Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zizi123

senior tag

válasz AiRLAC #4044 üzenetére

Sziasztok!

Van 1 HP MicroServer gen8-am (16GB RAM, Xeon E3-1280 v2 CPU, 4x1Tb WD Red NAS HDD Raid10-ben)

A cel az, hogy a ceg 6-7 alkalmazottja a multiRDP-s WIn10-re bejelentkezve dolgozzon + telepitettem 1 OMV NAS oprendszert fileszervernek. Mindez jelen pillanatban ESXi 6.5 oprendszer alatt van virtualizalva.

A rendszer meg nincs elesbe beallitva, jelenleg tesztuzem alatt van.
    A jelenseg az, hogy a Win10 lassucska volt a Celeron procival (1 userrel is), ezert csereltem Xeon-ra, de igazan rohadtul nem lett gyorsabb. Gondoltam hamar a raid 10 4x olvasasi sebesseget tud, akkor porogni fognak a dolgok, es megfogja kozeliteni az SSD-s gepek sebesseget, de kb olyan, mintha 1 normal PC-ben 1 HDD lenne benne.

Mivel a Win10-nek fix 8GB RAM-ot adtam, a Xeon-bol pedig 4 magot, igy ezzel nem lehet gond, tehat valoszinuleg a raid 10 olvasasi sebessege fogja vissza a rendszert.
    Az volna a kerdesem, hogy ha 1 SSD-t beraknek read cache-nek, akkor ez jelentosen megdobna a rendszer sebessegeet? Vagy mit tudnek meg csinalni, hogy a Win10 porgos legyen, ne 1 lomha sz@r?

Koszonom elore is a segitseget.

Új hozzászólás Aktív témák