- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #67552 üzenetére
A nyomtatómat nekem is letörli minden ilyen frissítés (nem a sima WU, hanem ezek a kreálmányok).
Gyorsindítást (amit én lassított leállításnak hívok), szintén visszakapcsolta.
Nekem egyébként Win7-ről volt frissítve a 10-es, ment volna akkor is gond nélkül (szerintem), de arra azért nyomtam egy friss telepítést. Azóta viszont nem volt újrarakva.Amúgy egy idevágó történet :
Összeomlott az Edge egy Microsoft előadáson, le kellett tölteni a Chrome-ot
Videó is készült az esetről, ráadásul azt a Microsoft rakta fel Youtube-ra."az alap számológép"
Arról is pont ma láttam egy írást, ha elég gyors vagy, akkor iPhone-on a számológép kihagy néhány karatkert.
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #67546 üzenetére
Edge-t nem ismerem, azért kérdeztem.
Az 2012-ben, amikor megjelent a win81-ből, akkor még azt mondtam a metró felületre, hogy oké 5 évvel lemaradtak a mobil eszközökről, de most megpróbálják. Eltelt 5 év, és nem sikerült.
Jól látod, az a baj, hogy az uwp-t csak a Microsoft erőlteti, de ők sem tudnak egy épkézláb appot kiadni -
-
quailstorm
félisten
válasz
#86564352 #67449 üzenetére
Na ja, én is azt mondom, hogyha nem akar szívni, akkor Win7. Win8.1 még tuti megeszi az Intellimodder drivereket, de a W10 az állandóan változó driver modelljével... Lehet az 15xx build még ment, de a moddolt drivert senki nem fogja tákolni az új buildekhez. Még HD4000-nél is gond nemhogy régebbinél.
Hasonló korú gép, de mondjuk mobil 9600GT-vel lazábban mehetne W10-re.GMA X3100 már Win8 alatt is tákolós volt.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #67425 üzenetére
"UWP appokról"
Benne vagyok az Insider programban, és ott saját kínzásomra az Edge-t, és a Posta appot használom."Reméljük egyszer talán"
A Win8 2012-ben jelent meg, benne a Metro-val, a Win10 2015-ben, az UWP-vel. Azóta illett volna 1-2 normális alkalmazást írniuk. Nem sikerültMost egyébként azt csinálta az UWP, hogy nem csinál semmit. Ugyebár a startmenü, értesítő, ... is UWP alapú, és marhanagy élmény, ha megnyomod a startgombot, és nem jön be semmi.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy én nem utasítom el élből azonnal az UWP használatát, de a tapasztalatom az, hogy még (vagyis 5 éve) nem működik megfelelően.
-
movax
őstag
válasz
#86564352 #67405 üzenetére
"kutya se kíváncsi mások milyen jól megvannak az ezeréve bevált irfanview és total commander párossal, mert az más téma"
Dehogy más téma! Az emberek nem operációsrendszer-elméleti vagy windows-filozófiai eszmefuttatásokra kíváncsiak, hanem arra, hogy hogyan működjön rendben a gépük a win10-zel. N+1-edszer bebizonyosodik, hogy azok a bizonyos részei a win10-nek szarok, lefagyasztják a gépet, dobják a BSOD-okat stb, erre te komolyan azzal jössz, hogy miért segítenek egyesek megkerülni és egyben megszüntetni ezeket a problémákat?
Hányan vagyunk itt, akik NEM használjuk ezeket a szarokat és vígan megvagyunk, stabilan, nem fagyva, nem mérgelődve naponta és az összes eddigi nagyobb frissítéssel sem volt bajunk? Erre te azt mondod, hogy ez a téves út, bizony szívni kell naponta, mert ez a rendje? Hát ha valami szar, akkor vagy nem használjuk, vagy megpróbáljuk megváltoztatni, vagy találunk alternatív, járható utat – mindig is ez volt a termékeny és eredményes hozzállás a komputerszférában, soha nem a fatalista, passzív, belenyugvó nyájszellem (bár pl. az Apple éppenséggel ezt erőlteti, meg is látszik).
Nem elég, hogy a legújabb generációban szinte csak nyomokban található meg az a fajta "feltalálom magam és nem félek egy kicsit buherálni" magatartás, ami gyakorlatilag működteti és előreviszi az egész ágazatot (igen, a felhasználóit is, nem csak a gyártói oldalt), nem elég, hogy az emberek szinte már egy egyszerű Google-keresést sem tudnak elvégezni vagy a keresés eredményeit értelmezni, jössz te és lebeszéled az embereket gyakorlatilag a gondolkodásról. Ez az igazán káros hozáállás, elhiheted.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #67345 üzenetére
Előbbi esetben letűzöd az ikont a tálcára, tiszta sor.
Utóbbi esetben kétértelmű a dolog, attól függően, hogy fut-e vagy nem.
Namost ha fut, akkor nem mindegy hogy milyen paraméterekkel fut.
Egyszerű párhuzam: az ikon start menüben a "class", amikor lent fut a tálcán, az az "object".
Tegyük fel, hogy valami fut xy paraméterekkel. Nem hozzáértő letűzi Start menübe (ha megtehetné). Ilyenkor mi a helyes működés? És ezt a laikus felhasználók is levágják elsőre? -
-
válasz
#86564352 #67075 üzenetére
Sajna nem lehet altalanositani , mert nalam a win7->th2->au->cu frissites gond nelkul ment , de az fcu mar igen csak docogosre sikeredett kb 2 napig szenvedtem vele mire felment . De van gepem amin 8.1 to th2 siman ment , az au pedig csak tiszta telepitessel,a cu es a fcu megint gond nelkul.
-
tibike8
őstag
válasz
#86564352 #66734 üzenetére
Na igen. Évekig voltak ghost mentéseim, de elég gyorsan változnak nálam a rendszer beállításaim és beleuntam az egészbe, hogy mindig ezekkel foglalkozzam. Volt egy csomó generációs ghost mentésem és két mentés közt listáztam hogy mikor milyen módosítások történtek a rendszerben, Nem a win telepítés a sok, hanem a hetek/hónapok... alatt történt beállítások helyreállítása. Ezekkel megy el az idő nálam mikor újrahúzok egy gépet. Ha csak annyi lenne, hogy elindítom a telepítést és majd visszanézek rá egy idő után, az jó lenne, de amikor itt ülök és telepítgetem egyesével a dolgaimat és testre szabok mindent, az uncsi és sok idő.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #66589 üzenetére
Én 1511 vagy 1607-ről kezdtem (most nem ülök előtte), csak WU, nem találkoztam rejtélyes bugokkal. Apróságok voltak, amik javultak, meg persze van 1-2 fennálló, de egyik sem ilyen súlyos mint amiket itt írnak.
Akkor is csak azért csináltam cleant, mert egyrészt előtte jobban berheltem a rendszert (erről leszoktam), de nem akartam emiatt szívni (említett rejtélyes bugok), másrészt akkor csináltam meg a hálózati bootot, ki akartam próbálni az onnan telepítést (jelentem király). -
ArthurShelby
addikt
válasz
#86564352 #66336 üzenetére
"Azt se amikor Microsoft telemetriától félnek az emberek, de egy akármilyen névtelen tweaker programot, scriptet gondolkozás nélkül futtatnak."
Csak a windows-ért fizetsz is, és nem ingyen van. Másrészt ez így op rendszer szinten van és sokkal több felhasználó gépében.Eddig is volt telemetria, csak nem ilyen nagy/magas szinten, és nem volt hivatalos. Szerintem most gyakorlatilag az történt hogy hivatalossá tették, hogy jogilag ne lehessen őket felelősségre vonni, illetve nagyobb mértékben művelik.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
#86564352 #66079 üzenetére
És King Unique:
A lemezkarbantartót már rendszergazdaként futtattam, így lett +1GB szabad helyem a wu fájlok miatt. Visszaállítási pontjaim nincsennek, de ha voltak töröltem őket (nem vettem észre tárhely növekedést törlés után, szóval valószínűleg nem voltak).
A patchcleaner talált kb 13GB-nyi orphaned (árva) fájlt, ezek .msp-k. Ezt törölhetem?A hibernálás kell, mivel most a laptopban rossz az akkumlátor, és ha 2 konnektor között át akakorm vinni, akkor hibernálom (ez ideiglenes, még 2 hét és itt az új akksi kínából
)
Visszavettem 0-ra/kikapcsoltam a lapozófájt (8GB ram nem értem miért nem elég neki, 50% fölé ritkán megy, de 80%fölött még nem is láttam. Aztán most később jött is hibaüzenet, hogy kevés a memória
. Szóval ezt egyelőre visszaállítom (bár az okát nem értem)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
#86564352 #66071 üzenetére
Nem használok Onedrive-ot, a temp mappa nálam 27MB.
Néztem windirstat-tal, de nem lettem sokkal okosabb. [kép]
A windows mappám a lemezkezelő szerint 37,3GB (a windirstadt kcsit kevesebbet mond, ő 35.6GB-t) [kép]King Unique:
Van mellette egy 1TB-os hdd-m, azon vannak a fájljaim, meg egy-kettő, de nem jelentős méretű az ssd-n.
A lemezkarbantartót már futtattam, lett vagy 30MB plusz helyem.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #66071 üzenetére
Már aki használja az OD-t és már akinél okozott ilyen gondot. De azt azért ne akarjuk bemesélni, hogy nem fér el egy 8.1/10 egy 120 GB-os SSD-n. A 7-es meg rendszerint több helyet szokott foglalni, nem egy gépen tapasztaltam már. Az meg a másik, hogy nem lehet pár spéci eset alapján teljes egészében a rendszerre sem kenni, mert általában a userek sem tétlenek szemetelés terén...Vagy az olyan esetek, amikor mindent a rendszerpartícióra mentenek és alig marad pár GB szabad hely. Mert a külön adatpartíció fogalmát megint nem mindenki ismeri, ahogyan a lemezkarbantartót sem...
-
pc360
addikt
válasz
#86564352 #65643 üzenetére
És így se... Olyan, mintha a nem szignózott (vagy tökömtudja) fájlokat teljesen eltiltaná a bármiféle auto-indítástól.
Beállítottam feladatütemezővel, hogy induljon a ClipCube, ha a gép is, de híre-hamva sincs restart után. Az Autoruns pedig látja a Task Scheduler résznél.
Ez a két progi egyébként az előző rendszerem alól lettek átemelve, mivel portable appok. Nem lehet, hogy valami jogosultság-problematika áll fent? De hogy bonyolítsam: ugyanez a helyzet az Everything-gel, az mégis képes indulni (viszont az egy friss, fejlesztett cucc, tehát ott a szignó rendben lehet).
Egyébként a Defender-rész ki van kapcsolva, amenyire csak lehet, Comodo IS-t használok (de az nem akasztja meg a kérdéses programokat). Az UAC van még teljesen lehúzva.
Mit tehetnék még?
-
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #65512 üzenetére
Ez az a Photos amit szidnak, és elüldözték vele az Aperture felhasználókat? Az új FS, ami féléve még használhatatlan volt a legtöbb nyelven? Mi baj volt a régivel
A HEIF egy codec, felrakod a támogatást és kész.
Edget passzolom, nem használom, Chrome alatt meg van amiket írtál.
Ez így elég gyér, kicsit erősebben(popcorn)
PS: ez még mindig Windows 10 topik, hátha elfelejtetted az előző óta
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #65454 üzenetére
Aha, mert ha valaki nem ért egyet bizonyos dolgokban és ezt le is írja konkrétan a témába vágóan, akkor már mindjárt nem a témához szól hozzá, meg ráfogunk még olyan zöldségeket, hogy "rendőrködés" (??) és társai. Az pedig megint csúsztatás, hogy csak én kifogásoltam, mert pl. a közeltmúltban többen is szóvá tették. Ahogyan az imént más is, az meg a másik. De egyesek újabban már valószínűleg kevésbé foglalkoznak vele, mert tudják, hogy bizonyos egyéneknek felesleges bármit is magyarázni, ha fent van a szemellenző...Viszont ez már kissé uncsi itt és elsődlegesen inkább a szakmai kérdések megválaszolásában kellene villogni. A másik OS használata egyébként pont találó javaslat volt. Ha nekem annyira nem tetszik egy OS kinézete, működése és XY egyéb gondom van vele, akkor valószínűleg nem használom és keresek helyette mást. Ha mindenképpen Windows platformon akarok maradni, akkor pedig van jelenleg egyéb választási lehetőség is.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #65451 üzenetére
Az, hogy neked nem tetszik a dizájn, meg a pöttyök a menüben, attól még nem feltétlen vélekedik így más is. Nekem már a 8.X-ben is tetszetős volt a modern felület, a gépház stb., ahogy a 10-esben szintén. Az meg a másik, hogy nyilván nemcsak ebből áll a rendszer, hanem van hagyományos desktop felület is. De, ha valakinek annyira nem jön be ez az egész és csak a fikázásra képes, akkor lehetne talán más OS-t is használnia, mint javasolva volt. Ott van pl. a 7-es, aztán abban majd nem lesz áruház, gépház, UWP appok, pöttyök és társai...
Egyébként meg pont te próbálod a szokásos hosszú litániákkal győzködni a másikat és ráerőltetni az igazadat. Viszont attól, hogy szaporodnak a sorok, még nem feltétlen fog változni mások véleménye bizonyos dolgokban. Szóval a hosszú litániákat nyugodtan meg lehet spórolni...Ha pedig az a cél, hogy minél többen tapsoljanak "ezeknek", akkor a konkurencia topikjaiba odaoffolva lehet nagyobb sikerük lenne...
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #65444 üzenetére
Rendre mindenhol ugyanezeket mantrázod...Pont akartam egy másik topikból linkelni egy nagyon hasonló hsz-ed, de már nem volt meg, mert gondolom ott is megunták és inkább takarítottak...
A mostani hsz-ben egyes részeket nyilván felesleges megcáfolni, mert azok valóban tények és más is olvassa a híreket. De pl. a dizájn lefikázása megint egy vicc, mert szvsz pont hogy tetszetősebb, mint az előző Windowsok. Ahogyan attól mert előfordulhatnak egyeseknél bugok, az még nem jelenti azt, hogy mindenkinél, illetve hogy használhatatlan lenne a rendszer. Max. az egyes haterek szeretik ezt mindig általánosítva bemesélni. De egyébként ennyi erővel írhatnád a kis véleményeket valamelyik konkurens desktop platform topikjába is, ahol talán többen tapsikolnának hozzá. Mert az láthatóan nem tetszik, ha nem áll be mindenki a sorba és nem nyom el a topikban heti 1-2 "nagyfikát", vagy nem helyesel a már meglévőkre.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #65438 üzenetére
Azt már a korábbi esetnél is leírták többen, hogy attól mert pl. bizonyos UWP appok működése nem feltétlen tökéletes, attól még általánosan megfelel számukra a Win10 és tudják használni arra, amire akarják. Ahogyan a 8.1-nél sem kötelező ezeket nyomkodni. Erre megkapták, hogy nem megfelelően használják a rendszert és az úgy nem jó, sz@r az egész stb. Azt hadd döntse már el mindenki maga, hogy ők hogyan és mire akarják használni a rendszert és számukra mik a fontos a dolgok. Szóval inkább ez az állandó fika kezd már egy kicsit unalmas lenni... Akinek meg annyira nem felel meg semmi az új Windowsban, akkor ennyi erővel használhatná akár a 2 korábbi rendszer valamelyikét, ahogyan ott van még másik 2 desktop platform is, mint említve volt.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #65427 üzenetére
Na, ismét eljött a szokásos heti fikázás és siránkozás ideje... Bár, ha jól emlékszem, akkor a legutóbbi nem aratott osztatlan sikert itt a topikban és többen sem értettek egyet vele...
Egyébként meg az az érdekes, hogy ha valakinek ennyire nem felel meg semmi, rendre a kákán is csomót keresi, akkor minek használja...? Ott van pl. az almás platform, aztán lehet azt nyomogatni. De, ha valaki beleolvas az itteni topikjaiba, akkor azért ott sem minden olyan tökéletes mostanában...
-
worxland
addikt
válasz
#86564352 #65427 üzenetére
"MS térképek kinek jut eszébe használni"
Ebben az egyben megvédeném az MS-t, nyáron (akkor még Lumia 650 volt a céges teló) tökéletesen elnavigált Horvátországban, és ami a lényeg - offline módban. Azóta az iOS Térkép-ét használom néha, hát szánalmas.A többivel egyetértek.
-
atosan
veterán
válasz
#86564352 #65377 üzenetére
Sziasztok,
Nálam már a Onedrive törölve van pár napja, még is rohamosan csökken a tárhely. van 61 giga ideiglenes fájl, amit a gépházban hiába akarok törölni, nem történik semmi. Tegnap még a C-n volt 6 giga szabad, most már csak 200 mega. Snassz mezei user vagyok, júniusban vásárolt új HP laptop, gyárilag Win10-el.
Kérlek segítsetek -
allein
addikt
-
Debilon
addikt
válasz
#86564352 #65077 üzenetére
köszi, így használom a gépe (nem kap áramot a winyó), de olyan lehetőség érdekelne, hogy ha megjön az utódja pár dolgot le tudjak szedni róla, de mivel ha nem vagy csak nagyon érdekesen indul a win, nem tudok hozzáférni az adatokhoz..
live linux vagy valami live cd-s boot rendszer segíthetne?
-
törölt tag
válasz
#86564352 #64960 üzenetére
Köszi a parancsot, eltettem. A Store sem letöltötte amúgy, hanem újratelepítette, hamar megvolt.
Van több mentésem is, kb. 10-15 perc alatt lecserélem a rendszert, ha arról van szó.
Közben azt hiszem rájöttem a hiba okára: valamelyik nap aludt a gép, közben kihúztam, így kikapcsolt. Bekapcsolás után folytatta a munkamenetet (ugye hibrid alvás van), de előjött a lomtáras üzenet. Az kavarhatott be neki. -
törölt tag
válasz
#86564352 #64955 üzenetére
Nem segített, úgyhogy PS-ből töröltem az appot. A Store-t indítva szerettem volna újratelepíteni, de az meg szinte rögtön összeomlik (ez sem volt rossz eddig). Azóta volt még egy lomtáras figyelmeztetésem, pedig továbbra sem használom egyáltalán.
Ha minden kötél szakad, akkor mentésből helyreállítom a rendszert, de jó lenne tudni, hogy ezt miért csinálja?
-
Syl
nagyúr
válasz
#86564352 #64902 üzenetére
>Miért nem lehet egyszerűen settings = beállítások a neve?
Információm már nem up to date, még a Win7 idejéből való:
- A magyarítást nem itthon végzik, hanem Írországban.
- Nem úgy megy a munka, hogy bökdösik az angol windowst és felirkálják a magyar szövegeket. Sima szöveges állományt kap a fordító és abba írja be a magyart. Vagyis nem látja hol és hogyan fog megjelenni a honosított szöveg.
Ezért volt nagyon hasznos a sok évig működő magyar bétaprogram. Az ilyen félrefordításokat szépen ki lehetett szűrni. -
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #64896 üzenetére
Igen, néhány hete, max 1 hónapja volt az a hír, hogy mostmár mindenkinek kimegy a kreálmány.
Amikor ugyanis megjelent, akkor sok gépre nem került fel windows update-n keresztül, mert ilyen-olyan kompatibilitási gondok voltak, egyik-másik hardverkörnyezetben. Bocsi, konkrétabban nem tudom leírni, de a lényeg valóban az, hogy nem minden gépre került fel azonnal a CU
Nemrég viszont állítólag ez a probléma megszűnt, és mostmár azok a gépek is frissülnek, amik korábban nem. -
worxland
addikt
válasz
#86564352 #64873 üzenetére
"Szerintem elvárható alap feladatokra ne kelljen 3rd party programokat telepíteni." - elvárhatod, csak a Windows erre nem volt képes a Win 3.0 óta. Kevered a Linux disztrókkal.
"IE11 például már egészen korrekt volt" - napi szinten használom (szigorúan csak a munkahelyi gépen olyan alkalmazásokhoz, amelyek nem vagy csak túl sok vacakolás után mennének Firefoxon), nem kell bemutatni. Kösz, de inkább a róka.
"És sajnos az van néha egy mezei croptól elszállnak az új UWP appok, akkor jogos a kritika." - ebben nincs köztünk véleménykülönbség, UWP-t nyugodtan kritizáld, én inkább nem is teszem, mert annyira sz@r, hogy bottal se piszkálom, hála az égnek a Settings-en kívül nem is kell. -
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #64845 üzenetére
"Photos 3 pötty settings"
Banyek, jobban nem lehetett volna eldugni?
Rákattintok egy képre, bejön a képnéző. Annak a ...-os menüjében nincs semmi.
Át kell váltan az "összes fényképre"-re, akkor bejön a fényképek alkalmazás. De annak a ... menüjében sincs ilyen, csak egy "gépház". Nnnna, ott már megvan ez a beállítás.Totálkatyvasz az egész UWP...
-
CirrMee
addikt
válasz
Sikeresen mellélőttél ismét. A fórumos hozzászólásaimból elég egyértelműen kideríthető, hogy pont nem az a kifejezetten m$ fan volnék.
Start menünek hazudott izét ritkán/nem használom, szóval nem érint. Vezérlőpultból továbbra is mindent elérek, amire szükségem van. Onedrive törölve, paintocskád lesz*rva, ha ott az ingyenes Paint.NET. Mellesleg egy csomó mindenre igaz, hogy
Folytathatnám sokáig, nekem az OS csak futtatásra kell, majd azzal használom, amivel én akarom. Nem fogok itt azon háborogni, hogy melyik elb*szott segédcucca nem működik, majd miután kiderült, még tovább is erőlködni vele. Kösz, de kösz nem, de ha ettől jobban érzed magad, akkor csak erőlködj velük.
De mivel ti nem használjátok mint rendszer, ahogy az MS megálmodta, ne írjátok minden tökéletes és semmi gond.
Hogy mi? Álmodozik a m$?
Szerintem itt hagyjuk abba, mert nem vagyok vevő a mesedélutánra. -
vlevi
nagyúr
válasz
Köszi, megnézem majd, ha gép előtt készek.
Az valóban szomorú, vagy inkább elkeserítő, hogy a Microsoft megpróbálja lenyomni a torkunkon az uwp-t, holott egy kalap kakit nem ér az egész. A Microsoft saját, korábbi progijaihoz képest is nulla mindegyik.
Outlook express-posta, wmp-groove, satöbbi.
Vicc bakker, hogy egy droidos telefonra jobb alkalmazások vannak, mint egy asztali gépre. Pl az androidos gmail app, vagy youtube, vagy akármelyik. -
törölt tag
válasz
#86564352 #64820 üzenetére
Köszi, letöröltem az updateeket amiket felrakott, de ugyanúgy fennállt a probléma.
Elvittem szervizbe, nagyon jófejek voltak rögtön neki is álltak. Kiderült, hogy a HP egyik programja ami figyeli az alkalmazások használatának gyakoriságát és ami gyakori azt elindítja a háttérben a boot után rögtön, szóval ez a HP program bugos és kiakasztja a rendszert. Le lett tiltva az elindulása, így most tökéletes. -
worxland
addikt
válasz
"Aminek része az alapvető appok, böngésző, mail, fotó, videó, a store és minden és ebben az MS 2 éve bénázik." - nagyon más univerzumban élsz, mint én.
Böngésző: mikor volt az IE valaha is jó?
Mail: -"-, alapfunkcióra OK (levél megnyitása+válasz), azonkívül semmi haszna, de nem volt jobb az előd sem
Fotó: Fényképnézegető+Paint alapigényekre jó volt, de soha nem tudtak semmit azon túl (nekem elég, de ez csak az én szegényes igényeim mutatja)
Videó: WMP mikor volt jó?
Store+UWP: nem két éve, hanem kitalálása (Win 8 alfa-béta) óta kalap szamócát nem ér az egész
Lehet, hogy leragadtunk az Irfanview-nál (nem használtam miin. 7 éve) és a TC-nél, de itt bakot lőttél, a TC (akárcsak annak idején az elődjei a Norton Commander óta) máig a legjobb fájlkezelő, amit láttam. -
quailstorm
félisten
válasz
#86564352 #64851 üzenetére
Mindig frissítek és csak a frissítések automata telepítése van tiltva, a start menu webes kereséssel együtt.
Cortana meg telemetry meg disabled.Clean installra nem érek rá, backup is marha sokáig tartana, van 3-4 MS fiók a gépen meg tucat mérnöki app, én nem csak netezek... meg 5 droid emulátor, több IDE stb stb
Csak gondoltam ha az egyetem be meri vállalni az 1703-at, akkor én is.
Majd laptopomon kiderül a clean install milyen, 8.1-ről nem upgradelek.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #64811 üzenetére
Látom nálad azért több bug van, mint nálam.
Az appok rondasága vagy szépsége elég szubjektív dolog, de mint írtam, nálam jól teszi a dolgát. Az viszont igaz, hogy ameddig nem nyitom meg a start menüt, addig nem frissíti a csempéket, ezt jó lenne átdolgozniuk.
A Groove meg még jobb lenne, ha több helyen lenne elérhető a szolgáltatás, mert a zenebolt hatalmas és a streaming is jó. Amúgy a splash screen elvileg a töltési időt leplezi, szóval töltöget az alkalmazás. A számológép és a videolejátszó is csak fél másodpercre dobja fel, látható, de nem zavaró.
Edge: Nálam a privát mindig a normál ablak fölé kerül, kivéve tablet módban, mert akkor kettéosztja a képet. Na ez kicsit zavaró tud lenni. Ami rosszabb, hogy a linkeknél a jobbklikkes menüben nincs a privát ablakra gomb, ha mondjuk nem akarom, hogy a Youtube előzményeibe kerüljön egy videó, ha csak belenéznék (ne ajánlgasson olyanokat). A Youtube néha nem tölt be semmit, csak a videót magát (hozzászólásokat sem), de ez nem kizárólag az Edge hibája, mert Firefox-szal nézegetve is sokszor csinál hülyeséget a nagy megújulás óta.
Az automatikus lezárásra jó megoldás, ha képernyővédőt állítasz be jelszóval, de tudtommal ezt kiveszik az új frissítéssel.
-
worxland
addikt
válasz
#86564352 #64789 üzenetére
Nem.
Edge, UWP, Store, Defender, Gaming mode, Start menü, Kereső, színprofil, night light, fast startup: egyiket se használom.
Update teljes sávszélen: Digi 1000 van, nem veszem észre.
Videoszerkesztő: nem használok ilyesmit
Képnéző: Win7-ről frissítve a régi Fényképnézegetőt használom, az OK.
Zabálja a helyet: igen, de a Win7 ugyanúgy kisgömböc üzemmódban van.Classic Shell + ESET + egy rendes böngésző: telepít, beállít, onnantól Win 7++ -ként használom a család mind a 8 gépén.
-
törölt tag
válasz
Én úgy használom, ahogy a dobozból jött. Bugosnak bugos, de egyik sem akadályozza a munkát. Pár tapasztalat:
- Az Edge teljesítménye romlott az utóbbi időben, egy gépen a Chrome is gyorsabb. Sosem omlik össze, de néha újratölt 1-1 oldalt valamiért. Telefonon viszont nagyon instabil. Néhány kényelmi funkció hiányzik.
- A Groove hibátlanul működik (a .flac sem gond), és szerintem jól is néz ki az átlátszóság-effektjeivel és azzal, ahogy a kattintásra és az átméretezésre reagál. Az új frissítéssel elvileg több alkalmazás kap ilyen felületet.
- A videolejátszó pár fájlt nem eszik meg (nagyon régi .avi), a feliratoknak pedig nincs árnyéka. Cserébe könnyen kezelhető és van egy átméretezhető lebegő módja.
- A posta hibátlanul működik, szinkronizál, viszont az ikonján megjelenő értesítés sokszor ott is marad.
- A Defenderről annyit tudok, hogy X időnként jelentést ír nekem. A felhős vizsgálatot és a mintaküldést kikapcsoltam.
- Telepítés után mindenképpen frissít, aztán csak akkor, ha nem nyúlok a géphez (látszik, hogy dolgozik), illetve ha rákattintok a frissítésre.
- A kompatibilitási telemetriát kilőttem, mert előfordult, hogy bezavart.
- A gaming mode nem ér semmit most még, az Xbox videofelvétel viszont teljesen jól működik.
- A csempék elmászkálnak, ha sok átméretezett csempe van, vagy sok mappa (vagy ha olyan az elrendezés, nem tudom).
- Az éjszakai mód akkor nem jó, ha elindítok egy játékot, ami felülírja a színbeállításokat (ilyen régen is volt, pl. Win7-nél ha összeomlott a játék, akkor a gamma szintje a rendszerre is hatással maradt).
- Mindig felébred ha kell, a fast startup pedig ultra fast boot-tal párosítva megy, ebből sincs gond. -
movax
őstag
válasz
#86564352 #64798 üzenetére
Nézd végig a win10-es fórumos tevékenysegem, mielőtt minősítesz, ne haragudj. Ha általános siránkozás helyett te is megírnád, hogy konkrétan milyen bajod van a windows-szal, neked is megpróbálnék segíteni.
És nincs igazad, egy oprendszer definíciója szerint annyi mint oprendszer, keretrendszer, ami lehetővé teszi, hogy a célszoftverek elérjék a hardveres erőforrásokat. Nem több, nem félkész appok, nem store, nem millió kis félkész bizbasz.
-
movax
őstag
válasz
Az új ruháról is leveszed a címkéket, mielőtt felvennéd.
A windowsot, amióta létezik, évtizedek óta nem úgy használjuk, ahogy kijött a gyárból. Semmilyen komolyabb oprendszert nem használunk gyári állapotban, mindig szükségesek a beállítások és testre szabások. Már ha tényleg rendesen és rendszeresen használni akarjuk, mondjuk munkára.
Egy 5 éves laptopon megy a win10, tavaly júliusban húztam rá egy win 7-esre, tehát még csak nem is tiszta telepítés. Soha semmilyen gondom nem volt vele, néhány elhanyagolható apróságtól eltekintve, amit kábé 5 perc alatt megoldottam, amikor találkoztam vele.
Nem használok Edge-t, Defendert, Store-t, appokat, start screent, gaming módot és szinte semmilyen default alkalmazást. Ja, miért nem, ez a kérdés?
Mert soha nem használtam, mert van Firefox, Photoshop, AIMP, Irfanview, Total Commander és egyéb rendesen megcsinált szoftver. és ezeket lassan 10-15 éve használom, megszokás, érted. Bár a Photoshop nem nagyon szereti a win10-et, de ezt elnézem neki, mert annyira nem zavaró.
Kiirtottam, legalábbis minimálisra csökentettem a telemetriát, kidobtam a store-t, az öszes alkalmazást, a defendert, tudatosan kezelem a frissítéseket, nincs bajom a driverekkel, sem az ablakméretezéssel, hízó gyökérkönyvtárral, fogyó memóriával, semmivel,. Ez baj? Hogy beállítottam rendesen a windowsot?
Ezek minimális guglizással bárki számára hozzáférhetőek és seperc alatt megcsinálhatóak, de könyebb sírni a PH-fórumon, hogy szar a windows. meg hogy a másik miért nem használja vanilla állapotban. De most komolyan...
-
jokeph
nagyúr
válasz
#86564352 #64791 üzenetére
Pontosan. A funkciói szerintem bő 90%-át nem használom, legtöbbjét nem is ismerem.
Mert hogy azokra nekem semmi szükségem, azt nem állítom (sosem állítottam) hogy tökéletes a WIN 10 (nincs tökéletes OS, nem is lehet, ahhoz egyszerűen túl sokrétű a felhasználás).
Tehát én elégedett felhasználó vagyok, mert nekem működik az ami nekem kell belőle. de ez kicsi szelet nagyon.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Üdv!
A gépeim:
1. konfig. FX8320e+MSI 970A Gaming Pro Carbon+4*2 GB DDR3 1600+ASUS Strix R9 380 4 GB+120 GB Kingston Fury X SSD+TT 650W táp
2. konfig: G4560 Pentium+Asrock Z270m-ITX/ac+2*8GB DDR4 3000+Gigabyte RX 460 4 GB+Seagate 500 GB S-ATA II HDD rendszerwinchester+ 3*1 TB zöld WD HDD háttértárnak+Corsair CX 500 táp.
A következő szofverek futnak mindkét konfigon:
Alkalmazások: CPU-Z, GPU-Z, AIDA64 Business, MSI Afterburner+RIVA Turner, Blizzard app, OFFICE 2010, Opera és Chrome böngészők, Avast free vírusirtó.
Játék: StarCraft 2 teljes verzió
Írom a válaszokat (saját tapasztalatok):
Edge nem kell semmire, Opera és Chrome minden igényemnek megfelel (eddig is megfelelt).
UWP, appstore? semmi szükségem rájuk, vicckategória.
A csempés cuccot már win8 óta rühellem, azonnal módoltam klasszikusra. Az tökéletes.
Defendernél nekem nem tűnt fel, hogy falná a gépet (FX8320e CPU-s konfig)
A WINFOS Update nem zavarkolódik, csak értesítőre van beállítva, így nem kezd el semmit se, amíg valami fut a gépen.
Zárolni nem szoktam a gépem, alvó móddal nincs problémám, lemegy rendesen és vissza is jön.
Alvó módból ébresztéssel a gép rendelkezésre kb. 5-7 sec alatt. (minden HDD-n van)
A drivestore valóban szeret hízni (vista óta hízik a win driver és update-el kapcsolatos mappák), ezt valóban célszerű manuálisan néha kihajintani, főleg ha az OS és minden más egy 120 GB-os SSD-n van.
Gaming mód, az vakít rendesen. Nem érzékeltem különbséget, bár megjegyzem kocagamer vagyok - Csak és kizárólag az SC2-vel tolom.
Fast start up? Night light? Ezek mik?
A BIOS-ban van Fast Start Up, gondolom hasonló lehet ez is, vagy nem?
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #64540 üzenetére
"xp-ben volt választási lehetőség"
Nagyon rég volt már, de az XP-ben miből lehetett választani?
Arra gondolsz, hogy szürke Win98, vagy kék, vagy ződ bőrős ablakok?Igazából nekem nincs bajom a W10 kinézetével, jobb híján elfogadom olyannak, amilyen. Tetszeni nekem se tetszik, de annyira nem undorodom tőle, hogy elkezdjem variálni. Az viszont való igaz, hogy teljesen más design a hagyományos felület, és a Metro/Modern/UWP (ami egyből rögtön háromféleképpen is néz ki), és erre most jön valami fluent, ahol áttetsző területeket kaptak egyes appok, pl. számológép. Sajnos ez ténlyeg egy kicsit (nagyon) ötlettelenséget mutat részükről.
A bajom inkább az, hogy az én tapasztalataim alapján a Win7-t, mint rendszert, belül sokkal stabilabbnak tartom. Abban is volt rengeteg olyan dolog, amit nem használtam, de a tizesben félévente hozzámvágnak még egy raklappal olyan dolgokat, amiket a kutya se kért.
Ellenben, meglévő problémák megmaradnak. Pl. amióta megvan a tizes, azóta nincs értelme gmail fiókkal a postát (de legfőképpen a naptárt) használni.
Az UWP, mondhatni nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, nem hiszem, hogy lenne hagyományos desktop alkalmazás, amit funkcionalitásban le tudott volna váltani bármelyik UWP app. Én, legalábbis a saját környezetemben ilyennel nem találkoztam. Fordítva viszont, a desktop alkalmazások is bekerültek az áruházba, hogy legalább legyen ott valami.
Az UWP hasznos felhasználási területe a telefon lett volna, de az, ugye, tudjuk, kimúlt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged