Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomas791
tag
Ez lesz a cíkkben is:

A windows mobilokról és frissítésükről…
Rövid előzményként annyit írnák ,hogy én a nejemtől kaptam karácsonyra egy ilyen készüléket
(asus P750) , amitől nem szívesen váltam volna meg, így elkezdtem utána járni a dolgoknak , hogyan lehet ezeket fejleszteni!
A windows-os mobil avagy pocket pc úgyanúgy épül fel mint egy szimpla számítógép.
Van benne windows mappa , temp mappa, start menü és asztal is (today)
Vannak driverek benne és lapozófájl is , azonban szemben egy asztali géppel erre kissé egyszerűbb
vagy bonyolultabb újabb windows rakni. Ha csak vissza akarunk térni a gyári beállításokhoz,
akkor elég a „hard reset” is. Az újraindítást (pl.: lefagyás esetén) „soft resetnek” nevezzük.
Ha rom-ot akarunk cserélni , tehát magát az ”operációs rendszert” ,akkor azt a fájlt vagy csomagot
le kell töltenünk a gyártó oldaláról. Ezt a gyártó sokszor előszeretettel firmware-nek nevezi!
Ha nem a gyártó adja ki, hanem valaki csinálja akkor az már „cooked” rom amit úgy csinált valaki az adott készülékhez, főzött romnak is szokták nevezni és sokszor a konyhát is mellé adják, hogy te magad válaszd ki a telepítendő összetevőket! (pl.: office) .
Két módja van a rom-upgradenak:
-pc-ről szinkronizálva
-sd-ről flashelve
A pc-vel való szinkronizálásró annyit, hogy win xp rendszerig az activesync látja el ezt a feladatot
vistától már a device center.
Mindkét esetben alapkövetelmény az akku töltöttségi szint megléte (50%) és az usb kapcsolat.
Sd-nél már tudni kell azt hogy nem lehet sdhc, csak szimplán sd és annak mérete is max. 2gb ,
meg persze mielőtt ráteszed a rom fájlt illik leformázni, mert különben „kiáll” cheksum error-ra.
Sokan azt írják hogy ezek már veszélyes műveletek és tönkreteheted a készüléket is…
én ebbe azért nem hiszek!
olvasd át...
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos fejegységek
- Androidos tablet topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gigantikus átalakulásra készül a Vulkan API
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Highguard - Küszöbön a megjelenés, mégsem tudunk róla szinte semmit
- sh4d0w: Nyitlocker
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Honor Magic 8 Pro, fekete, Global 7100mAh
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Natúr Titán Színben Kártya-független,2026.03.26.-ig Apple Garancia,
- iPhone 17 Pro max 256GB gyári független 2027.01.09. Apple jótállás
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4201
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 15 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest