- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Jester01 #6917 üzenetére
Megvan a (fél)megoldás Ghostolásra.
Live CD -> terminál -> sudo -s --> root jogosultság.
nautilus indítása (mert lusta vagyok a tar-t használni.)nautilus filebrowser root jogokkal indult, igy elvileg mindent tud írni/olvasni
(pl tudom szerkeszteni/menteni a smb.conf-ot is nagyon kényelmesen)mountolom a szerverem két particióját (SZERVER_SYSTEM és SZERVER_DATA)
Ahhoz hogy archiválni tudjam el kell menni a "filerendszer/média" mappába, mert ide mountolódtak.Na akkor arhiváljunk....
SZERVER_DATA - csontnélkül archiválódik MENTES particióra
SZERVER_SYSTEM - nem megy, pedig ez lene a rendszerparticio.nem baj... megpróbálom mappánként, tehát belépek a SZERVER_SYSTEM mappába.
Sajna a "dev" és a "lib" mappákat nem lehet archiválni, hibaüzenettel leáll a tömörítés.Probálom GHOSt for Linux-va!
ehhh....
g4l (0.27 ISO) letöltve, kiírva CD-re (winXP alatt) és nem butul... csak kifagy.
Most akkor csináljak egy Norton Ghost full DISK mentést?????
Azért az durva lenne kb. 1GB linux rendszer particó miatt.....
Új hozzászólás Aktív témák
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G9 i7-1255U 32GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest