- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
válasz
Kékes525 #98230 üzenetére
Hát nem tudom milyen oldalakat látogatsz és honnan szerzed be a "programokat" de nekem eddig egyik a kezelésem alatt álló gépen sem volt vírus. Mindegyikre elégséges a beépített. De megsúgok neked egy titkot de pszt! nem publikus! Az összes vírusirtó aminek van "próba" meg telepítést nem igénylő verziója találni fog valahol valamilyen file-t amit vírusnak, veszélyforrásnak, titulál! Ezt szépen el is távolítja jelezve a luzernek "na látod ez a legjobb" csak sajna ha ezt két gépen megcsinálod mindkét gépen ugyanazt fogja találni
DE ezután jön az igazi nyalóka mert foglalja a helyet/erőforrást időnként kékhalált is csinál, vagy letilja a hálózati csatolót.Aztán közben nyavalyog, hogy ugyan vedd már meg a fizetős verziót mert az aztán a világ netovábbja!
Erre a skizofrén hajlamú luzerek egyből ugranak és már költik is a pénzüket mert az biztosan tökéletes védelmet ad
De ugyanúgy egy "védett" rendszeren viszi el az adatokat. Igaz kárt nem csinál de mindent tudnak a luzerről...................
A beépített legalább csak egy helyre küldi az adatokat, -
mpo
veterán
válasz
Kékes525 #98193 üzenetére
A válaszokból az derül ki, hogy senki nem javasolja (helyesli) azt, amit csinálsz.
A vírusirtó topikban sem javasolják, hogy rakd fel, csak akkor, ha valami gyanús viselkedés van, aminek nem ismered az okát.
De pendrive-ról futtathatót is ajánlanak.
A PCWORLD és CHIP magazin idejében (ősidőkben) két CD-t adtak mellékletként, azokról sok mindent kipróbáltam, ma már nem tenném.
Ami ingyenes volt, az nem ért semmit, a fizetős meg nem kellett.
Már az MBAM-ot sem rakom föl, az is "megtréfált".
A Revo Uninstaller se kell, mert nem rakok föl fölösleges programokat. -
törölt tag
válasz
Kékes525 #98225 üzenetére
Sokadszor írod nem használod ezt se, azt se. Akkor minek rakod fel? Ráadásul ennyit. Az is ellentmondás egy kupac vírus és adware kereső ott van paranoiából, mégis mellette 7-8 db ki tudja mit csinál piszkáló. Egyszer kéne kibírnod tiszta telepítés után egyetlen ilyen tweaker és registry programot se teszel fel! Aztán ha úgy unalmas az élet, az említett mentésedből bármikor visszateheted a mókolt rendszert.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #98213 üzenetére
A képen látható program nagyon rossz. Egyrészt a "DLL törlése memóriából" nem arra utal, amit a tooltip ír, ráadásul elég magyartalan a fordítás: "Memória növekedése lapozófájl használat NTFS fájlrendszerben", másrészt egyáltalán nem magyarázza el, hogy mit művel. Az addig rendben lenne, hogy pontosan tudod, hogy mivel mit csinálsz, és ha kell, kézzel vissza tudod állítani, de ebben az esetben ez egyértelműen nem így van.
Ugyanígy a Shutup10 sem írja le sehol, hogy mit csinál, néhány pontban meg csak riogatja a felhasználót, hogy hasznosabbnak tűnjön (pl. Bluetooth-reklámok).
Az is jó, hogy naponta készül mentés a rendszerről, de ha nem azonnal okoz valami hibát, akkor honnan fogod tudni, hogy melyik mentést kell visszarakni?Én is csak azt tudom mondani, amit mások. Egy olyan hiba esetén, ami nem gyakori, először a telepített programokat próbálnám kizárni. A Windowst adminként nagyon könnyű szétbarmolni, és nagyon nehéz ezt utólag megfejteni. Ha pedig nem használod azokat a programokat, akkor inkább töröld őket.
Az UAC jogosultság-emelésnél jelenik meg, onnantól a programod rendszergazdai jogokat kap, törölhet, módosíthat rendszermappákat és beállításokat, plusz új folyamatokat is létrehozhat ugyanilyen jogokkal.
(#98203) Sub-ZeRo: Ja, az OldNewExplorer például csinált már érdekes dolgokat, a sötét témával nagyon szépen összeakadt valakinél, aztán az volt a kérdés, hogy miért fehér egy része az Explorernek, és mikor fejezik végre be...
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #98216 üzenetére
Ennek ellenére voltak olyan nyílt forráskódú programok, amibe valamilyen rosszindulatú kód került és csak nagyon későn vették észre.
Persze, de messze nem ez az általános. Nyílt kódnál legalább esélyed van arra hogy megnézd (és a hangsúly azon van hogy bárki megteheti) mit hogyan csinál egy program, én a munkám során számtalanszor hasznát veszem ennek, melón kívül is volt hogy egy torrentkliens pluginjében találtam hibát és (bár az adott nyelvben nem vagyok járatos) pontosan rá tudtam mutatni a forráskód egyetlen sorára ahol elcsúszott a történet, aminek az eredménye egy gyors javítás lettEzt esélytelen zárt kódnál megtenni.
Ráklikkelek és engedélyt kell adni a futtatásához, a felhasználói fiók felügyelet kéri, ez admin mód?
Bizony, ott adod meg neki, utána az adott process már akadály nélkül garázdálkodhat. Máskülönben nem férhetne hozzá a védett könyvtárakhoz, registry hive-okhoz (pl. HKLM).A telemetria témában én olvastam olyan cikket ahol bizony megnézték hogy amit a témában közöl az MS publikusan mennyire van átfedésben a valósággal (packet analyze, mitmproxy, transzparencia, stb), tehát konkrétan mi hagyja el a gépet. Az eredmény nem túl meglepő módon egyezés volt.
Sajnos bizalom nélkül elég hamar megállna a szoftveripar, de ezért mondom, hogy azért az adminként futó programok mindig megérnek egy szemöldökráncolást, főleg ha nem mutatja hogy mit csinál, főleg ha nem nyílt forráskódú
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #98213 üzenetére
A Windowsnál sem látod, hogy pontosan milyen cuccaidról ad információt a Microsoftnak és azt sem, hogy mikor mit csinál egész pontosan.
Egyrészt ne keverjük össze az OS-el együtt szállított dolgokat (OS része) és a külső programokat
Másrészt de, az MS ad eszközt amivel a megnézheted, hogy mikor milyen adatot közöl a telemetria, utána lehet nézni, soksok cikk született a témában.És ezt az összes programról el lehet mondani.
Mármint kivéve a nyílt forráskódú programokról.
De itt újból történt egy kis csúsztatás. Ugyanis amíg pl. egy Picardnál / Audacitynél / paint.net-nél nem zavar, hogy miket rak a registry-be, mert user módban fut csak, ergó nem is tud hozzáférni a rendszert érintő részekhez, addig gondolom a képen látható program már adminként fut és így bármit át tud írni.
Szóval van igazság abban amit írsz a megbízhatóságról, de én már csak olyan vagyok hogy sokkal jobban zavar, ha admin módban nem tudom mit csinál egy program, mint egyébként -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #98207 üzenetére
Az is lehetne költői kérdés, hogy mitől van az, hogy Neked szükséged van ennyi utility progira, és mit csinál rosszul az akinek ezektől mentesen sincs problémája
Amikor írod, hogy látod mit csinálnak ezek a progik, ez alatt azt érted, hogy szépen kilistázzák pl. a reg kulcsokat amikhez hozzányúlnak? Mert ha nem, akkor nem pontosan értem hogy mit látsz, vagy esetleg procmonnal kimentetted miket írkálnak át?
Ha esetleg kiderül, hogy valami shell ext miatt zuhan össze az explorer, talán érdemes lesz átgondolni, hogy mennyire látod mit csinálnak ezek a programok. -
törölt tag
válasz
Kékes525 #98207 üzenetére
Egyet tudok érteni az előttem szólókkal. Baromi feleslegesek és károsak a tweaker progik. Egyébként a 8 féle security cuccnak sincs sok értelme, de ha ettől biztonságban érzed magad, akkor hagyd meg.
Nálam WD fut, böngészőben nulla kiegészítő, vírust kb. xp-ben (vagy lehet egyszer 7-ben is) szedtem össze, azóta semmi.
Te is a tudatosabb felhasználók közé tartozol, szerintem egyből levágod, ha gyanús fájl akar a gépedre menni..
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #98205 üzenetére
Az rendben azt mondod csak olyan részét használod, ennek a másik oldala ez: amikor elém hoznak egy ilyen ismeretlen gépet hogy valami gond van és meglátom a registry takarítókat és tweakereket rajta mint nálad, akkor időigényes nyomozás és kérdezgetés helyett én is tiszta lappal kezdenék, vagy minimum új user fiók. Mivel az esetek többségében egy ilyen 3rd party program kavar be.
-
válasz
Kékes525 #98205 üzenetére
Mondjuk a Utility csoportból vagy 5 programot tudnék mondani, de nem írkálom le egyenként mert megyek melózni. Olyan felesleges dolgok és csak a rendszert kúrják el, hogy öröm nézni.
A Vírusírtók is hiába futnak, úgy beleírják magukat mindnehova, hogy öröm azt is nézni. Főleg úgy, hogy 1 darabot szoktak felrakni, mert ha több van fent, akkor összeakadhat. Nálam volt ilyen még 7 alatt is, így szerintem felesleges, de mindenki el tudja dönteni hogy vágja haza a rendszert.
De ne fogd vissza magad, fikázz csak bátran.
Nem fikázok, csak aki ennyi sz@rt felrak,(elnézést kívánok de ezek a programok azok) használja és bezuhan a rendszere az a rendszerben keresi a hibát. Lásd te is az MS-hez fordulsz mikor nem a rendszerben van a baj, hanem amiket használsz.
Olyan érdekes, hogy én a gyári beépített vírusírtóját használom, az mbammal és ilyen hibát még nem is tapasztaltam, hogy az explorer kihalna. Minden indulás után.
Jah és tweak programok sincsenek fent és köszöni a rendszer, a 1709-es verziótól így használva nem volt ilyen bajom, valószínűleg nem is lesz. Érdekes...
Tudod miért? Mert xp meg 7 alatt megtanultam hogy az ilyen programokat pont el kell kerülni és nem lesz semmi baj. De már most jössz azzal, hogy ezeket mind vissza lehet állítani stb, stb. Jah, pont ugyan úgy ahogy most el van baszva a rendszer a sok felesleges dolgokkal.
Egyszer próbálnád ki, hogy szűz rendszert használnál vagy 2 hétig, semmi ilyenet nem raknál fel nem lenne vele bajod.
Mindegy, hajrá, jó beszélgetst az MS ügyfélszolgálatával! Én meg simán használom a gépet minden hiba nélkül. -
törölt tag
válasz
Kékes525 #98198 üzenetére
Valószínűleg meglátta a barna ablakaid, a rengeteg telepített és kitűzött programod, a másik start menüt, és hogy még az óra sem úgy néz ki, aztán az a legegyszerűbb.
De az jó, hogy bárkivel foglalkoznak. Sokszor olvastam itt is, hogy OEM rendszer esetén semmit sem segítenek. Állítólag.Más:
Ha valakinek gondja van a rendszerrel, gyaníthatóan rendszerfájlok sérültek, és nem tudja helyrehozni, akkor lehetőség van javító upgrade-re is. Ez lényegében egy azonos kiadásra történő frissítést jelent, elég iso-ból elindítani a telepítőt.
Ha a kiadás és a nyelv megegyezik, akkor a felhasználó fájljainak és programjainak megtartása mellett lecseréli a rendszert a háttérben. -
törölt tag
válasz
Kékes525 #98187 üzenetére
Nem. [link]
Fájlok megtartása: A felhasználói fájlokat nem törli, de minden telepített programot és drivert igen, plusz a beállításokat is visszaállítja. Tehát lesz egy frissen telepített rendszer, tele személyes fájlokkal.
Minden elem eltávolítása: A felhasználói fájlokat is törli, kérésre nullázza a meghajtót, hogy nehezebb legyen visszaállítani a fájlokat. Tehát lesz egy üres, frissen telepített rendszer.
Ha egy driver okozza a problémát (amihez önmagában nem kéne újratelepíteni), akkor bármelyik opció elvileg megoldja.
Természetesen a tiszta telepítés is.A rendszer alaphelyzetbe állításának sikeressége attól függ, hogy lett-e valami olyan törölve a rendszerből, amit nem lehetett volna, vagy felül lett-e írva olyan fájl, amit nem kellett volna (mint mindig, a témázó megoldások jó példák). A rendszerappok teljes törlése sokszor megakadályozza, mert nem tudja honnan visszaállítani őket.
-
-
-
-
-
-
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #97998 üzenetére
Ezt próbáltad már?
1. Click the Start button.
2. In the “Search files and Programs” box, type %appdata%\Microsoft\mmc and press the Enter key. The File Explorer window should open.
3. Delete the files in the folder, or move them to another folder like I did just in case I was reading bad advice.
4. Try to open Event Viewer again. -
válasz
Kékes525 #97719 üzenetére
"Ha normál zenei lejátszásra gondolsz, akkor nincs különbség. Azonban a jogok nem a normál, általános használatra vonatkoznak."
Akkor OK, köszi!
(#97717) Geth "a disk cleanup igencsak máshogy viselkedik adminnal indítva"
És tényleg.
A PowerShell után ez ma a második alkalmazás, aminek funkcionalitásában sem mindegy az indítás mikéntje. És ki tudja, mennyi van még. Fene se gondolta volna ezt még reggel...... -
Döglött Róka
veterán
válasz
Kékes525 #97507 üzenetére
NE olvass bulvarcikkeket.
Windows 10-en mindem frissites kumulativ. Nincs masodik nagy frissites, mindegyik kumulativ. Annyi tortent hogy ez kesett egy hetet (3C lenne amugy).
A servicing stack magat az update folyamatokat erinto binarisokat frissiti, ha megnezed a hivatalos update historyt akkor eleg az ott leirtakat vegigolvasni es minden vilagos lesz
Windows 10 Update History
Egyebkent frissitesek megnezese: powershell -> get-hotfix. Talan ez a leggyorsabb modja.
-
zolee001
őstag
válasz
Kékes525 #96172 üzenetére
Ember nem tudja fejböl a registry beállitásokat de barátunk a google és a MS megfelelö site-ja ahol pontosan vagyon dokumentálva és buherlás elött illik egy back up-ot késziteni amennyiben valami félresikerülne
Ezzel a modszerrel az ember tudja mit állitott el és vissza is tudja tölteni az eredeti kulcsot ellenben a tweaker maszlagokkal amik ki tudja mit müvelnek a rendszerrel már a telepitése során is. -
Döglött Róka
veterán
válasz
Kékes525 #96096 üzenetére
Megint takoljunk vakon hibakereses helyett valami dzsunkaszoftverrel.
@majkimiki: NMI-t kell kuldeni a gepnek amikor nem kapcsol ki, full dump es megnezni debuggerrel. Laikusnak maceras lesz, de ha gondolod megnezem.
@King unique: Az ms nem ajanlja a klonbol visszaallast, en inkabb csinalnek egy sysprepelt imaget ha valakinek mindenaron az otthoni os mentese a hobbija.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #96041 üzenetére
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Colors
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\Colorsja bocs most jövök rá az enyém szerintem nem default
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #95816 üzenetére
Tesznek bele pl. bővített Windows Defender Advanced Threat Protection funkciókat és a következő 19H1 build új sandbox funkcióját.
"Windows Sandbox is a new lightweight desktop environment tailored for safely running applications in isolation. How many times have you downloaded an executable file, but were afraid to run it? Have you ever been in a situation which required a clean installation of Windows, but didn’t want to set up a virtual machine?"
(ez éppen otthoni verzióra is hasznos lenne az aláhúzott szituáció miatt)
-
válasz
Kékes525 #95816 üzenetére
"
semmiértelme a Pro-nak otthonra."Talán a semmi túlzás, de valóban nem sok...
Remote Desktop kliens van a Home-ban is..! csak szerver nincs.
Azaz az otthoni Home alól el tudom érni a munkahelyi Pro gépet.Frissítés halasztás: van aki alig várja hogy megjelenjen az új verzió és azonnal fel is teszi. Nem halasztgat. Otthon ez a gyakoribb, cégeknél szokás inkább halasztgatni.
Bitlocker működik a Home-ban is, de létrehozni (D E stb meghajtón) egy aktiválatlan WinToGo Pro is megteszi.
Csoportházirend jellemzően felesleges vagy megoldható registry-állítgatással is a feladat.
-
-
junior11
veterán
válasz
Kékes525 #95822 üzenetére
Állítólag a csoportházirend benne van a Home verzióban is, csak inaktív, régebben aktíválni lehetett, nemrég próbáltam, de már nekem nem sikerült (kíváncsiságból a Windows Defender beállításaiba akartam belenézni). Amúgy látom, elég parázs vita alakult ki srácok, így vasárnap délutánra
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Kékes525 #95807 üzenetére
Nem beképzelt vagyok, elég végignézni a hozzászólásokon. BSOD-nál a "szakik" vaktában lövöldöznek ahelyett hogy nyitnának egy debugger-t.
De ha gondolod belemehetünk a Windows Internalsba, hogy kiderüljön ki mennyire ért hozzá@twofatcat : Örülj neki, attól még semmi értelme a Pro-nak otthonra. MSDN előfizetőként sem használok Pro-t az itthoni gépeken, mert hülyeség.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #95788 üzenetére
Az Insider program nincs szem előtt, keresni kell. Eddig magyar, innen angol. Le van írva, hogy mi ez, és hogy visszajelzést várnak. Tehát nem lehet véletlenül belépni, nem lehet összekeverni a végleges kiadásokkal, nem tölti le az MCT, ezt szándékosan keresni kell, és el kell fogadni a feltételeket a programba való regisztrációhoz. Nem hülye, de ehhez hülyének kell nézni valakit
Külön kell választani azokat, akik tesztelnek, és akik csak azért rakják fel, hogy az újdonságokkal idő előtt szórakozzanak. Mindkettő csoporttól kap a Microsoft bőven visszajelzést a rendszer által, csak utóbbi nem veszi komolyan a tesztelést, nem használja a Feedback hubot. Ha szerinted mindezek ellenére lehet véletlenül nem tesztelni, akkor nem fogunk egyetérteni
-
-
válasz
Kékes525 #95761 üzenetére
"Az insider programban részvevőktől nem várható el, hogy..."
Pedig ők pont ezért csatlakoznak az insiderekhez. Ha nem értik meg hogy ez azért van hogy teszteljék, ne csak használják, az őket minősíti, szégyellje magát az az insider iki nem képes havi 2-3 hibát bejelenteni.. A bejelentés nem egyenlő itt a fórumon való panaszkodással. -
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #95761 üzenetére
Szerintem ez így akkor az MS hibája. Saját kútfőből is nyilvánvaló, hogy ha kvázi "amatőrökre" is bízzák a hibák jelentését akkor ez együtt jár a megszaporodó és nehezebben értelmezhető visszajelzésekkel.
Annyit kellett volna, hogy a beérkező bugok rendszerezésére (csoportosítása, egyszerűsítése stb.) annyi embert felvenni amennyi elbír velük. Sőt ez alacsonyabb IT tudású emberek is végezhették volna akik tegyük fel magát a problémát nem tudták volna megoldani de a rendszerezéséhez értenek.
-
válasz
Kékes525 #94899 üzenetére
Oké, elhiszem, de mivel nekem a sima indexelés is ki van kapcsolva ( az 1T adatvinyómon becsukott szemmel találom meg amit keresek, programok és szolgáltatások között a Classic Shell eddig mindent megtalált pár betű beírása után), igazán örülök hogy neked bevált, milyen fasza kis program és használd egészséggel.
Nekem is vannak favoritjaim, pl. 1by1 17 éve de azért nem védem foggal-körömmel ha másnak esetleg a Foobar jön be mp3-ra. -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #94899 üzenetére
NTFS indexinget használod?
Mert az még mindig az NTFS MFT nyálazza át, azért ilyen szélvészgyors.
(Azért írom hogy mindig, mert egyrészt ezt egyszer már átbeszéltük, másrészt ha már ennyi ömlengést kell olvasnom egy 3rd party programról, azért az esetleg létező árnyoldalakat is le lehetne ám írni)
Engem inkább az érdekelne, hogy megoldódott-e már az a probléma, hogy az MFT használat miatt gyakorlatilag sz*rik az ACL-re, és pl. simán kilistázza más userek (esetleg privátnak szánt) filejait?
Vagy ha nem oldották meg, akkor vajon ki volt olyan jószívű, hogy kivette az erről szóló figyelmeztetést a progi wiki oldaláról? -
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #94895 üzenetére
"Mert elotte orakig indexel a hatterbe."
tordaitibi (#94878)
Ja, konkrétan 6 perc alatt hozta létre: [kép] [kép]
Látható, hogy az index fájl a telepítés után (lásd a könyvtár készítés dátuma és az indexfájl kiírása) 6 perc alatt jött létre. Ez tényleg órákig tartott.
Az Everythinget a Revo Uninstaller Proval teljesen leszedtem és újra telepítettem. A Revo minden fájlt, amit az Everithing létrehozott, törölt.
"How long will it take to index my files?
"Everything" only indexes file and folder names and generally takes a few seconds to build its database.
A fresh install of Windows 10 (about 120,000 files) will take about 1 second to index.
1,000,000 files will take about 1 minute."
-
mista_cool
csendes tag
-
-
Sada1
csendes tag
válasz
Kékes525 #94804 üzenetére
Szia Kékes525,
1. Eset Online Scanner talált dolgokat, de inkább a kéretlen kategóriában. Szvsz. nem jelzett kritikus problémát.
2. HDS about 2HDDs: "A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem." A HDD-k az érintettek az adatvesztésben.
3. Futtattam a lemez ellenőrzést, hibamentes végeredménnyel. Azonban korábban a lemeztulajdonságokból futtattam ezt, de ott se rémlik, hogy talált volna hibát. Ha korábban mégis lett volna FOUND könyvtártartalom arról lekéshettem a CCleaner automatizált futtatása miatt.
A magam részéről kéretlen és kellemetlen OS szolgáltatásra gondoltam, hiszen az érintett videóim, lemezképeim, telepítőim "speciális" fajtáit érintette a kinullázódás és a fájlnévből is következtetni lehet annak tartalmára. Bár lehet, hogy csak paranoiás vagyok.
Üdv. Sada
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #93437 üzenetére
Kb. egy hete megszűnt a hibaüzenet. Ez segített: Reliability monitor & event viewer error for 9NCGJX5QLP9M 9ND94HKF4S0
"Here is how I stopped the error and it was quite simple, see if it works for you...
C:\Windows\System32\config\systemprofile\AppData\Local\Microsoft\InstallAgent\Checkpoints is where I found the 9ND94HKF4S0Z.dat and 9NCGJX5QLP9M.dat. I removed them and only them to a folder I created on my desktop and waited for the error to reappear and it did not. It's been 24 hours so I'm hopeful this resolved the problem. This was not a problem with windows updater. I hope this works for you.If someone knows why they should not be removed, Please write to me before I delete the desktop folder."
A megadott helyen én csak a "9NCGJX5QLP9M.dat" fájlt találtam. Ezt kimásoltam (pontosabban mozgattam) egy ideglenes helyre 6 napja és azóta megszűnt a hibaüzenet. Ha holnap sem jelentkezik semmilyen hiba, akkor törlöm a fájlt. Állítólag ha frissítem az Intel VGA drivert, akkor meg kell ismételni a műveletet, kivéve, ha javították a hibát.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #93638 üzenetére
Ja ne is említsd múlt héten vakartam le apám kollégájának gépéről. Lelkendezett utána fürgébb a boot és netezés és nem zaklatja. Olyan mélyen berágta magát a Windows-ba, nem is a normál uninstalljával hanem csökkentett mód alól külön avast remover kellett hozzá.
Ha félsz a Windows-tól használj MS-DOS-t. Nem kell hozzá Ccleaner és Avast, nem kell félned a telemetriától, van rendes dark mode is!
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #93624 üzenetére
Amúgy semmi baj sincs a Ccleanerrel. -> ez így költői túlzás
Mindenkinek a magánügye, hogy használ e ilyeneket e vagy sem. -> az van gyakran a "szar a Windows mi lehet a baj" kezdetű történeteknél, utólag kiderül beletúrt a rendszerbe a delikvens ezekkel az "optimalizáló" progikkal anélkül tudná mit jelent miket pipált be. Aztán hibajelentéskor, segítségkéréskor nem azzal kezdi takarított és tweakelt hanem úgy "szar a Windows mi lehet a baj?" Arról nem is beszélve amióta az Avast bloatware cég megvette milyen bakik, adatgyűjtésről, problémák voltak.
A Microsoft kifejezetten nem ajánlja ezeket és úgy hallottam fontolgatják bevezetnek figyelmeztető értesítéseket az ilyen programok ronthatják a Windows-t. Mert elegük van abból user pucolgat aztán hiba esetén szar a Windows-t kiabál.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Kékes525 #93572 üzenetére
Hát figy, ha mélyebbre akarsz ásni akkor arra az üzenetre keresel rá amit a windowsupdate.log-ban látsz. Ha még mélyebbre akkora CBS.logs-ra. De azt nem akarod.
Egyébként ezen a fórumon biztos nem találsz ilyen problémára megoldást előbb mint egy angol nyelvűn mivel itt sokkal egyszerűbb dolgokkal jönnek, illetve ha lett volna már jelezték volna.
Itt a napi 20, "hogyan kell Windowst telepíteni a.k.a. lusta vagyok utánaolvasni" problémánál érdekesebbet ritkán találni, max heti egyszer.
-
zolee001
őstag
válasz
Kékes525 #93556 üzenetére
Csak probálunk segiteni másoknak a problémák megoldásában,erröl szol(na) egy forum,támpontokat tudunk mondani mert távolbol,nem ismerve a software,hardware környezetet.
A Te esetedben világosan kiderül mi a probléma forrása,Döglött Róka felhivására csak nagy sokára töltötted fel a logokat.
Részemröl ennyit tudtam hozzáfüzni,intel foruma valamint pc gyártók forumai is tele vannak ezzel a hibával ami nem befolyásolja a rendszer müködését
Amennyiben trollkodás akkor talán oldd meg magad a problémát avagy szakember sacc/kb 6000 ft +áfa munkaoráért megoldja -
Döglött Róka
veterán
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Kékes525 #93552 üzenetére
Teljesen jó a topik keresője, csak tudni kéne felismerni a problémát, elolvasni a hibaüzenetet, leírni ha kérdés van.
Amitől a falnak megyek az a "Mi lehet a baj" zárás.
Az emberi faj lusta, én értem és ez rendben van, ez viszi előre. De hogy ne értelmezze az olvasottakat és csak write-only-ban próbáljon meg hibákat megoldani az már fáj.
Ugyanez igaz jópár emberre akik segíteni próbálnak, sokan fel se teszik a megfelelő kérdéseket mielőtt mondanak valami "megoldást", erre ékes példa volt mondjuk ez a javaslat (valójában hálókártya driver volt). -
zolee001
őstag
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #93421 üzenetére
Néhány hasznos:
Settings/Gépház be lehet kapcsolni a több helyes vágólapot, beillesztéskor Win+V (megszűnik a felülírtam a vágólap tartalmát baleset)
kisegítő lehetőségeknél a Win+Shift+S kombót (Snip & Sketch képmetsző) lehet a billentyűzet Print Screen gombra állítaniNéhány bug:
ha értesítések nem jönnének, gépházban a háttérben futó appok engedélye kapcsolót ellenőrizd ki-be
az értesítési sáv néha baloldalon bukkan fel és ugrik jobbra a helyére és még egy-két UI glitch -
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #93299 üzenetére
Ezeket az információkat találtam róla: Windows 10: ‘Zuverlässigkeitsupdate’ KB4023057 (6.9.2018), Win 10 ver 1803 KB4023057 keeps wanting to install but fails?, Windows 10: Zuverlässigkeitsupdate KB4023057 (16.1.2019)
A lényeg: "Microsoft lässt seine Nutzer also ziemlich im Dunkeln, was genau an Zuverlässigkeit verbessert werden soll." Elég szomorú. Adalék a tegnapi beszélgetéshez a Windows 10-ről...
A Google translate elég érthetően lefordítja...
-
Brandynew
őstag
válasz
Kékes525 #91014 üzenetére
Az az Edge-hez tartozik tudtommal. A vezérlőpultban elvileg kell lennie egy Flash menünek, és ott le tudod tiltani a frissítést.
Így meg elvileg tudod törölni:
<UVKCommandsScript>
<SDelete>
C:\Windows\system32\Macromed\Flash
C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash
%appdata%\Adobe\Flash Player
%appdata%\Macromedia\Flash Player
C:\Windows\system32\Macromed\Temp
C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Temp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged