- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibike8
őstag
válasz
zsolt501 #4199 üzenetére
Én meg a Szilléri sgt végén a Csillag térnél vagyok. Azt még nem néztem hogy meyikünk részéről dobódik a hívás, de tegnap is 5 perc beszélgetés alatt 3x bontott. A párom Mikrón volt, én meg otthon. És a régi klinikai épületekben való, hogy gáz a lefedettség. Én is ott dolgozom és szívás, hogy sok esetben elérhetetlenek a dolgozók.
Ja és mi is a Telekomnál vagyunk. Bár a vodával is ez lehet a gond mert a dolgozók zöme vodát használ. -
zsolt501
nagyúr
válasz
tibike8 #4198 üzenetére
Ismerős én a Lugas utcai troli végállomásnál lakom, ez ahol én lakom Telekom részéről még rosszabb, mert egy olyan rész ez ahol már a lakásban egyik környékbeli torony sem érvényesül rendesen, B20 lenne a megoldás, de az meg ledobál a lakásban és minden áron a B3-at erőlteti. Mint ismered a környék igen sűrűn lakott ez is probléma, az adó tornyok elhelyezése sem túl ideális, és igen ritka is.
A klinika park megint ugyan ez a helyzet nagyon rosszul lett megtervezve a terület lefedése és terhelés elosztása az új klinikák épületén belül a hol van hol nincs jel érvényesül, pedig sok sok orvosnak és az egészségügyben dolgozónak a mobil munka eszköz is már, én sokszor dolgoztam az SZTK-ban és ott sem volt túl rózsás a helyzet.
Az egészségügyi épületekben a wifi hálózat kiépítése hozott némi javulást, de az sem tökéletes, de itt ott a VoWiFi képes készülék már egész jól használható.
Sajnos a Telekom nem igazán fejleszt és bővít megfelelő ütemben, tudjuk ennek sokszor gazdasági és terület használati okai is vannak, na meg a pénz... -
zsolt501
nagyúr
válasz
tibor23 #4196 üzenetére
Sajnos a Telekomnál is, és sajnos a hiba nem kizárt, de ismerős Telenorra is ugyan így panaszkodik.
Hidd el így van, bosszantó is a dolog, a város egyes részein jó a vétel, de sajnos.
Itt egy nem teljes felsorolás azokról a területekről amik esetén a hanghívás problémás:
Kereszttöltés utca, Szilléri sgt, Tápé Felső, Belvárosi Temető, Alsóvárosi temető. Baktó, ÚjPetőfi Telep, ELI központ. Szegedi Logisztikai központ, Délép. SZTK, Klinika tömb, a tisza parton a várromnál, újszeged ECO park és környéke és a marostői rész.
Többed magammal mértünk (teszteltünk) -
zsolt501
nagyúr
válasz
Ludovicus #4193 üzenetére
Sajnos ezt én is tapasztalom
, a hangminőség sokszor a réges-régi vezetékes telefonok hangminőségét SEM éri el, ha ez ilyen ütemben romlik a hang hívások minősége, akkor keresni kell valami alternatív megoldást.
Van egy olyan érzésem, hogy maguk a cellák túlterheltek, ezt sajnos a telefon nem jelzi, tökéletes jelerősségnél is alig alig van hangátvitel, és igen lassú az adatátvitel is, még akkor is ha igen közel vagyok a szolgáltatóm tornyához.
Megjegyzem ezt leginkább azokon a helyeken tapasztalom ahol nagy a felhasználók száma, és igen ritkán vannak a tornyok telepítve, de sajnos a belvárosban is előjönnek ilyen hibák már. (Szeged). -
Ludovicus
aktív tag
válasz
Ludovicus #3586 üzenetére
Változott a helyzet, pár hete azt tapasztalom, hogy már nem jellemző a VoLTE hívások esetében a gyakori híváseldobás, vagy elnémulás, helyett viszont sokszor rosszabb lett a hívásminőség, hangfoszlányok maradnak ki. Valamit átkonfigurálhattak szolgáltatói oldalon. Azt nem értem, hogy ha elkezd szakadozni a hang, miért nem vált le a telefon VoLTE-ről 3G-re.
-
artid
aktív tag
válasz
djsunstealer #4190 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat.
Hívás esetén marad 4G felirat, de VoLTE vagy HD feliratom nincs.
A másik kártya kiírja a VoLTE-t, s azt is, hogy WLAN-Call VoWifi, meg a hívásnaplóban is látszik, de a Telekomnál semmi. Wifi esetén sem...
Mindegy is, de akkor ezek szerint működik, csak nem mutatja.Köszi mégegyszer.
-
-
Landsmann
addikt
Redmi 9-en sincs Telekomnál VoLTE kijelzés. (se a Vodafonenál) Indíts egy hívást és ha 4G-n marad a telefon, akkor voLTE híváés. Esetleg a hívásnaplóban oda teszi-e a híváshoz hogy VoLTE vaqgy HD. De akár hívás közben is kiírhatja hogy HD. Redmi 9-en ott a HD kijelzés az időmérő alatt.
-
artid
aktív tag
Sziasztok,
tudna valaki segíteni?
A Huawei P30 telefonomban 2 sim van, s egyiken megy gond nélkül a VoLTE és a VoWIFI is, de a Telekomos-on valamiért a VoLTE nem, vagyis a telefon nem jelzi ki.
Szolgálatói oldalom állítólag minden ok, elvileg a telefonnak minkettő slotja tudja.
VoWIFI esetén a Telekom szolgáltatói név WIFI-re vált, de a VoLTE-t nem jelzi sehogy...Ninc ötletem.
Másik kártyánál jelzi mindkettőt, az nem Telekomos...Köszi.
-
pomy
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy valakinek Digi-vel és Poco X3 NFC telefonnal megy-e a VoWiFi? Mert a fórum összefoglalójában található lista alapján menni kéne, de én nem ezt tapasztalom.
Esetleg vmi ötlet, hogy miért nem megy? A készüléken gyári MIUI 12.0.8 globál ROM fut és a SIM kártyánál engedélyezve van a híváskezdeményezés Wi-Fi használatával beállítás. -
Landsmann
addikt
Redmi 9-en csak Telenornál van VoLTE ikon. Vodafone, Telekom nincs, de ettől függetlenül működik. Digit nem volt módomban próbálni.
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Vowifi:
Mi Max 3-on letettem róla: szerintem nem támogatott készülék és a voda kártya csak feltöltős. (Net kártya meg flottás)De a céges A41-en se megy, pedig az Telekom előfizetéses. Beállításoknál be van kapcsolva.
Külön kérni kell a szolgáltatónál? -
bociusz
aktív tag
Átlépte a VoLTE hívások aránya a 3G hívásokét. (forrás: NMHH)
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ElektrikusDE #4155 üzenetére
Van a telefonomon egy WiFi Calling icon.
Aktív állapotban volt.
Próbaképpen ki és be kapcsoltam.
És jött a meglepetés:
Egy hosszú szöveg amit sajnos már nem tudom újra elő csalogatni.
Ami elmagyarázta hogy hogy ez a funkció az Orange fejlesztése és azt is hogyan működik.
Orange kártya nem is volt a telefonban, amit a Digi-töl vettem!
Azóta viszont működik VoLTE és a VoWiFi egyaránt, a Xiaomi Redmi Note 9T telefonomon! (Android 10 MIUI 12.0.2)
A táblázatba csak azért nem írom be, mert Digi Románia a szolgáltatom.
Ui:
Viszont letiltottam a frissítéseket, mert nem akarom elveszteni ezeket a funkciókat!
-
szpetyko
csendes tag
-
ggabor02
aktív tag
válasz
darthsmoke #4166 üzenetére
Köszi.
Teljesen gyári érintetlen. Hibátlanul ment, mióta megvásároltam.
Jött rá ez egy hete: MIUI 12.1.5.0
Azóta nem megy. -
ggabor02
aktív tag
Használ valaki Xiaomi Mi10t-t? Mióta egy hete jött egy frissítés rá, azóta nem működik vele a Digi VoWifi. Előtte hibátlanul ment. Ugyanebben a készülékben a Telekomos kártyán továbbra is hibátlanul működik.
-
tomp
Topikgazda
válasz
slice14 #4163 üzenetére
Attól még lehet, hogy csak a 9-es kapja meg. Miből gondolom ezt? A fentebb írt bejegyzésemből! Telenort augusztus 6-án csinálta meg az illető. Mégis csak a 9-es szériánál lett default. Tudtommal a 8-as szériánál kell még az EFS Tools.
Lehet azóta már ott is default lett, nem tudom. -
tomp
Topikgazda
válasz
slice14 #4159 üzenetére
Most, hogy van már magyar részlege a OnePlus-nak lehetséges, hogy gyorsan bekerül külön kérésre.
Eddig a teszthálózat titulus miatt nem került bele. Olyankor maga a szolgáltató keresi meg a gyártókat, hogy rakják bele. A gyártó hiába keresi meg.Ha a következő 9-es szériás frissítéssel sem lesz Digi IMS konfig akkor megnézem az apns-cong.xml-t mert benne vannak azok a személyek email címei akik intézik ezeket.
pl Telenornál:
"txxxx.sxxxxx@oneplus.com]update with latest apn of Telenor Hungary volte/vowifi [Patch#0640][2020-08-06][GLFT-11125][21601][txxxx.sxxxx@oneplus.com]Modify user visibility of xcap apn for Telenor Hungary" -
ToniSlow
senior tag
válasz
ElektrikusDE #4153 üzenetére
Az a baj hogy nincs aktiválva szolgáltatói oldalról a volte. Kapcsoltasd be és ha kérdezik milyen készülék akkor olyat mondj amit ők hivatalosan támogatnak.
A kód amit írtál azokat a kapcsolókat jelenítené meg amik nálad már amúgy látszanak. -
ElektrikusDE
senior tag
-
ToniSlow
senior tag
válasz
ElektrikusDE #4151 üzenetére
IMS szolgáltatás állapotot tudsz ellenőrizni a *#*#4636#*#* kóddal, ezen belül telefon adatai, egyebek, IMS szolgáltatás állapota ás látni fogod a részleteket.
Miket látsz a fenti menüpontban? -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ToniSlow #3764 üzenetére
Én ma vettem egy ilyen telefont, (Xiaomi Redmi Note 9T) és a VoLTE és a WoWIFi is aktív a telefon menüjében! (4G lefedettség van nálam, 5G nincs)
Ui:
Szolgáltató DIGI Románia (RCS RDS)
Kipróbálva viszont egyik sem működik, magyar nyelvű ügyfélszolgálatot felhívtam, az átkapcsolt a románhoz, én meg nem tudok románul...
Folyatás majd személyesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest