- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #108687 üzenetére
Jó ez az új módszer az őszi verzióknál, a tavasziba a havi CU-kkal belepakolják az új funkciókat, majd egy ilyen kis frissítés aktiválja és átvált az új verzióra. Viszont a 20H1-re váltás már nem lesz elintézhető ennyivel, ott a régi módszer, teljes build upgrade lesz, ha minden igaz, vagy ki tudja.
-
válasz
Kékes525 #108677 üzenetére
Nekem a dell audiót kellett újra beállítani, mondjuk azt sem értem miért. Ezen kívül minden ugyan úgy maradt.
szerk: ez nem a mostani frissítésre vonatkozik. Egyszer megakadtak a frissítéseim és a microsofttól letöltött friss telepítővel befrissítettem a rendszert. Akkor kellett belőni újra a dell audiót. Azóta minden frissítés szépen települ. A mostaninál semmit sem kellett beállítanom újra, maradt minden a régi.
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #108661 üzenetére
Miket?
A screenshoton a gépházas névjegy látható, de az nem látszik, hogy a Windows Update mit mutat. Ha nálad tényleg nem ajánlja fel, akkor sincs gond, ráér még, meg a 1903-as verzió ugyanúgy támogatott.
Ha erővel upgrade-elni akarsz, akkor elvileg elég a KB4517245 telepítése, a WU is azt rakja fel. A frissítési segéd és az MCT a full 1909-es ISO-t lehúzza, aminek sok értelme lesz így.A beállítások, személyes fájlok, telepített programok megmaradnak, ez alap, pl. az MCT/ISO in-place upgrade használatánál is default az van bejelölve.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #108661 üzenetére
Akkor nem marad más mint letölteni a FRISSÍTÉSI SEGÉD programot és azzal megnézni, hátha az engedi.
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #108656 üzenetére
Ha 1903-ra telepítetted a KB4524570-es frissítést, azzal 18362.476 lett a buildszám. Ha megvolt az újraindítás, akkor választható frissítésként meg kell jelennie a 1909-es funkciófrissítésnek (példa), ami telepítése után 18363.476 lesz. Ha nálad nem, akkor lehet be van állítva a funkciófrissítések halasztása, vagy kompatibilitási gond miatt nem ajánlja fel, vagy egyéb ok (pl. elnézted).
Amúgy meg nem ebben a listában kell keresni, ez a KB4517245 számú mini frissítés, ami 1903-ban aktiválja a 1909-es funkciókat, átváltja a 1903-at 1909-re.
-
TRob1
veterán
válasz
Tegnap este óta erről megy a csevej, a képek linkelgetése... Amikből bőven kiderül.
De hogy konkrét is legyek: Igen. Sokaknak. (Sőt, asszem nem olvastam olyat még eddig hogy valakinek nem. Persze előfordulhat.)
Szerintem csak nem kerestél manuálisan, vagy az összegző után nem kerestél mégegyszer. De ott lesz az, ha minden oké a rendszereddel az MS szerint is. -
Cs1csó
titán
válasz
Ha csinálsz egy manuális keresést egy-két perc és felmászik, gyorsabban mint egy kumulatív update.
Sőt, kétszer is kell keresni mert első körben még a 1903-hoz fog kumulatív update jönni és ha ezután újraindítod a gépet és megint csinálsz egy manuális frissítés keresést fogja felajánlani a 1909-es build upgrade-et.
-
zolee001
őstag
válasz
Kékes525 #108120 üzenetére
E egyéni preferencia,részemröl 2012 óta MS Account,fogok egy szüz gépet majd belépek és leszinkronizálodik minden ahogyan beállitottam anno azzal hogy beirom a mail cimem és jelszavam
Passwordless dolloghoz nem kell sysinternals, de fiatal szovjet mérnökök feltalálták a windows hellot,belenézel a camerába és be vagy lépve,nekem spec a telom a "password" ,ha itt van hatotávban nem kér jelszót (kér csak a telo közli vele) ha elmegyek 10 m re automatikusan lockolja a gépet
De itt sokaknak világfájdalom ha pl 4 db számot be kell irni a log on screen re vagy 3 mat odabökni egy picture passwordre -
zolee001
őstag
válasz
Kékes525 #108107 üzenetére
accounts.microsoft.com--forgot your password opció aztán te tudod mit adtál meg ha megadtál vmi security infot (másodlagos mail,telefon,stb)
Ha sikerül visszaszerezned a "your infoban" tudsz email aliast,elefont,skype,xbox nevet felvenni majd a sign in optionban tudod állitani hogy mivel engedélyezed a belépést a komplett MS ököszisztémába (pl lehet skype név,mail,tel szám)B verzió
Átváltod a lehalt acccountodat Local accounttá majd restart és hozzáadod egy uj MS accounthozC verzió
Az admin profilodat átcopyzod ,file szinten totalcmd ilyesmi nem megy, a már meglévö uj profilod alá -
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #107759 üzenetére
Ha magyar nyelvű Windows 10-et telepítettél, akkor értelemszerűen a Felhasználók mappát kell keresni a beépített fájlkezelőnél, azon belül ott lesz a saját felhasználói mappád. Ilyen mappa pedig esetedben is van a mellékelt screenshotok alapján, vagyis nem teljesen világos a problémád. Az, hogy egyes külső fájlkezelő programok Users néven listázzák ki, az egy dolog.
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #107734 üzenetére
Maga a felhasználói mappa alapesetben megjelenik a fájlkezelőben, max. bizonyos esetekben nincsen jogosultságod megnyitni, vagy csak az első megnyitáskor kér a rendszer admin jogot. De az utóbbi, a jogosultsági probléma is inkább akkor jellemző, ha pl. másik, korlátozott jogosultságú fiókkal lépsz be, vagy egy másik lemezen lévő Windows felhasználói mappájához akarsz hozzáférni. Viszont ha admin fiókod van, akkor a saját telepítésnél normál esetben hozzá kellene tudni férni a felhasználói mappa tartalmához minden további nélkül. A beépített fájlkezelőben alapértelmezetten és biztonsági okokból a rejtett és a Windows védett mappáinak, fájljainak mutatása nincsen engedélyezve, de szükség esetén az is bekapcsolható.
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #107572 üzenetére
A szmájlik alapján elsőre úgy tűnt, hogy igen.
Az ismert hibáknál amúgy jelenleg nincsen feltüntetve semmi és eddig nálam is teljesen oké. Ha esetleg netán lesz is valami, az korántsem biztos, hogy érinteni fog, lehet megint csak egy bizonyos csillagállásnál, meg bizonyos feltételek teljesülésénél egyes felhasználókat... Már akik ugye telepítették, mert 1903-ra csak választható frissítés, külön kell kezdeményezni a telepítését. De egyébként esetedben úgy tudom amúgy sem különösebben lenne téma, mert nagyon helyesen vannak visszaállítási pontjaid, mindig naprakész rendszermentésed.
-
válasz
Kékes525 #106573 üzenetére
Bár jelenleg nem kell, de ki tudja mit hoz a jövő, én is vettem egyet.
Számla (pdf) is rendben.
(#106579) Shkiz0 "vettem már 6db-ot (ismerősök, szülők, stb) minden gond nélkül működik az összes."
Ez sem "túl drága", mégis jó.Akár tetszik, akár nem a "drágán vásárlóknak", ezek működnek, és valószínűleg NEM véletlenül.
-
-
-
Jack Oneill
veterán
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Kékes525 #106352 üzenetére
Köszi! Azt hittem, hogy a másik monitorom tönkrement, mert "zizis" kép jelent meg alaplapi VGA-val is. Kínomban már nem tudtam mit csinálni, csak az elektronikai cuccoknál jól bevált ki-be kapcsolást. Erre megjavult a monitor, és a Windows is rendesen betöltött.
Lehet valahogy beakadt az 1920x1200-as felbontás, és ezért csak csökkentett módban töltött be az 1280x1024-es monitoron. Azt viszont nem tudom, mitől volt ez a "zizis" kép. Bocs a minőségért. Azt hittem nem volt rendesen csatlakoztatva, jól meghúztam, csak néztem, hogy nem változott semmi. -
válasz
Kékes525 #105376 üzenetére
Ugyanez van nálam is, két billentyűzetet lát, holott csak egy mechanikus Tesorom van. Még az illesztőprogramra is ugyanazt írja, mint nálad. Ami érdekesebb viszont, hogy a Mionix Naos7000-es egeremet se ismeri fel a Win, pedig ahhoz telepítve van a legújabb firmware, és a szoftver is, ami egyébként tökéletesen működik is, csak a Win nem hajlandó erről tudomást venni, de egyébiránt meg lekakilom.
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #105207 üzenetére
A support letöltési linkjén is megjelent a hiba: August 30, 2019—KB4512941 (OS Build 18362.329)
"Known issues in this update
Microsoft is getting reports that a small number of users may not receive results when using Windows Desktop Search and may see high CPU usage from SearchUI.exe. This issue only occurs on devices that have disabled searching the web using Windows Desktop Search.
We are working on a resolution and estimate a solution will be available in mid-September."
-
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #105137 üzenetére
Az pont jó, ha tényleg visszavonták, mert pont tegnap próbáltam rá pár gépre, 1903-as telepítésre és nem tapasztaltam a leírt problémát, tálcán a kereső is működik. Pedig már be volt készítve a friss Macrium Reflect lemezképfájl. plusz a frissítés után rendszer-visszaállítási pont is létrejött és gondoltam max. visszalököm a .295-öt, de eddig nem kellett.
Meg az nem derült ki a linkelt leírásból sem, hogy pontosan milyen együttállás kell a jelentkezéséhez. De ha eleve csak opcionális volt és külön rá kellett bökni a gépházban a telepítésére, akkor vélhetően olyan túl sok user nem érintett, meg ha állítólag csak egyes konfigurációknál jelentkezett.
-
válasz
Kékes525 #105145 üzenetére
Tudtommal ha összerakok magamnak darabonként egy PC-t akkor nem tudok hozzá macOS-t vásárolni áfás számlára.. Tehát ez kiesik mint alternatíva.
Nem tudom a Linux miért nem terjed el hivatalokban, és ott ahol csak office jellegű munka van..
Így sajnos nincs verseny, nincs okuk jobban csinálni.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #105135 üzenetére
Vállalati kultúra megváltozása. A jó lesz a parasztnak így is, toljátok ki fiúk helyett kéne próbáljunk elsőre is vállalhatót kiadni, mert pár % hiba is több millió usert érint.
Win10-nél felül kell írni a régi beidegződést, hogy kézzel is keresni frissítést lehető legnaprakészebbnek lenni. Az most egy picit ugrás az ismeretlenbe. Ha WU automatikára bízod magad, megúsztad volna mert magától ezt még nem tette volna fel. (főverzió váltáskor is érdemes az első pár hetet megvárni, más kárán tanulni van-e valamilyen komolyabb gond)
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kékes525 #105135 üzenetére
+1.
Ugyanakkor, a W10 frissítési metódusa a halálba képes tekerni a HDD-et is (és most nem holmi puding 5400 RPM-es őskövület HDD-ről beszélek).
No UWP, No Cortana = No Problem.
Poén, de a régi XEON-os gépen 1607-es Build-ra "beragasztott" W10 x64 PRO atomstabil és BUG mentes a kezdetektől nálam, úgyhogy ez így is marad (nincs mit lenyúlni a gépről
).
-
lovi27
addikt
válasz
Kékes525 #105013 üzenetére
Vagy a registryben ezt 1-re állítod:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search]
"BingSearchEnabled“=dword:00000001
vagy az O&O ShutUp10-et így módosítsd, ami lehet ugyanezt állítja, de nem biztos. A lényeg, nálam megszüntette az indokolatlan CPU használatot. -
quailstorm
félisten
válasz
Most frissítettem 1903-ra a frissítési segéd nevű alkalmazással, és itt kérdés nélkül felrakta, így szembetaláltam magam a nem működő kereséssel.
Vezérlőpultban látszik, nézzük az eltávolítást.Egy részletes angol cikk a problémáról.
Reddites adalék.
Kajak ott száll el, hogy nem küldheti a kémkedést a Bingnek?Update uninstall után újra van start menü. Igen használok O&O Shutup10-et és a webes keresés le van tiltva.
Egyébként a frissítés telepítése után mindegy mit kapcsolsz vissza O&O-ban, jobb nem lesz tőle. -
Kékes525
félisten
válasz
A redditten megoldották a problémát. Lásd az előző hozzászólásomban a reddit linket. Onnét idézem:
"4wh457 5 points ·21 hours ago· edited 15 hours ago
I created a batch script to easily remove the cache folder and replace it with one ripped from a clean 18362.295 install.
This is what it looks like in action: https://streamable.com/skzcf
I tried to add as many checks as possible and spent many hours testing this under various conditions to find and fix potential bugs to make sure nothing goes wrong. In any case if something does go wrong you can revert the changes made by this by running sfc /scannow. If the problem returns for some reason and the script is still telling you the fix has already been applied (even though it should detect when the problem returns for example after running sfc) you can create an empty text file named force.txt and place it in the same folder with the script to bypass the checks and force it to run even if the fix has already been applied once and/or it detects the included files aren't intact.
You can download it from here: https://drive.google.com/uc?id=18udlbgBakZO-9uEuzkh5gq-uKykWugT7&export=download
Extract it to a location that doesn't contain any special characters such as your Desktop. A folder named "New Folder (2)" for example wont work."
Én nem próbáltam ki, megvárom míg a WU magától telepíti. Akinél esetleg jelentkezett a hiba próbálja alkalmazni a scriptet.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #105022 üzenetére
A mostani még csak opcionális, majd a normál havival együtt megkapod ezt is. Kitolják hamarabb tesztként a bátraknak. Lett is belőle gubanc redditen írják a kíváncsiak amit te is, hogy a Search/Cortana process megbolondul a frissítés után. Inkább várj amíg a WU felkínálja, ha manuálisan idő előtt feltesz az ember korai még opcionális státuszú frissítést akkor lehet gubanc. Ha a gépre bízod magad akkor csak havi egy újraindítás kell akkor feltesz mindent.
-
Kékes525
félisten
válasz
Macriummal visszatettem a tegnapi rendszert és a Gépházban 1 hétre szüneteltettem a frissítéseket. Addig talán csínál valamit a Microsoft. Ha nem lesz meg a javítás javítása, akkor meghosszabbítom a frissítés szüneteltetését. A Defender természetesen így is frissül!
-
válasz
Kékes525 #104556 üzenetére
Annyit kellett össz-vissz tennem, hogy lelőttem a rendszert, kihúztam a jackdugót, elindítottam a wint és bedugtam, ilyenkor kell kiválasztani, hogy alap realtek hangszóró, vagy a dell audió amit használsz. Valamiért ez a kettő felcserélődött, megkeveredett.
Amúgy érdekes, a frissítési előzményekben csak a mai telepítés utáni definíciófrissítést látni:
Azonban a vezérlőpultban a programok/telepített frissítéseknél ezt látni:
Itt látni, hogy a rendszer amit frissített, milyen frissítéseket kapott (a vírusírtó frissítésein kívül). Gondolom megnézi mik vannak fent és ami hiányzik, azokat telepíti.
Köszi a tippet, így megúsztam a telepítést!
-
válasz
Kékes525 #104554 üzenetére
Készítettem macriummal mentést.
Amúgy azt csinálta, hogy le kell szedni az MCT-t, majd azt elindítva a jelenlegi rendszert frissíteni. Letölti a wint és végigfut a telepítő magától, semmit sem kell csinálni, kétszer újraindul közben. Ezután visszakaptam az asztalt és 18362,295 lett a verziószám, az update csak egyetlen defender frissítést telepített. Minden működik rendesen.
Lett egy windows old mappa, azt a lemezkarbantartóval töröltem, illetve egy ESD mappa, abban van a letöltött windows, azt is kitöröltem, még több hely lett 2GB-al a C-n, mint volt.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #104214 üzenetére
Nyugi elsőre én sem de mikor linkelted feltűnt a szövegegyezés: [link] az első bekezdés végén.
"Here we can choose to display sensor values on a Desktop gadget. Desktop gadgets are natively supported in Windows Vista, Windows Server 2008 and Windows 7, while an extension pack needs to be installed in Windows XP and Windows 8 to enable them (“Vista 5744 Sidebar for XP” and „8GadgetPack - Gadgets for Windows 8”, respectively). "
-
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Gyermek PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged