- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
joysefke #24348 üzenetére
Adatmentés alap, mert minden törölve lesz a telefonon.
Ráadásul újra be kell állogatni mindent, tehát több óra elmegy majd az életedből.A tanácsom az, ha nem muszáj, akkor kezdőként ne csináld.
Ha mégis belevágsz:
- akkor legyen tartalék telefon arra az esetre, ha valami nem jól alakul (nálam is volt olyan, h valamit félrenéztem, vagy rossz gombot nyomtam és napokig nem volt működő telefonom),
- keress youtube videókat a témakörben és olvass utána, hogy tudd mit, miért csinálsz.Pár hét és biztos lesz javítása a 11.0.3-as romnak, én a helyetekben megvárnám.
-
amphenol
csendes tag
válasz
joysefke #24331 üzenetére
Ha be volt állítva akkor olyan sok mindent nem ronthatott el ...
A leglátványosabb , hogy az ikonokat vissza lehet állítani keret nélkülire , és rögtön nem olyan "furcsák"
Ikonok üres helyek feltöltését le kell tiltani , lehet zárolni is a képernyő elrendezést .
Rázással feltölti az üres helyeket .... tényleg hülyeség ... de kikapcsolható ....
Szerintem a telefon jól paraméterezhető , emberhez állítható , rugalmas ..
Ami nekem fáj :
A 9-es verzió óta elvették az egyéni SMS hang állíthatóságát , spec dolog , de nekem nem mindegy .
Szintén 9-es verzió : eltűntek a Kínai műholdak ... GPS mániákus vagyok .... eddig ez a 4. "simogatós" telefonom ... eddig mindegyiknél volt valami hiba .... Nem merek MI8 / MI9 -et venni mert még azt is elrontanák .... a vicc az , hogy a feleségem sima Redmi 5 -je ( nem NOTE ) az meg látja a kínai műholdakat .....
-
törölt tag
válasz
joysefke #24331 üzenetére
Teljesen igazat adok neked, most már olyan gyors ütemű, kapkodós a xiaomi fejlesztés, hogy a frissítéseknél azon kell parázni, milyen jól működő dolog fog eltűnni, vagy hibásan funkcionálni.
Feltettem szűz telepítéssel a 11.0.3-at (ami elvileg a 3. javítás), de
- a kijelző automatikus fényerejét kb. minden második alkalommal utána kellett állítani, mert a kijelző bekapcsolás után beragadt nullán a fényerő,
- kijelző lekapcsolásnál a bekapcsoló gombot 2-3x kell megnyomni, mert mindig visszakapcsol a kijelző,
- kikapcsoló (kikapcsolás, újraindítás) menü ugyanez, 2-3 gombnyomásra tudom elérni a menüt,
- többször előfordult, hogy csak egy alkalmazás értesítését húztam félre, de ment vele a többi is,
- tárcsázó beállításokban emelkedő hangerő nem működött.Visszatettem a 10.3.2.0-át és ráküldtem a Havoc2.7-et, ezek legalább működnek.
-
-
-
KurtCobain
őstag
válasz
joysefke #19152 üzenetére
A gombok hiányával én is így vagyok. A navbart rühellem, és amíg van alul káva, addig igazán elférhetne ott.
Viszont vannak teljes képernyős gesztusok, ami kompenzálja kicsit (persze így konfigurálási lehetőség, és szokni kell).A sebességre meg: Zuk Z2-esem volt előtte, amiben SD820 volt, de felhasználói élmény szempontjából jobb használni a RN5-öt, valahogy fluidabb a működése. Tegnap este végre letelt a 15 nap várakozás, és nyithattam a bootloadert, ment is fel egy AOSP rom. A kernelében a SD660 freki táblája van (2.2+1.8GHz).
Csak úgy érdekességképpen: xda-n dolgoznak a GPU oc-n is.
-
KurtCobain
őstag
válasz
joysefke #19133 üzenetére
Nincs mit!
Előtte utána nem találkoztam ilyen barmolással, szóval nem hiszem, hogy gyakori lenne.
Az attól függ, hogy milyen minőségű az új kijelző. Találkoztam már jó, meg kevésbé jó minőségű utángyártott kijelzőkkel. Ha az érintést jól veszi, fényerő jó, színek is rendben vannak, és foltokat, meg bevilágításokat se látsz, akkor nem hiszem hogy gond lenne vele. Azt nem nagyon lehet ellenőrizni, hogy utángyártott-e. De sokat elárulnak a sarkok. Ha gyári a hátlap (ha meg nem gyári, akkor szvsz felejtős a telefon), és van sérülés a sarkakon, akkor nézd meg tüzetesebben.
(#19134) Moonwolf:
Az Aliexpress (Alibaba) kb a legnagyobb forgalmú online piactér, nem nagyon hallottam még visszaélésről. Az Alipay is ad védelmet.
-
sutyi^
senior tag
válasz
joysefke #19120 üzenetére
Nyilván nem, de ha ennyire fontos hogy ne legyen sehol semmi rajta, akkor kell venni egy új készüléket fóliás dobozban. Ha meg baja van gyárilag, cserélteted.
Jobb esetben személyesen elmész érte, bekapcsolod, megnyomkodod, meghallgatod, stb., feltéve ha erre az eladónak van ideje és türelme.
Ha fél-évig nyomkodta a készüléket az előző tulaj, akkor valószínűleg talált jobbat szebbet és nem a készülék működésével van problémája és azért válik tőle. Ha gondja lett volna, akkor már szervizeltette volna, ha meg a MIUI nem jön be, akkor azt még szerintem az első 14 napban eldöntötte volna.
(#19123) Trailblazer
Valahogy így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Építő/felújító topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Gitáros topic
- Hegesztés topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- További aktív témák...
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest