- Mobil flották
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
félisten
válasz
geprombolo #22826 üzenetére
Nem az a lényeg ki használja hanem az hogy ki férhet hozzá?
Férj, feleség, testvér, szülő, vendégségbe jött barát, munkatárs, stb stb..
-
core i7
addikt
válasz
geprombolo #22825 üzenetére
Az első generációs
-
Geth
veterán
válasz
geprombolo #22823 üzenetére
Egyáltalán nem nehéz, itt is pár gombnyomás, fogalmam sincs Nálad mi volt a helyzet (és nem is derült ki).
Nem látom, mit számít, hogy "EGYEDÜLI ura a gépének".Ha arra gondolsz, hogy egyre nehezebb küzdeni a jó gyakorlat ellen, akkor szerintem jó az irány!
-
geprombolo
őstag
válasz
geprombolo #22771 üzenetére
Ezt mind.
-
King Unique
titán
válasz
geprombolo #22768 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz
geprombolo #22771 üzenetére
Kicsit lentebb vidd a tekinteted, a PIN alatt van a biztonsági kulcs, az alatt mit látsz?
-
Geth
veterán
válasz
geprombolo #22768 üzenetére
Be van kapcsolva a Gépházban a Windows Hello kényszerítése.
Gépház | Fiókok | Bejelentkezési opciók vagy valami hasonló (itt csak angol felület van) alatt tudod kikapcsolni.
Utána azon az ablakon amit most mutattál, ott lesz a jelölőnégyzet, amit be tudsz kapcsolni, hogy kérjen jelszót (ergó ne automatikusan próbáljon meg belépni a tré adatokkal). -
Geth
veterán
válasz
geprombolo #22766 üzenetére
A felhasználósnál írtam második linket is, egyelőre stimmel (nincs 2 fiókod a rendszeren)
A hanggal akkor így jártál. Annyit tudunk, hogy erősen valószínű, hogy nem a rendszer sara. -
Geth
veterán
válasz
geprombolo #22764 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz
geprombolo #22762 üzenetére
Nem, ez nem a ludas, ezt úgy hívják, hogy workaround, magyarul ideiglenes megoldás - ami Nálad végleges lesz tippre.
Tippeld meg, hogy nálam akad-e a hang bármelyik rendszeren és hogy van beállítva ezeken a virtuális memória? -
Geth
veterán
válasz
geprombolo #22758 üzenetére
Próbáld ki, hogy ha nem újrateszed a virtuális audio kábelt, hanem csak szimplán leirtod, akkor teljesen megjavul-e a hang, tehát a zenelejátszók is. Ha igen, akkor eljuthatsz odáig, hogy már nem kell másik OS zenehallgatásra (egyébként mókás ötletnek tűnik), és a virtuális audio kábellel akarod felkötni annak készítőjét
-
Csorbi
addikt
válasz
geprombolo #22759 üzenetére
Gépház/Fiókok....?
Gondolom be tudsz jelentkezni másik fiókkal, ami admin is. -
Geth
veterán
válasz
geprombolo #22722 üzenetére
vbaudio_cable64_win7.sys
Jól hangzik, nekem ilyen nincs, de erős tipp linuxon se tettél fel ilyesmit a teszt kedvéért.
Ezek után már nem csak a driver-eket nézném át a helyedben. -
Geth
veterán
válasz
geprombolo #22720 üzenetére
Az nem milliszekundum, hanem mikroszekundum (ms vs μs), az jó (ezért zöld).
A 35k hard page fault valóban nem kevés ennyi idő alatt.
A drivers fület is vizslathatod, illetve futás közben érdemes csinálni "valamit" (ami közben érzékeled a jelenséget), mert terhelés alatt jönnek ki a hibák.
Ha itt nem jön ki semmi, akkor még mindig lehet konkrétan a hang driver, abból kereshetsz újabbat. -
Geth
veterán
válasz
geprombolo #22714 üzenetére
Mielőtt az MS-re gyújtod a székházukat, nézz szét a driver-eid között.
Az akadó hang nagyon sokszor DPC latency hibára utal, azaz valamelyik driver (nem feltétlenül a hang) büdös nagy késleltetéssel dolgozik, ezért akad minden, de legtöbbször a hangon észrevenni a legkönnyebb. A drivereket nem az MS írja.
LatencyMon-nal tudod ellenőrizni, és ha ez a probléma, akkor már rögtön tudod azt is, hogy melyiket kell cserélni. -
geprombolo
őstag
válasz
geprombolo #22704 üzenetére
22-es Mint alatt tökéletes a hang, innen ez tuti windóz hiba. Most az következik, hogy vagy fölé telepítem a rendszert saját maga fölé, vagy leradírozok mindent (mévanazhogy win7 alatt évekig elvoltam??? Gond nélkül!) és tisztán újra húzok mindent. De jó nekem!
Azért az durva, hogy pont a hang mutatkozott meg elsőnek, ami XP alatt egy 233-as P2-esen se döcögött már... a redmondiak valamit NAGYON elsz@rtak szerintem. -
King Unique
titán
válasz
geprombolo #22686 üzenetére
Az alaphelyzetbe állításnál max. a személyes fájlok tarthatók meg, minden más viszont megy a levesbe.
• Repair Install Windows 11 with an In-place Upgrade
Ha a telepített alkalmazások (programok), rendszerbeállítások, stb. megtartása is cél, akkor a helyben futtatott in-place upgrade lehet a megoldás, ami újításként már a Windows Update-en keresztül is elvégezhető.
-
válasz
geprombolo #22686 üzenetére
Zárd ki, hogy esetleg hardveres a gond (hangkari megdöglött). Valami Live Linux-ról boot-olj be (pl. legújabb Linux Mint) és nézd meg, hogy úgy van-e hangja a hangkarinak (ha alaplap a hangkari, akkor -már ha működik- meg kell szólalnia)
#22691 Gedeon31
Rufus-l hozod létre a telepítőt, ÍGY. -
Csupingo
veterán
válasz
geprombolo #18093 üzenetére
Talán itt. Vagy a régi vezérlőpultból.
-
geprombolo
őstag
válasz
geprombolo #17506 üzenetére
Hát nem jött össze, a driver 98/XP/ME windózokhoz van, az eszközkezelőben sem tudtam egyik .inf fájlt sem ráerőszakolni a rendszerre.
-
Jarod1
veterán
válasz
geprombolo #17503 üzenetére
akksija nem gyenge? ez valami bt os model
-
Cs1csó
titán
válasz
geprombolo #17503 üzenetére
Szia, ha jól értem nem tetted fel hozzá a gyári driver-t hanem az MS alap illesztővel használod? Tedd fel hozzá és azzal is teszteld.
Megjegyzem egy áramtalanítás - notinál akku kivétele - is segíthet.
-
Geth
veterán
válasz
geprombolo #16974 üzenetére
Ha lett volna page file, akkor egyrészt 3 GB-al több RAM-ot tudott volna használni a rendszer, másrészt ha tud nyújtozkodni a page file, nem, vagy csak még később omlott volna össze (ha elfogyott a disk is...). Szerintem Te szereted ha rángatnak
-
CsengődiGeri
tag
válasz
geprombolo #16961 üzenetére
Elküldenéd annak a RAMDRIVE-nak az elérhetőségét ami engedi a 4GB RAMDRIVE-t ingyenesen.
Előre is köszönöm.
Ui.
W10-en és W11-en is megy? -
Doky586
félisten
válasz
ha SSD-re, akkor meg még nagyobb, mert felzabálja a korlátozott írási mennyiséget
Nem zabál fel semmit, már sok sok éve el kellett volna felejteni ezt a városi legendát.
Ha emiatt raktad 5400-as hdd-re a pagefile és temp-et akkor nem csodálkozom hogy belassult.Azoknak a ssd-n a helye, szerintem is felesleges a ramdisk.
-
Geth
veterán
válasz
geprombolo #16962 üzenetére
Local felhasználónál default ~40 nap a jelszócsere.
Admin cmd:NET ACCOUNTS /MAXPWAGE:UNLIMITED
Fun fact: MS fiók esetén nincs ilyen default policyEgyébként kell jelszó, ha használni akarsz SMB filemegosztást, RDP-t, stb.
A gép előtt lehet, hogy csak Te ülsz fizikailag, de jobb érzés ha valaki távolról be is jut, nem tud például privilégium-szintet emelni, azaz nem tudja adminként szétcs*szni amit ér. -
Geth
veterán
válasz
Végig a page file-ról írok, a TEMP mappáknál adott esetben lehet értelme a RAM disknek, ha nem kell soha több egyszerre, mint amit adsz neki.
Nekem nem sikerült túl gyakran kifutni a pagefileból
Ha kifutottál volna, akkor találkoztál volna az "Out of memory..." kezdetű örökzölddel.16GB-ból meg már nyugodtan le lehet csípni 4G-t
Ha az a cél, hogy 12 GB RAM legyen elérhető, akkor igen (plusz BSOD-nél nem akarsz nyomozni, jobban bejön a találgatás).A lényeg, hogy a windóz meglehetősen sokat és sokszor ír a pagefile-ba
Ez annak az indikátora, hogy ha folytatni akarod ugyanezt a terhelést, akkor több RAM-ot kellene pakolni a gépbe. Itthon pl. nem ír lópikulát se (32 GB RAM + auto page, most éppen 2 GB), a melós gép az ottani terheléssel és a Te beállításaiddal percek alatt dőlne össze (16 GB RAM + 6-7 GB page, ha ezt lekorlátozom 4-re, akkor duplán nem lesz mosoly).Többször írod, hogy nem volt baj, nem dőlt be, stb. Ez tökjó, az a terhelés amivel a rendszered találkozik még ezt a butuska beállítást is túléli. De konkrét számokat általánosságként puffogtatni teljesen felesleges, mert valaki másnál lehet hogy jó lesz, de lehet hogy nem (lásd előző 2 saját példát), nagyon függ az adott terheléstől.
Nem tudom mi ez a böngésző újraindítgatás, én nem találkoztam lassulással, nem szoktam újraindítgatni. Bár két tucat fülnél nincs soha megnyitva, szerintem többet nyitva tartani már kontraproduktív (láttam eleget kollégáknál, hogy percekig keresi az 50-100 müntyür tab közül azt, amit mutatni szeretne...).
SSD: 7 éve vettem 300 TBW-s SSD-t. Napi szinten viszi a Win11-et, melót, játékokat, page file-t, hibrid alvás miatt írkálja a hiberfil-t, stb. Most tart 35 TBW-nél, szerintem terhelje csak nyugodtan, azért vettem.
-
bagarol
tag
válasz
Szintén zenész. Csak én az imdisket használom, már XP óta. [link]
-
bagarol
tag
válasz
geprombolo #16962 üzenetére
[link] autologon
-
Geth
veterán
válasz
geprombolo #16955 üzenetére
Tehát van mondjuk 8 GB RAM-od + 2 GB pagefile-od (commit charge 10 GB).
Ebből Te RAM diskkel csinálsz 6 GB RAM-ot + 2 GB pagefilet (commit charge 8 GB).
Én nem vagyok meggyőzve arról, hogy ez minden esetben szuper ötlet.
Hogyan terjeszted ki a pagefilet, ha többre van szükség (és nem áll a fiókban plusz RAM modul)? A page file beállítástól függően tud nőni, a RAM disk-es szituban csak simán kilép az érintett process OutOfMemory-val (RAM nincs szabad, a page file a RAM-ban, a vonat elment).
BSOD-nél egyes esetekben nagyon jól jön a (mini)dump, amit ilyenkor csinál a rendszer, gyakran kiderül belőle, hogy melyik driver a ludas. RAM disken tárolt page file-nál nem készül dump, jöhet a totó. -
cigam
titán
válasz
geprombolo #14622 üzenetére
Én nem helyi fiókkal vagyok bejelentkezve, ill. nálam Prof. verzió működik, és van jelszavam!
Próbálj meg jelszót és pin kódot beállítani.
Vagy a legutolsó sort (Dinamikus zárolás) jobban átnézni. -
King Unique
titán
válasz
geprombolo #14617 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
geprombolo #14617 üzenetére
Gépház -> Fiókok -> Bejelentkezési lehetőségek:
modflow
Hogyan szeretnél rácsatlakozni? A meghajtó fájljait akarod elérni, vagy az távoli asztalon keresztűl próbálkozol?
Mindkét esetben elöbb a "távoli" gépen engedélyezni kell a a távoli asztalt, és hogy ki férhet hozzá, ill. a megadott mappát/meghajtót meg kell osztani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Classic / Xbox 360
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mobil flották
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Crypto Trade
- PlayStation 5
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest