Hirdetés
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Jester01
üzenetére
Közben megértettem mire gondoltál az első lemezen legyártott tömb + másik lemez hozzáadásánál.
Gyakorlatilag akkor a több órás szinkronizáció kikerülhetetlen, ha jól látom.
Megpróbálkoztam másképp:Az Ubuntu 16.04 Server telepítőt recovery módban indítottam el és parancssorból hoztam létre a /dev/md0 és /dev/md1 tömböket. Utóbbit az általad is említett --assume-clean kapcsolóval. Valóban, így nem fut sync.
Létrehozáskor szólt, hogy nem fog tudni boot-olni róla, használjam a --metadata=0.90 kapcsolót.
/dev/md0 esetében (10GB) használtam.A cél ugyanis az lenne hogy legyen Raid1-ben összesen 2db 4TB lemez segítségével egy rendszer (10GB) és egy adat (4TB) partíció. A rendszer ebben a Raid1 tömbben boot-olni is tudjon.
A parancssoros műveletek után, reboot és a normál telepítőt indítottam.
Először ugyan csak az egyik raid tömb látszódott, az md1, de miután beállítottam formázásra valahogy frissült a dolog és az md0 is megjelent, ami ugye metadata 0.90-t kapott és a rendszernek szánom.
Beállítottam és az alaprendszert feltelepítettem, de nem lett jó.A Grub a végén ugye szeretne felmenni a /dev/sda és /dev/sdb lemezekre, de nem tud. hibaüzenetet kapok.
Valamit a GPT partícióval szúrhatok el, mert Grub nélkül alemezről a gép MBR 1 hibaüzenetet ad. GPT esetében ez normális?Kellene az UEFI miatt valami spec partíció is?
Új hozzászólás Aktív témák
- sh4d0w: Nyitlocker
- Nem lesz extrém magas ára a Ryzen 7 9850X3D-nek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Szólánc.
- Projektor topic
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy Watch8 40mm, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest