- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tom5
addikt
válasz
superecneB #977 üzenetére
Igen, nekem is az volt a SanDiegon. Simán bírta még feszemeléssel is. Igaz hosszútávon én alapfeszen használtam az enyémet 2,7Ghz-en.
-
fekeandras
őstag
válasz
superecneB #979 üzenetére
processorfinder + egymagos procik tesztje
Celeron 420 = 1.6GHz,
Celeron 430 = 1.8Ghz,
Celeron 440 = 2.0Ghz,illetve lehetett kapni (magyarországon sajnos nem) Celeron 460-as típusjelzésűt is az talán 2.4Ghz-es volt alapból /de lehet csak 2.2Ghz/.
Celeron 440 alap órajelen és ugyanez a proci "picit" megtuningolva.
Nagyon jó kis procik és olcsón hozzá is lehet jutni. Itt az aprón 5-8 ezerig mennek. Az a vicc, hogy olyannyira nem melegszik, hogy egy haveromnál 3Ghz-en 55-60fokos játékok alatt a gyári hűtőjével. Ha pci-e vga-d van akkor még jobb a helyzet csak egy lap+cpu+ram triót kellene magadévá tenned.
P4 proci gyári hűtője kb. 1e
Celeron 420 kb. 5e
2x1Gb/800 kingmax kb. 6e
P965 chipsetes alaplap (Abit,Asus,Gigabyte) kb. 9eEz eddig 21e. Ha eladod a mostani géped belsejét (lap+cpu+hűtő+ram) szerény pár ezer forintos ráfordítással egy sokkal erőseb gépet össze tudnál rakni.
2004/2005ben mikor kijöttek az első s939 Athlon64 procik nagyon jónak számítottak. Főleg a játékok terén nyújtottak kiemelkedő teljesítményt pl. a 3000+ Athlon64 egálban volt a 3200Mhz-en járó Pentium procikkal. De azóta eltelt 4év és eljárt felette az idő. Egymagos procik között jelenleg a Celeron 4xx széria a király. És ez a jövőben már nem is fog változni.Eddig a Crysis és aGTA4 kivételével nem láttam játékot ami akadozott volna a gépen (Vista64,Celeron 430@2.8Ghz, 2x2Gb/1066 CSX, Sapphire HD4830 vga).
mod: most néztem az adatlapod. Ha eladod az alkatrészeidet szerintem az 1:1-ben fedezné is a fejlesztés költségeit.
-
fekeandras
őstag
válasz
superecneB #977 üzenetére
Nem C2D, a Conroe-L procira gondoltam. De az kétségtelen, hogy lapot és ramot cserélni kell hozzá. Illetve az Asrock gyárt olyan lapot is ami ddr1 memóriát kezel agp8 foglalatos és 1066fsb-s C2D procikat kezeli. De azzal nem nagyon lehet tuningolni. Pedig a proci extrém túlhajtást is bírja.
-
Tom5
addikt
válasz
superecneB #974 üzenetére
Szia!
Pici ráfizetéssel érdemes. Általában 2,6 - 2,7 Ghz-et mindegyik megy. A jobb példányok 3Ghz-et is mennek.
-
fekeandras
őstag
válasz
superecneB #974 üzenetére
Fáj ezt így kimondani de szerintem válts Intelre.San Diego procik 2,8Ghz körül biztosan mennek.De szerintem a tiéd is tudná ugyanazt.A dupla akkora cache pedig nem hoz akkora gyorsulást mint sokan hiszik.
Ha csak keveset kell rádobni (max. 1,5k) cseréld le.
-
aphra2
senior tag
válasz
superecneB #958 üzenetére
Nem éppen
, a HT-t vissza kell venni 4x-re, vagy 800-ra, attól függ mi van a bios-ba,
alapból ugye 5x200=1000, na most ha felveszed 250-re akkor az már 1250, az meg sok.
Arra kell törekedni hogy max 1000 legyen,vagy alatta, nálad ha visszaveszed, akkor pont 1000 lesz, (4x250=1000).
Azt meg ki kell tapasztalni hogy a 2500-at viszi-e alapfeszen vagy nem, ez pedig nem csak proci függő hanem beleszól az alaplap is, pl: asus lapomban kellett neki 1.475 a 2500-nak (v-dropp miatt) abitban pedig vitte 1.4V-al, az az alapfeszen.
Ugyanez a helyzet ramnál is, asus-ban 480-ig vitte a 2.5-3-3-6-1T-t,(stabilan) utána már csak a 3-4-4-8-al ment 500-on stabilan, abit-ban pedig 500-on ment simán a 2-5-3-3-6.
Alaplapod topic-jában kéne szétnézni mert, úgy rémlik hogy vmelyik msi lap (tipust nem tudok) nem is megy 240 felé, azaz 250-el nem indul be.
Egyébként meg kissebb léptékkel kéne kezdeni pl 230-al ,és utána teszt, orthos, prime, occt, +játékok, ha bírja akkor lehet fejebb menni, 240-re, meg tovább, ez a tuning szépsége hogy ki kell tapasztalni, tesztelni, mennyit bír.
-
aphra2
senior tag
válasz
superecneB #955 üzenetére
A 2.8 ban ne reménykedj nagyon, max screen erejéig, amit szinte 100%-ig tud a 10x250, és akkor a ramod is pont 500-on megy.
A gyári hütő bőven jó 2500Mhz-hez, csak a hangja lehet gátló tényező -
Dr. Romano
veterán
válasz
superecneB #955 üzenetére
Szerintem el lehet vele érni a 2,8-at. Nekem E6-os Venice 3200+-osom volt gyári coolerrel és 2,5-ig tudtam húzni. 2,6-on már instabil volt, de nem a hőmérséklet miatt, hanem mert feszt kellett volna neki adni (sajna nem tudtam az alaplapom miatt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- E-roller topik
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nyaralás topik
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest