- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregorius
őstag
válasz
Gregorius #1063 üzenetére
Vazz, rájöttem. Nem a szpész volt a hunyó, hanem ez a szerencsétlen IIS nem hajlandó olyan fájlt kiszolgálni, aminek ismeretlen a MIME-Type-ja.
Ha globálisan hozzáadom a * extenzsönhöz az application/octet-stream-et, mindjárt megy. Az már más kérdés, hogy néhány fájlt miért plain-text-ként nyit meg az IE... -
moonman
titán
válasz
Gregorius #1020 üzenetére
akkor nekem valami special edition winrarom van
Bővebben: link -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #962 üzenetére
hát ilyennel még nem találkoztam, amíg jobb ötlet nincsen:
Bővebben: link
próbáltál esetleg bios-t frissíteni a kliensen? vagy újabb gép?
esetleg a ris boot lemezzel bepróbálkoztál?
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
válasz
Gregorius #959 üzenetére
Megvan
Bővebben: link -
rii
nagyúr
válasz
Gregorius #955 üzenetére
A gépek ''naplóját'' nem néztem még, azt hol találom?
A ''rendszergazdával'' az előbb beszéltem, ez neki eszébe sem jutott, már meg sem lepődött. Valami Microsoft-tól kapottt FAX-al hadovászott, és hogy a registry-be kell valamit beírni....
mindhárom gépben ASUS alaplap van, de kölönböző tipusasal. P4PE, P4P800, meg P4P550 ... -
rii
nagyúr
válasz
Gregorius #951 üzenetére
.... a server, server 2, server 3, server 4 directory megosztások a Win 2003 server gépen
eddig ez a hiba előjött:
- Benedek gépe MOVE-olt 700 megás file-t a Server-re
- Robi gépe COPY-zott a Server2-re (2-8 gigát)
- Krisz gépe MOVE-olt Server-re (10-20 gigát), 2x is.
ezek mind a 2003-as szerverrel vannak kapcsolatban.
De tegnap este az én gépemmel a Total commanderrel a Arcive Server-ről (Linux) move-oltam a Krisz gépére, közben a Krisz gépe is MOVE-ol saját magára a Arcive szerverről, és az én gépem kidobta a hibát, hogy Nem sikerült a késleltett írás .... A tranzakcióban a Win 2003-as szerver benne sem volt, és amikor ránéztem a Krisz gépére, akkor a cél-meghajtó, a D: eltünt.
Az a baj, így már nincs kérdéses lemez sem. -
moonman
titán
válasz
Gregorius #948 üzenetére
mert az a file cache részére lefoglalt memóriaméret plusz a várakozási listáról felszabadítható memória mérete összesen, az meg olyan képlékeny, hogy ha valaki pontosan meghatározza mennyi is akkor lábat csókolok
szal a ''system cache'' egy kitalált dolog, ami több részből adódik össze.
első résszel így egyetértek. -
moonman
titán
válasz
Gregorius #946 üzenetére
jó várjunk a hard page-et valóban rosszul értelmeztem, lemezhez nyúl, hisz a kódot be kell olvasnia, de a pagefile-hoz nem.
(igazából nem is tudom már min vitázunk)
asszem onnan indult, hogy page fault az nem hiba, amitől összeomlana bármi is, erre írtad, hogy pagefile, én meg hogy semmi köze hozzá. és ezt még mindig tartom.
''system cache'' mint olyan pedig tulajdonképpen nem is létezik -
-
rii
nagyúr
válasz
Gregorius #934 üzenetére
Alvállalkozó a lelkem ... már indítványoztam, hogy vegye át az egészet az az ember, aki a másik szervert kezeli. Mondjuk a másik ember Linuxos, úgyhogy Linux alá lesz valszeg betéve a W.Server 2003 helyett.
Engem az aggaszt, hogyha ezt a 2 problémát nem tudja megoldani 2 hónap alatt, akkor mi lenne, ha még jogosultságokat is osztogatna .... meg profile-ok .... -
rii
nagyúr
válasz
Gregorius #878 üzenetére
Megmondtam neki a tippedet, erre Ő:
''az nem lehet, meg most vettem észre a hiba okát, bekapcsolva hagytam a HDD stand by üzemmódot ...''
ez nem lehet igaz. Azonnal hívtam is a főnökasszonyt, hogy tegyék tisztába ....
jah, és most megint előjött a ''késleltetett írán nem sikerült ....''
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
Gregorius #878 üzenetére
Köszönöm! Megmondom majd a ''rendszergazdának'' finoman, hogy talán nézze meg ezt is ...
Valahogy rávezetem, nehogy megsértődjön.
lapa: látszik az irományodból. hogy értesz hozzá, Ő viszont alvállakozója a cégünknek, most végzett el egy Win server tanfolyamot, és már mindenki látja róla, hogy csak eladni tudja magát, illetve hozzáértő alakmazottakat felvenni.
csak számomra rohadt kevés a 3 óra LOG, vagy normális?
És nyugtassatok meg, hogy szintén beteges, hogy nem tudja elhárítani a prblémát már vagy 2 hónapja???? -
craine12
tag
válasz
Gregorius #828 üzenetére
Szomorúan hallom. Mármint nem azt, hogy Ati kártyát vettél, hanem hogy nem tudsz segíteni. Amúgy friss telepítés után is így van. Amíg nem volt SP1, addig minden rendben működött, egyedül a Doom 3 illetve a CoD nem települt fel, aztán kis buherálás után mindkettő elindult (tehát ahogy valaki mondta, csak a telepítő 'hibája' miatt nem mennek fel, mert maga a játék már vígan ment). Viszont mind integrált SP1-es telepítővel, mind WU-tel frissített 2003 esetén fenn áll a hiba. Úgyhogy bízom az R2-ben, hogy az normálisan fog működni, de az még elég sok idő. Addig is ha valakinek van hasonló tapasztalata, pláne megoldása rá, írjon. Köszi.
-
Balee24
csendes tag
válasz
Gregorius #824 üzenetére
Akkor nem is lehet vele nagyon netezni? vagy Firefoxot rakjak fel?Amugy egy frankón belőtt Keriot használok tüzfalnak xp alatt.Csak az XP nagyon idegesit már mert némelyik install sikerül némelyik meg nem és akkor viszont nagyon hülye. Kijöt hozzá ez az SP1 (2003hoz) Reméltem hogy azzal ilyn kompatibilitási problémák nem nagyon lesznek.Játék terén milyen a 2003? Mert azt tudom h a neten is meg a filekezuelésben is gyorsabb mint az XP. Csak néhanapján játszok is és kéne egy stabil rendszer
-
moonman
titán
válasz
Gregorius #791 üzenetére
/I kapcsoló nem jó? -
lapa
veterán
válasz
Gregorius #716 üzenetére
akkor bocs.
egyébként letöjtöttem vmi zipet, abban ez van:
ICCVID.DLL
OEMSETUP.INF
az inf-ben meg csupán:
[disks]
1 =. ,''Cinepak Codec by Radius'',iccvid.dll
[Installable.Drivers]
VIDC.CVID = 1:iccvid.dll, ''VIDC.CVID'', ''Cinepak Codec by Radius'',,
macskakörömre figyelj, nemtom ez jó lesz-e. -
lapa
veterán
válasz
Gregorius #706 üzenetére
na futottam egy körtöt de nem sokra jutottam. az általam használt codecek nem rakják fel, de valahogy mégis felkerült az xp-s gépemre. szal vagy magától töjtötte le a media player (valószínűtlen, mert nem nagyon nézkéltem telepítés óta videókat), vagy a media player 10 telepgetője nyomja fel. még megnézem majd az otthoni gépen hátha okosabb leszek.
-
lapa
veterán
válasz
Gregorius #706 üzenetére
nincs exe-je? kompatibilitásosan lehet megeszi.
egyébként: hogyan tudom megjeleníteni az xp sp2-t a wsus-ban? vagy milyen álnéven rakták bele? rohadjak meg pl. ''XP+szervízcsomik+bármilyen jóváhagyás+bármikor szink'' aszongya nincsenek megjeleníthető elemek. pedig minden angol és magyar nyelvű xp cuccot szinkronizál.
meg ha már széjjelválasztották az xp 32 és 64 bitet megcsinálhatták vóna a szerverrel is. annyira csak nem lett volna bonyolult. bááár ahogy nézem ezt az xp sp dolgot... -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #698 üzenetére
egyelőre túl sokat nem tudni
kétlem, hogy mindössze ennyi lesz. -
lapa
veterán
válasz
Gregorius #695 üzenetére
ez reálisan hangzik, lehet megejtek egy ilyen struktúrálást. csak a múltkori bénázásom óta, amikoris a regpol vagy milyen program hekkelése közben elkúrtam a 60 gép registry-jogait meg megakasztottam pár szervert nem szívesen nyúlkálok benne. mindegy ezt valamikor meg kell lépnem.
persze explorer rulez.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
válasz
Gregorius #697 üzenetére
És mindig talál egy újabb hibát
.
Elkezdett az eventlog szemetelni, hogy nem tudja lekérdezni a GPO-kat a szerverről. Namondom próba szerencse, megnéztem Total Commanderrel, hogy a SYSVOL share működik-e, erre az merevre fagyott, de nagyon. Akkor ugye endtaszk meg minden, de ez a szerencsétlen TC csak nem akart megszabadulni a kemény 160k lefoglalt memóriájától, többszöri felszólításra sem. Annyira nem, hogy az újraindítási kísérletemet is megakasztotta, az egész képernyőn maradt a kifehéredett TC ablak. Maradt a reset gomb, és most minden működni látszik.
Apropó, arról mi hír, hogy a Server 2007-ben milyen formában jelenik majd meg az AD? Annyit hallottam róla, hogy service-t csinálnak belőle, de ezzel ki is merült. -
Gregorius
őstag
válasz
Gregorius #632 üzenetére
Najó, ezután csak reggel fogok kérdezni, mert hajnal kettőkor gyorsan jön a megoldás...
Szóval bevonul az ember remote desktoppal a célgépre, nyit egy task managert, a júzersz fülön jobbclick a console session-ra, és connect. Ha a dolog elvégezve, akkor connect az eredeti RDP-s session-ra, logoff és pápá.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #579 üzenetére
tom írtad, hogy jogosultságok rendben, de azért rákérdezek biztos ami biztos, az scrrun.dll-en van az authenticated useres-nak engedélye? esetleg egy filemon-nal is monitorozhatod közben az eseményeket.
habár most gyorsan megnéztem, akkor gyönyörű access denied hibát dob, és nem ezt.
mbsa2-őn én is rajta vagyok, nemtok többet mondani egyelőre.
[Szerkesztve] -
-
Gregorius
őstag
válasz
Gregorius #571 üzenetére
Elbeszélgetek itt magammal, na mindegy
3) Ennyi az ASP oldal (csökkentett változat, az eredeti sokkal hosszabb volt, de ezzel stabilan reprodukálni tudom a hibát):<%
Dim fso
fso = Server.CreateObject(''Scripting.FileSystemObject'')
%>Ennyi a hibaüzenet:
Server object error 'ASP 0177 : 800401f3'
Server.CreateObject Failed
/proba.asp, line 3
800401f3
Ez egy hete még működött...
Potenciális megoldásként annyit találtam, hogy nincs rendesen regisztrálva a Scripting.FileSystemObject (%windir%\system32\scrrun.dll), vagy nincs az elérésére megfelelő jogosultsága a szervernek, pedig de. VBS-ben kipróbáltam, ott használható az fso hiba nélkül.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
-
lapa
veterán
válasz
Gregorius #513 üzenetére
amit írtál az azt jelentené, hogy ha pl xp sp0 klienset frissítek, akkor egyenként felnyomja először a hotfixeket rá meg az sp-t. remélem ennél intelligensebb...
szvsz ha bepippantod mindet csak sp-t meg sp utáni hotfixeket telepít. de én csak pofázok, már többször láttam az admin felületet -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #397 üzenetére
nemtom, tegnap felhúztam egy enterspájzt ő állított ki magának server authenticationt is, lehet hogy azért mert monnyuk DC is volt szegényem, ezt a certificate dolgot asszem soha nem fogom majd fel.
lapa: most húztam fel egy teljesen standalone CA-t és simán tudtam olyat cerificate-t igényelni amilyenről gagyog, TS-t még nem próbáltam ki, mert nem SP1-es, de minnyár. -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #337 üzenetére
TLS1.0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Windows 10
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Renault, Dacia topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest