- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elar
senior tag
válasz
Cs1csó #93735 üzenetére
Köszönöm szépen!
Bónusz kérdés: Új gép, új rendszer. Facebooknál a felső sorba mindig jön az alábbi szöveg:
A tartalmak könnyebb személyessé tétele, a hirdetések személyre szabása és mérése, valamint a biztonságosabb használat érdekében cookie-kat használunk. Az oldalra való kattintással vagy tartalmának megtekintésével elfogadod, hogy cookie-k használatával gyűjtsünk adatokat a Facebookon és azon kívül. További tudnivalókat, például a beállítási lehetőségek ismertetését itt találod: A cookie-k használatáról szóló szabályzat.
Ezt hogy lehet teljesen kilőni?
UI: A tápajánlásod tökéletes volt
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Cs1csó #93566 üzenetére
"What this app does is more than just change a 1 to a 0 in the registry. Instead, it is altering system files, specifically basebrd.dll.mui and shell32.dll.mui."
Belenyúl a rendszerfileokba, te meg egy nem aktivált Windows-ra való felhívást akarsz eltüntetni. Nálam bőven hajlik szürkezónába a dolog.
@Kékes: Még egyszer és utoljára, nem általános a hibaüzenet, elég konkrét, csak kontextus nélkül értelmezhetetlen. Azért mondtam hogy nézd meg a windowsupdatelog-ot, mert ott lehet látod mikor és pontosan mire dobja.
-
D@ny7
aktív tag
válasz
Cs1csó #93502 üzenetére
Ez az amit nem igen hiszek el nekik. Előbb utóbb szerintem eljön majd az az idő amikor nevet fognak változtatni, és teljesen új alapokra építenek majd fel egy új oprenszert. Szerintem egész egyszerűen arról szól a történet hogy túl gyakran jellemzően 2-3 évente adtak ki új rendszert más néven, ezért nem is volt idő arra hogy rendesen meismerjék az emberek. Ha megnézed a korábbi windows verziókat kb minden 3.ik verzó lett sikeres. Win xp, Win 7, Win10. Ezek között megjelent rendszerekre már kb nem is emlékszünk (Vista, 8, 8.1). Valószínűleg belátták hogy nincs szükség ilyen rövid időközönként új névre.
De ha csak belegondolsz, ha minden gépen win 10 fut majd miből lesz pénz?
Havidíjat fog kérni, mint az office 365 esetén? -
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #93482 üzenetére
Köszi, de nem hiszem hogy RAID - AHCI probléma. A 0x80070057 hibakód rendkívül általános, nagyon sokféle konkrét hibát jelent. Szűkíti a lehetőségeket az, hogy a 9NCGJX5QLP9M-AppUp.IntelMediaSDKDFP frissítésekkor jelentkezett. Ezért ez WU hiba lehet. Itt ezt találtam: Problem to instal Windows update 9NCGJX5QLP9M-AppUp.IntelMediaSDKDFP A második megoldást preferálnám:
net stop wuauserv
net stop cryptSvc
net stop bits
net stop msiserver
Ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
Ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old
net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserverde úgy gondoltam másnak is volt már ilyen hibája és így esetleg lesz tapasztalat a hibajavítással kapcsolatban.
-
zolee001
őstag
válasz
Cs1csó #93449 üzenetére
Ajánlott olvasmány :https://www.virusbulletin.com/
Az általad javasolt termékek véleményem szerint annyi haszna van mint az EZO TV távgyogyitásának,de izlések és pofonok
Ajánlások virus és egyéb kártevök ellen:
1,NE használjuk a gépet Rendszergazda fiokkal
2,W10 -Settings-Apps and Feature-Allow apps only from store (Amennyiben mi szeretnénk telepiteni arra az idöre engedélyezzük az akárhonnan történö telepitést)Valahogyan sosem volt virusom bár lehet azért mert ezek a csoda hitman meg akármi FREE nincs a repertoáromban
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
Cs1csó #93425 üzenetére
Hát szar gepre szar windows. Ha a microsoft nem tud windows lite ot csinalni.(nem mintha megvennem mert tobbe kerulne mint az a szemét gép)
Hivatalos:Van olyan hogy windows 7 starter mondjuk az alternativa talán.(hogyha nem akarunk vistat meg xp-t)
Bár lenne még egy megoldás: android vagy linux. Bar nekem inkabb android tetszene. -
Döglött Róka
veterán
válasz
Cs1csó #93314 üzenetére
Ez a kedvencem a wikiből: "Users may erroneously label themselves as power users when they are less than fully competent"
@májkimiki: A VPN alapvetően egy üzleti megoldás. Ezzel azért remélem nem vitatkozol
@vásárlow: Gondolom Feature update-ről van szó.
- Milyen tűzfal, csakhogy tisztázzuk mielőtt belemegyünk.
- Mappák és nyomtatók megosztása. Kliens osztja meg vagy szerverről csatlakozol? Utóbbinál Group policy-n keresztül mappelj.
- Driver, mikor frissítsen, mit ne frissítsen:
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/update/waas-manage-updates-wsus
Mint kiindulópont. Nem kell senki elküldeni az anyjába, hanem tájékozódni.Restart:
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/update/waas-restart#registry-keys-used-to-manage-restart -
AssAssynn
addikt
-
m0rd0k
senior tag
válasz
Cs1csó #93281 üzenetére
Igen,gyárilag csak hdd-s notebook. Mindent ugy csináltam már az elején ahogy mondod,annyi különbséggel,hogy az ssd-t alapból a központi gyári helyre raktam,a régi winyót meg kivettem és nullára letöröltem minden particiót róla egy Sharkoon hdd olvasóval,egy másik géppel. Úgy telepítettem fel az ssd-re a szűz Win10-et hogy nem volt benne a hdd,utána raktam bele caddyvel és csináltam meg rá a particiókat. De hozzáteszem hogy ugyanezt csinálta ezelőtt is mielőtt hozzám került,a gyári hdd-vel ssd nélkül,nem ezzel a windowssal is. Ezért nem is társítanám a dolgot,az én ügyködésemhez,ezért vagyok tanácstalan.
-
repvez
addikt
válasz
Cs1csó #93091 üzenetére
igen ez az usb hub közvetlenül van a gépre dugva és a hubba van a pendrive, természetesen a hálózati adapter is bedugva a hubba.
reggel kikapcsolt állapotban dugtam össze a gépre, most ujra is inditottam,de semmi változás
ha a foglalatok melletti gombot megnyomom, és vissza akkor kiirja, hogy ismeretlen eszközt talált,de hiba lépett fel és nem tudja telepiteni a meghajtót -
-
Perzeusz
tag
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #92942 üzenetére
Nem bántásból, de ez most mi? Mihez képest? Milyen helyzetben? Milyen mérőszámok alapján?
(#92941) --Disztroj--: a maximális elméleti sebesség egy dolog (és nem árt, de csak szekvenciális olvasás/írásnál közelíti meg), de a legfontosabb tulajdonsága az a töredék seek time.
A 100 MB/s-es HDD-nél sem ez a sebesség ami miatt lassú. Van velociraptor az egyik gépben (10000 RPM), nem sokkal gyorsabb, de a picit kisebb seek time érezhetően dobott anno a fílingen(még megvan, de az OS ott is egy SSD-n van)
-
eax1650
aktív tag
válasz
Cs1csó #92826 üzenetére
SSD-van ez a nyamvadt. Ők tették fel, a Mentés zsugorításból jött létre. Pár hónapos, alig használtam. Nincs telepítő lemez, csak iso-ból tudnám újra rakni! Vajon a címkén lévő kulcs érvényes lenne?
De ott van még a másik 2 gép mi a nyavalya lett velük? Van egy Win 7-es gép is, azzal semmi gond nincs! -
válasz
Cs1csó #92702 üzenetére
Mindkét rendszer jó ahogy van, arra amire használnám.
Nem akarok hozzájuk piszkálni, nincs kedvem rendszert telepíteni, illetve elég sok cucc van rajta amit nem akarok lementegetni és még kell egy ideig, sulis cuccok, stb,
120-as win8 megy a core2quad gépembe, 240-es win10 meg az i7-esbe és kész. -
makoss
veterán
válasz
Cs1csó #92581 üzenetére
Nézegettem amiket linkeltél, de amik vannak vagy régi verziók (lehet amit használtam is ez volt a gond) vagy csak böngészőkre jók.
Nincsen kifejezetten windows 10-re való? Mappák közötti lapozás, ami jó a böngészőre is, ami a gépen mindent lapoz.
Nincsennek extra igényeim, csak az előre és visszalapozás. -
zsolt20
tag
válasz
Cs1csó #92570 üzenetére
Ok. Ezt értem. Van még egy gondom . Jelenleg gyári win8 telepitője azthiszem egy rejtett partición van , ha particionálom az egészett ez elveszik. Már csak azért kérdem mert ha op rendszert gyári állapotba visszaállitom erről a particióról szokta csinálni valószinüleg , mivel volt eset hogy virus ,stb gajravágta a rendszert , visszaálitás után pedig virusmentes volt a gép. Ezt a telepitési formát meglehet win 10-el is csinálni? És ha igen hogyan?
-
pontyos
senior tag
válasz
Cs1csó #92377 üzenetére
Igen, kétszer! Tiszta telepítés, Nincs rajta semmi, céges laptop, levelezés, bankolás.... Office.
A start menü hiba a szokásos, nem jelenik meg a start menüezáltal ugyebár a tálca ikonok sem használhatóak. Az egész nem érdekel, ahogy írtam, csak az értesítési felület is kuka ezáltal. Jobb klikk megnyitás és a win + gombkombinációk sem. Ez a tálca hiba nem egyedi, sokakat bosszant...
-
uriember
aktív tag
válasz
Cs1csó #92304 üzenetére
Kis kiegészítés csicso82 mondandójához : kétféle Optibay van, 9,5 és 12,7mm-es, értelemszerűen a nagyobbikba bevarázsolható a vékonyabb HDD (esetleg távtartókkal, de ez mellékszál), fordítva elég nehézkes
(kérdés elfér-e a 12,7mm-es az ODD fészkébe), akkor szükséges lesz egy új beszerzése, a másik, hogy szükség lehet - ha ODD helyére megy vissza a feltelepített rendszer SSD -, a boot sorrend módosítása a setupban (ha engedi az első SATA portot ignorálni...), mert a HDD-t a helyén hagyva - és azon is van egy rendszer -, onnan fog bootolni, nem az SSD-ről...
-
törölt tag
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
Cs1csó #92149 üzenetére
Szerencsére harmadlagos gép. Még a CHKDSK -et megpróbálom, aztán az USB telepítőről, ha nem megy akkor kap egy friss verziót.
Ha rátelepítek, az adatokat felülírja? PLd. Asztalon tárolt dolgok, vagy a jelenlegi hulladéka mellé telepít újat és át tudom másolni, ami érdekes lehet.
Hires van még, vagy most milyen Live Linux ajánlott? Mentéshez, ne kelljen másik gépbe rakosgatni a vinyót.Karácsonyi képeslapot akartam nyomtatni, asztali mellett a nyomtató.
Mivel több hete nem volt bekapcsolva 15 percig vártam mert tetű lassú volt, aztán indítani próbáltam a Firefox-ot, amely idő közben átment nem válaszolóba, 26 perccel a bekapcsolás után reset, mert tele lett a ....
Azóta helyreláthatatlanan hiba. Sokadik resetre bedobta wint vi 10 indítási pontot is ekkor elindult???
Erre frissít az Avast,és kér újra indítást, azóta újra csak kék halál. -
Sztlaci
aktív tag
válasz
Cs1csó #92146 üzenetére
Igen, csak nagyon sok helyet foglal.
USB telepítőből javítás funkció működhet? Van ilyen egyáltalán USB-nél?
Csökkentett módba hogy jutok be , F8 - F4 nem reagál, vagy már arra sem?Win7-ről lett tízes, azért nem működhet ezek szerint.
Használt rendszer esetén azért 20 GB környékén van.Még jó hogy van mellette egy laptopom.
Az asztaliban még HDD van, tizes alatt élet csak SSD-vel van, főleg ha nem napi használatú a gép, csak havi 1-2 alkalommal van bekapcsolva. -
törölt tag
-
prabhu
senior tag
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Cs1csó #91642 üzenetére
a picasa is olyan mint a photo gallery, vannak olyan funkciók amit a picasa tud, vagy úgy (olyan könnyen vagy jól) tudja ami máshol hátsófertályfájás...
olyan jó minőségű és egyszerű képjavítást mint ami a galleryben van olyat se tud más. sokkal többet tud, de három gombnyomással (nem automata, manuális) tök vállalható igény szerinti korrekciót nem.
-
Nuada herceg
őstag
válasz
Cs1csó #91637 üzenetére
Igen, igazad van.
És nyilván az lett volna a következő lépés.Már készültem arra úgymond.
De azért szerintem mindenki megpróbálja otthon először maga rendbe tenni a gépét.
Arról a plusz pár ezer forintos rezsi óradíjról meg nem is beszélve.
Bár nyilván az a legkevesebb, ha jó lesz a gépem.
De ahogy írtad is, szerencsére megoldódott. -
-
válasz
Cs1csó #91495 üzenetére
Biztos, mert kíváncsiságból egy másik proginál is belőttem, csak ott nem 5 perces időlimittel, hanem 30 percessel, és ott itt szépen jelzi a takarítást. Szóval, ha van olyan program aminél ilyesmit tapasztalsz, érdemes rápróbálni, ha nem jött össze törlöd, oszt csókolom.
Én a feladatütemezőben rá szoktam időnként nézni a BF5-nél, és gyönyörűen írogatja 5 percenként, hogy sikeresen végrehajtva.
-
-
TRob1
veterán
válasz
Cs1csó #91379 üzenetére
Én meg kimondottan utálom a Tiszta telepítést - nem is volt róla most sem szó, nem is ajánlottam ilyet -, és pl. saját asztali gépemen még sosem tettem meg mióta létezik a win10.
És nem is tervezem míg létezik ez a gép, vagy a win10.
(hacsak nem üt be valami gebasz… de érdekes mód még az előzetesen kijött nagy update-ek sem aggaszottak sosem)
És a frissítéssel sosem állítódott még el több minden, mint egy tiszta telepítéssel.Egyedül a laposomon szokott az ujjlenyomatleolvasó drivere lecserélődni egy xarra, de az tiszta telepítésnél is ugyanaz a xar lesz/lett/lenne.
-
Newcrazy
tag
válasz
Cs1csó #91372 üzenetére
Egy egész összeállított telepítőre gondoltam. Ahogy utána olvasgattam ott ahonnan letöltöttem és máshol, arra panaszkodnak, hogy mivel nem eredeti, a legújabb frissítés amiket leszed magának azok akasztják meg vagy össze a dolgokat. Ez természetesen lehet, hogy nem így van, de ilyesmire panaszkodtak. Nem sok időm van rá próbálgatni, de így már azért rendben van a gyorsaságot tekintve. Egyenlőre teszt üzem lesz az ismerős által és majd kiderül.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Cs1csó #91354 üzenetére
feleségem gépébe most fogom berakni az ssd-t de azért azt nem mondanám hogy eddig használhatatlan volt.
tény, hogy kellett idő mire felállt a rendszer, percekben mérhető, és a betöltési idők miatt heveny multitaskingra kevésbé volt alkalmas, de ha egyszer összerakta magát a windows akkor onnan már egy "lakossági" felhasználás abszolút megoldható volt. böngészőt használni, filmet nézni, levelezni már hasonló gyorsasággal lehetett mint ssd-vel. és lássuk be a konzumer, "családi" notikat erre használján, nagyonmax egy office fut még rajta és kalap.
persze ahogy cseréltem a sajátomat, építettem be hozzá a régit, de annyira nem rúgta le a lécet eddig hogy egy komolyabb beruházás felé lökött volna minket (nyilván ha az enyém lett volna, már évekkel ezelőtt repült volna bele
)
-
Nuada herceg
őstag
válasz
Cs1csó #91346 üzenetére
A gépet 2 hete fújtam ki. Eléggé tisztán tartom.
Tavasszal kaptam barátnőmtől egy plexis házat, meg led szalagokat bele.
Így eléggé látom milyen állapotban van belül. Ha kicsit poros, már takarítom.
Kicsit régebbi gép, de eddig semmi gond nem volt vele.i7 3770k (alapon) (asus p8 z77 v )
16 Gb ddr3 ram
Gigabyte gtx 1060 6 Gb
120 gigás ssd-n a windows + 320 giga hddHát feltelepítés után pár programot raktam vissza, annyira nem laktam be.
Játékból is csak a dota 2 van fent, azt használom napi szinten. Mást nem telepítettem
Nemrég raktam fel a spotify-t (2 hete), arra is gyanakszom már.
Az adia 64 eszembe sem jutott, pedig teljesen jó ötlet, valami teszteket futtatni.Előbb leszedtem a Nod32-t, ahogy norti kolléga tanácsolta. De azóta csak netezek, meg zenehallgatás.
Korábban még ettől is le tudott fagyni, de most eddig kopp-kopp nem.Köszönöm neked is a tanácsot!
-
Newcrazy
tag
válasz
Cs1csó #91346 üzenetére
Köszi az infókat. Sajnos az eredeti windows nem opció jelen esetben.
Jogos biztos az lenne a legjobb, ez nem vitás.De akkor elméletileg bírnia kellene a Win10-et , csak akkor meg lehet a Home kellene akkor rá.
Próbálkozok lehet akkor egy másik windows-al.
Persze csak netezésre és max sims re kell az ismerősnek.mg:
A laptop telepítéssel sose egyeztem ki valahogy és ezek szerint nem is fogok, az asztali Pc-vel sose voltak ilyen problémáim.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 7
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest