-
Mobilarena
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kezdőként
csendes tag
válasz
nemethsza #7585 üzenetére
Legutolsó VEVS magyar MI Home van a telefonon. Próbáltam a Magyarra, vagy a Németre is. Van 18 készülék, mindet nem raknám át.
A lényeg,hogy szertnék értesítést kapni, és hangértesítést is, amit ugye külön be tudok állítani az Alkalmazás kezelőben.
Odáig eljutottam,hogy csak az emberi alak felismerést kapcsoltam be, és küld értesítést, kb. 15 mp múlva, de csak az értesítő sávba, de hang az nincs. -
tobias40
veterán
válasz
nemethsza #7559 üzenetére
Próbáltam de vmiért csak kéken villog és nem találja meg!
Mindent visszaírtam a régi hálózatra,ssid pw-t mindent,áramtalanítottam-restartoltam mindent és mégsem!
Hihetetlen hogy ne legyen egy olyan beállítási lehetőség hogy csak a wi-fit kelljen beállítani ha változik vmiért...(márpedig nem találtam én sem) -
v.attis
őstag
válasz
nemethsza #7049 üzenetére
Nincs nyitásérzékelőm, mert jelenleg nincs rá szükségem. Nincs olyan cuccom, amit vezételnem kellene ablak vagy ajtónyitás függvényében.
De ha megoldható az automatizálás, akkor maradok a Xiaomi brandnél és a légszűrő mellé beizzítok egy nyitásérzékelőt is.Amikor nincs nagy hideg, vagy kánikula, akkor napi 8-12 órán át is bukóra hagyjuk az ablakokat, ilyenkor fölöslegesen szűrné a levegőt bármi is.
Amennyiben ez az automatizálás nem működőképes, akkor veszek egy Ikeás szűrőt és kész. Ha úgyis manuálisan kell kapcsolgatni, akkor inkább olcsóbb beruházást választanék...
-
enginev3.0
félisten
válasz
nemethsza #7045 üzenetére
Csinálni kell két automatizmust
Egyik feltétele, nyitva van az ajtó
20 másodperc delay (késleltetés)
kapcsolja ki a légszűrőt
tiltsa le ezt az automatizmust és engedélyezze a másodikat (lásd lentebb)Második
Feltétele ajtó bezárva
20mp késleltetés
Kapcsolja be az eszközt
Tiltsa le ezt az automatizmust és engedélyezze az elsőt (fentebbi)Lehet hogy egyszerűbb módja is van, most ez jutott eszembe
-
Robbertho
aktív tag
válasz
nemethsza #6981 üzenetére
Miután nem takarított ki ebben a sarokban, zónatakarításra visszaküldtem és akkor megcsinálta rendesen.
Előtte áttöröltem az oldalát kézzel, nem tudom volt-e rajta porcica vagy valami, előfordulhatott. Viszont ha a falérzékelő folyamatosan látna valamit, akkor körbe-körbe kéne mennie. -
Robbertho
aktív tag
válasz
nemethsza #6979 üzenetére
Ez jó kérdés, nem volt vele gond kb. 2 évig, nagyjából egy éve kezdett ilyen ritkán előfordulni. Azóta elköltöztünk, a régi lakásban és az új házban is csinálja.
Ezenkívül nem igazán változott semmi... eredeti szűrő és főkefe van benne most, talán az oldalkefe nem eredeti, de ki tudja már. -
-
bb0t
őstag
válasz
nemethsza #6810 üzenetére
Hangulatviágítás az ágy mögé és alá, Google Home-mal vezérelve. Nem látom adnak-e hozzá tápegységet, illetve van még az Alza oldalán egy Sonoff és egy Govee márkájú hasonló árban, nem tudom melyiket érdemes választani.
@< CyberBob >: amiket néztem mind sima RGB szalag, beleértve az Xiaomit is...
BTW Xiaomi, decemberben 2000-3000 körül vettem a Led essential fényforrásokat, most 8.000?
-
Buckey
őstag
válasz
nemethsza #6711 üzenetére
Mert még nem döntöttem el pontosan, mi lesz. Előbb felmérem a lehetőségeket és utána döntök. Nem úgy, mint a Xiaomi esetében, hogy beleugrok, mert már volt egy porszívó, akkor minden legyen egységes.
Az is lehet, hogy elszenvedek még egy kicsit a Xiaomival, és ha az új szabvány bejön, akkor az lesz.
A Home Assistantba meg még nem ástam bele magam, de talán az is szóbajöhet. -
-
-
-
-
Buckey
őstag
válasz
nemethsza #6555 üzenetére
Értem, amire gondolsz, de most nem variáltam annyit.
90%-ban működik az egész rendszer, többet nem tudok kihozni belőle. Az a 10% meg az ilyenek, hogy egy darabig nem működik, majd egyszer csak megjavul.
Elkönyveltem, hogy ez ilyen. Ha végleg beadja a kulcsot, akkor majd veszek valami minőségibbet. -
pgemil
aktív tag
válasz
nemethsza #6142 üzenetére
Egy héttel később olvasva, de...
én kamerával jártam úgy a múlt héten, hogy nem látta az eszközt, QR kódra meg érvénytelen kódot írt. (magyar apk) , Hiába tettem bármilyen rédióra. A vége az lett, hogy frissítettem az appot, így már látta, viszont eltűnt két lámpám !
Másik telefon nem frissítve nem látja a kamerát, de látja a lámpákat
Ja, de az eszközök számában benne van! (MiHome apk.) -
bl4ze
veterán
válasz
nemethsza #6140 üzenetére
Scene alatt a "+" nem hozza egyik dugaljt sem, sajnos...
user12: az túl manual úgy. Automatikusak lenne, hogy HA ON akkor x perc múlva mindenképp OFF legyen
Akár automata akár manual bekapcsolás.
Automatánál meg van oldva, manual bekapcsolás esetén lenne fontos, hogy ne maradjon bekapcsolva. (pld kávégép rajta).... -
bl4ze
veterán
válasz
nemethsza #6137 üzenetére
Az nem használtam még, elmondod, leírod hogyan lehetne? Lépésről-lépésre ?
Scene-ben "If" alatt nincsen ott egyik smart plug sem. Ha mással is meg lehet csinálni mint "If" akkor megírod hogyan? Nem vagyok ezekben otthon.... "run manually" alatt gondolom nem jó ez.....
-
sbazsi
veterán
válasz
nemethsza #5472 üzenetére
A gateway-em adatlapján ez szerepel:
This is Chinese version,after login the APP,please change the Region to "Chinese Mainland" in the settings ,then you can search it normally,thank you.
Mi home-ban a régió: China mainland jelenleg.
Mi home verzió: Xiaomi Home 6.5.700 VEVS MAGYAR
Ha ebben átállítom a régiót magyarországra, akkor ugyanúgy fog működni továbbra is minden, vagy mindent újból be kell állítani?
Ha minden működik tovább(mindenféle egyéb beállítás nélkül), akkor jól értem, hogy bármilyen cucc ráköthető, akár az is, amit itthon veszek? -
Steady74
addikt
válasz
nemethsza #5368 üzenetére
Alapjaiban nem értem mi történik...
CC2652RB USB eszköz be a gépbe, konfigurációnál beállítok ez alapján a videó alapján. Telepítem a zigbeemqtt addont, bemásolom a stick elérési útvonalát, mint a videóban, majd a naplófájl írja, hogy kell a mosquito broker. Telepítem, de nem indul el a zigbeemqtt, bad gateway-jel leáll. Tudom, hogy alap lenne ezt megoldani, de fogalmam sincs merre induljak el egyelőre. Újabb copás, minden napra jut egy, holott erről (is) azt gondoltam bedugom, beállítom, párosítani kívánt eszközön megnyomom a párosítást és kész minden. Hát nem -
Steady74
addikt
válasz
nemethsza #5366 üzenetére
Sejtettem, hogy nem lesz egyszerű, na de hogy ennyire
.
Azért még este lehet teszek egy próbát a másik SSD-vel.
Milyen add-on okat érdemes vagy kell telepíteni? Távoli elérést szeretném kipróbálni Androidos eszközökről, esetleg külső hálózatból szintén telóról vagy munkahelyi PC-ről. Más mi lehet, ami így totál noob-ként jó lehet?
Kicsit összezavart, de utána fogok jobban olvasni az MQTT-nek (eddig azt gondoltam, hogy az eszközök kommunikálnak egymással), de ez kicsit megzavart, hogy miért is kell.
-
Steady74
addikt
válasz
nemethsza #5327 üzenetére
Igen, elég húzósok, ja a kész rendszerek, mondjuk ez az ajánlatosdi így látatlanban inkább elveszei az ember kedvét.
Képbe került a pi-vel, nagyjából. Ha jól sejtem, akkor beépítve a hálózatba, telepítem rá a HA-t, amit telefonról, tabletről, pc-ről el tudok érni, és azon keresztül tudom a wifin és/vagy bt-n csatlakoztatott eszközöket vezérleni, hozzáadni-elvenni dolgokat. Tetszik -
Steady74
addikt
válasz
nemethsza #5325 üzenetére
Ezt megtaláltam. De a tudásom nem elég ehhez egyelőre. Ok, van a raspberry, melyik modellt érdemes választani, hogyan kötök rá kijelzőt, hová helyezzem el, stb stb. Totál a 0-ról kellene kezdenem. Ezért kerestem kompaktabb megoldást, bár elmerülök ebben is, mert érdekel.
-
Steady74
addikt
válasz
nemethsza #5314 üzenetére
Szia.
Linkelt topikban kérdeztem először, nem kaptam választ, emiatt jöttem ide a kérdéseimmel. Igen, cél az, hogy ne szívjak feleslegesen. Nem tudom mi a jó irány, egy smart hub, és ahhoz venni azokat a reléket, jeladókat stb, amik passzolnak hozzá, vagy venni ezt-azt, és 3-4 féle applikációval vezérelni őket. Na ez utóbbit szeretném kerülni, meg a szívást.
Xiaomi cuccokból és velük kompatibilis eszközökből össze lehet rakni valamit? Köszi -
Redpaladin
tag
válasz
nemethsza #4902 üzenetére
És annak a beállítása,hogy rámegyek az ajtónyitás érzékelőre és ott automation --> létrehozok egy feltételt vagyis ajtó nyit akkor then send notifiactions to phone?
Mert olyan feltételt nem találtam,hogy riasztás esetén eszköz küldözgessen... így is jó a beállítás eszerint?
-
Celtis
veterán
válasz
nemethsza #4824 üzenetére
Nem egyszerű, ha egyszer az ios-en már telepítve volt az app. Nemigen használtam még ios-t, de hiába szedem le az appot (törlés, azaz app és tárolt adatok törlése) az újratelepítés után ugyanott vagyok. Nem kér user/passt, hanem be vagyok léptetve, és csak az egyik eszköz látszik. Ez mondjuk felvet kérdéseket..
Tehát a helyzet az, hogy most az androidon az orosz appal, magyar régióval látszik mindkét eszköz. Két IOS eszközön pedig a gyári appal magyar régióval csak a légtisztító.
A 6-os ponttól próbálkozzak vagy teljesen az elejéről?
Esetleg tegyem vissza a gyári appot androidra és azzal töröljem a porszívót? -
Celtis
veterán
válasz
nemethsza #4821 üzenetére
Félsiker.
Mivel már fenn volt az orosz app, abból töröltem a porszívót, átállítottam a régiót magyarra és ekkor már sikerült hozzáadnom a porszívót és a légtisztítót is.A feleségem telefonján már fenn volt kínai régióra állítva a gyári mi home app a porszívóval. Jobb híján azt csináltam, hogy csak átállítottam a régiót. Mivel ekkor továbbra is látszott a porszívó, ezért ki/beléptem. Új belépés után a profil azt mondja, hogy két eszközöm van, de a home képernyőn csak a légtisztító látszik. Ha visszaváltok kínaira, akkor pedig semmi. A porszívó elveszett.
Van megoldás?
-
JrCsG
tag
válasz
nemethsza #4597 üzenetére
Amíg nem szerzek be egy androidos telót a “műtéthez” addig is szeretném használni a most megjött EU-s cuccokat.
A most kínai régióra állított Acc-om ha átállítom EU-ra akkor ehhez az Acc-hoz hozzá tudom adni az új cuccokat és kezelni is tudom őket, jól gondolom?Ebben az esetben mi történik a kínai régiós cuccaimmal? Törlődnek, vagy csak nem elérhetőek?
Olyat lehet esetleg, hogy Acc-on belül váltogatom a régiókat annak függvényében, hogy melyik eszközöket szeretném kezelni?
Ui.: Elnézést, ha nagyon blödek a kérdések, de nem teljesen tiszta a működése ennek az egész régiós történetnek.
-
-
PeterPH
senior tag
válasz
nemethsza #4573 üzenetére
Megoldottam magamnak.
-
farkas-j
őstag
válasz
nemethsza #4099 üzenetére
Azt már néztük korábban de nem volt benne.
Most le lett gyalulva az iPphone-ról az Mi Home és átállt a lányom magyar régióra. Androiddal felvette a porszívót. Újrarakta az iPhone-on az Mi Home-t és megjavult!
Köszönöm a segítséget!Holnap próbálkozok a hőmérőkkel, mert azok nem működtek egy ideig a magyar régión. Még egyszer köszönöm!
-
promisz
aktív tag
válasz
nemethsza #3934 üzenetére
Igaz, de gondolom ez se 100%, hogy működni fog. Egyébként azért adták vissza az árát a gateway-emnek, mert már nem forgalmazzák. Ha vennék valahonnan egy gateway 2-est és elromlana, szerintem ugyanez lenne a válasz. Egyébként ez a gateway 3 nagyon tetszik, jó lenne ha lenne valami másik megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged