- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Hívószám-hamisítás
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
A cookie problémára az nem megoldás, amit kitaláltam (lásd lent az utolsó mondat), hogy ha a látogató nem ért egyet a cookie-k használatával, akkor egyszerűen hagyja el az oldalt, tiltsa le a sütiket és törölje azokat a böngészőjéből?
"A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az “Elfogadom” feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Ha úgy dönt (akár most, akár a jövőben bármikor), hogy nem fogadja el a sütik használatát, hagyja el a weboldalt, tiltsa le a sütik használatát a böngészőjében, majd törölje böngészője sütijeit."
-
sz.j
nagyúr
"....Egyébként itthon elvileg a NAIH fogja végezni az ellenőrzéseket és a büntetéseket is,...."
Valahol a neten azt olvastam, hogy 240 új alkalmazottat vett fel a NAIH ...
Vajon miért?Amúgy az egyik közeli ismerősöm hozzájutott valamilyen ügyvédi iroda által készített, borsos áron "árult", GDPR előírásainak állítólag megfelelő dokumentációnak ...., amit sikerült megkapnom/átolvasnom
Mit is mondhatnék róla, Talán egy mondatban megfogalmazva olyan az egész ami mindenfajta konkrétum nélkül csak általánosságokat tartalmaz, a virágárustól kezdve, a blogírón át mindenkire kiterjedően .....És a legszebb az egészben, hogy ebből a mindenki számára készült általánosságokat tartalmazó "kotyvalékból" kell a megvásárlónak valami épkézláb GDPR-nek megfelelő szabályzatot alkotnia ... Érted? Nem a készítőnek hanem a vásárlónak!
-
spiritex
veterán
Köszi szépen a kimerítő választ! Sajnos nincs már sok idő 25-ig, de gondolom nem egyből fognak büntetni (ez a 20M euró kicsit durván is cseng), hanem első körben gondolom figyelmeztetik az embert. Amennyiben kitisztul a kép, és meglesz az elérhető legjobb megoldás, számítunk (szerintem mondhatom többesszámban) a segítségedre.
-
Flowtation
őstag
Köszi a választ!
Akkor nekem szimpibb lenne az integrálós rész, mint a plugines. Viszont ezt nem tudom, hogy hol van ez definiálva, mármint a sidebar? Mert ugye van sidebar.php, de gondolom ez nem az, hanem egy "feljebb" lévő php-ban kell keresnem? Ha viszont így van, akkor a sidebar.php-n belül kell definiálnom egy másikat vagy kell sidebar1-2.php? Meg azt sem értem, hogy az hogyan lesz igy megoldva, hogy a testreszabásban hogyan tudom beállítani a két sávot, de gyanítom, hogy ezt nem ott kell, hanem oldalspecifikusan kell belőni, mondjuk minden alap oldalra? Bocsánat a láma kérdésekért. -
Met
nagyúr
Az oldalon katt a classic editorra, minden kijelöl ctrl+c majd a másik nyelvű oldalon ctrl+v és ha megnyitom az oldalt visual composerben akkor rendesen fog megjelenni, nem esik szét?
Mert amikor a classicra kattintok akkor ezt írja You are switching to Classic editor. The content created with Visual Composer will be copied to Classic editor (style changes may apply.) Any changes made in the Classic editor will not be synced with Visual Composer layout. Do you want to proceed? -
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Mivel az Avada-t csak egyetlen domain alatt lehet használni, esetleg arra van valami jó ötleted/megoldásod, hogy amíg az oldal építése tart hogyan lehetne a teljes szolgáltatását használni regisztráció nélkül?
Természetesen az Avadával elkészült oldalakat a kívánt oldalra/domainre felrakva regisztrálnánk a sablont. -
-
qqzs
őstag
Nem jo mert ez csak fotogaleria, sajat adatbazissal, tagokkal stb. Nekem az kene hogy kijelolok 40 fotot amibol letrehoz 40db portfolio projectet vagy valami tag alajan megcsinalja ezeket. Enelkul egyenkent kell vegig kattogni uj projekt add foto, add tag stb. Ha portfolio managerre keresek plugint, akkor is fotogaleriakat ad
Most hogy belebujtam a portfolioba lett par kerdes
1. A related items-eket a tagok alapjan adja igaz?
2. Most rajottem hogy tudok par dolgot allitani bulkban de bulk letrehozasra meg nem jottem ra
3. A regi oldalunkon volt termekcsoport folap ami a termekcsoportrol szolt es az adwordsot tudtam ra celozni. Viszont a mostani portfoli galeria tok jo hogy egyben van minden es vannak felul szuro gombok amik viszont nem adnak kulon linket. Errol kerdezek de pl ha egy kategorianevre kattintok akkor behozza a kategoria oldalt a linkben a kategoria nevevel viszont eltunik a szuro igy
4. Portfolio rendezesnel nekunk fontos hogy bizonyos termekek elol legyenek. Viszont csak datum, nev, tag stb rendezesi lehetoseg van. A nev alapu az a "project title" akar lenni? Abba gondoltunk sorszamot rakni, ha csak jobbat nem ajanlotok ami eleg gagyin fog kinezni merthogy 001 stb vel fog kezdodni igy a title
-
hummel
csendes tag
Köszönöm,
Az a gondom ezekkel, hogy nem tudom őket tesztelni, mielőtt megvenném. Sajnos elég komplikált a nagykeres oldalról történő szinkronizálás az árképzés miatt, ráadásul még egy külső adatbázisba is ki kell napi szinten importálni a cuccost.
Azt hiszem, lepasszolom a feladatot egy adatbázis programozónak
-
topjoyy
tag
Nagyon szépen köszönöm.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy milyen bővítményeket érdemes használni? Pl az elementor egy egész jó bővítmény.
Valamint vissza térve az FTP hez: én a nethelyen csináltam az oldalt ingyen. Ott át lehet írni a jogosultságokat? De még azt is meg kérdezem ha már itt vagyok, hogy én szeretnék több oldalt is csinálni, hogy referenciát szerezzek ebben sajnos nem nyújt segítséget az nhely. XAMPPal meg lehetne csinálni hogy ott van egy virtuális tárhely és akkor ott lementeném az oldalakat és később a lemnetett oldalt fellehet tölteni a hálóra valamilyen fizetős tárhelyre?
Ezekre szeretnék még választ kapni és mára kifújt.
-
Met
nagyúr
A marker ott van a térképen csak valahova afrika csücske alá van be zoomolva.
Nem úgy mint a "hagyományos" 1 címes map ahol a térkép közepén van a marker olyan zom-ra amit állítok.A settingsben van egy koordináta settings, ott valami párizsi cím volt, azt kitöröltem. Az ártott meg neki.
Csak nem értem miért van ott. Vagy oda azt kell beírni amit a map közepére akarok? -
qqzs
őstag
Koszi.
Mas. A tarhely szolgaltato feltoltott nekem egy magyar nyelvu wordpresst. A nyelvet atalitottam angolra, mert angol oldal fog futni rajta. Barhol okozhat ez problemat hoyg magyar wordpress angolra allitva futtat angol oldalt? Nemelyik legordulo az admin feluleten meg mindig magyar
-
Met
nagyúr
Ez csak fizetős verzióban létezik?
Nekem is furcsa volt amit a Wamp csinált, vártam néhány percig hátha betölt (normál esetben 27mp alatt betölt a win, ikonokkal mindennel) de nem. Wamp uninstall után meg rögtön elindult.
Megpróbálok majd egy frissebbet, hátha csak ez volt a baja. -
spiritex
veterán
Köszi, igen jó lenne majd kártyás fizetés is. Most a tárhelypark bekapcsolta nekem az autoSSL-t, az admin beállításokban átírtam a két oldal linket http-ről https kezdetűre, és mivel ezután Mixed content-et írtak a böngészők, ezért a Better Search Replace bővítménnyel lecseréltem az összes táblában az összes http-t https-re, és így most zöld lakatos, secure minden oldal. Ezt így jól csináltam?
Még azt nem tudom baj-e, hogy a http cím is él, és ha igen mit csináljak, hogy ne jöjjön be a sima http oldal, csak a https-es? -
sz.j
nagyúr
Én is örülök az eredménynek csak sajnos utólag vettem észre, hogy a bővítmény vagy pedig a support által a .htaccess fájlba történő beírások következtében, az oldal elvesztette a "Biztonságos" oldal minősítését, pontosabban csak részben.
Mert ha csak a domint vagy www-vel vagy ha http://-vel írom be az oldal elérhetőségét bármelyik böngészőbe, akkor "Nem biztonságos" minősítést kapunk az oldalra. Viszont ha https://-el írjuk be, akkor már "Biztonságos" az oldal.
Természetesen a Swift Performance felrakásáig/beállításáig ezen az oldalunkon is hibátlanul működött a https-re történő átállás (bármilyen formában lett is a cím beírva), amit ez alapján csináltam. -
sz.j
nagyúr
Újabb 5 nap elteltével (jan. 22-én lett jelezve a supportnak) most kaptam választ a Swift Performance plugin hibájának javításáról: ".... most jobb is lett a pontszám"
Valóban jobb lett.., a mobil az eddigi 66-68/100 értéke 71/100 lett ....
Megjegyezném, hogy ha semmilyen gyorsító/tömörítő bővítményt nem használok, akkor a mobil betöltési sebessége 66/100.... (W3TC-vel meg 76/100)Ha a support csak ennyire képes, akkor kár hozzájuk fordulni ..., legalábbis nekem az volt.
-
Met
nagyúr
Nem tudom működésre bírni.
Mondjuk azt sem tudom hogy mit akar az "ügyfél", az egész oldalra vonatkozóan legyen kiírva az utolsó változás dátuma vagy csak egy adott oldalé.
4 éve kapott egy joomla oldalt és most szenved, én meg nem értek hozzá. Próbálok neki összedobni egy WP oldalt hogy hátha tetszik neki és vált. -
spiritex
veterán
Az már sajnos eleve https-en volt, és úgy is rossz volt.
De most megoldódott a probléma úgy, hogy nem iframe-el tettem be, hanem kerestem egy google map plugin-t, és így most jó mac gépeken is, csak kicsit félek, hogy nehogy visszaéljenek az API kóddal.
Nem tudod, hogy ez maradhat-e None-on?
Nagyon veszélyes, ha az API nincs korlátozva? -
-
sz.j
nagyúr
Magával az oldallal semmi gond nincs, nincs semmilyen megjelenési hiba csak a frissítés óta borzalmasan lassú lett, főleg mobilról (66-68/100, ill. 82/100)
Hagy kérdezzem meg tőled, hogy szerinted a swiftesek mennyire megbízhatóak/korrektek (bár ez nem a legjobb szó rá), mert tegnap óta még mindig nem reagáltak az e-mailen elküldött hibabejelentésre, még egy visszaigazolást sem kaptam tölük? (Azért egy supportnak enyhén szólva is másként kellene működnie ... (a válasz jöhet priviben is)
-
Met
nagyúr
Melyik sebesség mérő oldal eredménye "számít"?
Van a tesztoldal [link], ezen fent van a Fastest Cache de ki van kapcsolva, képek nincsenek optimalizálva, Autoptimize nincs fent.
Tegnap gondoltam kipróbálom a W3TC-t, mértem egyet előtte és a google alapból jobb eredményt adott mint a végleges oldalra az optimalizálás után. -
sz.j
nagyúr
Nagyon kezdek besokallni a Swift Perfomance-val, sőt a supportjával is mert az utóbbi 10.33-kor elküldött e-mailre még csak egy visszajelzést sem küldött ....
Kíváncsi leszek, hogy egyáltalán reagálni fognak e az e-mailemre .Ami a Swift-et illeti ....
Ma délelőtt frissült a Swift (1.6.1), ami további problémákat szült.
Az addigi értékek közül a mobilra kapott eddigi 100/98-ról 100/68-ra esett vissza, az asztali értéke változatlan maradt.
A beállítások a frissítés előtt és után is ugyanaz voltak/maradtak ...."Ideiglenesen azt lehetne meglépni, hogy kimásolni a .htaccess-ből ...."
Köszönöm a segítőkészségedet, de most nagyon besokalltam és nincs idegem a Swift-el foglalkozni.., vagy gyorsan megoldja a hibát a support vagy lehet, hogy én leszek az első aki visszakéri a vételárat (14 napos garancia), bár ez nem jellemző rám ...
-
sz.j
nagyúr
A Swift Perfonance lesz a hunyó .., mert visszatettem a W3TC-t és azzal tökéletes (100%).
Ezzel kapcsolatban küldtem egy e-mailt a supportnak, kíváncsian várom, hogy mikor és mit fognak lépni .... -
sz.j
nagyúr
Igen benne van a .htaccess-ben (bár nem néztem át szóról szóra).
Közben kaptam egy linket is a szolgáltatótól a .htaccess-be írandóval kapcsolatban:
"Itt talál egy példa leírást:
https://www.a2hosting.com/kb/developer-corner/apache-web-server/data-compression-using-the-mod-deflate-module
Programonként eltérhet hogy mit hova, hogyan kell írni." -
sz.j
nagyúr
Ahogy néztem nem cPanel van fenn hanem phpMyAdmin
-
sz.j
nagyúr
"...A W3TC-ben ezek kivételként szerepelnek? Ha nem, akkor ezeket is bele kellene pakolnia a globális és összevont JavaScript fájlba (már ha be van kapcsolva a JS minify+combine)."
Hol lehet megnézni, hogy kivételkét szerepelnek e és ha nem hogy lehet őket oda betenni?
Ha a Minify --> JS --> JS Minify setting-re gondolsz, akkot ott nem volt kipipálva az Enable jelölőnégyzet.
Most bekapcsoltam (ha egyáltalán ezt kell) és így néz ki?
Ez így jó lesz? És ha jó, akkor a bekapcsolása után esetleg kell valamit ellenőrizni?"... a Swift Performance képes erre is automatikusan. És ahogy nézem minden fenti problémát lehet(ne) orvosolni vele helyes beállítások mellett."
A Swift Performance-vel próbálkoztam már, de sajnálatos mód sokkal rosszabb eredményeket kaptam mint a W3TC-vel.., hogy mit csinálhattam rosszul azt sajnos nem tudom.
Ui.
Közben próbaképp elmentettem a változtatást és üritettem is a cache-t, de semmi változás/javulás nem történt a Google PageSpeed Insights-n. -
rii
nagyúr
azt szeretném még megkérdezni, hogy az Undeirline-t miért nem engedi eltüntetni?
benne van a:
text-decoration: none;
ez lenne a teljes "Egyedi HTML" widget, van benne body is meg html is .-/
( az a "20 px", az a "font size 20 px" lenne, csak 4.-re se akarja benne hagyni )
-
Fortum
tag
Köszönöm a gyors választ!
Wordpress pluginok közül melyik a legjobban személyre szabható? Gondolok itt reklámok beillesztésére designra stb.
Egy fórumot megéri saját gépről indítani először ?
Feltöltés lehetősége mindenképpen jó lenne,illetve nem tudom wordpressbe van-e lehetőség pl úgy megosztani könyveket egymással,hogy nem az oldalról, hanem egymás gépéről tölteni,mint ahogyan a torrent oldalak is működnek.
-
rii
nagyúr
sajnos a Sablon nem tud oldalsó menüt .... ezért kellett Widget-et betennem, egyedi HTML -el, és ott rollup images ....
Vagy ha már egyedi HTML, akkor nem csak képet tehettem volna, hanem lehetne szöveg is link-ként? Ebben az esetben mivel lehet a betűméretet növelni, mert a sima text az nagyon kicsi menünek.
vagy volna valami jó Sidebar menü plugin, valami egyszerű?
-
spiritex
veterán
-
sz.j
nagyúr
-
spiritex
veterán
Kedves The DJ!
Az általad leírt és ajánlott optimalizáló plugin valami csoda! Minden egyes Ft-ját megéri az árának.
Mutatom az optimalizálás előtti és utáni értékeket!Optimalizálás előtt Mobil
Optimalizálás után MobilOptimalizálás előtt Asztali
Optimalizálás után AsztaliNagyon köszi az ajánlást és a cikket is!
-
miqlas
őstag
Nagyon hasznos az oldalad!
Köszi a linket!
Más! Egy pár napja írt hsz-ban jelzett oldalon (particluartist.eu) a domain/teszt mappába készítettem el az oldalt, majd mikor kész lettem vele, kiraktam a domain mappájába (public_html). A fõoldal kivételével az összes oldal hibát dob, ha a teszt könyvtárból törlöm a file-okat. Átírtam a weblap URL-ket, lefuttattam a Velvet Blues Update URLs plugint is! Mit kellene még megnéznem?
-
spiritex
veterán
BF alkalmával megvásároltam az 50% kedvezményes wpszaki kuponnal a Swift Performance plugin-t. Egyelőre a Trialt próbáltam ki, ami a Wizard futtatása után csak 4-5%-os javulást hozott, ami eléggé elkeserített. De utána bementem a Settingsbe és lefuttattam az Optimize Images opciót, ami 648 kép esetén kb. 2 óráig dolgozott, végigmentem az ottani beállításokon (CSS, JavaScript, stb.) is, majd az új mérés 50-60%-os javulást hozott!
Pár kérdésem van a bővítmény működésével kapcsolatban (csak hogy megnyugodjak)
:
- a bővítmény mennyire "cseszi szét" az oldalt és hogy lehet/szabad kikapcsolni (ha esetleg már nem kéne, vagy ne adj'Isten valami bajt csinálna)? Gondolok itt a CSS, JavaScript, HTML file-ok tömörítésére, összevonására.
- mikor és hogyan áll vissza a Swift Performance előtti állapot? Elég kikapcsolni a plugin-t? Mi történtik az eredeti CSS-sel, JavaScript-tel, amiket összevont, megőrzi őket valahol, tudnak újra működni?
- ha a sablonban van CSS beszúrási lehetőség, márpedig van, akkor azt továbbra is lehet/szabad használnom? Mi történik az ide beírt új kódrészletekkel? Azokat mikor veszi észre?
- ha frissítem a sablont, nem fog minden összekutyulódni?Előre is köszi a választ!
Megj: a Trial Settings menüpontjai (és azok opciói) egyébként alig hasonlítottak az általad felsoroltakra. Más volt a nevük, más opciók voltak bennük, vagy másik menü alatt voltak, stb.
-
Met
nagyúr
SiteOrigin visual builder van a sablonba alapból. Azzal csináltam.
Még egy kérdés, olyan plugint keresek ami az oldalon lévő email címeket elrejti a kereső robotok elől.
Egyet felraktam de az linket csinált a szövegből és annak a sablonban fekete a színe.
Nincs valami ami a @-ot képre cseréli vagy valami egyszerű megoldás? -
Flowtation
őstag
Igen, köszönöm, úgy néz ki minden rendben. Egyébként az volt a gond, hogy a wp-admin mappa nem volt fent...
nem tudom, hogy, délután mindent felmásoltam a www mappába. Amúgy azt javasolták, hogy a public_html-be menjen minden, miért? Mondjuk a cpaneles fájlkezelőben azt látom a www-t nem, lehet ezért pl. bár azt nem valószínű, hogy fogom használni.
Most már a sablont finomítom, kaptam egy jó alternativát, de még sok mindent meg kell oldani, addig nem szeretném megnyitni az oldalt, a régi úgyis működik még.
-
Flowtation
őstag
a kiszolgáló nem található. Az viszont benne van az emailben, hogy:
"Amennyiben domain nevet is igényelt a tárhely szolgáltatáshoz, akkor elképzelhető, hogy az igényelt név még nem került bejegyzésre így az az interneten még nem elérhető. A domain név bejegyzése egyes esetekben 72 órát is igénybe vehet. A domain név bejegyzéséig a weboldal, illetve a levelezés nem fog működni, azonban egy átmeneti linken keresztül fel tudja tölteni a weboldalhoz tartozó fájlokat, valamint el tudja érni a weboldalát."Igazából arra lennék kiváncsi, hogy én jól csináltam-e mindent, amit előbb leírtam. A névszervereket nem tudom, hogy be kell-e állítani, erre ez van:
"Amennyiben külsős domain névvel kívánja használni a tárhely szolgáltatásunkat kérjük, hogy a domain névnél a következő névszervereket állítsa be a jelenlegi domain név regisztrátoránál:"Gondolom, mivel a domainem is itt van, rám ez nem vonatkozik.
Ez az nslookup request hol működik? Parancssorban ip cimmel? Bocs a sok kérdésért, de még ezeket a lépéseket nem csináltam soha.
-
Met
nagyúr
Alapvetően azért gondoltam a pluginra mert ott kitöltöm a megfelelő mezőket és abból csinál egy táblázatszerű megjelentést, telefonszám előtt pikto stb.
Jól sejtem ha felrakom az elementort akkor az megfekteti a már fent lévő visual buildert?
ThemeGrill-es Flash theme van fent amivel települ egy visual builder is. -
-
RAiN91
őstag
Köszi, alakul!
Bár csak az egyik oldalra rakta be a Slider-t, az is kicsit megcsúszott, de majd elszórakozom vele.Más: írtad többször is a qTranslate-X bővítményt. Tudsz esetleg példa oldalt mutatni rá?
Nekem csak egyszerű nyelvválasztó kell, fent zászlókkal, a szöveget manuálisan írnám, az nem probléma. Csak a lényeg, hogy ha nyelvet váltok, a menük nyelve is változzon meg. (Polylang-al egyelőre sikertelen)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest