- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tényleg csak az agytorna kedvéért.
"Nem érdemes a registry-t akármilyen adatbázissal összehasonlítani."
Miért nem, nagyon arra hajaz a kivitelezése.
Az indexelést tudom hogy mi és hogyan működik. Ha bemegyek a könyvárba és Tolsztojt keresem akkor nem állok neki A-tól Z-ig keresni hanem a T betűs szekrényhez lépek és abba az O betűs polcon keresem. Kb. így működik az indexelés, legalábbis az én 1sugarú user szintemen.
Mivel minden adatbázis fájl amit milliószor írnak-olvasnak, az sokkalta sérülékenyebb mint. pl. egy statikus tartalom, maga a Win is kismillió módon igyekszik ezt megvédeni, másolatokkal.
40 éve minden nap veszel egy zsemlét, amit nem ma hanem holnapután eszel meg, ma a tegnapelőttit eszed mert kell egy kis tartalék. Így mindig van 3 napra zsömléd ha minden kötél szakad.
Minden zsömléhez szállítólevél, áfás számla és garanciajegy jár, valamint az összetevők felsorolása és még több dokumentáció. 3 nap a garancia.
Te ebben az esetben 1982-ig visszamenőleg megőrzöd az összes számlát, garipapírt, mindent, lefűzve, indexelve hogy melyik polcon, melyik dossziéba található? Nem csak a tegnapelőttit meg a tegnapit, mivel 3 nap a szavatosság? A többit minek, az életben nem kell semmire.
Kb. ez a registry.
Részemről is valahol le van tojva csak ésszerűtlen. -
Én sem használom évtized óta a ccleaner és társait. Most csak tippnek adtam mert nem ismerem a kolléga használati szokásait.
A registrynek van egy érdekes tulajdonsága, ami oda bemegy az bennt is marad az idők végezetéig.
Ez szerintem baromság, nem tudom miért nem lehet ezt karbantartani OS szinten. Nem mindegy hogy 1 vagy 5 millió bejegyzés van, amiből 4 az elárvult, felesleges. Bármilyen adatbázis kezelését, használatát nagyságrenddel lassítja ha 1000 helyett 50000 rekordot kell végigbogarászni. Pláne ha még értelmetlen is mert a rekordokból 49000 az nem hasznos adat. csak úgy ott van.
senki ne próbálja megmagyarázni hogy ez nem lassít és nem érdekes, le van tojva, jóezígy. Nem jó. -
svgyula
addikt
Ja az érdekes, hogy ezek a gondok nálam kb 1,5 éve megszűntek egy frissítés után az asztalin win 10-el. A win11-re februári hardver csere után váltottam. A lapost ritkán használom inkább csak diagnosztikára. Ami még érdemben befolyásoló lehet nekem van Nvidia fiókom és experience az jelzi ha van elérhető frissítés így nem kell szórakoznom a keresgéléssel.
katokacaj
Ami még fontos lehet! Nálad is sajnos 3 helyen lehet a kimeneteket állítgatni. 1 a win gépház 2. Nvidia kontroll panel
Intel Grapich kontrol panel. Ezeket bármilyen fura de össze kell hangolni nem lehet azt csinálni, hogy beállítasz egy képernyő kiterjesztést a gépházban az Nvidia panelon meg nincs ez engedélyezve vagy az intel panelon! Ilyenkor fossa össze magát az egész mert (nálam) eddig soha nem szinkronizálta össze ez a három rész magát! -
svgyula
addikt
Az akkori gépem asrock fatal1ty Z99 lap i7 3770 processzor 24GB RAM 240GB SSD Nvidia 1050Ti 4GB VGA így jó? Az egyik kimenet DVI/HDMI 24" Samsung FHD TV a másik
42" Hyundai FHD ez simán HDMI kábelen. Így megfelel?
A másik a lapos egy ACER E15 i5 5200U 8GB RAM Intel HD VGA és egy Nvidia geforce 840 2GB dedicated VRAM 240SSD. Na ezen is szokott hülyéskedni a frissítés után a VGA megosztás. Nyilván az új lap és processzor sem kivétel a win 11 alatt. Annyi különbséggel, érdekes módon csak a bekapcsolt eszköz működik azonnal az utólag bekapcsolt általában többszöri TV-HDMI mód közötti váltásnál indul el. Ha viszont ha be van kapcsolva a PC indítása előtt akkor soha nincs gond. Ennyire egyszerű -
-
Szuper! Így tökéletes.
A Chris TV exéből a Resource Hackerrel kiszedtem az ikonját, a parancsikonnak ezt a mentett ikont állítottam be, átneveztem ChrisTv-re ami eredetileg is volt a neve, behúztam ahova írtad és innen már fel lehet venni a startmenübe ahogy eddig is volt. Csak erre kattintva belép a mute és nem ordít tök hangerőn indításnál.
Nagy meccs volt (nekem) de megérte. Ez a projekt nem jöhetett volna létre ha nem segítesz.
Köszi szépen.
-
Hát elakadtam.
megcsináltam az otthoni gépen és nem működik.@ECHO OFF
M:\prnoinnst\nirsoft\NirSoft\nircmdc.exe mutesysvolume 1
START "M:\prnoinnst\ChrisTV\ChrisTV Lite\ChrisTV.exe"
TIMEOUT /T 7
M:\prnoinnst\nirsoft\NirSoft\nircmdc.exe mutesysvolume 0
Ha így hagyom, lefut a mute, majd NEM indul el a Chris TV, majd a nemindulást követően 7 másodperc múlva lefut az unmute.n
Ha kiveszem a macskakörmöket a START után, akkor az elérési út nem található, ez még okés is mert szóköz van benne.
ha a START-ot kiveszem és csak az elérési út van, akkor lemutézi, elindul a Chris TV és itt megáll a szkript, a Timeout meg a mutesysvolume 0 az nem fut le.Mit lehetne tennem, azon kívül hogy kiveszem az elérési útból a szóközt, meg a célkönyvtárba is átnevezem szóköz nélkülire ÉS kiveszem a macskakörmöket? Ha van a macsakaköröm és az elérési útba szóköz van akkor meghal a TIMEOUT-nál.
Mindezeket szép nagy CMD ablakokba teszi amiket utána nekem kell bezárogatni.
Valami ötlete valakinek?Mégegy, a parancsikon ikonját sikerült megváltoztatnom de akárhogy gépépszkedek nem ajánlja fel hogy Kitűzésés a Start menübe, nincs ilyen opció.
-
-
Megszületett, munkahelyi gépen tesztelve, az otthonin holnap csak át kell írnom az elérési utat SmartDvb-ről a ChrisTV-re. (Smartdvb az DVB-t szoftver, otthon meg analóg tv van kábelen, arra a ChrisTV kell)
@ECHO OFF
M:\prnoinnst\nirsoft\NirSoft\nircmdc.exe mutesysvolume 1
START M:\prnoinnst\SmartDVB64\SmartDVB.exe
TIMEOUT /T 4
M:\prnoinnst\nirsoft\NirSoft\nircmdc.exe mutesysvolume 0
Szuperül működik., elmentettem egy .cmd fájlba. Nem kellettek a macskakörmök.
Köszönöm!Nem lehet neki valami ikont csinálni? Ne az a cmd fogaskerék ikon legyen a start menübe? Valami TV ikonra ki lehet cserélni?
-
-
Hogyan kell Win alatt összefűzni a parancsokat, mint a pipeline vagy Linuxon &, megvárja hogy végrehajtódjon és utána jön a következő
Sose írtam 1 sort se ilyet. Itt is a sleep a késleltetés? és nem tudom a szintaktikát se. Jobbra balra dőlő perjel, egyebek. Adnál egy kezdőlökést? -
Így van, én onnan is letöltöttem 2 .cab fájlt, 200valahány mega, kicsomagoltam és arra is azt írta hogy bár telepítette, a Windows hibát észlelt ezért letiltotta az eszközt.
A katalógusba ugyanerre a Radeonra 10+ cab fájl van fennt, nem volt hangulatom letölteni, odavinni pendrájvon a géphez mindegyiket.
Mindegy, jó lett és ez a lényeg -
"Settings > Accounts > Sign-in options. Require Windows Hello sign-in for Microsoft accounts OFF,"
Ha jól tudom ez a Windows hello kikapcsolása.
Namost nekem ilyen NINCS abban a Gépház menübe...
King egyik linkje is ezt írta és nálam ez a megoldás egyből kilőve mert ami nincs azt nem tudom kikapcsolni
Most éjjeles vagyok, már melóba, a gép meg otthon, az egyik ismerősé és holnap még felszoftverezem neki. De előtte ahogy hazaértem lövök egy screenshotot hogy nincs Windows hello OFF lehetőség. -
VGYke
addikt
Hmmm, talán abban hogy a Drive nem a win és az Office része.
boxoslaca: ezt nem értem: "ő már mindent is elkezd feltolni a felhőbe, kérdés nélkül!" Mi az a minden? - bár félreértés ne essék, nem vagyok OneDrive professzor én csak használom, az Office oda ment, van benne néhány szinkronázálandó mappa, ennyi.
-
-
-
svgyula
addikt
Nos korai volt az "öröm" igaz az a folyamat eltűnt ami eddig hajkurászta a processzort. DE ma reggel óta a windows intéző van fent 2 példányban és amíg meg nem nyitom a feladat kezelőt tekeri a processzort. Felkapcsolt a ventilátor 3. fokozatba. Ha ezeket becsukom (mivel én nem használom soha!) akkor eltűnik az asztal és csak az az alkalmazás marad meg amit éppen használok. Esetemben ez a FF az viszont megy rendesen hiba nélkül akkor is. Kilépni, lekapcsolni viszont csak CRLT-ALT-DEL vagy power gomb segítségével. Viszont amíg megy a feladatkezelő nem lép "akcióba". Ez azért nagyon érdekes! Olyan mintha a rendszer figyelné, hogy látják-e mit csinál és a ha figyelik akkor nem csinálja! Most ~2órája megy és csendes a gép de el van indítva a feladatkezelő.
-
Doky586
félisten
Szerintem ő nevezte csak varázslónak azon kérdéssort ami sysprep után is lefut. Ott kell egy csomó dolgot jóváhagyni vagy tiltani. Nekem nincs Modern alvás +TPM2 +ezaz +fiókot már telepítéskor megad gépem és amúgyis ott semmit se szoktam elfogadni ezért nem találkoztam vele. Sőt még (kezdőélmény) képet se találtam neten róla ahol eleve meg lehetne telepítéskor tiltani hogy nekiálljon titkosítani.
-
-
svgyula
addikt
Csináltam képet is ezt ma x alkalommal bezártam. Most éppen nem használja a rendszert.
Ez volt 100%-on de amint feljött a feladatkezelő 4-5mp és visszaesett 0%-ra! De amíg ez a feladatkezelő aktív nem is megy feljebb a rendszerhasználat. Ma ezt teszteltem. Ahogy lekapcsolom a figyelést és otthagyom a gépet vagy csak egy videót nézek arra leszek figyelmes, hogy megint hangos a ventilátor és megint megy ez a sz@rakodás! Nyilván semmit nem segít ha becsukom! Nem látom mit kapcsol hozzá!
-
hzcs
senior tag
Ez lesz szerintem a megoldás, mivel a követelményeknek megfelel a gép. Alapból be van kapcsolva, de nincs titkosítva.
Pyttawrx: csak ennyire:
Size: 475,90 GB
BitLocker Version: 2.0
Conversion Status: Used Space Only Encrypted
Percentage Encrypted: 100,0%
Encryption Method: XTS-AES 128
Protection Status: Protection Off
Lock Status: Unlocked
Identification Field: Unknown
Key Protectors: None FoundVagyis titkosítva nincs, de teljesen kikapcsolva sincs. És ez a telepítés utáni állapot.
-
Doner
aktív tag
Na jó, megnéztem, s nekem is benne van az is amiért fizettem, pedig nem vagyok bejelentkezve.
Így már nem kell találgatnod próbáld ki és rájössz, hogy vissza lehet tenni, a Store-ban pedig ugyanúgy megjelenik mint megvásárolt app.. A clean installból pedig nem lett klónozás. Azt azért hoztam fel hogy lásd, lényegében elmentek valamit amit később használni szeretnék és nem akarok hozzá a Microsoft-tól segítséget!Ugyan ezen analógián tovább gondolva szerintem az alkalmazásokat (igen azokat is beleértve amikért fizettem) sem egy ördögtől való dolog
lementeni és manuálisan visszaállítani. Szerintem ez a fing ketté reszelésének tudománya részedről ha szerinted ezzel bármi törvényt sértek, vagy kárt okozok a Microsoftnak. -
Doner
aktív tag
Már meg oldottam köszönöm.
Nem kell egyébként visszaregisztrálni semmit, ez a te elmédben létezik.Ha egy konkrét rendszert klónozok és cserélek merevlemezt akkor sem érdekli a rendszert, sem a Microsoftot de ahova csak lehet nem regisztrálok, nem lépek be. Alapvetően én is szeretem a Windows - t de ez elég vaskalapos hozzáállás amit még a Microsoft sem vár el a felhasználótól. Egyetlen dolog érdekli a pénze amivel semmi gond de nem értem miért kell belemagyarázni ezt a mítoszt miszerint kötelességem az egyébként megvásárolt appot megmutatni Microsoft fiókot keresztül a Microsoft nak ahol egy szúrós tekintetű nagyszerű szemüveges süvölvény nyugtázza a tevékenykedésem. :) Valószínű. -
Doner
aktív tag
Üdv!
Szerintem érezhető ebben a történetben hogy nem az ingyen ebéd utcájába kívánok behajtani azzal hogy egy megvásárolt codec-et le szeretnék menteni a rendszerből appx formátumba (vagy amiből utána offline vissza szeretném tenni ha szükségem lenne rá). És egyébként sincsen ilyen kikötés hogy egy megvásárolt appot miként lehet csak telepíteni saját használatra. Ami fontos hogy az eredetét tudjam igazolni. Az hogy azok a 0-ák és 1-esek honnan töltődtek le nincsen rá kikötött szabály. Egy telepített windows sem attól lesz/ vagy nem lesz jogtiszta hogy milyen forrásból telepítettem. Én azt értem ha az a fixa ideád hogy jelentkezzek be a Microsoft fiókomba mert csakazajó, de ilyen kritérium nincsen.
-
Doner
aktív tag
Üdv!
A kérdés technikai jellegű volt. Igazoltam hogy az enyém hiszem megvásároltam.
A Microsoft accountba pedig nem kötelező bejelentkezni. Elvileg semmi joga akadálya nincsen neki hogy miután szabályosan megvásároltam lementsem egyszer a gépemről a gépemre (driver partició) és utána már manuálisan állítsam vissza ha kell.Kérlek segíts ha tudod hogy ezt hogyan kell akár parancssorral.
-
Dumi86
senior tag
Próbáld akkor ki gyenge géppel is, arra leszek én nagyon kíváncsi
Nem mindenkinek van ám erős gépe, mert a tiéd biztos az. Sehol nem írnak 40percnél kevesebb telepítési időt. Hiába van valakinek gyors net és pillanatok alatt letölti ha a frissítéssel elmojol a rendszer
Na közben fel is ment szépen 1 óra 38perc. Ez rekord lassan ment
Mindegy lényeg hogy megvan
-
Köszönöm a segítséged, megcsinálom.
Azért az eredeti nyolcad árán vettem, ennyit megért.
Majdnem mindenhez működik, a 2009es drájver is, csak egy pár újabb játékhoz nem, ahhoz meg csak az újabb. AZ újabbal meg nem kapcsol le a monitor. Tudnám persze 2 perc alatt cserélgetni az eszközkezelőben, de minek. -
nekem az xbox 360 kontroller egy nem eredeti, hanem Spirit Of Gamer XGP Wired Blue PC/PS3 (SOG-WXGP), de elmondható hogy három, más márka és tipusu kontrollerrel is ugyanez volt.
A fájlokat én is látom hogy ott vannak, de jó lenne tudni hogy tudom csomagba rakni vagy gépre, eszközkezelőbe telepíthetővé tenni. -
-
Geth
veterán
Utánaolvasva partíció nincs a történetben, az egész disket érti alatta.
Az ms gyári servicei elvileg nem dobnak ilyen hibát, esetleg van fent valami 3rd party cucc, ami serviceként fut? -
MostaPista
tag
Koszonom, hogy megprobaltal segiteni, de talan nem artana, ha a lekezelo szemelyeskedest kihagynad, es az se igaz, hogy csak az letezik, amit magad korul latsz.
Roviden a hatter:
1. lekapcsolas kell, mert gyakran, mire ujra gephez kerulok, kiderul, hogy aramkimaradas volt es helyreallitassal kell kezdeni, ugyhogy csak a kikapcs-bekapcs a biztonsagos.
A gombot atirtam, de valamiert nem mukodik tovabbra se.2. igen, ott a startup, nem er semmit, annyi a kulonbseg, hogy a kepernyon levo programok ikonjara kell kattintani, hogy elinduljon a program.
Nekem az kell, hogy a win10-el azonnal ott legyen a kepernyon a monitor a negy grafikonnal, hogy lassam, hogy miert indul allandoan eros hdd es cpu terhelessel es mennyi ram-ot hasznal.3. ezt kovetoen a tc-nek is jo lenne elindulnia - startup-ra kattintas marhasag, egyszerubb akkor mar az asztalon levo ikonra kattintani, de win7 alatt mukodott az automatikus inditas, itt valamiert nem.
-
Köszi. Azóta egyszer rápróbáltam, de még a leírással se nagyon látom át, hogy lehetne egy olyan triviális feladatot megoldani vele hogy jelezze a VGA-t... talán ha lefordítom valamikor magamnak.
Addig is felraktam a klasszikus minialkalmazások néven futó verziót és az rögtön jelzi minden cicoma nélkül. De állítólag ez az megoldás meg nem biztonságos?
Mondjuk a W7 sallangmentesen lehúzott vele 10évet...
-
-
-
Közbe megoldottam a betűméretet.
Visszavettem 100%-ra a "szem előtt levő" csuszkát ami a "szöveg, az alkalmazások és más elemek méreteit" módosítja. Ezután egyedi méretezésnél ugyanúgy 125%-ot adtam meg ami a leírás szerint sztem ugyanaz és ezzel most már normálisan néz ki minden.
Végül is tök logikus, na mind1.
Mindenesetre készül majd pár jegyzet a következő reinstallra, hogy akkor már ne szopjak... annyit
-
A táp az egy Seasonic Prime Connect 750W Gold. Ha ez rossz, akkor nem tudom mi lesz a jó helyette...
Mondjuk a legegyszerűbb ezt lenne cserélni, mert lényegében nem változik semmi a Windows szemszögéből. De ha pl. alaplapcsere van ugyanarra, az még elmegy de ha más márkára és emiatt újra kell telepíteni sztem kivágom a szemétre és visszarakom a régit gépet
Mert ennyit telepítéssel még nem szoptam mint most. Annak idején 32bites XP után a 64bites W7-re átlőni kb. 1-2este megvolt, W7-W10 már dupla annyi ideje tart és még ezen kívül sincs vége.
Hangkártya se volt éppen olcsó és gagyi, de akár az is lehet rossz figyelembe véve a néhai modern gyártási folyamatokat
A betűmérettel meg pont ez a baj. Nagy a felbontásom, ebből fakadóan kicsi a képpontméret ezért minden összemegy... Nem értem ha a W7 szépen fel tudta skálázni a W10-nek ugyanez miért nem sikerül.
-
Nincs.
Kb. 3 hónapja kotorásztam a biosába.
Mert bár fel tudtam pakolni a W10 mellé egy Ubuntut, nagyon makacsul ragaszkodik a Winhez, azaz az Ubuntut csak 8-10 próbálkozás után volt hajlandó bebootolni. Akkor viszont napokig hibátlanul ment.
Mondom körülnézek a biosba, napokig állítgattam mindent amit értelmesnek éreztem.
Mivel az usb telepítő pendrivéről ugyanilyen szívás volt a boot, ki-be dugdosás és 10. "elkapta" és akkor lefutott hiba nélkül a telepítés.
Mondom az usb lehet a ludas, kikapcsoltam az XHCI-t, és amikor az entert megnyomtam, akkor villant be hogy az AHCI mode meg alapból disable.
És snitt, ezzel bios szinten letiltottam az összes usb-t.
És nincs rajta semmi más csk usb. Így nincs bill, egér, egyáltalán semmi sincs. A gép elérhetetlen kívülről.
A 3 hónap alatt mindent amit felleltem a neten megpróbáltam, semmi nem vezetett eredményre. Ezt a biost nem lehet resetelni sehogy, csak a teljes uefi firm újraírásával.
Ami meg is történt , a gép hibátlan de azóta a 4G ramból csak 2-t lát. Mivel a neten ez az egy bios van fennt és az a 2 gigás változathoz való.
Ki lehetne olvasni az eredeti bios dumpot, le is van mentve de ember a talpán aki abba megtalálja azt a sort amivel vissza lehet kapcsolni az usb-t. -
Nagyon hosszú, de dióhéjba,
Egy mini PC-n amin CSAKIS USB lukak vannak, sikeresen letiltottam biosba az usb-t.
Így a gép abszolút elérhetetlen mivel nincs periféria amin hozzáférnék.
A "vedd ki a cmos elemet" kezdetűeken túlvagyok, 15 hazai és angol fórumban se tudtam egyszerűen megértetni hogy ebbe a pc-be a bios és a beállításai egy flash eprom IC-ben tárolódnak ami 15 év bios elem kivétel után se áll alapra.
Szereztem egy bios IC dump fájlt amit egy nagyon kedves, segítőkész fórumtárs beleírt a csipbe.
Bootol és van is USB.
DE. A dump az egy 2/64-es gépé, az egész interneten ez az 1 darab van fennt, viszont az én gépem 4/64-es, aza nem lát az új biossal csak 2G ramot. Pedig 4 van benne. Minden a mini alaplapon van forrasztva, emmc, ramok 8x512, wifi Z8300 SOC lan stb.
És ha most megcsinálnánk egy RDP elérést, majd visszacserélnénk az eredeti 4/64-es bios ic-t, boot és rdp-n OS alól ha be lehetne állítani a biosba hogy USB XHCI mode--->enable akkor meg lenne oldva a probléma.
4/64-es bios dump a földön de szerintem az univerzumban sincs elérhető, napokig kerestük, orosz oldalakon voltak rá utaló jelek de 4 évesek a fórum bejegyzések és a linkek mind halottak.
Kb. ennyi a történet. Ezért kérdeztem, létezik-e futó OS alóli UEFI birizgálás. -
Krystal_s
addikt
De nem érted. Egy sima netezéshez is már min. 16 GB kellene, mert olyan jól van megírva ez a rendszer. Szerinted ez normális?
Annyit nem fejlődött a világ, hogy pár éve még netezéshez bőven elég volt 8 GB, most meg már kevés...Doky586: Jelenleg nekem is 1156 MB a lapozó... , de csak azért, mert nem indítottam olyan oldalakat, amik miatt gyorsan növekedne a méret.
-
Spec
őstag
Nyilván, nem ez a lényege a kérdésemnek. Hanem az, hogy egyrészt általában nem lépek be a rendszerbe, nem nyomok rá semmire, mondjuk frissítési értesítésekre, és a végén kikapcsolásnál se szépen kilépek a szokványos módon (Start menü -> Főkapcsoló -> Leállítás), hanem a linkelt távirányítóval kinyomom a gépet. Ez mennyire cseszheti szét a rendszert, ez a kérdés.
-
törölt tag
Ahogy írtam: ütemezett karbantartónál nekem volt pipa és éjjel 2 alapból, és bizony ébredt is ha elfelejtettem átállítani.
Pontosan ahogy ebben a cikkben látod a képen:
How to manage Windows 10's Automatic Maintenance feature | Windows Central
Vagy ebben:
How to Schedule Automatic Maintenance on Windows 10 (and What It Does) (howtogeek.com)These tasks are scheduled for 2 AM by default, and are only performed if you aren’t using your computer at that time. By default, Windows will wake your PC up if it’s asleep to perform the tasks (and if its plugged into power—Windows won’t wake a laptop running on battery). Windows will put your PC back to sleep when it’s done.
Amit még észrevettem, ha a gépházas aktív órákat éjjelre teszem, az leszarja a régi vezérlőpultos ütemezett karbantartó beállításait, az új az "erősebb"
szóval nekem évek óta este 9-től reggel 9-ig van aktív órák, hiába nappal használom a gépet, de akkor legalább látom mi történik és éjjel semmi nem történik.
Plusz nekem még ami nyűg volt 8.1-ről 10-re váltás óta, hogy adat HDD-t állandóan ébresztgette. Sok hozzászólást találtam google-ben, nyomoztam karbantartás, defender mi lehet stb. arra jutottam amikor WU vagy Store keres frissítést olyankor ébreszt mindent, mert manuálisan keresve is felébreszti, meg talán olyasmit is olvastam a telemetria is okozhatja. Itt arról is csak azt kaptam nektek nem ébreszti fel, azzal nem vagyok előrébb. Lehúztam tápról, később csere SSD-re, probléma megoldva.
-
törölt tag
Elég sok tiszta telepítést csináltam default beállításokkal. Alapból bizony ébred magától, pl. ütemezett karbantartó alapból úgy emlékszem éjjel 2-re van állítva gyárilag, frissítést keres stb. Volt is ebből pár anyázás, amikor clean install után elfelejtettem átállítani a dolgokat és éjszaka közepén felzúgott a gép ébresztve engem is. Természetesen aktív órák megadása, eszközök ébresztési engedélye beállítása után, úgy már csak akkor amikor én akarom. De alapból bizony önálló a Windows. [link]
Mint mindig: nem kell elhinned, tudjuk nálad alapból is minden szuper.
-
Krystal_s
addikt
😀 Az alap, amikor a rendszer kb azt csinál amit akar és akkor, amikor akarja. Frissít, újraindít, felébreszti és használja a géped. Matat, adatokat gyűjt-küld, dolgozik az MS-nek és ha a usernek elég erős gépe van kb 2x gyorsabb, mint amire szüksége lenne, akkor közben ő is használhatja a saját gépét. 😀
ui: Szerintem minden Win10 topik olvasó tudja, hogy ez a rendszer a te igényeid szerint működik és soha nincs problémád. (vagy te nem tekinted annak). Bár ez sem teljesen igaz, mert te sem alapon használod, ha jól emlékszem telepítés előtt elég szépen kigyomlálod a felesleges
szemetetdolgokat. 🙂Amit linkeltem az a több millió ilyen probléma közül volt az egyik leírás, ezért gondolom elég gyakori eset lehet.
-
Krystal_s
addikt
Köszönöm. Közben én is utánanéztem és valóban az UUID az oka.
pl "Export does not create a backup copy, it creates a clone. A clone has all UUIDs changed. As far as Win7 and later is concerned, it's a different PC."májkimiki: Importálásnál bepipáltam, hogy ne legyen új MAC cím, de az nem elég.
-
mexel
veterán
Köszönöm szépen, meg is lesz valószínűleg, és ismert hiba elvileg hogy ez megakadályozza az alvó módot. ( legalábbis igen gyors keresgélés alapján):
EXECUTION:
[PROCESS] \Device\HarddiskVolume4\Windows\System32\MoUsoCoreWorker.exe
USO WorkerSzóval ez megakadályozhatja az alvó módba lépést, de ennek elvileg már nem kellene itt lennie ha minden igaz.
Már csak a megoldás után kell kutakodnom. ( elvileg kellene lennie frissítésnek de nekem semmi nincs jelenleg)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Proxmox VE
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jelszókezelők
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest