- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Igazából nem tudom, hogy hova rakjam a kérdésem. A radius topik amit találtam itt ~10 éves, RPi topikba nem mertem feltenni a kérdésem mert mondom lehet OFF, hálózatosba ugyancsak nem igazán, Ubuntu/Debian topikban megint nem, mert igazából mindegyikhez tartozik kicsit a kérdés, mégsem rakható egy kimondott kategóriába. Remélem itt jó helyen vagyok.
Foglalkozott itt már valaki közületek RADIUS-szal esetleg?
A következő a felállás. Van egy modemem, abba csatlakozik egy router, ezen lógnak kábelen és wifin eszközök + egy switch amiben újabb eszközök vannak.
Mindenkinek fix IP-t osztok belső hálóra a DHCP szerverrel.
A switch-be be van kötve egy Raspberry Pi 1st gen (256MB ha jól rémlik), erre tervezek egy radius servert rakni. Gondolom ennek a 10/100-as Ethernete nem számít, mert nem minden másodpercben hitelesít a kliensekkel, arra meg elég ez is bőven, igaz?Az OS Raspbian
Az megvan, hogy felpakolom a freeradiust csomagból, de hogyan tovább? Egy épkézláb howtot nem találtam eddig ami - még ha nem is annyira szájbarágósan de értelmesen elmagyarázta volna, hogy mit kell tennem.
Köszönöm!
Üdv. core2
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- CES 2025: Naya, az igazán egyedi billentyűzet
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Önerő nélkül is. Részletfizetés. Bankmentes. Dell Latitude Intel Core Ultra7 165U 16GB DDR5 1TB SSD
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest