- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #153071 üzenetére
Mármint 1909 vagy régebbi verziójú ISO-val, mert 2004 / 20H1 verziótól már eleve az új particionálási mód van, ami UEFI/GPT szerinti telepítésnél a lemez elején már nem hoz létre WinRE partíciót.
"úgy hogy a particionálatlan hely után volt a végén egy partíció"
Ami nem jelent kb. semmit, mert attól még ugyanúgy a megadott séma alapján hozza létre a telepítő a partíciókat a nem lefoglalt területen, kipróbáltam már többször.
Nem, csak emiatt nyilván felesleges egy nagyon belakott rendszert a 0-ról újratelepíteni a klónozás helyett, de ha persze ha nagyon ráér a felhasználó és szeret ezzel pepecselni, akkor azt is lehet.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Doky586 #153058 üzenetére
Az egyik notinknál én is hasonló hasonló problémába futottam ...
Talán az a szerencsém, hogy a helyreállítási partíció a "0 lemez" végén van, és ha (jól gondolom) csökkentem a"C"-partíciót és ugyanennyivel növelem a "Helyreállítási ...-t" (AOMEI Partition Edition-al), akkor elméletben megszüntethető a hiba. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #153060 üzenetére
• Windows 10 Version 20H1 brings an important change in Windows Setup
• UEFI/GPT-based hard drive partitions2004 (20H1) verzió óta UEFI/GPT séma szerinti tiszta telepítésnél eleve a C után jön létre a WinRE partíció, a C előtt létrejövő állapot max. ≤ 1909 verziók tiszta telepítésénél volt. Ahol az előbbinek pont az az előnye, hogy akkor eleve könnyen növelhető a WinRE mérete a C zsugorításából hozzácsapott szabad területtel.
Ha a C után van az az adatpartíció, akkor is utólag eleve a C után jön létre a WinRE és nyilván nem a lemez elejére lesz pakolva, utóbbi max. ≤ 1909 verzióknál volt, illetve ott is csak a tiszta telepítés adta particionálásnál, ellenben utólag ott sem a lemez elején lett létrehozva, hanem akkor +1 db WinRE partíció készült ha az eredeti méretét nem sikerült megnövelni. Sőt, akár + 2 db WinRE is létrejöhet, van olyan Windows 10 (1909—►
22H2) & Windows 11 dual boot telepítésem, ahol összesen 3 db WinRE partíció jött létre a szokványos 5xx MB-os méretekkel, majd kipróbálom ennél mit csinál a mostani frissítés. -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #153060 üzenetére
Nincs kivétel, az ajánlás explicit leírja a szitut.
A bénácska telepítőjük mit csinál, az egy másik dolog. Végeredmény?Most nézem, hogy itt az anno 650 MB-os recovery valamikor meghízott 800 MB-ra. Az, hogy ezt észre se vettem szerintem fényévekkel jobb, mint amit itt átélnek sokan.
-
Heimdallr75
őstag
válasz
Doky586 #152803 üzenetére
nos tegnap feladtam, nem foglalkoztam vele tovább visszaraktam a régi ssdt, minden megy is mint régen.
Ma reggel csak idegesített tovább (mondom nem hiszem el, hogy egy windost nem tudok telepíteni, sokszor megtörtént már gond nélkül)-régi ssd ki, új be, mediacreation tool iso letölt, rufusal felír.
gondoltam video egyszerűbb mint képek telepítés
folytatás (5 percnél levágott mert elfelejtettem 4król levenni a telefont)mindkét wifi hálózattal megpróbáltam ami a sajátom, majd kábellel is, nyitottam egy parancssort ping megy, ipt kap (pingeltem 8.8.8.8 at )
második ki hdd ki, csak az ssd volt ben,, 3 menet: router lekapcsol, wifi lekapcsol, kábel kihúz ugyanez.
esküszöm ilyet még nem láttam
most jön a clonozás de előbb várok hátha van valakinek ötlete. (nem tudom kihagyni ezt a lépést, nincs opció a kihagyásra)
-
Heimdallr75
őstag
válasz
Doky586 #152799 üzenetére
nincs a képek közt.
a lépések:
- language, keyboard settings, nem adok hozzá másik kiosztást kihagyás, ezután jön a hálózat rész itt pedig :
"Checking The Connection With Microsoft. This may take a while."error és kezdi előről ezt.
nyomtam egy shift f10 et jött a parancssor, megnéztem van hálózat, ethernet esetén megy a loop, ha kihuzom, akkor itt feldobja a wifi listát és belép csatlakozva, de semmi nem történik.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Doky586 #152707 üzenetére
3. Nem
Egy kulcsom van.
Ami a régi (bedöglött) gépen volt. Ezzel aktiváltam az új gépen a telepített Windows-t. A minire is ezzel gondoltam aktiválni.
De, ha csak egy gépen lehet, akkor ennyi, vennem kell még egy kulcsot.
Akkor új kérdés: Mennyire legális egy ilyen kulcs? A minire. -
Teodor52
senior tag
válasz
Doky586 #152674 üzenetére
Ha jól kerestem a google, akkor az a lapozófájl lesz a pagefile, igaz mert az automatikusra van állítva.
-
-
-
válasz
Doky586 #152657 üzenetére
Nem "toporzékolok", csak Te sem tudod a megoldást, csak csacsogsz, hehe...
Egyszerű kérdés volt... Válsz semmi... csak "csacsogsz"Felteszem még1x:
Hogy tudok digitális licencet eltávolítani?
Ha tudod a választ, akkor köszönöm szépen, oszd meg...
De ha nem, akkor meg kuss a neved...Jelen pillanatban az a szitu, hogy az alaplappal együtt jár egy OS is...
UI: Olvasd el, amit utána írtam....
-
sz.j
nagyúr
válasz
Doky586 #152636 üzenetére
Nekem soha nem volt MS-fiókom, mindig helyi fiókom volt, de ha azt nézem, hogy konfigcsere esetén tovább lehetne használni az előző lapon használt licenszet (ha jól értettem azt amit előzőleg írtál), akkor megérhetné az ms-fiók nyitása.
Most már csak az a kérdés, hogy belakott gép helyi fiókjáról ezt utólag is lehet?
És ha lehet, akkor kíván e valami "különleges" regisztrálási módot / megoldást? -
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #152625 üzenetére
Szerintem ez erős, gondolom nem "fél" ahogy én sem, sőt nekem van fuókom is mégsincs összekapcsolva, egyik plusz funkció sem érdekel (kapásból egyetlen hasznos jut csak eazembe a OneDrive)
Nekem egy olyan (talán csak placebó) érzésem van hogy a rendszer is hamarabb feláll mint amikor még az MS fiókot is keresi. -
Zolifarkas
tag
válasz
Doky586 #152540 üzenetére
Nem egészen. mivel ez is jogtiszta szoftver / csak éppen egy éve nem használtam ezt a hdd-t mikor elővettem a másik hdd miatt, letöltöttem a még elérhető frissítéseket. Ez csak ideiglenesen lett befogva ezen kívül csak olyankor használom amikor régebbi programokat futtatnék de a win 10-re nem akar települni. A második mondatod fog teljesülni hamarosan. Köszönöm a segítséget.
-
-
fulton
addikt
válasz
Doky586 #152340 üzenetére
látta. semmi gond nem volt vele, és nem tiltott le semmit az m2 port használata.
Egészen addig míg a winfosban el nem távolíítottam, és le nem választottam. Onnantól ez van....nem tudom visszacsatolni. Mert a lemezkezelő nem látja, az a raid ** meg ezt az "ismeretlen akármit " írkálja... mindjárt megnézem amit javasoltatok. köszönömnem tudok reboot-olni mert nem látja a disk manager. csak a hd sentinel meg a bios mutatja..
-
válasz
Doky586 #152245 üzenetére
"Ha ha ha.. Nagyon poénos."
Ezt most mire írtad?"Ilyet én is tudtam csinálni amikor nem adom meg az admin jelszót (vagy az uac ok-t) a treesize-nak.. Egyértelműen látszik abból hogy 0 a helyfoglalása pl a systemvolumeinformation mappának.."
Nálam nem erről van szó, egyrészt mert uac ok-al indítom, tehát rendszergazdaként, másrészt nem 0 méretű az a mappa, hanem jelen pillanatban 20,1 kB. Mondjuk tegnap még 88 byte volt, de biztos dolgozott rajta valamit a rendszer.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Doky586 #152117 üzenetére
Tegnap kipróbáltam én is és már nálam sem aktiválja. Hiába volt korábban Win 10 használva és aktiválva (key in firmware) Win 7 pro kulccsal azon a gépen.
Hibajavítás sem segít. MS fiókot kér, hogy leellenőrizze ott szerepel-e a gép. Mivel helyi fiókokat használok nem szerepel. Ennyit, hogy az MS szerverein tárolja a kulcsokat. Enyémet nem tárolta el, pedig digitális licenccel aktiváltnak írta korábban.A régebbi kulcsok elfogadásának tiltása előtti időszakban telepített használatban lévő Win 7-8 kulccsal aktivált rendszereken lehet nincs gond, de egy új telepítés után már nem biztos, hogy újra aktiválni fogja őket. Kivéve talán, ha MS fiókkal is voltak használva.
Beírtam kézzel is a kulcsot. Első ellenőrzésnél nem ír hibát, hogy nem érvényes, vagy nem a géphez való, hanem továbbmegy és újra rá kell nyomni az aktiválás gombra, akkor gondolkodik és azt írja nem sikerült aktiválni.Van egy gépem, amin Win 8 kulccsal lett aktiválva a mostani Win 10. Helyik fiókot használok. Most akkor ajánlott lenne belépnem MS fiókba és hozzáadni ezt a gépet, hogy később egy esetleges újratelepítésnél ne problémázzon?
-
Werkly
őstag
válasz
Doky586 #152117 üzenetére
A poén, hogy van MS fiók és társítás ezt mondtam is a telefonban a csajnak! Erre mondta, hogy nem érvényes az új hardverre a liszensz már! Vagy azért mert leválasztottam a régi lapot a fiókomról és ezért ugrott. De gondolom ők "ezt" látják a rendszerben. Vagy nem volt képben, hogy mit is akarok kinyögni?
-
VGYke
addikt
válasz
Doky586 #152046 üzenetére
Köszönöm! Hát, FAT32-re formázott pendrive-on, MCT-al csináltam a telepítő "lemezt". Telepítés a BIOS-ban kikapcsolt CSM és bekapcsolt SecureBoot mellett történt.... Öööö ez utóbbi állítást meg kell néznem, mert 2 gépet is telepítettem, mindkettőnél egyformán problémázik az MS fiókba belépés, az egyik gép UEFI ott ki/be van kapcsolva, a másik egy DELL laptop, annak butított a BIOS, ott nem emlékszem mi újság ezekkel...
-
Aureal
őstag
válasz
Doky586 #152008 üzenetére
próbálják elsózni az 1-2 hete használhatatlanná vált (1hónapja még százezreket érő) kulcsaikat..
W7 home beépített licenszes laptopot sem lehet már W10 homera húzni innentől vagy most ezzel mi van? Pont hétfőn raknánk egy ismerős gépébe ssd-t. (Vagy tegyek rá neki Linux Mintet?)
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #151719 üzenetére
Nem lehet csak ahogy Geth írta. Ha jól értem kétféleképp lehet:
1. ha egyszer már el lett indítva az alkalmazás akkor ezt a szabályt megkeresni és átállítani engesélyezettről tiltásra
2. telepítés után nem indítod el hanem előbb a tűzfalszbályoknál betallózod pl. az indító exe-jét és létrehozol egy tiltó szabályt. Ha csak ez az egy módon kommunikálna a program akkor nem fog tudni soha.
(Van olyan hogy az "update" külön exe-vel fut és saját jogon is kommunikál) -
boskorelli
tag
válasz
Doky586 #151689 üzenetére
Köszönöm. Sikerült.
Hát ilyenbe még nem futottam bele. Még szerencse hogy az eredeti gépnek a rendszer ssd-je nem lett formázva. A többi alaplapon/ gépen ezt nem láttam amit ennek a tárhely kezelőjében. A másik alaplapoknál annyit láttam, hogy én tudok létrehozni "tárolókészletet".. De törölni nem tudtam semmit, csak amit én hoztam létre.
Respect.
-
tpotyka
tag
válasz
Doky586 #151688 üzenetére
Szia, köszönöm, a legalitás akkor így rendben, remek, ez fontos, ha muszáj lesz a MS-tal kommunikálnom. Valahol Quora-n amúgy olvastam a témában, hogy az egyik Win későbbi megszüntetése nem probléma, csak ott a legalitás nem volt tisztázva.
Praktikus lenne egyéb esetekben a külön meghajtós javaslatod, de az 1 db meghajtó azért kötöttség, mert:
1. A laptopban tudtommal csak 1 SSD számára van hely (Dell Latitude E5430 - tehát nem óriási)
2. Éppen az lenne a bizonyítási tétel egy része, hogy azonos hardveren, 14' kijelzőn, ugyanazt a programot (AutoCAD) a Win 10 és a Win 11 másként kezeli (képernyő, ablakok, asztal megjelenítés körben), konkrétan hogy valóban a Win 11 nem csinálja-e azt jól (=totál zavaróan és szemet bántóan), ami a Win 10 és korábbi verzióknak jól ment, és nem pedig hardver, driver okolható.
3. Külső SSD-t nem vetnék be ehhez, s idő sincs itt aktuálisan sok kört futni.
4. Mivel sajna nem én vagyok a szerelésben és Win telepítésben járatos személy, koncentrálni érdemes a teendőket.A lehetőségeket kell gyorsan körbejárnom, hogy a stratégia meglegyen. Az ostoba és hiába köröket pedig megelőzném.
-
boskorelli
tag
válasz
Doky586 #151685 üzenetére
Rendben, bár nem tudom hogyan tudtam "beválasztani" tárolóhelynek....
A Z790-es alaplap 0-kmes volt, az első win telepítésnél sem látta.
A B460-as alaplapban is első alkalommal járt: ( a rendszer SSD-t kihúztam és próba képpen beleraktam a vipert de nem tudtam életre kelteni.
A Z390-es alaplapban volt eredetileg, de mivel a barátom akinek a gépbe vettük nem egy pc guru így ő a nagy tudásával belerakta, nem látta a sajátgépben így nem foglalkozott vele....
Gyakorlatilag adatírás nem is történt rajta.
Ezek után hol és mit állítsak be? Próbáltam a Windowson belül a lemezkezelőben de csak virtuális meghajtóként sikerült beállítanom.
-
akerbis
aktív tag
válasz
Doky586 #151382 üzenetére
Igen de én most adom át a gépet valakinek lassan (este 8 körül) és mert nincs nálam PD, nem tudok friss Windowst telepíteni... Eredeti, BIOS jegyezte Win-es a gép és leszedtem már minden adatot, csak az Edge és jelszavas fiók törlés van vissza, hogy azért itt a bankkártya és egyéb jelszó adatok ne kerüljenek át.
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #151353 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy én se értem, hogy jött Tőled Asrock screenshot a Gigabyte kérdésre, de nem ez az első ilyen, ugorjunk. Hogy Te mit veszel/nem veszel, az most teljesen mellékes.
Az OPAL egy standard, amit egy eszköz támogat (legalább részben), vagy nem. Emiatt a fizetős jelző értelmezésén átugranék, amit megvettem hardver, az támogatja.
OPAL esetén az ATA jelszó mellett alternatíva a PBA is, engem pont ez utóbbi érdekel, az ATA jelszó nem része a történetnek. -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #151339 üzenetére
Gigabyte lapot írtam, az Asrock értelemszerűen nem segít, de azt hittem ez logikus. Nincs egyébként ilyen opcióm, szóval ez a "biosban bekapcsolod és kész" történet kezd ripityomra esni.
Ha TCG OPAL kényelmén azt érted, hogy nem kérdés, hogy be kell-e írni az OS előtt bármilyen jelszót (BitLocker menedzseli az állapotot, recovery kulcsot ment, stb), működik-e az S3-ból keltés, Secure Boot maradhat-e bekapcsolva, stb, akkor igen, pontosan ezt a kényelmet szeretném, hardveres BitLockerrel (eDrive).
SEDutil-t néztem, de a hardveres BitLockerre ott is azt írja, hogy reinstall.
ATA password-öt kerülném, egyrészt akkor már legyen egyforma, másrészt abban kevésbé bízok (több incidens volt ATA passworddel, mint BitLockerrel).#151340 tordaitibi DISM, a témához a /Cleanup-Image kapcsoló visz közelebb.
Nem tudom, hogy minden felhasználó ismeri-e, a jelek szerint nem. De ezt nem is feltételeztem sehol. -
Lajmund
őstag
válasz
Doky586 #151338 üzenetére
Köszönöm ez hasznos volt. De annyi nem tiszta ha ms-től szerzem be akkor is meguszom csak a 2 ezer forintos aktiválo kulcsal? Mert amikor rákerestem a 10 pro-ra a ms oldál 110 ezret írt
A 2 ezer szimpatikusabb. Akkor nem úszom meg hogy a régi gépből vinyo ki formázás vissza és azt is telepíteni dolgot. Pedig biztam benne higy a gyári visszaállitás gyalul mindent teljesen.
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #151327 üzenetére
Ha elárulod, hogy a Gigabyte lapon (Z3xx chipset) mit kell beállítanom, hogy a mostani szoftveresen titkosított BitLockerem automagically átalakuljon a Samsung SSD által hardveresen titkosítottra (eDrive), azt örömmel veszem.
Minden általam talált doksi azt írja, hogy be kell billenteni a támogatást az SSD-n egy progival (esetemben kézenfekvő a Samsung Magician, de van más tool is). Majd a következő reinstallnál a BitLocker már (ha inicializálásnál megkérem) azt fogja használni.
#151330 tordaitibi Én rendszerenként ráengedek egy DISM-et, Te meghajolsz és rendszerenként nyomod a reinstallt. Nem vagyunk egyformák, és ez nem baj.
-
Lajmund
őstag
válasz
Doky586 #151329 üzenetére
1.
Értem a fenébe pedig egyszerűbb lett volna. Akkor honnan tudok megbízható win10 pro telepítőt leszedni? Gondolum utána rufusz pendriverea. Nc virágbolt is necces? Termék aktiválo látom csak 2 ezer ft. 7 éve csináltam utoljára.2.
Ugye a régi gépem eladom. Ott ez működik ha azt akarom hogy minden adatom törlödjön. Mármint a gyári visszaállitás minden törlésére gondolok. -
törölt tag
válasz
Doky586 #151292 üzenetére
Jelezni próbáltam egy anomáliát, és kíváncsi vagyok az okára.
#151291 Pyttawrx
Szoftverjogban nem vagyok jártas, vettem korábban "műsoros" matricákat, és kaptam mellé a számlán kívül egy kisebb paksamétát, talán erről volt szó benne.
Szerintem még mindig jobb ilyet venni, mint vírusos segédprogramokkal haxolni.
De nyilván halott gépről hajszárítóztam és pengéztem le kulcsot. Saját tulajdon volt a gép, meghalt az alaplap, macerás volt nem szabvány lapot szerezni bele. -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #151180 üzenetére
Ja, elég szívás volt egyszer telón letölteni, majd a telót rádugni a gépre (voltam ilyen szituban). Vagy fordítva, rádugtam és az adta a netet addig amíg letöltöttem? Már régen volt
Nincs olyan, hogy csak winupdaten lehet letölteni, maximum a catalogból kell böngészővel. -
-
HoTaZo
addikt
válasz
Doky586 #150978 üzenetére
Most már igen, eddig nem voltam.
Viszont az "új" gép nem akar működni.
Elindul, de a monitor nem kap jelet, s a klaviatúra se társul. Kértem kölcsön egy másik monitort, másik kábelt is kapott, még a régi gép GPU-ját is beleraktam, csatlakozásokat leellenőriztem. Semmi. Még a Boot menu se jön be. Sőt, a bekapcsoló melletti led sem pislog... -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #150965 üzenetére
• Ha csak a KB5029244 számú "B" kumulatív frissítés van telepítve, akkor igen, 22H2 verziónál
19045.3324
a jelenlegi buildszám.• Ha a KB5029331 számú választható "D" kumulatív frissítés is telepítve van, akkor viszont már
19045.3394
lesz a buildszám a normál kiadású (nem Insider) Windows 10-nél.• Az utóbbi állapot nyilván akkor lesz, ha maga a felhasználó engedélyezi a választható frissítés telepítését a "letöltés és telepítés" opcióra kattintva, mivel a Windows Update azokat nem telepíti automatikusan.
• A Windows 10 22H2-nél jelenleg nem téma, ellenben a Windows 11 22H2 verziónál okozhat problémát egyes MSI alaplapoknál az e havi "D" választható kumulatív frissítés, ezért sem feltétlen szerencsés mindig azok telepítése, még jó hogy a Windows Update automatikusan eleve nem telepíti ezeket.
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #150918 üzenetére
Nem vagyok szomorú, ugyanis akkor beteszi a pen efi/boot könyvtárába átnevezés nélkül és ugyanúgy tud bootolni róla...
Jé, pontosan ezt írtam én is...Az hogy másik menübe rakta egy másik gyártó, még nem jelenti azt hogy nincs is.
Nemhogy külső filerendszerről nem tudnak ezek a lapok shell-t (pontosabban shell.efi néven bármit) bootolni, hanem még saját shellt se pakoltak bele.Ne nekem kelljen már mindent kikeresgélnem helyette.
Úgy néz ki, ezzel nem vesztett semmit, egyébként a keresés megtörtént, nincs találat -
Geth
veterán
-
hito
nagyúr
válasz
Doky586 #150866 üzenetére
Szerintem félreértettél valamit, vagy én nem értem mit írsz
De már nincs nagy jelentősége, mert reggel összefutottunk. Beléptem és nyomtam egy HR-et. Adatom nem volt rajta, mert tegnap vettem tőle, de mivel hibás volt a gép (érintőkijelző nem működött kb a fél panelen), visszavette. De akkor már beköltöztem (vétel és visszavétel között eltelt kb. 4 óra), illetve csak annyi, hogy beléptem a MS fiókommal. Csak emiatt meg nem kell többmenetes törlés, elég egy visszaállítás "merevlemez tisztítás" nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest