- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
válasz
t72killer #20718 üzenetére
"A #3-as pont nettó b&romság, hogy válna melegebbé a CPU/VGA, ha a proci/GPU a legmelegebb tétel a rendszerben? (Mi melegítené tovább, ha nincs áram+terhelés?)" - Ez igaz lenne, ha egy koherens hőmérsékletű cucc lenne az egész CPU, csakhogy nem az, a höelvezetést segítő kupak+paszta+borda+venti biztosítja, hogy a kupak elfogadható hőmérsékletű legyen, így az egy vagy épp több mag által keletkezett hőt elvezesse, az a proci egyéb részeit ne melegítse túlságosan. Ha leáll a venti, akkor rosszabb lesz a hőelvezetés, és a magból még terjedő hő a környezetét melegíti. Lehet, hogy a jelentősége mínusz végtelen, de ezt max. az intel/AMD tervezőmérnökei tudják megmondani, Te biztos nem. Nettó baromságnak nevezni meg igen bátor cselekedet, megint csak zsigerből, gondolkodás nélkül.
-
worxland
addikt
válasz
t72killer #20702 üzenetére
Hol mondtam, hogy folyamatosan kellene mennie? De ha folyamatosan megy, akkor se terheli a rendszert. (céges gép, i5-3470, 12 napja van bekapcsolva, a speedfan.exe ezalatt 15 másodperc! CPU időt és 1,8 mega memóriát használt)
1. Ha az Afterburner OK, mint segédprogi, akkor mi kifogás a Speedfan ellen?
2. Az AIDA64 nem fog több okosat mondani, mint a Speedfan. A HDS nyilván specializáltabb és jobb, de nem is azt akarja a Speedfan leváltani.
3. Nem vagyok hűtési szakember, de nem is a limit fölé kerülésről beszéltem. Elég, ha a forró proci/VGA felett megszűnik az aktív hűtés, és a passzív borda nem tudja olyan jól hűteni, ezért még melegebb lesz, mint eredetileg terhelés alatt. Ha más nem is történik, a paszta nem köszöni meg neked a bánásmódot. Azt meg nem mindenki szereti havonta vagy akár évente újrakenni.utószó: nem vagyok az SF felkent papja, nem is akarom túlzottan védeni, de ha van egy kivételesen jó segédprogi, azt (és a használóit) kár ész nélkül e-f@szozni zsigerből.
-
Feri1977
senior tag
válasz
t72killer #20385 üzenetére
De hát ez az, hogy én ilyennel nem találkoztam! Simán felmegy 3 terrásra is a 8.1 egy nem uefi-s biosos alaplapnál, nem értem ezt, mi ez a csinnadratta a téma körül! Nem kell hozzá! Telepítettem 3 terrásra nem uefi-s biosos alaplapra win 8.1-et és 10-et is, simán ment, semmi varázslás ilyen meg olyan telepítő készítés stb. nem kellett!!
-
yanna
addikt
válasz
t72killer #20181 üzenetére
Windows 7 - UEFI Install Fire/SOUL/CD leírása alapján nálam működött.
-
-
svgyula
addikt
válasz
t72killer #19729 üzenetére
Ezen már régen túl vagyok! Csak az a ~600 könyvtár a 1,6TB partición nem egy 5 perces mutatvány ugye? Ezért kellene valami amivel az egészet fel lehetne szabadítani! A zenéket nem játszik le mert a program számára egyenként fel kell szabadítani a könyvtárakat! Ez eddig egyetlen telepítés után se volt! Még akkor sem amikor a win10 első verziójáról visszarakta a win7-re. SŐT mivel a visszarakás után egy fos lett a win7 újraraktam és akkor is elérhető volt minden. Ez csak a Win 10 alatt van. DE megy vissza a win 7 és akkor is a win 10 és az MS hibája! Majd ha a te képeidet megy a családi videókat is letiltja az idióta rendszer egy másik partición akkor mond azt, hogy a te hibád és nem a rendszer hibája! Mindezt úgy, hogy az xp-időből is vannak könyvtáraban, képek, videók. Eddig semmi gond nem volt csak most ez azért kicsit több mint érdekes!
-
Kernel
nagyúr
válasz
t72killer #19684 üzenetére
A beépített megoldás lemezképeket készít, partíciókról. Egyszerre többet is lehet választani, de kötelezően beleveszi a Windows-partíció mellett azt is, amelyiken az indítófájlok találhatók. Ha az nem közös.
Neked viszont szektorszintű HDD-másolatra lenne szükséged. Erre sokféle klónozó program alkalmas, akár egy diskeditorral is elvégezhető, csak azzal inkább offline.
Élő rendszeren belül indítva működik például az EaseUS Todo Backup Free.
Clone menüpont, HDD-k választása, "Sector by sector" opció.
A próba kedvéért 120-as SSD-t elkezdtem tolni egy 250-es HDD-re (nagyobb lehet a célmeghajtó, kisebb nem, a felesleg particionálatlan marad).
Nem vártam ki a végét, leállítottam, szektorszinten baromi lassú, de látszólag működik.
-
svgyula
addikt
válasz
t72killer #19628 üzenetére
Szia! Ez azért érdekes mert a legenda
szerint gyorsabb lett a rendszer(nálam lassabb) mint a win 7. Na meg az az idióta aki leírta a minimális gépigény
az előtte biztosan kereste a gyógyszereit amik elgurultak!
Meg utálom azt, hogy a másik meghajtón állandóan kizár a könyvárakból. Nemképes levenni az írásvédelmet. eddig soha nem volt ilyen. Egy csomó program nem indul el mert nem kap hozzáférést. Újraíndítás után megint ugyanaz a sz@r fogadHiába oldom fel nem jegyzi meg
-
westlake
félisten
válasz
t72killer #19600 üzenetére
Nem bonyolult. Ha valóban vannak backdoorok a Windows 10-ben, akkor csak fel kell venni a játékok eredeti .exe-jét egy adatbázisba (SHA1), majd amik nem egyeznek ezzekkel, instant delelte. Poén lenne.
Nem is merek belegondolni, mi pénzeket fizetnének a kiadók, ha a M$ megjátszaná ezt. Boldogan tömködnék a M$ zsebét. -
Apaxp
senior tag
-
vg
addikt
válasz
t72killer #19427 üzenetére
Semmi értelme ennek se. Ha a hatóság ki akarja deríteni milyen oldalakat nézel, milyen levelekez írsz, egyáltalán mi a fenét csinálsz a net-en, akkor az ISP-nez fog menni, akinek olyan szinten pontos nyilvántartása van a netes dolgaidról, hogy el sem hinnéd. Nem a vindóz hátsókapudra fognak menni.
-
-
válasz
t72killer #19367 üzenetére
Van, mert ha egérrel használom, akkor egy Razer egér van hozzá, fent van hozzá minden driver és szoftver, semmit nem segít. Ha törlöm, akkor se jó, meg ha nincs csatlakoztatva és a tapipadot használom, akkor azzal is ugyan úgy akad. Touchpad driver törlése, touchpad letiltása, egér kihúzása, a világon semmit sem változtat..
Semmi nem segít, csak ha törlöm a kérdéses frissítést, amit már 3x volt szíves rámerőszakolni a MS..
-
Pala
veterán
válasz
t72killer #19222 üzenetére
"Ami zavar egy kicsit a progi címében a "temporarily prevent" kitétel, ergo amit leselejteztél lehet idővel visszajön."
Nem, ez driverekre vonatkozik (en csak a progi miatt linkeltem ezt az oldalt), hogy egy adott verzioszamu drivert tudsz vele elrejteni, de amint megjelenik WU-en egy ujabb, akkor azt megint el kell rejteni. Ezert irtam, hogyha manualisan frissitgeted a Windowst, akkor mindig elotte kell lefuttatni a fenti alkalmazast. Megnezed, milyen uj updatek vannak, elrejted, ami nem szimpatikus, aztan mehet a frissites a Gephazbol (vagy hogy a szoszbe hivjak, mar 10 eve nem hasznaltam magyar rendszert). Igy mindig kizarolag az telepul fel, amit szeretnel, legyen szo akar driverekrol (amiket en soha nem telepitek Windows Update-en keresztul), biztonsagi frissitesekrol, akarmirol.
-
Pala
veterán
válasz
t72killer #19215 üzenetére
Windows Update Show and Hide progival elozetesen el tudod rejteni azokat a frissiteseket, amiket nem szeretnel telepiteni. Utana csak azokat szedi le es telepiti fel, amik rejtetlenul maradtak.
Ez mukodik ugy is, ha a group policy editorban total letiltod az automatikus frissiteseket (en ezt a verziot valasztottam). Ez meg magat a frissitesi szolgaltatast nem lovi ki, csak az automatizalast szunteti meg teljesen (hal' istennek).
-
semetka
őstag
válasz
t72killer #19171 üzenetére
Hát nem tudom, amióta megvettem az SSD-t AHCI módban telepítettem a win7-et többször is és nem volt gondd. Kaptam egy sráctól egy választ, az azt írta hogy a win telepítő kavarta meg az MBR partíciókat. Adott egy leírást hogy kell pl Ubuntuval megcsinálni, de töröl mindent a meghajtóról ezért még nem csináltam meg
Amikor clean istanll-t csináltam, telepítő elindult utána mikor újraindul a gép és jött az AHCI ellenőrzés és ott nem megy tovább
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
t72killer #19134 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem tudok rá mást telepíteni, mit gondolsz miről írogatok?
Az IE11 is működik, de a korábbi Explorert le tudtam tölteni, és újra telepíteni. Az Edge telepítő állományát még nem találtam meg.
Azért bosszantó, hogy minden kötelező frissítés után meghibásodik az Edge. Ha nem tudnak valamit normálisan megcsinálni elsőre, miért nem várhatom meg a tapasztalatokat a frissítésről. Azért korábban sem ment ritkaságszámba egy-egy hibás MS frissítés.
Azért most nagy kapkodás lehet odaát, még ha az igazság odaát is van.
SSD nélkül 17 másodperc az asztal, igaz a víruskergetőt még utána töltögeti be, és még jó darabig szutyakol. -
Sdi
addikt
válasz
t72killer #19114 üzenetére
"2. Miért, xp-nél se emlékszem jelszó nélküli opcióra. netplwiz, beállít, csókolom."
Sosem használtam jelszót, sem XP, sem Vista, sem Win7 alatt, miért is kell ezt erőltetni ?
Az insider verzióm most is csak jelszóval működik, a Win7-ről frissített szerencsére átvette annak a beállításait, így nem kér. -
törölt tag
válasz
t72killer #19114 üzenetére
1, Nem Linux, de nem is OSX.
Egyébként már a 7-tel kapcsolatban beírtam valahová, hogy a Microsoft olyan lesz mint az Apple, rossz értelemben véve. Már nem emlékszem rá, hogy mi volt a gondom, és remélhetőleg a 2x2 snappel is így leszek majd. Jelenleg nagyon szeretnék egy csúszkát, hogy kikapcsolhassam.
5, Kövezz meg, de nekem a WMP nagyon kézreáll, azt használom. Csak jó lenne ha átrajzolnák szögletesre. Szeretem ha valami egységes, és jó ránézni.Azért remélem, hogy pöpecül megcsinálják, és pár hónap múlva már nem a Windows 10 hibái adják az egyik fő témát.
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
t72killer #19109 üzenetére
Sajnos 8.1 alatt is ezt csinalta a kartya, de ott fene se tudja mar mit csinaltam es ment, sot nagyon is jol ment.
Viszont jo lenne ha ki kapcsolhato lenne cortana, pc n szerintem felesleges, esetleg laptopon.Aztan akinek tetszik es szereti, kapcsolja be.Amugy a fekete kepernyo fel masodpercre bug nekem is megvan, Amd vgam van, es ha utykodok a start menube, van hogy elojon van hogy nem.De ha edge van settingsbe vagyok vagy barhol nem jelenik meg, csak start menu.U.I.
Koszonet a Microsoftnak, hogy az action center ki kapcsolhato. -
raidx
őstag
válasz
t72killer #19062 üzenetére
Nem hibás a letöltés viszont úgy tűnik, pár dolog nincs benne, Például nincs idözítő, stopper, riasztás.
Ezeket most fedeztem fel. De korábban is volt, hogy bizonyos dolgok nem voltak pedig a beállításokat képen mutatták.
Az lessz a vége, hogy beszerzek egy MSDN kiadást.
-
-
Doky586
félisten
válasz
t72killer #19020 üzenetére
"Ez melyik verzió?"
Amelyiket akarod. Ki kell választani (a verziót és a nyelvet is)..
Azért nevezik szolgáltatásnak már a wint, mert állandóan frissül az iso is (mintha eleve integrálnák bele a frissítéseket).. torrent oldalon nem frissül naponta.."elég csak fat32-re formázni, felmásolni az anyagot"
Nemcsak UEFI hanem BIOS módban is elég az. (Ha Win7-8 al formáztad) -
tomp
félisten
válasz
t72killer #18989 üzenetére
Azért kíváncsi vagyok, hogy az a 1gépnél mi okozta pontosan a hibát illetve a többi 9-nél miért nem volt gond.
Gondolom a hardver gyártók félkész drivereivel akadhatott össze.
Nekem eddig 1db hiba jött elő a 3081436-os frissítés után ami a 3081438-as frissítéssel javítottak. Ez a fentebb írt touchpad hiba volt. -
wjbhbdux
veterán
válasz
A Windows 10 nincs "kiadva" a szó régi értelmében. A Windows mostantól folyamatos fejlesztés alatt fog állni, amíg a Microsoft nem vált üzleti stratégiát esetleg évek múlva. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan jönnek javítások és időnként új funkciók is, nem kell rá annyit várni majd mint régen a service packek esetében.
-
törölt tag
válasz
De nincsenek tömegeknek kiadott buildek. Az Insiderek tesztelnek pár funkciót, új appot, akármit, amiből majd kapnak azok, akik nem tesztelők. Lehet, hogy 1 hónapon belül csak az Edge lesz okosítva, a tesztelők meg már új kezdőképernyőt próbálgatnak. Ez a javítás nem létezett a kiadáskor és még sok dologra nincs, amiről nem is tudunk.
A 2 nappal azelőtti tesztelés nem működne. Annyi idő alatt egy rakás gépre fel sem telepítenék a frissítést, arról nem beszélve, hogy az Insiderek száma elenyésző a véglegest használók számához képest (a slow és fast ring is megosztja őket).
A 10-ből 1 gép meg picit túlzó.
csaba1203: Igen, elég sok bug van, de konkrétan kiemelted az IE-t, mielőtt az Ubuntut írtad volna.
-
törölt tag
válasz
t72killer #18980 üzenetére
Szerinted hogy teszteljék Insideren? Hogy megy azon az aktuális builden, ami tele van félkész, tesztelés alatt álló megoldásokkal? Várjanak a kiadással 1 hónapot, amíg elég tesztelői gépre települ, csak aztán jelenjen meg a 60 millió másik gépen?
Az meg vicces, ha valaki azért törli le a rendszert, mert lassan jön az update, vagy mert IE-t kifekteti egy oldal. 8.1-en is voltak ilyen gondjai (az Edge-nek is, a telefonos verziójának is, jelenleg az a böngésző nem százas).
-
kavarc
aktív tag
válasz
t72killer #18965 üzenetére
Szia!
Fedél lehajtásakor: Alvó állapot
Főkapcsoló: Kikapcsolás
Ez a beállítás van a részletes séma beállításoknál is.
Kikapcsolásnál a főkapcsolóval (menü) állítom le. Mégsem akarja az igazságot.@zalderan: köszi, ezt már korábban futtattam, rendszergazdai cmd-ben. Sajnos eddig nem segített.
-
thomasvold
őstag
válasz
t72killer #18913 üzenetére
Köszi, most futtatom, nem kellett semmilyen virtual clone, meg Daemon tools-os játék, elindítottam és már kérdezte is, hogy akarom-e a Win10-et. Most járok 53%-nál. Tetszik a 10-es, mert már kipróbáltam, azt használtam, aztán eszembe jutott, hogy van egy eredeti Win7-em, feltettem a gépre és most itt tartok. Akkor ha ez felment, úgy jó, hogy felteszek egy tiszta MSDN-es Win10-et, szépen particionálva mindent és ha kéri a kulcsot, nem írok be semmit, megyek tovább és automatikusan megcsinálja az aktiválást? Úgy lehet, hogy rendszertelepítés után aktiválja? Már ha a rendszer fenn van, akkor nyomom rá a wifi-t általában vírusírtó telepítés után.
-
törölt tag
válasz
t72killer #18867 üzenetére
Hát ez az!
Az OEM dologra korábban már valakinek írtam:
Amúgy itt van a Windows 10 EULA-ja, ezen belül a 4. pontban leírja a dobozos verzióra vonatkozó feltételeket. Szerintem a lényeg, ami a frissítéseket is érinti: "Ha Ön a szoftvert önálló szoftverként szerezte be (vagy ha a szoftvert önálló szoftverként beszerzett szoftverről frissítette), akkor a szoftvert átviheti egy másik, Önhöz tartozó eszközre."
Nekem ez hivatalosabb, mint amit az ügyfélszolgálat mond, ez egy szerződés, amit elfogadtam telepítéskor.
-
törölt tag
válasz
t72killer #18865 üzenetére
A dolog nem érint ilyen mélységben, az a frissítés marad azon a gépen, amin van. Csak maga a licenszelési folyamat érdekelne, mert azt nehezen hiszem el, hogy OEM Vistából pár év alatt egy retail 10-em lenne.
Szerintem nem OEM 10 lesz retail 8.1-ből, mert a frissítési alap licenszét örökli az EULA alapján. A HW ID már más kérdés, futni kell egy plusz kört az ügyfélszolgálatnál átvitelkor.
-
törölt tag
válasz
t72killer #18859 üzenetére
Köszönöm, szerencsére lapcsere még nem érint!
Viszont felmerült bennem egy másik kérdés. OEM Vista frissítve lett Win 8-ra az akkori pár ezer forintos akció keretében. Ugyebár 8-ból nem volt OEM verzió, sem géphez kötés. Ebből a 8-asból később 8.1 lett, majd most 10. Milyen Windows ez, retail vagy OEM?
slmgr retail channelt ír, de pl. a tabon is, amin biztos OEM Windows 8.1 volt.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
t72killer #18809 üzenetére
Egy része hülye, zsigeri elutasítás. Legyen szuper meg stabil, és javítsák de rögtön, de nem mondom meg a fejlesztőnek, hogy melyik program és mitől omlott össze. Grat.
Azt sem igazán értem, hogy egy helyi hálózaton miért ne lehetne visszaosztani a frissítést? Minden gép szedje le önállóan az MS-től. Biztos jó gyors marad majd a kapcsolat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen alaplapot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Akciófigyelő: Humble 'WB Play The Legends' Bundle (PC)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest