- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megtaláltam a mappákat... ez bonyolultabban szortírozza, mint gondoltam....
Csinál képenként 4-5-6 megfelelő méretű index fájlt.
Az eredetit ezek után használja bármire is?
Mert ebből azt látom, hogy a megfelelő méretre változtatott adatfájlokhoz nyúl... ergo az eredeti képet semmire nem használja...
Tudom, "gyaluljak" ki párat tesztként, és kiderül... -
biker
nagyúr
Csak ne feledd, legalabbis szerintem nem az admin userrel mentek be, hanem egy common vulnerability alapjan vegigzuztak ezer wp oldalt
Nekem egyszer fejtorest okozott 3 oldalam torese, ami kulonbozo volt, mire rajottem, hogy a spaw2 textarea editor filefeltolto lyukas, belepnek, es feltesznek egy php filet a mediatarba, majd futtatva az osszes index.*filet atirja
No cseszheted az admin url atirast ha ilyen lyukat talalnak a wpben -
Sk8erPeter
nagyúr
Miért nem lehet átnevezni?
http://wordpress.org/support/topic/how-to-change-admin-username
Ezek szerint a WordPress-ben önkényesen admin-júzernévvel hoz létre egy fő felhasználót? Öccccsééém.... Hát ez elég ratyi.Szerk.:
most nézem, mik ezek a User Levelek?Tényleg csak így lehet a jogosultságot szabályozni, hogy szinteket adsz a júzereknek?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Miért nem változtatod meg egyszerűen az "admin" felhasználónak a nevét?
Amúgy Drupalban van külön beállítás rá, hogy mi történjen, ha a tartalom szerzője (az a felhasználó) törlődik, akkor a tartalom rendelődjön az anonim felhasználóhoz, vagy maradjon meg attól még a név, csak ne legyen belinkelve, vagy mi legyen vele (most nem ugrik be, van-e olyan, hogy a tartalom is törlődjön). Asszem a default ott az, hogy rendelődjön az anonim felhasználóhoz, ilyen beállítás WP-ben nincs?
Egyébként legegyszerűbben úgy jársz, ha rákeresel, vagy létrehozol egy tesztfelhasználót+teszttartalmat, aztán törlöd ezt a tesztfelhasználót... -
Sk8erPeter
nagyúr
Sejtettem, hogy adminként engedélyezed a kommenteket, vagy tiltod őket, de én azt kérdeztem, mit használsz, mert a korábbi hsz.-edben egy szót sem ejtettél erről...
Kismillió WordPress-plugin van CAPTCHA-megoldásokra.
Amúgy nem vágom, miért spamelhetnek, gondolom van valami biztonsági rés. Friss a WordPress-ed, minden biztonsági frissítést ráraktál? -
Sk8erPeter
nagyúr
Esetleg itt kérdezd meg: WordPress Answers
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem ez nagyon béna, és szerintem is gagyi megoldás. Lényegében egy tök statikus tartalmat lapozgatsz. Itt nem lehet termék nevére, árára, kategóriájára, egyéb paramétereire szűkíteni, normálisan keresgélni, a termékről csakis egyetlen fotó látható, nincs hozzá külön galéria, nem lehet a terméket értékelni (ahogy sok webshopnál lehet), és még csak a lehetőség sem kínálkozik arra, hogy esetleg majd egy működő webshop legyen belőle, és online is meg lehessen vásárolni ezeket a termékeket (akár PayPalon keresztül).
Ennél sokkal igényesebb egy jól és szépen elkészített webshop, aminél mindenféle listázás, szűrés lehetséges.Szerk.: egyébként a "kertészeti áruház" címszó alatt ez valóban nem ugrott be, inkább úgy lehet róla általában hallani, mint általános "barkácsáruházlánc" (mivel nem csak kertészettel foglalkoznak, lásd az eladó termékeket
). Na mindegy.
-
SecMan
csendes tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szívesen!
Még annyi tanács, hogy azt is döntsd el, hogy www-vel vagy anélkül akarod használni a domaint, és ragaszkodj hozzá, pl. ha nem szeretnéd az előtagot, irányítsd át a www-s kéréseket a simára. Ebben is tudunk segíteni. Én speciel jobban szeretem www nélkül, de ízlés kérdése. -
Sk8erPeter
nagyúr
Mindenesetre arra számíts, hogy duplikált tartalmat a Google nem díjazza, tehát ne legyen fent két elérhető, nem átirányított domainen ugyanaz a tartalom. De ha jól értem, pont az a célod, hogy csak az egyik működjön.
"Az átirányításnak vannak korlátozásai?"
Kell, hogy a szolgáltatód engedélyezzve a .htaccess használatát (Apache-szerver esetén).
Ha viszont arra gondolsz, hogy hol kell tárolni a cuccokat, ha ugyanazon a szerveren (ugyanannál a szolgáltatónál) tárolod a cuccokat, sok esetben szokott lenni kényelmes admin-felület, amin végül is aliast hozhatsz létre egy adott tárhely tartalmához.
Persze ez ettől még nem érinti az átirányítást, az más kérdés, hogy a tárhely hol tárolódik. -
Speeedfire
félisten
A seo eszközökre (nem 100%-osak, de elég jól belövik). Első 10 szerintem simán megy megfelelő oldallal/tartalommal + viszont linkekkel(100). Az első 5 már neccesebb, ott már elég erős a konkurencia, oda már kellenek társoldalak(blogok), ahonnan továbblinkelsz erre az oldalra.
-
Speeedfire
félisten
Nézőpont kérdése. Ha van egy olyan domain, ami gyengébb de később jobb lehet a neve miatt, mert a cégnevet használja akkor azt használnám inkább.
Ha nem nagy a konkurencia, akkor meg nem is szenvednék ezzel. Pár hét alatt feltornáznál a top10-be és akkor már mindegy, hogy az egyik erősebb vagy sem.
Coyot: Azt írta, az egyik domain erősebb.
Ha mindegyik új, akkor meg oly mindegy szerintem, hogy van egy kulcsszavas. Mert mindegyiket seo-zni kell. Onnantól kezdve meg... -
Speeedfire
félisten
Szerintem tartsd meg azt amelyikben benne van a cég neve. Ez az ügyfeleknek is egy jó szempont.
A másikat pedig ahogy fentebb is írták htaccess-el irányítsd át a másik domain-re 301-es hivatkozással.
Nincsenek korlátai. Sőt, a 301-es átirányításnál a domain erőssége továbbszáll arra amelyikre átirányítasz. Természetesen nem az egész, így amire irányítasz meg fog erősödni idővel. -
Sk8erPeter
nagyúr
Kérdés, melyik számodra a fontosabb: az adott kulcsszót tartalmazó domainnév, vagy a cégnevet tartalmazó. Mondjuk elvileg a tartalom lesz igazán lényeges, de úgy tudom, a domain azért még mindig sokat számít SEO-szempontból (majd kijavítanak, ha nem).
Átirányítani könnyen lehet .htaccess-fájl segítségével Apache-on, illetve web.config fájllal IIS-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Yettel topik
- Milyen autót vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Villanyszerelés
- Magisk
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest