Hirdetés
- Poco F7 – bajnokesélyes
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Színes AirPods prototípusok bukkantak fel
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomas791
tag
Ez lesz a cíkkben is:

A windows mobilokról és frissítésükről…
Rövid előzményként annyit írnák ,hogy én a nejemtől kaptam karácsonyra egy ilyen készüléket
(asus P750) , amitől nem szívesen váltam volna meg, így elkezdtem utána járni a dolgoknak , hogyan lehet ezeket fejleszteni!
A windows-os mobil avagy pocket pc úgyanúgy épül fel mint egy szimpla számítógép.
Van benne windows mappa , temp mappa, start menü és asztal is (today)
Vannak driverek benne és lapozófájl is , azonban szemben egy asztali géppel erre kissé egyszerűbb
vagy bonyolultabb újabb windows rakni. Ha csak vissza akarunk térni a gyári beállításokhoz,
akkor elég a „hard reset” is. Az újraindítást (pl.: lefagyás esetén) „soft resetnek” nevezzük.
Ha rom-ot akarunk cserélni , tehát magát az ”operációs rendszert” ,akkor azt a fájlt vagy csomagot
le kell töltenünk a gyártó oldaláról. Ezt a gyártó sokszor előszeretettel firmware-nek nevezi!
Ha nem a gyártó adja ki, hanem valaki csinálja akkor az már „cooked” rom amit úgy csinált valaki az adott készülékhez, főzött romnak is szokták nevezni és sokszor a konyhát is mellé adják, hogy te magad válaszd ki a telepítendő összetevőket! (pl.: office) .
Két módja van a rom-upgradenak:
-pc-ről szinkronizálva
-sd-ről flashelve
A pc-vel való szinkronizálásró annyit, hogy win xp rendszerig az activesync látja el ezt a feladatot
vistától már a device center.
Mindkét esetben alapkövetelmény az akku töltöttségi szint megléte (50%) és az usb kapcsolat.
Sd-nél már tudni kell azt hogy nem lehet sdhc, csak szimplán sd és annak mérete is max. 2gb ,
meg persze mielőtt ráteszed a rom fájlt illik leformázni, mert különben „kiáll” cheksum error-ra.
Sokan azt írják hogy ezek már veszélyes műveletek és tönkreteheted a készüléket is…
én ebbe azért nem hiszek!
olvasd át...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Spórolós topik
- Bittorrent topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- OnePlus 15 - van plusz energia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Parfüm topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5440 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 256GB 1 év garancia
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest