- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ant7517
csendes tag
Sziasztok
Bár kezdő vagyok, de itt leltem iptableses problémát.. Remélem jó helyre írtam.
kitaláltam tanulgatom a linuxot így az ünnepek alatt, ezért nextcloudot raktam fel lxc containerbe. Ez DMZben van, mivel port forwardinggal nem lehet kintről is elérni ugyanazon a címen meg belülről is, márpedig ez fontos anélkül nem ér semmit.
Ehhez szeretnék életemben először iptablest csinálni, és nagyon nagyon elakadtam (ja igen, ubuntu a rendszer)
A lényeg, sikerült összerakni, működik, de nem tudom a rendszert frissíteni. Értem ez alatt, hogy a web böngészők se mennek, semmi se. Ellenben megy a web server, csak éppen apt-get se, meg lynx se.
Mit rontok el ??Mellékelem az iptablest
# flush all chains
iptables -F
iptables -X # delete chains..# defaults...
iptables -P INPUT DROP
iptables -P OUTPUT ACCEPT
iptables -P FORWARD DROP# accept localhost...
iptables -A INPUT -i lo -j ACCEPT
iptables -A OUTPUT -o lo -j ACCEPT# DNS -- home server.
iptables -A INPUT -i eth0 -s 192.168.2.149 -p udp --sport 53 -j ACCEPT
#iptables -A OUTPUT -o eth0 -d 192.168.2.149 -p udp --dport 53 -m conntrack --ctstate NEW,ESTABLISHED -j ACCEPT# allow traffic if once connected
iptables -A INPUT -m state --state RELATED,ESTABLISHED -j ACCEPT# accept traffic nextcloud
iptables -A INPUT -p tcp --dport 80 -m state --state NEW,ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -m state --state NEW,ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT# this shit makes to work apt-get lynx etc.. 30000-65000
iptables -A INPUT -p tcp --match multiport --dports 30000:65000 -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPTmint látszik, itt az utolsó sorral ha megnyitom a 30000-65000ig minden tcp portot akkor működik.
Ezek ahogy elnéztem random generálódnak mert próbáltam kizárásos alapon meglelni a szükséges portot, esélytelenül..A neten semmi sincs róla, annyi van ha a 80as és 443as port nyitva, akkor működnie kell. hát nem teszi.
syslogot nem tudok nézni valamiért az lxc containerben nem működik de lehet hogy azért mert hiányos a tudásom
Előre is köszönöm

Ant..
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Titan Quest II
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Elektromos autók - motorok
- Hobby rádiós topik
- Parfüm topik
- Gumi és felni topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- FarCry 4 Kyrat Edition eladó
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest