- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
szotyesszor
csendes tag
válasz
dudika10 #26350 üzenetére
a hangkártya fórumon egyenlőre nem sikerült igazán megoldást találni, de nem hiszem hogy egy mo-n beszerezhető 25k alatti hangkártya ne lenne legendő ezekhez a hangfalakhoz
akinek van valamelyik, légyszives ossza meg velem hogy milyen hangkártyával használja (ha "belső" megköszönném hogyha egy hasonló tul.-al rendelkező külsőt linkeltek)
a modecom-hoz nem találok frekvenciaátvitel grafikont (vagy akárhogy is hívják)
mindkét hangfalról írtatok jókat, de egyik fél sem győzőtt még meg, nem tudom hogy miért kerül a prodipe közel 2x annyiba
(modecom-nál profi összeszerelésről olvastam sokat)
-
szotyesszor
csendes tag
válasz
dudika10 #26347 üzenetére
ez sokmindent megmagyaráz
pedig már kezdtem a mackie felé hajlaniakkor modecom vs. prodipe
a modecom sajnos nincs hitspace-ben, nem tudjátok ezt hol lehetne kipróbálni?a kiegészítők árától, meg persze a próbától függően szeretnék választani
ezt a a hangkártyát ajánljátok: [link] ?
valamint arra ötlet hogy hosszabb rca, vagy a laptop és hangkari közötti usb legyen hosszabb?
-
szotyesszor
csendes tag
válasz
dudika10 #26344 üzenetére
tudom hogy elég hülye kérdés, de ez lesz az első szettem:
- ezek a 40-50-70k-s árak mindig egy párra értendőek?
- jobb/bal különbözik valamiben?
- laptop-->usb hangkártya-->1rca a bal hangfalba, és egy a jobbba, ugye?a vezetékek hossza/minősége mennyit változtat a hangminőségen?
mondjuk 5-6m-es távolságot kéne áthidalni, keressek ekkora rca-t, vagy inkább egy usb hosszabbítóval oldjam meg a laptop és a hangkari között?3 márkával szemezek: prodipe pro5v2, mackie mr5,6,8 mk3, modecom mc shf120u
a modecom és az mr5 között nagy különbség van? (az a 10-es már nem sok, ha a hangzásban van érzékelhető javulás akkor feláldozom a bluetooth kapcsolatot és kiejtem a modecomot)
és annak mi az oka, hogy a prodipe az mr8-al van egy árkategóriában, mégis az mr5-el emlegetitek egy kategóriában
-
-
smiti
veterán
válasz
dudika10 #26278 üzenetére
Persze, ez így eléggé ki lett sarkítva, ezzel csak azt szemléltettem volna, milyen széles skálán mozog a zenehallgatásunk a családban.
" DK "-al pedig vígan elbír egy Diamond 805
Amit elfelejtettem az előbb, hogy nem a legideálisabb az elhelyezési lehetőségek.
Ide kellene elférnie, és amint látható sarokban is lenne, illetve elég közel a falakhoz. A jelenlegi monitor 23.6"-os de tervben van egy nagyobb beszerzése a közeljövőben.
Feljebb lépésben inkább a Rockos oldal az érdekesebb, a fiam szeretné néha " küldeni neki ", de lássuk be a kis Genius nem igazán erre van kitalálva.
(#26277) Grózi - A ModeCom-nak csak a búgás problémája nem tetszik.
-
domedee
senior tag
válasz
dudika10 #26269 üzenetére
Azon cseppet sem háborodnék fel, ha igazi terepen elakadna egy Dacia Duster, amit írtam. Nem terepjáró, de azért 2 helyett megeshet, hogy a 4x4 kellhet ha kimegy a nagyihoz a sáros faluba, de vígan elvan amúgy. Nem mindenkinél van ott a két autó, de néha igen. Vagy van 2 teszt mondhatni ugyanolyan körülményekkel. Lehet viszonyítani.
A teljesítményt azért kérdeztem, mert esetleg valaki hallott már "igazi" 50W-t és ezeknek az 50 W-ját. Csak érzet alapján is lejöhet, hogy mondjuk az az 50 igazából olyan 40-45 vagy jó ha van 25. Nekem még sajna nem sikerült ilyen összehasonlítási alapra szert tennem.
Én az aulát arra írtam, hogy a mostani öreg Genius 5.1-m esetén már megesett, hogy egy aulát kellett a családi bulira felhangosítani vele és működött. Mert ha a két hangfal minősége kb. megegyezik, de az egyik valamennyivel erősebb, akkor inkább azt választja az ember, amelyikben több a potenciál egy ilyen esetre. Én se tekerem a az 5.1-et 40%-nál feljebb. Elég az is.
-
domedee
senior tag
válasz
dudika10 #26243 üzenetére
Azért kérdeztem, mert ha eddig nem is írt senki, lehet hogy van infója és pár sort tud írni róla. Vagy valahol, valaki tesztelte. Hogy mennyire objektívan az egy dolog.
De hát a hangfalak megítélése erősen szubjektív. Csak a talált tesztből idéztem amúgy.Amúgy a 4x4 teljesen jó példa, csak ne felejtkezzünk el a Dacia Duster-ről.
Ott is a 20% alatt van az árkülönbség a két típus közt. Pedig egy Duster-t sem neveznék igazi terepvaló járműnek. Ahogyan ezek a hangfalak sem hifi-k. Mégis van akinek elég a 4x4-es Duster, mert tud annyival többet a simától, hogy megéri annyival többért venni. Pedig azért hol van az egy igazi Land Rovertől mondjuk...
-
zsiz
őstag
válasz
dudika10 #26206 üzenetére
azért nem baj, hogy leírtam a véleményem, igaz?
hallgatni fogom, remélem nem csak két hétig
a megszokás olyan dolog, hogy amíg pl nem volt rákötve a tv-re a házimozim és a tv saját hangját kellett hallgatnom.. hát azt is megszoktam, nem tetszett de megszoktam. aztán a házimozi saját mélyládáját lecseréltem egy jóval nagyobb Magnat mélyre, ami sokkal nagyobbat szól. ha visszatenném a régit, nem tetszene úgy mint a mostani de megszoknám mert az sem rossz, csak nem tetszik úgy mint a másik.. értem én, hogy mire gondolsz, de remélem te is érted, hogy én mire gondolok ezzel
azt mondod, hogy ha cseréltetném, akkor is ugyanúgy fennállna ez a dolog? mint ahogy írtad, és én is írtam ha a windows-on belül állítom a hangerőt alacsonyra akkor semmi gond, szóval kénytelen leszek ezt a megoldást alkalmazni. köszi a magyarázatot a problémámra
nem azt mondom, hogy nem jó a hangfal, csak azt hogy nem felhőtlen az örömöm. de ettől függetlenül tetszik.
-
Ununqatrium
aktív tag
válasz
dudika10 #26164 üzenetére
Köszi a választ. Kérdezősködök már itt egy jó ideje, korábban említettem, hogy úgyis szanaszét lenne hangszínszabályozva. Nagybátyám szinte fullra tolja a magasakat, meg botfüle van. Nem tudom, hogy egy 2.1-es szettől kapja-e meg. Sosem volt 2.1-es rendszerem. Azt viszont tudom, hogy 20 ezerig képtelenség olyan méretű 2.0-t kapni, ami mélyben üt. Szó szerint üt. Egy mélyláda meg mégiscsak mélyláda. Ha a hifi mélyeit kevesli, akkor minden bizonnyal a 2.0 mélyei is kevesek lesznek 20-as árkategóriában. Tracer termékekről tapasztalat? Egy ismerősöm ajánlotta.
-
Pocok256
veterán
válasz
dudika10 #26151 üzenetére
Biztos ki leszek most utálva, de ..... Van most már itt a szobámban egy genius 1250b s hangfal és egy Thonet Vander Hoch (BT). Szépen szólnak, de nekem a minimál stílushoz és az infected mushromhoz amit hallgatni szoktam nem valók. Ezek mellé igenis fogok venni egy Thonet vander DASS -t januárban mert egyszerűen hiányzik a subb adta mély. ennyike
-
dorika87
őstag
válasz
dudika10 #26006 üzenetére
Köszi a segítséget. Akkor egyelőre lehet nem veszek semmit, mert a tv mellé nem tudom tenni sajnos, mert ott semmi hely nincs, mindent kitölt a tv. Tehét kb. 140-150cm magasra tudnám tenni a hangfalakat úgy 30-40cm távolságra egymástól, sajnos más lehetőségem nincs. A távirnítható konnektorral pedig az a bajom, hogy egy nagy 8-as elosztó van a tv-nél amiről a tv, vezetékes telefon, router stb... eszközök működnek, tehát azt csak akkor szoktuk áramtalanítani ha elmegyünk otthonról. Így ebben az esetben ha veszek egy sztereo hangfalpárt és mondjuk 140cm magasan lenne akkor le tudom kapcsolni, mert elérem a kikapcsoló gombot. Tehát csak így tudom megoldani, fül magasság sajnos nem fog menni semmiképp, de köszönöm az infókat, hasznosak voltak.
-
tibbike01
őstag
válasz
dudika10 #26027 üzenetére
Tényleg ne menjünk bele!
Más a véleményünk, ennyi.
Még jó hogy nem minden ember egyforma!A felvételekről igazad van, de már elkanyarodtunk...
Egyébként értek én az erősítők lelki világához (tanultam is) csak már hozzászoktam hogy itt a fórumon szájbarágósan, primitíven kell leírni a dolgokat, hogy megértsék.
-
tibbike01
őstag
válasz
dudika10 #26025 üzenetére
Az utolsó gondolatoddal egyet értek főleg a gamer részével.
De azért vannak irányok, elvek, tények...pl a wharfedale a mozi hangfalairól híres, míg egy infinity a zene hangfalairól.
És pc-s hangalat amihez jack dugó jár, meg aux-ként telefont köthetsz rá, annak már magát az áramkörét és a belső erősítőjét és másképp írják meg mint pl egy házimozinak.Másik dolog:
Gondolom nem bluray lemezről néz mindenki filmet...True HD hanggal.
Azt tudjuk hogy a tv adások elég zavarosak, zajosak, valamint gyenge minőségűek. Amikor jönnek a reklámok hangosan üvöltenek, eközben a viasaton monoban megy egy régi vesternes film.
Ilyenkor hiába van nekem egy 40-ezres stúdió hangfalam, csak sajnálnám szegény hangfalat.Ha úgy tenné fel valaki a kérdést hogy: én mindig csak 128 vagy az alatti bitratú youtubról letöltött zenéket hallgatok milyen hangfalat ajánlotok erre a célra?
-
tibbike01
őstag
válasz
dudika10 #26012 üzenetére
1. Egy szóval sem mondtam, hogy jobb hangja lenne az olcsóbb házimoziknak mint pl egy 1250b-nek. (nekem is az van itthon, szeretem)
2. Igen a filmekhez, TV adásokhoz valamelyest másabb hangfal dukál. Egy érzékeny, kihegyezett stúdió monitor hangfal aminek az a célja hogy a hangokat lehető leghűebben adja vissza valamint stúdió munkák végzésére alkalmas, nem túl jó választás tv-hez, miközben kapcsolgatsz az m1-rtlklub-tv2..stb között.
3. Az a csillogó szar szerintem tökéletesen kielégít egy egyszerű felhasználót. A tv hangszórójától jobb.
4. A felhasználó szerintem rossz témába jött keresgélni...ugyanis ez egy Multimádiás/PC-s hangfalszettek topic. Van külön házimozi topic, ahol a tv hangjával foglalkoznak.
5. Itt amiket ajánlunk hangfalakat azokat egyiket sem azért tervezték vagy gyártották, hogy a tv-re dugjuk. Mindennek megvan a maga funkciója és helye.
6. A házimozik előnye még az hogy vannak hang szolgáltatások benne, amik kifejezetten filmekhez készültek (normalizálás, dolby dts, pro logicés társai) nem utolsó sorban távirányító és tv csatlakozás előkészítés.Én szívesen ajánlom mindenkinek a microlabokat, modecomokat, 1250b-t...DE sok esetben gondolom úgy, hogy a felhasználó jobban jár ha vesz egy egyszerű házimozit ami kielégíti a kis család vágyait, és élnek boldogan.
U.i. a szüleimnek is van egy egyszerű LG házimozijuk és imádják. Nem szóltak még, hogy nem hallanak minden hangot úgy ahogy azt kellene.
-
tibbike01
őstag
válasz
dudika10 #26006 üzenetére
Ne hülyéskedj már, hogy tv-zéshez, filmnézéshez pont egy pl általam ajánlott rendszer nem felelne meg?
Éppen ezért találták ki ezeket a házimozikat.
Biztos vagyok benne hogy nincs olyan szép hangja mint sok más hangfalnak itt a fórumon, de ez lehet nem is nagy baj, mivel a stúdió monitorokat nem arra találták ki hogy TV-re kötve filmeket nézzünk velük.
Különben meg kérdéses hogy egy monitort hangfalat hogyan köss a tv-re, lehet kell hozzá dac, átalakító stb.
Míg egy házimozit hdmi kábellel összekötve tökéletes hangot kapsz a tv-ből.A véleményem az hogy aki tv-hez keres hangfalat az ne egy stúdió hangfalat válasszon amit ilyen-olyan módon próbál rákötni a tv-re.
-
freelanced
addikt
válasz
dudika10 #26008 üzenetére
Én ugyan nem vagyok jártas a témában de véleményem szerint az egyik fontos dolog ami a fejhallgató javára szól a hangfalakhoz képest az az, hogy nem számít a hely ahol hallgatod. A fórumból összeszedett információk alapján úgy tűnik, hogy egy hangfalnál sokat számít, hogy hol van elhelyezve, milyen méretű a szoba, milyen messze van a faltól stb.
Tehát érdemes kialakítani egy ideális helyet a hangfalak számára, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük. Ehhez képest a fejhallgatók ezt a részt kikerülik. De ez csak az én véleményem és mint mondtam nem igazán értek hozzájuk, lehet, hogy csak én látom így. -
Jb001
tag
válasz
dudika10 #25911 üzenetére
Köszi a segítséget!
Tegnap atvittem a faterhoz a kis Genius 3000A-t, azzal nem szólt rosszul a tv
de azért az itthoni marantz+jamo hifi jobbnak tűnikSzoval, lenyeg: tudom hogy ez erősen szubjektív, de tud a 1250A vmi hasonlo hangzast, mint a 3000a, persze nem a hangerore gondolok, tudja azokat a mely hangokat, szol kb ugy, csak kisebb hangerovel? Értitek, laikus fullel?
-
sultansmith
senior tag
válasz
dudika10 #25898 üzenetére
az első részével nem vitatkozom, tiszta fizika, nincs probléma, csak én nem fejtettem ki ennyire. Mint látod nem is szükséges, elég annyi, hogy arról a kimenetről inkább tényleg csak fülest hajtson.
A második részét egyszerűen elírtam.
Több mint valószínű, hogy bármilyen da konverter jobb, mint amik a tévékben vannak.Amúgy te sem neki válaszolsz, hanem rámcuppansz, nem rajta segítesz, hanem engem fricskázol.
Biztosan sokkal jobban érzed magad tőle, de engem meg ez a süllyedés szomorít el, a legtöbb topikban ez megy...
-
scottian
csendes tag
válasz
dudika10 #25891 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom milyen adatok kellenének!Egy kicsi lapostévé koaxiális optikai kimenettel és egy 10 éves sony micro hifi aux bemenettel.Most egy jack-jack kábellel van összekötve.A hifinek szép hangja van,ha rádiót hallgatom de a tévéről jövő jellel halkabb és mosottabb. Ezért gondolam,hogy vagy egy dac(a fiio-d03k-nak erről szól a leírása ) vagy pc hangfal!
-
freelanced
addikt
válasz
dudika10 #25840 üzenetére
Igazából nem okoztál csalódást, erre voltam kíváncsi. Akkor a nagyobb testévre leginkább teljesítményben erősebb ami a nagyobb hangerőben nyilvánul meg? Viszont mindezt gyengébb minőségben kevésbé tisztán produkálja?
És ha egyel magasabb kategóriát szeretnék ennél és átugrom a 120-at akkor milyen lehetőségeim vannak?
-
sultansmith
senior tag
válasz
dudika10 #25834 üzenetére
Aha, szóval előkerült az ultima ratio, hülyevagyok és kész...
Rendben, akkor ne vedd figyelembe, amit fentebb leírtam az állványok szerepéről az akusztikában. Jah, és nem a fa keménysége határozza meg, hogy milyen rezonátor, hanem az akusztikai tulajdonságai.
Ui.: valakinek még tetszhet jobban egy fa állvány hangzása, de aligha lehet ez cél bárki számára.
-
sultansmith
senior tag
válasz
dudika10 #25832 üzenetére
Nem arról szólt a kérdés, hogy jó-e az állvány vagy nem jó, hanem arról, hogy milyen anyagból készüljön.
Persze, hogy bármilyen állvány jobb, mint bármilyen asztal.
Persze, hogy a fa is alkalmas állvány építésére.
Persze, hogy egy fém állvány jobb mint egy fa állvány.
Persze, hogy ha lehet választani, akkor válasszuk a jobbat. -
Kashim
őstag
válasz
dudika10 #25809 üzenetére
Nem túl szerencsés a hely igen, át lesz majd alakítva, mindenképp az asztal mellé akarom őket állványra így a méretüket meglátva. Tegnap este értem haza erre volt időm, hogy feldobjam őket és kicsit belehallgassak. Lecsapott plafon amúgy nem tart végig, nem annyira vészes, mint a képen átjön.
Mélyekben igazad lehet. Bár egy lábdobnak azért élőben is van egy tompa dobbanása, ezeken valahogy nem érzem át, de valószínű ennyiért ne várjak többet.
Ledet azért megpróbálom kicsit elegánsabban.
Nem szeretem az ilyen gányolást.
Köszi a reakciót.
Grózi:
Xonar U7 külső kártya -
Degeczi
nagyúr
válasz
dudika10 #25685 üzenetére
Ráadásul a letöltött anyagoknál semmi garanciád nincs arra, milyen minőségben rippelték a CD-ről, sőt, magára a tömörítésre sem: rengetegszer megesik, hogy 128-as MP3-at tömörítettek újra 320-asként, de még akár FLAC-ként újramentve is feltölti a hülyéje
Tehát összehasonlítani mindig csak saját készítésű anyagokat szabad -
westcoastog
veterán
válasz
dudika10 #25685 üzenetére
Köszönöm a tudásanyagot, de nekem ilyeneket honnan kéne tudnom?
Nem két egyforma felvétel után mondtam ezt, meg nem lagzis felvételek, mind albumok.
De én arra gondoltam mikor maga az mp3 szar, van benne pattogás akármi, ami gondolom konvertálás közben fordulhatott elő, míg cd-nél nincs ilyen hiba.Mondtam nem vagyok audiofil, mint laikus hülyegyerek úgy írom a tapasztalatom, fogatlan smileyval.
-
imcsoo
aktív tag
válasz
dudika10 #25666 üzenetére
Igazából mint írtam szinte ingyen lenne mert a pontokat szeretném beváltani a T-nél, ezért lennék kíváncsi hogy milyen az ár/érték aránya?
Itthon géphez van egy Genius 1250B-m azzal teljesen meg vagyok elégedveszóval ha megvenném akkor ilyen kis bulikhoz, nappaliba meg amikor nem vagyok gép közelbe akkor használnám telefonhoz, mivel gondolom jobban szól mint egy Samsung S4, ezért lennék kíváncsi a véleményetekre, ha aztmondjátok felejtős akkor veszek más apróságokat tok, pendrive stb.
-
-
tibbike01
őstag
válasz
dudika10 #25569 üzenetére
Sok igazság van benne amit írtál.
Eszembe jutott, hogy annó hifis körökbe téma volt hogy az erösítönek a táp kábelét nem mindegy hogyan dugod a konnektorbaNa meg filctollal festettek a cd-ket hogy jobban szoljon.
De az tény és való, hogy a flac az mp3-al szemben egy tömörítetlen hanganyag.
Valamint a foobar aiso outputtal használva kizárja a windows illetve, egyéb hangvezérlési beállítàsokat, és a hang útjába való beleszólásokat.Én nem azért vàlasztottam a foobart mert jobban szól mint a winamp, hanem mert jobban testreszabhatóbb a hang kimenetele.
-
Ununqatrium
aktív tag
válasz
dudika10 #25530 üzenetére
Az utolsó mondatomban szerepel a válasz
Sose használok semmiféle effektet. Az egyedüli dolog, amit az alaplapinál mindig is használtam, az a lejátszó hangszínszabályzója, mert bizonyos frekin roppant gyengének találtam az egészet. A Xonarral viszont hozzá sem nyúltam az EQ-hez, amióta megvan. Azért ez csak jelent valamit. -
hentes555
senior tag
válasz
dudika10 #25523 üzenetére
De nekem nem azért van 5.1-em, hogy térélményem legyen, csak egyszerűen megvettem, mert jó áron volt és gondoltam kipróbálok egy fadobozos, nagy mélynyomós 5.1-es rendszert. Akkor ezt az X-fi-t átgondolom. Meg most azt néztem, hogy egy [Asus H61M-F] lapon van-e egyáltalán olyan PCI, ami ennek kell?
-
_AnTi_
tag
válasz
dudika10 #25071 üzenetére
Genius Home Theater valamint egy Logitech Z2100 van otthon, a Home Theater helyére keresnék valami kisebb alternatívát.
Meg persze fülesek: Superlux HD660 és HD661.
Tudom, hogy nem nagy valamik, nem vagyok egy nagy audiofil, de most hallgatok egy Genius 1250B-t, és hát kb. ezt a szintet produkálta a T&V is, csak ez harmad annyiba kerül, így könnyebben elnézem neki a hiányosságokat.
Most épp ez szól (nyilván nem youtube-ról), és ez még jobban is hangzik a Geniuson.
Minden tanácsot elfogadok!
-
ToniSoprano
addikt
válasz
dudika10 #24880 üzenetére
Hát én egymás után hallgattam a kettőt és nem éreztem lényegesen kevesebbnek az 1250B bsszusát, sőt még a rokon aki a Z323-at adta nekem ő is elismerte, hogy milyen jól hallható a basszustartomány is 1250B-nél. Pl. Massive Attacknél, Depeche Mode-nál stb. ez azért ki kellett hogy jöjjön. Én szerintem azért is hallatszik többnek a Z323 basszusa a kiemelés mellett, mert ott eléggé hiányzik a középtartomány, meg a felső is eléggé tompa halk.
Gondoltam a Z323 jó lesz filmnézésre, de a beszédek nehezen érthetőek, dörmögősek, így elpakoltam és nem nagyon tudom használni.
-
törölt tag
válasz
dudika10 #24867 üzenetére
Hát nem is szaros pedigrével etetem a kutyám. (hanem Trovettel.)
Ha a logitech-et veszem meg azt se fogom full basszussal hallgatni, lejjebb lehet azt venni. Sima 2.0-ás hangfalakat is megnézem majd, ez a monitor nem nekem való. Így tetszik a zene, nem akarom máshogy hallani. Lehet, hogy idősebbek vagytok vagy inkább a technikai részre gerjedtek, mintsem a hallgatásra. Valami ilyesmi is volt azt hiszem az első oldalas leírásban, amikor az ember már csak a minél jobbat akarja és elfeledkezik, hogy miről is szól a zene.
-
törölt tag
válasz
dudika10 #24841 üzenetére
Lehet, hogy már az elején félreértettük egymást. Engem nem is érdekel, hogy mitől lesz jó egy hangszóró. Én nem akarok se dj, se egyéb zenei guru lenni. Csak az érdekel, hogy jól szóljon. Technikai adatok, meg, hogy milyennek kéne lenni, nem érdekel. Köszönöm, hogy leírjátok, végig is olvasom, felfogom, de attól még nem fogom máshogy hallani a zenét, nem is akarom máshogy hallani. És attól nem vagyok kevesebb nálatok, mert szeretem hallani a basszust. Szeretem ha dübörög, ez van.
Hasonlatod majdnem helytálló, mert a barna szemüvegemet cseréltem egy zöldes-kékesre, ennek is szép a lencséje, de jobban tetszett a régi. Sőt, hónapok múlva is jobban tetszik, és nem fog kevésbé mert más ezt mondta. Fülem se fogja másképp szeretni a zenét, mert pl te máshogy szereted.
PuMbA: 3 hangszóró van a laptopomban, JBL mind a 3, még "mélynyomó" is van, de a mérete miatt nem sokat ér.
M-Audioban nem csak a mélyt kerestem, a többi hang rendben volt, tetszett is, csak nem ezt a hangzást kerestem. Ja, és megsúgom, a laptopos hasonlat irónia/szarkazmus(ahogy tetszik) volt.
-
foosballfun
tag
válasz
dudika10 #24817 üzenetére
Az meglehet, és még az is közre játszhatott, hogy teljesen újak voltak, semmi bejáratással. Az a gond, hogy az ilyenekről mindig hajlandó vagyok megfeledkezni, pedig annyi más egyéb van még ezek mellett amit figyelembe kellene venni.
De amúgy "köszi", eddig sikerült meggyőznöm magam, hogy nem kell mélynyomó, most pedig megint elbizonytalanodtam! -
tibbike01
őstag
válasz
dudika10 #24807 üzenetére
Jót szóltál!
Soxor járok ebbe a fórumba, és tényleg mindig arról van szó, hogy felejtsék már el az emberek az olcsó 2.1-eseket.Tessék felvettem nektek videóra, hogyan szól egy igazán jó 2.0-ás rendszer.
Na persze kamuzok...
-
Murty
csendes tag
válasz
dudika10 #24802 üzenetére
Már csak azért is mert annyira ellenzitek a 2.1, hogy az már csábító!
Viccet félre, nekem sokáig 5.1/2.1 hangrendszereim voltak, (ha szabad így fogalmaznom) a füleim hozzá szoktak a búú mély hangokhoz,azaz doboz hangokhoz másként!
Havernak modecom 80u 2.0 kipróbáltam játékot/zene/filmeket, hát nem estem hanyatt tőle, való igaz hogy a mélyebb hangok tisztábban, kicsivel nekem élénkebben adják vissza, de ez szerintem a 120w teljesítmény felett érezhető legjobban a 2.0-nál, ez 80W teljesítmény 2.0 nem nagy szám, igaz ez a 2.1 is! Max ilyen klasszikus zenék jobban szólnak 2.0, de én olyat nem nagyon hallgatok!És azért a T&V 2.1 annyira nem rosszak ilyen árkategóriában!
-
jozsef8
aktív tag
válasz
dudika10 #24687 üzenetére
Köszönöm a választ!
Hát annyit a büdös életbe nem költök egy ilyen rendszerreVan nekem 5.1-em, csak azt elvileg nem lehet átalakítani. Itt a topicban ki is tárgyaltuk. Ilyenbe kell nekem "befogatni a hangfalak kábeleit" (piros felül, lent fekete színű) [link]. Elvileg ilyenhez nincs átalakító.
-
törölt tag
válasz
dudika10 #24658 üzenetére
Elolvastam az összefoglalót, leginkább a 2. fele volt érdekes. Ezek a stúdió monitorok miben különböznek a sima aktív hangfalaktól? Van egy oldal, ahol szép eredettörténet van a forgalmazott márkákról és a design se bazári.
Amik most tetszenek:
1. M-Audio - BX5 D2 [link]; van egy nagytesója, a BX8[link], az drágább, nagyobb, de nem tudom, hogy megéri e azt a 20ast.
2. Presonus Eris E4.5 (itt a 25W-ami kevésnek tűnik, de írtátok, hogy azt nem kell nézni... lehet olyan hangja, mint a fönti, 70W-os?) [link]
3.Mackie CR4 [link]
-
törölt tag
válasz
dudika10 #24656 üzenetére
Igen, pl a Logitechre gondolok. Beats akkor se kéne ha utánam dobnák, de azért a Logitech ha nem is hangtechnikában, de másban képvisel egy szintet, ezért gondolom, hogy megbízhatóbb egy "német" márkánál ami nagymultúnak adja eló magát, mégis ugyan az a gyártója, mint az itt ajánlott készülékeknek, kivéve a Creative(ők is ismertek). Logitech Z623 pl szerinted mitől rosszabb, mint pl a T&V Ratsel?
Pont a magamfajta emberek miatt, akik nme jártasak a hangtechnikában kéne kifejteni, hogy mitől sz@r a logitech, és miért jó egy noname. Az, hogy azért mert olcsó, szerintem kevés. (tudod, hogy mindegyik kínában készül) De mondjuk a logitecgel ha baj van, megbízok a szervízhálózatukban, ami eléggé fontos szempont.
-
itouchfan
senior tag
válasz
dudika10 #24605 üzenetére
Igen valahogy én is erre akartam kilyukadni, csak más megközelítésből. Akkor most keresgélek az útmutatások szerint (most rájöttem hogy ha már veszek akkor hiába olcsót akartam, lehet hogy sokat rá fogok költeni most, mert ha már van akkor legyen jó már ami az árkategóriában lehetséges). szóval majd írok hogy mi lett. Köszi a segítséget
-
ToniSoprano
addikt
válasz
dudika10 #24600 üzenetére
Akkor ebbol az kovetkezne, hogy mindegy hogy egy 1250B-t vagy egy modecom 120u-t, vesz valaki. Igaz egyikre 40W van irva, a masikra meg 120W, de ezekkel nem is kell foglalkozni? No mindegy nem ertem az egeszet. Lehet nem pontosak, de azert valami nagysagrendet, utmutatast azert adnak.
-
itouchfan
senior tag
válasz
dudika10 #24590 üzenetére
elolvastam előtte is, csak nem értem..
szóval ami ott ajánlva van(1250-es Genius) az egy micro hifi nem? amit én linkeltem az meg egy 2.1-es hangrendszer, két kicsi hangszóróval és egy basszussal. Az van írva benne(most még 1x elolvastam), hogy a 2.1es rendszerekkel rengeteg probléma van. Mik? -
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #24542 üzenetére
Az, hogy egy dolog a pillanatnyi állapotában valakinek jobbat tesz a pszichéjének, de nem jelenti azt, hogy az jó is
Például akik dohányoznak azoknak jobbat tesz, na de amikor valaki leszokik akkor meg már ki sem bírja a cigit. Ennyi.
matyiGo: Az emberek 95%-ának jelenleg tényleg jobban tetszik a 10k-s 2.1, mint bármi más, de elhiheted, hogyha lenne lehetőségük, sok más gondjuk megszűnne stb. akkor tudatosan nem választanák a szart, hanem a minőségi hangzás útjára lépnének
-
matyiGo
aktív tag
válasz
dudika10 #24531 üzenetére
"A cuccaid alapján torz világképhez vagy szokva"
erre azt hiszem csak a logitech z623 szolgálna rá. a sima hifim biztos hogy nem, de nyilván kár hasonlíthatni tök más ár kategóriájú, a xears tényleg sok mélyet hoz de hát erre van az eq..
5nap. ám legyen.Amikor anno az mp3 fórumban mentek a viták a sandisk sansa iaudio meizu sony-k között akkor is ugyan az az érzésem támadt mint most az itteni irányzattal / paradigmával kapcsolatban. hogy van egy szűk "Hi-end" beállítódottságú réteg akik valami olyasmit keresnek a lowbudget termékekben ami a nagyokban is benne van. viszont valahogy elfelejtenek figyelni az összképre a zene pszichés hatására. arra hogy mit szeret valójában az ember a zenében. (a zenei fórum tanácsadók 80% ilyen arc
)
én azt gondolom hogy egy 12ezer körüli logitech 2.1 kellemesebb hallgatási élményt hoz az emberek 95% számára mint ez a HF1250B. egyszerűen pszichésen jobban esik. szóval elfogadom hogy jobbnak érzed a Geniust és biztos vagyok benne hogy sok sok műszer még ezt a HF1250B irányzatot támasztaná alá, de mások az igények.
hallottam már rendes 2.0 nem tom az mi volt, méreteiben hasonlított a geniusra, hangzásban viszont volt feszesség mélység és magasság is.. biztos drága cucc volt.
én továbbra is azt mondom hogy csak annak éri meg ez a 2.0 genius akinek nincs helye kedve a mélyládával bajlódni. ez a kásás dobozhang egyszerűen nem esik jól a fülemnek és kétlem hogy begyógyulna 5nap alatt de egy próbát megér. -
matyiGo
aktív tag
válasz
dudika10 #24529 üzenetére
nálam itthon számítógépnél egy logitech z623 zenél, a hifim meg egy 200W pioneer erösítőből áll meg egy 100w-s sony hanghalpárból, nagyon régi cuccok ezek de nagyon szeretem... (a z623 nem kimondottan jó... nem megyek bele)
a fülesem egy xears td4 - ez meg kimondottan jó.a LS21 -egy rokonnál zenél a HF1250B a barátnőmnek lett vásárolva.
"Erőtlen, nélkülözött minden teret, kásás magas és még sorolhatnám, inkább egy szóban összefoglalnám : sz@r!"
ez van.. és nem a lehasználtságnak köszönhető(szerk.)... nagyon sajnálom a dolgot, én nem ajánlom senkinek megvásárlásra. valszeg egy 10-12 ezer körüli 2.1-el mindenki jobban jár
[végig pörgettem néhány EQ beállítást is hogy hátha valamit ki tudok belőle csalogatni de nem sikerült sajna (GIGABYTE GA-Z97N alaplapi hangkari)] -
Degeczi
nagyúr
válasz
dudika10 #24487 üzenetére
Érthető egyébként, ha nem erőltetik, mert a többség valszeg vezeték nélküli fejhallgatót használ TV-hez, hiszen sokkal kényelmesebb, és biztonságosabb (nem elsősorban érintésvédelem miatt, bár az is, hanem egyszerű "beleakadok a vezetékbe és lerántom a TV-t" helyzet miatt),
és azoknál úgyis a vevőn, vagyis magán a fülesen állítható a hangerőAmúgy pedig ritkábban kell állítani, hiszen a hangszórókat általában külső zaj miatt kell fölhangosítani, vagy egy hangosabb filmrészletnél alvó lakótársakra tekintettel lejjebb venni - és fülessel mindkettő kiesik
A füleskimenetek elhanyagolt állapota pedig onnan is látszik, h igen gyakran a hátlapra kerülnek - miközben a lapostv-ket igen gyakran (ismét egy pont, amibe bele lehet kötni
) a falra szerelik, ahol így szinte hozzáférhetetlen lesz a csatlakozó...
(régen, a képcsöves TV-k idején még tudták a tervezők, h ennek az előlapon vagy legföljebb oldalt a célszerű helye) -
-
Louro
őstag
válasz
dudika10 #24478 üzenetére
Ööö, mi is a másik vezeték? Vagy, ha jól értem, akkor TV+hangfal összeköttetése mindenképpen vezetékkel történik, csak a két hangszóró közötti vezetéket spórolom meg. Na meg extra funkció, hogy telefonról is áttolhatom rá a hangot.
Sorry, csak azt hittem, hogy van egy extra USB kütyü, amit TV-be dugok és a két hangfallal "kommunikál".
-
Louro
őstag
válasz
dudika10 #24454 üzenetére
Először is köszönöm!
Másodsorban ha TV mellé teszem, akkor a hátsó nyílást lezárom a fallal. Ha oldalsó falhoz tenném mindkettőt, akkor tudnám előrébb hozni és akkor marad hely hátul. Vagy ha a felső bútorhoz rögzíteném, ott is kintebb tudom csalni a dobozokat.
Rengeteg post-ot olvastam már vissza és többségében inkább a Kürbis BT pártján állnak. A Modecom-ok alapzajára többen panaszkodtak. Kürbis esetén pedig mindenkit visszaküldt(et)ek a boltba, hogy hibás.
Esetleg extra kérdés, mert sehol se láttam: Ha nonstop hálózaton lesz bekapcsolva, az okozhat bajt vagy az nem számít, csak ne 2 percenként kapcsoljuk ki és be?
-
ToniSoprano
addikt
válasz
dudika10 #24445 üzenetére
Ok köszi, az infor, akkor gondolom között ezért is nem ajánlott a T&V Vier sem, hiába a külső fizikai méretei és paraméterei nem rosszak,de a 2,5W amit ténylegesen le tud adni az azért nem sok.
Csak azt nem értem, hogy ez a 2,5 W amit te is írtál elég hangos tud lenni, meg a Vier-re is azt írták, hogy pl. egy TV-hez kisebb szobában elég, akkor hogy is van ez a WATT dolog pontosan. Pl. az 1250B-nek elvileg 40W az RMS-e, mondjuk a Samu TV-mé 2*5 Watt. Nem érezem, hogy az 1250B max hangerőn négyszer olyan hangos lenne, inkább kb 2-szer olyan hangos, bár ez csak inkább érzésre van, nem hasonlítottam össze igazán. (meg az 1250B-t sokkal alacsonyabban vannak, mint a TV hangfalai.)
(Mondjuk max hangerőn azért nem próbáltam ki, a kettőt egyrészt akkor az 1250B nagyon hangos már, a TV meg 50-60% felett elkezd torzítan, és eléggé zúg.)
-
ToniSoprano
addikt
-
törölt tag
válasz
dudika10 #24394 üzenetére
Nem tudom. Szimpatikus. Én se olvastam még róla jót (bár rosszat se). Tudom, hogy korábban Genelecekről beszéltem, de az a pénz másra fog elmenni, nekem meg kell valami hosszabb távon emészhető olcsó darab. Azt a Kurblit nem akarom megvenni hallatlanba, és nem is tenném szívesen a Dell 2713HM mellé. Nem fontos a design, csak számít. Legalább annyira, hogy ne legyen kínai beütése. Most nézegetem egyébként a barátságos ház kínálatát.
Limitált a helyem is, nettó 18 cm szélesség dobozonként. Tehát ennél keskenyebbnek kell lennie.
Prodipe MS 4C, de 47k-t valahogy nem akarnék most kiadni rá (alapvetően 30-40 között gondoltam megoldani a dolgot, de inkább 30-hoz közel). Pedig ez még nagyon vonzó. Zárt doboz és meg tudom dönteni, így kb a fülemre szólnának. Mellékes, de külsőre nagyon ott van, front oldalt egyformán tiszta, sehol egy poti.
Szombatig ráérünk beszélgetni róla.
-
SirAlo
aktív tag
válasz
dudika10 #24394 üzenetére
Mar irtam nekik hogy videozzak le ahogy beraknak a winampba vagy barmilyen lejatszoba egy zenet es kozbe huzzak el a hang balaszot teljesen jobbra aztan meg balra... ha normalisan fog mukodni elhiszem hogy hibatlan a cucc
De hogy miert en kell elmagyarazzam egy szervizesnek hogy hogyan kell egy hangfalat letesztelni ?
-
válasz
dudika10 #24371 üzenetére
részemről egyértelműen Genius (és nem azért, mert nekem az van)
Hát miért? Komolyan érdekel. Te hallottad mindkettőt? Mi a különbség? Gondolom hangerőben jobb a Genius, legalábbis a ráírt adatokból kiindulva, de sajnos nem volt hozzá szerencsém. Azon kívül miben tud többet/jobban? (Az USB-s táp téma része nem érdekel, hiszen nálam semmi gond nincs, ebből kiindulva az nem lehet általános probléma, miközben előnye is van.)
-
Reszi
tag
válasz
dudika10 #24216 üzenetére
Holnap visszaviszem a hangfalat, kérdés hogy mit vegyek helyette. Színben csak fekete jöhet szóba.
Kürbis vagy Vertrag között gondolkodom jelenleg. Kb 20 m2-es nappaliba lenne, elsősorban zene hallgatásra és ritkábban filmekhez. 27-ig még Elmegyek árban ha érdemes.
Várom a szakik észrevételeit!Üdv
Reszi -
ToniSoprano
addikt
válasz
dudika10 #24216 üzenetére
Ja tényleg, végülis ha belegondol az ember az usb 2.0-val 500 mAh-val egy komolyabb mobilt is elég nehezen, lassan lehet feltölteni. De elvileg az újabb laptopokban ott van a 3.0-sá csatlakozó, vagy legalábbis valami 1A, vagy 2A-es USB csatlakozó töltésre. Elvileg azzal jobb teljesítményt ad le, jobban szól a kütyü? Vagy vesz egy 1A-es, vagy 2 A-es USB töltőt pl. arról lehet jobban működne. Egy ilyet kb 1500-ért már meg lehet kapni. Dundika10 szerinted ez műkdöhet Reszinek, vagy hülyeség?
Én mondjuk a távirányítót úgy oldom a kis Geniusomhoz [link], hogy beállítom 50%-ra a hangerőt, az bőven elég, és azon belül úgyis a set top box távirányítójával tudom szabályozni a hangerőt. Mondjuk egyelőre még fel tudok kelni és bekapcsolni. Az az érdekes hogy még az asszony is odamegy és bekapcsolja, pedig ő eléggé ellene van az ilyeneknek. Meg apám is használja TV-re is pedig nagyon tiltakozott előtte, hogy neki megfelel a TV hangszórója, gondoltam akkor legfeljebb csak zenehallgatásra használdod, de nem így lett miután kipróbálta.
Dundika10: az lenne a kérdésem, hogy ezeket a kütyüket, hogyan kell használni, én pl. 50% fölé nem nagyon teszem a hangerőt, mert az bőven elég, 50%-on is már bőven hangos, akkor szoktam így használni ha porszívózom, mondjuk akkor van amikor kell 60% is azért. De mondjuk ha valaki folyamatosan 70-80%-on, akár száz százalék hangerőn használna egy ilyet hamar tönkremenne? (Ez is úgy van mint az autónál, hogy elvileg csak 6500 fordulat körül szabályoz le, de ha valaki folyamatosan 6000 körül használná, nem sokat adok annak a motornak?)
-
cyberkind
félisten
-
Fernet
senior tag
válasz
dudika10 #24148 üzenetére
Ma megérkezett az 1250B. Már az első próba után feltűnt, hogy lényegesen szebben szól mint a régi 2.1-es Labtec-em, részletgazdagabb, kellemesebb. Igaz az asztalomat kicsit át kellett alakítanom, mert sokkal nagyobb mint ami volt, de ez legyen a legnagyobb probléma.
Köszönöm még egyszer a tanácsot, azt hiszem jó vásárt csináltam.
-
Fernet
senior tag
válasz
dudika10 #24148 üzenetére
Zenére és ha fontos volt a hang, akkor a fejhallgatót használtam (Superlux HD681B). Csak azért jó lenne egy viszonylag normális hangfal a pc mellé. Tegnap találtam egy ősrégi Hama 2.1-et elfekvőben a szekrényben, hát annak valami borzalmas doboz hangja van (pedig nem vagyok egy vájtfülű), hozzá képest a labtec is csúcsminőség. Mindenesetre addig be kell érnem vele amíg meglesz az új.
-
AMDFan
addikt
válasz
dudika10 #24141 üzenetére
"A 8010 az újabb változat, technikailag a lényeges újítás az AB osztály D-re cserélése volt (és most a hifibuzik szemében rögtön el is ástam azt hiszem a 8010-et...)."
Még jó hogy az másik topik
Amúgy ha nem akar szubot, márpedig úgy tünik nem akar, akkor 160k környékén még nincs sok választása ami technikailag jobb lenne a genelecnél. De ha nem sürgős, akkor én várnék egy kicsit, ebayen fel szoktak tűnni ilyen árban nagyon jó állapotú 8020-asok, amik azért igen jók -
törölt tag
válasz
dudika10 #24135 üzenetére
Én mondtam, de akkor még az 5 inch-es dobozokat nézegettem, abból nem is vennék hátsó reflexes-t. Egy 3 inch-es driver-nál ez szinte mindegy.
...genelecből inkább a 8010 egyébként.
Ezt már akartam kérdezni. Röviden: miért? A teljesítményen kívül (12 vs 25W) semmi különbséget nem látok a 6010 és a 8010 között. Leszámítva azt a 10 dkg-t, 2 mm-el nagyobb mélységi méretet és RCA vs XLR csatlakozót, ami számomra irreleváns. Melyik jött előbb? A 6010 is a PRO / Nearfield kategóriába van a weblapjukon. Hangra talán megegyezhetnek és míg próbáltam rájönni miért van 6010 a 8010 mellett (vagy fordítva), nem sikerült megfejtenem. Az árkülönbség sem jelentős. Ki vesz 6010-t és ki 8010-t?
-
törölt tag
válasz
dudika10 #24133 üzenetére
...csak azt boncolgattam, hogy mennyit kell beáldozni a könnyebb-merevebb hangszóróért. 4"-nál szerintem már elég sokat (ennyi pénzért)...
És mi a helyzet egy 3 inch-es Genelec 6010/8010-el? Ezt nem is lehetne általános zenehallgatásra használni PC előtt, 60-75 centiről? Tényleg nem vagyok egy mélyimádó (de mélyutáló sem). Az ára ismert, csak kérdezem. Végülis beleférne, de Gelenec-ből legfelejebb ők, cserébe nem vennék TV-t, amit amúgy sem erőltetek annyira. A hifis időbe használtan költöttem ennyit csak (passzív) hangsugárzóra (például ProAc).
De hát hifiztél, tudod, hogy csak meghallgatás után lehetsz biztos bármiben is.
Persze, de akkoriban is jó volt róla beszélni, még ha hallatlanban is.
-
zoli58
tag
válasz
dudika10 #24118 üzenetére
Köszi!
A cél árkategória 45-55 ezer, ettől feljebb már fájna. A felhasználás otthoni zenehallgatás, leginkább klasszikus-world-folk-rock irányok.
Tehát erre légyszi mondd meg mondjuk a legtutibb kettőt. ( az mindenesetre jó hír, hogy már a felsoroltak mindegyike előzi a vidit) -
shadowofthe
tag
válasz
dudika10 #24118 üzenetére
Köszönöm, megnézem őket. A Prodipe-ot észre sem vettem, pedig árában még ezzel járnék a legjobban. Helyem nincs sok a hangfalak mögött, de ahogy nézem ez első reflexes. Az elhelyezés szempontjából sacper mi lenne a kívánatos? Én kb 1 méterre ülök a hangfalaktól, és köztük is kb. 1 méter táv van jelenleg.
-
J97
tag
válasz
dudika10 #23951 üzenetére
Sajnos erre nem volt módom! El tudom képzelni, hogy sokat javult volna a helyzet a DAC nano + BX5 párossal is. Viszont a V-DAC + 1255 páros pont azt hozta, amit szerettem volna. Javult a sztereó tér, hangkép, hangtisztaság, részletesség. Egyébként könnyen elképzelhető így belegondolva, hogy a nano és 1255 nem illenek össze annyira. Ugyanis mindkettőnek jellemzője az, hogy mélyre húz és a közép tartomány kevesebb. V-DAC ha minden igaz középben erős, ellensúlyozza az 1255A kiemelését és gyengébb közepét. Igazából azt lenne jó kipróbálni, hogy nano, v-dac, bx5, prodipe mit teljesít. Erre egyelőre sajnos nincs módom. Illetve csak birizgálja a fantáziám az az Alessis Elevate 5 is. Igaz ő nem biampos de monitor kategóriában indul. Egy vélemény volt itt róla de hát ahogy mondani szokás egy mérés nem mérés. Több egybehangzó vélemény után sem merném blindre megvenni. Egyelőre marad a V-DAC 1255 páros. Így most érezhetően javult számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Mindenki Z Fold7-et akar
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest