- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
Doky586 #148145 üzenetére
A meglévő szabad pendriveken (2db) futott már Rufus.
A DiskPart felismeri őket (Disk 2 Online 14GB ), de amikor clean-al tisztítani akartam őket, akkor viszont már nem, mert azt kéri, hogy csatlakoztassam a pendrive-t az usb-hez a tisztításhoz holott csatlakoztatva van..... -
mzso
veterán
válasz
Doky586 #148007 üzenetére
Amikor a legutóbb macirum-oztam (muszáj volt mert GPT-re akartam módosítani az SSD-t) akkor nem tudtam semmit vele változtatni még a partíciókon sem, nem hogy a fájlrendszerek méretén.
Szerk:
"Macriummal egérrel át kell húzni és ott átméretezhető."Én nem találtam ilyen funkciót Amikor a liveCD-t használtam, de utánanázek.
-
-
Abrion
senior tag
-
-
-
isti732712
aktív tag
válasz
Doky586 #147679 üzenetére
Valóban ez így igaz, van ilyen lehetőség, csak ha usb-s a klavi meg az egér is akkor egy enyhe egérmozdításra is indul, nem csak billentyűzetre, és ez pl véletlen hozzáérek de nem akarom a gépet bekapcsolni akkor kellemetlen lehet.....
ps2 porton ez más ott be lehet állítani hogy egérrel vagy klavival induljon
-
badabum
tag
válasz
Doky586 #147646 üzenetére
Igen,kikapcsoltam a gyorsindítást, sajnos így sem működik. A driverek rendben vannak, ahogy korábban írtam,elsőként A windows 7-et telepítettem magában,így rendben működik az összes usb2.0 és usb3.0 port is.De amint mellé telepítem (egy másik particíóra) a windows 10-et és ezt követően indítom a windows 7-et, nem lát az usb portokon sem egeret sem pendrivét,egyáltalán semmit!
-
movax
őstag
válasz
Doky586 #147659 üzenetére
Én sem azt írtam, hogy nem javasolt, hanem hogy nem szükséges.
Mert hogy azt írja a Microsoft:
Quick removal: This policy manages storage operations in a manner that keeps the device ready to remove at any time. You can remove the device without using the Safely Remove Hardware process.Ettől persze még bárki leválaszthatja ikonosan, az nem tilos, csak épp semmi értelme.
-
movax
őstag
-
Kiskokó
veterán
válasz
Doky586 #147426 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy az oprendszer SSD-ján kivül természetesen.
De igy most az a legjobb hogy még csak simán újra rakni sem tudom a WIN-t mert hibával leáll ha USBről bootol.King Unique :
Igen ezt énis megtaláltam meg több megoldást is mint linkedben is, De az a bajom nem tudok eljutni egy nyamvadt parancssorig sehogy se.
Köszi addig is.
Most ebbe a gépbe berakom az SSD-t és megnézem mit mutat. -
válasz
Doky586 #147107 üzenetére
Haaat... En live Linux alol rakerestem W10 particion hogy defender, meg edge meg meg par kifejezes, lett kb. 2-3000 talalat, nyomtam egy delete es mindet legyalulta.
Mielott leuvoltitek a hajamat, megvolt ra az okom.
Nemntudom mi lehet az a fajl, szerintem a fajlrendszer leiroja serult es ezert nem is lehet torolni. -
Roxkex
senior tag
válasz
Doky586 #147037 üzenetére
Félre értesz szerintem.
Arra az esetre gondolok amikor a linux hostol ki egy vnc servert (vino) annak a jelszavát a fent említett parancssal kell beállítani. És hát ugyanolyan könnyedén le is kérhető miután be ssh-zik az ember. Ami kicsit fura. :\
Igen azt tudom, hogy a Win-en van RD. Azzal próbálkoztam de pont az volt a probléma, hogy le lockolja a screent amikor jön egy csatlakozás és úgy is hagyja. (Ez volt az alap probléma.) -
Roxkex
senior tag
válasz
Doky586 #147034 üzenetére
Ez egy abszolút kiváló ötlet
Be is lőttem a TightVNC-t ahhoz, hogy a linuxszal remoteoljam a windowst.
Miközben állítottam rájöttem, hogy ahhoz, hogy a linuxot remoteoljam félig meddig ezt használtam a Vino-val. (xrdp + vino/vnc kombó volt).
Ebből felbuzdulva meg is csekkoltam milyen a TightVNCViewer Win alatt, ha egy Linuxot kell remoteolnia és bittangul real timeViszont szeretném le jelszavazni a Vino-t és ehhez be is állítottam a gsettings-el a "vnc-password"-ot arra mondjuk, hogy "teszt" - gsettings set org.gnome.Vino vnc-password "teszt" - és az authentication-methods-t arra, hogy "['vnc']" de istennek sem fogadja el a vnc passwordnek megadott jelszót amikor a tight-al szeretnék rá csatlakozni a vino-ra. Ötlet ?
Szerk.:
Fölmerül a kérdés van-e értelme a jelszónak úgy, hogy ha egy egyszerű paranccsal lekérhető mindenféle encrypt nélkül ? :\ (gsettings get org.gnome.Vino vnc-password) -
válasz
Doky586 #146998 üzenetére
4 gépen használom a classic shellt évek óta, ilyen tünetek nélkül.
Azért van egy os hogy mindenféle szoftvert telepítsünk rá, és azokat használjuk, vagy a Windows az csupaszon, ahogy megvan az install, csakis úgy használható?A Classic Shell egy régi Startmenü szoftver. Nem tweak.
-
Marci112233
addikt
-
Marci112233
addikt
válasz
Doky586 #146919 üzenetére
Hogy úgymonjam a másodlagos fiók régóta meg van. Ugyanis a hotmail.com-ra regeltem be jóval korában az email rendszer miatt, az meg ugye MS fiók is egyben.(Oka hogy kellett egy másodlagos email cím egy bizonyos helyre, és nem akartam a fő emailt megadni.)
Viszont akkor ha jól értem, mivel az MS fiókhoz van kötve licenc, új géoet telepítve és belépve aktiválódni fog, és meg fog jelenni az eszközök közt az új gép is? A régiek meg maradnak ahogy vannak?
-
Hooper
őstag
-
válasz
Doky586 #146697 üzenetére
Tapsolj csak, amúgy nézd meg a topik hány hsz.-nál jár.
Ezeknek ha sak a tizede arról szól hogy másoknál (nem, nem nálad és még 2-3 tagnál se) hiba van vagy nemnormális anomália, hibás működés akkor az 15ezer segítségkérést és hibát jelent.
Tapsold meg magadat is mégegyszer, mert megérdemled. -
válasz
Doky586 #146578 üzenetére
El is fogom majd, csak a win10 3 éve még ebben a módban lett telepítve. Most, hogy lett egy újabb gép, erre szeretném átmenteni egyelőre a belakott rendszert.
Amiket javasoltál, megnéztem a biosban, csm módot nem találtam, a secureboot-ot mikor enabledre állítanám azt írja, hogy secure boot is not allowed if the system is in legacy boot mode.
Nem teljesen értem, mert a biosban legacy módra van állítva a bootolás, mégsem látja az ssd-t a boot résznél. Uefi-ben ha telepítek, minden oké vele. -
-
-
joci86
senior tag
-
Munkas
aktív tag
válasz
Doky586 #146217 üzenetére
Még a vírusirtót is passzívba tettem, de semmi, még a HDD-k se foglalkoznak a leállítással (valójában ez zavar igazán).
Valami nagyon egyszerű (vagy nagyon bonyolult) dolog lehet. Esetleg a BIOS-ban valami? De a frissítéstől eltekintve, azon sem variáltam. Nem hiszem, hogy az lenne a default, hogy Win-t nem hagyja standby-ba menni. -
válasz
Doky586 #146198 üzenetére
A Posta felületén nem találok ilyet, hogy "levél forrása", de nagyon köszönöm az ötletet, mert amíg ezt kerestem, rátaláltam hogy hol lelhető föl a csatolmány.
Szóval nem a levél elsődleges felületén jelenik meg ilyenkor a fájl, hanem rá kell kattintani a küldő színes, kör alakú monogramjára, és akkor bejön egy ablak. Itt már jártam, viszont azt nem vettem észre, hogy le kell görgetni az aljára, ahol van egy Fájlok nevű rész. Mondjuk jól elrejtették, kicsit logikátlan, de legalább már megvan.
Kösz!
-
Taci
addikt
válasz
Doky586 #145995 üzenetére
Persze, csak érdekelt az a része is, hogyan tudhatom meg a fájlokból magából, milyen OS települ majd a pendrive-okról.
Más:
Tudtok rá módszert, hogyan lehetne Win10 alól triggerelni, hogy következő újraindításnál ne a rendszer (Windows Boot Manager) legyen az első helyen a boot sorrendben, hanem tudjak PXE-t indítani? Sajnos távolról most meg vagyok lőve, újra kellene húznom a rendszert, de mivel a Windows Boot Manager beírta magát első helyre a boot sorrendben, így esélytelen(nek tűnik), hogy a PXE-t elindítsam.
De hátha ti tudtok megoldást rá.
Köszi. -
-
Visormail
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motoros topic
- Autodesk - Revit
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest