- Yettel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
Egyszer a kezeim közé került egy zsír új Vájó már rajta volt minden xar. Alig bírt bebootolni kész vicc volt. Aztán újraraktam és pikpakk penge lett a gazdája azt hitte valami mágus vagyok, persze szívás is volt velem mert csak simán újraraktam és gyárilag nem rakott fel a Windows LAN driver-t wifi pedig nem volt a szobában izzadás volt de végül sikerült.
-
MaxxDamage
félisten
Lényegében nem is használom (amúgy hivatalos verzió)
Ott van arra a Chrome is.
Java (8) van még? (7.-ik hó a verzió Updateja)
Töröltem az Adobe Acrobat, Flash-t és egy csomó rendszer általi "gamet" (kutya sem használja azokat) és még pár programot, Daemon az jól jöhet. (nem használom amúgy, de ha kell...jó ha van)
(#85997) twofatcat: Csak a Chrome van (igaz van ez az Edge is, de azt csak akkor használom, ha Chrome törölve van és letöltöm friss Chrome verziót GG-től, így hivatalos verzió)
Törekszem a "hivatalos/gyári" szoftverek használatára, így próbálom kerülni az ilyenfajta fenyegetettségnek való kitételt.MD
L -
Cs1csó
titán
Erre ajánlanék valamit:
- futtasd a böngésződet a SANDBOXIE nevű programban
- telepítsd egy másik böngészőt a fő böngésződ mellé amit NEM HASZNÁLSZ másra csak - azt is SANDBOXIE-ban futtatva - ilyen rizikós oldalakon szörfölésre pl. a TOR browser az egyik legbiztonságosabbnak mondott persze nem tudom hogy online stream-re alkalmas e. -
Cs1csó
titán
Továbbra is megingathatatlan vagyok és a CCleaner-es fiaskó stb. ellenére is jelenleg a legjobb ingyenes védelem az Avast free (AVG free)
Vannak potenciális ellenfelei pl. 360TSE vagy TS vagy Comodo termékei de ha több tényezőt ütköztetve szerintem az Avast jön ki győztesen.
-
Cs1csó
titán
Elárulok két titkot:
1. Az AVG-t megvette tavaly nyáron az Avast (könnyen ment a tárgyalás mivel egy nyelvet - cseh - beszélnek mind) és késő őszre TELJESEN összefésülték a motorháztető alatti technikát azaz ugyanazt tudja mindkettő védelem terén
2. az Agnitum tűzfalát megvásárolta még régebben az Avast - az egész céget bekebelezte - és azóta ha jól tudom az Avast termékekben lévő tűzfal az Agnitum technológiáján alapszik.Úgyhogy az AVG Internet Security = Avast + Outpost firewall
Lehet nem kebelezte be csak licenceli a technológiát de a lényegen nem változtat: [link]
-
MaxxDamage
félisten
Köszönöm!
Ott a legalsó opció.(megvan)
Nem hiszek ezekbe a Vírus kereső programokban, régen volt Kaspersky-m (fizetett verzió) és ha jó is volt, de megfogta a gépet rendesen... (még P4 3.0GHz "Prescott" időkben volt ez)
Avastot is használtam akkor (áttértem, mert az nem fogta meg a gépet, de azzal más problémák voltak) így maradok az "eredeti" Windows által kínált "Defender" -nél (Win7 -n meg a Security Essentials-ot használtam , elvileg ugyanaz, mint a Defender)MD
L -
MaxxDamage
félisten
-
enginev3.0
félisten
Nem, nekem új HDD-k vannak, mármint persze már nem újak, de újak
HD sentinel szerint mind tökéletes, SSD-k meg használódtak, de azok is jók
(#85497) Zotya84@
Van egy Sata kártya a gépben, akár az is okozhatja? PCI porta van téveÉrdekes mert soha egyik torrent kliens sem panaszkodott semmire a Qbiten kívül
Most zárult be újra, megint ugyan azért
-
Cs1csó
titán
Az egyikőjüket én is említettem mint a főfő torrenthuszár! Nem szép ilyet írni de tény: ha mindenki csak ímmel ámmal töltene akkor a torrentek 80%-a pikpakk köddé válna. Ezen már gondolkodtam egyszer talán fel is vetettem már valahol, hogy a régi torrentek védelme érdekében kellene valami módszer. Legjobb példa a bitHumen ahol egyre több az elárvult torrent amit egy -két ember ha seedel de passzívként nem lehet hozzájuk csatlakozni stb.
Amúgy nem is mindenki tud többszáz torrentet futtatni nincs:
- tárhelye
- sávszélessége
- elég erős gépeValahogy kétoldalú ez a dolog:
Nekik nem kellene lenézni azokat akiknek a torrentezés huszadrangú dolog és a nagy többségnek sem kellene őket hülyének tartani amiért súlyos pénzeket és időt fektetnek abba hogy egy képzeletbeli ranglista elejére kerüljenek. -
Joshi
titán
Minden egérrel ez van, vagy akkor behalt mindegyik egér? Még annyit megpróbálok hogy szétszedem az egeret és kitisztítom, de nem hinném hogy egy időben ment volna tönkre mindegyik egér. Nem tudok használni mást mert csak Win10-en van DX12, és a legtöbb program csak ezen fut. De ezt te is tudod.
-
Joshi
titán
Akkor jól sejtettem, 2015 novembere óta van fent a Winfos. Azért kérdeztem, mert mostanában elkezdett olyat csinálni a gépem, hogy duplákat kattint az egér, de a billentyűzet is néha érdekesen működik. Korábban kérdeztem hogy mitől lehet ez, de az egér beállítása nem változtat semmin. Több beviteli eszközt is próbáltam de ugyan az. Vírusom sincs mindig használtam vírusirtót, de telepítettem Mallware progit is. Minden rendben van de mégis ezt csinálja. Lehet hogy újratelepítem a Winfost.
-
-
svgyula
addikt
Szia! Nekem az elsőnek még doboza sem volt úgy halásztam össze az alkatrészeket 286 20Mhz 512kb Ram nagy floppi 720 kb 20MB Hdd no egér! ISA buszos CGA!! monitorvezérlő. Egy kis TV-n ment a DOS talán 3(?) az asztal meg tele volt vele........ Valamikor 92 környékén. Az első win még CGA monitoron futott. A következőből már kivették ezt az opciót. Pedig szerettem azt a kis TV-t
-
Rasiel
senior tag
Kicsit sokallom őket, nálam a Windows mappa 19 GB, a Users-en belül a mappám pedig 3,5 GB.
Lapozófájllal kapcsolatban sok eltérő vélemény van. Én speciel mindig fix méretre szoktam állítani, tehát a kezdeti és a maximum méretet is azonosra és, ha van megfelelő mennyiségű hely a meghajtón, akkor a 4-8 GB-ig állítom be, attól függ, mennyi a fizikai memória az adott PC-ben.
-
lacibacsi
addikt
Megnézem, köszi!
Amúgy arra van valami egyszerű beállítás, hogy a programokat automatikusan a HDD-re telepítse a rendszer? A legtöbb esetben ki lehet választani a telepítés helyét, de vannak olyan alkalmazások, amik az alapértelmezett "Program Files" mappába pakolják a cuccot, kérdés nélkül...
-
lacibacsi
addikt
"Véletlenül a telepített programjaid nem raktak föl egy kis vírusirtót a háttérben."
Abból a hat programból (amit feltettem) egyik sem hiszem, hogy vírusirtót telepítene,már csak azért sem, mert eddig is ezek voltak fent a a WIN7 rendszeren és ott nem volt semmi bajom velük...
Amúgy azt még megértem, hogy a Win10-nek baja van valamelyik programmal, de legalább beengedne, hogy uninstallálhassam őket, vagy valami. De így, hogy el sem indul a rendszerem, így nehéz lesz visszacsinálni bármit is...
-
-
Soulles
aktív tag
Köszi a gyors választ.
-Eredetileg két kártya volt benne, működött.
-Az egyiket ki kellett vennem egy időre, működött.
-Visszatettem amit kivettem, nem működött.Lehet az lesz, hogy kikapom megint és megnézem mi lesz :/
Nem vagyok mélyen benne, de ilyenkor a PCI lane allokációk nem zavarhatnak be?
-
Soulles
aktív tag
Sziasztok,
Tegnap betettem egy második videokártyát a "Primary" PCI slotba, ezután:
- Az egér kurzor mozog rendesen, ha egy gombra viszem a gomb felvillan, de nem érzékeli a kattintásokat.
Próbáltam más USB-portokat, USB2/USB3, az eredmény ugyanaz. A csere előtt minden tökéletesen működött.
Találkoztam már fura dolgokkal, de ilyet én még nem láttam.
-
havri1
félisten
Próbáltam uninstallerekkel (cleanmypc pl) leszedni azt a wing vagy milyen beépülőt, de nem engedte. Egyszerűen folyamatosan futott, nem engedte bezárni. Úgy voltam vele, gyorsabb egy újrarakás, mint a szenvedés
Restartoltam a routert, és megjelent minden gépen. Nem értem mi volt a gond, de most jó. -
-
"Orvosoltam a hbvát, ment fel egy minimal Linux a w10 meg ment a levesbe.
Remélem nem orvos vagy autószerelő vagy."
Nem, nem vagyok orvos, ahhoz nem értek de életembe nem fordultam még villanyszerelés fűtésszerelés házépítés hegesztés finommechanika, elektronika autószerelés háztartási gép javítás téren külső szakemberhez. Nyugodtan le Mekk Elekezhetsz de 40 év alatt nem volt ebből még baleset, mielőtt ez lenne a következő reakció. Akinek megcsináltam a házát kocsiját mosógépét stb. az azóta is jó. De hogy és miért jött ide ez a kérdés?"Az lenne jó, ha 30e Ft-ért vette volna a Windows-t, ami ment a levesbe."
Tartom amit amit mondtam, hülye vagyok hozzá de ennyire azért nem, felment a legális, vett, jogtiszta dobozos W7, maradt is volna de a fél eszközkezelő sárgán virított driver hiány miatt ezért ráment ezzel a kulccsal a w10. Így gondolom beleköthetetlen a folyamat. Bár nem mert hivatalosan nincs már ilyen de elfogadta. Jogilag korrektebbnek érzem mint a virágbolt+aktivátor.
Na EZ ment a levesbe. Veszteség nulla Ft."És ő is akkor a sok hülye tiltogatós user áldozata?
Ő a te áldozatod!"
Legyen. Agyonütöttem Sanyi szomszédomat. Egy Windows10 feliratú dvd tokkal."Én ezért kussolok itt sokat mert hülye vagyok hozzá
Ezt meg te írtad magadról."
Vállalom is. Ezért figyelek itt csendben hogy ragadjon rám valami a koszon kívül. De ezek ritka pillanatok.
Most megint felhördülnek többen, akinek nem inge nem veszi és nem reagál."Én még finom voltam, de Doky586 nem biztos, hogy az lesz."
Nem konkrétan Dokynak szólt a hsz.-om 99%-a. Nyomtam egy válasz gombot épp az Ő nevére, tehettem volne ezt ebben a témában még vagy 10 névre.
Doky586 bár néha érdekesen kifakad de van humorérzéke is és nem hinném hogy felvesz egy nem is konkrétan neki szóló, le se dobott kesztyűt.Két tábor van, Defender/NoDefender, Ugyanígy van duci nő/vékonyabb, gáztűzhely/villany, BMW/Audi, heavy metal/opera stb. És soha nem fognak közös nevezőre jutni, de legalább tiszteljék meg a másikat azzal hogy nem akarják mindenáron megváltoztatni.
Szerintem itt abba is kéne hagynunk, én részemről ezt itt most szeretném befejezni. Természetesen olvasom a válaszokat de próbálok nem reagálni.
-
svgyula
addikt
Szia! Mivel írta, hogy a defender törölt olyan file-t is amire neki még szüksége volt ebből következik, hogy valamilyen hekkelést crackot törést csinál(t) a gépen. ilyenkor pedig idegesítő neki ha valaki figyeli Ez viszont nem a defender hanem a "vérpistike" virtus velejárója. Ismerem ezt a fajta hozzáállást, sajnos sokszor hoztak gépet amin egy hasonló "geniiiiii" ügyködött és elveszett minden olyan adat amire tényleg szükség lett volna. Az a megjegyzés "20 éve nem használok semmilyen vírusirtót és soha az életben nem kaptam 1 vírust se a gépre." pedig igaz is lehet úgy hogy soha nem volt online és az összes csatlakozó le van ragasztva
Egyébként szimpla hülyeség. Akár itt is kaphat vírust egy jóindulatú privát üzenettől................
-
havri1
félisten
Ezzel én is szívtam, de már beletörődtem.
X idő után valamiért a vizsgálat újra aktív lesz, illetve amit még visszakapcsol, az a felhasználói felügyelet. Én kilövöm a legalsó szintre, de pár nap aztán 1-es szinten van..
Ha kikapcsolom a folyamatos vizsgálatot a defenderben, piros x a tálcán állandó, meg állandóan figyelmeztet.
Zavaró, arogáns.
Alapvetően semmilyen alkalmazást nem szoktam használni, mert tudatosan használom a gépet. Feleslegesen lassítja szvsz. Én is kilőném véglegesen, ikonnal együtt. -
-
King Unique
titán
Ha új, akkor normál esetben feltételezhetően hibamentes, ezért elég lett volna a gyorsformázás is. De a teljes sem gond, ha ráérsz.
Illetve az abból a szempontból lehet jobb, hogy rendesen végigmegy a teljes felületen és még idejében kibukhat, ha valami gond van a merevlemezzel. De van aki inkább különféle teszteket ereszt rá ennek megállapításához. Illetve a merevlemezgyártóknak is szokott lenni saját tesztprogramja (pl. WD).
Amúgy vannak ezeknek a témáknak megfelelő szaktopikjai, nem feltétlen itt kellene feltenni az ilyen kérdéseket.
-
King Unique
titán
Egy adattár lemeznél a GPT partíciós séma 2 TB felett kötelező, az alatt jó az MBR is. De mivel a GPT-nek vannak bizonyos előnyei, ezért nyilván akár arra is lehet inicializálni. A lemez típusa pedig értelemszerűen alaplemez legyen! A dinamikusat tükrözésnél, illetve RAID-köteteknél szokás használni.
(#75706) petya1985:
Ha az SSD-t feleslegesen előparticionáltad GPT partíciós séma szerint, ellenben Legacy BIOS (MBR) módban akarod rá telepíteni a Windowst, akkor nem meglepő, ha problémázik a telepítő a GPT miatt... Ilyenkor egyik opció átállítani a boot módot UEFI-re, másik a telepítő grafikus felületén / parancssorban a DiskPart segítségével teljesen törölni a lemezt. Majd utána megadni az SSD-t telepítési célnak és az az "Új" opcióra kattintva létrehozni a telepítővel a rendszer működéséhez szükséges kisebb partíciókat. Vagy esetleg addig a BIOS-ban letiltani a HDD-t, vagy fizikailag leválasztani. A lényeg, hogy a telepítésnél ne a HDD-re kerüljenek a rendszer számára fenntartott kisebb partíciók (példa), hanem az SSD-re! -
spyduck
nagyúr
Egy kis info!
Ha valakinek “proxy” problemara hivatkozva nem mukodik a web bongeszes, az azt jelenti, hogy a gepen KMSpico-val feltört office van. A gepen atallitja a proxy beallitasokat, malwerobytes futtatasa megoldja. Tobb ugyfelem is volt mostanaban ilyen hibaval. Legutobbi eleg kemenyeb balhezott velem, hogy szar gepeket adtam el nekik. Miutan kiderult az ugy persze nem kert bocsanatot, ugyanis a sajat informatikusuk torolte le az altalunk felrakott virusirtokat, majd telepitette fel a tort Office-t.
-
mullerjanos
csendes újonc
Köszi! Nem rossz, itt már lehet napon belül időzíteni, de kell hozzá ms fiók az egész családnak, meg kell hívni a gyereket, annak el kell fogadnia a meghívást, eszközöket kell hozzárendelni, stb. A történet igazából nem rólam szól, hanem egy ismerős anyukáról. Teljesen alap. Ez túl bonyolult lesz neki.
-
törölt tag
2015 óta sok vírus lefolyt a Dunán. XP korszakban voltak jelentősek, az elmúlt tíz évben csak a balhékról hallani. A téves riasztás a legkisebb bajuk. BSOD okozás, zavaró riogató pop-up, eladták reklámcégnek a gyűjtött user adatokat, a toolbarjuk egy szar, a feleslegesen beépülő kiegészítőjük biztonsági rést vitt Chrome-ba...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest