- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
A név és regisztryből tudnia kell. Teljesen felesleges az egész fájlt beolvasni. Semmi plusz információt nem nyújthat ehhez képest.
"Szerinted minden azonos verzión lévő rendszer component store-ja byte-ra ugyanaz?
"
A futható állományokat és a programkönyvtárakat, stb. ismernie kell. Amelyik kérdéses az a regisztry segítségével eldönthetők, hogy micsodák, kellenek, avagy nem. A keresések optimalizhatóságára pedig nagyon szép példa az Everything nevű kis program. 10 TB-on is pillanatszerűen (1 másodpercen belül, legalábbis gyors rendszeren, mint nálam) keres.
-
Kékes525
félisten
Te a törölhető fájlok kiválogatására hivatkoztál. A lemezt pedig ehhez nem kell olyan sokat használni, hogy az 15 percig tartson. A fájlokat nem kell betölteni (ez valóban sokáig tartana), csak a nevüket kell kiolvasni.
(#89639) gb4400
Ha ez így van, akkor ez magyarázza a sebességét.
Kérdés az, hogy más programok ezt milyen gyorsan hajtják végre, például a PatchCleaner?
#89640) need
Ha helyet szeretnél, akkor használd a lemezkarbantartót (rendszergazdai módban), vagy a Tárterületsegédet.
-
Kékes525
félisten
"de a component store-t (WinSxS) átnyálazni, hogy melyik egység törölhető, melyik dependál egy másikra, stb, na ez nem egy gyors művelet tekintve a komponensek és keresztfüggőségeik számát."
Hát ezt nagyon nehezen tudom elképzelni, különösen egy 8. generációs processzor esetében. Hány műveletet tud 1 másodperc alatt végrehajtani? Tudom, hogy ez elemi művelet, de azért mégis. Ott inkább az lesz, hogy nagyon nincs optimalizálva a kód. Például ilyenkor illik a kritikus részeket Assembly-ben írni.
Az SSD-t pedig csak azért írtam, hogy nehogy azt a választ kapjam, hogy lassú a rendszerlemezem. -
Leszedem, az ősrégi 1607-emet muszáj lesz feladni, remélem ezzel a kiadással már nem lesz galiba.
Azt viszont, hogy az automata winupdate-en keresztül szenvedjek, felejtsék el: 2Mbit-es netünk van, amikor legutoljára hasonlót próbáltam, egész éjszakás szüttyötés után szimplán feladta a gép a frissítősdit
. És van 3 gép a családban, azaz ha egyesével ráállítanám a gépeket, 3napig kvázi nem lenne net/ha működik a frissítésmegosztás, akkor is egy teljes napig (ha egyáltalán nem szakad meg)...
-
Kékes525
félisten
Igaz. Akkor így kiegyezünk?
Ez is elég súlyos. A lényeg: Nagy hiba volt a Microsoft részéről megszüntetni a tesztelő csapatot.
Amúgy pedig "A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is."
Windows 10, version 1809 Re-Released
"On November 13, 2018, we will begin the re-release of the Windows 10 October Update (version 1809), Windows Server 2019, and Windows Server, version 1809. We encourage you to wait until the feature update is offered to your device automatically.
Note for Commercial Customers: November 13 marks the revised start of the servicing timeline for the Semi-Annual Channel (“Targeted”) release for Windows 10, version 1809, Windows Server 2019, and Windows Server, version 1809. Beginning with this release, all future feature updates of Windows 10 Enterprise and Education editions that release around September will have a 30-month servicing timeline. "
-
Kékes525
félisten
"Kicsit úgy érzem, hogy nem akartál nagyon utánaolvasni, csak jól hangzott, hogy mindenféle teszt nélkül adnak ki Windows buildeket "
Nem egészen. HWSWeekly: Windows 10 botrány, Apple felvásárlás 8 perc 35 másodperctől van ez az info. Előtte a hiba lényegét jellemzik.
A lényeg a fejlesztők csak a kódrészeket tesztelgetik, a kész terméket már nem.
Az igaz, hogy a cég a saját alkalmazottai is tesztelgetnek, de ez azért mégsem ugyanaz, mint amit a profi tesztelő csapat automatizáltan és manuálisan tesztelt annak idején.
Ráadásul nem jól kezelik az insider tesztelőket sem, mint amit az is mutat, hogy elkerülte a figyelmüket ez a hiba, amit már régen jeleztek az insiderek nekik. -
Sz_Imre
senior tag
Először is nem tettem magasról,
amit a leírás szerepelt olyat linkeltem, az más kérdés hogy nem lett jó. Különben is azért írtam oda ,hogy próba cseresznye, mert nem tudom hogy működik-e nála és ha már a régi nem lett jó neki, akkor gondoltam frissebb verziójú legyen.
Bár elnéztem a foglalatszámot, valóban nem támogatott.
-
darvinya
titán
Mint link alatti spec -ben olvasható, hogy nem rendelkezik hiba felismerővel, és a lényeg Warranty Limited Lifetime, azaz limitált garanciás.
Magyarul összehányt alkatrészekből összerakott RAM, ami korlátozottan kompatibilis még a listában felsorolt alaplapokkal is.
Ezek apróságok, de pont ilyenek miatt szív utána az ember, hogy miért nem működik rendesen.Ha már RAM akkor Hynix és társai, az alá nem érdemes menni.
-
gabo91
aktív tag
Geth Köszi, de ez esetben leharapnák a fejem kb. másik partíción lévőn adatok kellene.
Valami más probálkozási lehetőség?szerk:
(#19784) Kernel: kollégának köszönöm szépen!!! Ez volt a helyes megfejtésMBR- es telepítőt kell létrehozni rufus-al.
(windows oldalról letölthető telepítő létrehozót használtam eddig)Már települ
-
Cs1csó
titán
Movax már megválaszolta úgy ahogy én is gondolom. De most, hogy említi külön jó megemlíteni a LibreOffice-t kb. 300 MB az egész telepítő - nem 1-2 GB és még millió patch az évek folyamán a legfontosabbakat tudja - word, excell, powerpoint kiváltása. kb. 2 perc alatt települ.
A Linux-hoz kisebb a merítés és úgy tudom vannak programcsomagok vagy valami hasonló alap dolgokra bőven elég. böngészés - filmezés - zenehallgatás ördögi körre elég. játék is fut rajta, dokumentumokat is meg lehet nyitni stb.
-
movax
őstag
Én komolyan gondoltam, ez egy nagyon is segítő szándékú megoldási javaslat volt. Nem az utálat miatt szedtem le az uwp-apokat meg a store-t, hanem mert nem működtek és összecseszték a rendszert, tehát tisztán gyakorlati megfontolásból.
"mi van akkor, ha valaki nem akar 5-10-50 külső appot feltenni, és elég neki amit kapott (nem röhög, van ilyen!)?"
Hát akkor jön a szívás, az van, vagy legalábbis jelentősen megnő a szívás esélye. Másrészt egy TC-AIMP-PotPlayer-IrfanView feltétele max. 10 perc, utána viszont csend van és béke. Nem értem, miért kell ezt "nem akarni".
Ja, és ezek nem appok, hanem stabil, rendesen megírt, használható szoftverek. A LibreOffice-t nem is írom bele, mert rögtön rámugranak, hogy az 1998-as 16bites számlázóprogram nem kompatibilis a táblázatkezelőjével.
De hát végül is mindenki úgy tesz, ahogy jónak látja. Van, aki évekig szeret nyavalyogni, hogy szar a windows és van, aki megoldja és vidáman használja.
-
Geri27
kezdő
hát nem lettem okosabb... annyira sajnos nem értek hozzá :/ itt volna az utolsó kettő jelentés
-
Alcsi69
senior tag
Egyèbkènt a driver telepítésével eddig érdekes problémáim voltak.
Lényegében azt írta a telepítō hogy nem kompatibilis a windows verzió vele, tehát elōször magát a geforce experience-t kellett telepítenem és abból magát a drivert.
Most a csökkentett mód + ddu + net nincs kombóval úgy települt ahogy kell neki. -
Alcsi69
senior tag
Rendben, amúgy is most csak egy pót ssd van bent a gépben amíg megjön a gariból az új.
Most uninstalláltam az egész afterburner-t, kíváncsi leszek.
Egyébként érdekes, hogy leginkább vagy akkor kaptam mostanában bsodot ha nem csináltam a gépen semmit, szóval csak ment és nem volt használva, vagy pedig egy-egy youtube videó közepén.
Ha esetleg még előjönne hiba, akkor legközelebb mindenképp használom akkor a pastebin.com-ot. -
trialboj
őstag
Kösz a tippeket.
Ha ezen a "Set defaults by app" listán nem szerepel egy darab adobe program sem, akkor mi a teendő? az eps-t leszámítva minden jól val, már a design részlegen. a jpg png dolgok még nem tökéletesek, de ott legalább olyan app nyitja amelyik meg tudja jeleníteni, nem értem az eps miért van hozzárendelve valamihez ami nem tud vector fájlt kezelni.
A nyelv beállítás sikerült.
Ez a bill kiosztásos trükk nagyon profi. Már 1 hete kerestem, tehát beállítható hogy melyik szoftverben milyen nyelv legyen az alap. -
darvinya
titán
Ezt miért felhasználónak kell ellenőrizni, hogy rendszer összetevő működőképes vagy nem.
Ezt nem a rendszer fejlesztők dolga.Az, hogy mostani/előző verziónál egyes gyártó eszköznél fellépő energiagazdálkodási hiba lép fel, azt mind lekezelni ennyi fajta alkatrésszel már szinte lehetetlen.
Pl: hiba oka is lehet, hogy egyik fajta alkatrésznél tökéletes, addig másiknál látszólag semmi gond, míg végrehajtásra nem kerül az energiatakarékosság, stb.Ezért kell perifériának magának kapcsolni energiagazdálkodást, nem a rendszer próbáljon összhangba kerülni.
(#87813) juve600
Amit javasoltak.
Kapcsold ki az USB, stb. eszköz energiagazdálkodását.Vagy, ha van még lehetőség visszalépésre adatvesztés nélkül, akkor menj vissza jó Op. verzióra.
-
ddmb
aktív tag
ncore-on a magyar 1803-as win 10 64bit consumer-ben 4,04 GB az install.wim
a microsfot tarthatná 4GB alatt a fileokat az iso-ban....
Még 1 kérdés: ki szerettem volna próbálni vmware-ben ezt az "1 helyett több darabos" megoldást... ehhez vissza kellett volna csomagolnom .iso-ba a fileokat, hogy bootolni tudjon róla a guest. Próbáltam a linuxos mkisofs, genisoimage parancsokkal, Windows alatt a TotalCommander TotalIso pluginjával,de az istenért sem sikerült (filenevek rosszak voltak, meg nem is bootolt fel...). Hogy csomagolja össze a Microsoft az installációs fileokat .iso-ba?
-
energy4ever
addikt
En nem tudom, egyidejuleg meg nem volt sosem tobb win-es gepem 1 felhasznaloba belepve.
Nem talaltam meg az email megvaltoztatasat, meg mindig kiirta a gep, igy vegul ugy oldottam meg, hogy letiltottam az ertesiteseket.
De azert kivancsi vagyok meg mindig, hogy az emailt hol lehet megvaltoztattni.
-
-
-
Cs1csó
titán
De azzal gondolom egyet értesz ha nem tudják feldolgozni a feedback-eket akkor nem látom értelmét az egész insiderkedésnek. Plusz nem tudom milyen a visszajelző felület de azt is lehetne egyfajta GYIK megoldással már szűrni azaz ha valamit jelentettek és azt feldolgozták akkor arról ne legyen további panasz hiszen már TUDNAK róla, tipikus teleszemetelése a rendszernek, ha jól olvastam a tálca kinézete az akril hatás stb. miatt volt sok jelentés. Amúgy akármennyi a panasz a kategorizálás, szűrés után már jobban átláthatóak a problémák.
-
-
adika4444
addikt
-
trialboj
őstag
De hogy szeparálható? Mit lehet változtatni, mert nekem semmi sem működik, a start menü is és a taskbar (ez a tálca?) is ugyan úgy néz ki akárhogy kattintgatom az opciókat.
Nem használok, ikonokat, ahogy mondod, rendkívül értelmetlenek,+ randák de a start menü és taskbar, szépen el van rendezve, ami még profibb lenne ha 2 felületre oszthatnám a meló, és böngészős részt.
Akkor ez most lehetséges v sem?
-
adika4444
addikt
Köszi, közben újrahúztam, így már a parancsikonja is előtűnt, és minden átmásolódott.
Viszont ha csinálok egy tényleg egyszerűt belőle, tehát winpe.wim-et boot.wim-mé nevezem, és kiírom az egészet pendrive-ra, akkor valami asztal vagy hasonló lesz ez a gép ikonnal, hogy tallózni tudjam a meghajtókat, vagy az explorert is bele kell integrálni? -
adika4444
addikt
Köszi!
Közbe nekiugrottam egy WinPE elkészítésének, az ADK-t felraktam, de már a copype se ment rendesen, hibás volt. Egy netes leírás alapján kijavítottam, akkor már a fájlokat szépen átmásolta.
Viszont a makewinpemedia nem megy. Hiába írom be, mint ha nem lenne normális szkript, nem hajlandó lefutni, csak kiírja a kódot soronként a CMD-re. Erre van valami ötleted/ötletetek? -
Doky586
félisten
Hát ezaz, hogy meg se érted mi a gond ilyenkor, odaképzelsz egy jól működő hálózatot, több más működő gépet smb megosztást meg egyebeket. Felejtsd el mind! Nincs másik gép, nincs smb, nincs hálózat, nincs esemény után internet. Nem egy sokszáz gépes cég vezető informatikusa kérdezett it hanem egy kisember egyetlen géppel ami akár tönkre is mehet. Nem elméletet kell magyarázni hogy "ez is PE"..
ui.: ez itt a windows topik..
-
Doky586
félisten
"amiben kicseréltem a boot.wim-et okosabbra"
Magyarán: vagy megcsinálod te, vagy letöltöd készen.. Sajnos a saját munkával sok gond van mert rengeteg program speciális beállításokat igényel hogy fusson PE alatt, nem csak elindítom és megy mint rendes windowson..A kész dolgokat meg állandóan frissítgetni kell kompletten. Ezért egyszerőbb külön updatelni pl a win telepítőt és a tool-okat. Külön partíción ha van a win telepítő akkor azt akkor cserélem frissebb verzióra (1803-ról 1809-re) amikor nekem tetszik, nem kell beleintegrálni a recuva és GDB-et tartalmazó készen letöltött PE-be.
És akkor még nem is beszéltem arról hogy pl Yumi-val meg van kötve a kezem UEFI és Legacy mód ügyében win telepítéskor. (az uefis yumit még nem próbáltam)
-
King Unique
titán
Itt eredetileg arról volt szó, hogy a bootolásnál lehessen választani közvetlenül a 2 közül és vagy egyiket, vagy másikat indítani a menüből. De ha ez nem feltétel, akkor úgy már OK lehet és működik az is, ha a WinPE bootol, majd annak az asztali felületén a fájlkezelőből van indítva a
setup.exe
fájl futtatásával a Windows 10 telepítője. Aztán hogy ilyen mások által kreált (tákolt) WinPE alappal mennyire stabilan, az már más dolog. Volt már, hogy hibaüzenettel indult nálam egyik-másik ilyen WinPE kreálmány, meg a D meghajtóra írt hibát, holott a telepített Windows szerint rendben volt minden kötet... -
Doky586
félisten
Miféle gomb..? Nem Donald Trumpról, Észak Kóreáról és a nagy piros gombról volt szó..
Miféle hálózat? Nagyapádnál csak egy nem bootoló PC-t találsz, nincs semmi hálózat, 100km -re laksz és noszogat hogy most azonnal mentsd le róla a húgod esküvői képeit és javítsd meg (telepítsd újra) hogy tudjon skypolni..
Csak 1db pendrive van nálad a telefonodon kívül. Mi legyen rajta?
-
Doky586
félisten
& King.
Ne bonyolítsátok túl. Az embereknek azért van szükségük winPE -re mert futtatni akarnak pendriveról olyan windowsos programokat amit már megszoktak és használtak normál windowson.De nem tehetik meg valamiért. Mert pl os lemezképet állítanának vissza mentésből, vagy 'behalt' a lemezük és nincs csak 1 PC-jük és adatmentés is kell.
Ekkor vagy már van egy multifunkciós pendriveod (1 vagy több) amivel mentesz, helyreállítasz, telepítesz; vagy viheted fizetős helyre adatmentésre, telepítésre. (mert esemény után már nem tudsz pendriveot írni)
-
King Unique
titán
Az alap WinPE nem hinném, mert sokan pont a spéci mivolta és az előre "telepített" programok miatt használják pl. a linkelt WinPE rendszert és nem egy lecsupaszított, üres verziót, aminek még trükközni is kell az előhívásával. Tehát önmagában egy normál Windows 10 ISO nem jó ehhez, ez volt a lényeg.
A multibootnál pedig megint pont az a gond, hogy ha kicseréljük a
boot.wim
fájlt, akkor alapból csak az egyik bootol, a WinPE indul. Ahhoz hogy mindkettőt ki lehessen választani már a bootolásnál, trükközni kell a bcdedit, vagy egyéb módszerrel, aztán hátha összejön. Ez viszont nem mondható egyszerűbbnek, mint 2 db partícióra másolni az ISO-k tartalmát, majd akár a BIOS boot menüben trükközés nélkül közvetlenül kiválasztani és indítani egyiket, vagy másikat. Ráadásul nem is feltétlen működőképesebb megoldás, pláne egy olyan hardveren, aminél nincsen előre konfigurálva a bootolás...De a többpartíciós sem, ha a hardver nem tudja külön kezelni a 2 partíción lévő rendszert. Ellenben egy külső program olyan multiboot megoldást kreál egyszerűen, ami inkább, illetve egyből működik több hardvernél is külön trükközés nélkül.
-
King Unique
titán
Mármint minél is?
Az addig OK, hogy a Windows 10-nél és az arra épülő ISO-knál elég akár a fájlkezelős másolás is pláne EFI módban, ezt eddig is tudtuk. Viszont az már kicsit más dolog, ha az a cél, hogy pendrive-nál multiboot megoldást lehessen készíteni, pláne az említett fájl cserélgetésével. Ez az "alapból van gyári" pedig nem világos, mert pont az a lényeg, hogy olyan spéci WinPE rendszer és
boot.wim
fájl hivatalosan nincsen alapból, nem lehet a Microsofttól letölteni előre elkészített formában... -
King Unique
titán
És?
Arról volt szó, hogy a gyári Windows 10-es telepítő nyilván nem tartalmaz ilyen speciális, előre összeállított és xy programokkal megpakolt WinPE rendszert, mivel az ilyet külön kell elkészíteni, avagy letölteni a más által kreáltat külső forrásból. Nem pedig arról, hogy utólag hogyan cserélgetjük egyik-másik között a
boot.wim
fájlt, amihez ráadásul megint kell egy spéci WinPE ISO, mert nem fog magától létrejönni... Az meg a másik, hogy a linkelt szövegben a normál telepítésnél a fájlkezelőben asetup.exe
indításáról van szó, nem pedig arról, hogy a pendrive-ról történő bootolásnál lehet a kettő közül választani. -
Zotya84
őstag
Ugye ez most csak vicc? Én havonta a patchkedd után megcsinálom magamnak a friss telepítőket, meg benne nem kevés testreszabást, szolgáltatás-bővítést, hogy a munkám könnyebb legyen. Találd ki, meddig tart egy nem annyira, de mégis mezei PC-vel, normális nettel (nekik még az sem kellene, mert LANon van a cucc), amin egyébként 30MB/s a max letöltési tempó: az én tökölésemmel (megkeresni, hogy melyik az adott 10 verzióhoz tartozó frissítések sora) együtt a Home/Pro x86/x64 tart nem egész 2,5 óráig, mindenestül. Úgy, hogy mást is csinálok az offline image-dzsel közben. Ja, és HDD-ről HDD-re kerül az image, majd vissza HDD-re (az SSD itt nem játszik, nálam), amit ráadásul egy ESD-be tömörítek, nem WIM-be, mert az jelentősen kisebb image-et eredményez. És mivel szeretem a hibatűrő eljárásokat, ezért minden módosított offline rendszer először egy temp-image-be kerül létrehozásra, és végül onnan lesz megoldva a szénnétömörített ESD. Akkor nekik vajon mennyibe processzoridőbe is kerülhet? Bár, ha még mindig P4-eseken csinálják, akkor biztos marha sokba.
És tudom, hogy lehetne még gyorsítani rajta, mert konkrétan kettő a négyből kihagyható, mert egy egyszerű DISM verzióváltással meg lehet változtatni az image tartalmát. Ami azt jelenti, hogy nekik is csak kettőt kell létrehozni, az összes többi konverzióval létrehozható belőle, így még ennyibe sem kerülne.
A WU-Deltáról meg annyit, hogy egy frissen telepített 1803-ra, rendszerre szept 11-i patch kedden egy 755MB-os patchet kellett letölteni. De egy 14393-ra ez a file már 1340MB-t jelent. Az azóta megjelenteket nem is néztem meg, valószínűleg a 1809 miatt már nem is fogom. Azzal meg, hogy egyre nagyobb frissítéseket kell letöltögetni és telepítgetni, a felhasználótól mennyi időt vesznek el? Nem, nem rám gondolj, hanem a Celeron procis nyolcvanezres notikat vásárlóktól, amikbe még csak nem is gyors HDD kerül. Nekik pl jól jönne egy teljesen friss verziójú letölthető telepítő. Nem véletlen, hogy elkezdtem már jó régen, még a 7 időszakában a saját, akkoriban még drivereket (USB3, LANok, WLANok, stb...) is tartalmazó saját lemezképek létrehozását. Nem mindegy, hogy egy teljesen kész rendszer elkészítése 2-3 óra vagy 6-8, amikor nem csak az otthoni egy-két gépet kezelgeted.
-
Cs1csó
titán
Amúgy nem lenne ördöngösség ha lenne egy HIVATALOSAN elérhető integrált verzió. Nem tudom, hogyan oldható meg biztonságos e stb. de mint ötlet nem rossz. Régen is volt ehhez hasonló megoldás: SERVICE PACK-nak nevezték de sajnos kikopott:
- az XP-hez 3 készült
- a Vista-hoz 2 készült
- a 7-eshez 1 készült
- a 8-hoz nem készült de elkészült az 8.1 ami egy kvázi SP1 volt
- a 10-eshez pedig FÉLÉVENTE jön egy új verzió ami szintén tisztán telepíthető+ rengeteget javítottak a frissítések letöltésén, telepítésén pl. a 7-eshez képest, tehát ez a mostani állapot integrált rendszer nélkül is vállalható.
-
"Amiket használok szoftverek teljesen természetes, hogy negyed vagy félévente van belőlük új verzió."
Tudom hogy ez a monomániám és én enyhén updateellenes vagyok, de a Viber mostanában mindent visz. Direkt csekkolom. Havi 3 update a megszokott. Namost amikor a puszta közepén osztom az 1G mobilnetem, mert épp ott dolgozok, a Win egész jól tiszteletbe tartja hogy ez forgalmi díjas kapcsolat, a rohadt viber meg szó nélkül lezabál 100-200 megát. Havonta minimum 2x. Minden figyelmeztetés nélkül. Csak kiírja hogy viber upgrade, restart? Congratula a program fejlesztőinek. Mit lehet 10 naponta újítani benne..?
Ez(és más) okból ilyenkor csakis linux. Az korrekt, 1 byte felesleges forgalom nincs. Se telemetria se semmi csoda. Csak szegény az meg gyerekcipőbe jár sok tekintetbe.
Bocs az offért.
-
vond
MODERÁTOR
Milyen loop-ba? Hagyjál már a hülyeségekkel.
Azért havonta, vagy egy-két hetente lehet, hogy ildomosabb lenne feltenni egy friss képet. Ha már ennyire szajkózza itt nekem, hogy mennyire kritikus frissítések várnak telepítésre.
De mindegy is, úgysem történik semmi attól, hogy itt sír a szám. Csak valahol ki kellett írnom magamból, mert mostanában tényleg nagyon a bögyömben van a Windows 10. Ezért elnézést. És köszönöm annak, aki segíteni próbált.
Egyébként nem vagyok debil, nem kézzel frissítek állandóan 20+ gépet. Azt írtam, hogy "kordában tartani". Ebbe beletartozik az elakadt frissítés utáni cseszekedés, az ilyen-olyan hibák miatti, vagy új gép vásárlása utáni teljesen új telepítés, az automatikus frissítések utáni hálózati nyomtató, meg meghajtó eldobálás, majd egyenként újra hozzáadás, a beállítások önkényes (vagy a felhasználok tudatlansága miatti) megváltoztatása, meg minden ilyen finomság.
Fogalmazzunk úgy, hogy el tudnék képzelni stabilabban működő operációs rendszert is. De hát evvan. És persze, lehetne még rosszabb is.
Ja, és én nem vagyok "infrás", nem értek hozzá magas szinten, csak rám szakadt ez is itt a cégben, és mostanában a szokásosnál is többet szívok vele. Mintha nem lenne épp elég dolgom.
De ez az én gondom.
-
vond
MODERÁTOR
Ne essünk át a ló túloldalára. Nem azt várom el, hogy naponta csináljanak új képfájlokat. De azért ne is félévente. Miközben a friss, szűz telepítés után itt írogat nekem pirossal, meg vastaggal, hogy ilyen, meg olyan nagyon fontos, kritikus frissítéseket kell telepíteni.
-
Geth
veterán
Kicsit jobban utánanézve:
Megkövetem a kollégát, nem volt rossz ötlet az app áthelyezés, mert amióta több distro van, elvileg az lxss is az app alá került, de eszerint nem megy
Ha ez az út járható, akkor tegyél egy próbát, hátha mégis működikA Store-t megkerülve ez lesz a nyerő (ez hivatalos) - bár ez lehet túl sok meló ezért.
Talán ez, ez viszont nem hivatalos -
Zotya84
őstag
Virtualboxon ez annyit jelent, hogy ütemezetten villog a nyilacska, de használható, míg a CPU használat folyamatosan 100%-nak látszik.Vagy nem, de akkor nem mutatja az órajelváltásokat. (Erről pl nem tudom, hogy megy-e virtuális gépen.)
Tesztnek jó már így is. Másra meg a hivatalos megjelenésig nem kell, mert WU-patchet sem kapott még, gondolom, majd 10-n, patchkedden.
#86241) bobalazs : Neked a másik, a clientconsumer kellett volna.
Tipp filenévre: 17763.1.180914-1434.rs5_release_clientconsumer_ret_x64fre_hu-hu_956ee437f2b7de0c3e9ba1b3221135497c471337.esd
-
Fishor
senior tag
Szia!
Kicsit sikerült megértenem az alapját a megosztásnak, hogy van egyszer a fájlmegosztás mindenkinek, és ezt a mindenkit a biztonságnál is fel kell jogokkal ruházni. Most ezt megtettem az asztalin és a notin is, valamint a notit átraktam nyilvánosról magán hálózatra és a jelszavas megosztást kikapcsoltam.
Most jelenleg elértem, hogy az asztali látja a hálózatokra ha rákattintok a notit és meg is tudom nyitni az ott megosztott tartalmakat, bár ez eddig is így volt. A notin jelenleg a hálózatra kattintva továbbra sem látja az asztali gép tartalmát, viszont ha beírom a \\név\d parancsot akkor belelép és tudom használni is a jogoknak megfelelően a tartalmát.
Megjegyzem ez a kapcsolat is rapszodikus egy kicsit, mert van hogy újraindítom a gépeket és akkor meg fordítva van, hogy a noti látja az asztalit, de olyankor meg az asztali nem látja a notit.
Nem tudjátok esetleg mi okozhatja ezt a vagy-vagyságot, illetve mi lehet az oka hogy a hálózatra kattintva nem látja a másik gép megosztott dolgait, csak ha beírom az elérési útját?Üdv: Fishor
-
JamesHun
addikt
-
Samal
csendes újonc
"Ja és az új updatehez: a benti melós gépem több, mint egy hete rakott utoljára updatet, még az előzőt se szedte le magától, szóval nem kell hisztike, hogy heti kettő-háromszor kell restartolni, mert nem
Azért mert kijön update, nem kell rögtön rácuppanni, aztán meglepődni, hogy restartot kér..." -
Sequadon
tag
Igen, 1 db NAS (Zyxel 326). Pont ez lenne a lényeg, hogy mindenki a saját user-ével lép be és máshoz fér hozzá. De ezzel már meg is van a megoldás, volt ilyen h pc-guest is hozzáférjen. Amikor az elsőt becsatoltam akkor username/pass nélkül beengedett. Aztán mikor olyat akartam csatolni aminél pc-guest nem engedélyezett akkor kért username/pass-t, megadtam de az már ugye eltérő bejelentkezési adatnak számít, szóval nem engedte a Win. Most kilőttem a pc-guest hozzáféréseit és mindenkinek van külön user, így egy bejelentkezés elég.
Amúgy meg a workaround az, hogy az egyik user megosztott mappáját domain névvel, a másiké meg IP-vel adod hozzá, szóval kicsit sántít hogy ez security feature lenne.
Köszi a gondolat ébresztőt.
-
JamesHun
addikt
igen az IGP be van kapcsolva és oda dugtam a TV-t a GTX 750 ti re meg az új monitort
kb ez van nálam is [link]
találtam pár hasonló forumot, de ami valakinek ment az sokaknak és nekem se segített
most így sötétbe ránéztem a vga DVI csatijára és 24+1es DVI nek tünik és az nvidia oldala szerint is tudnia kéne a dual linket ami a 24+1es csatis
[link] ez bőven megfelel a célnak ugye? -
-
King Unique
titán
Bővebben?
Amikor csak Linuxon próbáltam átállítani, akkor nálam nem volt eredményes, mert később mindig előjött ez a +/- 2 órás időeltérés. Az használt, ha Windowson állítottam át az előbbi módon. De az újabb rendszereknél már lehet reszeltek rajta, mert van olyan bual-boot telepítésem, ahol nincsen semmi beállítva egyik rendszernél sem és nem mindig jön elő, csak alkalmanként.
-
ArthurShelby
addikt
De ismerem, csak nem gondoltam, hogy itt olyan választ kapok, ami után még google-zni kell.
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!(Anno valaki mondta itt, hogy ha mindig googliznánk, akkor erre a fórumra sem lenne szükség. Egyébként meg valahol le kell írni, hogy megtalálja a google, és az sem baj, ha magyarul megvan
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest