Hirdetés
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Apple Watch
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, mivel teljesen alap vagyok linuxból nem teljesen értem ezt.
Adott a probléma, a merevlemezem kb percenként kilövi magát folyton leállítja a hülye energia gazdálkodás. A hdparam kiakapcsolása se segít. Fél év alatt 20 000x állította le magát ami rettenetesen sok.
Ezt találtam a neten
while true; do
touch /media/disk/.tempfile
sleep 15
done
One way to use this is to make a bash file with that script and make another one containing:screen -mdS "some name for the screen" "name of the bash file that you created earlier"
For example:screen -mdS spin spin.shThat way you can close the ssh session without ending the script.
Na addig oké, hogy a felső kódot beírom SSH-n (a /media/disk.. részt a saját merevlemezem elérési útjára módosítottam)
De a screen -mdS spin spin.sh kód látszólag semmit se csinál. Nem igazán vágom. Szóval én csak azt szeretném hogy a fenti kis kódocska ami folyton birizgálja a merevlemezt, hogy ne aludjon el, az 0-24 ben fusson.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Interactive Brokers társalgó
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autós topik
- Diablo IV
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fotók, videók mobillal
- Arc Raiders
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest