- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregorius
őstag
-
Májki
tag
Az applikációt futtató user x.exe-je a szerveren egy x.exe-t hoz létre a futtató user nevében, ami majd egy cmd-on keresztül elindít egy batch feldolgozást. A futtató user azt sem tudja, hogy ez a szerver hol van és mi a neve. Terminállal elérhehtő de azt nem akarjuk hogy mind a 100 felhasználó egyesével bejelentkezzen.
Szerintem a megoldás valahol ott lehet, hogy vagy mindenkinek kelle kreálni egy profilt az adott szerveren, vagy van valami security beállítás ami megakadályozza, hogy profil nélkül a domain user futtassa a cmd-t.
A domain sajna még nt4. -
Májki
tag
Sajnos (vagy nem?) az applikáció így lett kitalálva. Minden egyes felhasználó kis x.exe-je ott fut a taskmanagerben...
Emlékeim szerint 2000 alatt nem volt ilyen probléma.
Bejelentkezés nélkül indított x.exe 0-ás SESSIONID-vel megy (de csak akkor ha már egyszer bejelentkezett, egyébként el sem indul) míg ha terminállal bemegy akkor természetesen 0-tól különböző ID-val.
[Szerkesztve] -
access_denied
senior tag
Nagyon köszönöm!
Megoldotta(d) a problémát! Teszteltem, létrehoztam egy 20 karakteres usert és az SP1-es tsadmin nem szállt el, a sima pedig igen. Ez volt a hiba, a system32 és a system32/dllcache mappába másolva a két file-t működött a dolog.
Köszönöm a segítségedet, jövök neked egyel! Sok ember munkáját sikerült megkönnyebbíteni.
Üdv, Attila -
lapa
veterán
hát akkor nemtom mi lehet a baja. mindenesetre annyit tudok, hogy a backup az eddigiek során alkalmatlannak bizonyult (legalábbis nálam) alapvető funkciók ellátására. kicsit elszomorodtam. ha télleg nincs különbség bkf és asr bkf között, akkor lehet nekifutok még egyszer a restorénak egy könnyed telepítés után. ha meg nem megy úgyse akkor leszarom az egészet. pedig tényleg igyekeztem szakszerűen végigjátszani a dolgot...
tud vki esetleg egy ingyenes image-programot? úgyértem csinálnék egy fájlt a (raid) rendszerpartícióról, ami floppyval visszaállítja ha én úgy gondolom. -
lapa
veterán
''majdnem minden''. próbálok épp új certifikát varázsolni, mert:
''The certificate must have a cryptographic service provider (CSP) that can be used for the TLS protocol. For example, the certificate must use a cryptographic service provider such as the Microsoft RSA SChannel Cryptographic Provider. For more information about Microsoft cryptographic service providers, visit the following Microsoft Web site:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=40983''
dehát nekem schlumberger meg mittomén milyenek vannak, RSA nem van. a ''following web site''-on sem találtam több infót. mondjuk a ''schlumberger kripto service provájder''-nél legalább van vmi ''SSL3 SHAMD5'' hash, ami közelít a leírtakhoz. használjam azt, vagy hogyan lészen RSA certifikám?
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
ja megoldottam. az ''active server pages''-t szerette volna még a ''web enrollment''-hez, de mondta, hogy risk és hogy telepíthetem később. szal azt nem telepítettem fel. most micsináljak, hogy menjen az ssl rdp?
UPD: jájj a terminál servicesnél elég ha belövöm?
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
-
mkbla
senior tag
nem tom h honna kap ip-t, kipróbáltam, h csak megában indítom el a 98-at, a 2003 server nélkül, akkor is ugyanazt az ip-t kapja mint amikor a 2003server és a dhcp szolgáltatás megy ,és akkor is ha nem. de nem abból a tartományból amit a servernek állítottam h kiossza. a szervernek beállítottam h a 192.168.2.10 -192.168.2.20 közötti ip-ket ossza ki, a win 98-as gép meg mindig 192.168.2.132-es ip-t szed vhonnan, valszínű ezért is megy a ping...a 98-as gépen nics semmi a hálózatoknál csak a hálókártya+ tcp/ip protokoll volt telefonos hálózati csatolo de azt asszem kiszedtem mindenhonnan.
még nem próbáltam h esetleg beállítom h a szerver más ip tartomány-t osszon ki... ma este ezt is megnézem... -
lapa
veterán
először is köszönöm szépen a válaszokat. megnéztem a doksikat és azt látom, hogy mindkettő vállalati infrastruktúrára van kihegyezve (ez persze jogos). nekem viszont az otthoni egyetlen w2k3-hoz kéne hozzáférés, AD meg minden fittyfene nélkül.
1. nekem jól hangzana az ssl-es rdp kapcsolat, de jól értem, hogy lóvés téma, vagy be lehet lőni a szervert vmi lokális CA-nak?
2. megpróbáltam beizzítani az rras-t a wizarddal hátha szerencsém lesz, de egyből kaptam két dolgot: az első képernyőn a csekkbox a static filteringről. gondolom ez nem kell, merthogy akkor semmi más nem jöhet be ott. a másodiknál elakadtam, mert ''vpn clients must be assigned for one network for adressing and blabla''.
a helyzet, hogy össz 3 lan kapcsolatom van (1 az adsl modemhez fix kamu ip-vel, 1 deaktivált ethernet nic meg 1 firewire auto ip-vel) és a kis tündér a listában a deaktivált nic-et meg a firewirét jeleníti csak meg. most hogyan tovább?
a routert azért akarom kiváltani mert nem van és ha megoldható a biztonságos hozzáférés szoftveresen nem is erőlködnék ilyen drágaszágokkal. -
Vintagesynth
csendes tag
Köszi a választ. Még egy kérdés. A telepitésnél mit kell megadni tartománynak és mennyire kell ezeket felosztani, ha egyszerűen csak arról van szó, hogy van kb 6-10 ember aki egy szerverhez csatlakozik. A jogaik természetesen különbözőek, de az is két három csoportba rendezhető. Szóval a kérdés, hogy kell több tartományt is létrehozni, vagy ebben az esetben elég egy gyökértartomány és kész, a felhasználók ez alá tartoznak. (Lehet hogy kicsit zavaros a kérdés, de próbálom megérteni, hogy hogyan működik... Ezért bocsánat...) Előre is köszi.
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
jaja, feltettem, de alapból fix-re van állítva az ip, és így nem akart elindulni a szolgáltatás (pontosan nem emléxem, h mi volt. de a lényeg h akkor ment a dhcp szolgáltatás ha dinamikus ip-re állítottuk, mondjuk ezzel csak a asuliba kisérletezgettünk tegnap, és nem jött össze, ma meg nem voltam iskolába, úgyhogy nem tom h sikerült-e vmit kiokoskodni, legközelebb csak kedden megyek suliba, otthon meg nincs sok időm próbálgatni, de majd ha sikerül szakítok egy kicsit és kipróbálom....)
-
Sipi
addikt
Nincs 50, csak dühömben mondtam, valamivel kevesebb, de most nem állok neki megkukkolni.
Na jó, megszámoltam, 40 van. És 1 szerver.
Ennek egyébként történelmi okai vannak.
Sajnos, annak idején ilyet vettek, és jó ideig olcsóbb volt az SA-val frissítgetni.
Mindegy, itt lett elegem az MS Supportból... Tök röhej, ha Egyszem Jankó vagyok, aki életében vett egyetlen egy Windows XP-t, aza játszi könnyedséggel regisztrál. Ha meg veszek egy rakat licenszet, szívhatok, mert magának a licensznek nincs About ablaka.
Miért nem ezt kérdik? Vagy megadom a disztribútort, kérdezzék meg őt. Vagy beszkennelem nekik a papírt. Vagy mittudomén, webkamerán, Netmeetingen megmutatom. De ennél hülyébb megoldást... Röhej, hogy a világ legnagyobb cégének ennyire nincse semmi nyilvántartása... A licensz tárolva van, az is, ki vette, mikor vette, de itt még weben sem lehet jelentkezni, hanem csak egy ritka randa doksit nyomtak az orrom alá.
Az Exchange meg csak hadd nyomkodja a DCOM/EXCDO üzeneteit...
Sipi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Basszus, a megadott regisztrációs lapon nem a licenszszerződésről kérdeznek, hanem a Help-About box tartalmát kérdik!!! Ezek nem normálisak... Szinte az összes termékünk Open Licenszes, rakat upgrade, SA, _nem_ dobozos cuccok... Viszont a fene tudja, milyen lemezről, milyen számmal lettek telepítve...
Na jó, nem érdekel, le van ejtve az egész... Nem igaz, na mindegy, ha tudnád, milyen kapcsolatban áll a cégünk a magyar Microsofttal, Te is görcsösre röhögnéd magad, hogy ezt a marhaságot kell végigcsinálnom...
Levél: de mivel nem regisztráltak még hivatalosan, előbb meg kell tennem. De a regisztráláshoz egy olyan Word doksit küldtek, amit egy 60 éves titkárnő üthetett össze 10 perc alatt (igénytelen). Ráadásul NEM azt kérdik, hogy Open License esetén adjam meg a licenszszerződés adatait, hanem a telepített termék azonosítóját... És ha még nem telepítettem? Különben is, 50 darab SQL CAL esetén milyen ablakot kukkoljak?!? Agyatlanok...
Sipi
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
-
-
Sipi
addikt
Noffene... Akkor a következő típusú hibajelzések nem is hibák?
Access denied attempting to launch a DCOM Server. The server is:
{9DA0E106-86CE-11D1-8699-00C04FB98036}
The user is SYSTEM/NT AUTHORITY, SID=S-1-5-18.
Ez csak Blaster-próbálkozást jelez? Vagy tényleg van valami gond?
Sipi -
Gregorius
őstag
-
ITEM
tag
Köszönöm az infót
Viszont havernál is ugyan ez fut és neki nem irja ki ezt!
Különbség a két rendszer között az hogy neki sima a procija nem tudja az X86-64-et.
Én elhiszem ha igy van de akkor neki miért nincs ott?!
Neki sima: 2.4Ghz P4 van
Nekem: P4 630 as (X86-64)
Választ előre is köszi!!
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
Köszi szépen, Sanur működik is parancssorból.
Parancsikont viszont nem sikerült csinálnom. Segítenél ebben is?
Parancssorból ez jó:
C:\WINDOWS\system32\runas.exe /user:felhasználónév ''C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe'' | ''D:\Windows\Sanur.exe'' jelszó
Viszont parancsikonnál nem műkszik -
VladimirR
nagyúr
felreertettel, az elozo hsz valami ilyesmit jelent:
''ehh, tenyles! sikerult, csak elsore beneztem valamit -- de lama vagyok -- koszonom''
egy7ebkent win2k3-rol volt szo
.:GoliBali:.: kerdezd anulut, o tud mondani tobbet is, neki hasonlokeppen van -- en ilyennel nem szorakoztam win98+winxp ota, igy ''csak'' annyit tudko elmondani, hogy mukodik (s amig nem az en gepemen, itt a szemem elott, addig odateszem, hogy elmeletileg) -
VladimirR
nagyúr
-
VladimirR
nagyúr
explorer exe koszoni jol erzi magat, nem szokott elszallni, kiloni meg foleg nem szoktam
moonman:
boot utan a taskmanager lenne az elso, amit inditok (ctrl+shift+esc), mindenfele okokbol, s le is tennem minimalis meretre, de nem jelenik meg a systray-ben a kis zold cucc, ami a processzorhasznalatot mutatja (winxp alatt 1:5 aranyban jelent meg, most win2k3 alatt 1:100 aranyban -- na jo, ez utobbi pontatlan, de elkopik a billentyuzet, mire sikerul) -
n0_gAboR
őstag
hardware gond biztos hogy nem, driverek mentek XP alatt rendesen (sblive, nf7 alaplapi, nvidia)
nezem a Process-eket, es mintha a Smc.exe neha felugralna par szazalekra, neh amikor beakad a rendszer...de tenyleg csak par %, neha meg a services.exe, es az egyik svchost is....
lehet hogy kikapcsoltam egyik fontos processt, mindjart csinalok kepet a services.msc-rol.
egyebkent sajna nem sikerult a rasdialt sem beutemeznipedig futtatva az is megy siman
-
Mag
senior tag
Hi !
W2003-standard serverre nem tudom feltenni a magyar mui-t , itt egy kép rola.
A login menübe,mert 1-2 helyen van magyar nyelv,de a nagy része az maradt angol.Mit csináltam rosszul?
Bővebben: link -
CuKoR
senior tag
Lehet nem voltam 1értelmü
Lanon 100 gép amin egyiken sincs Administrator regelve csak normál usernevek admin jogkörrel...
Ugy akartam hogy ezekröl a gépekröl is el tudjam érni a server C-jét amihez csak Administratornak van joga/jelszava de ezt mint meghajtot nem lehet csatolni normál userhez ....
Marad az hogy csinálok egy FTP-t a gyökér meghajtokhoz... -
Alex91
félisten
Akkor mondom, hogy hogyan szeretnem csinalni:
A halozat barmelyik geperol el szeretnem erni a mappat ugy, hogy csak en legyek ra jogosult. De, a kliens gepeken nincs jelszavas beleptetes. Tehat, ha meg akarja valaki nyitni, csak az tudja, aki ismeri a felhasznalo-jelszo parost. Megoldhato?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Interactive Brokers társalgó
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- SoundBlaster X-Fi
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest