- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- De mennyi az annyi?
- Magisk
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
OSERANSKY
junior tag
válasz TheVeracLord #2280 üzenetére
Ez tényleg vicces / érdekes.
A legnagyobb baj azzal van, hogy egy új széria pl. van, hogy 6-8 v. mégtöbb különböző modellt is tartalmaz.
Akkora a termékpaletta, hogy időben lefedni a frissítésekkel, kisebb-nagyobb csúszások nélkül szinte lehetetlen...
Ez mostmár sajnos tény.[ Szerkesztve ]
Change one thing, change EVERYTHING...
-
OSERANSKY
junior tag
Opciókban szinte semmi.
Én legalábbis nem vettem észre, Global előtt EEA-n voltam.
A frissítések terén jobb a Global, ahogy látom.
'Aktívabb' a Béta program is rá.
EEA-n először régió-specifikus ill. különböző helyi / szolgáltatói csatornákon, ellenőrzéseken megy keresztül 1-1 update.
Ezért vannak a nagyobb késések.
De ahogy írják is, pl. a Hívásrögzítést ne keresd egyikben sem.
Xiaomi.eu ROM-ban alapból benne van.Change one thing, change EVERYTHING...
-
retesz147
addikt
Eu dev-en nektek nincs gondotok a messenger chat buborékkokkal?
Írnak, felugrik főképernyőre, megnyitom és csak szürke kép nyílik meg,néha be is fagy a szürke ekkor szinte csak az újraindítás segít. Újraindítás pár óra erejéig megoldja.
Messengert ha megnyitom, akkor működik rendesen.Köszi!
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
retesz147
addikt
Áttettem új verzióra, de megmaradt a "Korábbi értesítések" csoportosítás.
Az a baj, hogy a Korábbi értesítéseken kívüli értesítéseket ha megnézem/törlöm, onnan nem hozza át azokat, amiket oda sorol, hanem mindig meg kell néznem mi maradt benne.
Ezért akarom megszűntetni. Nekem speciel nem tetszik ez a fícsör...Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
Dino69
aktív tag
A kamera az nekem nem acélos a P30 pro után, de minden másban megeszi... Gyors, fluid, illetve kísérletező kedvűek is eddzhetnek a rom cserével.. Én gyárin vagyok, mert munkatelefon. 2 aktív simmel, rengeteg hívással reggel 7 től este 11 ig bírja. Ha nem nyúlok hozzá, akkor másfél nap. Cserébe a dobozban van töltő is, ami egy zuhanyzás alatt 80% ig tölti. Én tavaly vettem májusban, de idén sem vennék mást a kompaktsága miatt. Párban van az s23-al.
[ Szerkesztve ]
-
retesz147
addikt
válasz LouiS22 #2288 üzenetére
Nem az a gond, hogy sok olyan app hagy értesítést, amit nem szeretnék, hanem, hogy 1-2 óráig nem nézek rá a telóra (meeting, fizikai munka) és akkor ha lehúzom, akkor még egyszer nézhetem meg mert amit az elején kaptam, azt már oda teszi és nyithatom meg azt is.
-
LouiS22
veterán
a megoldás az fájlok aláírásában és/vagy egy olyan beépülőben keresendő, amit csak a kínai dev tartalmaz.
A 3rd party tárcsázó meg "szimplán" csak a google apikat "hívogatja" meg. De a Samsung cuccainak jó részét sem tudod felpattintani más telefonra.[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
femiki
tag
Érdekes, hogy a MIUI tárcsázót lehet telepíteni, viszont nem indul el, hibával leáll, pedig ez Xiaomi app. Egy másik külsős tárcsázó pedig hiba nélkül működik! Vajon miért? Érti, tudja valaki?
-
Dingle
tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy ilyen telefont, 300-ért, újonnan megéri-e megvenni szerintetek?
Ti mint használói, ajánlanátok a készüléket?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
LouiS22
veterán
válasz retesz147 #2287 üzenetére
Szerintem pont az a lényege az értesítésnek, hogy ne maradj le róla. Speciel nekem ez egy tök hasznos feature lett, hogy szépen rendezi egy "almenübe" azokat, amik időben korábban voltak és nem fértek már el a főképernyőn.
Egy megoldás lehet, ha per app szabályzod, hogy melyik app hagyhat értesítést lockscreenen.[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
retesz147
addikt
A "Korábbi értesítések" - ket tudjátok hogy kell kikaocsolni?
Köszi!
-
szpali
addikt
válasz OSERANSKY #2273 üzenetére
Global és EEA között mi érdemi különbség van?
Én jelenleg weekly beta .eu romot használok a hívásrögzítés miatt.
Ez benne van valamelyikben?iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
OSERANSKY
junior tag
A frissítések késésére vonatkozó rejtély MEGOLDVA az EEA Rom-ot illetően!
-
OSERANSKY
junior tag
Jól tetted
A 'vagy jön frissítés, vagy nem dolog ha nem zárt a Bootloader' nem tudom mennyire állja meg a helyét.
Szintúgy olvastam / hallottam pár helyen.
Ez a jó a gyári ROM-ra visszaflashelésben.
A stock Recovery-t is visszateszi, töröl MINDENT, mintha most vennéd elő a telót a dobozból kb.
Hosszú évek óta van az asztali gépemen egy olyan mappa, ami tartalmazza az összes fotómat, dokumentumokat, megvásárolt zenéket, a Beállításokat nyilván nem tudom lementeni, Factory Reset után végig kell menni újra mindenen, de már a véremben van az egész szerencsére, pikk-pakk vissza tudok tenni mindent, ami fontos.
A Xiaomi Cloud és a Google fiók leszinkronizálása a törlések / visszaállások előtt minden alkalommal alap, a fentebb író kolléga is használja, ami megnyugtat.
Sok kérdésben segített, amíg kísérletezgettem a Xiaomi.eu rendszerrel!
Mindenesetre inkább én sem kockáztattam, ez a TWRP-s dolog meg a DEV rendszer hogy is mondjam.
Nem nyerte el a tetszésem, de adtam neki esélyt, kipróbáltam.
Sokaknak bejön, ezt pedig tiszteletben tartom.
Egyébként az EEA-s verzió még mindig Stable Beta-ként van feltüntetve, a Globallal szemben, ami pedig Stable.
Szerintem ez a szokásos késés oka...[ Szerkesztve ]
-
siskad
őstag
válasz OSERANSKY #2273 üzenetére
Igen, tegnap délelőtt láttam én is hogy kint van már az EEA is, így végül én azt raktam vissza.
Bootloadert zártam én is, főleg hogy HyperOS-en ha minden igaz nem jön OTA ha nyitva van. (Persze fel lehetne rakni manuálisan nyitott bl mellett is egy twrp-vel, de ha úgyis gyári romot használ valaki akkor meg teljesen felesleges macera, egyszerűbb visszazárni) -
OSERANSKY
junior tag
Szia!
Lehet kicsit megkésve, de EEA v. a Global ROM is fenn van már, mind2 Fastboot verzió.
Globalt ajánlom, de az EEA-vel sincs semmilyen problémám, szerintem bármelyiket is flasheled vissza, jól döntesz.Gyári ROM, gyári Recovery-vel.
Nem kínlódni mással, saját tapasztalat és jó lecke volt.
Bootloadert nyugodtan zárd vissza, én vasárnap késő du. raktam vissza az enyémre a Globalt (akkor még nem volt elérhető az EEA), sikeresen, hiba nélkül felment elsőre.Az updatek miatt ne aggódj, Globalon valamivel hamarabb érkeznek, de érkeznek!
Azóta már mindent beállítottam és kezdem 'belakni' a telót...
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz LouiS22 #2271 üzenetére
Ja nekem semmit nem hozott vissza a google amikor az eu romról tértem vissza.
A xiaomi meg "be van telve" a fotókkal, amiről már tavaly értesített, hogy megszűnik.
Mindegy nálam ezek a felhős dolgok nem váltak be teljesen, nem építek rájuk szívesen.
Egyébként ha működik, tényleg hasznos. (amíg nem törik meg a szolgáltatót) -
LouiS22
veterán
válasz Victoryus94 #2270 üzenetére
Igaz, ezt elfelejtettem, hogy nálunk is szívatnak a céges profilnál az MS authtal, meg Fortival.
Wifi jelszavakat egyébként emlékeim szerint - de lehet, hogy rosszul emlékszem - vagy a Google, vagy a xiaomi backupja tárolja és vissza is állítja.
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz LouiS22 #2269 üzenetére
Mondjuk kapásból mondok 5 olyan appot, ami csak a saját 2FA appal működik.
(Banki, könyvelői appok), de van olyan ügyfél, akkinek a partnere az MS365 rendszerhez is megköveteli a Microsoftos authenticatort (új eszköz beállításánál az látta a fiókokat, de a jelszót a régi telót vagy új QR kódot kért), hagyományos módon nem megy a belépés csak ha a telón "Okézza".[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz Victoryus94 #2267 üzenetére
2FA appokkal miért? Authy-t kell használni és nincs ilyen probléma. Felhőbe szinkronizálja, onnan meg vissza telóra, minden 2FA-m abban van és számos alkalommal "mentett" meg.
-
retesz147
addikt
válasz DroiDMester #2266 üzenetére
Ez jogos...
De ha van egy belakott rendszered, ami jól működik majd később letérdel, akkor a jól működő visszaállítására viszont jó.Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
Victoryus94
őstag
válasz DroiDMester #2266 üzenetére
Mondjuk nekem elég nagy érvágás volt, hogy elbuktam 80+ Wifi jelszót, és egy rakat tavalyi SMS-t, az utóbbi visszaállítás után.
Az ügyfelek meg a 2FA appokkal vannak ilyenkor gondba mindig...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
-
retesz147
addikt
válasz LouiS22 #2259 üzenetére
Hogy mented le a progikat és azok beállításait adatait?
Vagy akár teljes rendszert?Jó lenne nekem is egy tiszta telepítés, mert sok nálam a bug. Ma is 3x kellett újraindítanom, mert vagy Chrome fagyott be, vagy messenger, vagy épp nem volt mobilnet. Egy reboot mindig mindegyiket megoldja, csak unom....
Aztán mentésből visszaállítani azt, ami fontos.Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
LouiS22
veterán
Nem tudom mi történt ma a telóval, azt vettem észre, hogy nem tölt wireless. Nyomtam egy rebootot... abból meg már nem állt fel soha többet
Szerencsére recoveryből tudtam mountolni, belső tárhely adatait mentettem, majd fastbootból toltam neki egy szűz installt. Már futnak a restore-ok, hál istennek mániákusan adatmentek és futnak backupok mindenről, több is. Most életet mentett. Nyilván sok appot kézzel kell majd újra beállítani, de legalább nem a teljes nulláról indulok.Ötletem sincs, hogy mi lehetett ez, ilyet még sosem tapasztaltam korábban.
-
MODERÁTOR
válasz DroiDMester #2256 üzenetére
Oké, ez jogos. Bár, aki kinyitotta, nyilván azért, mert mást akar és nem gyári ROM-ot. Ha vissza jönne gyárira, arra meg ott a fastboot, ahogy kolléga is teszi.
Minden esetre továbbra sem értem, hogy gyárilag a telefonon lévő opcióval, a gyári EAA-ra, a gyártó álltal közzétett legfrisebb EAA mégis milyen "other reason" okkal nem tehető fel, mikor aztán OTA 1-2 hét múlva megkapom pont ugyan ezt.
Minek az updater appban ez a funkció akkor?Na mindegy, ne kezdjük újra, majd jön, mikor jön, csak baromira logikátlan.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
nagyúr
-
MODERÁTOR
Felkerült hivatalos oldalra is az EAA HyperOS. De akinek OTA még nem adta be, ne fáradjon, "other reason" hibával nem teszi fel most sem..
Mondjuk baromira nem értem, akkor minek ez az oldal, és minek teszik közzé..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
siskad
őstag
válasz LouiS22 #2252 üzenetére
A HyperOS-sel semmi gond, nem a MIUI14-re értettem hogy stabilabb rendszer, hanem úgy általánosságban az EEA/global kiadásra a xiaomi.eu-val szemben.
EEA-n is az lenne a cél hogy a HyperOS-t rakjam fel, csak a legfrissebb fastboot rom amit találtam belőle az MIUI14-es volt. De gondoltam nem probléma, OTA-n majd megtalálja úgyis a frissítéseket, aztán felfrissítek HyperOS-re, de nem ez a helyzet, hiszen semmilyen frissítést nem talált.
Globaltól annyi tart csak vissza, hogy valószínűleg zárnám a bl-t is, és nagy eséllyel EEA-volt eredetileg rajta, ezért ha utána már úgysem piszkálom akkor úgy vagyok vele inkább az legyen rajta ami eredetileg is. (Tudom hogy akár Globalon is lehetne zárni a bl-t probléma nélkül, csak az okozna gondot ha global piacosra cn-t raknék, vagy fordítva és úgy zárnám)
-
siskad
őstag
Sziasztok!
HyperOS xiaomi.eu dev rommal vettem a telefont, de áttérnék EEA-ra, jobb számomra inkább a stabilabb rendszer. MiFlash-sel feldobtam a legfrissebb fastboot romot belőle, ami a V14.0.27.0., ha jól látom ez még egy tavaly nyári verzió, viszont nemhogy a HyperOS-t nem találja hanem konkrétan semmilyen frissítést.Globalból igaz már elérhető a HyperOS fastboot romként, így azt is fel tudnám rakni, de inkább az EEA vonalat választanám, mivel valószínűleg gyárilag is az volt fent rajta, nem a global. Ha minden igaz, akkor HyperOS-en nyitott bootloader mellett nem jönnek a frissítések, ezért úgy váltanék inkább gyári romra hogy zárom is mellé a bootloadert, ezért akarnám hogy az legyen fent ami eredetileg is volt.
Szóval a kérdés hogy valaki downgradelt-e mostanában MIUI14-re és ha igen mi volt a helyzet utána a frissítésekkel? Elképzelhető hogy csak várni kell és megtalálja őket?
-
retesz147
addikt
válasz hroberto #2247 üzenetére
Hát igen, eddig 2-300 megákat fogyasztott (vagyis előző hónapban azt mutatja), meg az reális is.
Ha reggel nem jön sms, kutya nem veszi észre, nem szoktam ezt nézegetni.
Nem tudom, valszeg én lettem a kiválasztott, én voltam az Ali szervere 1-2 napra, hozzám töltötte le teljes Kínát.
-
TpS
őstag
válasz retesz147 #2241 üzenetére
Dirtyvel raktam fel én is, de nem tapasztalok ilyen gondot. A camscannert próbaként felraktam, a jogokat megadtam és működik, nem ad hibát. Wase nincs fent, de chrome esetén nem tapasztaltam az általad írt hibát, teljesen normálisan működik. A messengert nem használom a telefonon, mert egész nap gép előtt ülök, így arról sajnos nem tudok nyilatkozni. Eddig semmi gondot nem találtam.
-
retesz147
addikt
Nekem amúgy van pár problémám a Hyperos EU dev-vel.
Sajnos nem tiszta telepítéssel tértem át MIUI eu devről.Amik vannak:
-programokból való kilépéskor a főképernyőre (chrme, waze, stb) az ikonok elég lassan töltődnek be, 1-2mp-ig csak a háttérkép látszik. (ez csak Hyperos óta van) Mintha egy középkategóriás teló lenne kevés RAM-mal.
-heti 1-2x messenger chatfejből megnyitott csevegés odafagy a képernyőre. Képernyőt mögötte tudom görgetni, tudok megnyitni programot, de mind csak a messenger mögött nyílik meg (ergó semmit nem látok belőle, csak a képernyő szélein). Ebből lehetetlen kilépni, még a teljes program bezárással sem. Csak teló újraindítás segít.
- CamScenner-rel ha fotózok, a fotót elkészíti, de azonnal bedobja, hogy hiba, a kép nem található, SD-kártya eltávolítás/eltávolítva. Így azóta ezt a programot nem tudom használni.Nem nagy dolgok, de nem hibátlan, mint az utolsó MIUI eu dev volt...
Camscenner használja valaki? Ha igen, nála eu dev alatt működik? MIUI alatt működött.
-
retesz147
addikt
Nekem most az Aliexpressel "gyűlt" meg a bajom.
Aliexpress app ebben a hónapban azaz cca 5 nap alatt mobilnetről 4,7GB míg wifiről 13,5GB adatforgalmat generált 90%-t háttérben.
Onnan vettem észre, hogy a szolgáltató küldött sms-t, hogy a 10GB-s csomagom fele elfogyott...Azt mondom hogy?Semmi extra nem történt. Napi 1-2x felmegyek, körülnézek, max hetente veszek 1-1 dolgot, amiről vásárlás után jönnek az értesítések, vagy néha az akciókról, promókról. Szóval úgy használom, mint régen, ebbe az 5 napba nem történt semmi kiemelkedő.
Aki használ Alit, nála nincs ilyen gond?
-
OSERANSKY
junior tag
Nem tartozik közvetlen ide, de feleségemnek tegnapelőtt érkezett meg a Xiaomi 13 Prójára az OS1.0.1.0.UMBMIXM (Global verziós a teló), és bizony ott figyel rajta a Digitális jóllét, több olyan funkcióval, ami a Xiaomi.eu-s ROM-ban nincs benne...
A Lemeztördezettség-mentesítést valóban kiszedték a HyperOS-ből.
A Widget-rendszer a régi.
Mint kiderült, az appok megnyitásánál a 'kijelző széleihez való ugrás' pedig nem hiba, hanem animáció v. effekt.
Snap to akármi, pontosan nem tudom a nevét.
Sokminden máshová került, viszont nekem spec. funkcionálisabbnak hat az egész.Change one thing, change EVERYTHING...
-
bjames
aktív tag
válasz DroiDMester #2234 üzenetére
Mással mivel jönnék minthogy kevesebbet eszik. Ha az ember sokat olvas statikus tartalmat biztos észrevehető a fogyasztásbeli különbség, mégha lehet hogy 5 %-nál nem is sokkal több az. Nem tudom mennyi lehet, de én azért kipróbálnám, hamár elméletileg tudnia kellene.
-
nagyúr
-
bjames
aktív tag
Nézte valaki a képernyőfrissítési frekvenciát hogyan kezeli a teló?
Elméletileg ha a Frissítési ráta oldalon Alapértelmezettre állítja az ember, akkor alapból 120 Hz-el menne, ha az ember nem ér a képernyőhöz 4-5 másodpercig, akkor pedig visszaállna 60-ra amíg nem ér hozzá ismét. Ez a gsmarénás tesztvideóban így is látszik, viszont én még ezt a működést egyik rom verzióval sem láttam, EEA-val.
Nekem fixen 120 Hz-el megy, csak youtube-ot megnyitva esik vissza 60-ra. Ill. AOD-nél megy 30-al.
Esetleg EU romon nézte valaki?
A kijelzés bekapcsolható a Fejlesztői beállítások/Frissítési gyakoriságnál. -
LouiS22
veterán
Fuxi TWRP-k egy helyen: [link]
Ahogy látom, 2 napja is volt egy frissítés.
-
OSERANSKY
junior tag
válasz LouiS22 #2224 üzenetére
Nem vágyom én feltétlen visszaváltani Stock ROM-ra.
Sőt.
Csak ugye a tegnap említett Google-féle cseszekedés.
Banki appok, Wallet, stb.
Ha nem lesz gond, én csak örülni fogok.
Ez megnyugtató.
Köszönöm az újabb kiegészítést![ Szerkesztve ]
-
OSERANSKY
junior tag
válasz DroiDMester #2225 üzenetére
Csatlakozom az utánam szóló kollégához.
Nem telepíthető.
Nekem az Alvásidő üzemmód, meg még pár dolog hasznos volt benne.
Oké.
A töredezettség-mentesítés pedig hivatalos ROM-ban mégis ott volt, ráadásul nem lehetett ki v. be kapcsolni.
Azt írta 'automatikusan fut, amikor ön nem használja a készüléket'...Change one thing, change EVERYTHING...
-
LouiS22
veterán
válasz DroiDMester #2225 üzenetére
Nem telepíthető amúgy (nem listázza).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz OSERANSKY #2221 üzenetére
Lemeztöredezettség-mentesítés
Flash tárhelyeket NEM SZABAD ÉS NEM IS KELL ilyen szarságokkal kínozni!
PC.nél sem szabad az SSD.ket, ugyan úgy a telefonoknál sem, meg úgy álltalában semmilyen flash tárhelyet nem ajánlott!
Szóval ez csak jó hogy nincs benne!
Digitális jóllét pedig Play áruházból bármikor telepíthető, ha vágysz egy újabb akku zabáló felesleges vacakra.
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz OSERANSKY #2223 üzenetére
Harmadik xiaomi.eu-s telefonnál bátran le merem írni, hogy nem akarsz majd gyárira visszatérni Az meg már kiderült, hogy a neten írt, híresztelt dolgok (riogatások) vagy bullshitek, vagy szimplán nem igazak (lásd: alapjaitól újraírt rendszer, nem jön frissítés, nem fog működni, blablabla ).
[ Szerkesztve ]
-
OSERANSKY
junior tag
Az esetleges visszaváltásnál a másik dilemma / kérdés amúgy az lesz, hogy a gyárilag érkező ROM-ra flasheljem-e majd vissza, ami fuxi_eea_global_images_V14.0.27.0.TMCEUXM_20230731.0000.00_13.0_eea_87da11140a volt, ha jól emlékszem azzal érkezett 'Out of the Box'...
Aztán majd ott úgyis feldobálja az update-eket sorban, v. egyből az első hivatalos HyperOS Fastboot ROM menjen, amiből persze jó idő, mire lesz egyáltalán elérhető Fastboot verzió, nem csak Recovery
Ez persze még a jövő zenéje és legyen vésztartalék...
Global ROM-ot ajánlják Xiaomi Community-ben (ajánlották már tavaly szeptemberben is), abból már van fuxi_global_images_OS1.0.1.0.UMCMIXM_20231207.0000.00_14.0_global_6874e85440-ás Fastboot, de majd kiderül![ Szerkesztve ]
-
OSERANSKY
junior tag
válasz Black&White #2214 üzenetére
Sikeresen le tudtam menteni TWRP-ben, nem tűnt el egyik IMEI sem a telóról, de köszi szépen hogy felhívtad a figyelmem erre tegnap!
-
OSERANSKY
junior tag
Csak idézőjelesen, tehát nem egetverő:
▪️ Digitális jóllét úgy ahogy volt, eltűnt a Xiaomi.eu-s HyperOS-ből (ettől persze a hivatalosban még benne lehet, nem tudom egyenlőre)
▪️ Lemeztöredezettség-mentesítés feature a Tárhelyen belül szintén felszívódott (szerintem hasznos, hogy már okostelóknál is gondolnak ilyenre v. csak parasztvakítás, ki-ki döntse el)
▪️ Appok megnyitásnál, egy másodpercre "ugrik" egyet a kijelző széleihez az egész, mintha odaigazítaná...
▪️ A bootidő gyorsabb, a rendszer szintén, laggba idáig nem futottam (erős pozitívum)
▪️ Az általam imádott Widget-rendszer elsőosztályúan működik, bőséges testreszabási lehetőséggel, az Időjárás app sokkal szebb és funkcionálisabb lett (ERŐS pozitívum, de attól tartok a hivatalos Global v. EEA ROM nélkülözni fogja, ahogy több más is ki lesz belőle szedve szokás szerint)
▪️ Kezdőképernyő-elrendezés sokkal többféle méretben elérhető (ERŐS pozitívum, Globalban és EEA-ban fix, hogy nem lesz ennyi lehetőség hozzá)- kis összegzés 3 nap használat után
(Ha ne adj' Isten mégis visszaflashelem majd a telómat a hivatalos ROM-ra, és visszazárom a Bootloadert, remélem fognak rá jönni frissítések, azt sem bánom már ha a megszokott késésekkel, de mindenképp a híresztelésekkel ellentétben...)
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz retesz147 #2217 üzenetére
Írták, hogy van egy titokzatos bug, ami miatt az updater nem jelez (nem jelentkezik mindenkinél). De azért tudható, hogy legalábbis hetente (szombaton) érkezik a weekly. TWRP pedig 23-án talán frissült A14 támogatással.
-
TpS
őstag
válasz retesz147 #2217 üzenetére
Az updater szinte sose jelez nekem se. Nem szoktam kivárni, ha a fórumon nem írnak gondot, akkor pc-n download managerrel szoktam letölteni, az updateres letöltés sokszor baromi lassú, és korábban sokszor meg is szakadt, és nem folytatta,, hanem elölről kezdte.
Ki volt kapcsolva a képernynzár, de ez szerintem már jó a twrp-ben, a fórumon már nem írtak gondot a titkosítással. -
retesz147
addikt
Nekem most az Updater app nem szólt, hogy van 28-i weekly, sőt, ha megnyitom és rákerestetek, azt mondja, hogy a jelenlegi a legfrisebb, ami nekem még a 18-i weekly.
TWRP frissítésnél kikapcsoltad a képernyőzárat (ujjlenyomat, minta, vagy pin)?
Mert én a múltkor ki, de unom, hogy mindem appnál újra végig kell menni az ujjlenyomat beállításán.
Köszi!Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
OSERANSKY
junior tag
válasz Black&White #2214 üzenetére
Köszi szépen, megcsinálom!
Az ilyen plusz kis dolgok mindig jól jönnek.
Nem stresszelek már.
Ha a Xiaomi.eu-t 'bebuktatja' a Google mégis idővel, akkor flashelem vissza az akkor már stabil és hivatalos HyperOS-t, Bootloader bezár, meg a bazár is...
Persze örülnék, ha nem így lenne.
Most jött ki 1 új TWRP pár órája, simán fel tudtam frissíteni vele a meglévőt.
A rendszerről rosszat pedig idáig NEM tudok mondani![ Szerkesztve ]
-
OSERANSKY
junior tag
válasz LouiS22 #2207 üzenetére
Na szépen vagyunk...
Hadd jöjjenek csak, nagy örömmel várom őket!
Rendben.
Le van mentve az asztali gépemre minden, ami fontos, onnan bármikor vissza tudom tölteni a telóra, ahogy eddig is, de köszönöm a kiegészítő infót, SOKAT segítettél!Change one thing, change EVERYTHING...
-
bjames
aktív tag
válasz Black&White #2208 üzenetére
És ez vajon csak az EU romra vonatkozik, vagy majd a Global/EEA romra is?
-
MODERÁTOR
Na én ezért várok a hivatalos frissítésre.. Egyszer csak megjön
Everybody lies.
-
LouiS22
veterán
válasz Black&White #2208 üzenetére
Sajna ez nagyon is valószínű forgatókönyv.
-
LouiS22
veterán
válasz OSERANSKY #2206 üzenetére
Igen, az elég rendszeresen jönni fog az updateren keresztül, azzal javítják a Walletet, mert most a Google azt játssza, hogy szerveroldalon tilt, utána jön az apk a javítással, majd megint tiltás, megint javítás.
A Dalvik és a Cache törlése általában ajánlott és nem okoz problémát, mást ne pipálj be, hacsak nem akarsz adatvesztést
-
OSERANSKY
junior tag
válasz LouiS22 #2205 üzenetére
Tényleg szembetűnő a felhasználói élmény minősége, semmiféle kínlódás / nyűg nem volt vele
Én is adom ezt a Fastboot frissítési módot, szépen mutatja hol tart, aztán Finished és ennyi!
Már bootol is a HyperOS.
Így van, ahogy mondod.
twrp-3.7.0_12-v8.1_A14-fuxi-skkk.img elérhető hozzá.
Kicsit szoknom kell még, anno 2019-ben másabb volt a TWRP, de meg lehet találni benne ugyanúgy mindent.
A rendszerben, az Updater appon belül egy .apk formában jelezte a frissítést, letöltöttem, feltettem, be lehet állítani hogy utána magától törölje a fájlt.
Az is pipa.
A Készülékem - Gyári adatok visszaállítása menüből is lehet Factory resetet tolni BÁRMIKOR.
TWRP-ben navigálva annak még utána kell járnom, hogy ha pl. onnan szeretnél, akkor miket kell / ajánlott bepipálni a Wipenál.
Ha majd jön a kövi béta, akkor azt letölteni, kicsomagolni, külön tetszik hogy egyből lehet Fastbootba is lépni, szintén az Updater appban, onnan meg majd 'windows_fastboot_update_rom.bat', PC-n, aztán kalap, kabát...[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz OSERANSKY #2203 üzenetére
A lényeg, hogy már fent és látszólag elégedett vagy.
És a legjobb, hogy hetente érkezik a következő béta, vársz két napot, elolvasod a tapasztalatokat és tolhatod is fel ugyanezzel a módszerrel (vagy TWRP-ből, mert időközben kint van hozzá az A14-es TWRP is. Én egyébként megszerettem a Fastbootos frissítést, jó látni, hogy éppen hol tart, nem csak azt, hogy megy a progress bar ).
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
Egyébként mint ma reggelre kiderült, nem xiaomi, hanem samsung bug volt/van. Nagyjából minden óra companion appját kinyírta a Samung valami rejtett buggal (december 31. után nem lehetett megnyitni az appot), de már tolják kifelé a hotfixet.
-
OSERANSKY
junior tag
válasz LouiS22 #2198 üzenetére
Mekkora 1 rigolyás idióta vagyok, hogy nem hallgattam rád hamarabb...
Feltettem.
Mint a karikacsapás.
Még a külön letöltött TWRP sem kellett, mint kiderült, ennek a ROM-nak saját beépítettje van...
Kicsomagoltam a .zip fájlt.
Előtte 15 Seconds ADB Installer v1.5.6 az asztali gépre.
'Enable USB Debugging' a Fejlesztői beállításokban, kikapcs, Fastboot, és egyetlen .bat fájllal villámgyorsan kész volt.
El is időztem a rendszeren egy jó másfél órát, vannak változások, de idáig NAGYON KARAJ!
A hőn áhított Widget-rendszer elérhető, kipakolható, kismillió testreszabási lehetőség, pár dolog más helyre került, át lett nevezve, stb., de ezekkel lazán kiegyezem.
Az update működik, már fel is kínált egy .apk update-et, sőt még egyszerűbb lesz a másik .bat fájllal a jövőben.
Nincs csurig Bloatware-rel.
Fürge.
És még sorolhatnám.
Ha ezt hamarabb tudom, v. ráveszem magam...
Örök hála!Change one thing, change EVERYTHING...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest