- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethsza
tag
-
Buckey
őstag
Én meg pár nap után kihúztam a HUB-ot a konnektorból, ha már nem jó, akkor ne zaklasson. Inkább áttanulmányoztam az alternatívákat, de sokat még nem értek belőle. Hiába, öregszem.
Tegnap újra beüzemeltem, nyűglődtem vele egy kicsit, és arra jutottam, ha nincs az automatizálásokban időzítés, akkor működik az adott automatizálás. Az mindegy, hogy korábban létrehozott, vagy ebben az "új" rendszerben, ha időzítés van, akkor nem működik. Még a kézi automatizálás sem. Így, amiből ki tudtam, abból kitöröltem az időzítést, és az működik. Amihez meg kellett volna, azt meg töröltem úgy, ahogy van.
Játék ez az egész Xiaomi Mi Home. Még az elején kellett volna megszabadulnom tőle, amíg nem ugrottam bele ennyire.
A négyzetes HUB-ot is azért vettem, mert az volt az ígéret, hogy független az internettől. Hát, ennek csak egy része igaz, ha már van valami automatizálás "engedélyezés/bezárás", akkor az már a felhőben fut, így nagy kalap kaki az egész.
Mindegy, amíg valamennyire működik, addig használom, és vagy lesz egy olyan, ami tényleg független a felhőtől, vagy nem lesz semmi. Mert azért nem olyan olcsó, ha azt nézzük, főleg, ha sz@rakodni kell vele.
[#7547kakukkmarci] , egy ilyen megbízhatatlan rendszernél nem is lesz okoszáram. Semmilyen, nem hogy Xiaomi. Az okosotthon mellett meghagytam a hagyományos világítást is, pont ezért, mert bizonytalan, mikor működik és mikor nem![#7548vegyszer] , én most jutottam el oda, hogy ha nem működik, akkor hagyom. Pár nap alatt megszokható a hiánya. Ha úgy van kedvem és időm, akkor ránézek, hogy megjavult-e, vagy lehet-e vele valamit csinálni.
-
Buckey
őstag
Ha csak egy-két darab automatizálásról lenne szó, akkor megcsinálnám, de kb. 130 darabnak nem fogok újra nekiállni (szinte minden összefügg mindennel), mert mire végzek, lehet, hogy ismét besz@rik a rendszer.
Inkább megpróbálok más, alternatív megoldásokat. Addig marad így, és az újat majd beállítom nulláról.
[#7540Alien4] , pedig eddig úgy néz ki, az a megoldás, hogy lehet kezdeni elölről az automatizálások írását. És, hogy meddig lesz jó, az kérdéses. -
Buckey
őstag
A MiHome frissült a telefonon, semmi más.
Nekem is gyanús volt, hogy minden érzékelő egyszerre bolondult meg, mikor nem is egy időben vettem őket, épp ezért nem is gyanakodtam az elemek merülésére.
Csak a szokásos protokollt követtem, azaz újraindítottam mindent, hátha nálam van a hiba. De nem javult meg. A szerverrel meg nem tudok mit kezdeni.
Egy otthoni szerver alá kellene integrálni, de azt nem tudom, mennyire bonyolult, illetve meg lehet-e valósítani. -
slimshady
senior tag
Értem. Csak magyar/EU piacra szánt Xiaomi okos eszközöket használsz vagy rendeltél AliExpess és társairól kínai piacra szánt eszközöket is? Ha igen, akkor gondolom ha a listában nem is tudsz annyi féle eszköz közül választani manuális hozzáadás esetén, az app látni fogja automatikus keresésnél a kínai piacra szánt eszközöket is?
-
Fishuka
újonc
-
tobias40
veterán
Ebből a kijelzős fajtából még régen vettem 2 db.-ot mert fillérekért volt.
Most tönkrement a wifis hőmérőm és ezt akartam betenni de így nem jó mert távolról nem látom hogy mennyi a hőfok a vendégházban,és csak erre használnám.
Vszínű ezeket visszarakom a fiókba és veszek egy wifiset,és letudtam a gondot.
Aszittem egyszerűbb lesz de nem.. -
v.attis
őstag
Az is lett. Nem bántam meg, nagyon jó.
Xiaomi rendszerhez van esetleg vezeték nélküli fali lámpa?
Egyfajta olvasólámpának kellene az ágyhoz, fejrész fölé a falra, de kábelt nem akarok látni.
A Blitzwolfnak van olyan ami tetszik, de az nem okos. Ha nem találok a jelenlegi rendszerhez illeszthetőt, akkor marad a [Blitz] . -
v.attis
őstag
Igen, van hubom. Tervben van később valami google asszisztens is, csak egyetlen eszközhöz még nem veszek, majd ha a fél lakás fel lesz tuningolva.
Nekem is ilyen lámpám van, az egyik ága megmaradna hagyományosra. Lehet a wireless switch meg a kapcsoló hátuljára lenne ragasztva? Ez így nem is jelentene valójában plusz eszközt nem kellene keresgélni, mert ugyanott lenne.
-
hzsolee
őstag
Én is gondolkodtam hasonlón, kocsiba raktam volna érzékelőt. Engem az aggaszt ezzel kapcsolatban, hogy biztosan visszacsatlakozik-e...🙄 Nálad is a "kulcstartó" valószínűleg a nap nagy részét hatókörön kívül tölti, majd mikor hazaérsz a csatlakozás megvalósul-e gyorsan, minden esetben? Főleg, hogy riasztó ki/be menne róla....
-
humigabi
aktív tag
Akkor most került bele, mert 1 hete még nem volt ott. De köszönöm, hogy leírtad, mert eszembe sem jutott megnézni újra. Akkor oda is benyomjuk.
KösziU.i.: amikor be akartam olvastatni a QR kódot a dobozról, azt írta ki, hogy ismeretlen kód. Aztán megnéztem, kézzel be tudom-e vinni, nem colt a listában. Most megint megpróbálom a QR kódot.
-
erzol
őstag
Nálam eddig 3 ilyen hőmérő működik egy gateway 3-al,ami bluetooth - os. A működési elv úgy van, ahogy írtad.
Próbálkoztam hackelt ATC fw-el, ami jó is volt, de nálam valamiért éjfélkor elvesztette a kapcsolatot a hub a hőmérővel.
leírás
Az ota flasherMaga művelet rém egyszerű és utánna minden szanaszét állítható.
Hány másodpercenként küldjön adatot, mit mutasson a kijelző(óra, dátum, töltöttségi szint-mindez váltogatva).Mi home appban nézted, hogy a profilnál megjelenik-e a kamera ble gateway-ként?
[kép]
[kép]
[kép]A használatiban az van, hogy először a telóval kell bluetooth kapcsolatot létesítenie a hómérőnek, utánna be kell kapcsolni az appban a ble gateway-t és várni egy kicsit, hogy megjelenjenek a hőmérők.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Honda topik
- Nintendo Switch
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Posta, csomagküldés
- Spórolós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest