- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Csorbi #23262 üzenetére
évtizedek óta windowsozok és nekem sem volt ezzel eddig problémám, de látod, hogy nálam valamiért leszedte. Most itt a dilemma, hogy használjam a kártyámat egy kétéves driverrel, vagy felrakjam a legfrissebbet aztán a windows bekavarjon......
Mert most nyilván nem rakja fel a legújabbat.....
Nálad eszközkezelőben mit ír, a driver verziónál? Valamit írnia kell nem? -
válasz
Csorbi #23260 üzenetére
Igen ma jött le.
Gondolom ezért akadtak össze. Szerintem ugyanarról a driverről van szó csak a microsoft más verziószámot használ és ebből lehet a gebasz.
Az egyéb updatekhez ragaszkodnék. nem tudom, hogy tilthatom le csak a GPU driverek frissítését.Öt perce töröltem az adrenalint de most persze egy 2022-es drivert rakott oda a windows. Megadtam, hogy frissítse de ez neki a legfrissebb.
-
-
-
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Csorbi #23200 üzenetére
A Driver Booster Pro fizetős. Ha nem fizetett érte akkor vmi Crack lesz. Innentől : Lerúgás...
De nem is értem ezt a driver miskulanciát, én az ilyen cuccoktól távol tartom magam."1 faszfej ajálotta a neten amikor tanulmányoztam, hogy miként kell Windowst telepiteni ."
na igen , brugo tekintse ezt tanulópénznek, szerencsére csak virtuális és nem valódi -
geprombolo
őstag
válasz
Csorbi #22760 üzenetére
Igen, be tudok, de hiába vagyok rendszergazda, a másik fiókot nem látom, mint ahogy az alapértelmezett rendszergazdait sem, pedig bejelentkezéskor azt is mutatja. Lehet azért, mert helyi fiókkal vagyok bent, nem Microsoftossal?
Geth: de akkor mi lehet a ludas? A virtuális hangkábel eddig jól tette dolgát, évek óta használom. -
-
norba69
senior tag
válasz
Csorbi #21941 üzenetére
Az armoury crate uninstall tool -lal tehetsz egy próbát, hátha.
-
detroitrw
addikt
válasz
Csorbi #21488 üzenetére
Köszi
Annó mindig lementettem az eset beállításait a sok hozzáadott kivétel miatt mert egy darabig eltartott míg mindent engedélyeztem. (mentés után az új rendszernél csak be kellett tölteni a konfig fájlt)
Ezt kb. a 10-12 -es verziótól kezdve kellett mindig alkalmaznom, ha újra kellett telepíteni a rendszertRemélem ezek után már nem
-
VGYke
addikt
válasz
Csorbi #21396 üzenetére
Rendkívül misztikus ez a PIN kódosdi. 3 fiók van a win11 alatt, 1 rendszergazda és 2 korlátozott.
* A rendszergazda fiókban, egyáltalán nem problémázott a PIN belépéssel,
* a 2 korlátozott fiók közül az egyikbe a fiók létrehozásakor megadott jelszót kérte (mert még win10-ként lettek létrehozva első lépcsőben MS fiók megadása nélkül belépési jelszóval, és MS fiókot csak második lépcsőben kaptak),
* de a másik korlátozott felhasználónál a win jelszó kérést fel sem kínálta, az MS fiók e-mailhez tartozó jelszót kérte, ami azért izgalmas, mert előbbi 6 szám, az utóbbi 24 speciális karakteres krikszkraksz.Frissítések 07.25-én (mivel minden nap használtam a PC-t, ők nem valószínű hogy okozói a jelenségnek):
Ami az érdekes, ma is jött egy frissítés:
Viszont mint írtam, mai első bekapcsolás után már nem tudtam PIN kóddal bejelentkezni, de a PC bekapcsolás és bejelentkezési próbálkozás között jó néhány perc eltelt.
Elképzelhető hogy fiókba történő belépés és újraindítási kérelem leokézása nélkül települ egy frissítés? Mert ha igen, ő lehet a ludas...
Ha nem, ez már a PIN kódos belépés visszaállítása után települt és nincs köze hozzá. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Csorbi #20968 üzenetére
Már nem tudok mert visszaállítottam egy régebbi verziót.
Ami nem olyan régi amit a windows update ajánl,de nem annyira új mint amit az intel oldaláról tudnék letölteni.Geth: Igen innen szerettem volna feltenni a legújabbat,ettől hülyült meg a windows update.
Így visszaállítottam azt az állapotot,amit a dell kínált fel a gépemhez. -
-
UserX
addikt
válasz
Csorbi #20950 üzenetére
Igen, de 'valahogy létrejött' egy valaki@outlook.com-os fiók is, így a DIGI-sen nem engedi a valaki@outlook.com-os címet beregisztrálni, mert azt írja, hogy ez a cím már foglalt. Ezért szeretném a létező valaki@outlook.com -os fiókot megszüntetni, és utána beregisztrálni a DIGI-sre, csak nem tudom, hogy kell!
-
westlake
félisten
válasz
Csorbi #20905 üzenetére
Bár nem nekem írtad, de mindenképpen köszönöm (én is) az információt. Már évek óta Ventoyt használok Rufus helyett, de nem volt róla tudomásom, hogy ennyi aktív módosító van. Most már azt is értem, hogy miért hittem azt, hogy az újabb Windows 11 buildeknél nincs már semmilyen ellenőrzés. Ugyanúgy megvan, csak a Ventoy kiiktatta. Emlékszem még olyanra, hogy Ventoyjal is működött az ellenőrzés, de akkor ez azért volt, mert vagy nem volt még benne a bypass funkció, vagy nem volt alapból aktív. Mindenesetre emiatt a korábbi emlék miatt fel sem merült bennem, hogy a Ventoy is tudja ugyanazt, amit a Rufus. A Ventoy már ebből a szempontból is jobb, mivel a Rufusnak a bypasshoz módosítania kell az ISO tartalmát, a Ventoynak meg nem.
A lényeg, hogy elnézést, ha valakit félrevezettem a korábbi írásommal, amiben azt állítottam, hogy az újabb Windows 11-es buildekben nincs már semmilyen ellenőrzés.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Csorbi #20782 üzenetére
"miért van beállítva az időzóna automatikus beállítása, főleg ha asztali gépről beszélünk?"
Azért, mert kb 30 évig jó volt, most kezdett el b****kodni.
Ezt a gépet W7-el telepítettem, abból lett 10, majd 11
Eddig nem kellett kézzel beállítanom az óráját, talán a DOS, és a Win3 volt az utolsó, ami nem tudta pontos értéken tartani az időt.
Lehetséges lenne, hogy az internetszolgáltató (Voda) ad valami fals adatot?
Másik furcsaság ezzel kapcsolatab, hogy böngészőből, a google térkép mégis képes ráállni a megfelelő helyre.Annyiban azért megnyugodtam, hogy másnál is előjött ez a furcsaság.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Csorbi #20680 üzenetére
feladatkezelő -> teljesítmény -> gpu
GPU 0
NVIDIA GeForce RTX 4060
Illesztőprogram verziója: 32.0.15.5585 Illesztőprogram dátuma: 2024. 05. 13. DirectX verziója: 12 (FL 12.1) Fizikai hely: PCI-busz: 1, eszköz: 0, művelet: 0
Kihasználtság 1% Grafikus egységnek dedikált memória 0,6/8,0 GB Grafikus egység megosztott memóriája 0,0/15,9 GB GPU memóriája 0,7/23,9 GB -
-
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Csorbi #20510 üzenetére
Isten igazán értem a kíváncsiságod de magyarázkodni nem fogok én így akartam és így tettem ha látja más ha nem látja az adataimat.Olyan ez mint a vallás szabadon eldöntheted,hogy mit szertnél hinni vagy nem hinni mert ha valakire rá akarnak erőszakolni valamit az már régen nem jó.
-
Pityu.
nagyúr
-
modflow
veterán
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Csorbi #20494 üzenetére
A frissítést úgy kell érteni,hogy teljesen új másodgépem lett vagyis nem csak alkatrészeket cseréltem. Viszont legtöbbje hasznàlt alkatrész nem új. Annyit tudok mikor még az ssd-ről elsőnek bebootoltam az új gépen akkor valami lenovo gépbe lehetett mert lenovo volt felhasználóin név de ugye újra kellett raknom mert ezek már más gép alkatrészek.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Csorbi #20487 üzenetére
A windows 10-et azt legyalultam az ssd-ről telepítettem egy új windows 11-et aztán próbáltam aktiválni de ugye a hibát írta ki most ahonnan vettem a kulcsot garanciában kaptam egy új kulcsot és ezzel sem tudom aktiválni a windows 11-et. Már annyi minden gondolkodtam lehet az is hogy valahogy ami laptopból bontották ezt az ssd-t ahhoz kapcsolódott valahogy az ssd és egyszerűen lehetetlen rá windows 11-et telepíteni lehet hogy tízet tudok csak?
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
Csorbi #20419 üzenetére
Szia! Össze lett állítva egy teljesen új gép, a régiből csak egy nvme ssd (Samsung 970 evo plus 1 tb, rajta win 11 pro op. rendszerrel) lett áttéve az új alaplapba, nem történt új win 11 tiszta telepítés az ssd-re. A fellépő kék halál elhárítása után (wmd kontroller kikapcsolása a bios-ban) már feláll az op. rendszer, de az eddig használt pin kód megvàltoztatására szólít fel, amihez viszont internet hozzáférést kér, de a gépem nem csatlakozik az internethez utp kábeles megoldással, az internet ikonra kattintva csak a repülési üzemmód jelenik meg. Ebben az esetben mit tudok tenni az op. rendszer újratelepítése nélkül? Így remélem, már nem annyira zagyvaság az egész.
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
Csorbi #20411 üzenetére
Szia! Letöltöttem ezt a lan drivert, betallóztam win 11 telepítőbe és úgy próbáltam feltelepíteni. Vagy lehet, hogy teljesen rosszul próbálkoztam? Leírnád pádr mondatban a driver feltelepítését? Az eszközkezelőhöz nem tudok hozzáférni, ugyanis a win 11 op. rendszerem pin kóddal védett, amit biztonsági okokból meg kellene változtatnom, és ehhez lenne szükséges az internet.
-
-
pinnacle
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Csorbi #20318 üzenetére
Ha erre a megoldásra gondolsz a lap alján, akkor hát persze, hogy az sem működik, nálam a "Preflight" opció szűrke, nem lehet kiválasztani.
Amúgy nem a dokumentummal van a baj, próbáltam egy üres, új PDF-et létrehozni és abba irkálni ezzel a betűtípussal és úgy is ugyan ezt a hibát kapom.
(Nem a fájlnév számít, hanem ahogyan a rendszer tárolja).-> Hát, de ezt írtam én is. Ott látszik is a képen, hogy a Bold és Bold Italic is ugyan azon a néven van benne az installált Font-ok között. Szerintem ez kavarja keresztbe a dolgokat. Amúgy amikor egymás után installálom őket, akkor az fog jól működni, amelyiket először installáltam.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Csorbi #20305 üzenetére
Én vagyok az. Saját gép. Acer saját programját sem engedi. Hiába kattintottam a feloldásra.
-
vilmose33
őstag
válasz
Csorbi #20268 üzenetére
Remélem, frissítés után tökéletesen megy az Edge. Újrainditás telepítés pár perc alatt megvolt,amíg letöltötte az tartott tovább. Lehet ,hogy vennem kellene egy saját routert ,most a vodafone box-ot használom.
Eddig nem volt gond,most volt ez,illetve feldobálja nálam is a bejelentkező ablakot ,de eltünik hamar. Lehet jelszót kellene módosítani.
Amúgy kb. 1 éves Asus lapos 11.gen i5, legális win 11 home, 8gb ddr4 ram. Szerintem a böngészés a teljesítmény 30% ha kihasználja.
Tekken 7-tel szoktam néha játszani rajta,meg se "konnyan neki"
Persze ha van jó tanácsod teljesítmény tesztelésben azt meg köszönöm -
boborján2
senior tag
válasz
Csorbi #20179 üzenetére
" csak úgy mint ezelőtt , munka végén tele akkuval újraindítom"
Lehet talán félre érthető voltam, de a fenti mondat lefedi mindazt amivel frissült volna a bios. Tehát letöltötte , akkuban van power, töltő bedugva, és természetesen a frissítést választottam nem a sima újraindítást. Nem írtam ezeket full részletességgel mert ezek alapvető feltételek,amit én is pontosan tudok.
Azért mégiscsak egy win updateről beszélünk , ehhez azért nem kell pilóta vizsga 😀 , meg azért pár darab restartolós update már elvett pár percet az életemből.Szóval én sem tegnap kezdtem.megelőzvén azt, hogy a Windows Update-n keresztül kerüljenek kiküldésre kvázi további halogatást már nem tűrő gépspecifikus frissítések.
Miért akarnám én ezt megelőzni? Nem akarom megelőzni.Ez eddig szépen tette a dolgát.
Pont hogy kellemes meglepetés volt ,hogy még a bios-t is elintézi és azzal sem kell külön bajlódni. -
boborján2
senior tag
válasz
Csorbi #20175 üzenetére
Bár nem vga , de most már azért is ,puszta kíváncsiságból megkérdezem.
[link] <------ erre van valami ötleted mi lehet a turpisság amit elkövettem?
(Mellék infó : legális w11 , legális üzleti office csomag) szóval nem buherált ,nem sufni tuningot , nincs a registry -be bekenyúlva , nincsenek system fájlok módosítva stb....
-
válasz
Csorbi #20158 üzenetére
Ha heti órában ezt csinálod akkor nem értem miért ilyen amatőr választ adsz a kérdezőnek.
VGA a megfelelő slotban van? Látszik a teljes busz sávszélesség GPU-Z-ben? (PCIe 4.0 x16). A VGA direktben a lapba van dugva, vagy van vmi átalakító, riser?
BIOS friss a lapon?Driver frissítésről van szó nem vga hibáról.
Egy az egyben félrevezetted a kérdezõt hogy köze van a Windows automatikus driver felülírásának egy VGA hibához. -
válasz
Csorbi #20139 üzenetére
Egészséges esetben a Windows Update SOHA nem ír felül egy telepített, friss Adrenalint.
Ezt amúgy nem tudom honnan veszed.
Nálam is, meg havernál is egyszer felülírta.
Attól hogy neked nem...
Szóval érted. Van akinél nem.
Ez nem user függő. Nem kell piszkálni aztán mégis felrakja. -
BlinkPeti66
csendes tag
válasz
Csorbi #20139 üzenetére
Igazából nem csináltam semmi extra dolgot, az XMP profil bekapcsolásán kivül ami ugye felhúzta a ramjaim teljesitményét 2666 Mhz-ről 3200Mhz-re.Rengeteg infót találni az amd fórumokon és a Redditen is erről az anomáliáról szóval nem egyedi dolog, az már inkább hogy akárhogyan tiltom le folyamatosan visszatér a probléma. Ezért gondolom én is azt,hogy ezt valami más hiba miatt csinálhatja. Szerinted az miatt lehet, hogy bekapcsoltam az XMP profilt? Vagy esetleg a táp kevés? Netán a monitor/kábelekkel van valami gond?
Igazából lehet a VGA is hibás de akkor játékok közben miért nem csinálja soha amikor a legjobban van terhelve?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Csorbi #20040 üzenetére
Nem, ilyen nincs. Gyanakodhatnék az SSD-re is, amin a Windows is van, mert legtöbbször oda mentem le a file-okat, de mint írtam, csak a Windows-os File kezelő közbejátszása esetén van ilyen késlekedés, pl. TC alól egyből mennek a dolgok. Az is szokott lenni, hogy pl. a Sniping Tool-al kivágott képet el akarom menteni és az is sok másodpercbe telik. Ha pedig a mentésre kattintás után rögtön bezárom, akkor van, hogy nem is mentette el a képet. Samsung 980 NMVE, szóval nem egy gagyi fajta és a firmware is a legújabbra van már frissítve rajta. Még az alaplapi BIOS frissítésen is gondolkozom, hogy esetleg megoldaná.
-
zeorsdfd
senior tag
válasz
Csorbi #20011 üzenetére
Először arra gondoltam a secure boot zavarta meg, de kikapcsolva se ment. Valahol ott lesz sztem a gond...Rufussal pendrivera írt eredeti iso, 16 G6 Lenovora.
A "megoldás" az lett, hogy belevágtam egy usb-s wifi adaptert, elindult a net, és felment minden Windows Update-ről.
Tehát nem gondolom, hogy hardverhiba(@Doky586), főleg, hogy minden működik már.
Sajnos nem derült ki mi okozta, de miután 2 óra után a fenti megoldással végülis megkerültem a dolgot, már nincs kedvem újravizsgálni. -
Greg Vinous
tag
válasz
Csorbi #19935 üzenetére
Köszi a linket, ezzel a SHIFT nyomva tart és úgy újraindul, ugyanúgy kék halál, mint amikor a boot folyamatot 3x megszakítottam, hogy 4. alkalommal már safe mode-ba menjen.
Vagyis a login képernyőn nem enged PIN kóddal belépni, ujjlenyomat nem működik, másik módot nem tudok használni.
Ha pedig bármilyen úton, de csökkentett módba, vagy javított indítási módba mennék, akkor kék halál, ezzel a hiba üzenettel: driver_verifier_dma_violationVan más valakinek ötlete, hogy tudnék visszajutni a rendszerbe.
Fontos lenne lementeni az adataimat, nagyon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Formula-1
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch 2
- Reklámblokkolók topikja
- BestBuy topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged