- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple Watch
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jester01
veterán
válasz
fsb1000 #6920 üzenetére
Azért kaptál hibaüzenetet, mert lusta voltál tar-t használni
Amivel te próbáltál tömöríteni, az nem az eszköz fájlt akarta elrakni, hanem az eszköz tartalmát, ami jelen esetben nagyon nem jó. Arról nem is beszélve, hogy vigyázni kell a jogosultságok helyes mentésére. Szóval tar. -
Jester01
veterán
válasz
fsb1000 #6912 üzenetére
Linux "ghostolásban" semmi varázslat nincs, bebootolsz live cd-t és simán fájl szinten lemented az egészet mondjuk tar.gz-be. Visszaállítás hasonló. Ha a boot loadert is elcseszed (de ez nem jellemző) akkor azt macerásabb visszarakni. Persze csinálhatsz igazi blokk szintű mentést is (man dd), csak az lementi az üres helyet is. Cserébe viszont a boot loadert is
-
VaZso
senior tag
válasz
fsb1000 #6912 üzenetére
Szerintem a dd nevű progival tudod lementeni, valahogy így:
dd -if /dev/?da? -of filenévpl. hda1
Gondolom, tömöríteni is lehet, majd valaki biztos megírja a módját.
...tehát -if után a bemenő file, -of után a kimeneti file kerül, a vinyó pedig elérhető fileként a /dev/ könyvtárban.
hda1 a primary master IDE eszköz első partíciója, hda az egész vinyó.
SATA esetén ugyanez sda1. -
válasz
fsb1000 #6902 üzenetére
"writable helyett megteszi a chmod 777"
Ket kulonbozo szintrol van szo: a samba.conf-ban a writeable azt mondja meg, hogy az smb daemon egyaltalan foglalkozzon-e smb-s irasi kerelmekkel, a chmod meg azt, hogy ha mar egyszer atjott az irasi kerelem, akkor az teljesul-e. Ha egy sima chmod eleg volt, akkor valoszinuleg defaultbol be volt allitva a writable.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #6892 üzenetére
Végülis ubuntu server 8.10-et raktam fel. Helyből lehet telepíteni a samba-t meg a printerservert.
(végülis debián se lett volna fapadosabb... csak reménykedem hogy leyz PERC6/i driver ubuntuhoz... )Minden OK, látom is a WinXP gépekről a servert, de a megosztott mappákat csak olvasni tudom XP-ről.
A samba beállításokat 5x újra raktam, szerintem az OK, guest engedélyezve read only=no
lehet hogy a direktorik létrehozásakor követtem el hibát.
mkdir /var/shared/data Ez alapból read_only?
chmod-dal nem tudom NO_read_only-ra állítani... Biztos bénázok.Mi lehet a gond?
Megpróbáltam beüzemelni a SWAT-ot, Újabb bénázás.. nem indul és már samba-t sem lehet lestoppolni.
reinst!
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Trollok komolyan
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Update 08.04. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest