- iPhone topik
- Mire lesz elég a Z Fold8 extra akkumulátora?
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Íme az új Android Auto!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Igazából nem tudom, hogy hova rakjam a kérdésem. A radius topik amit találtam itt ~10 éves, RPi topikba nem mertem feltenni a kérdésem mert mondom lehet OFF, hálózatosba ugyancsak nem igazán, Ubuntu/Debian topikban megint nem, mert igazából mindegyikhez tartozik kicsit a kérdés, mégsem rakható egy kimondott kategóriába. Remélem itt jó helyen vagyok.

Foglalkozott itt már valaki közületek RADIUS-szal esetleg?
A következő a felállás. Van egy modemem, abba csatlakozik egy router, ezen lógnak kábelen és wifin eszközök + egy switch amiben újabb eszközök vannak.
Mindenkinek fix IP-t osztok belső hálóra a DHCP szerverrel.
A switch-be be van kötve egy Raspberry Pi 1st gen (256MB ha jól rémlik), erre tervezek egy radius servert rakni. Gondolom ennek a 10/100-as Ethernete nem számít, mert nem minden másodpercben hitelesít a kliensekkel, arra meg elég ez is bőven, igaz?Az OS Raspbian
Az megvan, hogy felpakolom a freeradiust csomagból, de hogyan tovább? Egy épkézláb howtot nem találtam eddig ami - még ha nem is annyira szájbarágósan de értelmesen elmagyarázta volna, hogy mit kell tennem.
Köszönöm!

Üdv. core2
Új hozzászólás Aktív témák
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Napelem
- Látásjavító szemműtét
- Gaming notebook topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó Samsung Galaxy S24 8/256GB fekete / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4602, 100% Akkumulátor
- Lenovo T14s G2 Core i5-1145G7 Touch 16Gb Ram Intel Iris Boltból számlával Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest