- Yettel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #155201 üzenetére
Gondolom ezek a 0patchek warezban fognak terjedni...
-
Thrawnad
senior tag
válasz
King Unique #155214 üzenetére
A Kumalatívot el tudtam távolítani, de a másikat nem. És azóta van gondom.
Nem települt driverMég annyit árulj el, ha vásárolt a Win 10 akkor a 11re frissítés után regisztrált a Win?
Mehet tiszta telepítés?Köszi
-
Thrawnad
senior tag
válasz
King Unique #155212 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/windows_9_kodnev_threshold/hsz_155096-155098.html
Egy választ kaptam tőled, majd senki nem válaszolt.
Ha a proc nem támogatott akkor is menni fog?
Mondjuk egyébként nem értem ezt a szivatást az MS részéről. Amikor kijött és megvettem a windowst arról volt szó hogy ez az utolsó. Most meg itt a W11.
-
Thrawnad
senior tag
válasz
King Unique #155209 üzenetére
A 3th party azért van telepítve, mert egyáltalán így tudom használni.
Friss Windows telepítéssel ment. Fel tettem az Office-t szintén gyárit.
Még akkor is ment.
Na ezek után frissített mindent és ezek után nem ment. Az egyik frissítés után jött elő a probléma.
Azért kellett újra telepítenem is mert jött egy frissítés és megállt.
Esetleg egy régebbi ISO-t honnan tudnék tölteni? -
SamSem58
aktív tag
válasz
King Unique #155203 üzenetére
Kösz!
És még annyit, hogy a 4K Video Downloader fent volt, de a Videa oldalról nem töltött le! -
Csokishurka
őstag
válasz
King Unique #155188 üzenetére
De volt alaplap csere is. Igen az által linkelt hozzászólás miatt gondoltam, hogy akkor ennek a kulcsnak annyi, mivel win7.
-
gulyasa
őstag
válasz
King Unique #155166 üzenetére
Valamiért a runas-os megoldás nem akar működni.
Ha ikonként csinálom meg a leírás szerint, az ikonra rákattintva nem történik semmi.
Amikor parancssorból (rendszergazdaként) futtatom a runas-t a megfelelő paraméterekkel és a parancssoros ablakban kéri, hogy adjam meg az adott program indításához a rendszergazda jelszavát, csak villog a kurzor, de hiába "gépelek", nem ír semmit. Másolás/beillesztéssel is próbáltam, de úgy sem megy.
Valakinek ötlete?
-
looser
addikt
válasz
King Unique #155162 üzenetére
Magamra értettem a fentit, igazat adok neked
-
looser
addikt
válasz
King Unique #155160 üzenetére
"Szó, ami szó: ezek a fölnőttek fölöttébb furcsák" - gondolta útközben.
-
Thrawnad
senior tag
válasz
King Unique #155097 üzenetére
Szia!
Igen ott látszik csak. Az előtte működő rendszer hirtelen ezt produkálta. Lényegében office, corel autocad hármas van a gépen, de semmi más nem települt vagy egy jó hónapja csak a Win frissítés.
Ha valami hardver éppen aznap ment tönkre akkor elkepzelheto, de azt még nem teszteltem.
Windows rá gyanakodtam.Thrawnad
-
-szabi-
addikt
válasz
King Unique #155092 üzenetére
A Hello PIN -t már kikacsoltam most a fiók jelszót kéri bejelentkezéskor pedig a "számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni" ki van kapcsolva.
SZERK: Megvan, számított a sorrend. Először a PIN-t kell eltávolítani és csak utána szabad kikapcsolni a bejelentkezési jelszó kérését.
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz
King Unique #155072 üzenetére
1. Onedrive-ra ment.
2. igen, nem tudtam rávenni, hogy usb-ről bootoljon, de akkor ezek szerint jól elrontottam. Megpróbálom újra szerintem -
animatrix11
őstag
válasz
King Unique #154985 üzenetére
"Az előző válaszban linkelve lett hogyan lehet egyszerűen helyi fiókról Microsoft-fiókra váltani, + leírva hogy otthoni használathoz értelemszerűen azt kellene választani és nem a munkahelyi / iskolai / szervezeti használatot és bejelentkezést."
Igen azt írta nem tud rendszergazdaként belépi, lehet user error részben
-
animatrix11
őstag
válasz
King Unique #154981 üzenetére
nem érdekel ha előtelepített, írtam, hogy én telepítettem, minden előző partíció felül van írva, mellesleg ugyanilyen gép, ami egy pakkban jött semmi hasonlót nem kér
-
animatrix11
őstag
válasz
King Unique #154978 üzenetére
friss telepítés amit én raktam fel, helyi fiók, amúgy semmi nem volt beállítva, a noti nyilván külföldről van mint használt notik 99%-a, közben kiraktam egy képet mit ír ki
-
mexel
veterán
válasz
King Unique #154943 üzenetére
a "Fix Windows boot problems"nem segített. Azt hiszem feladom, inkább alszom egyet és az utazás elmarad
Nagyon megszívattam magam hogy nekiálltam ennek -
mexel
veterán
válasz
King Unique #154943 üzenetére
Természetesen előtte néztem. ( baromi lassú volt) Hibernálás nem volt bekapcsolva.
Most fogom a fix windows boot problems-t kipróbálni, mert most írom újra a lemezt.
Nem tudom mi nem stimmel a leírtakból, hogyan tudom kideríteni hogy mit nem talál? -
mexel
veterán
válasz
King Unique #154940 üzenetére
Ezt nem tudom én sem. Egyszer kiírta hogy nem találja a winload.exe-t. Megnéztem, a helyén van és sértelen, ugyanaz a fájl mint az én gépemen...
És mégegyszer mondom, a gép működött, a hdd-hez nem nyúltam csak klónoztam és mégsem indul. Ez lenne a kérdés hogy mit nem talál?Napi szinten klónozok gépeket, és ilyen hibába még nem futottam bele...
-
mexel
veterán
válasz
King Unique #154937 üzenetére
A hdd jó, megnéztem, erre gyanakodtam. Bootolható penről ment a mentés. Először klónozás volt, de nem indult, utána egy 3. ssd-re elmentettem a képfájlt és onnan írtam vissza az új ssd-re. A végén már a hdd sem indul. Ezzel a hibakóddal megáll, sehogy sem tudom javítani. A klónozott sd-t most egy itthoni gépben próbálom indítani de semmi eredmény. Ezek a megoldások sem működnek.
Biosban nem lett elállítva semmi -
haruspex
aktív tag
válasz
King Unique #154858 üzenetére
Igen. És maradt a hiba. Home verzió, amúgy.
Doky 586 ne user error legyen már hogy random lehal valami egy oprendszerben....
-
venom8888
őstag
válasz
King Unique #154860 üzenetére
Koszonom
-
haruspex
aktív tag
válasz
King Unique #154856 üzenetére
Már telepítettem, de marad a hiba.
De holnap megpróbálom a többi megoldást is amit írt, köszönöm. -
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #154778 üzenetére
Köszönöm, legközelebb újra készítek egy mentést, de a filmeket előtte egy másik pendrive-ra átmozgatom.
üdv -
SamSem58
aktív tag
válasz
King Unique #154837 üzenetére
Kösz, de a Windows Update javítása után felment az összes frissítés.
De az a nyamvadt Messenger továbbra is szarakodik. No, de hagyjunk valamit holnapra is, mert még unatkozni találok ha a Windows valamivel nem szarakodik!
-
SamSem58
aktív tag
válasz
King Unique #154829 üzenetére
A 22H2 frissítés ISO in place upgrade módszerrel fent van, ám a Messenger .... bár települt, de nem létesít kapcsolatot, továbbra is csak malmozik. Bár most hozott a a gép egy zsák frissítést a 22H2-höz, várom kíváncsian az eredményt! /Bár már írtam, de újra írom, hogy a Messenger fenn volt a gépen - tavaly ősszel pöccre felment, pedig akkor még híre sem volt a 22H2 frissítésnek! - de januárban objektív okok miatt töröltem és azóta nem megy fel/. Szóval nagyon valószínű, hogy NEM a 22H2 frissítés hiánya itt a Ludas!
-
SamSem58
aktív tag
válasz
King Unique #154824 üzenetére
A 4. lépés: Frissítsen Windows 10 rendszerre a Media Creation Tool segítségével - elvégeztem, lefutott pár perc alatt és kiírta: Köszönjük, hogy a Windows 10-et telepítette. Most csinálok egy új USB telepítőt (a legelső kiadással rendelkezek), aztán kiderül. 0x80070643 hibakód megoldására a Microsoft fórum [link] pl. azt javasolja, hogy hagyjuk a francba, majd a Microsoft megoldja! Amúgy az, hogy a 22H2 frissítés nem megy fel, általános jelenség, hogy nálad és más hozzászólónál ez nem jött elő, az valószínűleg a véletlen műve!!
A PC fórum [link] is foglalkozott ezzel és ők is azt írják, hogy a hiba NEM a felhasználóknál, hanem a Microsoftnál van! De olvasd el, 2 perc az egész! -
SamSem58
aktív tag
válasz
King Unique #154821 üzenetére
Ezen a gépen Windows 10 pro 64 bit az operációs rendszer, akkor mire és miért kéne frissíteni??
A Windows Update szerint a 22H2 kivételével minden frissítés fent van! Ha ezt a frissítést akarom telepíteni akkor az nem megy fel és mindig a 0x80070643 hibakódot kapom.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #154821 üzenetére
18363.1556 akart lenni.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
King Unique #154818 üzenetére
Oké! Akkor azt is írd meg, hogy a 22H2 frissítést, hogy és mi módon varázsoljam fel, mert azt bizony semmilyen módon NEM lehet telepíteni és ezzel nagyon sokan kínlódnak! A Microsoft fórum szerint a 22H2 frissítés nem is kell erre a gépre, mert ezen eleve nincs helyreállítási partíció! Amúgy tavaly sem volt fenn az említett frissítés - eleve nem is lehetett, mert januárban adták ki - és mégis gond nélkül települt a Messenger!
-
SamSem58
aktív tag
válasz
King Unique #154815 üzenetére
A Microsoft Store oldalról - [link] - hoztam le a Messengert. De, amint azt írtam is, a program már volt fenn, kb. idén januárban töröltem azt le.
A Windows amúgy naprakész! Az UWP Messenger sem települ, a helyzet ua. mint a MS. Storeból lehozott programnál... -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #154796 üzenetére
"Ha ekkora dilemma és probléma ez"
Egyik esetben mindössze egyetlen tcp wol csomagot kell küldeni hogy működjön a 'szerverem' másik esetben még kell táveléréssel kinlódni bejelentkazéshez. Reméltem ez elhagyható lehetett volna. De eszerint nem.
Pin kód kérés meg kell, nem megengedhető hogy bárki használja. -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #154794 üzenetére
Nem. Nem elég. Mindkét esetben ugyanúgy kéri a pin kódot.
Egyébként is sok kilométerre vagyok a géptől és wol kapcsolom be. -
tylerddd
veterán
válasz
King Unique #154775 üzenetére
Túl sokan válaszoltak rá, így nem láttam át. Itt így egyszerűbb volt.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
King Unique #154779 üzenetére
Köszönöm a választ !
Tegnap és ma reggel is néztem de nem jött le a frissítés.
Most a válaszodat olvasva megint ránéztem és úgy tűnik, hogy felment....mert újraindítást kér a gépház. -
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #154762 üzenetére
Szia,
Készítettem egy komplett mentést Macriummal, de elfelejtettem a filmek mappát előtte átmozgatni egy pendrive-ra.
Bele lehet úgy túrni az image fájlba, hogy egy adott mappa tartalmát töröljem csak ki belőle? -
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #154753 üzenetére
Rendszerpartíciót és a mellette lévő 1GB körüli partíciót összevontam. Az adatok mozgatása nem fejeződött be ha jól emlékszem, túl hamar elindult a gép, és nincs rajta semmilyen adat, üres az SSD.
Ilyenkor a komplett telepítésen kívül mit lehet még tenni?
Hogy lehet visszanyerni a régi adatokat?
1. 1,6 GB helyreállítási partíció
2. 102 MB EFI-rendszer partíció
3. 133 MB NTFS
4. 1GB üres partíció
5. 234 GB NTFS rendszer partíció
6. 905 MB helyreállítási partíció
Így nézett ki. Fogtam, összevontam az 1GB üres helyet a rendszer partícióval, minitools vagy aomei-vel már nem emlékszem, a gép újraindult, írta hogy 22% körül jár majd nemsokára újraindult a gép és a fehér pöttyök megjelennek és semmi reakció.
Most kivettem az SSD-t, külső házba tettem, és RAW partíciót látni a rendszer helyén.
Mit csináljak, hogy visszanyerjem az adatokat? -
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #154753 üzenetére
Megszüntettem, letöröltem az egyik helyreállítási partíciót. Minden jó volt, újraindult a gép, de a C partíciót odébb mozgattam, dolgozott vele a gép majd újraindult és lefagyott.
F1 , F8 vagy Enter amiket lehet próbálni de semmi.
Mit ellenőrizzek, hogy lehet ezt helyrehozni?
Holnap egy Win10 pendriveról bootolok és megnézem parancssorból mit látni.
Ha a C meghajtón megvannak az adatok, hogy lehet megjavítani?
Arra gondoltam nem arról a pozíciótól vagy partícióról bootolna amelyikről kéne. -
tylerddd
veterán
válasz
King Unique #154699 üzenetére
Nem lehet újrahúzni a gépeket és ennyi gépre bejelentkezni ugyanazzal a fiókkal sem életszerű.
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #154692 üzenetére
Köszönöm. 🤗
-
bsh
addikt
válasz
King Unique #154583 üzenetére
nincs olyan, hogy nem vagy maradok windows 10-nél.
beállítottam célverziót, meglátjuk.én azt hittem ez valami reklám és WU-től független.
-
DonThomasino
veterán
válasz
King Unique #154538 üzenetére
Sikerült megnövelni és jó helyre tenni, mégse megy fel az update.
2024-01 Biztonsági frissítés x64-alapú Windows 10 Version 22H2 rendszeren (KB5034441)
Hibakód: (0x80070643) -
efi99
őstag
válasz
King Unique #154518 üzenetére
Nem állítom, hogy nincs ilyen, csak azt, hogy nincs benne logika. BIOS-frissítésnek úgy kéne végbemennie, hogy az ne érintsen olyan azonosítót, amely magára a hardverra (alaplapra) utal, hiszen az nem változott.
-
efi99
őstag
válasz
King Unique #154505 üzenetére
Mi abban a logika, hogy a BIOS frissítés az jelentős hardverváltozás? Ugyan miért? Még garantálja is, hogy az alaplap biztosan maradt.
-
tylerddd
veterán
válasz
King Unique #154468 üzenetére
Elég öregecske rendszerecske, talán 2018-as
Megérett már rá szerintem.
-
hardlex
kezdő
válasz
King Unique #154468 üzenetére
Üdv,
jól értetted, az UWP-k is, meg néhány, általam feleslegesnek tartott alkalmazás. Melyekre nincs szükségem, kidobom 10-ből is, 11-ből is.
A módszert biztos ismered, hogyan lehet eltávolítani minden plusz alkalmazást, ami nem képezi az alaprendszer részét.A KB5034441 már fenn van, a MiniTool Partition Wizard használatával megoldottam a problémát.
A windows 10 jövőjét illetően ráérek agyalni cca másfél év múlva...
-
hardlex
kezdő
válasz
King Unique #154458 üzenetére
Üdv!
Én itt kezdő vagyok ugyan, nemrég regisztráltam, de magát a fórumot vagy tíz éve olvasom, ergo téged is, meg jópár hozzáértőt.
"Szemét" alatt a nekem teljesen fölösleges alkalmazásokat értem.
Ergo nálam egy "lecsupaszított" rendszer van pc-n is, laptopon is.
Tudásodat, tapasztalatodat elismerve, tisztában vagyok, mi vár a 10-re, s hogy már majdnem kész a 12.Én csak annyit várok el a redmondiaktól, hogy - ha már fizettem érte - működjön, s jól működjön a rendszer, és ne kelljen pl. egy x@ros frissítést nekem megoldanom.
Ennyi, nem több.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #154445 üzenetére
Megoldottam, ahogy gondoltam!
Újra csak felajánlja... [kép] -
tknof1871
őstag
válasz
King Unique #154445 üzenetére
Itt az látszik a mellékelt screenshotokon, hogy eredetileg vsz Windows 7 lett telepítve, majd az upgrade-elve Windows 10-re, mert az előbbinél van 100 MB-os rendszer számára fenntartott partíció, ellenben utóbbinál 5xx MB szokott lenni.
Nekem nem volt Windows 7. Majdnem 10 éve vettem Windows 10-et. Optikai lemezen van a telepítő. Eddig kétszer telepítettem róla. Amikor megvettem és még egyszer újra, mert valami elromlott a 10-ben.
Most eszembe jutott, amikor a régi alaplapot és CPU-t tettem be évekkel ezelőtt, akkor a Windows 10 a kulcsot kérte. Most MBR2GPT és alaplap+CPU csere is volt és most nem kérte a kulcsot, ami a telepítő optikai lemez papír tasakján van.
Mint már le lett írva az előző válaszban, a korábbi 100 MB-os rendszer számára fenntartott partíciónál elég csak a meghajtóbetűjelet elvenni ha jelenleg van neki, akkor nem fog megjelenni a fájlkezelőben, nem feltétlen muszáj törölni, de lehet akár az utóbbit is.
OK, a Lemezkezelő Eltávolítás-t írt. Akkor az eltávolítás = elvenni.
Működőképes a jelenlegi állapot is és nem feltétlen kell piszkálni, megvan az EFI-rendszerpartíció (ESP), helyreállítási partíció, stb.
Szóval minden jó. Ennyi nekem elég.
Max. annyi kis szépséghibája van az MBR2GPT szerinti konvertálásnak, hogy a C után hozza létre a szükséges partíciókat ami nem pont a standard UEFI/GPT elrendezés lesz, a korábbi telepítés "maradéka" pedig ott marad a C előtt.
Talán egyszer újratelepítem, de most nincs rá idő.A Microsoft oldala miatt azt hittem megint nem sikerül a hardvercsere. Nem mutatták meg, hogy Windows 10 alatt a mbr2gpt-hez több paramétert kell megadni.
C:\WINDOWS\system32>mbr2gpt /validate /disk:0 /allowFullOS
C:\WINDOWS\system32>mbr2gpt /convert /disk:0 /allowFullOS -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #154437 üzenetére
Nem arról van szó, én nem néztem mit is ajánl fel, azt hittem egy sima Update... de Win11 -et akar telepíteni és mint mondtam, nekem az már rég a gépen van és szeretném is ha így maradna.
Próbaként a Win10-be belépve lemezkezelőbe törlök mindent, az ezzel kapcsolatos "Update" -t is és talán vissza is áll az eredeti állapot.MÁS:
TeamViewer ha jól emlékszem eddig a vezérlés után, mikor kiléptem (a programból) a Windowsból nem jelentkezett ki.
Ezt hol tudom állítani, hogy ne tegye, vagy az új TeamViewer program már így megy? -
tknof1871
őstag
válasz
King Unique #154437 üzenetére
Az UEFI/GPT-re konvertálásnál létrehozott új partíciókat nyilván nem kellene piszkálni, meg pláne nem az EFI-rendszerpartíciót (ESP), sőt ezeknek normál esetben meghajtóbetűjele sincsen és nem sok vizet zavarnak, nem jelennek meg pl. a fájlkezelőben.
OK, most kezdek izgulni.
Csináltam fotókat. Konvertálás előtt csak az SSD volt az alaplapra csatlakozva.Még MBR az SSD. Csak 1 partíció van, a C:.
Már GPT az SSD. Ott egy új partíció, a D:. Már 2 partíció van, C: és D:.
Mielőtt a D: partíciót (vagy az elnevezését) töröltem
és a másik felugró ablak.
Utána így nézett ki a lemezkezelőben.
A korábbi BIOS/MBR szerinti telepítésnél létrehozott kicsi partíció az MBR2GPT szerinti konvertálásnál normál esetben törlődni szokott. Ha nálad nem és van meghajtóbetűjele is, akkor elég csak a meghajtóbetűjelet elvenni és akkor nem fog megjelenni a fájlkezelőben. Ha a törlés a cél, akkor az is megoldható.
Ahogy látom még MBR-ben volt egy névtelen 100 MB-os partíció a C.-n. (Nem tudom mi ez a 100 MB-os partíció). A GPT-re konvertáláskor ennek a partíciónak nevet adott, a D:-t. (Ezt a D: nevet elvettem, mert ez a Tárolóhelyé (szoftveres RAID1) volt eredetileg.)
Az EFI rendszerpartíciónak valóban nem adott nevet. Valamiért az EFI partíció is 100 MB.Van itt valami probléma? Ha nem látszik a képek alapján probléma, akkor nem piszkálnám tovább ezeket a partíciókat. Örülök, hogy működik a számítógép az új alaplappal és CPU-val, a merevlemezekkel.
-
tknof1871
őstag
válasz
King Unique #154324 üzenetére
MBR2GPT
1 hete megtörtént a konvertálás és az új alaplap és CPU alatt fut az OS. Nincs probléma. Az SSD, amin a C: partíció van, GPT lett.
Eszerint a video szerint csináltam youtube.com/watch?v=TiPi4kYpUF8 mert a Win10 OS alatt csinálta a konvertálást. A learn.microsoft.com/en-us/windows/deployment/mbr-to-gpt oldalán egy olyan módszert mutattak, amin Windows PE-vel bootoltak és nekem ez túl bonyolult. ¯\_(ツ)_/¯ youtu.be/hfJep4hmg9o?feature=shared&t=146
A kérdés.
A konvertálás során létrejön egy új partíció. Töröltem a nevét, mert zavart. Ez baj?
Ezt a linket megnyitva a videó ott indul, ahol bemutatja a youtuber, hogy a partíciót törölni lehet ha valakit zavar.
youtu.be/TiPi4kYpUF8?feature=shared&t=379
Engem zavart, mert nálam D: partíció lett. A konvertálás előtt minden meghajtót lehúztam, csak az SSD (a C: maradt). Nekem évekkel ezelőtt Windows 10-ben tárolóhely lett létrehozva HDD-kből (2 utas tükrözés vagyis RAID 1) és az D: volt. Nem tudtam, mi lesz, ha visszadugom a HDD-ket ezért töröltem az SSD-n létrejött D: partíciót. A lemezkezelőben az SSD-n az a 100MB-os terület, amit D: partíciónak nevezett el a rendszer a konvertáláskor, nem törlődött, csak nincs partícióneve.Mielőtt feldugtam a HDD-ket az alaplapra egyszer megnyitottam azt a D: partíciót. Recovery.txt volt benne és más fájlt nem találtam.
Magyar Win10-em van. A lemezkezelőben az új D: partíció előtt nem írt semmit. A videón System Reserved olvasható a konvertálás során létrejött plusz partíciónév előtt a fájlkezelőben angol Win10-ben.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #154280 üzenetére
A 23h2 install.wim-je alapból 6 gigás, elvileg ha az ember kirakja a neki nem szükséges összes SKU-t és csomagot, akkor lehet még belőle 4G-os .esd. Ha bármit BELETESZÜNK, vagy nem veszünk ki belőle pár dolgot, akkor bukta van.
A 24h2 insidert nem tudom, tovább nőtt-e, vagy ki is dobtak pár cuccot
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #154265 üzenetére
Nna, pont ebben a pillanatban tesztelem az swm-ekre darabolt, amúgy fat32 partícióra pakolt telepítőt: az x13 szépen eszi
, ha eljön az ideje, az öreg gépet is megkínálom vele (bár ott még ügyeskedni kell win11 témakörben).
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #154265 üzenetére
á, jogos, az mct-vel leszedett isokban eleve "tömör" .esd van
Én egyszer próbáltam darabolni jórégen, még egy korai win10 kiadás install.wim-jét, és valami miatt nem működött, már nem emlékszem.Igen pont néztem, a win11 aktuális változatában már az .esd is 5 giga feletti
. Le kell porolni a darabolós módszert, legalábbis a régi gépeinknél. Az x13 gondolom tud bootolni fogja ntfs-ről is.
Találtam még egy vicces - baltávalfaragott módszert, bár még nem próbáltam ki:
- 2 partíciósra formázol egy pendrive-ot (állítólag a Diskpart tudja)
- egyik partíció fat32, másik exfat
- a fat32-esre tolsz MINDENT, mínusz install.wim, válogatás nélkül
- az exfat-ra meg csak úgy mindent, install.wim-el együtt.
Ha jól rémlik amúgy a kaszni alatt a rufus is valami ilyesmivel mókol. -
válasz
King Unique #154195 üzenetére
Amit írtam, az két rövid mozzanat. A telepített windows ott van, a Gpartted pedig dualbootnál adott, egyébként meg bármelyik live linux boot pendrájv tudja.
-
válasz
King Unique #154192 üzenetére
A windowst megkértem, hogy húzódjon vissza vagy fél gigabájtot, linux Gparteddel pedig a mögötte levő recovery partíciót visszafelé kinyújtottam. Ennyi! Semmi bohóckodás a diskparttal, meg egyéb thirdparty progikkal.
-
hhgygy
senior tag
válasz
King Unique #154131 üzenetére
Én nem is hallottam erről a wintogo-ról, simán klónoztam egy működő Windowst ssd-re és évek óta így használok egy tartalék Windowst, bedugom a külső házban lévő ssd-t USB-be és a BIOS-ban átállítom a boot sorrendet és megy a Windows a külső házból, igazából a külső win10-es a belső meg 11-es hátha történik valami gebasz a 11-ben, azért csináltam
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #154131 üzenetére
Ez mi?? Valami új bug? Pár napja jártam már így egyik topikban, hogy szerkesztés helyett több, új hozzászólásként küldte el. Furcsa is volt, hogy nem jelent meg alul, hogy szerkesztve, miközben a többi hsz-t nem láttam. Most már igen. 😵
Igen, tudom nem minden gépen indul el és működik WinToGo módon egy "átklónozott" Win 10, de az én gépeimen elindult. Örültem is neki, hogy ilyen könnyen tudok több gépemen rendszert indítani. Most is van egy másik lemezen ilyen "klónozott" WinToGo rendszer, ami mindkét gépen elindul pedig az újabb gépről lett készítve a lemezkép.
Első indítás után azt is javította a régi gépre kötve, ami érthető pár másik hw miatt, de utána simán működött.
A beszerelt SSD-re is az a rendszer lett képfájlból telepítve és normálisan működött, ami most külsőként nem indult el.
Nem tudok másra gyanakodni, csak a külső USB házra, mert volt már olyan, hogy usb-ről indított Macrium sem látta abban a házban a lemezt. Bár, ha most nem látta volna, akkor nem tudom mit próbált javítani és még el is rontotta. Ez most így marad x-akta, mert mostanában nem szedem ki és próbálom másik házban. :\Fast Startup az első, amit minden gépen kikapcsolok...
-
DonThomasino
veterán
válasz
King Unique #154122 üzenetére
Ok köszi nincs több kérdés.
-
DonThomasino
veterán
válasz
King Unique #154115 üzenetére
Telepített OP rendszer , (teljes gép) , mentéséhez mi az ajánlott softver jelenleg?
-
Ablakos
őstag
válasz
King Unique #154115 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
Alaposan félreértettem ezt a winToGo telepítést. Természetesen nem microsd kártyáról akarok windowst üzemeltetni. Azt gondoltam csak egy speciális telepítőt fog azon létrehozni. (iso kiír sdhc-re) Most már értem, hogy bootolható komplett windows lesz a wintogo opció eredménye. Ami rögtön mehet külső ssd-re. -
DrKapocs
őstag
válasz
King Unique #154072 üzenetére
King Unite & efemm:
Köszönöm a válaszotokat. Most aktívan használom a gépet, de meg fogom csinálni a frissítést.Azt sajnos nem tudom, hogy esetleg win11-re mennyire lenne értelme frissíteni. Ilyen jellegű tapasztalatotok is van?
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #154035 üzenetére
Kösz, próbálkozok tovább.
Természetesen nem élő rendszer alól próbáltam hanem pendriveról bootolt live-vel.
Viszont ha megváltoztatom a sorrendet akkor nem az 1. partíción lesz hanem a 4.en..
Ez nem baj itt: ?
tordaitibi: a 16MB a rendszer nélkülözhetetlen része uefi telepítésnél. Nálad azért nincs mert elavult legacy/mbr módon bootolsz (secure boot nélkül). -
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #153926 üzenetére
Na?elengedted a témát?
-
Outsider 47
csendes tag
válasz
King Unique #153936 üzenetére
Nem tudom össze hozni régi gép addig el jutottam hogy már be tudom bootoltatni az usb-ről de telepítő nem indul. Egy fehér _ jel/kurzor villog és egy idő után vissza lép a rendszerbe ami a hdd van.
Köszönöm a figyelmet.
-
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #153926 üzenetére
Most megkérdőjelezték?xd. Kb egy hete megcsináltam..xd
Minek hazudnék?xd
-
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #153924 üzenetére
Igen ezt végig csináltam ...semmi
Azt hittem teljesítmény centrikus módban nem csinálja, de végül ott is leakadt fél óra plex ellenőrzés után..m
-
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #153922 üzenetére
Itt a probléma hogy nem teszi magát helyre...úgy is marad ...hdd/ssd LED villog mint barom, lemezkihasználtság maxon, iras-olvasas 0.kep: [kép]
Windows 10- 11 produkálja...laptop-mini pc produkálja....SSD/hdd produkálja...dokkolo-kulso ház-sata kábel produkálja....ntfs-exfat produkálja
Nem tudom még szűrni sem hogy mi okozza...van hogy masszív olvasás, van hogy éjszaka a semmitől(csak seed) ....
Pár kép az eseménynaploban: [kép] [kép] [kép]
Nagyon szívesen oda adom a gépem, mondd meg mi a hiba...hetek óta rajta vagyok, regeditben is már minden iotimeout-os kipróbáltam..nem tudom egyszerűen....
Plex is kiakasztja...egyszerűen nem tudom! -
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #153920 üzenetére
Nem a hdd a probléma hanem a Windows...Windows 7 meg jó volt 8 óta uaspstor hiba áll fent bizonyos esetekben...tele van vele a net ..és nem találni a megoldást....
Ssd is ugyanúgy leakadt ha úgy támadt kedve. -
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #153918 üzenetére
A szokásos...ha masszívan van olvasva, lehal ....gondoltam hátha csak 95% fut olvasaskor akkor nincs gond..
-
carr
őstag
válasz
King Unique #153876 üzenetére
köszi. megoldottam.
Viszont az új win10 (újratelepítés) után is random mód fagy, mikor csak úgy üresjáratban van. A vga driver frissítés sem oldotta meg a problémát sajna. Úgy gondoltam amiatt nyavalyog. A Lenovo gyári program a Thinkvantage mondott korábban valamit, de azóta se találom, hogy a win energiagazdálkodási core-t frissíteni kell.
Tehát amikor a gép magára van hagyva akkor történik valami, és fagy kukára. Telepíteni a speccy-t telepítettem, és pár nem releváns progit azóta, hogy az anomália újrakezdődött.
Köszi a korábbi tanácsot King! -
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #153888 üzenetére
Bocsi, de Windows 11 alatt is szükségem lenne egy ilyen leírásra, épp most zárta ki magát egy diák a laptopjából.
Ott küldöd a linket vagy itt? De ha itt nem jó, átmegyek a W11 topikba és megkérdezem ott. -
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #153888 üzenetére
Ezaz! Nagyon szépen köszönöm!
A listában az 5. megoldást kerestem, korábban már alkalmaztam ezt a trükköt, most is bevált, csak nem találtam meg a leírást. Sikeresen megváltoztattam a jelszót, rendben működik a gép.
Köszönöm. -
Dendytv
senior tag
válasz
King Unique #153881 üzenetére
-
mpierre
veterán
válasz
King Unique #153845 üzenetére
Bent hagyva a pipát sem csinálja meg a recovery drive-t.
Akkor ismételten marad a kérés, kérdés - hátha tud valaki segíteni felesleges körök futása helyett - hogy tudna-e valaki egy recovery drive-t iso formában fellökni valahová, amit letöltve végre eljutnék addig, hogy újra rakom a tabletet? Nem kellenek rendszerfájlok, mert csak 32GB-os pendrive-om van. A tiszta telepítés nem játszik, nincs usb hub itthon.
-
mpierre
veterán
válasz
King Unique #153843 üzenetére
Ezen a linken a 6-os ponton túl nem jutok. (kiveszem a pipát a négyzetből) "Nem hozható létre... Hiányzik néhány szükséges fájl..." választ kapom.
Ez tartozik a surface újrarakásához a zip fájlból való kimásolással együtt.
A másik két linkkel nem értem miért lennék előrébb. Ha rendszerfájlok is felkerülnek a recoveryre, azzal csak annyit nyerek, hogy a végén 32GB-os pendrive sem lesz elég (erre fel is hívja a figyelmet). Az ms honlapjáról letöltött surface recovery files zip fájl önmaga 12GB... Apró hiba, hogy összesen 32GB-os pendrive-om van.
-
mpierre
veterán
válasz
King Unique #153840 üzenetére
Akitől vettem win 11-et rakott fel. A recovery partíció win11-et akar helyreállítani. Gondolom az MS oldaláról letöltött gyári pro5-höz tartozó win10 22h2-ből nem fogom helyreállítani... legfőképp, hogy nem is akarom a win 11-t. (Fel lehet rá bűvölni a win 11-et, de alapból nem támogatja a win 11 a Pro 5-t.)
Sajnos a surface, ha win 10 iso-ból próbálom telepíteni, egy ponton túl egeret és klaviatúrát igényelne. Azt meg csak usb hub-bal rakok rá, mert nincs bt-s egér és klavi idehaza. Az érintőképernyő egy ponton nem fog működni, úgy nehéz a továbbra bökni.
@Doky586: A win10 iso megvan. De a pro5 elég "fura" szerzet: [link]
-
margithid
veterán
válasz
King Unique #153803 üzenetére
Régi géppel csak mókolással lehet majd váltani win11/12-re, nem?
-
7Sony7
addikt
válasz
King Unique #153802 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz
King Unique #153760 üzenetére
Soha többé win11
Egy undorító sz... -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #153760 üzenetére
Amúgy nem ördögtől való ha valaki mondjuk 10 évig használ egy PC-t, ezért érdekes aki mondjuk 2011-ben még a Windows 8 megjelenése előtt vett egy zsír új PC-t Windows 7-el majd jött 2012 végére a 8-as majd a 8.1, 2015-ben a 10-es aztán 2021-ben a 11.
Azaz 10 év alatt 5((!) operációs rendszer is kijött. Ez a dobjam ki és vegyek új PC-t kicsit több mint gusztustalan.
-
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #153726 üzenetére
Azt a képet a netről linkeltem be, és csak most vettem észre hogy a piros szöveg nekem nem az, amit a képen szerepel, hanem ez: Your PC's power settings are preventing some options from being shown.
Tehát nincs említve az a Windows Hello
Amúgy admin vagyok a gépemen, jelentsen ez bármit is.... mert bizonyos dolgokat még így se tudok megváltoztatni... De például programokat tudok telepíteni.
-
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #153720 üzenetére
[link] ez a dropdown....holnap megkerdezem az IT supportot, bar nem sok remenyt fuzok hozza
-
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #153717 üzenetére
Mindent megprobaltam de semmi. A dropdown ugyanugy disabled, es az erteke sem valtozik. A gep egy ceges, policys laptop. Lehet barmit csinalok, valami ujrainditas utan felulcsapodnak a valtoztatasaim?....
-
Rick4
félisten
válasz
King Unique #153677 üzenetére
Olyan kacifántos mondat volt az a nincs bekapcsolva, hogy végül átsiklottam felette.
A többit meg mindenki csinálja saját belátása szerint.. -
Rick4
félisten
válasz
King Unique #153674 üzenetére
Ez az alapértelmezetten bekapcsolt dolog nálam amúgyis vesszőparipa, mert nyilvánvaló, hogy azért van bekapcsolva, hogy annak is legyen visszalépési lehetőség, aki azt se tudja, mire, csak kattingat össze- vissza, de aki tudja mit csinál, annak nem biztos, hogy kell minden lépésről egy mentés. Bárhogy nézzük, plusz hely, plusz erőforrás, plusz prociidő.
Én tizensok éve elvagyok enélkül, hiányozni sose hiányzott.Erre az alapértelmezetten bekapcsolt dologra amúgy jó analógia amit nemrég beszéltünk itt a lapozófájllal kapcsolatban, most egy abszolút szűz win11 került fel ami előtte az MS honlapjáról lett lehúzva, lapozófájl bekapcsolva maradt, de uganúgy semmit se evszek észre, mint ahogy enélkül se volt más, minden működik, igaz kellően erős a gép, hogy megoldja. De azt már most le merem szögezni, hogy a javasolt bekapcsolással nem lettem előrébb.
-
kona005
senior tag
válasz
King Unique #153630 üzenetére
Köszönöm, holnap megnézem.
-
kona005
senior tag
válasz
King Unique #153626 üzenetére
egy utolsó kérdés itt a felhőből való win telepítést kell akkor választanom ugye?
-
kona005
senior tag
válasz
King Unique #153626 üzenetére
-
kona005
senior tag
válasz
King Unique #153616 üzenetére
Nem értem, már többször telepítettem Win 7 - 10 több gépre és sosem volt ezzel probléma, max nem látta az USB-t de azt meg lehetett oldani.
BIOS/UEFI beállításokról nem tudok nyilatkozni mert nem tudom mit jelent a megfelelő beállítás nem aállítottam semmit rajta.
Másik pendriveal még nem próbáltam.#153617Petrónius: Ha jól értelmezem ez a program csinál nkem egy bootlható pendriveot amire egy az egyben fel másolom az iso fájlt és tudok róla bootolni ?
-
carr
őstag
válasz
King Unique #151266 üzenetére
Most elolvastam figyelmesen és nem mokolva követtem az utasításokat 22h2re vonatkozóan. Így elvileg marad az új gyári win10 22h2 és nem fog w11 frissítést keresni, ugye?
Bocs az értetlenkedésért korábban.
N
Edit. Most jött fel hogy tölti lefelé a w11 22h2-t. -
efi99
őstag
válasz
King Unique #153561 üzenetére
Mármint milyen illetéktelen hozzáférésre gondolsz? Ha valaki bent van a gépben, a C-hez úgyis hozzáfér már, aztán átállítgatja. Vagy ellopja a meghajtót és beteszi otthon.
99%-ban a gyakorlatban akkor van a fenti eset, amikor az ember beújít egy plusz új meghajtót, aztán a réginél meg azzal szembesül, hogy nem lehet megnyitni a mappákat. -
efi99
őstag
válasz
King Unique #153556 üzenetére
Bennem mindig csak az a kérdést merült fel, hogy mivel ez pár kattintásos dolog, miért nem ez az alap, vagyis miért nem csinálja meg a Win? (Mert ugye védelemről nem beszélhetünk, ha csak ennyi az orvoslása). Mégis mit gondol mivégre van ott még egy winchester az adatokkal?
-
Gali199qd
tag
válasz
King Unique #153558 üzenetére
Most már sikerült, de az ütő megállt bennem. Eltávolítottam minden engedéllyel rendelkező felhasználót - utána már a meghajtót sem engedte megnyitni. - ezután hozzáadtam a rendszergazdák és a hitelesített felhasználókat, na innentől már nem kellett 1-ével mappánként átállítani az engedélyeket. Most már minden okés benne szabadon tudom használni.
-
Gali199qd
tag
válasz
King Unique #153556 üzenetére
ezt nem engedte minden mappára/almappára ezért csinálom 1-ével
-
Gali199qd
tag
válasz
King Unique #153554 üzenetére
Köszönöm
Kaptam segítséget hozzá és ugyanazokat a folyamatokat kell megcsinálni mint amikről te is linkeltél
csak sok lesz a kattintgatás 200-300 mappánál, de legközelebb okosabb leszek
Muszáj volt már egy újra telepítés mert bizonytalanul működött. -
Gali199qd
tag
válasz
King Unique #153539 üzenetére
Ne haragudj meg, de ez nem sikerült. Az instrukciókat megcsinaltam, de nem változott semmi.
Néhány kép a problémáról.:Ha még a biztonsági lapot használom és beállítom az engedélyeket/jogosultságokat ugyanúgy nemtudom megnyitni .
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #153540 üzenetére
A kártyaolvasó usb kütyü a ludas.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #153536 üzenetére
Az a fura, hogy máskor ez rendben volt, köszönöm a részletes kérdéseid, sorban megyek is rajta végig
• USB 3.X porthoz van csatlakoztatva USB 3.X kábellel a kártyaolvasó, másik porton és másik kábellel is ki lett próbálva?
Nincs kábel, ez egy fix USB-s kütyü, igen USB porton végigpróbálva.
• Más USB-s tárolóeszközöknél, pl. pendrive-nál vagy külső SSD-nél is csak 40 MB/s az olvasási / írási sebesség ugyanazon PC ugyanazon USB 3.X portján ugyanazon Windows 10 rendszereknél, vagy csak annál az 1 db kártyaolvasónál?
Csak ennél a kütyönél
• A kártyaolvasó más memóriakártyával is csak 40 MB/s értéket tud azon a két PC-n?
Bármelyik kártyával ezt produkálja, SanDisk, Samsung
• A kártyaolvasó közvetlenül a PC USB-portjához van csatlakoztatva vagy netán elosztóhoz (hub)?
Közvetlenül, hub-ot kikerülve.
• Ezt a 40 MB/s értéket hogyan sikerült mérni, ATTO / CDM / WinSAT vagy egyéb szintetikus tesztnél, vagy fájlkezelős fájlmásolással?
Fájlmásolás
• A kártyaolvasó újracsatlakoztatása (kábel kihúzása és bedugása) és a Windows 10 újraindítása után is fennáll a probléma?
Igen, ezek után is fennáll.
• Milyen buildszámú és kiadású Windows 10, naprakészre lett frissítve?
Legfrissebb.
• A "tudta eddig" után mi történt hogy most nem tudja, Windows-frissítés / eszközillesztő-frissítés / programtelepítés (főleg 3rd party rendszeroptimalizáló és antivírus) vagy egyéb?
El lett távolítva az illesztőprogram is, majd restart, nincs semmi ilyen egyéb program.
• Az USB Device Tree Viewer / Temple vagy más hasonló program USB 2.0 vagy USB 3.X csatlakozási és működési módot ír az eszközre?
Ezt megnézem még. - Szerk, köszi, itt lesz a hiba, valamiért USB 2.1-nek írja...
• Az eszközkezelőben minden oké, nincsen hibakód?
Nincs hibakód.
Akkor ez a kártyaolvasó lesz a szar... Gyanús is volt, valószínűleg azért keveredtem meg, mert van egy ugyanilyen, ami meg tudja.. eszközhiba lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest