- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
OSERANSKY
junior tag
-
hroberto
veterán
válasz Victoryus94 #2496 üzenetére
Én azt sem tudom mi az!
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
danml
újonc
Sziasztok!
1 éve használok egy 12X-et, most gondolkozom a 13-ra váltáson (13T már túl nagy lenne). Amúgy semmi baja a telefonnak, csak jó lenne v.mi új.
Alapvetően szkeptikus voltam a márkával, előtte csak Samsung/Apple volt, de jelenleg Android vonalon biztos, hogy Xiaomit vennék, mert hardver/software/összeszerelés is nagyon rendben van. Oké, a hirdetéseket ki kell kapcsolni, de ennyi. A háromhavi frissítés is teljesen rendben van, bár jöhetne kicsit gyorsabban (ez a Samsung féle havi frissítés túl van értékelve, az Apple sem frissít feltétlenül havonta).
A 12X egyetlen negatívuma a virtuális közelség érzékelő, ez tényleg néha idegesítő. Meg talán a videó minőség lehetne jobb. Amúgy kijelző, akku, sebesség szuper. Meg hát a töltés iPhone után annyira nem téma, nem kell előre tervezni, bármikor töltőre rakom egy ebéd/zuhanyozás/kávé közben és ennyi. Az elején ez nagyon szokatlan volt: D
Gondolom videóban és a közelség érzékelőben is nagy előrelépés lenne a Xiaomi 13?[ Szerkesztve ]
-
manokaki
addikt
2 hét használat után nem bánt meg ,hogy ezt a telefont választottam az S23 majd S24 után !
Attila
-
Dino69
aktív tag
-
Dino69
aktív tag
Mióta jól felraktam a hypert, épp kacérkodom a 3.0 ás végű legfrissebbel, de lehet elengedem még egyenlőre 🫣
Sőt, az egyéb helyről letöltött hyper 1.0. sem települ, hanem other reason hibával kidob 😅 Igy az a terv, hogy romot cserélek, csak már nem tudom, hogy honnan szedjem le a gyári hypert
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
nagyúr
válasz Barthezz2 #2483 üzenetére
Dehogy idegel fel
Félre értesz! Nekem aztán tök mind1, ki? mit?, és hogyan tesz fel!Csak itt ennél a módszernél észnél kell lenni, mert ha véletlen nem megfelelő verziót töltesz le(pl:egy kínai romot) és ráfrissíted akkor lesz egy elég drága papír nehezéked!
Nálam minden új Xiaomi.n addig van a gyári ROM amég letelik az a 1-2.hét még megkapom a BL nyitáshoz az engedélyt, aztán megy fel az Xiaomi.EU ROM, nekem a global romok nagyon buták!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz DroiDMester #2481 üzenetére
És egyébként ez idegel fel pont. Most őszintén? Egy sima usernek eszébe nem jut, magától frissíteni. Ha jön, majd esetleg felteszi.
Aztán itt vagyunk mi, akik szivesen feltennék azonnal. Nem kapjuk meg, de szerencsére a Xiaomi saját maga közzé teszi a hivatalos oldalán a ROM-ot. Aki ért hozzá, megtalálja, felteszi, örül.. NE. De ugye nem megy fel.
Ezt magyarázza meg nekem valaki, hogy mégis mi a bánatért?Aki eljut idáig, az nyílván tisztában van minden lehetséges következménnyel. A másik oldal meg a menüt se tudja előhozni, hogy a ROM telepítést előhozza, mert eszébe se jut, meg nem is érdekli.
Szóval tényleg nem értem..
Akkor ne tegyen közzé ROM-ot, csak a belső tesztelőknek, akkor ne tegyen opciót a szoftverbe, ahol manuálisan lehet telepiteni, aztán kész. Mert így semmi értelme.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
eeestvan
tag
válasz DroiDMester #2481 üzenetére
Az előfordulhat de addig is használjuk ki a lehetőséget!
Nincsenek előítéleteim, egyformán utálok mindenkit :) !
-
nagyúr
-
MODERÁTOR
Felment nekem is. Köszi
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
CubeDogg
tag
-
eeestvan
tag
A [ 14.09-et innen] a hypert pedig a xiaomi comminity-ről. A xiaomi server3-ról sztem onnan tölt a leggyorsabban.
[ Szerkesztve ]
-
eeestvan
tag
válasz Barthezz2 #2467 üzenetére
Pontosan. Előbb letöltöttem mindkettőt majd átneveztem őket ezután a frissítőbe betallóztam az A.zip-et innen vissza a fájlkezelőbe átnevezés az A-t C-re a B-t A-ra. Vissza a frissítőhöz rányomni a frissítésre és már indul is.
-
eeestvan
tag
Na találtam egy leírást hogyan lehet frissíteni HyperOs-re, ha nem érkezne meg automatikusan. Nekem működött!
[link]Nincsenek előítéleteim, egyformán utálok mindenkit :) !
-
-
OSERANSKY
junior tag
válasz manokaki #2460 üzenetére
Nem hiszem hogy nagyobb gond lesz vele.
Persze a remény hal meg utoljára
Én már csak abban vagyok biztos, amit a szememmel látok.
Elméletileg és gyakorlatilag is már 12. napja kinn van rá az OS1.0.3.0.UMCEUXM, Stable Beta-nak van feltüntetve, ha gondolod próbáld meg manuálisan feltenni, de nem biztos hogy engedni fogja (Beta Tester Account required v. Other Reason szokott kínlódások):Remélhetőleg jobban oda fognak rá figyelni (ezt ígérték), jó lenne, ha kicsit összekapnák magukat de ha nem, az SZUPER blama lesz, de legalább engem már nem érint, agybajt kaptam már ezektől a blőd marhaságoktól...
[ Szerkesztve ]
Change one thing, change EVERYTHING...
-
osonte
őstag
válasz manokaki #2457 üzenetére
Amúgy ez már nem az a régi Miui rendszer, sokat fejlődött, más lett a neve is, már nem kell tőle félni. Feleségem is sokszor kiveszi a tokból itthon, nagyon prémium a telefon, de munkába nem meri vinni tok nélkül.
Aki mindig Androidos volt, annak nehéz vagy kudarcba fullad a váltás iOS-re, elsőre én is belebuktam, most viszont másodszorra sikerülni fog, mert nagyon megszerettem a telefont és tudatosan építem le az Androidos hozzáállásom, így könnyebb váltani. Az a jó, hogy lehet választani. -
manokaki
addikt
én direkt levettem a hangot minden értesitésről elég ha csak rezeg féltem a MIUI-től legutoljára a Xiaomi 11 lite volt amit használtam .
Aztán sorba jöttek a Samsung S-ek , Oneplus-szal , meg Oppo-val vegyitve , ja meg egy Iphone 13 mini is beszorult a pici mérete miatt, de az IOS-t nem birtam sokáig sajnos , ment az is a levesbe , azota megint Pixel és Samuk voltak , és most ez , elsőnek a külseje fogott megAttila
-
osonte
őstag
válasz manokaki #2454 üzenetére
Jó telefon, a hardver parádés, amikor megjelent a múlt év március körül, akkor vettem meg pár hónapig használtam és szerettem is nagyon. Most meg a feleségem használja, ő is nagyon szereti, de most éppen az értesítésekkel van problémája vagy nem jön vagy ha jön, akkor hang nélkül. Én végigmintem csak október óta az iPhone 14PM-en, a Xiaomi 13T Pro-n, az S23 Plus-on, illetve a Honor Magic 5 Pro-n, mind jó hardver volt, de az ilyen Androidos ez nem működik éppen, az nem frissül mindnél belefutottam. Tény, hogy nekem a Samsung rendszere nem jön be (nyilván ez személyes vélemény), a Xiaomi jobban tetszik és a Honor is bejön. Ami viszont biztos, hogy az iOS-t sohase akartam, de ott azonnal jön minden értesítés, frissítés, csak használni kell, minden korlátozásával egyben, mert ott sem minden aranyból van.
Ja és nem user error, ha kell egy nap 3x újrarakom a telefont 0-ról, minden Xiaomis beállítást szépen megcsinálok, már a Redmi Note 4 Pro óta szerettem a márkát, romoltam is sokat...
A lényeg, hogy Nálad minden jól működik, ez a fontos, főleg 5 nap után élvezd az új telefont. A kérdésedre a válasz, szerintem sok Xiaomi 13-at értékesítettek, de nem nagyon válnak meg tőle, asszony is szereti, nem akarja még így sem eladni, hogy nem hallja főleg a Gmail-eket. -
manokaki
addikt
Még egy kérdés ! Szerintetek miért nem lehet kapni vagy épp csak 1-2 db Xiaomi 13-at ?
Ennyire keveset adtak el belőle vagy ennyire bejött akinek van ?Szerintem egy gyönyörü telefon külsőleg , méretileg , és hardveresen is !
[ Szerkesztve ]
Attila
-
manokaki
addikt
De milyen hibák , én Samsung S23 és S24-ről jöttem át erre a telefonra és nagyon megvagyok vele elégedve ,ez az 5. napom vele, baromi jó aksi és nagyon gyors mindenben !
Volt mihez hasonlitanom az S24-gyel együtt is probátam az S23 meg előtte volt , de eddig nem bántam meg a cserét ,ja és majdnem fele annyi volt..( 1 honaposan )Reggel 5-kor vettem le a töltöröl és 84%-on van 1óra 30 perc kijelző idővel és kb 10 perc beszélgetéssel ...
Milyen hibák lehetnek ???
[ Szerkesztve ]
Attila
-
osonte
őstag
válasz CubeDogg #2450 üzenetére
Az a jó, hogy már attól is van frissebb rom, ami természetesen nem frissül, havonta meg nem fogom gyalulni a telefont: Én szerencsére már lepasszoltam az asszonynak a telefont, így ezzel nem kell kínlódnom, neki meg mindegy mi van rajta (persze a szoftveres hibák miatt panaszkodik, de azzal meg semmit nem tudok csinálni...), már most készítem fel lelkileg, hogy cseréljen majd iPhone-ra, ott is vannak hibák, de kevésbé "izgalmas" az élet.
-
manokaki
addikt
Ez milyen Rom ?
Ez frissül majd magátol ?
[ Szerkesztve ]
Attila
-
OSERANSKY
junior tag
válasz LouiS22 #2445 üzenetére
Ez engem hidegen hagy, és ezt nevezem 'kimagyarázó rizsának'.
Nehogy már majd te mond meg mit várhat el egy felhasználó / vásárló egy ilyen komoly összegért.
Nem érdekel hogy mit sz*ptam be, főleg nem a hasonló beszólásaid, látszik mennyire vagy empatikus nem csak az én véleményem, v. problémám iránt.
Hagyjuk egymást békén.
A szóban forgó teló már eladásra került (Hála a Magasságosnak!), és OnePlus 12 5G 12GB/256GB váltotta Alzáról.
Már pár napja offoltam a témát, részemről ott volt a vége és befejeztem a vitatkozást.
Köszke, de amit te itt prezentálsz állandóan, helyreteszel mindenkit, az nekem nem szint.
És halkan megjegyzem: nem egyszer tévedtél...[ Szerkesztve ]
-
manokaki
addikt
valaki esetleg tud abban segiteni , hogy lehet a leg tulszaturáltabb kijelző szineket beállitani !?
Éa beállitásokat esetleg ezt képernyő fotoval illusztrálná nekem !
köszönöm
Attila
-
LouiS22
veterán
válasz OSERANSKY #2444 üzenetére
Pls, ne kapcsold össze az árat (szubjektív) és a szolgáltatást (szintén szubjektív). Ez valami magyar népbetegség, hogy "elvárod ezt meg azt". A lőtéri kutyát nem érdekli, hogy t mit vársz el (gondolja a gyártó), beszoptad a marketing rizsát, megvetted, majd kapsz valamit, valmikor.
És ez nagyjából mindenkire igaz. Így működik a piacgazdaság. Ne mondd, hogy nincs igazam.És itt most befejeztem.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
OSERANSKY
junior tag
válasz LouiS22 #2430 üzenetére
Tényleg?
A példa kedvéért:
a Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G nem prémium kategória, mégis tudtommal az idei csúcs a Redmi vonalon...
Azt mivel magyarázod hogy február elejét írunk, és tavaly októberi biztonsági patch csücsül rajta?
Android 13-al, 200.000 Ft-ért.
Neee már!
Csekkoltam, Keresztfiam pár napja vette.
Adnak hozzá 1 ajándék Xiaomi Smart AirFryer 6.5 Liter forrólevegős sütőt, hogy kb. be legyen fogja mindenkinek a szája, aki vásárlásra adja a fejét.
Csűrhetjük-csavarhatjuk.
Vitatkozhatunk napestig.
A pofátlanságnak is van határa.
Perkáljon csak, aki megveszi.
A többi meg le van ejtve, de toronymagasról.
Elnézést kérek hogy közel 400.000 Ft-ért elvárnék egy kis minőséget...
Leszerepelt a Xiaomi, sosem lesz olyan szinten, mint mondjuk a Samsung v. az Apple.
Igen.
Kimondtam.
Én, a veterán Xiaomi felhasználó...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz LouiS22 #2442 üzenetére
Csak érted, most kint van a HyperOS 1.01. És én is azt fogom kapni. Majd egyszer.. Nem az 1.05-öt, vagy bármit, hogy értelme legyen. Nem. De akkor sincs ennek se. Ne a user legyen önkéntelen béta teszter, hogy a maradéknak jó legyen. De ha így lenne is érteném. De nem így van.
És akkor ott a hivatalos csatorna az oldalukkal, a kiadott ROM-al, de az is "other reason". Miért? Ha kiadja, és fel akarom tenni, akkor miért nem tehetem? Van értelme? Nincs. Jóska/Pista oda se talál, aki meg tudja, had tegye már fel. És akkor eleve, a telefonomon a szoftverben miért van erre opció? Helyet foglalja, de semmire nem jó, mint kiderült.
És mellette megy a marketing, hogy A14 első frissítés, HyperOS mindenkinek, meg stb, és az 1 millió felhasználóból megkapja 200ezer. Azt annyi. Ez lófasz, már bocsánat. Mintha vezérigazgató lennék egy cégnél, aztán egy ember kapna 50% emelést, a többi meg várjon. De király vagyok, mert infláció felett emeltem.Na ez basz fel.
És tudod mit? Rühellem a Samsungot. De ott nincs az, hogy gyerekek, új Samsung UI, meg OS meg akármi, aztán a userek egy része megkapja, a többi meg le van sajnálva. Meg tessék itt a ROM, de amúgy ne próbálkozz, mert ha nem kaptad meg, ugyse megy fel.
Késnek? Persze. De akkor mindenkinél..[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
LouiS22
veterán
válasz Barthezz2 #2441 üzenetére
Ezzel nem tudok vitába szállni, mert egyébként maximálisan igazad van. És az ügyfelet a legkönnyebbb elveszíteni - viszont a legnehezebb (tovább megyek: szinte lehetetlen) visszaszerezni. De ahogy látom, olvasom, a gyártók jelentős többsége PR-bullshit szintjén áll a "támogatással", de legalábbis nem kapkodnak.
Ha visszaemlékszel, vagy visszakeresed, az egész frissítési láz elején leírtam fenntartásaim és azt (be is jött), hogy a HyperOS egy szép nagy marketing lufi és valójában semmi újat nem ad, mi több, nincs semmi az alapoktól újraírva. Ez persze nem magyarázza meg, hogy miért ilyen rapszodikus a frissítési ütemezés.
A magyarosch sírás szvsz nem ide tartozik
Valójában én is sokat hezitáltam, hogy Xiaomi legyen vagy térjek vissza a Pixel táborba. MOst nem bántam meg, de fél szemem továbbra is ott a Pixeleken, tetszik az, ahol most áll - az AOSP-t meg lehetetlen lesz frissítésben verni.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
MODERÁTOR
válasz LouiS22 #2440 üzenetére
Való igaz. Csak tudod nem ezt vártam.
Mi2s, Mi4, MI Mix 2s, Mi 10T Pro.. A teljesség igénye nélkül. Mindnél nyitottam BL-t, aztán ment a Xiaomi.eu. Elsőnél kénytelen is voltam, mert Kínából vettem. Előtte meg Sony-n is MIUI-t használtam. De tudod mi volt a különbség? Hogy fele ennyi volt. Vagy annyi se.
Most úgy vettem X13-at, hogy a kosár másik felén az S23 volt. Ugyan annyiért. Ne bohóckodjunk már, hogy romolgatni kell, meg stb, ha támogatást akarok. Nézz szét mobilarenán. Ma, most, 2024-ben az különbözteti meg a telefonokat, hogy ki, hogy ad supportot. Mert amúgy tökre ugyan az mind, mert senki nem tud extrát felmutatni. És akkor azonos áron, ne az keljen már, hogy oldjam meg magamnak.. Igen, megtudom. De nemár.
Úgyhogy lehet, nagyon magyaros, ahogy te mondod. De ezt a világot éljük. Mert az tud pluszt adni. De a Xiaomi nem ad. Csak azt mutatja magáról(Redmi HyperOS frissitések, elsőként A14, stb), de aztán rohadtul nem..És tudod mi a vicc? Hogy meg is tehetné, hogy az amúgy is utolsónak frissülő EAA kimegy mindenkinek. Mégse. Oka? Csak, mert. Ennyi. 5047 napja vagyok Community tag. Ja, hogy nem kommenteltem minden poszt alá, hogy "yeah" meg "thx"? Mert az megy..? Bocs.
Szóval igen, bocs, gyerekesen sirok. Mert ez nem global 3 helyezetthez méltó történet. És így haladva a mai korban, mennek is majd lefele..
Everybody lies.
-
LouiS22
veterán
válasz Barthezz2 #2439 üzenetére
Tényleg azt tudom csak mondani, hogy BL unlock, xiaomi.eu fel, boldogan élsz tovább. Az elmúlt pár órában már rég belaktad volna újra a vadiúj, HyperOS-es telefonod.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz LouiS22 #2438 üzenetére
Írtam a community-ben, igen. Megpróbáltam, amit neki is javasolták igen. FR-t nem fogok nyomni, mert nemár.. Beléptem a beta programba is.
Aztán tudod mi a reakció? Ez:És szerinted ott van az appban nekem?
És továbbra is az a bajom, hogy SEMMI érdemi magyarázat nincs rá. Mert majd ha májusba ha megkapom, pont ugyan azt fogom, ami sokaknak 2 hónapja fent van. Nem, nem javitott verzió, semmi. Ugyan az.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
TheVeracLord
csendes tag
A készülék hivatalos Telegram csoportjábanban próbáltam utána érdeklődni a HyperOS update-nek a napokban (sajnos elég nehéz normálisan infót gyűjteni, mert a teljes 13-mas és 13t széria egyetlen feedback csoportba van tömörítve, és néha megjelennek a redmi 13-mas kérdésekkel is az emberek) "Elvileg" már megjelent a HyperOS, de eea szempontból jó páran vannak hasonló cipőben mint sokunk.
Előadva a a problémát (nem talál updatet a updater app, hivatalos oldalról nem megy fel a hivatalos recovery rom) fel vette az egyik moderátor velem a kapcsolatot PM-ben. Átmentünk az alap hibaelháritás lehetőségein - régió váltás és várakozás, updater app frissítéseinek az eltávolítása, majd szóbakerült a factory reset, amire tegnap délután munka után rászántam, de változás nem történt.
Írtam egy reportot a feedback app-ban egy részletes reportot screen shot-okkal és screen recordinggal a hivatalos oldalról letölthető recovery rom csodálatos hibaüzeneteréről a mai nap, majd újra felvettem a moderátorral a kapcsolatot, ő pedig továbbította feljebb aadategyeztetés után a tech-supportnak a problémát. Remélhetőleg lesz belőle valami
-
hroberto
veterán
válasz LouiS22 #2435 üzenetére
Mondjuk azért abban tényleg igazuk van, hogy ugyanolyan telefonon mások (köztük én is) már több mint egy hónapja megkaptuk az új rendszert, nekik meg semmi. Nem azt mondom, hogy orbitális probléma, de azért megértem, hogy idegesítő.
-
LouiS22
veterán
válasz Barthezz2 #2431 üzenetére
A károgás az, hogy valaminek az árát és a hozzá gondolt/elvárt szolgáltatásokat összekapcsolod (ez klasszik magyarosch). A valóság ezzel szemben az (szerintem), hogy eladtak neked az általuk gondolt áron egy készüléket (te megvetted, elfogadtad ezt az árat) és ígértek hozzá támogatást (jelen esetben hivatalos kommunikációban kiolvasható módon 2024 Q1). E támogatásnak nem volt napra pontos dátuma, csak az, hogy lesz.
Továbbra is tartom, hogy Te azért vagy zabos, mert más megkapta már a frissítést, te pedig nem kerültél sorra. Még. Ez az én véleményem, illetve úgy látom, hogy kettővel előttem a kolléga is osztja ezt. De nyilván mondhatod, hogy én könnyen beszélek, nem vagyok a helyedben. Ez így is van, hidd el: őszintén sajnálom, hogy nem érkezett még meg a várva várt frissítés. De itt hiába írod le párnaponta, hogy neked milyen rossz, mi csak sajnálkozni tudunk, esetleg válaszolni, amire te - nyilván, mert már felbsztad az agyad annyira a késés miatt, amennyire csk lehet- ezt támadásnak veszed.
Megléptem a kötelezőt: harmadik xiaomi telefonom, annyira megszoktam a .eu-t (például - nevess ki - a tárcsázóját, amit egészen egyszerűen stock alá képtelenség berakni), hogy "kötelező" ezt romot használnom. Talán nem volt tökéletes a megfogalmazásom.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz DroiDMester #2433 üzenetére
Én kérek elnézést mindenki nevében. Gondolom neked is elsők közt megjött, úgy engem sem zavarna, hogy le vagyok szarva..
De részemről ennyi ez a topik. A Xiaomi a király, a telefonnal semmi gond, a fél éves szoftver tok fasza, a kezemet égető telefon játék alatt tök fasza. Nyilván semmi gond. Ha van, meg kussolj, ne rinyálj.
Na jó homokozást mindenkinek
Problémákról beszélni úgysem lehet..
Nekem meg utolsó Xiaomi.. Ügyfél megtartás level 99. De úgy látszik, ez így jó Csak 14 éve voltam(szóval alapítástól) Community tag, de kit érdekel ugye
Szerk.: Választ nem várok senkitől. Köszi.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
nagyúr
Én sem értem ezt az egészet!
Megint jönnek bőgni hogy nekik még nincs HyperOS, nem maradnak le semmiről!
Többieknek meg :
A többi gyártó sem jobb SEMMIVEL!
Vegyél akkor 500.e ért Fakó kijelzős S24.et majd valamikor talán ők is kapnak rá egy frissítést és nem lesz annyira fakó, vagy csak etetnek hogy megoldják, közben meg mégse és marad ugyan olyan sz@r.
Nem létezik olyan dolog (semmiből nem csak telefon) ami mindenben tökéletes lenne!
Ez legyen a legnagyobb probléma hogy 2-3.hónap csúszással jön csak meg valakinek a HOS!
Hardveresen meg sz.tem teljesen hibátlan a 13.as, szóval továbbra sem értem ez a hatalmas hisztit! -
alex devil
senior tag
Sziasztok,
Melyik szervizt ajánlanátok Budapesten?S23
-
MODERÁTOR
válasz LouiS22 #2430 üzenetére
Nem kötelező olvasni
A BL nyitás, és ROM-olgatás meg nem out of box használat..
És igen, elégedett vagyok, mert vásárlás után megléptem a kötelezőt:
Na látod, ez a nagy gáz. Kötelező.. Ha 200-ért vettem volna, esetleg. Nyitottam is szó nélkül anno. Ennyiért nekem ez már nem fér bele, hogy "kötelező", mert amúgy baszodjak meg a Xiaomi által.Ha neked ez károgás, hogy prémium áron prémiumot várok, akkor nincs miről beszélnünk. Hanyagolhatjuk is egymást a jövőben.
Maradok tisztelettel gyerekes
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
LouiS22
veterán
válasz Barthezz2 #2429 üzenetére
2024 Q1-et írtak a legelején is HyperOS-re. Az még majdnem két hónap.
Azzal meg sajna kár jönni, hogy prémium telefon, prémium ár - szubjektív jelzők (meg marketing bullshit). Klasszik magyar károgás (no offense).
És igen, elégedett vagyok, mert vásárlás után megléptem a kötelezőt: BL nyit, xiaomi.eu felrak. És hönapokkal ezelőtt írtam neked is, másnak is, hogy tetszik vagy sem, ez a megoldás. Szóval akarja a fene csavarni, de hogy itt azinte csak a ti anyázásotokat olvasni (miközben az égvilágon senki illetékes nem fogja itt olvasni), az - tisztelettel - gyerekes.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz LouiS22 #2427 üzenetére
Ne kezdjük el megint.. Örülünk, hogy te tök elégedett vagy, jó neked.
Mi meg nem vagyunk.Flagship kategóriát vettünk, flagship áron, flagship ígéretekkel. De nem azt kapjuk.
Én kérek elnézést, ha szóvá teszem.
Mert jelenleg a Xiaomi nagyon messze van még egy Apple vagy Samsung szinttől, csak árban nem.
És nem az érdekel, hogy, jó-e most, vagy sem. De ez nem az a szint, amit elvárok. Mert 2024-ben nevettséges, hogy egy ilyen árú telefonnál még mindig hónapokat malmoznak a frissítéssel, úgy, hogy a banda fele megvan, a többi ráér.. De egy negyed áru telefonra már kiment aztán ők akkor elmondhatják, hogy de királyak a frissítés terén, mert "mindenki" megkapta. Aztán lószart..Mondom ezt úgy, hogy az elmúlt 15 évben 1x volt más telefonom, és az egész családnak is őket ajánlottam mindig. Eddig..
Mert eddig tudod ott volt, hogy legalább alá lőttek árban a többinek. Ez már nincs meg, de minden másban legalább maradtak ugyan azon a szinten. És ez gáz, akár hogy csavarod.
Aztán amúgy az volt az A14 érkezésénél is, hogy csúsztam vele másfél hónapot, de legalább tök ugyan azt kaptam, ami másnak rég fent volt. Tehát még a beta teszttel se magyarázhatod..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
OSERANSKY
junior tag
válasz LouiS22 #2427 üzenetére
Köszi szépen, de nem vagyok és sosem voltam FOMO-s.
Ha valaki elégedetlen, az már rögtön az?
Rossz a megközelítés, ha engem kérdezel.
Nem az Android 14-ről van szó, v. a HyperOS-ről.
Hanem sokkal inkább arról, hogy pofátlanul megy a mellébeszélés, amit a szokásos időhúzás követ, rendszerint...
Egyébként ha már megkérdezted, mindenképpen a FRISSEBB és ezzel talán BIZTONSÁGOSABB rendszer, a widgetek helyzetfelismerési funkciója, az új biztonsági funkciók, lásd Képernyőzár és PIN-kód, az energiahatékonyabb aksi használat és a továbbfejlesztett megosztás...
De gondolom szerinted teljesen rendben van, amit csinálnak.
Én úgy gondolom ebben a kategóriában / ennyi pénzért elvárhatna egyet s mást az ember.
Szerintem...[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz OSERANSKY #2426 üzenetére
Egyébként mi az, ami nélkül most nem tudsz élni és ami csak az A14-ben van? Őszintén És másik elégedetlenkedő kollégától is kérdezem. A FOMO-n túl mi az, amiről lemaradtál, kimaradtál?
-
OSERANSKY
junior tag
válasz Barthezz2 #2425 üzenetére
Felesleges.
Én is így jártam a héten.
Itt 1 link, tessék megnyitni.
Megnyitom, megnyitnám.
SEMMI.
Nem ma kezdtem...
Vagy terelnek, v. udvariasan megkérnek hogy várj türelemmel.
Majd ítéletnapra megérkezik talán.
De már az sem biztos...
Tegnap a családban egy 4G-s (!) Redmi Note 12 is frissült, úgyhogy én itt fejeztem be a Xiaomi-val.
Minek invesztáljon az ember a prémium kategóriába, ha kb. mindenféle logikát nélkülözve, teljesen megbolondulva és random dobálják ki a frissítéseket...
Keresztfiamnak tegnap lett egy Redmi Note 13 Pro+ 5G-je, kérdezte mire számítson ugye, mert 3 év főverzió, ill. 4 év biztonsági patch van rá ígérve.
Ja, és Android 13-al érkezett out of the box.
Röhögnöm kell[ Szerkesztve ]
-
OSERANSKY
junior tag
Az talán a legdurvább hogy most ezerrel nyomatják hogy Global vonalon BÁRKI jelentkezthet Béta teszternek, aki szembesült már, v. jelenleg szembesül azzal a problémával, hogy egy jó ideje nem érkezett már frissítés a készülékére...
Szépen végigolvastam itt:Nagy hablaty az egész, lényegében ez egy Béta újdonság lesz, ami jelenleg Béta státuszban lévő funkció (mint a Xiaomi-nál megszokott módon kb. minden), sz*r vicc kategória, és természetesen SEHOL nincs az Mi Community appban...
'Ha még nem látod a funkciót nálad, akkor várj türelemmel, ott lesz nemsokára'.
NO COMMENT.
Olyan szinten bebicskáztak nálam ezzel a frissítéses bolondok házával, hogy komolyan ha soha többet nem hallok róluk, az is túl hamar lesz!
Eszméletlen, ahogy hülyére veszik a felhasználókat...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz CubeDogg #2422 üzenetére
Azt, hogy "other reason"
Itt már egy hónapja fent van kb. De semmit nem ér. Annak megy fel, akinek amúgy is fent van.
Parasztvakítás. Ezzel játsza a Xiaomi, hogy A14-ben elsők, kiadjak a HyperOS-t, stb.. aztán az igazság az, hogy valakinek.. A többi meg majd egyszer..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
balewi
aktív tag
A Community oldalról (https://new.c.mi.com/global/miuidownload/detail/device/1900575) le lehet tölteni a legújabb romot (OS1.0.1.0. UMCEUXM).
Hogyan kellene telepítenem, ha már az automatikus frissítésre hiába várok?X13 << Mate20Pro << Honor8 << MI2S << MotoDefy
-
MODERÁTOR
válasz Black&White #2419 üzenetére
Az a baj, pont azon a ponton vagyok ezzel a telefonnal, hogy nincs kedvem ezzel szarakodni már. Mikor megjött, kértem BL nyitást ugyan, szóval azzal nem lenne gond, de bíztam abban, hogy most már nem kell vacakolni és flagship módján bánnak vele. Hát a support még nincs ott, mint kiderült..
Ha kinyitom, akkor meg már xiaomi.eu. De napi használatban van, és újra belakni pont a hátam közepére kívánom
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Black&White
addikt
-
MODERÁTOR
válasz CubeDogg #2416 üzenetére
Nálam is tökéletes minden, nem arról van szó. De legutóbb az A14 frissítésre ment a hype, hogy ők az elsők, aztán kb minden Samsungos is megkapta pl, mire sokunknak megjött X13-ra.
Erre most itt a nagy HyperOS, aztán decemberben a banda java megkapta, most meg a maradék le van szarva. Értem én, hogy szerver terhelés, meg stb, de 2 hónap alatt azért tudják már kitolni mindenkinek... És nem egy Redmi 12-ről beszélünk, hanem konkrétan itt EU-ban az aktuális csúcs szériáról..Szerk.: valaki által korábban linkelt Xiaomi Community-s cuccal meg ugyan úgy semmire nem megyek, mert ott se adja be..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
CubeDogg
tag
válasz lovas93 #2415 üzenetére
Én írtam egy elég emelkedett hangvételű panaszt az update appon keresztül. Legutóbb amikor nem jött a frissítés és megírtam egy ilyet két napra rá jött a válasz, hogy "Na most próbáld meg" és láss csodát 1-2 napra rá megjött a frissítés. Most egy ideig választa se méltattak, majd mikor írtam még egyet, hogy amúgy is eléggé le vagyunk sz**va mi felhasználók akik ezt a készüléket választották, de most már a konkrét panaszra sincs válasz eléggé felháborító, na ennyit tudtak írni:
"Dear customers: Thanks for your feedback.
We will push version updates regularly as planned. please be patient"Majd visszakérdezett az app, hogy elégedett vagyok-e a segítséggel, hát nyomtam egy nagy kövér nemet.
Nem tudom, hogy ti írtatok-e ilyen jellegű visszajelzést, de lehet, hogy ha tömegesen kapnak ilyen jellegű hibajegyeket akkor talán összeszedik magukat.
Azt hozzáteszem, hogy teljesen értelmetlen - pléldául részemről - ez az update-el kapcsolatos hiszti, mert a telefon működik, gyors, bármit kérek tőle maradéktalanul szolgálja ki és nagyon meg vagyok vele elégedve, böngészés, játék, chat, navigáció, szervező és irodai funkciók, az üzemidőről és a fotózásról én speciel ódákat tudok zengeni, DE ha már az ember nem kevés pénzt kicsenget egy ilyen telefonért és az ígéret szerint több évig lesz főverzió és biztonsági frissítés akkor amikor kijön az adott szoftver, akkor ne csak a felhasználók egy kis része kapja meg.
Na mind egy várunk türelmesen....mást úgysem tehetünk
-
lovas93
tag
Azért az elég fura, hogy február van és nekem még mindig sehol a frissítés... Hogy lehet ekkora eltérés azonos telefonok között frissítés terén? Van, akinek már egy hónapja fent a hyper os, nekem meg biztonsági frissítés sem jött kb november óta.
-
n@p@lm
őstag
válasz DroiDMester #2408 üzenetére
Érdekes, én ezért is mertem megvenni:
[Poco F5 Pro - nem csak álcázásban jó]
"Ennek oka egyébként lehet az is, hogy a használt Snapdragon 8+ Gen 1-es lapka alacsonyabb órajelen fut a Poco F5 Próban, mint más eszközökben, a Cortex-X2 3 GHz-re, a Cortex-A710-es magok 2,5 GHz-re, míg a Cortex-A510-es energiatakarékos magok 1,8 GHz-re vannak skálázva, ez 0,2 - 0,25 GHz-cel alacsonyabb, mint egyébként a többi 4 nm-es SD 8+ Gen 1-es lapkában. A mindennapi gyakorlatban egyébként semmit nem vettünk ebből észre, maximum azt, hogy a melegedés korlátozottabb volt, az üzemidő pedig kellemesen alakult."
Szóval nálam ajánlott -
nagyúr
-
hroberto
veterán
válasz DroiDMester #2408 üzenetére
Én még sosem tapasztaltam melegedést vagy gyors merülést a 13-mon.
-
nagyúr
olvass pár tesztet SD 8 G1.el szerelt telóval.
De mint mondtam ott van a Xiaomi 12 Pro minden teló érintett ebben, amiben Snapi 8 Gen1 SOC van!
a 13.as szériában lévő Snapdragon 8 Gen 2 sokat javul az előd gen1 hez képest, de azért még ez is tud melegedni és cupákolni az aksit!
Ellenben a Snapdragon 7+ Gen 2 egy baromi jól sikerült, erős(majdnem hozza a Snapi 8 Gen1 szintjét) SOC lett!
Nem melegszik és fogyasztásban is igen kellemes!Sajnos az F5 hivatalosan nem kapható nálunk, csak szürke importos boltokban, de még így is megéri bevállalni, mint írtam 1.év Xiaomi 13.as használat után sem érzek semmi hátrányt mikor kézbe veszem az F5.öt leírtam mik a gyengeségei és azt is hogy ezek 1része orvosolható, egyedül a vezeték mentes töltés az ami fájó pont azoknak akik már hozzá szoktak, meg amit még nem írtam a vízállóság, bár ez nekem annyira nem fáj, közel 30.éve használok mobilt, és még 1et sem fürdettem meg szerencsére, és remélem ez így marad továbbra is!
Aki meg a mérete miatt aggódik, szélességben az a 3mm észre sem vehető, magasságban meg az a 8mm elenyésző a 13.ashoz viszonyítva!
[ Szerkesztve ]
-
n@p@lm
őstag
válasz DroiDMester #2405 üzenetére
Az forrófejűséget és az áramzabálást nem tudom megerősíten saját tapasztalat alapján 😊
Az asszony örömmel használja, panaszkodás nélkül, pörög, fürge, gyors telefon.
Az ára az valóban magasabb (185e).[ Szerkesztve ]
-
snowman
tag
válasz falabu88 #2396 üzenetére
Én is 12X-ről váltottam használt 13-ra.
A 12X előnyei: kézreállóbb forma (határozottan kisebbnek érződik pedig még 2 mm sincs a különbség), makró kamera. A görbe kijelzővel egész jól megbarátkoztam, csak hát nincs rá normális védelem.
A váltást nem bántam meg, csak időnként hiányzik a makró. -
nagyúr
Sajnos abban Snapdragon® 8+ Gen 1, egy forró fejű áram zabáló SOC-van melegszik és baromi sokat eszik!
Pont ez véget hagytam ki a 12.es szériát is, az a SOC nagyon nem jól sikerült!
Egyébként is az F5Pro már árazásban sem annyira jó közel 200.e az F5 pedig 135
[ Szerkesztve ]
-
n@p@lm
őstag
válasz DroiDMester #2402 üzenetére
Poco F5 Pro nem volt "pálya"?
Asszonynak azt vettem (nekem 13), nagyon szereti, ott a vezeték nélküli töltés is. -
hroberto
veterán
Én 12x-ről váltottam tavaly. Igazából azzal sem volt semmi bajom, csak már kellett valami új.
Néha vissza is sírom a 12X kompakt méretét. Egy hangyafasznyival gyorsabb a 13, de napi használatban ez gyakorlatilag elhanyagolható. Üzemidőben hasonlóak.KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
nagyúr
válasz falabu88 #2399 üzenetére
Szélességbe szinte semmivel nem szélesebb magasság meg kb 6-8mm ami pont szintén kb semmi! Meglepődtem énis mikor egymásra tettem a 2telót!
Kijelző ugyan olyan sík a F5 nek is, annyi ugye hogy ott műanyag a keret és a hátlap is(ennek is van előnye olykor pl közel 2dekával könnyebb)
Egy jó tokban(Nillkin Super Frosted Pro.t használok a 13 és F5ön is) meg pont észre sem venni ezt hogy műanyag a keret és hátlap.
1dolog hiányzik(nagyon) egyedül a vezeték nélküli töltés, de ha az előző telóidnál nem szoktál erre a kényelemre rá, akkor ez neked nemfog hiányozni.
[ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
Ennyire jól sikerült, a feleségem kb soha nem akar más telefont, még úgy sem, hogy néha vannak rajta szoftveres hülyeségek (mondjuk minden telefonon vannak), de nagyon ragaszkodik hozzá. Pár havonta rendel egy másik színű tokot hozzá, annyi a változás.
Szóval szerintem tömeges vagy nagyon nyomott áron való eladásra ne annyira alapozz, de ha figyelsz, lehet kifogsz egy jó ajánlatot, elképzelhető hogy valaki nincs képben az árakkal és gyorsan akarja eladni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- iPhone 14 Pro 128 Gb
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest