Új hozzászólás Aktív témák
-
fekeandras
őstag
válasz
superecneB #979 üzenetére
processorfinder + egymagos procik tesztje
Celeron 420 = 1.6GHz,
Celeron 430 = 1.8Ghz,
Celeron 440 = 2.0Ghz,illetve lehetett kapni (magyarországon sajnos nem) Celeron 460-as típusjelzésűt is az talán 2.4Ghz-es volt alapból /de lehet csak 2.2Ghz/.
Celeron 440 alap órajelen és ugyanez a proci "picit" megtuningolva.
Nagyon jó kis procik és olcsón hozzá is lehet jutni. Itt az aprón 5-8 ezerig mennek. Az a vicc, hogy olyannyira nem melegszik, hogy egy haveromnál 3Ghz-en 55-60fokos játékok alatt a gyári hűtőjével. Ha pci-e vga-d van akkor még jobb a helyzet csak egy lap+cpu+ram triót kellene magadévá tenned.
P4 proci gyári hűtője kb. 1e
Celeron 420 kb. 5e
2x1Gb/800 kingmax kb. 6e
P965 chipsetes alaplap (Abit,Asus,Gigabyte) kb. 9eEz eddig 21e. Ha eladod a mostani géped belsejét (lap+cpu+hűtő+ram) szerény pár ezer forintos ráfordítással egy sokkal erőseb gépet össze tudnál rakni.
2004/2005ben mikor kijöttek az első s939 Athlon64 procik nagyon jónak számítottak. Főleg a játékok terén nyújtottak kiemelkedő teljesítményt pl. a 3000+ Athlon64 egálban volt a 3200Mhz-en járó Pentium procikkal. De azóta eltelt 4év és eljárt felette az idő. Egymagos procik között jelenleg a Celeron 4xx széria a király. És ez a jövőben már nem is fog változni.Eddig a Crysis és aGTA4 kivételével nem láttam játékot ami akadozott volna a gépen (Vista64,Celeron 430@2.8Ghz, 2x2Gb/1066 CSX, Sapphire HD4830 vga).
mod: most néztem az adatlapod. Ha eladod az alkatrészeidet szerintem az 1:1-ben fedezné is a fejlesztés költségeit.
-
fekeandras
őstag
válasz
superecneB #977 üzenetére
Nem C2D, a Conroe-L procira gondoltam. De az kétségtelen, hogy lapot és ramot cserélni kell hozzá. Illetve az Asrock gyárt olyan lapot is ami ddr1 memóriát kezel agp8 foglalatos és 1066fsb-s C2D procikat kezeli. De azzal nem nagyon lehet tuningolni. Pedig a proci extrém túlhajtást is bírja.
-
fekeandras
őstag
válasz
superecneB #974 üzenetére
Fáj ezt így kimondani de szerintem válts Intelre.San Diego procik 2,8Ghz körül biztosan mennek.De szerintem a tiéd is tudná ugyanazt.A dupla akkora cache pedig nem hoz akkora gyorsulást mint sokan hiszik.
Ha csak keveset kell rádobni (max. 1,5k) cseréld le.
-
fekeandras
őstag
A "Palermo (Venice -128)" magos procik általában mennyire bírják a tuningot? Nevezetesen róla lenne szó:
Van mellé egy ECS nForce4-A939 alaplapom 1x 1024/400 CSX rammal.
Ez amúgy netezős gép csak épp nagy unalmamban eszembe jutott, hogy kipróbálom mit bír.Eddig alapfesz 2390Mhz.Utánna már fagyogat.De hozzá kell tennem hogy gagyi gyári alumínium hűtővel próbálkoztam.Nincs eseteg valami lista vagy weboldal ami Sempron tuninggal foglalkozik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest