- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #150546 üzenetére
Köszi, köszi, jó lett
Kicsit visszatérve az alap beállításokra...
Nálam a
BIOS-verzió/-dátum Dell Inc. A10, 2014. 06. 26.
Bios mód: Örökölt
Biztonságos rendszerindítás: nem támogatott
SCSI: Sata RAID
IDE: üresEz azért van, mert régi a gépem, Dell e6540, vagy rosszul telepítettem:
Lemezek, C: Modell ORICO M200 256GB
Méret 238,47 GB (256 052 966 400 bájt)Partíció mérete 50,00 MB (52 428 800 bájt)
1
Partíció mérete 237,91 GB (255 455 447 552 bájt)
2
Partíció mérete 523,00 MB (548 405 248 bájt)D: Modell WDC WD20SPZX-00CRAT0
Partíció mérete 1,82 TB (2 000 395 698 176 bájt)Ezek jók, vagy ezen is állítani kell?
-
carr
őstag
válasz
King Unique #150565 üzenetére
ajj... kaparom az arcom. Ezerbocs! Valamiért a Titán maradt meg mint név, nem az Egyedi Király. My bad. Ezer bocs!!!
-
tpotyka
tag
válasz
King Unique #150564 üzenetére
Köszi a figyelemfelhívást, az "Azonnali kérdéses" topic-nál is írták s valszeg nem volt ez kikapcsolva. Viszont, ha én előtte újraindítás után lecsukást követően adtam át a gépet (azaz a kiszerelés előtti bekapcsoláskor gyakorlatilag semmi elindítva nem volt), akkor nem zárta a zárni valókat a gép? (Ld. az általad linkelt hsz-ban a Megoldas 3-nál...)
S ami az illeti, természetesen én nem akartam, hogy kiszereléssel történjen, de sajnos végül ráhagytam. Neki volt egyszerűbb, s ha arra célzol, hogy tudatlanságból történt ez: vélhetően igen, nagy valószínűséggel.
ui: hozzáértő rendszergazdák, kérem, ne kíméljenek. Vagy ötlet, hogy mivel szűrhetők ki a tudatlanok egy laikus felhasználó számára?
-
carr
őstag
válasz
King Unique #150551 üzenetére
2x
-
carr
őstag
válasz
King Unique #150551 üzenetére
nincs nagy gebasz, csak a win11re való "erőltetett" frissítés frusztrál. De az nagyon... :/
ncore amúgy frissített win10 22h2 verzió, gondoltam megspórolom a telepítési időket. Anno sokat kellett szívni win7 alatt (hiába volt RTM), volt hogy napokig homokórázott, stb, stb az update-ekkel.edit: jólértem, hogy elindítom a gyári win 10 22h2 iso-s usb win10 telepítőt, és akkor ezt felhozza? de az előző verzióval nem fog windows.old felesleget telepakolni, ellenben megmaradnak a kortábban telepített alkalmazások, fileok, stb?
az jó lenne...
-
carr
őstag
válasz
King Unique #150549 üzenetére
korábban azt javasoltad, ha nem gyári win 10 isobol lett telepítve, akkor újrahúzni, és úgy elgyepálni a w11re való erőltetést.
-
válasz
King Unique #150542 üzenetére
Ejj King, persze angolos a neved, nem vagy jó német Windowsba.
Der, Die, Das könyvtárak is vannak. -
Debilon
addikt
válasz
King Unique #150542 üzenetére
gondolom a Document And Settings rövidítése
-
fecke78
senior tag
válasz
King Unique #150534 üzenetére
hibaüzenet az nincs . cache törlését megprobálom . valóban választható volt , arra nyomtam rá , hiba volt , hétfőn tudom csekkolni köszi
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #150536 üzenetére
Csak úgy meg sima jelszót kért. Mind1 már újra is raktam.
Most megpróbálom visszahozni a régi SSD-ről a DS fileokat, de egyelőre a livelinux csinálása kifog rajtam. -
w.miki
veterán
válasz
King Unique #150531 üzenetére
Ja hát a képeket nem néztem végig...
Akkor mégis kezdhetem elölről.
Nálam nincs remove a PIN alatt -
carr
őstag
válasz
King Unique #150514 üzenetére
Tartottam ettől. Köszönöm. Küldtem honnan jött .. mondjuk nem is értem,magamat sem. A gépen van hivatalos win kulcs...
-
Dilikutya
félisten
válasz
King Unique #150516 üzenetére
A kérdés nem ez, a frissítési segéd elvégzi a frissítést, a kérdés az, ki tudja-e kapcsolni a gépet magától.
-
carr
őstag
válasz
King Unique #150509 üzenetére
Az hogy megemlítetted megnéztem a rendszert ... Nekem is azt írja telepítési dátumra hogy 19.december asszem pedig még meg se volt a 860 pro m.2 akkor, de még a gép sem . LOL
Akkor gyalulhatom le és teszem rá a gyári isot. -
carr
őstag
válasz
King Unique #150502 üzenetére
Asszem a #150504 fogom én is használni. Köszi titán
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #150504 üzenetére
Jelenlegi rendszerem 2019.12. hó karácsonyán lett beüzemelve...
Azóta történt ez az, telepítettem baromságokat amiket töröltem, legutóbb valami (talán a Prohardevern) ajánlott PC tisztítót, minek futtatása után problémáim lettek, ezért gondoltam arra, mi lenne ha .... -
carr
őstag
válasz
King Unique #150500 üzenetére
-
carr
őstag
válasz
King Unique #150491 üzenetére
Ezeket az engedély mizériákat megcsináltam.
és mégis.... Nem emlékszem, hogy engedélyeztem, sőt! ha jól emlékszem egyszer korábban mondta hogy a gép nem felel meg, aztán meg most pár hete mégis...
És gecire unom.
ctrl+shift+esc-el valami mshostakármi.exe-t leállítottam, azóta halkult a venti, és proci is 80 helyett 50 körül tanyázik.
Azt nemtom számít-e de ott hogy melyik win verzióhoz szeretne frissítéseket, oda 11 volt írva. most írtam át 10re. remélem így már békénhagy,. vagy húzzam újra a wint? -
mzso
veterán
válasz
King Unique #150431 üzenetére
A kondíció az erősen önkényes. Amivel néztem azt írta "Good". Viszont 0 Reallocation Event Count és Uncorrectable Sector Count.
-
King Unique
titán
-
válasz
King Unique #150418 üzenetére
Tehát valószínű az lehetett, hogy egyik alaplapom sem támogatja az NTFS fájlrendszert, bár meglne, elég új lapok, de épp ki fogom próbálni, köszi a linkeket azokra is.
" Dehogy csak NTFS a Rufus, GPT-UEFI módnál eleve FAT32 fájlrendszert állít be alapértelmezetten"
Akkor már csak azt nem értem, hogy Rufus nálam miért csak NTFS-be hajlandó, hiába kattintok rá, csak ez az egy fájlrendszer a választható a legőrdölőben.
Rufus 4.1.2045
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #150417 üzenetére
Az MCT
MBR | FAT32 | aktív partíció
sémát hoz létre a pendrive-on, ami legacy (CSM) és UEFI módban egyaránt bootolható.A Rufus MBR-BIOS / UEFI módban
MBR | NTFS / FAT32 | aktív partíció
sémát hoz létre a pendrive-on, ami legacy (CSM) és ha támogatja az alaplap, akkor UEFI módban is bootolható.
A GPT-UEFI módGPT | FAT32
vagy UEFI-NTFS (4+ GB-osinstall.wim
esetén) módszernélGPT | NTFS | FAT32 segédpartíció
sémát hoz létre a pendrive-on, amik az UEFI only módban történő bootoláshoz valók. -
zodo
nagyúr
válasz
King Unique #150405 üzenetére
Persze hogy nem az E az aktuális rendszer partíció, hanem normál esetben nyilván a C a lemez 0-n. Nem világos ezzel mire akartál célozni.
"C" a rendszer partíció csak azt hittem ez lesz megjelölve Elsődlegesnek.Itt max. az fura, hogy E miért nem olyan, de ha az volt a korábbi Windows rendszerpartíciója és nem lett törölve majd újraparticionálva és újraformázva, akkor részben érthető.
"E" volt a korábbi Game "J" amit az előző rendszeren elcsesztem.
Nem volt rajta rendszer csak (Rendszer, Aktív, Elsődleges partíció)-ként jelölt.Telepítéskor az "E" töröltem és "C"-re ment a telepítés.
Most formázzam és hozzak létre új kötetet és rendben lesz? -
zodo
nagyúr
válasz
King Unique #150403 üzenetére
"E" -> Elsődleges partíciónak jelölt nem a telepített Win.
Nem a rendszernek kellene lennie az elsődlegesnek?"F" és "G" -> Adatokat tartalmazó alap partíció.
Ilyet még nem láttam lásd előzmény képet ahol mind Elsődlegesnek volt jelölve. -
zodo
nagyúr
válasz
King Unique #150393 üzenetére
-
zodo
nagyúr
válasz
King Unique #150396 üzenetére
Köszönöm a türelmedet!
-
zodo
nagyúr
válasz
King Unique #150393 üzenetére
Köszönöm, most már kibír pár napot az évek után így ahogy van.
Akkor ha ezt az írást követem, minden klapol majd az új telepítéskor és kész vagyok? -
zodo
nagyúr
válasz
King Unique #150391 üzenetére
-
zodo
nagyúr
válasz
King Unique #150389 üzenetére
Szia!
Minek a Windows 10-et és a programokat külön SSD-re telepíteni?
Őszinte legyek nem tudom, régi beidegződés még PII-es/Win 98 korszakból hogy külön partíciót kapott a rendszer, stb.
Ha jól tudom SSD-t már nem osszuk partíciókra.Ha már tiszta telepítés a 0-ról, akkor felesleges előzetesen beüzemelni az egyéb SSD-ket, az ilyenkor ráér utána is.
Ez a másik nagy parám hogy majd nem látja az új Win a régi meghajtókat.
Új HDD-t anno már sikerül valami béna kötetre formáznom aztán jó időbe telt hogy használni is tudjam.
Milyen program mutatja ha van ilyen hogy melyik porton melyik meghajtó van csatlakoztatva?Mivel késik a kiszállítás vasárnapra így lesz időm biost frissíteni és átmásolni a fontos adatokat az egyik HDD-re.
0-ról telepítés lesz ahogy íród aztán utólag beüzemelem a többi SSD-t is. -
DanielLong
senior tag
válasz
King Unique #150385 üzenetére
Tuti igazad van, de én már érzem, ahogy a 35. nap leteltével már mindenről megfeledkezve értetlenkedni fogok, hogy miért ilyen lassú a mobilnetről osztott netem, majd a venti pörgéséről eszembe jut az egész és újra anyázni kezdek
-
DanielLong
senior tag
válasz
King Unique #150381 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek! Minden nap kb egyszer bekapcsolom a gépet. Most majd megfigyelem, de az elmúlt hónapokban érzésre minden 3. napon volt valami kisebb szar, amit töltött le a windows update, majd hallottam, ahogy pörög a venti. Kikapcsolni a gépet úgy szoktam, hogy megnyomom a power gombot, így ilyenkor ha van frissítés, azt telepíti. Ezzel nincs is gond, csak utána sokszor bekapcsoláskor tök random, hogy 20 másodperc lesz a boot vagy 2 perc, ami azért kapkodás közben számít.
szerk: Persze már a linkelt megoldások sem mind működnek, pl a Wu10Man alapból csak szüneteltetni tudja a frissítéseket, de arra is írja, hogy nem biztos, hogy működni fog.
Fantasztikus, hajrá Microsoft!
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #150324 üzenetére
Köszi, végül egy youtube video alapján skerült megoldani az áthuzásos módszerrel átméretezéssel
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #150302 üzenetére
Azt nevezem hivatalos MS ISO-nak ami az MS-től tölthető le és az MS oldaláról le tudom olvasni a SHA256 ellenörző összegét:
(linux alól vagy átírt böngészőazonosítóval nézve)
Ez egyezik meg a már linkelt oldalon olvashatóval: [kép] -
dik
őstag
válasz
King Unique #150292 üzenetére
Első opció ok(Netplwiz) már nem kér semmit! Remélem így is marad! Nagyon köszönöm a türelmed és a segítségedet!
-
dik
őstag
válasz
King Unique #150290 üzenetére
Mivel újra lett indítva és nem történt semmi...
Kéri a jelszót... -
dik
őstag
válasz
King Unique #150286 üzenetére
Megcsináltam ezt, de semmi nem változott.
" How to Enable or Disable Passwordless Sign-in for Microsoft Accounts in Windows 10"
-
dik
őstag
válasz
King Unique #150286 üzenetére
Hát igen a külföldim nem valami erős óvatosan fogalmazva.
Hogy a fenébe kerültem ekkora bajba ilyen gyorsan el sem tudom képzelni.
Esetleg magyarul felfoghatóan nincs valami leírás esetleg vagy videó? -
dik
őstag
válasz
King Unique #150284 üzenetére
Ja igen kb. nem tudom miről van szó így a képek alapján a második.
Pin kikapcsoltam most sikerült, de így jelszót kér ami még roszabb...
Jelzem mégegyszer sajnos nem nagyon vágom már ezeket a dolgokat... szakszavak egyebek kb. homály... Elnézést érte. Kimaradt pár évem ebben... -
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #150270 üzenetére
Nem én csináltam, az MSDN hálózatáról letöltött képfájlból készült! A stabilitás érdekében csak a Windows Update-ról érkező frissítések kerültek integrálásra! A rendszerhez kiadott összes fontos frissítés integrálásra került, ezt mondták róla. Akkor az lehet, hogy hiba csúszott a telepítő készítésébe?
Bár itt azt írják, sok ms oka is lehet. Cak nélam el sem jut semeddig, a második képernyőn leállAz ssd infókat köszi, átolvasom! Igen, az a Fury az!
@(#150269) Geth Köszi!
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #150260 üzenetére
Elkészült a biztinsági mentés a külső hdd n létrehozott egy WindowsImageBackup nevű mappát. Viszont közvetlenül hogy végzett megkérdezte hogy akarok e készíteni helyreállítási lemezt. Beraktam egy üres dvd-t és arra is írt valamit...
Viszont most nem értem akkor ezek mik? Ha már kimentett több mint 180 Gb-ot (WindowsImageBackup ) akkor miket írt ki a dvd-re? Vagy most hogyan állítom helyre ha akarom?
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #150258 üzenetére
Elindítottam a windows 10 beépített lemezkép mentését külső meghajtóra. Nem sok reményem fűződik hozzá, mivel előtte már a w7 rendszeren is ezt indítottam el mentési szándékkal de egy éjszakán át tartó harc után reggel egy hibával fogadott hogy a mentés nem sikerült. Remélem a 10 ben már jobban megy,
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #150256 üzenetére
Ez a leg egyszerűbb csak pont ezt akartam elkerülni...
De akkor nekiállok, legalább így tudok váltani egy lépéssel mbr biosról uefire a konvertálgatás helyett. -
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #150249 üzenetére
Ez oké. Értem. De érvényes kulcsot írok be. Máskor is volt már hogy rosszat adtam meg véletlenül de olyankor nem ezt írja ki. Itt valami probléma van ami nem abból fakad hogy nem jó a kulcs.
Még próbáljam újra telepíteni clean installal hátha akkor jó lesz vagy előtte van amit még érdemes kipróbálni?Szerk: Bocsánat az alját nem láttam. Akkor ezeket még kipróbalom.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
King Unique #150239 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
El is könyvjelzőzöm, mert itt -jó szokásodhoz híven- mindent megtalálok linkként is
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #150227 üzenetére
-
válasz
King Unique #150213 üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
chungee
addikt
válasz
King Unique #150210 üzenetére
-
norba69
senior tag
válasz
King Unique #150204 üzenetére
A felhasználói élményt a debloater és hasonló átkok szokták kikapcsolni a csoportházirenden keresztül, ez a hibaüzenet tipik erre utal, érdemes az ilyen típusú panaszoknál erre is gondolni. (szvsz. aki ilyen privacyjavító, meg "kémkedésmegelőző", meg debloater vackokat használ, az ilyenkor inkább kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét).
-
vegatti
csendes tag
válasz
King Unique #150205 üzenetére
Köszönöm.
Lekérdeztem, elolvastam/alkalmaztam a fixet.
PCI GbE family controller - engedélyt elvettem.Működik az altatás.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #150147 üzenetére
Van a TC-hez ISO, IMG, stb. plugin, úgy látszik azok telepítése szükséges ahhoz, hogy a programban helyileg csatolni lehessen képfájlokat a windowsos fájlkezelő / egyéb program megnyíitása nélkül, mert anélkül úgy látszik nem megy ennek a szuper programnak...
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #150152 üzenetére
"az ISO-fájl csatolásánál"
Te ezen pontosan mit értesz? A kérdésben (szerintem) arról volt szó hogy valamelyik hdd-n TC alatt az egér bal egérgombjával kétszer kattint valaki az ISO-n és jöjjön létre egy új meghajtó betüjelel és tudja böngészni/kimásolni a win telepítő iso-ban lévő fileokat. Ne kelljen semmi mást tenni. -
movax
őstag
válasz
King Unique #150141 üzenetére
"Az AutoPlay működéséhez mi köze van az automount működésének? Semmi!"
Ez így van, de itt nem autoplay-ről van szó, hanem automount-ról, a kettő két különböző dolog. Egy iso-fájlt nem egyszerűen lejátszunk, hanem mountolni kell, hogy egyáltalán hozzáférjünk a tartalmához.
"Ha az utóbbi ki van kapcsolva, akkor nem kapnak automatikusan meghajtóbetűjelet a(z) (újonnan) csatlakoztatott partíciók"
Ezt is rosszul tudod, a betűjel-kiosztás külön kapcsolható. Kikapcsolt automount-tal is kapnak betűjelet, de csak kézi csatlakoztatás után. A betűjel-osztást külön kell kikapcsolni a diskparttal.
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #150145 üzenetére
Ugyanaz a filekezelő ablak ugrik fel ami a win+E gomb megnyomásakor is felugrik. Csak nem az "ez a gép" kezdőoldallal, hanem az új megható (pl H: ) oldallal.
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #150143 üzenetére
-
movax
őstag
válasz
King Unique #150109 üzenetére
" Windowsra 3rd party programok, amelyek előnye adott esetben a nagyobb funkcionalitás és a jobb tesztszabhatóság lehet"
Még fontosabb a megbízhatóság, a stabilitás és a problémamentes működés: Irfanview, TC, VLC, de még az Open/Libre Office-t is ide sorolnám. Ezek szinte egyidősek a windows-szal és azóta stabilan hozzák a formájukat, én nem is tudnám ezek nélkül elképzelni az életet, de ez valószínűleg oldschool generációs dolog is.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #150109 üzenetére
általánosságban írtam, valahogy mindif oda lyukadunk ki hogy nem elég jók a beépített alkalmazások, ha van külső megoldás ki lehet azt is próbálni.
-
attiati
veterán
válasz
King Unique #150075 üzenetére
Pendrive újból előkészítve a fent írt módon.
Ráment sikeresen a Macrium Rescue Media, majd a Win10 helyreállító is!
F11 boot menüben kiválasztottam a pendrive-ot.
Bootol a Macrium és a Win10 Recovery is a pendrive-ról.
De nincs megoldás.Macrium Rescue Media eredménye továbbra is ez:
WIN10 helyreállító eredménye továbbra is ez:
1.Várható változás, ha BIOS-t frissítek, BIOS vagy CMOS-t resetelek, BIOS beállításokat változtatok ( Secure Boot és a TPM). Megteszem, ha potenciálisan ez lehet az oka.
De nem vagyok ezekben annyira otthon + feleslegesen nem akarok variálni újabb paramétert.2. Nálatok létezik a meghajtón "ntoskrnl.exe" fájlt vagy fut ilyen windows szolgáltatás?
Nálam nincs.3. WIN10 bootolható telepítőben be lehet valahogy tallózni Macrium image fájlt is? Vagy csak a win10 saját képfájl formátumát?
WIN10 visszaállítási pontom / image fájlom nincs, mindig Macriummal dolgoztam eddig.4. Találtam egy videót Ntoskrnl.exe hiba megoldására.
WIN10 recovery-ről bootolva ezeket javasolja parancssorba beírva.Bcdedit | find "osdevice"
Nálam hibára fut a parancs. De gondolom C a rendszerpartíció.
sfc /scannow /offbootdir=C:\ /offwindir=C:\windows
Nálam ez az eredménye:
Egyszerűen nem tudom már, hogy mivel próbálkozzak.
-
attiati
veterán
válasz
King Unique #150075 üzenetére
valóban UEFI
köszi, este végigpróbálom ezeket
-
attiati
veterán
válasz
King Unique #150071 üzenetére
CSM mód szerint vagyok telepítve, ez bekavarhat?
"felületteszt nem lett futtatva." -- azt is futtattam és oké.
"Az UEFI-ben a Secure Boot és a TPM (ha van) nem lett elállítva?"
--- [ezt a videót találtam erre]. Nálam eleve nem lehet átállítani a System mode-ot USER értékre. Ahhoz előbb a Platform Key (PK)-t kellene beállítanom, de arról már lövésem sincs így késő este, hogy mi az.
Secure Boot és a TPM enabled-en legyen?#150073Doky586
"Erre való a post alatti gyors booteszköz választás."
Hogy érted, hogy post alatti?"nem csoda ha néha megy néha nem."
Bebootol pendriveról a Macrium Rescue Media. Viszont a fenti kék képernyővel leakad. -
attiati
veterán
válasz
King Unique #150068 üzenetére
Itt valami bagetell user error lesz vagy rendszerpartíció sorrendiség hiba, de nem bírok rájönni, hogy mi.
1. HDS szerint a rendszermeghajtó - OK
2. Win beépített memóriateszt volt. Most Memtest86 is hibátlan.
3. A beragadt Macronis win10 boot menüpont (amiről nem lehet bootolni) - még a régi 7.3as verzióval készült. Ez nem zavarhat be?
4-5. HDD/SSD lehúzva, így is hibára fut pendrive-ról bootolva.
Ami fura, hogy az USB pendrive-om neve kétszer szerepel az UEFI-ben a boot sorrendben. Egyszer a pendrive neve, másodszor pedig a pendrive neve és a végén egy Partition 1 utótag. Csak akkor tudok bebootolni pendrive-ról, ha az egyik előrébb van, mint a másik. Fordítva nem.
7. BIOS frissítés / CMOS reset egyelőre nem volt.ami zavar, hogy vannak olyan könyvtáraim a rendszermeghajtón, hogy:
$WINDOWS.~BT
$Windows.~WSRendszerpartíció mellett ők oké, hogy ott vannak?
Mi lehet még a gond?
Elvetném egyelőre a hardware-s hibát. A meglévő rendszer fut!
Akkor nem tudná bebootolni az SSD a futó rendszert sem, ha memória vagy SSD vagy hardwares hiba lenne. -
attiati
veterán
válasz
King Unique #150064 üzenetére
Köszi a tippeket, végigpróbáltam mindet.
1. chkdsk - OK a "C" meghajtóra
2. memóriadiganosztika - OK
3. Macrium 7.3-as verzió volt, frissítettem 8.0.7279-re
4. friss Macriummal csináltam Rescue Media-t pendrivera, FAT32
5. erről hol bebootol, hol nem. Amikor bebootol, akkor ez fogad:6. Fastboot szerintem egyáltalán nincs bekapcsolva nálam
Semmi gond nem volt egészen addig, amíg 22H2-ről vissza nem akartam állítani egy 21H2 image fájlt.
Win hibátlanul futkos most is, csak a Macrium restore nem megy.
Ha a boot menüből kilövöm a Macrium-ot és újra próbálkozok restore-al?Még annyi, hogy a win.old mappát baromi hosszan törölte, rendszergazda jogosultsággal.
De a jelentős részét nem is tudtam törölni manuálisan, csak a Win\ Tárterület \ ideiglenes fájlok beállításnál. Lehet, hogy itt ment félre valami? -
attiati
veterán
válasz
King Unique #150062 üzenetére
Macrium:
- windows alól nem működik
- rendszerindítási menüből nem bootol a Macrium menüpont. Ezzel áll le. [kép]
- Pendrive-ról sem bootol be a winPE változata, nem értem miért. Újraindítás után nem történik semmi. Macrium alól készítettem a megadott módon. Fat és exFat fájrendszerű pendrive-al is próbáltam. Boot sorrend jól van beállítva UEFI-ben."Egyébként miért akarsz 21H2 verzióra visszaállni"
Az történt, hogy van 2 db 21H2 mentett rendszer image (egy szűz és egy bejáratott, jelszavakkal mentett). Mindkettőt szerettem volna updatelni külön-külön a 22H2-re.
Miután az egyiket updateltem, azóta nem tudom visszatenni a másikat.
Egyébként elengedném már az egészet, de most semmilyen image fájlt nem tudok Macriummal visszatenni.
Egyébként a jelenlegi updatelt változat vígan megy. (Csak visszaállítani nem tudok).Próbáltam most bootolható win10 telepítővel helyreállítani a sérült fájlokat, de azt írja, hogy nem lehetséges.
1. Macrium rescue media-val mi baj lehet, miért nem tölt be pendrive-ról?
2. Megfeküdhet attól a rendszer, hogy 22H2-ről akarok visszamenni 21H2-re Macriummal? Nem értem mi történt, ezer éve gond nélkül állítok vissza image fájlból rendszert.
3. Mi más verzió jöhet még szóba, ha Macrium-ot nem sikerül pendrive-ról indítani? -
fradi81
veterán
válasz
King Unique #150059 üzenetére
Hot plug OFF, jó lett köszi.
-
fradi81
veterán
válasz
King Unique #150057 üzenetére
Mert attól hogy valamit hirtelen jónak látok, még lehet hogy nem az
De a lényeg hogy kellemes csalódás. Egyetlen kis anomália van, a tálcán ott a hardver biztonságos eltávolítása ikon, a vinyóval meg az ssd-vel. Itt ugye csak a pendrive-nak kéne megjelenni.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #150046 üzenetére
Köszi,a hibernálást alapból ki szoktam kapcsolni.
-
atika88
senior tag
válasz
King Unique #150043 üzenetére
Köszönöm, zseniális. Megoldva eme probléma
-
Oliverda
félisten
válasz
King Unique #150036 üzenetére
MacOS alatt még nem formáztam több terás SSD-t, de szerintem a rendszer alapvetően felhasználóbarátabb mint a Windows. Lehetne ezen vitatkozni, csak szerintem (is) felesleges.
Ha pedig mutatsz egy jobb fájlrendszert, ami egyaránt natívan támogatott Windows és MacOS alatt, akkor isten bizony átformázom.
-
Oliverda
félisten
válasz
King Unique #150032 üzenetére
"Az operációs rendszerek, beleértve a Windowsok is eleve az optimális, minél jobb teljesítményt biztosító lemezfoglalási egységet állítják be a formázásnál alapértelmezetten a kötet méretéhez is igazodva."
Kétlem, hogy egy modern SSD-nél (pláne, ha nem rendszermeghajtóról van szó) mérhető teljesítménybeli hatása lenne annak, ha 4k helyett pl. 128k vagy épp 256k a blokkméret.
Nem attól lesz felhasználóbarát valamit, hogy valahol, valamelyik menüben vagy parancssorban szinte bármit be vagy át lehet állítani, hanem attól, hogy a user könnyen megtalálja amit keres, egyértelműek az információk, könnyedén tud navigálni, illetve az adott eszköz törekszik a hibázási lehetőségek minimalizálására.
-
Oliverda
félisten
válasz
King Unique #150023 üzenetére
Gondolod, nem azzal kezdtem?
Semmilyen elfogadható magyarázat nincs egyikben sem arra, hogy a Windows miért állít be ilyen lób@szó nagy blokkméretet automatikusan. Értem én, hogy a meghajtó kapacitásához kötötték, vagyis azt tippelték, hogy a nagy meghajtón majd 99,9%-ban csak jó nagy fájlokat fog tárolni mindenki, ami bizonyos esetekben igaz lehet, máskor viszont nem, és akkor jöhetnek ki olyan gyönyörű eredmények, hogy 46 megányi kis fájl közel 10 gigát foglal el a lemezen:
Az exFAT 2^32, vagyis 4,294,967,296 blokkot képes kezelni, amibe még egy 10 terás meghajtónál is simán belefér a 4K-s blokkméret. Tudom, utópisztikus, de formázásnál két egyszerű kérdéssel, illetve opcióval könnyen lehet optimalizálni a blokkválasztáson, na, de ennyire sosem volt felhasználóbarát a Windows, és valószínűleg nem is lesz az egyhamar.
-
Oliverda
félisten
válasz
King Unique #150021 üzenetére
De miért függ a kötet méretétől?
-
Oliverda
félisten
válasz
King Unique #150019 üzenetére
Akkor mi értelme ilyen esetben a nagyobb blokkméretnek, miért állít be ilyen nagy értéket?
-
Oliverda
félisten
válasz
King Unique #150017 üzenetére
Mert egy SSD-n is lehet sok kisebb fájl, és ilyen esetben baromi pazarló a böszme 2 MB-os blokkméret. Ráadásul egy modernebb SSD-nél szerintem kevésbé befolyásolja negatívan a teljesítményt a kisebb blokk. Lényeg a lényeg, vagyis a tanulság, hogy minden esetben érdemes kézzel beállítani az értéket.
-
Oliverda
félisten
válasz
King Unique #150015 üzenetére
Ha az általad linkelt táblázatban látható 128 KB-os blokkméretet állított volna be, még talán fel sem tűnt volna, de azért a 2048 KB szerintem egy kicsit már sok, pláne egy SSD-hez.
-
tPedro_
őstag
válasz
King Unique #149978 üzenetére
Köszi a részletes választ.
Én a hibaüzenetre próbáltam keresni, az nem hozott találatot.Közben már fut a Macrium reflect a #140740-es hozzászólásban hivatkozott leírás alapján.
Köszi még egyszer.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
King Unique #149964 üzenetére
Most , hogy írod....
A másik két gépre is telepítve van a MalwareBytes de azokon nem indítottam el. Azon a két gépen először a Win Update futott le majd restart volt.A sajátomnál a Win Update-el egyszerre frissítettem a MalwareByte-s programot is.....ami nem futott le mert hibát dobott : hogy nincs net !
Erre nem gondoltam ....mert ilyen jellegű hibát még nem tapasztaltam. Mindíg egyszerre indítom őket : frissítés majd ha kell restart és rendszer felállás után mehet is a vírus keresés.
Ez érdekes !
Köszönöm az ifókat és az észrevételt ! -
Borisz76
nagyúr
válasz
King Unique #149961 üzenetére
Nem tudom, hogy konkrétan mire gondolsz de mint írtam volt net.
Elvégre letöltődött a frissítés.
Aztán újraindítás után nem volt net.
Ilyet még sosem tapasztaltam korábban....pedig elég "régóta" ketyeg a Windows ezen a gépen. A mellékelt képen látszik is, hogy majdnem napra pontosan 3 éves a rendszer.Feltételes módban :
Lehet, hogy a gépem régi .... ( Kb 10 éves a konfig alapja )
Ház: Cooler Master HAF XB
Táp: Enermax Revolution 87+ 650W
Alaplap: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H
CPU: Intel Core i7-3770K ( 3.5 GHz-3.9 GHz )
Hűtő: Noctua NH-D14
Memória: Kingston HyperX DIMM 16 GB DDR3-1600 Quad-Kit
VGA:ZOTAC Gaming RTX 2060 ( 3-4 éves ? )
SSD: Samsung 850 Pro series 2,5" 512 GB ( 4-5 éves ? )Bár alapvetően semmi gondom vele , arra amire kell tökéletesen megfelel.
Szoftveres oldalon pedig semmi extra nincs , a szokásos dolgok :
- Pár játék telepítve
- Hard Disk Sentinel
- Total Commander
- Steam és Epic kliensek
- stb....
Nem használok tört játékokat és alkalmazásokat.
Netezési szokásaim kimerülnek pár megbízhatónak mondható magyar weboldalban....többek között a PH is.
Igyekszem a user error miatt bekövetkezett hibákat megelőzni.
Nem kattintok ismeretlen link-ekre , hivatkozásokra.
Egyedüli fekete folt a torrentezés ( filmek , sorozatok ) .....amit nagyban űzök de magát az adatforgalmat nem a PC végzi. Dedikált Synology NAS foglalkozik vele.Ezeket figyelembe véve : nem értem, hogy mi történhetett.
A logikus következtetésem pedig az, hogy a frissítés után fennáló problémát maga a frissítés okozta.
Annyiban happy-end a történet, hogy hamar megtaláltam és javítottam a hibát.Szokásos , profi , remek , minőségi frissítés !
Ez a mondatom kicsit "erős" lett.
Az utóbbi időben igazán nem lehetett okom panaszra mert szépen teszi a dolgát a Win.
Egyedüli problémám az utóbbi időben a Win beépített " Időjárás " alkalmazása volt melyet már megszoktam ...de egy frissítést követően az új verzióval a mai napig nem sikerült megbékélnem.
Ezt leszámítva : minden rendben. -
válasz
King Unique #149943 üzenetére
-
Warton
őstag
válasz
King Unique #149936 üzenetére
Köszi szépen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #149919 üzenetére
Igen, ezen a véleményen voltam én is, csak már jó ideje nem használok semmilyen MS terméket aztán gondoltam némi megerősítés jól jön majd ha meg kell indokolnom, hogy miért ne az olcsó kulcsot vegyük...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #149916 üzenetére
Jah, de azok németek... azok minden ilyen dolgot túlreagáltak.
Most nem rég a Franciáknál embereket vittek el, mert titkosított partíciót meg üzenetküldőt és TOR böngészőt használtak... Egyből feltételezték, hogy mindenféle bűnözők, aztán végül meg sem tudták őket vádolni...
Amúgy jah, ezért kérdeztem. Szinte mindegyik ilyen PH!-s MS termékkulcs hirdetésben is ott áll, hogy jogtiszta, meg hivatalos kereskedőtől, meg áfás számla, meg hasonlók...
-
akerbis
aktív tag
válasz
King Unique #149912 üzenetére
Kösz, Nagyon macera ez a boot PD nélküli dolog, hülyéskedik a mókolt win a laposon, leszedem 32bitesbe, aztán megy ki boot drivenak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #149887 üzenetére
Tuladjonképpen arra irányult a kérdés, hogy mi a különbség a 3e forintos és a 19500Ft-os LTSC kulcsok között. Hogy meg tudjam indokolni, ha a drágább kell nekünk...
-
akerbis
aktív tag
válasz
King Unique #149910 üzenetére
Itt nem volt, nagy szar az egész, de nem találtam jobbat illetve meg lettem győzve hogy rászánjak 3000Ft-ot. Most ott tartok hogy meg van a liszensz kulcs, de nem tudom azzal a toolal leszedni a microsoftról az isot mert hibát dob mikor indul. Esetleg direktlinket tudsz? Win 10 Home 64bit OEM
-
akerbis
aktív tag
válasz
King Unique #149908 üzenetére
Buheráltat win volt amit tettem fel, nem is volt ilyen opció az install alatt. Win7 volt.
Win10 telepítés közben akkor menni fog a partíciózás ezek szerint.
-
akerbis
aktív tag
válasz
King Unique #149904 üzenetére
És van valami várázslat a Win7-es adat partícióm formázására? Nem megy se gyorsformázással, se diskpart-al, se disk management alatt.
diskpart azt írja: Format is not allowed on the current boot, system, pagefile, crashdump or hibernation volume.
-
akerbis
aktív tag
válasz
King Unique #149898 üzenetére
Neem! De ezzel elleszek egy darabig. Okostelefon, másik partíció a gépen van.
-
akerbis
aktív tag
válasz
King Unique #149896 üzenetére
Igen hát most nem veszek másik PD-t, elég olcsó a kulcs majd ha ott tartunk lesz 64-bites véve, de köszönöm az infót, jó lenne, de hát a PD csak 4GB...
Vagyis lesz 64bit, ha... ugye adott a lehetőség pendrive nélkül is telepíteni. Ezt kifejtenéd?
-
akerbis
aktív tag
válasz
King Unique #149893 üzenetére
KÖszönöm Szépen! Akkor veszek 32-bites 10-est!
-
akerbis
aktív tag
válasz
King Unique #149891 üzenetére
Kösz most ezt elhalasztom, mert nem életbevágó a dolog.
Viszont a Win-t tennem kell fel, mert holnap szeretném küldeni Neki.
Tehát Win7 frissíthető még ingyen Win10-re?
-
akerbis
aktív tag
válasz
King Unique #149889 üzenetére
Igen most vagyok az SSD beépítese vonalon, Dell XPS L502 az alany. Megkérdezem tehát, lehet ebbe SSD-t tenni?
Cserélvevan benne pár dolog, de az alaplap az tuti ugyan az mert a VGA-ja az, ami gyárilag.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #149877 üzenetére
Ahogy Tibi írta, mi is úgy oldottuk meg eddig ezt. Rendes magyar boltból vettünk számlával ilyen olcsó kulcsokat aztán azzal működünk. Azt nem tudom, hogy mi a különbség a 3e forintis, meg a 20e forintos kulcs között, vagy hogy van-e egyáltalán.
Mi pici cég vagyunk "IT" nélkül, a megrendelő meg nagy cég egy másik kontinensen, ők majd gondolom megoldják maguknak a licenc kérdését. Viszont nekünk is kellhet licenc, legalább 1 példányban.
-
RootRulez
félisten
válasz
King Unique #149872 üzenetére
Rendben, akkor egyekőre megbarátkozás lesz ezzel a tempóval. Köszi!
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #149863 üzenetére
A WinToUSB 4-es verziója volt az utolsó igazán free kb 5 éve. Most a 8-as verziónál tartanak. [link] Akit érdekel esetleg azzal megpróbálhatja.
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #149856 üzenetére
"a meglévő rendszerről Windows To Go létrehozását még nem próbáltam a WinToUSB-vel, de normál esetben elvileg annak is működni kellene."
De akkor most miről beszélünk?
Mielőtt itt kérdezek alap, hogy én előtte több oldalt átolvasok, vagy videókat nézek az adott témáról.
Elméletben én is tudom mit kellene, hogyan kellene, melyik programok tudnak ilyet, DE mivel van több is, szerettem volna biztosra menni és azoktól kérdezni, akik csináltak ilyet. Nem sima telepítőből, hanem egy már telepített rendszerről.
A fő gépemre nem akartok ész nélkül telepíteni semmit és nem akartam próbálgatni, ha van egy konkrétan ajánlott jól működő kis program.
"Nincs itt véletlenül valaki, aki egy már telepített Win 10-ről készített Win to Go-t USB-s lemezre?"Nem leírást kértem. Csak egy program nevét, ami ajánlott és jó erre....
"Esetedben akkor most nem sikerül a linkelt útmutatók lépéseit követni, majd utána a külső meghajtóról történő bootoláshoz a BIOS/UEFI boot menüben kiválasztani a megfelelő eszközt illetve boot bejegyzést?
"
??? Ezek annyira alap dolgok én nem is kérdeztem ilyet. Nem az volt a gond, hogy nem tudom mit kellene csinálni, csak a végeredmény nem sikerült a kipróbált gépen. Nem rajtam múlott.
Az említett programok kb 3 lépésben végzik el a műveletet, hozzáértés sem kell hozzá, sem leírás, mert érthetően ott van, ami nem is volt probléma. Kiválasztom, hogy már meglévő rendszert akarok UBS-re - megadom a külső eszközt, bejelöli a BIOS és a partíció típusát (ezzel tisztában vagyok) - aztán Folytatás gomb. Ennyi. A többit magától megcsinálják ezek a programok. Formázást, konvertálást stb....Írtam, hogy nekem a WinToUSB nem ok, ennek ellenére kipróbáltam. De akkor sem fogom a fő rendszeren engedni, hogy azokat a registry kulcsokat átírja. Max, ha annyira nem találnék jobb programot, akkor egy lemezképből visszaállítás előtt hagynám neki...
Te mégis azt ajánlottad leginkább. Amennyiben nincs nála jobb (ingyenes), akkor megértem. Bíztam benne van másik, ami nem nyúl bele a meglévő rendszerembe. (Normális Védelmi programok ezt jelzik)"Nem derült ki, hogy pontosan mi volt ez a hibaüzenet."
De igen! Írtam. WinToUSB-nél ->
"Hiba történt a fájlrendszer ellenőrzése közben"
Többször ellenőriztem abban a gépben lévő lemezt. 2 Rendszer is van rajta.
A kiválasztott eszköz a próba idejére egy 64 GB-os Pendrive volt. (soha nem használnék azon rendszert, csak egy próba lett volna) Többször formázva lett. Látszólag az is jó.Aomei-t csak megemlítettem, az egy fizetős program. Nem azt kerestem a feltett kérdésemben.
Pár verzióval régebbit tudtam kipróbálni (promo) és szerintem az még nem kezelte a Win11-et megfelelően, azért lett a "WinPE... dll" hiba a gép újraindítása után. Itt a két sort nem fotóztam le késő éjjel. Lehet Win 10 jó lenne vele.
Bíztam benne, kapok itt jobb ajánlatot.
Amit még nem próbáltam, az a sima klónozás és azt indítani.... ennek majd csak később tudok utánanézni. -
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #149833 üzenetére
Te már csináltál ilyet?
Használtad az említett WinToUSB-t és működött is az a rendszer, amit átrakott USB-re? Jól csináltam. Win11 volt a másik gépen, de valamiert nem lett jó, a végén hibát írt.
Aomei-vel is próbálkoztam, az sem lett jó, WinPE... dll, vagy ilyesmi hibát írt a gép újraindítása után.
A Win10-és gépemen biztosra akarok menni. Az első módszert is működött nalad? -
viperabácsi
addikt
válasz
King Unique #149838 üzenetére
Abban a driver csomagban nincs benne az emmc illesztő.A wn mct vel lett letöltve iso fileba , majd rufussal kiírtam pend-re.Nem a win telepítővel van gondom kb 30 éve telepítek windows-t
Az első linkednek megfelelő helyről töltöttem le. -
viperabácsi
addikt
válasz
King Unique #149836 üzenetére
Ms honlapjáról van a win 10 x86 rufussal készített pendrive on.
A gép így került hozzám ,hogy nincs rajta a win, így nem opció az alaphelyzetbe állítás.telepítőről be bootolva a lit disk parancsnál látnom kellene a meghajtót ugye ? Vagy ha a win telepítő sem látja akkor nem ? -
Orgi
addikt
válasz
King Unique #149712 üzenetére
Végül kíváncsiságból kipróbáltam ezt, csináltam MCT-vel egy install pendriveot, de gondoltam megnézem hogy működik az alaphelyzetbe állítás. Cloud verziót választva elmentette a fájlokat, semmilyen beavatkozást nem kellett tenni és megcsinálta, megoldódtak a fura hibaüzenetek is. Az asztalon létrehozott egy html fájlt és abba felsorolta a progrmaokat, amiket eltávolított és nem tudott magától újra telepíteni/felrakni.
A laptop egy közeli barátomé, aki szerintem vmi malwaret/vírust kaphatott be, nem indultak el már a programok meg hibaüzikkel indult a w10, a fent lévő tűzfal/vírusírtó sem volt hajlandó futni, ezek a hibák eltűntek. Én azt hittem az ssd haldoklik, de nem.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #149728 üzenetére
Igen, a TreeSizeFree-vel töröltem.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #149721 üzenetére
A lemezkarbantartó szerint üres a "D" meghajtó lomtára. Bocsánat végigmegyek a többin is! Szerintem üres az, csak az előre lefoglalt helyet látom.
Kösz movax ezt értem, amikor "nagy" fájlt törlök (gondolom ami 11,8GB-nál nagyobb akkor szokta azt írni a rendszer, hogy "túl nagy a lomtárhoz" ezért törli.) Erről van szó?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest