- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- MIUI / HyperOS topik
- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sszever
őstag
válasz
moonman #1537 üzenetére
Semmi konzol...
Az összes szükséges szolgáltatás fut...
Ami az előbbi kérdésemet illeti, az kilőve, merthogy kiderült a progi rossz. csak azalatt a felhasználó alatt hajlandó futtatni, amelyikkel telepítettem (administrator), még a RUNAS-al sem fut rendesen. Ekkora őrültséget... dll file hibát küld...
A psshutdown / pskill nem ismerem. Ez hogy is van? -
sszever
őstag
válasz
moonman #1535 üzenetére
igaz.
Másik kérdésem. Itthonról VPN-el, RDP-vel szerettem volna újraindítani az egyik szervert. Persze nem indult újra, hanem leállásnál beragadt valahol. A SERVICE.MSC-vel látom a szolgáltatásokat, illetve compmgmt.msc-vel is. Most kellene valami, amivel rákényszeríthetném távolról az újraindulásra. Ötlet? -
Gregorius
őstag
válasz
moonman #1521 üzenetére
Aha, csak a tetves windóz betűjel alapján tárolja le a telepítési útvonalakat, és ha mondjuk lefuttatsz egy sfc-t, akkor a szerencsétlen minden egyes fájlnál szóvá fogja tenni, hogy helyezd be a CD-t, mert a régi betűjelen nem találja meg és ha megadod neki az újat, nem fogja megjegyezni.
[Szerkesztve] -
sszever
őstag
válasz
moonman #1470 üzenetére
De, csak konszernszinten Singen-ből került beállításra, és ott van az update szerver is hozzá. Onnan szedi le automatice a dolgokat, de sok esetben 2-3 nap késés van a frissítések közt, ami okozott már galibát (pl. jan 30-al új vírus elleni update van már, de a konszern szervern ez csak feb 4-5-én jelent meg, időközben egyik kollega be is kapta szerencsésen
).
Kézi update-val működik a dolog, lekéri a Symantectől a legfrissebbet, és mindenki boldog.
Csakhogy nem áll szándékomban x gépet végigsétálni, így gondoltam beteszem GPO-ba szoftver installként, és kényelmesen megoldom a dolgot. -
westlake
félisten
válasz
moonman #1464 üzenetére
koszi nem kell.. inkabb majd kerek egy olyan embertol segitseget, akinek nem az az elso dolga, hogy hulyenek nez.. nem problema..
ha valakinek segiteni akarok, de nem teljesen ertem a problemajat, akkor szepen megkerem, hogy mondja el bovebben.. lehet, hogy kezdek oregedni es egyre hulyebb dolgokat talalok ki..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
moonman #1460 üzenetére
ez erdekes.. a minap tette tonkre egy virus (ami allitolag nem is virus) a vinyomon levo osszes .exe allomanyt, viszont egy ismerosom utanannezett a virusnak es azt olvasta rola, hogy a windows egy biztonsagi frissitese pont ez ellen nyujt vedelmet.. most akkor viszont ezt nem ertem.. nekem minden fent van, amit engedett az update, hogy feltegyek..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
moonman #1437 üzenetére
na akkor elmondom, hogy ertettem azt amit leirtam..
adott ket szuz oprendszer.. egy win xp pro es egy 2003 server enterprise r2.. csak a szukseges drivereket telepitettem fel es a szokasos dolgokat allitottam at a win-ekben
a hardverkornyezet es a beallitasok teljesen azonosak voltak, de nem volt ugyanolyan stabil a ket oprendszer.. winxp alatt az opteron 2500mhz-en is stabil volt, 2003 alatt meg 2450mhz volt a vege.. viszont a 3700+ os san diego a 2003 alatt birta tovabb.. na igy mar ertheto? -
westlake
félisten
válasz
moonman #1435 üzenetére
nezopont kerdese, hogy tuningrendszer-e.. en most probalgatom.. ha azt vesszuk alapul, hogy ez egy szerver operacios rendszer, akkor alapkovetelmeny a stabilitisa.. en meg vagyok rola gyozodve, hogy stabilabb, mint az xp... elvegre az xp a sima, otthoni felhasznaloknak lett kitalava, akik jatszanak, filmet neznek es interneteznek.. regebben a japan tuningrekordok mind 2003 serverrel szulettek meg..
''ezt a stabilabb dolgot sose értettem. vagy stabil vagy nem. a stabilnál nem lehet stabilabb.''
ezt hogy erted? -
-
lapa
veterán
-
Vangelis
félisten
válasz
moonman #1202 üzenetére
Volna egy csak gondolom számomra érdekes kérdésem
friss win 2003 server, kis p4 es masinára, felment szépen, induláskor azt csinálja hogy bejelentkezés után csak fekete képernyő van
.... a gép elméletileg megyen... VGA 99% hogy jó mert pl linux live cd 1280*1024ben megyen.
M$ drv vel is ezt csinélta, csökketnett módban lecseréltem a drv-t ATI-s ra és a jelenség ugyanaz... lementem csökk módban az eseménynaplót lehet hogy okosabb leszek, vagyis nem hanem te
Ha nem gond?
-
Gregorius
őstag
válasz
moonman #1044 üzenetére
Nah megnéztem alaposabban. Megy a szpész de kizárólag ismert formátumnál (html, jpg). Ha mondjuk egy .sc0 fájlt akarnék letölteni, azt már nem hagyja, csak akkor,h a nincs szpész. Se '' '', se %20, se +.
Gondoltam rá, hogy esetleg az URLScan baromkodik, de nem látszik semmi a logjában. AZ IIS logban is csak egy 404-es hiba van és annyi. -
lapa
veterán
válasz
moonman #1046 üzenetére
hát nemtom. gpmc-ben nekem ilyen van, ha a gpo-ra jobklatty. Bővebben: link
-
Gregorius
őstag
válasz
moonman #1033 üzenetére
Nem okoz az problémát, ha a gép domainben van? Vagy elég intelligens ahhoz, hogy akkor átengedje a megfelelő dolgokat? Nem szoktam bekapcsolni, mert úgyis a füles portok zömét át kell engedni rajta a rendes menedzsmenthez, így meg egy hibaforrással kevesebb, ha valami nem megy a hálózaton.
-
lapa
veterán
válasz
moonman #1025 üzenetére
4. gmpc reszirul megkaptam az engedelyt es kivetettem vele ujra az osszes adm-et a jomunkasikszpe kliens vizebul. mosma van error reporting magyarul is meg kulfoldiul is szal igazi multilanguage. de legalabb a hianyzok helyrealltak. telleg lenne szerintetek ertelme bekapcsolni a win tuzfalat a gepeken (kerdojel)
-
Gregorius
őstag
-
-
iwu
addikt
hi!
és olyankor mi lehet a gáz, hogy a wsus szinkronizálás alatt szüttyög-szüttyög---majd kiírja pár perc után, hogy üresjárat. adatforgalmat pedig nem is generál.
elvileg a szerverről simán lehet netezni...
ha manuál az sbs alól akarom elindítani a windows updatet, akkor ''A webhely problémába ütközött, ezért nem tudja megjeleníteni a kért oldalt. Az alábbi lehetőségek segítséget nyújthatnak a probléma megoldásához... '' hibát kapok.
kell valami spec beállítás az update-hez?
ÜdW4 -
lapa
veterán
na akkor hogy jólértem-e: belőttem gpmc alól a ''juzergroup''-ot, meg a ''domain admins''-t meg a sajátgépről kikeresett ''administrators'' csoportot a ''user rights assignment'' ''log on locally'' policijébe. ugye jól értettem múltkor, hogy a lokáladmint ez esetben úgy kezeli, hogy mindig az adott lokál gépre érti?
köszönöm a segítséget egyébként, ez nagyon fontos volt. -
gfarkas
tag
Jogos, igazából csak a szoftveres raid miatt szeretem szervert.
Másik kérdésem:
ha win98-as vagy dos-os klienssel használom a következő login scriptet:
net use h: \\szervernév\megosztásnév\%username%
akkor nem működik.
A %username% dolgot nem érti. Van erre valami megoldás? WinXp klienssel simán megy. -
Gregorius
őstag
Onnan indultunk, hogy ha nincs lemez, akkor az első (utólag: hard) page fault eredménye valamilyen disznóság lesz. Kernelnél ebből STOP hiba lesz, user processznél nemtommi.
Azért mondtam a pagefile-t, mert adathiány miatti page fault pár nagyságrenddel gyakrabban fordul elő, és ez a pagefile-ből megy.
''system cache'' mint olyan pedig tulajdonképpen nem is létezik
Miért is?
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
ha nincs pagefile, akkor nincs hard page fault
De van. Vagy gondolod, hogy egy több megás exe az összes dll-jével együtt futás közben folyamatosan a memóriában van?
kikapcsolt pagefileal is vígan elfutkorászik egy windows
És mégis fog hard page fault-okat csinálni. Bármelyik programot elindítod, hard page fault-okkal kerül be a memóriába. Ha valamelyik darabja már nem kell, mert nem nagyon használják azt a részét a kódnak, akkor az egyszerűen törlődik a memóriából, ha később mégis szükség lesz rá, akkor hard page fault-tal kerül a megfelelő helyre az exe-ből.
a page fault akkor sem köthető szorosan a pagefile-hoz
Lemezművelethez köthető szorosan (végülis ebből indultunk ki), ez bizonyos esetekben tényleg nem a pagefile-t érinti.
Bővebben: link
Prefetch
All versions of Windows except real-mode Windows 3x are demand-paged operating systems, where file data and code is faulted into memory from disk as an application attempts to access it. Data and code is faulted in page-granular chunks where a page's size is dictated by the CPU's memory management hardware. A page is 4KB on the x86. Prefetching is the process of bringing data and code pages into memory from disk before it's demanded.
Meg még a system cache is page fault-okkal tölti meg magát, ha jól tudom.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Félreértések elkerülése érdekében helyesbítek: hard page fault-kor, és annyi biztos, hogy a lemezhez fog nyúlni. Lehet, hogy a pagefile-hoz, lehet, hogy a programkód fájljaihoz. A soft page fault meg az a spéci kesselt eset, amikor sikerül elcsípni a lapot kilapozás előtt, vagy prefetch/superfetch után (utóbbi ugye szintén hdd művelettel járt korábban). És kábé 100 000-szer gyorsabban (gyakorlatilag 2-3 memóriaművelettel) lehet kiszolgálni, mint a hard fault-ot, úgyhogy ezt a kettőt nem is szokták egy név alatt emlegetni (csak a task manager
).
-
Gregorius
őstag
Persze az is lehet, hogy a wikipedia (Bővebben: link), és a világ összes operációsrendszer gyártója tudja rosszul, és engem is egy alapvető tévedéssel engedtek át az operációs rendszerek államvizsgámon.
Jah, page fault akkor is keletkezik, ha a programkód nincs a memóriában, csakhogy az nem kerül bele a pagefile-ba, mert ott van az exe-ben a lemezen.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
olyan lapot kér, ami még nincs a memóriában, erre az oprendszer gyorsan ad neki még 4K-t
Illetve az oprendszer behozza azt a lapot a pagefile-ból.
Az ad még 4k-t az a working set/paged pool növelése, a page fault kiszolgálás pedig már lefoglalt, szükséges adatokkal megtöltött lapot hoz(na) be a RAM-ba (egy szabad vagy frissen page-be írt helyre) a pagefile-ból. -
Gregorius
őstag
Legjobb tudomásom szerint ha page fault után nem tud a rendszer olvasni pagefile-ból, abból KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR hiba lesz. Persze lehet, hogy tévedek, régen láttam ilyet.
(most azért inkább nem próbálom ki, hogy mit csinál a rendszer, ha online lehúzom a hdd-t)
[Szerkesztve] -
-
iwu
addikt
hát ez az, pont ez volt a kérdés, úgy írtam, és jelszót kért...pedig a gépen, amiről kezdeményeztem ezt az elérést domain adminként vagyok bent.
Üdw!
(jah, és ez ráfrissül az xpkre?, tehát kreáltam az domén admin júzert, beléptem a gépbe vele, mikor tudok ezzel a júzerrel távoli asztalon belépni a másik gépbe?)
Üdw! -
erdoke
titán
Persze, ugyanaz a vas, szinte minden driver azonos, ami itt szóba jöhet.
Az optikai meghajtós 5,25''-ös keretem ugyanezzel a chippel gond nélkül megy, azonnali felismerés után már használható is.
Gyakorlatilag a két keret méretében van eltérés, illetve a tartalmában. Viszont XP alatt mindkettő jó firewire csatolással is.
Egész pontosan mostmár 2003 latt is megy, csak nem ismeri fel a keret típusát, és bazi lassan izzítja be. -
Gregorius
őstag
És mi?
----------
Valaki meg tudná mondani a Component Services/.../DCOM Config/netman komponens alapértelmezett security beállításait? (Launch&Activation, Access és Configuration permissions)
Amikor VPN-nel kapcsolódok máshova, akkor a DCOM állandóan teleszemeteli az eventlogot, hogy az ntauth\network service-nek nincs joga hozzáférni a kérdéses komponenshez. Egészpontosan Local Activation joga nincs. -
grey209
tag
igen, 1053-as hibakód és leáll. Nem az az érdekes, hogy a system usernek sok mindenre van joga, hanem az, hogy a ha a task managerben megnézam akkor semmilyen user nem szerepel a folyamatok neve mellett. Még a system user sem. A szolgáltatásokhoz nem tudok hozzányúlni, mert csak homokórázik
-
lapa
veterán
nemtom mit rak fel, de az sql server manager megjelenik a tálcán. mondjuk üresen, úgyhogy nemtom minek.
csak arra voltam kíváncsi az sql tematikát frissíti-e a wsus, de eddig nem láttam sql-es frissítéseket rajta. elején elég küzdős volt, bepippantottam szinkronizálásra (nem lokális) minden patch-kategóriát w2k3-ra meg xp-re (később sql-t is), vagy egy órán keresztül 100-200 mb memóriát meg 100% procit evett de végre van 30000 féle via hálókártya-driverem hátha kell. mindig erre vágytam...
upd: jól látom egyébként, hogy az sp x előtti frissítéseket is bedobja a listába? minek vajon?
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Nekem már napok óta ilyen tetű a microsoft összes szolgáltatása, amiben legalább minimális interakció van. A MU cammog, a WSUS modemet megszégyenítő sebességgel tud csak szinkronizálni, még a genuine windows is állandóan megszakad. NAT mögött lévő gépeknél még rosszabb.
Kérdés: hogyan lehet a MU history-t törölni? A régi WU-nál egy külön XML fájlban voltak a korábbi letöltött anyagok, amit le lehetett törölni, de MU esetén nem találom...
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Kilőné, de én visszakapcsolom, és akkor tartja a tempót. Az a baj, hogy nem varázsütésre lassul le, hanem több nap alatt, fokozatosan.
és van lemezművelet? nem lehet, hogy valami szolgáltatás akasztja meg?
Amikor több gigát másolok, akkor vanNem tudok olyan szolgáltatásról, ami mindig pontosan akkor szól be, amikor másolok, és csak az egyik vinyó esetén. Esetleg valamilyen víruskeresőre vagy on-the-fly defragra gondolhatnék, de az sincs most. Esetleg a SIS Groveler kavarhatna be, de az kizárólag a másik vinyó egy partícióján dolgozik.
pagefile-t nem tudjuk átpaterolni máshová?
Bocs, tévedtem, a pagefile is a másik vinyón van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- Kedvenc zene a mai napra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest