- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Extra infó: Az említett ikonok firefox ikonok. Fel lehet telepíteni több firefoxot egymás mellé, mindegyik külön exe... külön telepítés, külön frissül.... Van fent 4 nálam, és hogy tudjam melyik fut, le vannak cserélve az ikonok (értsd parancsikon jobbklikk, ikoncsere [tálcán 2-vel mélyebben])
Az első amivel jöttem az maradt automatikus frissülésen. Frissült. Ikonja tört (Célját nem találta) Eltűnt. Újra tűzve (Futó exe jobb klikk) létrejött egy új ikon és az az alapértelmezett firefox ikon.
Közben másodikat is használtam. Az csak jelezte, hogy elérhető a frissítés, letöltettem, frissült. Ikonja nem tört... Ugyanígy harmadik.
Negyedik: ezt is használtam, ez is szólt, ez is töltötte a frissítést, ennek az ikonja is tört (Ugyanúgy nem találta a célt). Újratűzve viszont az eredetileg beállított csere ikonja jelent meg újratűzés után, nem az alapértelmezett firefoxos. Visszanézve a taskbar mappában 2 darab ikon van a 4. féléből [két egyforma], az elsőből meg a cserélt és az alapértelmezett is látszik.Szóval 4 ugyanolyan programtelepítésből, majd 4 ikoncseréből, majd 2 féle frissítésbő lett lett 3 féle eredmény.
Korábbi win10-en, és win7-en is használtam ezt az ikoncserés megoldást... a mostani frissítés előttikg sosem volt létező útvonalon elérhető exe rá hivatkozó ikonjával baj....
-
-
törölt tag
Nekem is elég mobilon. Abból a szempontból néztem, ha a rendszer egy funkciójának a settings lehetősége csak egy helyen van jobb klikk menüben, és a rendszer settings részén nem, akkor az rossz design. Tapasztalatom alapján nagyobb azok halmaza akik legalább a vezérlőpultban, gépházban körülnéznek, mint akiknek automatikus mindenre jobbal kattintani. (jump list és hasonlók is kevésbé ismert dolgok)
-
törölt tag
Ha egyértelmű lenne, nem kérdeznék ennyien. Tálcán sem egyértelmű, a hover panelen és a gépház tálcabeállításoknál pedig nincs lehetőség, ha user esetleg megnézné mindkét helyen. Nem tudom, te hogy vagy vele szerintem elég fárasztó már, tudom MS nem csinálta rosszul szerinted ezt se, szerintem igen, szóval lapozzunk. Kezdődik a meccs.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ballal rákattint: a felugró panelen nincs opció kikapcsolásra
Jobbal rákattint: nem biztos leesik neki a news & interests közt keresse a weather kikapcsolást
Gépházban tálcatulajdonságoknál megnézi: nincs ottEredmény: amit két hete írtam, hogy lehet gyártani az "ahogy volt már róla szó" sablon válaszokat, mert a frissítés után hetekig fogják kérdezgetni hogyan lehet eltüntetni a megjelent időjárás ikont, főleg amiért egy blurry fos, illetve amikor kiírja "warning" egy vihar miatt, user azt hiszi a géppel van baj, vagy a hover paneltől "ijed meg" ("előjött valami a számítógépen" userek népes tábora)
-
törölt tag
Azt kivételesen viszonylag egyértelműre csinálták: "Show Cortana button" [kép]
viszont gépház tálcabeállításokhoz azt sem rakták be a többivel, csak a My People gombot [kép] ez így következetlen (a gépház kereső résznél sincsenek a kereső tálcára vonatkozó opciók) A tálca beállítások "Select which icons appear on the taskbar" résznél, sem a "Turn systems icons on or off" résznél sincs ott minden lehetőség.Ez így következetlen és átgondolatlan.
-
Csupingo
veterán
Abban igazad lehet, hogy aki kicsit ért hozzá és ésszel használja, akkor egész stabil is tud lenni, de az átlag Pistiknél szerintem több a gond mint az előző win-ek esetén. Persze a 7-ig bezárólag, mert az xp-t is illett évente újratelepíteni. Hajlamos volt a hízasra és a belassulásra.
-
PROTRON
addikt
Vagy a linkelt tecső videó alatt nyitnak real time support csetet.
De viccet félretéve az ilyen megoldások eleve nem valók átlag józsinak, akinek valók és belevág annak meg kell legyen elég önsupport képessége (minden területen
) hogy Ne idejárjon olyanért ami nem ide tartozik.
Ha kicserélem a trabantom motorját egy ferrari motorra, nem fogok ugyanúgy a trabant topicban kérdezősködni a ferrari motorok miatti sajátosságokkal kapcsolatban...wait
...najó inkább kikapcsolom a naivitásomat, mert sejtem a tapasztalatok miatti forgó szemeket a monitor mögött.
-
-
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Ezt nem egészen értem, mármint új rendszer telepítés alatt teljes format c: -t értek, az lehet bármiben kevésbé tiszta, mint a DDU ?
A tervem az, hogy nem telepítek fel semmiféle drivert (egyből LatencyMon-al ránézek a szűzen telepített windows-ra), aztán kipróbálom egy viszonylag régivel (6+ hónap), aztán a legfrissebbel.
Ennek a DDU-nak még lehet adok egy próbát a telepítés előtt. Mennyire lehet vele mindent tönkrevágni ? Extrém ritka, hogy használhatatlan rendszer legyen a végeredménye, vagy ez ilyen "vagy sikerül, vagy nem" művelet ? -
rgeorge
addikt
Én egy okból telepítettem először offline account-tal és csak utána váltottam át online-re: így én tudom meghatározni a felhasználónevet. Ha a normál MS accounttommal telepítek, akkor ékezetes betűk lesznek a felhasználónévben és így a mappanévben is. Ez néhány programot még mindig kiakaszt (Android SDK volt az utolsó, ami sehogy sem bírta ezt feldolgozni).
Van mód online fiókkal telepítés esetén is befolyásolni a felhasználónevet/mappanevet? -
Kékes525
félisten
Még egyszer:
"Ja és hiába olvasod el a changelogot az ilyen hibákba TE is pontosan ugyanúgy belefuthatsz, mint egy átlagfelhasználó, ha a leírásban nincs feltüntetve a hiba. Ez a hiba sem volt feltüntetve."
"Belefuthatok, és? Majd ha belefutok, megoldom."
Megoldod? Minden problémát? Ez már egy erősen troll, ha tetszik cinikus megjegyzésed volt, mert nem rólad beszélgettünk.
-
Kékes525
félisten
"Én elolvasom a changelogot, mielőtt felrakom."
Pontosan tudod, hogy nem erről írtam. A WU átlag felhasználókra készítették. Te átlagfelhasználó vagy?
"Ha valaki ész nélkül felrak preview-t és gondot okoz, azt nem tudom sajnálni."
Ne ez az, amit NEM róhatsz fel egy átlagfelhasználónak, mert a WU-t átlagfelhasználóknak is készítették. A Windows átlag felhasználóknak is és NEMCSAK profiknak készült.
Ja és hiába olvasod el a changelogot az ilyen hibákba TE is pontosan ugyanúgy belefuthatsz, mint egy átlagfelhasználó, ha a leírásban nincs feltüntetve a hiba. Ez a hiba sem volt feltüntetve.
-
I02S3F
addikt
-
Kékes525
félisten
Hát akkor? Ez a frissítés nem lehet az a kategória amiről írsz? Akkor miről beszélünk? Ha föltesszük azért, mint amiről írsz, akkor hülye a user, mert preview-t tett fel, ha meg nem teszi fel, akkor hülye, mert nem javítja az esetleges hibákat? Van sapka, nincs sapka...
-
A "tesztelés nevében" felraktam az alaplapi verziót.. a v1.0.0.45-t. De még van 2-3 nap amit erre szánok... szóval még semmis infó, hogy az windows által felrakottal 1:50 perc alatt kékhalál, míg az 1.0-val 7:17 alatt nem...
Van valahol külsőleg olvasható formában az aktuális driver verzió valahol máshol is? Csak mert megvan a 1909 lemezképem... de ha tényleg csak ezen múlna, akár visszarakom, hogy lássam hogy azon mi van, ha csak futó windows alól olvasható ki...
Egyébként hol voltál 9 hónappal ez előtt???Csak mert akkor hiába írtam ide egy hétig, senki sem válaszolt... Most meg már az nap valamelyes progress...
Mennyire nagy rizikófaktor egy ilyen régi driver használata, nem használata egy frissebhez képest? (nem mintha a windowsé annyira, de annyira friss lenne) -
-
törölt tag
Tudom a szemedben Microsoft rosszat nem csinál, attól még sok ember fogja kérdezni hogyan lehet kikapcsolni amikor kiterítik mindenkihez ezt a frissítést. Mert nem annyira triviális a jobb klikk sok usernél. Konkrétan itt is, ma is egy újabb kérdező. Nekem az lenne könnyebb, ha a cég hallgatna insider feedbackre és nem ilyen gagyin adna ki új feature-t.
- ne legyen default a hoverre panel feldobás
- gépház, tálca beállítások közt is találja meg user
- vagy az értesítéseknél
- vagy frissítés után egy opt-in üzenet akarja-eViszont meg kell dicsérnem a fejlesztőket, mert ennél legalább adtak kikapcsolás opciót. A start menü gagyi hover "menüjére" nem adtak.
-
törölt tag
A triviális az lenne a gépház, tálca beállítások között is megtalálná a felhasználó vagy a megjelenő panelen. És nem alapértelmezetten hover lenne.
január 6-i bejelentés:
Announcing Windows 10 Insider Preview Build 21286 | Windows Insider BlogNyilván folyamatosan nem dolgoztak rajta félévet, mert akkor reagáltak volna az insiderek visszajelzésére, hogy ebben a formában ez így gagyi. Persze inkább kiadták így. Ahogy az elmúlt években megszokott ez a hozzáállás.
-
törölt tag
Tálcán nem nagyon szoktak jobb klikkelni. Nem annyira triviális. És amelyik user be is kukkant a gépház, tálca tulajdonságok részhez: a csodálatos Windows UI tervezői nem gondoltak arra, hogy a tálcán megjelenő dolog bizony szerepeljen a tálca beállításai között.
(default kereső csík fehéren rikítva hasonló probléma, örülnek amikor szólok hogyan kell csak nagyító ikonná alakítani)Egyébként is egy rakás fos az időjárás+hírek a tálcán feature, mert blurry a text és nem is kattintásra hanem már hoverre
feldob egy böszme panelt, tehát amikor ezt kitolják a vadonba, rengeteg ember fog anyázni miatta. Már látom magam előtt a "vírust kaptam?" hívásokat...
Plusz csak az MSN híroldal spam az egész és az időjárás még csak nem is az időjárás appot nyitja meg. Félév elment ennek a szarnak a fejlesztésére, nagyon fontos volt.
-
vlevi
nagyúr
Ez jó tipp, kipróbálom
Ezeréves talán mégse lehet, mert nem rémlik, hogy W7-en jelentkezett volna, de azt mondanám, hogy több évnyi W10 használat alatt se nagyon találkoztam vele, csak mintha az elmúlt pár hónapban kezdte volna csinálni.
A tippért mindenképpen jár a pirospont -
ArthurShelby
addikt
Igazad volt, az nfs tényleg lassabb windows kliensen.
Webdav-ot hogy tudok felcsatolni? (androidon sikerült a totalcommanderben)
Szóval csak http-n az 5005-ös porton a 192.168.1.23-mas ip-n kéne.
Ahttp://192.168.1.23:5005
nem működik, de ahttp://192.168.1.23:5005/DavWWWRoot
, vagy ahttp://192.168.1.23:5005/download
sem. Próbáltam a\\192.168.1.23@5005\DavWWWRoot\
-t is.
Szóval most kicsit össze is vagyok zavarodva mikor, hol melyik pert /\ kel használni, cmd-ben egyiket, intézőben másikat? -
ethical
újonc
-
Nem vedeni vagy tamogatni akarom a kollegat de dualbootba vagyok tobb gepen es tenyleg nem tudja beallitani az idot, boot utan ki, majd be kell kapcsolni az automatikus idobeallitst es ekkor rogton a helyes idot mutatja. Nalam igy van, evek ota, masnal biztosan mukodik.
Van reg buhera vagy Linux beallitas az 1 ora elteresre csak meg nem leptem meg, de tenyleg nem allitja be magat. -
Dumi86
senior tag
Enyhén szólva gépfüggő a dolog
Nálam 2.5órája csinálja, talán végez lassan
Mondjuk én bepipáltam a net keretrendszert, tisztítást és hogy a wim fájlból csináljon esd-t. Szerintem ez processzor függő leginkább hogy milyen gyorsan csinálja meg. Hiába van ssdm és 8giga ram ha gyenge a procim(minden más esetben nekem elég szokott lenni).
-
-
-
Hat Geth en nem tudom hogyan csinalod.
Tarsitas, behoz vagy valami vagy semmit, behozza hogy a Winstorebol majd keressel, aztan meg gorcsoles, legaljan aztan nagy kegyesen van a masik program lehetoseg es meg ott is lehetnek szivasok. Portable tarsitasi kiserletnel hatvanyozottan. Hogy ez igy van az is biztos mert 15 eve winezo ismeroseim keresnek a mai napig hogyan is kell egy nyamvadt fajlt tarsitani.
-
SunMount3r
nagyúr
Ha jól látom az pont egy registry file-ba exportálja a beállításokat és az összeset egybe, nem csak a Formátumokét. Tehát ha futtatom a reg file-t, akkor nem nyertem vele semmit. Ez úgy is csak azonos program verziók esetén ajánlott, amire nekem kell (hogy egy újabb verzió használatakor megmaradjon -csak ez- a beállítás) épp nem annyira jó.
Az más kérdés, hogy amint látom a Formátumok menüben, ha aktiválom a Futtatás Rendszergazdaként-et és Jóváhagyom a változásokat, akkor az összes többi beállítást is beírja a registry-be, nem csak a formátumokét. Ezt mondjuk nem gondoltam volna. De van sejtésem, hogy a telepítéssel még több lenne (és lehet nem csak a regitry-ben).
-
Ott a pont, mert az "Inaktív ablakok görgetése rámutatáskor" volt kikapcsolva.
"Bár akkor nem csak a Start menünél kellene így viselkednie"
Hát ez az. Sehol máshol nem volt gond, weblapoknál, gépházban, mindenhol rögtön működött a görgetés, egyedül és kizárólag a startmenüben nem. Fene se érti....
Kösz! -
vlevi
nagyúr
Google tud magyarul. Pl. telefonon gépelés helyett simán diktálhatod neki a beírandó szöveget.
A Cortana, jónéhány a magyarnál elterjedtebb nyelveken sem használható.
Hasonló a Bing keresőhöz, az is elsősorban az USA területre koncentrál, azon kívül nagyon gyatrán keres."Szerintem file explorer recent files"
Hááát, ha azt megoldanák, hogy a File Explorerben a könyvtár címsorban, a comboban kiválasztva, tényleg a legutóbb használt könyvtárakat kínálná fel, az már sokat segítene... -
pappkarcsi
senior tag
érdekes, mert a 20H1-en kisebb volt, mint a 20H2-ön. ezért is mentettem ki, nem tudtam, hogy a file név mindig egyezik. egyébként a 20H1-en kettő fájl van dotnet related, míg a 20H2-n már csak egy. Megosztottam, hátha valakinek nincs telepítője, de maga a fájl kellene.
A fájlneves részt bizonyára láttad, utána próbáltam ~~ vel is, de arra viszont más hibát dobott.
Processing 1 of 1 - An error occurred - Microsoft-Windows-NetFx3-OnDemand-Package Error: 0x800f0818
zolee001
Amugy DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth szerint rendben volt a gép. -
King Unique
titán
Ez lett leírva, ott van előtte a W10 20H2 aktuális buildszáma + utána a DISM után az annak verziójára értelemszerűen az utóbbira értendő, meg ugye világosan írja CMD-ben (megnéztem).
+ Arról szintén volt szó, hogy a 20H2-es microsoftos forrásból letöltött ISO-nál 19041-es verziót fog írni a DISM ezzel a módszerrel megtekintve, ez sem újdonság.
Most már csak az a kérdés, hogy a fórumtagnak miért nem ment a javítás, a service pack számának (.906) is pontosan egyeznie kell? -
-
pvt.peter
őstag
-
Buckey
őstag
-
Buckey
őstag
Pedig ahogy látszik, nem csak nekem nem sikerült zökkenőmentesen átírni a gép nevét.
De szerintem az lehetett a hiba, hogy kikapcsoltam a jelszókérést netplwiz alatt.
Mert mikor nem kapcsoltam ki, hanem telepítés után, rögtön átírtam a gép nevét, akkor jó lett minden.
Úgyhogy, vannak furcsaságok.
Ja, ismerősöknél jó lett az óraátállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest