- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RockHaRD
addikt
válasz
Doky586 #128151 üzenetére
Ha lenne ilyen...
Most próbaként bedugtam a többi drive-ot is, felismeri szintén őket, hogy léteznek, de boot optionsben nem hoz semmit. Ha kihúzom a pendrive-ot (ahogy azt írtam az előző hsz-ben), akkor nincs is boot options. A menü is eltűnik a bios boot füle alól. Ha bedugom, akkor megjelenik, és a pendrive az egyetlen választható... -
bringasisti
őstag
válasz
Doky586 #128141 üzenetére
Nem olvasod el amit írtam csak vagdalkodsz! Megírtam hogy Zip és alap tömörítés bár több dokumentum, de nem volt adat tartalma és email az is kiderült belőle, és az is hogy telefonon ellenőriztem és meg tudtam nyitni, és az is hogy nem tudom hogy miért nem működött akinek elküldtem mert bizonyos ok miatt nem kérdeztem rá
-
-
gekkoXT
senior tag
-
konci79
őstag
válasz
Doky586 #128085 üzenetére
25 éve fejeztem be a tanulmányaimat( nem informatikai pályán) azóta amit megtudtam, azt mindent autodidakta módon, és úgy hogy kérdezek, ha nem tudok valamit. Sosem csináltam ilyet, így kérdezek hogy mi a módja. Bár sok mindenre egyedül jövök rá, most jobbnak láttam kérdezni. Egyszer sikerült láthatatlanná tenni egy mappát, azóta se tudom hol van
szerk:
#128086 nubreed
Nem paranoia, puszta elővigyázatosság, minden más pótolható.
Egyébként van egy Blue hdd is a szekrényben, csak most még egy helyre lementettem, csak mivel ez a gépben van, gondoltam valahogy levédem. -
FattyDove
őstag
válasz
Doky586 #128029 üzenetére
Ez a Ventoy hogyan működik?
Beállítom, hogy GPT legyen MBR helyett + engedélyezem a secure boot-ot majd felrakom a pendrive-ra a Ventoyt. Ezután a .iso fájlokat simán csak rámásolom a pendrive-ra?Köszi ránézek. Azért nem jó, mert pl jött az Edge integrálás is és minél kevesebb utólagos beállítást szeretnék eszközölni azokon a gépeken, amiken tiszta telepítést kell csinálnom majd. Ismerem azokat akik használni fogják és inkább megkímélem magam aaz utólagos telefonálgatástól
-
gyulank
addikt
válasz
Doky586 #127383 üzenetére
Lehetne egyértelműen válaszolni? Bővebben ez azt akarja jelenteni, hogy szerinted annyit állítottam be, és azért írta ki? Ez mondjuk nem ad választ arra, hogy miért annyi automatikusan, amennyi, és miért nem lehet a kurzort se normálisan léptetni, mert várnia kell a lapozófájlra. De amúgy nem is lehet nullát beállítani.
-
törölt tag
-
válasz
Doky586 #126960 üzenetére
Igen csak az adatait szeretném megmenteni neki, ezért görcsölök rajta, de ha nem tudja, akkor ennyi volt.
De a hdd-t nem tudom semmivel sem megnyitni, nyilván ürsenek mutatja a bitlock miatt.És igen ha meglenne a recovery key, akkor már rég túl lennék rajta
.
Azon gondolkodtam még, ha törlöm, akkor vajon az adatvisszaállítók látnák-e a régi aadatokat, de nyilván annak nem lenne értelme.Így csak kósza gondolat volt.
Köszönöm a segítséget, mert bitlock-ot még nem használtam és ezen kívül nem volt dolgom vele, így nem is érdekelt.Most is csak hogy segítsek egy barátomnak az adatait visszanyerni. Nah hátha meglesz az.
-
Angel2014
addikt
válasz
Doky586 #126857 üzenetére
Nem a nettel van a baj..amúgy Digi..
Hanem szoktam telepíteni és szervízelni sok gépet ..ebben vírus időszakban egy kis kiegészítés anyú sztókja miatt amúgy ápolásin vagyok vele.
Jönnek olyan kategóriás gépek aminek a memóriája és a procija nem valami gyors, vagy olyan AMD gépek amik 1.0 GHz mennek.
-
Pityu.
nagyúr
-
muldernova
csendes tag
válasz
Doky586 #126659 üzenetére
Fasza!
Ez a megoldás akkor arra,hogy miért hullott szét. Érthető.
Windows cdrol mar probaltam a javítast,de mindig a helyreállítási menübe dob vissza.
Kérdésem,hogy windows rendszer indító lemezzel és meglévő rendszerkép fájlal /kb 4hónapos van/ új ugyanakkora hdd-el elviekben visszaállítható a rendszer?
Akkor legalább csak 4 hónap bukó van az nem olyan vészes az adatokat visszamásolom...
Rendszerkép fájl gondolom csak ugyanakkora winyóra tehető fel.
Kisebb méretűre még ha az adat sokkal kevesebb is rajta nem?
Gondolom akkor ezt semmilyen boot javítási metódussal nem javítható....
Adatokat le tudom menteni,de sajnos vannak rajta olyan programok és beállítások amik nem ....#King csak en írok erről ;)
-
Black&White
addikt
-
válasz
Doky586 #125839 üzenetére
Ezt nem is tudtam én sem, de igazából nem volt még sosem szükségem erre, valószínüleg ezért nem is érdekelt. Jó tudni, és igazából ennyi az egész ha jól olvastam:
Az f:\sources\ei.cfg tartalma ez a négy sor legyen:
[Channel]
_Default
[VL]
0Ezután mentsük el az ei.cfg-t.
Megjegyzés:
Ha simán ezt a két sort írjuk bele, akkor is ugyanazt az eredményt érjük el:
[Channel]
Retailezzel gyakorlatilag készen is vagyunk és van egy olyan Windows 10 telepítőnk, amiben minden esetben 100%, hogy választhatunk a verziók közül
Köszönöm mindenestre, ha kellene már így is megoldom. -
ddmb
aktív tag
válasz
Doky586 #125807 üzenetére
Milyen gond van az ntfs-sel pendriveon?..
Magamnak termeszetesen nem gond a darabolas, de most tavuton segitettem egy ismerosomnek akinek mint utobb kiderult eleg oreg volt a regi laptopja (10 percig csomagolta ki az .iso-t a pendrivera), ugyhogy most jo hogy volt tamogatas :)
Exfat az az a filerendszer ami soha semmilyen korulmenyek kozott nem segitett rajtam... ahhoz kepest hogy mi volt a motivacio amikor megalkottak ezt a remekbeszabott exfatot, eleg nyomorusagosra sikerult
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Doky586 #125760 üzenetére
Jó, akkor ebben is megvilágosodtam. Igazából nem tudtam, hogy mit takar pontosan ez a biztonsági mentés. Abból indultam ki, hogyha ráfér egy DVD-re, akkor inkább valami javító lemez szerűség lehet. Ezek szerint nem az. Akkor viszont tök értelmetlen kirakni a DVD meghajtót a lehetőségek közé, hacsak nem fel lehet darabolni több DVD-re.
-
zolee001
őstag
válasz
Doky586 #125733 üzenetére
Amennyiben ha visszaolvasol egy szóval nem mondtam,hogy nálam hiba lenne,ahogyan itt ki is fejtettem a fórumtársnak összességében a jelenlegi MS megközelitést kritizálom ahogyan évek óta minden szakmai fórum valamint MS közeli dolgozók is
Magam részéröl örülök ,hogy neked is jól müködik de ez azokat nem vigasztalja akiknek nem
-
zolee001
őstag
válasz
Doky586 #125729 üzenetére
A kép egy WSUS server konzolja,ha esetleg nem menne a DECLINE jelentése elutasitás,magyarul nem,nem akarom telepiteni söt az elsutasitás azt jelenti,hogy le sem tölti ide helybe az update filet
Müködése: Microsoft Update serverek--WSUS server-majd a klienseknek a Windows Update a WSUS a "Windows Update" ,nem mennek netre amit ott beállitok az van nekik
Segitek:
[link] -
válasz
Doky586 #125485 üzenetére
Köszi!
mod: Majd szerzek kölcsön egy windows-os gépet a kiíráshoz, mert linux alól kiírva nem boot-ol. Kelleni fog a rufus, hogy Legacy BIOS módban tudjam kiírni a cuccost. A gép csak ezt tudja.
(#125486) Pyttawrx és (#125487) King Unique : Acer V5 121 - nagyon lassú gép 32GB emmc-vel. Egy win install az örökkévalóság lenne.
Ezenkívül ha nem muszáj egy belakott linux esetén nem szívesen backupolok, rakok fel wint, majd rakom vissza a backupból a linuxot. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Doky586 #125211 üzenetére
Megcsináltam a másik fiókot is, rendszergazdának, most küzdök vele tovább, SQL-t nem tudtam eddig telepíteni, mert a Kulcs programokhzo az is kellene...
Legszívesebben újratelepíteném az egészet, de nincs itthon OTG kábelem, mert ezen szerencsére csak úgy lehetne telepíteni
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Doky586 #125072 üzenetére
Megnéztem egy másik gépen, ahol CSM vagy UEFI boot között tudok választani. CSM-nél valóban nincs ez a lehetőség.
Csak tiszta UEFI boot módban van értelme az emlegetett opciónak, hisz olyankor a Win10-el veteted fel a bootolandó uefi eszközt. Ha az alaplap boot választójából nem sikerül indulásra bírni.CSM-nél azért nincs értelme az UEFI rendszerindító menüt ilyen módon piszkálni. Mert a CSM egy kevert mód. GPT/UEFI esetén is egy MBR-es környezetet emulál a boot első szakaszára.
Ilyenkor lehet lemez is és uefi boot bejegyzés is amiről indul. Ezt az alaplap boot választójában választod ki vagy bemész a biosba és tologatod a boot eszközöket.Nálad arra gondoltam, hogy a CSM kikapcsolásával bios/mbr-re áll vissza a boot mód.
Ahány gyártó, annyi féle konfig és ezeknek milliószámú uefi megvalósítása, annyi mint égen a csillag.
Távolról badarság kimondani, hogy elméletileg minek kéne működni. -
-
-
Voice24
őstag
válasz
Doky586 #125015 üzenetére
Ott igen, három Fradi címer van.
De a bejelentkező képernyőn két felhasználó látszik, egy Fradi-címeres és egy fotó nélküli, mindkettő ugyanazzal a névvel. De ahogy írtam, alapból a fotó nélkülivel akar indulni a windows, és jön az üzenet, hogy a felhasználónév vagy jelszó nem jó, próbáljam újra. Utána viszont mindegy, hogy a kettő közül melyiket választom ki, ugyanazokkal a bejelentkező adatokkal belép, és már a Fradi-címeresként üdvözöl. Tehát van para, mert idegesítő a dolog, otthon rühellem a bejelentkezősdit...
[kép] [kép] -
GEPESZ66
veterán
válasz
Doky586 #124756 üzenetére
A boot esetében az volt a gond, hogy mivel a gépem nem UEFI, a V4-et kellett volna kiírnom, most reggel olvastam.
Viszont a másik mondatod, ami a kiírásra volt válasz, nem volt egyértelmű számomra.
A Rufus-al írjam ki, vagy a MemTest86 saját alkalmazásával?
Illetve azt is olvastam ma reggel, hogy a MemTest saját alkalmazásán belül van a Reformat funkció, amivel NTFS-re formázva, visszakapom a pendrive teljes kapacitását. -
GEPESZ66
veterán
válasz
Doky586 #124756 üzenetére
A Memtest saját Boot USB programjaval írtam ki az állományt.
A 8GB helyett 256MB-ot mutatott a WINSOWS, hogy ekkora pendrive van bedugva a gépbe.
Vagy ne ezzel hozzam létre a BOOT pendrive-t?
Egyszer sikerült Memtest86+ boot pindrivet létrehozni,majd formázás után ( ugyan az a pendrive)a létrehozott Memtest 86(síma),màr bem bootolt be,hiába írtam ki. -
_DiEGO_
őstag
válasz
Doky586 #124452 üzenetére
Ugy nem N-es winnel szivatod magad..?
Ezt meg sem hallottam ...Akkora a gáz , hogy : DDU lenyom fullra.
Leszedtem az ajánlott drivert, azt meg egyszerűen nem is engedte feltelepíteni ! Sőt már kicsomagolás végén kiírta rá, hogy váratlan hiba történt, holott még a telepítés el sem indultAzt törölte az Nvidia mappát is
Na mondom annyi az ajánlott drivernek. Másik gépen leszedem a legfrissebbet, azt go. De detto ugyanaz történt, semmi más mint váratlan hiba történtMár a VGA halálára is gondoltam
Elkezdtem volna kis plusz infó után kutakodni, egyszer csak nincs kép, majd egy villanás és visszajön a kép és már teljes képernyővel !
Mit ad isten oprendszer lekapott egy köztes verziót amit önállóan feltelepített ! Ellenben DirectX 9.0c továbbra sem elérhető
Így most amíg nem lesz kedvem berakni az új NVMe M.2-t, addig Win7-ről vagyok, mert Win7 és Win10 is telepítve. Win7 nem rinyál, ezen fut a gameis.
-
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #124237 üzenetére
A win10 beépített Webdav-ja csak a (fizetős) root aláírással rendelkező ip-ről fogad el a kapcsolatot.
Nem IP-ről, IP-re!
Let's Encrypt-et használok, ingyér' van, webdav pipa.
Ha ez nem megoldható, akkor a selfsigned cert-et importálni kell a kliens oldalon (logikus).
A lényeg, hogy teljesen jól működik a dolog, nem értem mi a probléma.
Használok webdavot mindkét szituban. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #124126 üzenetére
Igen, de meglepetésként nem érheti, mivel UEFI-NTFS módnál világosan tájékoztatja erről, illetve a Secure Boot kikapcsolásáról a program.
Meg ugye ez is csak akkor van, ha 4+ GB azinstall.wim
fájl mérete, más esetekben nem, akkor eleve FAT32-re lesz formázva a pendrive és mehet a botolás, telepítés bekapcsolt Secure Boot mellett is. Ha alapból támogatja az adott alaplapnál az UEFI BIOS UEFI módban az NTFS fájlrendszerű telepítési adathordozót, akkor pedig megint nem feltétlen téma. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #124123 üzenetére
Igen, de itt ilyenkor nem maga az NTFS fájlrendszer a gond, hanem a +ban létrehozott FAT fájlrendszerű segédpartíción lévő NTFS EFI driver, ami nincsen a Microsoft által digitálisan aláírva, azért tiltja le a Secure Boot, azért lehet szükség az utóbbi ideiglenes kikapcsolására.
-
Kékes525
félisten
válasz
Doky586 #124114 üzenetére
Akkor most ez így megfelelően védve van a rootkitekkel szemben? Gondolom valamilyen ellenőrző összeggel hasonlítja össze az éppen aktuális állapotot. Ha a mostani (kiinduló) állapotban nincs rootkit a rendszeremben, akkor már a jövőben sokkal nehezebben juthat be. Jól gondolom?
Apropó 3x volt a PC vásárlás óta BIOS upgrade-em és utána mindig defaultra teszem a rendszert. Az esetleg állítgathatja az SB-t?
-
-
válasz
Doky586 #123986 üzenetére
Teljesen korrekt, amit írsz, W8 óta így van a dolog (mármint, hogy simán rámásolható a telepítő a Pen-re)... Azt hiszem ezen hozzászólásom 2013-ból W8 kapcsán jól demonstrálja, hogy egyről beszélünk.
-
-
batyuska100
senior tag
-
válasz
Doky586 #123706 üzenetére
Doky yes, mar megleptem volna reg minden gepen de amik futnak rajtuk, olyanok meg csak kozelitoleg se leteznek linuxra.
A htpc-re jo lehet a kolleganak, a kisebb fiamnak nem volt hangulata venni meg egy viragbolti licencet se, februar ota megy neki egy laptopon htpc celbol egy disztro, azota ki se volt kapcsolva.
De nem offolok tovabb
-
Darko_addict
őstag
válasz
Doky586 #123596 üzenetére
Lement a Memtest és a Windows sajátja is hiba nélkül, 0 error.
Fogtam az általad megfogalmazott alaptézist, hogy egy friss Windows (beszerzési forrást félretéve, ceteris paribus) nem fagyhat ki kékhalállal szoftvergond miatt.
Szóval most kivettem az egyik RAM-ot (2x Kingston 4GB DDR4 2400MHz KVR24N17S6/4), ami hamarabb lett belevéve és mindjárt elkezdek vele kicsit játszani. Ha ez sem, akkor kiveszem a VGA-t Armaghetto tanácsára, mert ahogy nézem, az iGP tényleg combosabb, ami nagyon szuper teljesítmény, tekintve a méretbeli különbségeket. -
Darko_addict
őstag
válasz
Doky586 #123593 üzenetére
Lehet, de azt nem írtam, hogy ezt jövő hónapban töltöttem le!
Leírásnál az szerepel, hogy ameddig a telepítés után nem csinálsz vele semmi huncutságot, addig a lehető leglegálisabb a használata. Honnan töltsek le olyat, amit *elég megvennem*, ha elégedett vagyok vele és nem előre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Cyberpunk 2077
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest