Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Doky586 #150708 üzenetére
Helló!
Nincs asztali gép. 2 laptop van. Nem egy nagy mutatvány kiszedni a HDD/SSD-t abból, amelyikből ki kellett szednem ("A" laptop). A külső HDD ház vásárlása más célból is szükséges volt, több HDD miatt.
1. /Eredeti állapot:/
"A" laptopban 240 GB SSD
ezt akartam 500 GB SSD-re váltani.2.
"A" laptopban a benne lévő aktív, win10-et használó 240 GB SSD klónozása az USB portra kötött 500 GB SSD-re nem sikerült. Az 500GB SSD-ről futtatva a rendszer igen darabosan működött, használhatatlan gyakorlatilag.3.
beszereztem még 1 külső HDD házat.4.
"B" laptoppal annak USB portjaira csatlakoztattam a klónozandó 240 GB SSD-t és a célmeghajtó 500 GB WD Blue SSD-t. Macrium Reflecttel klónoztam.5.
A klónozott 500 GB SSD-t az "A" laptoba betéve a rendszer bebootolt, de gyakorlatilag használhatatlan, egérkattintásra, billenytűzet lenyomásra nem reagál, gondolom, más funkciója sem működne ahogy kéne. A klónozás nem sikerült.6.
Visszatettem "A" laptopba az eredeti/klónozandó 240 GB SSD-t- Az működik jól, ahogy előtte.Így történt.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #150710 üzenetére
Mármint az szerinted általánosan helytálló, hogy leírod "Laptop esetén eleve nem klónozni kell!", "Hanem Macrium boot pendriveról menteni, lemezcsere és visszaállítani", mintha nem lenne más lehetőség, holott nyilván a klónozás is opció, ha pl. USB-n van csatlakoztatva a célmeghajtó? Hát nem éppen, úgy meg hogy a kérdező világosan leírta már a legelején hogy az utóbbi módszert használta, pont nem sok értelme volt annak a javaslatnak.
Miért járt volna jobban a klónozás helyett a mentés + visszaállítással, az utóbbi esetben talán nem lett volna szektorhibás a vélhetően eleve gyári hibás SSD? De, nyilván akkor is az lett volna!
Itt max. azt lehet felhozni, hogy a mentésnél akkor van +1 másolat, de ha nem cél annak készítése és maga a forrásmeghajtó / célmeghajtó is egyfajta másolatként funkcionál a klónozásnál, akkor ez szintén irreleváns a jelen esetnél... -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #150708 üzenetére
Eleve leírta, hogy a működő Windows alól csinálta a klónozást ez eredeti és a másik, "független" PC-n is, vagyis WinPE / WinRE és pendrive eleve nem is kellett esetében a klónozáshoz, max. a képfájlból visszaállításhoz kell, amivel megint tovább bonyolódik a helyzet.
Semmit akkor nem kellett volna venni, ha a "független" PC-nél ott akkor csatlakoztatható a régi és új SSD is, de mivel írta, hogy USB-n lettek csatlakoztatva, akkor vélhetően nem véletlenül úgy lett megoldva, meg akkor a PC-t sem kellett megbontani.
Igen, köztudott, hogy a 240 GB-os SSD-n SI szerint max. 240 GB lehet, ami IEC szerint 223 GiB, meg tükörmásolatnál = kötet teljes mérete, intelligens szektormásolásnál = foglalt terület mérete.
Egyébként felesleges ezt ragozni és firtatni mit kellett / nem kellett volna venni, mivel az előző válaszok eleve arra vonatkoztak, ami abban a hozzászólásban pontatlanul lett megfogalmazva és általánosan nem helytálló. Valamint ha eleve leírja már az elején a kérdező, hogy az új SSD-t eleve USB-n csatlakoztatta az eredeti laptopnál és úgy próbálta a klónozást, majd végül egyéb ok miatt másik PC-n oldotta meg, később szektorhibás lett az új SSD és az lehet a mostani probléma forrása, stb., akkor pont irreleváns az a javaslat, meg annak alkalmazásától nyilván nem fog megoldódni az a probléma...
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #150703 üzenetére
Miért, egy USB-s adapter / külső ház netán drágább, mint egy X 100 GB-os vagy X TB-os belső vagy külső HDD / SSD, valamint ha van már USB-s adaptere / külső háza a felhasználónak, akkor melyik vásárlása a felesleges?
Ha a képfájlba mentés és visszaállítás módszerét választja a felhasználó, akkor talán nem kell a meghajtócseréhez a PC-t, a laptopot szétszedni, kivenni belőle a régi SSD-t és betenni a helyére az újat? De!
Egyébként leírta, hogy a 240 GB-os SSD a régi forrásmeghajtó a laptopban, ami mellé illetve helyett egy 500 GB-os SSD-t vett, utóbbi a célmeghajtó. Ellenben a rendszerről készített képfájlt ugye normál esetben nem a forrásmeghajtón és nem is a célmeghajtón javasolt tárolni, sőt nem is feltétlen lehet, hanem eleve különálló fizikai lemezen, ami +1 db fizikai meghajtó.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #150695 üzenetére
A képfájlba mentés - visszaállítás módszerre akkor van szükség, ha a klónozás idejére nem lehet a forrásmeghajtót és a célmeghajtót is a PC-be illetve a laptopba tenni, meg nem lehet a célmeghajtót a klónozás idejére USB-n sem csatlakoztatni - a jelen esetnél lehet a leírtak alapján - , ellenkező esetben viszont felesleges azzal bonyolítani a dolgot.
"Egy 1GB pendrivera simán ráfér a Macrium, akár egy CD-re is."
Maga a Macrium Reflect WinPE / WinRE valóban, ellenben a mentésnél készített lemezképfájl már nem, utóbbi tárolásához szükség lehet egy X 100 GB-os vagy X TB-os belső / külső meghajtóra, hacsak nem egy nagyobb tárolókapacitású boot pendrive lesz ilyen célra használva - nem feltétlen ideális megoldás - , vagyis +1 meghajtóra a forrásmeghajtó és a célmeghajtó mellett...
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Doky586 #150686 üzenetére
Annyira nem értek hozzá. De itt jópáran klónozással csinálták, ha jól vettem ki. És én is klónozással csináltam pár évvel ezelőtt az ma berakott képeimen látható PNY SSD-re egy HDD-ről, és ez jól működik, és elsőre sikerült klónozással.
De azért megpróbálom, amit írtál. Mert minden megoldás érdekel. Lehetőleg jó megoldás
köszönöm.
Majd referálok. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #150295 üzenetére
Itt nem feltétlen maga az aktuális és egyben véglegesen verziójú (22H2) telepítő volt általánosan elavult, hanem a benne lévő Windows biztonság (Defender), a hírek szerint az utóbbi miatt lettek frissítve az ISO-fájlok Windows 10-nél és Windows 11-nél egyaránt, de ettől függetlenül is szokta időnként frissíteni ezeket a Microsoft. Ahol Windows 10-nél a Microsoft konzumer szoftverletöltő oldaláról jelenleg a
19045.2965
buildszámú ISO-fájlt lehet letölteni, ami a májusi KB5026361 számú "B" kumulatív frissítés telepítése utáni állapotnak felel meg.Az a júniusi meg valami egyéb lehet, ami júliusban már amúgy sem teljesen naprakész, mivel az jelenleg a 19045.3208 buildszámú. De ugye nem is feltétlen kell mindig full naprakész telepítő, bőven jó alapesetben most a
19045.2965
buidszámú is, aminél a telepítés után a Windows Update úgyis csak a legutóbbi "B" kumulatív frissítést (LCU) tölti le és telepíti, ami viszonylag hamar kész lehet. -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #150184 üzenetére
Ott más parancs kell.
Teljesen jól működik a certutil.exe powershellben is, hiszen egy külső programról van szó, azaz teljesen független a shelltől (powershell/pwsh vagy cmd).
A Get-FileHash egy powershell cmdlet, ami valóban előnyösebb lehet powershell környezetben, ha szükség van pl. a kimenetére. Ha csak maga a hash értéke fontos, akkor teljesen mindegy.
Végezetül a Get-FileHash esetén is quoteolni kell a szóközt tartalmazó útvonalakat, ellenkező esetben a shell ugyanúgy hibásan fogja értelmezni a kiadott parancsot. -
VGYke
addikt
válasz
Doky586 #150167 üzenetére
CMD helyett én a WindowsPowerShell-t használom.
Doky586 javasolta fájl ellenőrzőösszeg olvasására a certutil -hashfile X:\elérési út\fájnév parancsot.
Csak hogy nekem nem akarja érteni elérési útban a \Program Files (x86)\-ból az X86-ot.
Ok, átmásolom a fájlt egy másik helyre, ahol nincs x86, de akkor is érdekelne az, hogy a parancssor miért nem érti a létező mappa nevét.
-
VGYke
addikt
válasz
Doky586 #150165 üzenetére
Köszönöm! Ellenőrző összeg ellenőrzésére ez az online megoldás jó lehet?
No persze most nem tudom kipróbálni hogy működik e az online ellenőrzés, mert:
Mondjuk az ESET folyamatosan visítozik a fájl miatt, amire én folyamatosan a "Mellőzés"-t választom, de lehet hogy ennek ellenére ő blokkolja a hozzáférést? -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #150153 üzenetére
Azt amit ilyenkor logikusan érteni kell és amit most magad is leírtál, ami lényegében most is megtörténik.
A kérdező itt csak azt kifogásolta, hogy TC alatt az ISO-fájlon dupla kattintásnál miért a Windows fájlkezelője nyílik meg - ami ugye nem meglepő, ha eleve az az alapértelmezett program - , na de az nem feltétlen jeleni azt, hogy utána okvetlenül a beépített fájlkezelőben kell tallózni / másolni a fájlokat, mivel eleve adott a lehetőség a TC-ben is adott meghajtóbetűjelre kattintva hozzáférni a már felcsatolt ISO-fájl tartalmához. -
attiati
veterán
válasz
Doky586 #150081 üzenetére
Nahát, ez segített! Pedig ugyanezzel a verzióval próbáltam. Köszi
mindenkinek !
Vajon az volt a gond, hogy a saját win10 alól gyárott Macrium Rescue Mediat használtam és azt is hibásan készíti el?
Érdekes módon nem a pendriveom nevét viselő meghajtóról tudtam bootolni a Rescue Mediat, hanem a pedriveom neve + partíció 1 nevű meghajtóról.
Az is furcsa, hogy bootolás után egyből elkezdte visszaállítani az egyik image fájlt, pedig nem is adtam meg neki, hogy melyiket.
Éppen a legutolsó kezdi el visszaállítani?
Vagy azért erre esett a választása, mert legutoljára ezt akartam visszaállítani? -
válasz
Doky586 #149941 üzenetére
Nincs ms fiók egyikhez sem.
Notin szerintem home-nak kellene lennie inkább de csak egy win8 logó van az alján, a másik HP gépen biztosan Pro van.
USB-ről csak akkor bootol ha HDD van a gépben, írtam bios bug. Bár lehet más féle ssd-vel menne, de nem ér annyit az egész gép hogy vegyek bele másikat. (valami pentium 2gen procis) -
Krystal_s
addikt
válasz
Doky586 #149865 üzenetére
A legújabb free verziót használtam. Látszólag engedte és elkezdte a meglévő rendszerről (az egy Win11 home volt) az átrakást usb-re, de kis idő után állandóan leállt és hibát írt ki. Úgy emlékszem elsőre nem fájlrendszer miatt. Nem csináltam róla képeket, mert már azzal kiakasztott, hogy mennyire belenyúl a rendszer reg-be. Az nem zavart, hogy mikhez kért teljes hozzáférést, mert az normális ilyenkor, de 4-5 dolgot át is akart írni. Végül ott engedtem, de tudtam, hogy a fő gépemen nem fogom azt használni. Ezért nem foglalkoztam vele pontosabban.
Easeus os2go is csak részben free. Sima telepítőről engedné csak. Pedig az szimpatikusnak tűnt. Bár az is indított egy kedves folyamatot, ami a program leállítása után (pedig portable) még futott a folyamatoknál és magától nem állt le. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #149865 üzenetére
Hát a WinToUSB Change Logs alapján azért volt a 4.0 / 4.X verzió óta számos bugfix és fejlesztés, azt manapság már nem feltétlen kellene erőltetni...
-
Krystal_s
addikt
válasz
Doky586 #149861 üzenetére
Hasznos a leírásod a blogodban. Láttam pár érdekességet, ami még jól jöhet. El fogom olvasni.
(#149862) King Unique:
Itt a topik keresőben nem jött ki olyan találat Win to go-ra, amikor valaki azt írta volna, hogy xy programmal átrakta, konvertálta a meglévő rendszerét és jól működik.
Igaz írtad és linkelted, hogy akár működhet egy sima klónozással is, de az nem volt konkrétan biztos. Írtam csak később tudom azt majd kipróbálni.
Most pedig az előbb próba nélkül is megkaptam azt a választ, amit szerettem volna elsőre. Nincs is szükség ilyen wintogo programokra, mert még jobban működik sima klónozással.Win 11 és Linux van a másik gépen, amin próbáltam. Elég friss telepítés.
Win 10-11 már van olyan intelligens, hogy át szokta vizsgálni a a fájlrendszert magától is. Legalábbis én úgy emlékszem, amikor futtattam pár hónapja a Hibaellenőrzést, akkor futtatás előtt kiírta, hogy nincs probléma, de ha akarom elindíthatom külön is.
Én alapból kikapcsolom minden rendszeremen a Gyors rendszerindítást."Mármint 1 db meghajtón, 1 db SSD-n van 2 db Windows, amik ilyenkor alapesetben közös rendszerpartíciókat (SR / ESP, WinRE) használnak és abból akarsz te a 2 helyett 1 db Windowst Windows To Go célra alakítani, átmásolni a pendrive-ra? Az megint szép!
"
Igen
, mint írtam "Lehet a dual boot miatt." ez is lehetett a probléma. Win 11 és egy Linux...
A klónozás most már így elég biztosnak tűnik tordaitibi írása és tapasztalatai alapján. Ezzel megnyugtatott.
Kipróbálni nem lehet Pendrive-ra. Az SSD, amire menne, még a másik gépemben van... Szükségem volt pár biztos infóra mielőtt kiszedem. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #149861 üzenetére
A WinToUSB teljes funkcionalitású változata tudtommal eleve fizetős program volt és az nem újdonság, hogy teljes funkcionalitást a fizetős Professional és Enterprise változatok kínálnak, ellenben az ingyenes Free korlátozott működésű ilyen téren, bár alapvető Windows To Go létrehozáshoz elég lehet az utóbbi is.
Itt ami "érdekes", hogy a korábbi Free változatokban nem feltétlen volt annyi korlátozás mint pl. a mostaniakban, ezzel szoktak trükközni, terelni a felhasználót a fizetős programváltozat felé... -
-
Krystal_s
addikt
válasz
Doky586 #149800 üzenetére
Elhiszem, én még nem jártam így.
Ezért szoktam furcsának találni, amikor itt panaszkodnak, hogy 2 lemez van egy gépben és amikor kiveszi az egyiket, amin állítólag csak adat van, akkor nem bootol a Win.
Én ilyen esetekre írtam, hogy nem értem, ha egyszer telepítésnél megadja valaki, hogy melyik lemezre akarja telepíteni a Win-t, olyankor hogy kerül akaratlanul egy másik lemezre a rendszerindító.....Meg az ezt sem értem, amikor csak 1 db lemez van és azon külön van csak adatoknak is partíció, olyankor is gyakran olvasom, hogy ajánlott telepítésnél az összes partíciót törölni, azaz azt is, amint csak az adatok vannak.
-
Imi1981
veterán
válasz
Doky586 #149760 üzenetére
Érthető amit írtál és ugyan az amit írtam tegnap csak lehet nem jól fogalmaztam. Példa : a 3389 port a 8888- ra mutat! Külső hálózatból a 8888 portal érem el. A másik gépen 7777 és azzal érem el. És sikerült is! Pedig tegnap ezt már próbáltam és akkor nem jött össze! Most raktam erre a PC-re is ddns update klienst (noip) a másik PC-n meg free dns update kliens van. Lehet ez is számított vagy tegnap nem jól írtam végül a külső portszámot de most jó!
Több ddns szolgáltatást használok mert volt olyan, hogy valamelyik nem működött egy ideig.Kösz mindkettőtöknek a segítséget!
Ez így szuper! Mobilról egyszerűen a Windows távoli asztal a legjobban és legkényelmesebben használható. Igazodik a kijelzőhöz a felbontás ahogy forgatom a mobilt stb. Ezt jól megcsinálta a Microsoft. -
Imi1981
veterán
válasz
Doky586 #149755 üzenetére
Portnyitàs megy azzal nincs gondom (úgy szoktam ahogy írod,hogy kívülről más port szám irányít a megfelelő port számra). De amikor megváltozotattam az alapértelmezett portot azóta helyi hálózaton sem érem el a gépet távoli asztallal. Olyan mintha a távoli asztal csak az alapértelmezett port számmal tudna működni. Pedig a gépház /rendszer /távoli asztal /speciális beállításokban láttam ezt a megoldást.
Geth megpróbálom amit írtál.
Geth#149756
Arra gondolsz, hogy ugyan azt a portot két külön IP -re azzal a módszerrel amit Doky586 írt? Mert azt próbáltam már mielőtt ide írtam de úgy nem enged bejelentkezni. -
Imi1981
veterán
válasz
Doky586 #149681 üzenetére
Nem lenne rossz de mikor após mondja nézzem meg a gépét mert nem tud valamit és ott állandóan engedélyezni kell meg kódot beírni, hogy hozzaférjek az neki bonyolult. Akkor inkább marad a teamviewer csak az meg ios-on állandóan kilép 20 másodperc múlva időtúllépés miatt. Androidos mobilon nem csinálja de az nincs mindig nálam. A Windows távoli asztal tökéletesen működik csak ez a zárolt képernyőre lépés nem kéne. Ezt a gyorssegítséget nem lehet úgy beállítani hogy ne kelljen állandóan engedélyt és kódokat beírni? Úgy mint teamvieweren a felügyelet nélküli vezérlés (egy teamviewer fiókot használva)?
-
Imi1981
veterán
válasz
Doky586 #149679 üzenetére
Mi? Saját gépen próbálom jelenleg de jövőben át szeretnék állni a Windows távoli asztalra teamviewer helyett család gépein, mert nagyon stabil és jobban tetszik. Az viszont nem tetszik, hogy zárolt képernyőre lép mikor csatlakozok. Ezt nem lehet kikapcsolni sehogy?
Nem tudom milyen gyors segítség funkcióról írsz de engem az érdekelne amit kérdeztem. -
válasz
Doky586 #149551 üzenetére
Én csak a pdf-ről írtam, iletve linkeltem, mert lusta voltam begépelni és csak a gyakorlati használat alapján. Ahogy olvashattad is, egyáltalán nem vállalkoztam védeni az AVDH-s hitelesítést, mivel szerintem nem szabványos technológia (kicsi, sárga, savanyú félhitelesítés). Azonban egyre több eljárásban elfogadják az így "aláírt" dokumentumokat, senkit sem érdekel, hogy egy torzszülött.
Az eredeti problémára én is azt javasolnám, amit többen már megtettek, ha professzionális szolgáltatáshoz kell, fizessen a T. fórumtárs a hitelesítésszolgáltatásért. -
válasz
Doky586 #149543 üzenetére
Az alábbi linken részletesen leírják, hogyan lehet megnézni, ki az "aláíró" személy AVDH használata esetén. Ettől még igaz, hogy az elektronikus aláírás / tanúsítvány NEM a köznapi értelemben vett aláíró személyhez tartozik, az ő aláírói minőségét "csak" a NISZ tanúsítványa igazolja. Az AVDH egy furcsa, jogi fikción alapuló mutáns.
-
-
Doner
aktív tag
válasz
Doky586 #149446 üzenetére
Köszönöm ilyent még sosem csináltam.
Tehát akkor kuka az egész telepítés és kezdhetem elölről az egészet?
Bakker azt sem tudom hogy mi az a 1809, 21h2, 22h2 a Windows 10 én belül. Melyiket kell választani?
Build re nem tudok rakeresni mert nem fotóztam le milyen volt rajta amit vissza kéne tenni. Csak annyit tudok Windows 10 pro education
-
Krystal_s
addikt
válasz
Doky586 #149326 üzenetére
Köszönöm szépen ezt a verziót. 🤩
Az újabbak közül van nekem pár fajta, de valamiért nem látják az USB 3 külső házat/lemezt. Zavar, mert arra (is) szoktam a mentéseket csinálni, vagy visszaállítani...
A régebbi verziók látják az USB 3 lemezt, de az NVMe SDD-t, amin a rendszer van, azt meg nem. Már úgy volt kénytelen leszek telepíteni a programot, amit nem szeretnék, mert csak a Rescue-t használom....
Az általad megosztott verzió megoldotta a problémát. 🤗 -
válasz
Doky586 #149055 üzenetére
Ez igaz de így agyonvágta a FHD 1920x1080-t és lebutította 15-20 évvel ezelőtti felbontásra, a képarányról most ne beszéljünk.
ha neki így megfelel...
És egy ilyen hardver ha valamennyire normális, akkor többszöröse árban egy DVB-T2/C usb tunernek.
DrDobos
lehetetlen, a hdmi-n a laptopból, meg úgy egyáltalán minden számítástecnikai eszközből, settopboxból kifelé jön a jel.
A tévékbe meg jellemzően befelé megy vagyis nem tudod felvenni így. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #149045 üzenetére
A Macrium Reflect alapértelmezezetten "MACRIUM_PE" kötetcímkét hoz létre egy particionálatlan pendrive-ra WinPE esetén, de ha már létező és formázott kötet van megadva, akkor megtarthatja annak eredeti kötetcímkéjét.
A Rufus alapesetben az ISO-fájlból származtatja a kötetcímkét, ami az MCT-s ESD ISO-nál valóban "ESD-USB / ESD-ISO" lesz, ellenben a standard ISO-nál "CCCOMA_X64FRE_HU-HU_DV9".Egyébként jó volt a tipp, mert az MCT-s beállítás 1:1-ben megmaradt, azaz nemcsak a kötetcímke, hanem az
MBR | FAT32 | 1 db aktív partíció
séma is a nemrég mellékelt screenshot alapján. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #149043 üzenetére
Eleve látszik a mellékelt screenshoton, hogy "ESD-USB" a pendrive elnevezése, amit az MCT kreál, ami
MBR | FAT32 | aktív partíció
sémát hoz létre a pendrive-on. Ahol ha csak formázta a pendrive-ot vagy törölte a tartalmát, akkor nyilván maradt is az említett séma. -
Krystal_s
addikt
válasz
Doky586 #149022 üzenetére
Ha tudnám pontosan mire jó, vagy mikor szükséges a PPI (Physical Presence Interface), akkor nem foglalkoznék vele. Amúgy most inkább kikapcsoltam.
Nehogy így járjak egyszer egy BIOS frissítés után pl. TPM PPI 0 - white screen doesn't go away -
Krystal_s
addikt
válasz
Doky586 #149020 üzenetére
Köszönöm.
Akkor már csak azt kellene megtudnom, hogy hagyjam-e bepipálva azt a PPI Bypass for Enable Commands-ot, vagy inkább ne. 🙃
Ventoy-nál (új verzió) nekem ezt írta ki az egyik gép, pedig a programban ki van pipálva, hogy Secure Boot support. Csak úgy indult el, ha tiltottam BIOS-ban, vagy elvégeztem ezt a kedves műveletet. -
Krystal_s
addikt
válasz
Doky586 #149017 üzenetére
Nem tervezem, hogy valaha Bitlockert használjak. TPM-et sem szívesen, sőt Secure Boot-ot sem, mert nem szeretnék meglepetést. Pl. a jól ismert Ventoy pendrive-om, amit már sokszor használtam nem tudott bootolni, hibákat írt ki. Persze elsőre fel sem merült bennem, hogy a Secure Boot volt a gond...
Valahol azt olvastam, (lehet hülyeség) hogy egy sima BIOS frissítés után is gond lehet a TPM és azt külön kell frissíteni vagy mi. Nem szeretnék ilyennel foglalkozni. Secure boot még hasznos lehet, de a TPM-re szerintem nekem nincs szükségem. Nem tudom kikapcsoljam-e az egészet, vagy csak azt a PPI command-os részt. -
Krystal_s
addikt
válasz
Doky586 #148992 üzenetére
Eddig el sem jutott az alábbi műveletekkel, csak simán normál módban indította újra. Egyszer pedig csak fekete háttér volt és az egérkurzor.
msconfigból működik.
Viszont most egy nagyobb hülyeséget csináltam.Parancssorból lefuttattam az sfc /scannow-t, mert egy idióta oldal tanácsolta, és belejavított a jó rendszerbe. Aztán nem értettem miért, mert előtte Intézőből futtattam a Hibaellenőrzést és az nem talált hibát.
Aztán utána írták, hogy W10-en nem lehet így simán futtatni a az sfc /scannow-t, mert akkor valami régi képfájl alapján javít. Előtte futtatni kellett volna a DISM akármit...
"Before you hop in, however, always remember to run DISM before SFC because SFC uses the system image for repairs."Van rendszermentésem, de azóta elég sok dolgot állítottam.
-
-
válasz
Doky586 #148901 üzenetére
Szerintem Eszközkezelőbe tiltható ha tudod melyik az.
Vagy hardveresen,
Kokánypista módon meghasítod sniccerrel a vezetékét és a piros +5V szálba beforrasztasz egy miniatűr kapcsolót.
Nevetségesnek tűnhet de én így oldom meg évek óta egy usb hub és az usb tv tunerem ki-be kapcsolhatóságát a hordozható pc-men.Azt nem tudom, esetleg van-e mód adott usb port tápellátását os alól kikapcsolni.
-
válasz
Doky586 #148919 üzenetére
"nem tudják a routerük wifi jelszavát sem"
Nem kell megváltoztatni a router aljára írt jelszót és akkor nincs gond.
!!! ennyi... Ami egyébként lehet eleve olyan bonyolult is, hogy ember nincs, aki kitalálja, akkor meg minek megváltoztatni? /.g9cpXwl788Q jellegű jelszót megváltoztatom wifi1234-re azzal inkább veszítek, mint nyerek. -
válasz
Doky586 #148912 üzenetére
Ez arra való, hogy pár kattintással az összes böngésző, összes jelszavát eltudod menteni. Mikor a kedves felhasználó közli, hogy nyugodtan le lehet formázni a gépét újratelepítéshez, nem kell semmi, de te tudod, hogy 3 nap múlva úgyis telefonálni fog, hogy nem tud belépni az xy oldalra... ezt megelőzendő teszel oda neki egy jelszo.txt-t és a kedves felhasználó boldog lesz, és nem fog telefonálgatni.
Amúgy nem csak böngésző jelszavakra van nirsoft progi, hanem wifi, hálózati meghajtók, email beállítások, stb-re is. -
mexel
veterán
válasz
Doky586 #148727 üzenetére
Köszi! itt elvileg minden sablon, mindenkinek, ez a lényeg. Elvileg most fut egy Reboot Restore RX progi ami minden induláskor alapra teszi a gépeket, de ez törlésre kerül nem a legjobb megoldás.
Nem tudom ide való téma -e vagy a milyen program topikba, de azt kellene kitalálni majd hogy a gép elég sűrün, max pár naponta adott állapotba viszaálljon automatikusan. Azaz minden amit a használók letöltöttek, változtattak eltűnjön. -
mexel
veterán
válasz
Doky586 #148721 üzenetére
Igen, csak ugyanaz a chipset, pontosan megegyezik, a vga is, csak egyiknél pl asus másiknál giga. Alapból ez nem okoz gondot a winnek deriver szinten, ezt így értettem. Azaz nem AMD-s gép az egyik a másik meg inteles, és 6 generációs eltérések vannak.
De igazad van, eltérő gépek ahogy jeleztem is.
A kérdés leginkább a win aktivációjára vonatkozott, ennek fényében is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Battlefield 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen egeret válasszak?
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Tenda RX2 Pro Wifi6 Router
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest