- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
-
Mobilarena
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
Azért nem jó, mert maga a fali konnektor a szekrény mögött van és egy "beépített" hosszabbító van elérhető helyen, a pult egy kicsit eldugott részén. Ha okos konnektorral akarom megoldani akkor mindenképp a pultos végében lehet csak jó, de mivel több eszköz van, így több okos konnektor kellene.
Relével viszont a teljes "hosszabbítmányt" lekapcsolom és bónuszként még van egy kapcsolható kimenetem, amire valószínűleg a pult világítás lesz kötve.
Így a reggeli ébredéskor beállítva felkapcsolódik a pult világítás és a kávéfőző is. Persze vettem egy okos kapcsolót is az ad-hoc használatra, de még így is megállt 10 ezerben az egész fejlesztés (kábel, wago, kötődoboz van itthon), míg az okos konnektoros megoldás ennél drágább is lenne és a világítás is kimaradna.
A hosszú hétvégén összerakom a "rendszert", úgyhogy hamarosan lesz tapasztalat... -
Steady74
addikt
Szuper, akkor talán ez lesz a megoldás. A PI bár pici, kompakt és tetszik, hogy minimális a fogyasztása, ennek a gépnek sem lesz az egekben szerintem.
HA feltelepítést kell megnézzen, gyanítom egyszerű, és elég lesz LAN on elérnem, nem kell külön display neki. Szükséges egy USBs dongle még és hozzá, ezt ma kiválasztom.
Köszi. -
Steady74
addikt
Nagyon köszi!
Egyre jobban érdekel ez az egész :) néhány kérdésem lenne:
- 4GB os pi elég a HA-hoz vagy hosszabb távra jobb a 8GB verzió? Ha jól láttam, akkor gyakorlatilag a HA lesz a pi "oprendszere".
- ha csatlakozik a HA wifi hálózathoz akkor az összes okos kütyü, ami tud a közös wifi hálózathoz csatlakozni, azt látni és kezelni fogja a HA?
- fenti felállás szerint kell-e vagy érdemes-e pl Xiaomi smart hub ot csatlakoztatni a wifi hálózathoz és azt a HA hoz applikálni, vagy tök felesleges.
- hol találom, hogy mik azok a protokollok (nem tudom jól mondom-e pl zegbee) vagy márkák (Shelly) amiket kezel a HA?Köszi
-
erzol
őstag
Köszönöm ezt a nagyon hasznos írást. Bár én nagyon szívesen tenném egy alig használt androidos tabletre a home assistantot, hogy a kis 20 eszközből álló xiaomi rendszerem integrálhassam. Lenne még egy pár dolog, amit automatizálnék, de a xiaomi nem ad rá eszközt.
Találtam ezt a leírást, de számomra túl nagy falat... -
cstamas1982
újonc
Szervusz. Nekem epp most építik át a lakásom. A kazán is még dobozban van de megérkezett már az általad említett termosztát meg egy Xiaomi Aqara Smart Home Kits Gateway Hub M1S. sajnos munka miatt csak pár percem volt foglalkozni vele de talán megtudod könnyiteni a dolgom. Még semmilyen app nem ismerte fel a termosztatomat. Próbáltam a mi home-ot ( leginkább ezt szeretném használni) , cubee smart-ot. Videon úgy láttam a hőmérséklet csökkentő gombot kell nyomni x ideig akkor válik megtalálhatóvá. Kell még hozzá valami esetleg az app beállitásaiban vagy más billentyűkombináció?
-
tyielow
aktív tag
Na, nekiestem tegnap. Működik, nagyon penge. Kedvet kaptam mégtöbb kínai szir-szart rendelni, főleg hogy ingatlankeresgélésben vagyunk hetek óta.
Okos zárakkal (Mi Home kompatibilis) van tapasztalatotok? Az számomra sem kérdés, hogy működik, igazából az érdekelne, hogy mennyire kompatibilisek az itthon kapható ajtókkal? Meg kell köszörülni kicsit az ajtót? Ill., hogy xiaomi-ék háza táján kapható már wireless charge-os kialakítás?
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Kérem segítsetek meg agyf@szt kapok a xiaomi botrányosan használhatatlan rendszerétől.
Már volt egy robot porszívó kínai régiós. Már beletörődtem, hogy a térkép betöltés percek kérdése, azt meg el is felejtettem milyen tortúra volt az első beállítás. Sajnos hogy elfelejtettem, így ma újra végig szívtam.Ma ugyanis megjött egy légtisztító és kezdődött minden elölről. Nem kapcsolódik az app, nem ismeri fel az appban lévő QR kód olvasó a terméken és a leírásban talált QR kódokat, a termék listában nem szerepel ez a légtisztító típus, nem csak ez, más sem. Kézzel beírva van hasonló típus, nosza. Így sem ismeri fel. A súgó nem segít, csak annyit, hogy reszet és próbáljam újra. Végre valami új tippre bukkanok valahol, hogy kézzel csatlakoztassam a telefont a légtisztító wifijéhez. Hurrá. Hiába, így sem ismeri fel.
Kezd derengeni, hogy a régió lesz a gond. Feleségem ötlete: a tableten még nincs mihome app, tegyük fel oda. Tényleg. Új app, új fiók, új régió. Nem ismeri fel. QR kód olvasás, de az csak az appot akarja telepíteni. Újra elindít, most már úgy tűnik felismerte. Feljön egy ablak, hogy a wifi nincs jól beállítva, nincs wifi csatlakoztatva és pirossal, hogy indítsam újra a telefont. Mi van?
Elsőre azt gondolom, hogy megint a tabletet kell a tisztító wifijére csatlakoztatni, de aztán beugrik, hogy nem, ez a légtisztító wifi beállítása lesz. A "nincs wifi kapcsolat" azt jelenti ide írd az SSID-t, a piros szöveg meg csak az ellenség megzavarását szolgálja. Ugye milyen logikus?Egy átlag felhasználó honnan tudja, hogy milyen régiós készüléket rendel, vagy ha megérkezik, az melyik régióba tartozik? Egyáltalán honnan a túróból kéne tudnom, hogy vannak ilyen régiók?
A neten keresgéltem, hogyan lehet két különböző régiós készüléket egy appal kezelni.
Van egy app klónozó megoldás. Kipróbáltam, nem működik.
Most felraktam ezt az orosz appot, de ez megint csak akkor ismeri fel a kínai régió porszívót, ha kínai régiót állítok be, Akkor meg mi az értelme?Segítsetek kérem, hogy tudom egy appal, lehetőleg eu-s régióban használni a két eszközt.
Legalább annyi eredménye legyen ennek, hogy gyorsabb lesz a porszívó kezelése. -
Moki2
aktív tag
A működéshez segítség , minden eszköznél állítsd be az időzónát , routeren google dns legyen beállítva . Ha valami nem akar ekkor se működni akkor eszköztörlés , újrafelvétel szokott segíteni , illetve mozgásérzékelőknél a kis gomb rövid megnyomása után hub bemondja normal link szöveget , és él a kapcsolat.
-
bl4ze
veterán
Honnan vetted, mennyi volt?
Szerinted a cirkót biztonságosan kezelné a radiátoros fűtéssel+padlófűtéssel?
Ezt a rohadt hangos és buta Computherm-et szeretném lecserélni, ez éjjel-csendben nagyon hangos. Van, hogy felébredünk rá.
Nekem a relé kontaktos kell szerinted ha a mostani is relés?
Egy Immergas Vitrix cirkó lóg rajta. Te fogod magad bekötni? -
vegyszer
addikt
Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a ZigBee szabvány nem garancia idegen eszközök megfelelő szoftveres kezelésére.
Hiába van az Asus laptoban, és a xiaomi telódban Bluetooth, meg WiFi, mégse tudod egyiket a másik hangszórójaként használni, pedig a hang át tid menni mind a WiFi-n, mind a Bluetooth-on...Ehhez kellenének a pluginok.
-
-
Köszi a gyors választ! Arra tudjátok a választ, hogy milyen gyakorisággal kérdezi le? Mert fontos lenne, hogy ne óránként pislantson rá, úgy biztosan nem fog működni, amit meg akarok csinálni.
Videót láttam róla, ott szinkronban változott az érték az appban és a szenzor kijelzőjén, de akkor az app nem a háttérben futott. -
bl4ze
veterán
Leszedtem az ajánlott HU 6.0.214 vews-et.
Viszont frissítené magát egy 6.1 verzióra, de sikertelen.
Mit kell tenni, mi a megoldás arra, hogy ez a "hackelt" Orosz APP is frissüljön, mint a Play-es?
Azt látom, hogy minden távoli régiós cucc is látszik mint pld. a Xiaomi MIJIA ClearGrass bluetooth WIFI Gateway is - ez pedig épp elég lenne a hőmérőknekOrosz app frissítéshez tud valaki egy leírást, segítséget ?
-
bb71
őstag
Más!
Mégpedig valószínűleg, ha megnézed akkor pontosan 7 órával eltérően működik?!
China Mainland GMT+8 <-> Hungary GMT+1Megoldás:
- törlöd mindhármat (reseteled is: hosszan 5-10 mp.-ig nyomva a gombját)
- gw kihúzva áramból
- a telefon időzónáját átállítod Kína - GMT+8-ra
- Vevs elindít telón, régiót én Hungary-ra állítottam
- gateway áramba
- párosítod Mi Home-ot gw-jel
- hőmérőket is felveszed
- ha minden látszódik, akkor kihúzod a konnektorból a gw-t!!!
- kilépsz Mi Home-ból
- a telefon időzónáját átállítod Magyarországra (GMT+1)
- Mi Home elindít
- gw-t bedugod a konnektorba
- nekem volt, hogy ezután magától megjelent a gw
- ha nem jelenik meg, akkor újból párosítod a Mi Home-mal!Ezután nekem a jó időt mutatják a hőmérők és az automatikák is.
vagy ez rád nézve nem igaz, és más az ok......
-
bb71
őstag
én a hétvégén rácuppantam a Home Assistant-ra, addig jutottam, hogy a nekem lévő Cleargrass gateway-hez (BLE-WIFI) nincs szoftver készen, így a hőmérsékleteimet nem látom sajnos, egyelőre...
A két smart plug xiaomi és a Smart convector működik egy Raspberry 2-ről.
Csak azért írtam, mert tudom, hogy te is keresed a kiutat a Mi Home appból... -
Hali1975
tag
Hat ez a szenzor zigbee-s es nem BT-s:-), azert van benne.
ez bt-s: [link]
meg ez [link]
meg az [link]
meg meg van egy azt hiszem.Ha kell hagszoro, meg led, akkor ez kell.
Ha nem es kell a bt, akkor masik.
Nekem van mind a ketto.
A ledes/meg az elozo verzi/ es az egyelore egy mozgaserzekelovel este 10-hajnalli 05 kozott 2 percig vilagit.
A 3as gw, meg a kis szogletes homerok vegett van, de eleg jo. -
Hali1975
tag
-
farkas-j
őstag
Nekem ilyen e-nkes órám van, ezt a gateway látja.
-
flegga92
senior tag
Volt próbálva az orosz appal is, azzal sem ment. Gyári appal kínai és EU szerveren is megy a párásító egyébként. Telefonhoz sem párosodott hozzá szűz accounthoz sem. Látta, de hiába nyomtam a párosító gombot, nem történt semmi. Havernak odaadtam, neki volt kínai GW-je, kínai szerveren, de neki sem párosodott össze, telefonnal sem. Elképzelhető, hogy a gomb volt rossz.
A párásítóban van BLE gw, mint pl a Bedside lamp első generációjában. Redditen is olvastam, hogy sikerült BLE eszközöket párosítani hozzá.
Esetleg itthonról egy ilyen megoldás lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Kompakt vízhűtés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Segway ninebot max g2e - még 2 év gyári garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest