- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz fudi2002 #80530 üzenetére
Nem akartam ezzel kezdeni. Előszőr kíváncsi vagyok mit tud, legyen viszonyítási alap. Bár én bizonytalan vagyok lehet e delidelni a 2700k-t. Szerintem csak a 3-as szériát lehet. De lehet rosszul emlékszem.
[ Szerkesztve ]
Weboldalkészítés, gyorsítás, fejlesztés, költöztetés
-
aktív tag
válasz fudi2002 #80528 üzenetére
Nem tudtommal gyári. 1.465v ot kap és 4.7ghz-en járatom. Az előző tulaj lőtte. Elvileg így full stabil. Persze én azért tudni szeretném mi a határ lehet egy komolyabb lap kell erősebb vrm-el. De 5.0ghz alatt nem adom
-
aktív tag
-
aktív tag
válasz fudi2002 #80514 üzenetére
Kapott egy 14es TT-t hátra 73cfm elöre csináltam egy konzolt és 14es ek-varda evo 108cfm mind kettő csőgázon
Úgy nézki valami történt.
Prime95 10 perc alatt 65fokig nyomta fel eddig és lassan kúszik felfele. Amúgy már ilyenkor 70 szokott lenni minimum. 74foknál kapcsoltam le akkor jártam kb 15perc prime95-nél.
Nem szép nem halk de valamit csak ér[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz fudi2002 #80511 üzenetére
Az x370 miatt nem is aggodok, rányomtam egy full terhelést aztán alig akart melegedni. A házban brutál szellőzés van.
A p67 es lap nyitott házban van, nincs akkora szélmozgás csak amit rá kreálok. Eddig inább ronda volt mint hasznos érzésre. Megrpóbálom hátulról fújatni, előről meg leszívni a levegőt hátha év valamit. Thermal pad már lett cserélve.
Aztán meglátjuk mit sikerült összekokányolni. Bár mikor már 1.420v-ot kap ott már van oka melegedni
-
aktív tag
-
aktív tag
-
tibcsi0407
félisten
válasz fudi2002 #79662 üzenetére
Lebuktam!
Ez kb 200 l/h, bőven elég, de a 1260 és a DD blokk előtt 220 körül mozgott.
A nagyobb áramlás egyébként lehet hozna pár fokot, ezért még alakítok majd rajta.
Egyébként az ES flow fordulatszáma 1100 körül van, ami az Alphacool szerint 180-190 l/h között mozog.
Ahány szenzor, annyi érték. Igor-ék szerint az ES flow nagyon pontos: [link]
Ebből kiindulva lehetne még rajta nyomni. 2 D5 nagyobbat nyomna, mint a 2 VPP755, azt hiszem legalábbis. Ugye a VPP-nek nagyobb az emelőmagassága (üzemi nyomása), de kisebb a max áramlása. Két ilyen nem lenne rossz.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
tibcsi0407
félisten
-
veterán
válasz fudi2002 #78717 üzenetére
Hm annak elégnek kellett volna lennie ,hogy leszedje a réz-oxid réteget a radiról. Inkább szagold meg , az alga büdös
Szerk :
"mit csináljak másként a pucoláskor?"
Az Alpha pure water csak sima desztvíz , nincs benne adalékanyag . Vegyél hozzá biocide-t ,korróziógátló nem kell ,feltételezem nem használsz semmi alu cuccot a loopban.[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz fudi2002 #78713 üzenetére
Nem raktad fordítva be a szenzort?
A zöld szín az abból ered, hogy nem mostad ki a radiátorokat rendesen első használat előtt.
Nekem is olyan volt, most mindent szépen kitakarítottam, ment egy EK loop cleaner és egy superflush is mielőtt belekerült a folyadék.[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz fudi2002 #78661 üzenetére
Már az elején nem jól illeszkedett fel, akkor mindegy, hogy hogy tekered. Jól kell először illeszteni, hogy feküdjön fel a CPU-ra.
Mivel nagyméretű a blokk, a kis hibát is csúnyán megbosszulja a felhelyezésénél.
Arra is vigyázni kell, hogy a két lemez, amiben a csavarok vannak ne csússzanak szét a blokkon.[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz fudi2002 #78657 üzenetére
Nem jól illeszted fel a csavarokat a lyukakba, hamarabb fekszik fel a blokk széle, minthogy a csavarokat bepozicionálod. Pontosan ugyanúgy pasztás volt nekem is az ILM szélen, mint Nálad.
Most leszedtem, felraktam és jó lett, csak a pasztázáson kell javítanom kicsit. Viszont kell a gép már és siettem vele.[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz fudi2002 #78130 üzenetére
A HF2 mellé kelleni fog még egy quadro is minimum. Legalábbis az aqua honlapja szerint nem működőképes önmagában...
@tibcsi0407: Kb 3-4 hete. HF Next pl március végére (!) várható.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Zsohi
őstag
válasz fudi2002 #78127 üzenetére
Szerintem jó ha van, egy nagyon jó indikátor arra, hogy mi történik a körben. Az Aqua egész pontosan méri a víz áramlását, a többiek pedig tökéletesek hupikék/óra-ban. Szóval lényegtelen melyiket veszed igazából, mert bármelyik kiváló képet képes festeni a rendszer állapotáról.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
mpierre
veterán
válasz fudi2002 #78092 üzenetére
Simán összehozhat ilyet... Igorék által lehozott rajz miatt döntöttem én is a contact frame mellett. LGA 1200 óta annyira minimális "túllógása" van a kupaknak, hogy az siralmas. Egy delidnél így simán elmászhat valami pár tized millit és oda a kontakt.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
gaben22
senior tag
válasz fudi2002 #78042 üzenetére
Nekem is az az érzésem nem szorul rá a block a CPU-ra, ezen a képen se az igazi (szerintem ez se szorult/feküdt rá teljesen), de én életemben akárhányszor vettem le CPU hűtőt a CPU-ról mindig tele volt "fodrozódással" a paszta CPU-n és blokkon egyaránt, volt olyan rész a pasztából, ami meg a CPU-n maradt és a hűtőn látszódott a plate (csak mint az előző képen). Nálad meg semmi ilyen. Nem vagyok szakértő, de gyanús. Meg eleve a paszta nagyja a blokk körül ki kéne préselődjön (akármennyire vékonyan vittem fel a pasztát mindig volt felesleg). Nálad meg semmi, főleg az első képen a kép jobb oldala nagyon gyanús. Nem lehet, hogy asszimetrikusan fekszik fel a blokk?
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
senior tag
válasz fudi2002 #78067 üzenetére
Két dolog:
alátét téren, most megnéztem így akár vastagíthatsz is az alátéten (2db, stb)A csavar kiképzése azt mutatja, hogy ezt csak egy pontig tudod betekerni.
Nem tudom eddig meddig tudtad, de más is mondta már
1) tedd fel paszta nélkül és nézd meg egy lámpával, hogy át lehet-e világítani alatta vagy sem.2) teljes szétkenés helyett tegyél alá valami olcsó pasztát (arctic mx4) X alakban és nézd meg mennyire nyomja szét, abban az állapotban, amikor azt gondolod, hogy jól meg van húzva.
3) nem tudom, hogy miként rögzíted a blokkot, de javaslom, hogy először mindegyik csavar épphogy kapja el a menetet és utána mindig átlosan 180 fokot tekerve húzd meg körben. Mert olyan előfordulhat felfekszik az egyik peremen és utána már hiába húzod ferde lesz.
4) a képen amit beküldtél nagyon az látszik, hogy középen rengeteg paszta marad bent.
BIZTOS NEM HOMORÚ AZ IHS? (tegyél rá valami merev egyenes tárgyat és világísd meg hátulról)[ Szerkesztve ]
üdv.: Boldog Ferenc
-
Zsohi
őstag
válasz fudi2002 #78042 üzenetére
Nekem ez a lenyomat nem tetszik, mar csak az se hogy tul sokat kentel fel ra. A jobb szelen mintha retegekben allna a paszta, kozepen nem fekszik fel rendesen, fent es lent latom csak azt ahogy annak ki kellene neznie. Annyit megtehetnel, fuggolegesen, egy vekony csikot ami 2-3mm-nel nem szelesebb felvihetnel ra hogy jobban lassuk mikent is fekszik fel, ha meg van kedved hozza.
-
tibcsi0407
félisten
válasz fudi2002 #78060 üzenetére
Szerintem felesleges. A rugó összenyomódása fogja a leszorítás erősségét szabályozni. Ha nem futsz ki a csavar menethosszából a backplate-nél, akkor teljes összenyomódásig tudod a rugót csavarni, de attól még a blokk alsó síkja ugyanott lesz, tök mindegy milyen az alátét. A backplate alatt van alátét?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz fudi2002 #78052 üzenetére
Őszintén szólva, tökre felesleges addig bármit mérni, amíg nem azt látod egy blokk fel-le vétel után, hogy a paszta nagyja ki van nyomódva.
Írtad, hogy az IHS meg lett csiszolva, mennyi lett le véve belőle? Nem lehet, hogy az a gond, hogy emiatt nem éri el a blokk a procit?
Írtad, hogy van vékonyabb alátét is. Próbáltad már vele?
-
fudi2002
veterán
-
tibcsi0407
félisten
válasz fudi2002 #78045 üzenetére
A backplate jól van a helyén biztosan? A Tiéd és az enyém között a backplate a különbség jelenleg és nekem szépen felfekszik.
Próbáljátok rá Merlinnél, még mindig olcsóbb, mint egy blokk, ha ennyivel meg tudod oldani. Ráadásul ez a procit is merevíti hátulról, mivel a foglalatra van felcsavarozva.
Egyébként a backplate-en mindig megnézem, hogy hasonló mélyen van-e benne az összes csavar.[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #78040 üzenetére
Igen, az ott egy Codegen
Nos visszaraktam a csapot, ipphogy befér a kártya a cső enyhe hajtásával.
Semmi nem változott. Vastagon 85 fok fölött vagyok cb23-al terhelve. A csavar nyomatékokkal játszottam, totál kilazítva instant 100fok. Szépen tekergetve befelé megy le ennyire, 85-87 fok körülre. Az egyik lenyomatnál úgy láttam mintha az egyik oldal gyengébben szorítana, megpróbáltam azt az oldalt egy fordulattal tovább húzni, de így sem változott semmi az ég világon.
Csöveket levágtam, törés kukázva. A vga alatt picit így hajtódott most a cső, de nem töréses mint eddig. Lehet az Y leeresztő ágába kéne átdugnom a fix ágat és az egyenesbe a csapot, de úgyis még 2 nap alatt 20x leengedem. Szóval megvárom mit javasoltok[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz fudi2002 #78040 üzenetére
Kíváncsian várom..
Nem mondom azt, hogy nem lehet valami rossz, de ezeknél a cuccoknál, főként ha a mozgó alkatrészek jók, nem jellemzők.
Esetleg még arra tudnék gondolni, hogyha az áramlás nagyjából jónak tűnik, hogy lehet maradt valami kosz a blokkokban a gyártás miatt.
Véleményem szubjektív...
-
senior tag
válasz fudi2002 #78023 üzenetére
Itt az áramlás jellege hasonló és pont ilyen kialakításu tartályban:
https://photos.app.goo.gl/sdnbYW77iHYWnT2X61) Heatkiller Tube (a szögletes), EK D5 G3, Maxon (240 LPH), 1 480 radi, restriktivebb cpu blokk mint a tied.
2) Ultitube D5, EK D5 G3, Maxon (ez is kb. 240 LPH), 1x480 + 2x360 radi, gpu blokk.üdv.: Boldog Ferenc
-
Grózi
Topikgazda
válasz fudi2002 #78032 üzenetére
Szerintem valahol mindketten benne vagytok és bárkivel előfordulhat egy rosszabb napján.
A kérésem arra irányult,hogy inkább így ne.
És nem kell belelátni semmi többet más részéről se...Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
tibcsi0407
félisten
válasz fudi2002 #78000 üzenetére
De akkor még nem is helyezted fel jól, úgy volt fordítva. Fordítsd meg most, szép finoman csavard fel, zárd ki a lehetőségét a hibának.
Egyébként az ilyesmihez jó sok paszta kell, én is elpancsoltam pár tubussal a sok vizes szerelés alatt, pedig még fél éve kezdtemutdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
tibcsi0407
félisten
válasz fudi2002 #77990 üzenetére
Papot nem hívsz rá?
Szedd szét az egészet és rakd össze újra. Próbáld meg először a radiátorra küldeni, onnan vissza a procira, majd pumpa. Fordítsd vissza a blokkot normális állásba, zárj ki minden hibalehetőséget.
Ha lenne egy áramlás/hőmérő a rendszeredben, akkor hamar kiderülne, hogy mi a helyzet.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
senior tag
válasz fudi2002 #77978 üzenetére
Az épített víz ilyen pepecs, ezt is vetted mellé - még ha nem is akartad.
Hibakeresés részről, csak ami ez hihetetlen beugrik: elmozdult jetplate (azt lehet csak mellé költöm, de mintha ott nikkel blokk lett volna, tehát nem is láttunk bele), túl nagy fordulat miatt összeroppant csövek, réznek hazudott Alu blokk...
Sok mindent láttunk már, és legtöbb esetben meglett a megoldás.
-
senior tag
válasz fudi2002 #77972 üzenetére
Ha a csövek nem törnek és az Y sem kavar be a kiáramló viz útjába, akkor ennek bizony csak a blokk procira való rögzítés lehet az oka. Legyen az túl sok, túl kevés paszta vagy rosszul felfekvő blokk.
Amúgy kb. erről az egy dologról nem raktál fel képet, hogy amikor levetted a blokkot, hogy nézett ki a CPU-n a szétnyomott hővezető paszta.
Illetve nem lehet, hogy delid / relid lett elszúrva? Vagy épp a lapping? Több mint gyanús, hogy ilyen modok után ennyire forrófejű maradt a proci.
-
F e Z o
veterán
-
mpierre
veterán
válasz fudi2002 #77966 üzenetére
Ez is teljesen jó. A légtelenítés lesz csak hosszabb valamivel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz fudi2002 #77963 üzenetére
Hát, mi most úgy töltöttük fel, hogy radiátoron (ami felül van) koppra, átforgat, megint rátölt, átforgat megint, majd addig ez amíg nem lett tele.. Utána start, megdolgozta, átdolgozta kicsit, utána döntögetés, hogy tolja ki a levegőt, majd a tartály oldalától töltöttük amennyi kellett.
Így egy pici levegő maradt, de ez a tartályban van.. Kéne még rátennem egy kicsit, akkor valszeg kitolná,, majd valamikor ez lesz.
Lehet nem a legjobb megoldás.. De, így kb. 3 indításig bugyogott, azóta némám indul a gép.
Véleményem szubjektív...
-
sfknasty
aktív tag
válasz fudi2002 #77958 üzenetére
Én leengedném a folyadékot a francba és újra tölteném.Az Ultitube valamiért hajlamos feltöltésnél nem felkapni a folyadékot rendesen.Ez annak köszönhető,hogy a visszamenő ág is megtud (mivel a kimenő mellett van a tartály alján)telni folyadékkal,ezért nem keringeti körbe rendesen a folyadékot.Pumpa 100%-ra,folyadék leenged,majd újra feltölt és közben a házat mozgasd.Én ha feltöltöm a rendszert az első feltöltésem tuti olyan,mint amit fentebb írtam.Lekell engednem a folyadékot és újból feltölteni.Ultitube-t használok én is. Egy próbát megér.
-
Zsohi
őstag
válasz fudi2002 #77958 üzenetére
Igen, ha nem egyenletes nyomatekkal van meghuzva, vagy tul van huzva. A blokk pedig ranezesre nem fog menni a lefogatokeret nelkul. A kep alapjan neked pedig a muanyagfedeles verziod van es szerintem a nyomatekkal van a gondod, vagy tulhuzod, vagy nem egyenletes, vagy mind a ketto. A blokk megvetemedik es mar is sz@r a kontakt es ha mar ennyi zsetont elszortal en raprobalnak erre.
-
Zsohi
őstag
válasz fudi2002 #77956 üzenetére
A techpowerup-on van egy teszt a blokkrol es azon feltunt, hogy eleg girnyo a blokk lefogato kerete. [link]
Szoval hasznald a contact framet es probald meg precizen lefogatni a blokkot. A blokk rogzitocsavarjait tekerjed ellentetes iranyba a menettel addig amig bele nem esnek, majd egy teljes fordulat kezdesnek, utana atlosan fel fordulatonkent haladjal es addig tekerd be oket amig a blokk mar eppen nem mozgathato kezzel konnyeden. A contact framet is probald meg a legprecizebben azonos nyomatekkal rogziteni.
-
zsigomark3
tag
válasz fudi2002 #77947 üzenetére
"Merlin 10 percre lakik, szóval nem akadály "
Huhh hát ha ez igaz az már félsiker
Szóval ha megfogadod a tanácsot és bemész hozzájuk átlátszó csőért, vigyél egy fotót a pc-dről és kérdezz rá bent az üzletben hogy van e valami ötletük. Esetleg kérj tőlük árajánlatot meglévő vízhűtés összeszerelésére ha minden kötél szakad."...kikapom az egészet. Pumpát lemérem külön mennyi idő alatt tölt meg 1l es kancsót, visszaszámolom..."
Szerintem ez egyenlőre felesleges, mindenki nagyon kis esélyt mond rá hogy az új pumpa hibázna.Üdv: Márk
-
fudi2002
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik