- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
válasz
jano_77 #80298 üzenetére
amikor én kőtomató voltam (1500 csata, 138-as WN8, és volt bőven T5-6-7 járművem), meggyőződésem volt, hogy átlagos játékos vagyok.
Azt se tudtam, mi az a WN8 vagy dmg/tier, de mondjuk taktika, side scrape, gyenge pont vagy ilyesmi miatt se izgattam magam. Álcafestés, modulok, ugyanmár! És élveztem!
Igen, gyakran kilőttek lövés nélkül, úgy, h nem is láttam ki lő. De amikor kilőttem valakit, vagy futottam egy jó (értsd: másod osztály, esetleg első) kört, akkor nagy volt az öröm.te látod, h milyen hülye, amíg ő erre rá nem jön, addig élvezni fogja.
Ez a rövid videó szerint segít a megértésükben.
tudom, h nem tudsz angolul, de talán a lényeg lejön, főleg, ha láttad a magyar verziót moziban.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
jano_77 #80252 üzenetére
Semmit. Az MM szabályainak megfelelő. Peches a t3 szakasz
(#80251) Pete55555: Azért azt illene megduplázni JP100 esetén. Majdnem úgy használom mint egy hevyt. Mint egy "tank" megyek előre és szertetem nézni ahogy menekülnek előle. Persze így is csak 2-3 lövésem van sokat lepattintva, de legalább funny.
-
v!ct0y
veterán
válasz
jano_77 #80084 üzenetére
Hát nem tudom mennyi csatád lehet de közel lehetsz a 10000 hez és még mindig képes vagy ilyeneket kérdezni...
Kezdjük akkor elölről. NEM érdemes felrakni rá azt az ágyút. Gyorsabban tölt, jobban is céloz. Ki nem szarja le.
Ezek mind másodlagos dolgok ebben a játékba. OKOSka. -
dfsz34
őstag
válasz
jano_77 #80084 üzenetére
Ha scout, akkor bino, optika meg venti, esetleg ha passzívat szereted, akkor venti helyett álcaháló. Ha harcolni is akarsz, akkor venti helyett töltés gyorsító és a bino/optika helyett függőleges stab (attól függően, hogy passzívan -bino- vagy mozogva -optika- szeretsz játszani valamelyik helyett).
Erról jut eszembe, hogy összegyűlt az ingyen arany a másod accomon és mondom veszek valami kisebb prém tankot belőle. Mivel amcsi light kell, ott kell a legénységet gyúrni, a locust-ot választottam. Elég fun tank azt kell mondjam, még így is, hogy nincs aktív hatodik érzék és csak csak 64% van a kamo a többi legénynek. Ergó többre lesz képes normális kamoval, hatodik zérzékkel meg látótáv növeléssel.
Volt pár vesztes csatám vele, most sikerült győzni és 17,7e kredit nettóban, prém nélkül. 572 sebzés, 210 assist/spot és 3 frag. Azt kell mondjam, hogy egy nem is túl erős csatában.
Ez tényleg egy fun tank és a statot sem vágja agyon. Ha amcsi light legénység gyúrása a cél, érdemes féláron behúzni. Ha valaki nagyon kis pénzű, akkor megkockáztatom, hogy még farmolni is jó lehet. Kigyúrt legénységgel szerintem ennél nem sokkal kevesebb átlagot lehet vele hozni. Meglepően jó kis tank.
Találkoztam már több pro játékossal benne (pl dyaebl-el találkoztam már többször is, de ő 1000 feletti sebzést csinált vele mindig
), azért is néztem utána, mert ha ők használják, akkor rossz nem lehet.
Map: Prokhorovka M22 Locust 2 155 (x2 minden nap az első csatáért) 22 833
Csatában elért Achievement Elit lövész, Kiváló sofőr jelvény: "II. osztály"
Legénységi XP: 4 476 Javitások: 250 Lőszer: 4 810
Teljes: 17 773 WN8: 4 219 (100) -
scyllarus
veterán
válasz
jano_77 #80040 üzenetére
A T40-et bármi átlövi. Ha meglátja
Alap 400m látótáv, eszméletlen camo, tavaly a legtöbb csatám azzal volt, hihetetlen jó kis gyilkológép. Amikor ilyen T4+ 25 killes küldik voltak, azzal szedtem össze mindig. Most lusta vagyok megnézni, de kb 20 Top Gunom lehet vele.
Szerk.: megnéztem, 22 van, 59% WR.
-
Stigma.HC
senior tag
válasz
jano_77 #79646 üzenetére
Ha sebzel ennyit és még spot is van akkor hoz szépen. De azért ennyivel ne számolj mindig.
De ha az átlagsebzésed 2000 körül tudod majd hosszú távon tartani akkor nem lesz gond a kredittermelésével
.-----
Eszméletlen, hogy ez a T34 stronkholdban hogy fossa a pénzt ha aktiválva van a kreditbónusz. Tegnap 2 óra alatt 1,7 milla nettó ami maradt a javítások után.
-
emre
veterán
válasz
jano_77 #79561 üzenetére
Fogalmam sincs. Mi az a makro? Letöltöd a Jacktor xvm konfigot, vagy ezt kimásolod belőle ezeket és felülíratod. Csak ezt (playerspanel.xc, text.xc) a két fáljt kell kicserélni az xvm configs mappájában és működni fog. Neked legalább már nem kell annyit próbálkozni mint nekem, az egész délelőtt ezzel vacakoltam.
-
emre
veterán
válasz
jano_77 #79100 üzenetére
Találtam egy 5.4.2-es, a 9.5-höz készült xvm linket, de amíg a hivatalos oldalon is az 5.4.1.3 van kinn addig mindenki saját felelősségére másolgassa.
-
Stigma.HC
senior tag
válasz
jano_77 #78973 üzenetére
Így van kicsi bogár ahogy lent is írták, aslaint használok már igen régen és ahogy a többi telepítős modpackban úgy ebben is van olyan lehetőség, hogy csak a kiválasztott modot telepíted fel a meglévők mellé amikhez nem fog hozzányúlni.
Linket is dobtak már hozzá ahogy nézem. Sok sikert a többi modhoz is. -
Chris0321
veterán
válasz
jano_77 #78978 üzenetére
Az első hozzászólásban már linkeltem. Lehet kicsit nehezen fog betölteni és a dirket-re kell kattintani, nekem a mirror-os letöltésnél nyavajgott a Chrome.
-
Chris0321
veterán
válasz
jano_77 #78969 üzenetére
Az Aslain modpackban van, elvileg csak működő modokat tesz be a csomagba. Én még nem próbáltam ki, 22 óra után próbálok meg majd játszani ha bírni fogja a laptop.
-
emre
veterán
válasz
jano_77 #78941 üzenetére
Biztos?
Mert az általad vázolt problémának az extra effektek mesterlövész módban opcióhoz van köze. Ráadásul ezzel az előző peccsnél is gondod volt.
Mondjuk ha a gép nem dobta el az agyát akkor a jó beállításoknak meg kellett maradniuk az előzőből.
-
Pete55555
addikt
válasz
jano_77 #78423 üzenetére
Igen, tényleg szörnyű dolgok ezek. Mindenki csak szív, az RNG sosem kedvez senkinek. Én is csak szopok egyfolytában. Bár ennek ellenére képes vagyok 1500-2000 közötti átlagokat hozni 50-100 csatára vetítve, ami magamhoz képest igencsak jó (átlagom 1100 körüli).
A különbség csak annyi, hogy én nem spammelem tele a topikot azzal, hogy sírok, mint egy kislány.
Ráadásul te papíron jobb játékos vagy, mint én, tehát még ha (HA!!!!, tegyük fel!!) téged jobban szopat az MM, mint engem, neked elméletileg ekkor is jobban kéne tudnod kompenzálni, mert igencsak átlag feletti játékos vagy. (papíron) -
rlazol
veterán
válasz
jano_77 #78420 üzenetére
nekem ma tier 7-es csatába (prokhorovka) 2 T4-es spottert dobott be hozzánk és 3 T5-öst. a másik oldalon egyetlen T5 volt, a többi 6-7. És nem jöttem ide sírni, hanem top 3 sebzőként járultam hozzá a csapatom 15-2es győzelméhez.
bármennyire is elkeserítő, nem Te vagy a WG személyes ellensége, nem csak Te kapsz inkometens csapatokat vagy rossz MM-et. De csak te hisztizel miattuk napi rendszerességgel.
-
Pete55555
addikt
válasz
jano_77 #78336 üzenetére
Nem szar, csak épp most mentem megint egy 0 dmges csatát.
Semmi extra, sand river, 7/1-ről 300 m-ről lepattanok, távolabb ezzel az ágyúval nem is érdemes próbálkozni, mert 100%, hogy melé lősz.
Jött rám a 7/1, meg egy 50-B 2 odlalról, közben meg a BC táras arty szétszedett. Ennyi.
Ha van fedezéked, és van melletted 1-2 med akkor pusztít. Ha ezek közül csak az egyik nincs meg, akkor lóf*sz babbal.
-
benvolio
őstag
válasz
jano_77 #78236 üzenetére
"nem adnak semmilyen plecsnit, hogy 5db tier 10 öltem meg 9-es létemre " - erről az jut eszembe, hogy nekem nincs 10-es tankom, 9-es is csak egy, de német, USA, szovjet és francia "szakértő" vagyok!
Azért ez így nagyobb eredmény mint ha lenne 10-es.
Az angolhoz egy FV215b-t, a japánhoz egy STB-1-et és egy Ha-Go-t, a kínaihoz egy 113-at kellenne likvidálnom. Na de majd..
-
fsb1000
nagyúr
válasz
jano_77 #78175 üzenetére
Janó, szerintem meg egészen egyszerű a képlet: ne lődd ki azt akit te "Red Rat"-nak tartasz, mert esetleg lesz aki téged gondol "Blue Rat"-nak és szintúgy kilő.
Ráadásul a szabályokat nem megszegve, kékülést nem kockáztatva.
.
Ha magadról feltételezed, hogy kéküléssel együtt is játékban maradhatsz, akkor fogadd el más játékostól is hogy ő meg úgy gondolja a saját játék stílusával is játékmaradban és nincs rászorulva hogy az "okos" játékosok kilőjék csapattagként.
(vagy lődd ki ha jól esik, csak ne filózofáljuk meg.)(#78177) myckey : az is egy módszer. Gyakran látszik kiből lesz a csapatsebző. Csak adni kell neki egy esélyt, hogy kéküljön.
-
Warton
őstag
válasz
jano_77 #78133 üzenetére
Nem érzem olyan nagy problémának ezt, mondjuk én nem nagyon szoktam tesztszerverezni, időpocsékolásnak gondolom. Az eddigi prém tankjaim közül egyiket sem próbáltam ki előzetesen. És eddig egyik vett tankomat sem bántam meg. Megnéztem pár youtube videót, olvasgattam róla egy-két fórumon aztán mikor leárazták megvettem, aztán annyi. A teszt szerver amúgy is messze van a realitásoktól, mindenki golddal lövöldöz és a csapatok összetétele sem tükrözi a valóságot, mindenki az új tankokat próbálgatja stb. Max egy nagyon hozzávetőleges képet kaphat az ember egy-egy tankról.
-
szbalogh
addikt
válasz
jano_77 #78132 üzenetére
Péntek tájékán én is bekékültem. Tier 8-ban tier 2 arty-t öltem amint betöltött a Nashorn. Utána lehoztam a meccset.
"3.11. Camouflage will be credited to the player's Garage and will be available to use on one of their vehicles. If the camouflage is removed, it can be applied again only on the same vehicle. The camouflage is non-refundable if it is sold by the player."
Valaki sejti, hogy mennyiért lehet eladni? Kreditet vagy goldot kapunk érte?
-
donamo
csendes tag
válasz
jano_77 #78121 üzenetére
http://www.wnefficiency.net/wnexpected/ - Expected Tank Values v17 (14. December 2014). Minden rendben van a wotstat.org-al.
-
Diarmand
senior tag
válasz
jano_77 #78109 üzenetére
Azért tartom haszontalannak az álca skillt az E50M-en, mert ennek a leggagyibb az álcája a top medek közt. Bazi nagy heavy-med hibrid, ezzel nem fogsz bujkálni még ha akarsz se
Ellenben a javítás messze megdobná a hatékonyságát.
Ami A WZ120-at illeti, én a játékbeli célzásidőt említettem, az a 3,4 kiírva. Lényeg a lényeg, arra akartam kilyukadni, hogy nagggyon lassú a célzása, érdemes turbózni, mert a lassú töltés miatt nem érdemes mellélövöldözni. Btw az ágyú maga szerintem jó, melyik med tud ötszáz felett ütni?
440-es afla... kegyetlen én imádtam. Mellesleg szerintem kurta jól néz ki maga az egész tank, azzal a nem túl hosszú, de bivaly vastag 122-essel, sokkal szebb, mint a 121. Ami miatt szenvedősebb a tank, az nem a töltés lesz, hanem a csőlehajlás, pontosabban a cső-le-nem-hajlás. Ami hajad van, vedd a kétharmadát, annyi talán megmarad
Ja és igen, ez az egyik legszopatósabb tank a játékban ha free nélkül csinálod. Én úgy csináltam és a kínai light ágról ugrottam neki, a többi fejlesztve sem volt. Képzelheted....
(#78112) MongolZ
Jano ITT nézte a dolgot -
Diarmand
senior tag
válasz
jano_77 #78076 üzenetére
Nálam az alapvető top (9/10) medium felszerelés a következő: Stabilizátor, Töltésgyorsító, Optika
Eddig nem volt ezzel probléma, de hozzá kell tennem, hogy nagyon nem vagyok oda a BiA skillért.Ha te BiA függő vagy (és ahogy elnézem igen), akkor marad az egyes opsönöd, Venti, Töltésgyorsító és Stabilizátor. Bár ha a helyedben lennék az Elit Alakulatos legénységemmel, én még akkor a saját verziómat pakolnám fel.
E100: Töltésgyorsító, Célzásgyorsító és/vagy Stabilizátor, negyedik opció ami neked tetszik. Csigaszem, Szerszámos láda, akármi. A repeszpáncél kakukktojás, nem szükséges rá, de ha a lelked megnyugszik, tedd rá
T54E1: Lásd E50M
WZ120: Töltésgyorsító, Stabilizátor és meggondolandó mellé egy célzásgyorsító is (a 3,4 sec célzás ugye), ha nem utóbbi mellett döntesz, akkor szintén lásd E50M (Venti vagy Optika). És tégy rá javítás skillt
Szerk:
Az E50M-ről dobod el az Álcát de rögtön -
fsb1000
nagyúr
válasz
jano_77 #78076 üzenetére
E100-ra javítás. Parancsnoknál hatodik érzék az első. (mint általában)
Aztán célzásjavító és látótáv növelő skiollek.
Mióta van olcsó autamata tüzoltó, a tűzoltási képesség hátrébb csúszott, ahogy az álca sem kell előre.
Inkább BIA és aztán álca vagy tőzoltó, de előtte jav + spec képességek.
.
Szerintem 5 prémlőszert érdemes vinni, mert a t10-ek közül a legritkábban penetráló a nagy lövege. -
jano_77
nagyúr
válasz
jano_77 #78076 üzenetére
Annyit módosítok, hogy az első kérdésre nem kell válaszolni, mert megvettem végül mindkettőt - T54E1 és WZ-120.
Viszont amit kérdeznék, a német tankokhoz hasonlóan, hogy mikkel szereljem fel őket, miket javasoltok és miért?- T54E1: hatodik érzék-felderítő, javítás-pillanatkép, javítás-sima utazás, bizt.elhelyezés-javítás
- WZ-120: BIA, hatodik érzék-felderítő, pillanatkép-álca, off-road vezetés-sima utazás, biztonságos elhelyezés, helyzetfelismerés
Esetleg ezeknél vagy akár a németeknél a legénységnél változtatni kellene szerintetek, javaslatokat elfogadok, csak kérnék indoklást mellé.
Köszönöm a segítségeket, tanácsokat, tapasztalatokat. -
törölt tag
válasz
jano_77 #77991 üzenetére
Bevásárlólista:
JPZe100, T95,E50M,T69,M41, Crusader SP, Amx 13 90.
10 optika, 4-5 töltésgyorsító, 500 kisjavító
Mivel nekiállok a WZ küldinek (wz 111-4-el és Sta-1-el), ezért nagy eséllyel ki fogom fejleszteni a 113-at és a Type-61 is.
Egyenlőre 22 misim van bespejzolva, de úgy számlom még egy ötös minimum kelleni fog.Még szerencse, hogy háromnaponta le tudok tolni 100-120 csatát, munka címszóval, így szerintem még idén le fogom tudni a küldi amcsi, orosz és német és angol részét.
A francia és a kínai is meglesz időre, de a japótól nagyon félek.
A módszert már kiokoskodtam. Nagy trierben letolom a sebzésmennyiséget, alacsonyba pedig összeszedem a frageket. -
Drenadar
veterán
válasz
jano_77 #77910 üzenetére
Volt idő mikor olcsóbban is meg lehetett ezt venni, akkor megvettem.
KV-220 nagyon feelinges. Stock KV1 torony+ kicsi ágyú, mégis lehet vele jól sebezni, mindenkit, kívéve ha szembe jön egy másik KV-220, nah akkor cseszhetjük. (Elő szokott ez fordulni).
Én meglepődtem, hogy egyáltalán nem egy lassú dög (mint amit várna tőle az ember) élvezetes játszani vele, sokan még a seggét sem képesek belőni, csak pattogni róla... Viszont a nagy gépek belövik általában, churchill + KV1 plusz a pontosabb ágyúk, akik tudják, hogy a tornyát kell lőni, azok is kicsinálják... (ha esélyt adsz nekik).
Ritka tank, van fun szektora is, ha kell neked a Gold amit benne adnak, akkor érdemes megvenni.
(#77911) myckey: Én nagyon nagyon ritkán lövök vele golddal...
-
rlazol
veterán
válasz
jano_77 #77706 üzenetére
Az imént pattintottam egy Bélát, majd kigyújtottam és összesen 798 sebzést okoztam neki - Párduc 2-vel! Ehhez milyen RNG kell már?
jano_77 - nekem fullos legénységgel és töltésgyorsítóval bőven 4 mp alatt volt. Ha erre ráteszel BIA-t+venti+csokit...
Susana - nekem is bejön az M10, bár elég tomato vagyok. Óvatosan, finoman kell vele játszani, nem az a lerohanós típusú med.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest