- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a rapidteszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToniSlow
senior tag
-
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok,
Most lakom be a POCO F3-at. 1-es slotban van egy saját Telekomos kártya a 2-es slotba egy céges Vodafone-os. A beállításoknál a Telekomos kártyánál be tudom aktiválni a VoLTE és VoWiFi kapcsolót. A telekomnál sms-ben leellenőriztem, hogy be vannak kapcsolva a szolgáltatások.
Viszont nekem úgy tűnik a Telekommal, mintha lenne VoWiFi, de nem lenne VoLTE.
[link] [link] [link]
Ez egyáltalán lehetséges? Van ötletetek?Előre is kösz!
-
slice14
veterán
Talán a közeljövőben remélhetőleg a Digi is bekerül. Legalábbis a support válaszából ez jött le.
Hi Mihai,
Thank you for the revert,
With regard to your query, I would like to tell you that I will surely take this as our valuable feedback and inform the concerned team regarding this and make sure that the concerned network carrier will work on all OnePlus devices in the future.
Please feel free to contact us back if you have any concerns.
Have a good day and stay safe.
Regards,
Nick Dewall
OnePlus Customer Support. -
tomp
Topikgazda
Azzal a hiba sorral ne foglalkozz. 7-es szérián is megjelenik.
Hááát eléggé bonyolult konfigot létrehozni. Pontosan tudni kell a paramétereket. Nem annyiból áll a VoLTE/VoWiFi konfig hogy az APN-nek megadjuk az "ims" bejegyzést.
-
yetii
friss újonc
Köszi, működik a VoWIFI, bár dobott egy hibát az efsTools:
"Error on upload file '/nv/item_files/modem/mmode/qmss_enabled'. EFS error. Code = 26"
Nem tudom, hogy ennek mennyi hatása lehet.Amúgy csak kíváncsiságból, egy ilyen configot hogy lehet előállítani? Ha tudsz valami leírást, amivel el lehet indulni, az is jó lenne...
-
tomp
Topikgazda
Mármint melyik ugyan azt az mbn fájl? Ami a korábbi modellekhez kell használni? Azt tilos alkalmazni mert ugye eltérő modem van a telefonban és a full modem megbénulhat(azaz semmilyen hálózatot nem fog látni a telefon) amíg a helyes mbn fájlt fel nem töltöd neki.
Kiszedem a 9-es széria konfig fájlját. Majd azt kell feltöltened neki. -
yetii
friss újonc
Most próbáltam, EFS Tools működik OnePlus 9-cel, elvileg a Pro is ugyanaz ebből a szempontból. Ha jól sejtem annyi kellett hozzá, hogy leszedtem a legújabb EfsTools verzió githubról: https://github.com/JohnBel/EfsTools
Ja, és full-port switch helyett az rndis,diag opciót kell kiválasztani az engineering mode-nál.Viszont ugyanazt az mbn fájlt használva nem csatlakozik Digin VoWIFI-re, szóval sokkal nem jutottam tovább.
-
slice14
veterán
válasz
hedgehog #4133 üzenetére
Én is azt az infót kaptam chat-en, hogy kivezetik. Ami érdekes. Mert foglaltság esetén (ha van beállítva hívásvárakoztatás) még rá tudsz pillantani a kijelzőre. De ha nem vagy elérhető, akkor nem fog jönni róla értesítés.
De hogy ennek a kivezetésnek mi az értelme....? -
slice14
veterán
A Telekom hívás értesítőt sehogy nem tudom életre kelteni. Az átirányítást ismeretlen hálózati hibával visszadobja. Tény hogy OP 7T-vel még nem volt működő Telekom hívásértesítőm. A Digi-s müxik, illetve a Telenoros is ment. A szolgáltatónál nem aktív a hívás értesítő tiltás.
-
tomp
Topikgazda
válasz
4Grider #4130 üzenetére
USSD kódhoz le kell váltania a telefonnak 3G-re. Ha nem megy akkor ott Exynos modem konfig gond lehet. Nálam 3G/4G módban nincs semmi gond. Igaz Qualcomm SoC dolgozik a telefonban.
Samsungokkal a Telekomnál is voltak gondok.
Pl VoLTE-n pocsék hangminőség volt. Szóval az Exynos is eléggé problémás. -
4Grider
nagyúr
Sokkal több a probléma, az általad felsoroltaknál.
Alap hívásátirányítások menedzsmentje nem működik rendesen még támogatott modellekkel sem. Samsung S10 és S9 modelljeinken VoLTE mellett nem működik egy csomó USSD kód, a hívásátirányítások sem szüntethetőek meg (de aktiválni lehet). A VoLTE-t így nem szabadott volna rászabadítani a világra. -
tomp
Topikgazda
A táblázat "X" jelentése: igazoltan nem megy, vagy még nincs róla információ, hogy megy e!
ToniSlow
Én még 2019 január végén kértem a VoLTE bekapcsolását OnePlus 5-re és azóta is tökéletesen megy. Csak 1x kapcsolták ki manuálisan(VoLTE-vel kapcsolatban írtam nekik és válaszul offolták) de rögtön kértem, hogy kapcsolják vissza. Azóta volt OnePlus 7 Pro-m majd 7T Pro-m. Most pedig 9 Pro-m van.4Grider
Hívásátirányításhoz a telefonnak tudnia kell a "bsf.ims.mnc001.mcc216.pub.3gppnetwork.org" címet.
Amúgy LTE Only-n telenornál nem lehet a hívásátirányítást beállítani/lekérni. Telekom/Digi hálózaton le lehet. Gondolom ennek köze lehet annak, hogy LTE Only-n nincs default VoLTE de Qualcomm modemmel megoldható.
A VoLTE szabványosan üzemel telefon oldalról de hálózati oldalról már igazi sufni tuningot kellett megcsinálniuk, hogy a ZTE-vel menjen. Ez látszik is, hogy a rövid számokat nem lehet VoLTE-n tárcsázni. "Szerverkapcsolati hiba"
Amelyik bázis nem lett felkészítve a VoLTE ip csomag menedzselésére az megfekszik de ez eléggé ritka. Az elején én is találkoztam ilyennel de ezeket távolról megoldották. Bázisállomás frissítés. Még ami gondot okoz, hogy némelyik Qualcomm és MTK modem(régebbi típusok) eleve kiakasztja a ZTE-t a maguk által küldött ip csomagokkal. -
4Grider
nagyúr
válasz
ToniSlow #4126 üzenetére
Rengeteg készüléken működőképes a Telenor VoLTE, csak éppen ezek 90%-án problémásan. Nem feltétlenül a te oldaladon jelentkezik a probléma, de ott is jellemző, hogy a hívásátirányítások a hívástartás és egy csomó hasonló szolgáltatás nem vagy nem jól működik, nem menedzselhető, vagy csak megfekszik a készüléktől a legközelebbi LTE cella.
Annyira szabványosra sikerült a VoLTE-t megoldani (vagy csak a ZTE-nek implementálni), hogy itt ebből bármi hiba kihozható. -
ToniSlow
senior tag
válasz
4Grider #4125 üzenetére
Szia,
Igen, felhívtam az ügyfélszolgálatot és mondták hogy a támogatott készülékeken automatikusan bekapcsol, kérdezték milyen készülékben van. Én meg közöltem hogy "Redmi Note 9 Pro". Közölte a hölgy ok akkor bekapcsolja, de van valami ellenőrzés ami időnként lefut és a nem támogatott készülékeken kikapcsolja. Ez már jó néhány hete volt, azóta rendben működik.
Tehát ha a táblázat arról szól hogy a szolgáltató támogatja-e a készüléket vagy sem akkor jogos a piros X, viszont ha az a kérdés hogy működik-e vagy sem akkor viszont nem. -
4Grider
nagyúr
válasz
ToniSlow #4124 üzenetére
Nem jellemző a Telenorra, hogy a https://www.telenor.hu/volte oldalon nem szereplő modelleket támogassa, szóval ezért ne vegyen valaki ilyen modellt. Gondolom úgy kapcsoltattátok be (szedettétek le a VoLTE tiltást), mert maguktól nem támogatott készülékeken nem kapcsolják be, és majd idővel kikapcsolják...
-
ToniSlow
senior tag
Sziasztok,
Az összefoglaló táblázatban valamiért az szerepel hogy Poco X3 készülékkel nem működik a Telenor VoLTE. Nekem az egyik kártyám telenoros, hibátlanul működik vele. Próbáltam a frissítési kérelmet a táblázatba írni de valamiért nem sikerült, bár lehet én bénáztam el valamit.
-
Landsmann
addikt
-
törölt tag
válasz
viktorhu #4117 üzenetére
Ezt írtad:
Telenornál is és Vodafone-nál is voltam úgy, hogy 2G-ről telefonálva folyamatosan mondta a másik fél, hogy elnézést, nagyon rosszul hallom.Ezt reagáltam:
az elmúlt 10 évben 1x se sem váltott a telenom 2G-reVagyis nem értem, hogyan sikerült neked 2G-s vodás hívást indítanod, ugyanis ehhez olyan telefon kell, ami nem tud 3G-t, mivel a vodás hívásoknál eddig mindig 3G-re váltott le a készülék hívásindításkor, ha a telefon nem tudta a VoLTE-t.
- - - -Ma 3x bontott hívást a telekom (Bp. 15), mindig kültéren voltam.
2 hívás VoLTE-n épült fel, ami 1-2 perc elteltével leváltott 3G-re, majd "robothang", szótagkimaradás, és végül hívásbontás. A harmadik 3G-n épült fel, az meg leváltott 2G-re, és ugyanaz: "robothang", szótagkimaradás, és végül hívásbontás.Erre írom azt, hogy a voda ilyen értelemben jobban megfelel számomra: ha nem VoLTE képes a telefonod a hívások 99%-ban 3G-n mennek, nincs ez az ide-oda dobálás "G"-k között mint a telekomnál. És sajnálom, ha a 3G-s hanghívás megszűnik...
-
tibor23
senior tag
válasz
#70635776 #4113 üzenetére
Figyi, kipróbálhatod városban is ha nem hiszed el amit mondok:
menj le egy elég mély pincébe, nézd meg mire áll rá a telefonod ahogy fogy el a térerő. Ha már a B20 elfogy, lesz még B8 3G (a Telekomnál már nem, mert ott szerintem már sehol nincs).Egyébként B20-szal messze sokkal több torony van, mint B8 3G, gyakorlatilag B20 minden tornyon ott van.
-
törölt tag
válasz
tibor23 #4112 üzenetére
mert adótól távoli helyeken, ahol már a B20 4G nem adott lefedettséget, a B8 4G sem fog. Erre csak a B8 3G képes
A technológiának (3 vagy 4G) mi köze a frekvencia hatótávjáhozAzért van a 900MHz-cel 3G-s lefedettség sok eldugott helyen, mert azokban a régióban az a legalacsonyabb sugárzott frekvencia (magyarán nincs B20-as LTE). Ha ugyanazon a tornyon lenne lenne a 900MHz (3G) mellett 800MHz LTE is, akkor az is megjelenne.
Tehát adott a kérdés: mit fognak megvalósítani? A 900 MHz-et tolják át 4G-re, és így országos 4G lefedettségük lesz, vagy elkezdik a jelenleg 800MHz-cel lefedetlen területek kiépítését.
Nem tudom melyik az olcsóbb/gyorsabb/technikailag melyik indokolt. -
tibor23
senior tag
válasz
4Grider #4110 üzenetére
Bocsi, de ez sztem marhaság. 900MHz-es 4G szinte tuti, hogy nem lesz. Ezt már eddig is megtehették volna, a Telekomnál már nem találsz B8 3G-t, mégsincs helyette 4G. Sőt aminek lenne értelme, a 3G-ről kivont B1 bázisokat alig-alig állítják át 4G-re. Utóbbi valószínűleg meg fog történni, de előbbinek nem adok sok esélyt, főleg azért, mert adótól távoli helyeken, ahol már a B20 4G nem adott lefedettséget, a B8 4G sem fog. Erre csak a B8 3G képes sajna. Sávszél növelésben meg nem sok szerepe van szintén a B8 frekinek, inkább csak lefedettséget lehet vele növelni, de ha van már B20, akkor minek.
Amúgy meg ilyen távoli helyeken telefonálni VoLTE-vel szinte lehetetlen, mert hívás felépül, én hallom a másik felet, de ő nem hall engem, mivel a teló nem tud olyan teljesítménnyel sugározni, mint a torony. Én már ezt többször tapasztaltam, viszont ilyen helyeken a 2G hang még röhögve működik, csak a telót rá kell kényszeríteni, hogy ne legyen VoLTE. -
törölt tag
válasz
Fuvaros #4108 üzenetére
Kedves Fuvaros!
Ugye elolvastad a hsz-em?
Ha igen, akkor miért irányítasz a Voda 4G irányába?EBBEN a hozzászólásban (amire reagáltál) van egy hivatkozás, ami IDE visz. Itt leírom, hogy a készüléken nincs VoLTE vodával (mert a szolgáltató nem támogatja) , és olcsóbb lesz áttérni Telekomra, mert ők támogatják a VoLTE-t az LG G7-tel (meg amúgy is jobb a telekom 2G hangja, mint a voda 2G-je).
Jelenleg csak 1-2x futottam bele abba, hogy nem 3G-re váltott a telefon hanghíváskor. De ha ez tartós lesz, akkor pá-pá voda.....mert a voda 2G hanghívás minőségéből nem kérek. -
tibor23
senior tag
Telekomosként azt tapasztalom, hogy "nagy HD" kodekkel (23.85kbps) csak Telekomosakkal tudok beszélni, és ez talán csak VoLTE módban megy, a készülékem Samsung J5 2017. Más szolgáltatókhoz csak "kis HD" (12.65kbps) kodekkel megy ki a hívás. Ez másnál is így van?
Egyébként ezt a "kis HD" kodeket Telekomnál a 2G is tudja, tehát más hálózatokba menő hívásnál semmi jelentősége nincs milyen G-vel telefonál az ember. Vodánál néhányan itt panaszkodnak a hangminőségre 2G esetén, Telekomnál ilyen problémák nincsenek az biztos. -
törölt tag
válasz
viktorhu #4102 üzenetére
Soha semmi gondom nem volt a voda hanghívásával /eddig/.
A voda 3G-s hanghívása príma: az elmúlt 10 évben 1x se sem váltott a telenom 2G-re híváskor. De ha lekapcsolják a 3G-t, 22 év márkahűség ide-vagy oda, valószínűleg telekomra váltok, mivel a voda 2G hanghívás minősége messze alulmúlja a telekom 2G-jét. -
zsolt501
nagyúr
válasz
4Grider #4100 üzenetére
Nem is olyan rég volt variálás a hang kódolásával, ez nagyban befolyásolja a hangminőséget, 2G-n is lehet igen jó hangminőséget elérni, legalábbis én már többször tapasztaltam, hogy 2G-n jobb volt a hangminőség mint 4G-n.
Néha 4G-n ha rossz a jelerősség olyan lesz a hang mintha egy nagyon régi vonalas telefont hallgatnák vagy egy SOKOL rádiót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest