellel és xorg-serverrel hajlandó futni, nonszensz. A Mobility Radeon 9600-asomon még sosem ment rendesen a zárt driver, az új kerneleket egyik driver sem ismeri, a régieket többnyire már nem szokta, az xorgom neki katasztrófa. Kb. 5 verzióváltás után eljutott odáig, hogy legalább a 2.6.2x-es sorozatú kernelen hajlandó lefordulni a legújabb - igaz, modprobe-olni ezt sem lehet, hiszen maga a modul hibás lesz.

nVidia-val ez szokott lenni, hogy igazából kétféle driver van, a legacy a régi (de elég durván régi) kártyákhoz, és a sima minden máshoz.

Sipi

Új hozzászólás Aktív témák