- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Most "fönökként" telepítettem (tehát nem portable "bemásolósként"), úgy működik. Viszont, ahogyan ugyanezen telepítést korlátozott fiókból indítom:
Ha igenre nyomok, olyan mint korábban:
A [bInitDriver] GetCurrentDirectory = C:\Users\Nevem..\Portable programok\CPU-Z
útvonalon már semmi nincs.Valami hülyeség beragadt neki, de ezt honnan tudnám kiirtani?
Gondolom "regit", de ott hol? Vagy mi lehet a megoldás? -
VGYke
addikt
Köszönöm szépen a segítségeiteket!
Tanács szerint, mindent, ami nem telepített, hanem "portable" program, megpróbáltam a C:\Program Files (x86)\... könyvtáron kívüli helyre, pl. C:\Users\Saját Név\Portable programok\ könyvtárba tenni.
Egy programnál azonban megbuktam, ez a CPU-Z.
Áthelyeztem, aztán visszavontam, aztán már mint nem "portable" is telepítettem, de a kavarásom után, már csak nem akart helyesen működni.
Indításnál ezt a "hibaüzenetet" írja:[bInitDriver] path = C:\WINDOWS\temp
[bInitDriver] GetCurrentDirectory = c:\Users\Saját Név\Portable programok\CPUZ
[bInitDriver] GetModuleFileName = C:\Users\Saját Név\Portable programok\CPUZ\cpuz_x64.exe
[vGetOSVersion] m_iOSVersion = 2 (10.0), SHA2 = 1
[vGetOSVersion] IsAMD64=0, IsIA64=0, IsAlpha=0, IsARM=0, SHA2=1
[bInitDriver] Extract dir = C:\WINDOWS\temp\cpuz150\
[bInitDriver] m_szPath_2=C:\WINDOWS\temp\cpuz150\, m_szFilename=cpuz150_x64.sys
[WinNT_hCreateServiceHandle] CreateFile cpuz150 returned 2 (0x2)
[WinNT_bInstallDriver] szMachineName = DESKTOP-VU3PVPS
[WinNT_bInstallDriver] OpenSCManager failed, error code = 5
[bInitDriver] bInitDriver returned 5
[WinNT_dwUninstallDriver] OpenSCManager failed, error code = 5
[vCloseDriver] CloseHandle(mutex) = 1Az elkövetett hibát, sehogyan sem tudom "visszacsinálni"...
Mit javasoltok? -
sz.j
nagyúr
-
Igen igaz de tényleg nem emlékeztem már erre. Bocsánat.
Viszont ha ez így működik, miért nem teszik be a rendszerbe, akár automatizákva? Tele a win mindeféle hardver és sebességdiagnosztikával, legalábbis én emlékszek amikor felordított hogy ezen a vason lassú lesz mert lediagnosztizálta.
Lassul, gondolom neki is feltűnik vagy usernek feldob egy ablakot, ha igényli lefuttat egy ilyet. Ne nyúlj hozzám 1 óráig, léccilécci, és cserébe olyan klaszz leszek mint újkoromba.
Megoldható? igen, és ez látványosan javítaná az user élményindexét, ellentétbe a feleslegekkel. -
Geth ez most tényleg...?
Kinggel leszóltatok hogy nem, nem lassul be a Win.
Mire én (meg még itt 30hsz.-en belül 2 fórumtárs) leírtuk hogy de, nagyon is.
És huszárvágással kibújsz hogy dehogyis lassul, egy laza kisrendszergazdai tanfolyam elvégzése után keresztanyám is helyre tudná pofozni a rendszerét csak hát ugye nem vagyunk egyformák, és tényleg nem mert ez a dism nekem 23 év winezés után is ismeretlen. Akkor valóban egy kétkattintásos, mindenki által napi szinten használt, kisujjból kirázott faékegyszerű megoldás.Utánanéztem. Lehet tényleg öregszek és hülyülök vagy rosszul guglizok, nekem a dism kifejezésre lemezkép buzergáló powershelles meg emelt jogú parancssoros megoldások jöttek.
-
-
Doky586
félisten
Asztali Asrock lapjaimon már vagy 5 éve ugyanúgy ott van mint laptopokon.
Az ssd-k leírásában ellenörzendő hogy SED kompatibilis e. Samsung pl igen.Ez a tgc opal tudtommal csak kényelmi szolgáltatás hogy össze legyen kapcsolva a windowsal és a butább lapokal is menjen.
Nem kompatibilis alaplapon is ki-be kapcsolható linux paracssorból de az úgy kényelmetlen. Én a mantéseimet tartom ata pw-el lezárt hdd-ken, de ott még a sed sem lényeg. De megkerestem rá a parancsokat hogy alaplapváltás után is biztos elérhetőek legyenek.
-
törölt tag
Met:
Passz. Anno Win7 esetében is ezzel csináltam telepítőt, illetve van olyan Linux distro, amit szintén. Valahogy ez akadt a kezembe.Geth:
Igazából nem tudom mit csinál, én kihagytam, ne nyúljon bele.
Viszont services között letiltottam a BitLocker-t (BDESVC).DisableBitLockerAutoEncrypt.reg
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\BitLocker]
"PreventDeviceEncryption"=dword:00000001
Ezt kaptam eredménynek:
Ez így akkor rendben van, igaz?
#151323 Aureal:
+1 Sumatra PDF -
Cs1csó
titán
Szia, azzal mit lehet kezdeni: friss telepítés után én szeretném telepíteni a VGA driver-t (Nvidia oldaláról leszedett legfrissebbet és persze személyre szabottan telepíteni pl. az Experience modul nélkül) de a friss rendszer ahogy netet kap egyből szedi le majd pittyeg hogy kész DE: egy régebbit telepít és nem a megfelelő modulokkal.
(azt szoktam (primitív módszer) hogy kihúzom a netet vagy kikapcsolom a router-t telepítem manuálisan a driver-t majd mehet vissza a net) -
AsakuraDave
őstag
Nem találom akárhogy keresem a neten, nincs hivatalos ázusz oldala driverekkel...
Most úgy jött vissza a WiFi hogy 5x ujra inditottam úgy hogy a ki-be kapcsoló gombbal nem windows-ban. Most ha futtatok diagnosztikát nem talál persze semmi hibát...
Nem adtak vagy nem járt hozzá USB adapter. -
-
-
Doky586
félisten
"A mostaniakban sincs ilyen opció."
De van. Itt egy amd B550 gép képe: [kép], az előző meg pont egy intel Z87 volt és az Asus laptopomban is volt ilyen.De honnan tudod hogy a kérdezőnek nincs? Hozzád került az egyik elveszett Palantírok köve? Mert a kérdező nem állított ilyet.
-
jozsi252
veterán
Köszönöm a segítséged! Egy kicsit tartottam tőle hogy a Windows által felrakott driverek illetve amiket én raktam fel, nem lesznek túl nagy barátságban és mondjuk rendszerhibához vezet 2 driver összeakadása.
Ha ez nem gond akkor maradok ennél. Intel Driver Support Assistant-ot felraktam külön de sokat nem értem vele mert nem talált drivert már, a kérdőjelekből meg volt bőven. Aztán csak az oldotta meg a hibát hogy felraktam a gyártó oldalár az általam felsorolt drivereket. -
tpotyka
tag
Vagy úgy, köszi szépen! Nézd, nem igazán tartom magam itt forrásértelmű döntéshelyzetben
, a házifeladatot igyekeztem elvégezni, amit előzőleg adtak. S ha jól emlékszem, King Unique úgy írta, hogy SFC ÉS DCIM, nem pedig VAGY. (Szerk: ja, bocs, most összekevertem, a linkelt útmutatós oldalakon belül volt opció, hogy PowerShell vagy parancssor.) De ettől függetlenül (vagy ezzel együtt) azt feltételeztem, ez a két külön felületen végzendő vizsgálat két külön tészta, kb. ugyanarra a kérdésünkre választ keresve. Nagyszerű, ha innentől kevesebbet kell printscreenekkel futkosnom. Tessék, eszerint rendben:
Van bármi jelentősége ezt még alkalmazni?: Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Illetve előfordulhat-e olyan, hogyha csak azért is rászabadítom, s mégis találna hibát, azzal (szerk: annak esetlegesen elfuserált javítási próbálkozásával) súlyosbítanám a rsz jelenlegi működését? -
-
-
Anno a Sewenre nekem minden régi programom felment, még a W2000-es időkből is emlékeim szerint.
Ezért ajánlottam.
XP is jó lenne a kérdezőnek de az már szerintem a mostani PC-k közül semmire nem mászik fel. Driverek miatt sem. Hetes esélyesebb.
de majd a kolléga ha válaszol, okosabbak leszünk, fut-e a célszoftvere portable módba vagy nem. -
Én XP alatt nem láttam Program Data, LocalStorage, RecData, WinreAgent,
az user alatt appdata, roaming stb. mappákat. Ezek jutottak eszembe, nem Win alól vagyok most hogy megnézzem.
Sok program használja szerintem ezeket.
nem próbáltam mostanába őskövület szoftvert telepíteni de pár éve igen és xp-compatible módban is elhasaltak.
Gyanúm szerint azért mert azok a könyvtárak amiket keres, nem léteznek. Van helyette más amit meg nem tud használni mert még nem létezett anno. -
Abban igazat adok neki, ha van egy szoftverem amit soha nem nyitok meg, nem használok, le van tiltva az ne vakarózzon a háttérbe.
Ja de mert Microsoftos...
Itt ülök a céges W10 előtt, 53 külső telepített szoftver van rajta. Mekkora muri lenne ha mind elkezdene a háttérben futkorászni meg logolgatni.
Holott némelyik 1 hónapja nem volt futtatva.
Android pont ezt műveli, utálom is de nagyon emiatt. -
Doky586
félisten
Win10 ből nem lesz több "Nagy verzió". Viszont a SecureBoot BlackLotus bug javítása miatt jövő év elején minden 2023 május előtt készült iso vagy boot eszköz használhatatlanná fog válni! (secureboothoz)
Ezért kell újra csinálni. Remélem a hbcd-pe és hasonló toolokat (beleértve a linuxosokat is) is újra fogják generálni. A régebbi iso-k nem fognak bootolni. Ha bármi miatt bootolhatatlanná válik a gépem nem szeretnék boot pendrive nélkül maradni.
-
Köszönöm szépen az ötletet! Az eszközkezelőben engedélyeztem a rejtett eszközök megjelenítését, látszódott is az nvidia vga. A tulajdonságok, illesztőprogram fül alatt eszköz eltávolítás, itt felajánlotta az illesztőprogram eltávolítását is. Végig is futott a folyamat, már nincs ott a vga.
Szupi, köszi szépen!
-
Silious
tag
Igen, vegyünk példának egy játékot. Egy játékot el tudsz indítani úgy, hogy a TV-n jelenjen meg (ami a 2es kijelződ a win10be) teljes kijelzősen, és közbe a monitorodon (ami az 1es kijelző) pedig csak az asztal legyen?
(játékba, programba sajnos nincs ilyen választási lehetőség) -
Silious
tag
Például, ha elindítom az adott programot egyből teljes kijelzőn jelenik meg és csak is az 1.es monitoron, nem tudom áthúzni a kettes monitorra.
De van olyan program ami ablakba indul el, áthúzom a 2.es monitorra, rákattintok a "teljes méret" ikonra, és visszaugrik az 1-es monitorra, és ott lesz teljes kijelzős a program. -
Oliverda
titán
Nem a kiválaszthatóságra gondoltam, az már régóta megvan. A felhasználók döntő többségének fogalma sincs arról, hogy mi az a blokkméret, a pontos érték kiválasztása szerintem már expert szint. Én ezt három opcióval oldanám meg:
1. A meghajtón vegyesen kis és nagy fájlokat is tárolni fogok
2. A meghajtón csak nagy fájlokat fogok tárolni
3. A Windows döntsön -
wxppro
aktív tag
Hát én fizettem. Na mindegy. Rámentem volna a Radeon beállításokra, és akkor írta ezt ki az AMD Adrenalin programja. Hogy a Win10 lecserélte a drivereket. Mivel játszok is a gépen, mindig a legújabb driverek vannak fent. Mondjuk teljesen máshogy nézett ki minden, nemcsak a tálca nőtt meg, az ikonok is olyan furán össze voltak nyomorítva közel egymáshoz.
-
Krystal_s
addikt
"Miért jelezzen? Egy darab ESP per gép teljesen megszokott és normális, elfér ott több os dolga is."
Nem tudom, Linux is jelez és kérdezi mit szeretnél. Szerintem intelligensebb és optimálisabb, ha rákérdez.🙃"Ha csak a háttértárral lenne problémád, akkor csak a RAM-ot írtad volna."
Szerintem jól írtam. ->
"Én utálom, ha valami az adattárolóra gyorsítótárazik olyan mértékben, mint a böngészők, több GB felesleg naponta. Sosem nézem meg kétszer ugyanazt, nincs szükségem, hogy kiírja. Gyors netnél és normál RAM mennyiségnél teljesen értelmetlen. Sokkal optimálisabb, gyorsabb, ha RAM-ba teszi."
Kb 10 éve csak RAM-ba használok böngészős gyorsítótárat. Anno HDD-vel volt igazán érezhető a különbség."Btw azért írja ki, mert a legtöbb embernek gyorsabb az SSD-je, mint a hálózat, ennyi."
Ilyen esetben valóban van értelme.Én kényes vagyok a netre, nem sokáig bírnám ki lassú nettel. De akkor úgy használnám a böngészőt, hogy minden bezárás után törölje a cache-t és ne halmozza hetekig, hónapokig.
-
Áruld már el, hogy fut a diskpart egy olyan gépen, amibe a meghajtót most hozta a GLS és elsőnek rakod fel a Windowst rá?
Beviszed a boltba vagy van erre egy másik géped? Vagy hogy?
Ilyen alapon másnak meg az a fekete mágia, hogy lehúzzon 1-2meghajtót amivel az életbe tutira nem lő mellé. Bár ez annak szívás lehet aki havonta rak újra mindent...
Nekem a mostani gépet már a boltba rakták, mert egyéb okokból nem volt erőm egy win10 telepítéshez, így is volt vele épp elég szívás az egyedi programok miatt.
Majd ha belement 12000óra az SSD-be és úgy ítélem meg hogy csere, akkor lesz legközelebb reinstall...
Kinőttem már a pár hónap, max félévente windows újrarakásokból: minimum 5évente vagy meghajtó cserekor telepítek újra így nézd el nekem, ha nem vagyok annyira képbe és 5évente csak a windows meghajtó megy telepítéskor, aztán ha elkészült, a következő indulásra rádugom a többit.
-
Krystal_s
addikt
"A trükk, hogy diskparttal előre partícionáltam"
De miért kell trükk egy Win telepítéshez? Méret alapján be lehet azonosítani melyik lemezre, partícióra akarom telepíteni és ilyen esetben nem írhatna kérdés nélkül egy másik lemezre. Amennyiben másik rendszert, boot loadert érzékel jelezze és kérdezze mi legyen. Ez annyira alap lenne.
Mindig meglepődöm, amikor írja valaki, hogy van 2 lemez a gépben, egyiken rendszer, másikon csak adatok, vagy semmi és rendszerindító fájlok a másik lemezre kerülnek csak úgy. Miközben egyértelműen meg van adva a Win telepítőnek, hogy hova tegye a Wint, így értelemszerűen az indítófájlokat (partíciót) is azon kellene létrehoznia alapból.másikra:
about:configban is lehetne tiltani. A lemezre írást is ott tiltom... 😀
De miért tiltanám le magát a gyorsítótárazást? Nem azt írtam, hogy nincs értelme egyáltalán a gyorsítótárnak, hanem arra nincs szükség (normális net és RAM mellett) hogy lemezre is írja, azért van a RAM.
Úgy értettem ugyanazt a tartalmat nem nézem, olvasom el többször. (kivételek mindig akadnak) Egy oldal általában változik és akkor úgyis újra be kell töltenie. Most nem változott pont, de nem is olvastam vissza, amit már olvastam. Normális netnél nem veszem észre bármennyiszer töltöm újra. Akkor sem vettem észre lassulást, amikor teljesen tiltottam a böngésző gyorsítótárazást. Korábban próbáltam. -
-
AlyrArkhon
senior tag
ajaj, tenyleg venember vagyok
ezek alapjan sajnos valoban vizionalhato az a csunya jovo, mar csak nemi technikai molyolas kell hozza ahogy latom. persze mar most van olyan szegmens, ahol elismerem a letjogosultsagot (pl vekonykliensek, iot eszkozok), de azert arra kivancsi lennek, mekkora felzudulast fog okozni az elso olyan lebukott eszkoz, ami bekapcsolas, telepites es ismert netkapcsolat nelkul kuldozgeti az adatokat valami ismeretlen helyre... (mondjuk a hoskorban az a fax se okozott lazadast, ami magatol hivogatta redmondot, csak megbukott azon, hogy nullat kellett volna tarcsaznia a kulso vonalert...)
Koszonom, ez szamomra nagyon uj volt! -
Nincs igazad, mert alapból nem tudja. Az hogy egy kiegészítővel mégis, az nem feltétlenül a google érdeme.
Tény ez ügyben felszínesek az ismereteim, mert a google cuccait kerülöm mint az ördög a tömjén füstöt.
Nem használom a chrome-ot, emiatt a kiskapukat, lehetőségeket sem ismerem.Doky586
Adat import után tudja, igaz ez nem a legkényelmesebb megoldás.
Bár csak egyszer kell meglépni, és migrálás után az ms alkalmazásait használva nincs, nem lesz gond.
Anno a wp mobil miatt léptem távolabb a google ökoszisztémától, meg szoktam és úgy is maradt. -
Cs1csó
titán
Nem is értem az hogy csinálja aki nem jegyezteti meg a sütiket. Miután megnyitja a böngészőt bármilyen oldalra megy ahol van profilja bejelentkezik? Elfogad(gatja) a "fogadd el a sütiket" ablakokat? Után egész nap nem zárja be a böngészőt csak hogy ne kelljen ezt a procdúrát végigcsinálni?
Amúgy aki kvázi nem használ jelszókezelőt - mert aggódik a jelszavaiért - és mindig be kell pötyögni vagy valami vágólapos megoldással dolgozni az is baromi lassú lehet. -
-
Krystal_s
addikt
Én még a szekrényben is bekapcsolva tartom a gépeket, hogy bármikor azonnal tudjanak frisssssíteni. Sőt, amikor frissít kimegyek a szobából nehogy megzavarjam és ki tudja használni a gép teljes erfőrràsàt ameddig csak akarja. Gondoltam rá veszek egy gépet külön csak a frissítéseknek. 🤡
-
core i7
addikt
Én Minden percben kattingatok rá mint egy őrült ,hogy a legeslegfrissebb Build számmal rendelkezzem. Sőt én legyek az első aki letölti, a hackerek véletlen se használják ki a sebezhetőségeket. Hamár eggyel régebbi a verzióm az már semmit nem ér a hackertámadásokkal szemben
Amikor már kijön egy frissítés attól a szent perctől kedzve a régi már fabatkát sem ér én már megŐrültem.
-
-
-
Olyan cél is lenne, hogy belső háló legyen, net pedig ne, ez egy másik kísérlethez, így VM-et futtatnék, de nem kell egyidejűleg.
Ha mindkettő megoldható, akkor tulajdonképpen problémám nem lesz. Attól függően, hogy mi milyen veszélyt jelenthet, az ahhoz megfelelő virtuális környezetben próbálnám ki. -
cidalain
veterán
Kicsit el kellett volna vonatkoztatni, de nem sikerült, nem baj, péntek van, én is fáradt vagyok.
Az emberek 90%-ának szolgáltatói modeme/routere van. Azon márpedig rajta van a default wifi id, és a jelszó.
És ezt csak az látja aki ott van a router mellett ugye. Ahhoz be kell jutnia a lakásba. És aki bejut úgy, hogy nem vagyok otthon, az betörő. Ő meg pont le fogja tojni mi van ráírva... -
"mindenhol belépek mindennel és úgy hagyom"
Ebben egyetértek, méhány fórum kivételével ügyelek erre.
Google, Onedrive, Megasync, OTP, Ügyfélkapu stb. ha ezeket webes felületen használom mindig szabályosan kijelentkezek, nem csak bezárom a tabot. És ezekbe kilőve az automatikus bejelentkezés. -
cidalain
veterán
ha valaki le tudja olvasni a router alján a jelszót, akkor nem attól kell fosni, hogy belép a wifidre és ott matat, hanem inkább attól hogy ne vigye magával a tévé, mosógép, tablet, laptop, pc mellé még a routert is magának.
A default wifi id, és a default pass van a router alján, nem a router admin jelszava.
@tordaitibi: egy jelszómintát kell megtanulnod, amiben persze van kis-nagybetű, szám, különleges karakter. mondjuk 12 karakter hosszú elég. ebben a jelszómintában 2-3-4 karakter mindig változik, attól függően, hogy hova akarsz belépni
mittudomén a prohardverhez: Df_2P0o2rH2#s1, ugyanez a pattern hardveraprohoz: Df_2H0r2aD2#s1, facebookhoz: Df_2F0c2aE2#s1
persze nyilván lehet bonyolítani, hogy ne a weboldal első 4 karakterét keverjük bele, sőt dinamikussá is tehetjük, csak találd ki magadnak. a leggyakrabban használt jelszavaimat fejből tudom ezzel a módszerrel. -
Már csak 1. Meramúgy amúgy is persze neked van-lesz volt igazad.
ha olyan jó a 2fa, miért kérnek a szolgáltatók akkor 12-16 karakteres jelszót? Amibe kis nagy szám spec.kerakter,?
Hisz megfelelne az 1234, nem?
Hisz ott a 2fa nem?
Egy villanyóra bejelentéshez 12 karakteres kell és nem akármit fogad ám el, értelmes szöveget nem, az ő véletlengenerátora általit igen.
Jegyezd meg. ßHj^ đĐĶ"+6!%/k9kL58#&@$
Kb. ilyen jelszót mindenki simán fejbetart, akár 15 darabot is. -
-
Lehet nem voltam alapos és nem néztem pontosan utána, hogy a kolléganő milyen szoftverekről írt, DE... az általa linkelt weboldalakat a céges gépem sem volt hajlandó megnyitni, mert, idézem: "hacking" címszóval a hálózat vírusvédelmi rendszere letiltotta. Erről ennyit.
Nem értem pontosan, hogy hogyan működik a Windows Defender, de azzal szerintem nem lövök mellé, ha azt mondom, hogy egy jól megcsinált valami és a korábbi Windows védelmi szoftverekkel szemben ez már egy működő és megbízható rendszer. Ott vannak a külföldi független tesztek, ott vannak a különböző YouTube-ra feltöltött tesztek, meg lehet őket nézni. A Defender nem hülye, csak tudja, hogy mit enged, meg mit nem.
Továbbra is tartom a véleményem - és a saját Windowsos telepítésemnél is így szoktam csinálni - hogy a rendszeremre csak ismert és megbízható gyártótól származó szoftvert telepítek. Sőt. Elsőnek inkább megnézem, hogy a Windowsba beépített szoftver kielégíti-e a szükségleteimet. Ha nem, akkor a Microsoft Store BELSŐ kínálatából megnézem, hogy ott van-e valami érdekes. Ha ott sincs, akkor felmegyek egy külső oldalra és lehetőleg ott is közvetlenül a szoftver kibocsátó oldalára és onnan töltök le bármit is.
Ennyiből mondjuk nekem jobban tetszenek a Linux alapú rendszerek belső tárolói, amiből szabadon telepíthetsz bármit is (bár azért ott is vannak csodák...). Az egy zárt közeg, amit folyamatosan ellenőriznek és karbantartanak, ennyiből szimpatikus számomra Windows alatt a Microsoft Store is, vagy Androidon a Play áruház.
-
-
-
AlyrArkhon
senior tag
Alapvetően igazad van, még a hűtést tenném hozzá.
Én is csak a hibalehetőségeket igyekszem csökkenteni. A fórumtárs azt írta, nem igazán otthonos a számítástechnikai megközelítésekben, egy 220-ról lehúzáshoz, netán egy kölcsönkapott univ. táppal kipróbáláshoz még nem kell nagy számítástechnikai affinitás. Nem is gyanakodnék ennyire az áramellátásra, ha asztali gép lenne. de a laptopoknál nem tudom kizárni, hogy az üzemmód-váltás (külső táp-akku között) hozza a kékhalált, az én kezemben is történt már ilyen, amikor bekapcsolt állapot mellett huztam ki vagy dugtam rá a külső tápra, ráadásul ott minden önmagában jó is volt, tehát akár külső tápról, akár akksiról ment a gép, sose hibázott, váltáskor meg többször is reprodukálható volt a hiba. -
Nem találtam, amíg van betűjele nem lehet kiválasztani a
"Csatlakoztatás ebbe az NTFS mappába" opciót, szürke, nem kattintható.
Ha elveszem a betűjelét akkor engedi.
Még futok vele pár kört, de most olyan melóhelyen vagyok ahol csak Linux van, az otthoni gépem amelyik makacskodik.
Köszi szépen az eddigeket. -
Az tortenik nalam hogy az eddigi F meghajtomra mutat kb. 15 hivatkozas, symlink es erre van atiranyitva minden passziv tartalom vagyis itt a Download, a Kepek, a mentesek stb.stb.
Ha ezt becsatolom egy mappaba akkor meg tudom osztanj az egeszet de a fel gepem es en is megbolondulok mert eltuntek a bedrotozott hivatkozasok.
Ezert kene a mar sikeresen megosztott cuccost visszacsatolni F meghajtonak.
A vsubst ha jol gugliztam pont erre valo, de falnak megyek ha a meghajtokent visszacsatolas utan megint elvesz a megoszthatosag, akkor ugyanott vagyok ahonnan elindultam.
Nincs valami mod siman megosztani egy komplett 1 teras F meghajtot? Tuti regebben engedte a Win mas gepen erre merget vennek.
A bennti melos pc-n a mai napig siman meg van osztva egy teljes particio. -
Abban igaza van hogy pár napja a környékemen több gépen is a Skype minden hidegindításnál dobja az ablakát, és az 101% hogy ezt valami frissítés hozta aljas módon mert semmi nincs a szóbanforgó pár gépen változtatva kb. 5 hónapja.
És a Onedrive amit itt páran említettek, hogy simán magábadarálja a fél users mappát, az se volt eddig vagyis ez is aknamunka eredménye és egyik felhasználó sem tett 1 kattintást se hogy ezt kierőszakolja.
Más, válaszoltál nemrég egy megosztási problémámra.
Nem tudok komplett meghajtót megosztani. Írtad hogy csatoljam mappába.
Eddig oké de a mappát hogyan fogom tudni F meghajtóvá alakítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Interactive Brokers társalgó
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Újabb fejlesztői videót kapott a Gothic Remake
- Milyen egeret válasszak?
- Horgász topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest