- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Telekom mobilszolgáltatások
- A Bugatti Veyron megleckéztetésére készül a Dreame első villanyautója
- Honor Magic V2 - origami
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- EarFun Clip – cimpazaj
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Azon töprengek, hogy elvben melyik filerendszer lenne ideális a következő két esetben:
Alacsony teljesítményű ARM SoC-on (WDR4300 router OpenWRT-vel) USB2-vel lógó 5400RPM <=500Gb HDD-re rögzítünk 24/7 egy max 8 Mbit/s (hogy mennyi lesz a variable bitrate mód átlaga, vagy hogy milyen fix bitrate-et választok majd, azt még ki kell tesztelnem, de a specifikáció szerint a 8Mbit/s a plafon és olyan 4-re tippelek, mint ideális fix/átlag, ahonnan már csak pazarlás fentebb menni).
Egy erősebb AMR SoC-on (valamilyen low/mid-range consumer NAS) vagy mini PC-n (inkább erre hajlok, hogy egy Intel Atom D2x00 gépecske, ez esetben egy Gentoo-t húznék rá) szükség szerint akár 7200RPM >=2Tb SATA HDD-re ugyan ilyen adatfolyam, csak párhuzamosan 4-8 szálat (első körben 4 kamera lesz, de már 8 portos PoE switch-el készülök a bővíthetőségre).
A második esetben szerintem tudok majd futtatni opensource programot, amivel talán lehet egyéni beállítások szerint is cache-eltetni / ütemeztetni a stream-ek lemezre írását (használjon bőségesen akár 1-2Gb RAM-ot és írjon szinte szekvenciálisan), de ez akkor derül ki, ha megérkeztek a kamerák és le tudom tesztelni. A kisebb gépen szerintem csak az jön szóba (és a tartalék terv a nagyobbhoz is), hogy a kamera rögzít egy SMB, NFS vagy FTP tárhelyre (még nem tudom, hogy melyiket, de elvileg legalább egyet támogat ezek közül a kis Linux-os firmware-ük), de talán sikerül az OpenWRT-t is rávenni, hogy az olvassa a stream-et és ütemezze a lemezre írást hálózati megosztás vagy FPTserverhost-olás nélkül.
Az elsőnél tehát lényegében szekvenciális írás lenne kis CPU-val (relatívan sok RAM-al, általában ~90Mb is szabad), a másiknál viszont ügyesen kéne kezelni azt, hogy egyszerre több párhuzamos adatfolyamunk van, de CPU erővel, RAM-al sokkal kegyesebben lehet bánni (akár két x86 mag és 2-4Gb RAM).
Jól gondolom, hogy a kis gépre talán egy VFAT, a nagyra esetleg a BRTFS lehet a nyerő? Előbbi, mert kő egyszerű, utóbbi, mert próbál nagy "csomagokban" írni a lemezre olyankor is, ha több file-ba dolgozik (bár ezt csak "SSD barát" funkcióként olvastam, nem tudom, hogy HDD-nél is így jár-e el)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motoros topic
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen notebookot vegyek?
- World of Warships
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest