- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mucsiattila
csendes tag
válasz
Janaboy #15323 üzenetére
#15323 - Janaboy
#15328 - Breki
Sziasztok!Végül a sok-sok nézelődés után a szülinapos a következő kettőt nézte ki:
- [Sennheiser Sport]
- [JBL Reflect Aero]
Ha van esetleg ezekről bármi véleményetek, akkor szívesen fogadom.
Számomra mindkettő jónak tűnik.
Válaszotok előre is köszönöm. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy #15219 üzenetére
Mivel 10-ből 9 telefontesztél (sajnos itt a PH!-n is) a bluetooth-t kb. annyival elintézik, hogy van (esetleg odaírják a verziót), így max. az első tulajoktól lehet érdeklődni (kérni, hogy menj már be légyszi a dev. options-be ...).
Én egyébként ezt találtam. Talán ez a leghitelesebb lista.Az már önmagában "vicces" (annyira nem), hogy a két legnagyobb gyártónak (Apple, Samsung) a leggyengébb a bluetooth codec támogatottsága.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy #15216 üzenetére
Hiába az új chip (és a TWS), ha maréknyi eszköz támogatja az aptX Lossless-t (holott talán 2021-es a bejelentés.
És, mi a helyzet az "LC3 codec"-el? Ott talán még nagyobb a csönd mindkét oldalon (TWS, telefon).
Minden 1/2-1 évben kapunk egy új fülest, telefont, ami már bluetooth ki tudja hányat támogat, csak épp nincs mögötte semmi (plusz). -
tomp
félisten
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy #15176 üzenetére
Ezt már a Soundcore L3P-nél is így tapasztaltam, de a Technics ráerősített. Azt elég gyakran használom úgy, hogy kiveszem a tokból, használom, kikapcsolom, bekapcs., használom ... és csak ~3-4. alkalommal megy vissza a tokjába.
#15177 -NoVa-
"Azt nem BT-n kommunikálja a tokkal ... " – én nem is írtam ilyet.
" ... a tokból történő kivétel alkalmával – véleményem szerint – a füles megkapja az "infót" a tok töltöttségével kapcsolatban .. " -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy #15170 üzenetére
" ... van olyan amelyik igen." – biztos vagy benne? Én ezt erősen kétlem.
" ... mutatja a teló a tok töltöttségét is." – azt ma már a legpuruttyább fülesek is tudják. Csatlakozáskor, ill. a tokból történő kivétel alkalmával – véleményem szerint – a füles megkapja az "infót" a tok töltöttségével kapcsolatban, amit továbbit a telefon felé. Ennyi.
Utóbbi egyébként szépen tesztelhető oly' módon, hogy a tokot külön (a fülesek nélkül) töltőre teszed... -
SOAD19
addikt
válasz
Janaboy #15170 üzenetére
Mintha jelezné, olykor mutatott valami aksi jelet fent az értesítési sávon (ha ez a neve) ami félig volt. De a BT beállításban is írt valami %-ot. Illetve jó párszor előfordult, hogy a fülest kivéve a tokból, nem párosodott a telefonnal, ekkor vissza a tokba, majd újra ki, és ekkor már jó volt. Illetve, mikor a fülest berakom a tokba, akkor megszűnik a párosítás. Azaz a tok kommunikál a telefonnal, érzékeli a telefon, hogy visszatettem a tokba a fülest.
-
SOAD19
addikt
válasz
Janaboy #15168 üzenetére
Valószínűleg, ez lesz a legjobb megoldás, de azért kivárok pár napot, hátha a helyi fb-os csoportban berakja, hogy megtalálta. Bár akkor már tegnap felrakta volna vélhetően.
Amúgy egy hülye kérdést, ha szabad. A telefon a töltő tokját párosul, vagy a fülessel? Tegnap a tok, és a füles párosítva volt, zenét hallgattam, amikor észrevettem, hogy nincs meg a tok. Ekkor a BT kikapcsoltam, hogy megszüntessem a párosítást, hogy hazatelefonáljak (mert a füles mikrofonja eléggé rossz telefonálásra), hogy nem hagytam-e otthon a tokot. Az jutott eszembe, hogy bedugom a fülembe a füleseket, bekapcsolom a BT-t, és végigjárom az útvonalat, ahol elhagyhattam. Az volt a terv, elgondolás, hogy amint a tok közelébe étkezek párosul a telefonommal, ami során hallom majd a fülesben a kis pittyegést. Vagy ilyenkor nem pittyegne, bal akkor, ha újra betettem volna a füleseket a tokba, majd újra be a fülembe? Ha jól gondolom, inkább ez utóbbi lehet az igaz, de megerősítenétek?! -
Skillet
addikt
válasz
Janaboy #15095 üzenetére
Ez az első vezetéknélküli fülesem, szóval sokat nem tudok még, hogy mit, hogyan kell... de így is azt mondom, ezzel valami nem kerek. Órák óta a tokban van a két füles, kiveszem, csatlakoznak a telóhoz, és 30%-ot jelez
Szerintem elengedem. Alzás, kérek app-ban egy cserét. Remélem az már rendben lesz. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy #15052 üzenetére
" ... kéz a kézben jár a dolog, ha jó eredményt produkál, úgyis lesz érdeklődő ... "
Ez lenne a logikus, de itt ugye mivel a Technics nem költ (legalábbis nekem úgy tűnik) annyit marketingre, mint a Soundcore vagy az Earfun, ezért egy csomó emberhez el sem jut az infó, hogy ilyen márka létezik (egy generáció már azt sem tudja, mi a Panasonic / Technics) az pedig pláne nem, hogy TWS-eket is készít (nem is rosszakat).#15053 pinnacle
TV fronton nem tudom mi a helyzet. Lehet ott (már) nem komoly szereplők.
" ... az volt a gondom, hogy túl steril a hangzás ... " – ezt mire írod?
"Lehet még egy drága füles sem tudja hozni egy olcsóbb fejhallgató szintjét ... " – azért akad bőséggel jó füles (még TWS-ben is, "kanócosban" pedig pláne).
" ... fülessel meg zavaró .... " – na, pontosan ez az, amikor a túlhúzott magasak vagy a freki görbén lévő "tüskék" szó szerint megmutatják magukat.
Egyébként Buds FE tulaj itt is van a fórumban (úgy rémlik). Max. annyira nem aktív(ak). Keress rá! -
vicze
félisten
válasz
Janaboy #14985 üzenetére
"Windows 11ben tudtommal nincs LDAC támogatás."
Mivel licence köteles, és MS nem fizet, így nincs. De LDAC-nak nincs köze a hívásokhoz, az egy más protocol. Amúgy alternatív driver tudja. DE ennek és az A2DP-nek sincs köze a hívásokhoz, az HSP!Viszont Windows 11 támogatja az LE Audiot(2023 május óta), így LC3-at és jobb beszédhangot is. Linkbuds S(azt hiszem sima is kapott 3.0-s FW-t) már tud LC3-at és LE Audiot, így ha minden működik ott lényegesen jobb kéne legyen a hívás beszéd minőség.
Szerk: Driver support függvénye is.Ezenkívül Samsung Budsokhoz van Windowsos alkalmazás, ami szintén javít a dolgokon némileg.
#14984 <Adamsky>: "Ha SBC-n vagy AAC nem képes rendesen kezelni a multipont-ot"
A multi point egy L2DP-ön kívüli BT profil, így a codec-hez 0 köze van. A más codec használatnak az FW és esetleges sávszélesség limitációhoz van köze."A minőség alapvetően a fülesen múlik."
A hívás hang biztos nem, azt elég drasztikusan korlátozza a HSP profil. -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy #14985 üzenetére
A minőség alapvetően a fülesen múlik. Sajnos a különböző alkalmazásokban nem ritka a "hang optimalizálás". Tapasztalatom szerint az indokolatlan hangminőség romlás mögött a legtöbb esetben ez húzódik meg.
"Windows 11ben tudtommal nincs LDAC támogatás."
Sajnos tényleg nincs (ill. egy 3rd party megoldásról tudok, de még nem teszteltem). Ilyen célra én is külső LDAC-os bt. "adót" használok (zenehallgatásra, filmnézésre hibátlan).
A Technics egyébként szépen kezeli a különböző codec "igényt" (telefon: LDAC, PC: AAC). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy #14981 üzenetére
"Én még nem találkoztam olyan TWSel, ideértve a Mac+Airpods kombót is, ami PC-vel normálisan ment volna." – most a multipont-ról beszélünk?
Csak, mert a Technics AZ80 elég szépen kezeli, elvileg 3 eszközzel is. Én eddig csak kettővel teszteltem (PC + telefon), de szépen működik a dolog. PC-n nézek / hallgatok valamit, bejön a hívás, megáll a zene vagy videó, átkapcsol a telefonra, majd a végén vissza, és indítja a filmet / zenét. Talán csak akkor nem történik meg utóbbi, ha nem veszem fel a hívást (akkor is visszavált, csak a filmet / zenét nekem kell elindítani).
Ja, és ezt képes akár úgy is, hogy mindkét eszközön LDAC-ot használ.
Szóval akad igényes / jó megoldás is, de az sajnos nagyon nem a belépő kategória."Viszont az az Earfun támogat Aptx adaptívot ... "
Ezt nem teljesen értem. Ha SBC-n vagy AAC nem képes rendesen kezelni a multipont-ot, akkor aptX-el, hogyan fogja? Lehet ott nem is képes rá. A legtöbb füles SBC-re vagy AAC-re vált multipoint módban (így tesz a Liberty 3 Pro-m is). -
freelanced
addikt
válasz
Janaboy #14911 üzenetére
Egyébként sajnos Iphone mellé a Galaxy Buds 2 nem a legjobb az app hiánya miatt.
Arról valaki tud valamit, ha van aki használja, hogy Apple szempontból mivel nyújt többet egy dedikált füles? Noha a telefonjaikkal én személy szerint nagyon meg vagyok elégedve, egy fejhallgató esetén szkeptikus vagyok, mert más gyártók készülékei már 20-50 között elérhetőek (Liberty 4NC, A40, Linkbuds S, Earfun Air 3 Pro, 1 More Comfo Buds Pro stb.), szóval számomra kérdéses, hogy mivel nyújt többet mondjuk egy Airpods több mint háromszoros áron, de még a linkbudshoz képest is dupla áron. Ettől függetlenül nem zárom ki, hogy lehet, hogy többet nyújt, de nekem alapvetően az eddigi Soundpeats True Air 3 fülhallgatóval sem volt probléma, ment az app, ment a bluetooth csatlakozás, nem éreztem hiányát semminek ilyen téren, szóval főleg arra lennék kiváncsi , hogy monduk egy multipoint képes készülékhez képest, mit is jelent ha Apple telefonnal Apple fülhallgatót használ az ember. -
st6969
őstag
válasz
Janaboy #14963 üzenetére
Bocsánat, így utólag átnézve tényleg nagyon hülyén fogalmaztam...van már egy hs mini, de most másnak kell, és a kérdés lényege az lett volna, hogy a Soundpeat Free 2 vajon rosszabb választás-e? Mert ha nincs érdemi különbség, akkor inkább az olcsóbbat venném, de ha jobb a hs mini, akkor ismét azt.
De végülis nem nagy az árkülönbség...így valószínűleg maradok a beváltnál. -
soldi3r
veterán
válasz
Janaboy #14936 üzenetére
Igen, a tok nincs nalam, altalaban kerti munkahoz, horgaszashoz hasznalom. Van a vegeben beragasztva egy kicsi szuro, azt fogpiszkaloval szoktam kipucolni, de mar nem sok minden tartja a helyen. Egy IP68-ast talaltam Beben X8 neven, csak itthon nem nagyon beszerezheto.
-
lowzor
veterán
-
fabri07
aktív tag
válasz
Janaboy #14420 üzenetére
Sziasztok!
Ez így van!
Sajnos ma tömegközlekedésen ültem, csak hozzáértem megigazítani a fülembe, a sennheisert és kikapcsoltam egyúttal a zajszűrést, mintha hallottam is volna egy fura nyüszögést.
Szóval a bal oldala a Sennheiser Momentum 3 TWS-nek szerintem meghalt, kitakarítottam, legújabb driver ráment, megkapta a factory resetet és így sem szól!
Nem tudom valakinek történt-e már ilyen? Ha igen jól jönne segítségetek, és esetleg ha ismertek valakit aki ezeknek a javításával foglalkozik megköszönném!
Köszönöm szépen a válaszotokat előre is! -
freelanced
addikt
válasz
Janaboy #14911 üzenetére
Üdv,
Nekem igy érzésre kicsi, tudom egyéni. Max annyi referenciát mondhatok, hogy az Air 3 Soundpeats belefért, nem volt vele gond, de ügye az half-in ear. De azért az is nyomta, éreztem hogy benne van X óra után.
A Liberty 4 NC vs 1more comfo buds pro vs Earfun Air Pro 3 közül, van olyan ami ilyen téren előnyösebb, netán kevésbé megy be?
A fentieket megnézem, köszi -
logineres
tag
válasz
Janaboy #14865 üzenetére
Szégyen bevallani, de nem volt, időm. Persze most pótoltam, illetve rtings, scarbir-en jobban utána néztem. Hogy más célcsoportot akar kiszolgállni a kettő, szóval valószínűleg a liberty 4-nél maradok. Látom az jobban bassus orientált, míg a galaxy buds inkább balanced. Csak kicsit visszatart a sok reddit-t felhasználó akik eléggé csalódtak benne . Ha eggyel nagyobb árkategóriába lépnék mit ajánlanátok hasonló hangszínben?
Illetve honnan érdemes megvásárolni a liberty 4 nc-t? Itthon vagy van valami "spéci" oldal külföldön ahol jobb árban van?
-
-
FJC
senior tag
válasz
Janaboy #14789 üzenetére
Amennyiben abszolut minőségről beszélünk akkor a BT a szűk keresztmetszet.
A CD minőségű flac sebessége valőban 700 - 800 kb/s körül van, de a BT nem visz át flac tömörítést.
Ha kitömöríted a flac filet akkor megkapod a CD 1 411 kb/s adatátviteli sebességét. Ezt nem tudod átvinni a kb. 1 000 kb/s sebességű csatornán, ráadásul ez nettó adat sebesség még vannak járulékos adatok is, valamint a pufferelések miatt is több adatot kellene átvinni a késés minimalizálása miatt.
Ezért az LDAC is veszteségesen tömöríti az adatokat.
Félre ne értsd, semmi bajom a tömörített file hallgatásával. Nem tudom megkülönbeztetni (én sem) a jó minőségű mp3, aac zenét az eredeti Lossless -től. -
FJC
senior tag
válasz
Janaboy #14776 üzenetére
Nem teljesen értem amit írsz...
Arra gondolsz, hogy a TWS -ek alapból használnak DSP-t? Mert a többség minden bizonnyal. Bár ha van is, az még mindíg valószínűleg lineárisra is beállítható.Azt ,hogy szerző hogyan álmodta meg sajnos az nehezen megvalósítható, mivel nem voltunk ott a stúdióban...
A személyes preferencia pedig nagyon sokmindentől függ.
Ízléssel (nem túlzásba esve) ez egyéni ízlés kérdése.
Még, ha tudnánk is, hogy hangzott a stúdióban eredetileg, azt a környezetet, nem tudjuk újra teremteni, csak megcélozni.
A mixeket egyébbként (remélhetőleg) úgy készítik, hogy széles készülék típuson, elfogadhatóan szóljon (ez egy újabb kompromisszum).
Arról, nem is beszélve, hogy amikor különböző számokat vegyítünk, azok hangzása eléggé változatos... -
-NoVa-
veterán
válasz
Janaboy #14776 üzenetére
Nem feltétlenül. Akad bőven egy chipen megvalósított DAC-DSP-AMP, aztán egy fokkal jobb, ha ezeket fizikailag szeparálják, jól hangolt láncnál megint egy fokkal jobb, ha a DSP-t át lehet hidalni, már csak azért is, mert sok esetben rögtön dinamikakompresszióval indít a bekapcsolásánál, hogy legyen headroom a lehetőségek szerint torzításmentes kimenethez.
FJC-nek: Tévedés arra a következtetésre jutni, hogy az ördögtől való, "csak" egy kompromisszum, mankó egy adott szinten. Vagy egy eszköz, ami adott ponton nagyon sokat tud spórolni, hogy "olyasmi" hangot hozzanak ki belőle, mint egy jóval drágább teljesen analóg láncé. Mert arra jóval szűkebb a fizetőképes kereslet, míg az olcsóból kihozható használható hangot mindenki szereti. Én is, csak a maga helyén kezelve, kifejezetten örülnék neki, ha a LinkBuds S vagy a Buds 2 Pro képes lenne elfogadható hordozható szinten akár 80%-át hozni annak, amit a Go Pod-ra dugott komolyabb füles tud. Nem kéne cipelni a monumentális tokot zsebben.Akad DSP modulos teljesen digitális erősítőm planar tuningoláshoz, adott konkrét láncban teljesen jól teszi a dolgát:
De mégis a kedvenc fejes láncom az R-2R alapú, azaz ellenálláslétra végzi a digitális - analóg konverziót, aztán EHX csöves erősítő fejezi be a munkát. Sajnos a hangja indokolja az extra méretét, hőtermelését, helyhez kötöttségét, és törékenységét. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Janaboy #14712 üzenetére
Köszi!
DarkByte erre hivatkoznak.
29. § (1)
e) * olyan zárt csomagolású áru tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
Ha jól emlékszem a MM-ben is ki volt írva, hogy fej/fülhallgatót nem vesznek vissza.Szerintük nem jogosan csinálják, de azért jobb lenne előre tudni. Tényleg, aki esetleg vitt már vissza fülhallgatót, írja be legyen szíves hol vették vissza. Ráadásul ez olyan termék, amit ki sem lehet próbálni vásárlás előtt. Mondjuk az is igaz, hogy betudjuk a fülünkbe. Legjobb az lenne, ha a gumiharangok be lennék csomagolva, mert akkor sajáttal ki tudnánk próbálni.
-
-
SirRasor
addikt
válasz
Janaboy #14684 üzenetére
Ha hibás, akkor mindig rossz. De ez van, amikor jó. Ezért mondom, hogy bugos a firmware.
Na összehallgattam a füleseket. Legrosszabbtól a legjobbig nézzük sorban (tudom, fura összehasonlítás 4 madzagos és egy TWS
):
Forrás FiiO M6 (LDAC/HWA/aptX/aptX HD/SBC Bluetooth support)5. Sony MDR-EX50 - Egy nagyon régi füles feleségemnek: kár volt betenni a fülembe, nem tudok róla nyilatkozni a jó ízlés határain belül. Mint a Sokol rádió. Haza se viszem, megy a kukába.
4. JBL Endurance Run (ebből van BT-s is!) - Ennek már elfogadható a hangja, de elég lapos az egész: mintha a falhoz szorítanám a hangokat. Erős V karakter, közepe leheletnyi van. A mélyei meglepően jók mennyiségben - minőségben már annyira nem. A magasai szegényesek, de azért vannak és nem bántóak. Sporthoz szerintem elfogadható - gyakran viszem ezt is futni és menet közben nincs hiányérzetem.
3. Redmi Buds 5 - (gyári gumiharang nekem nem jó: tettem rá akkorát, ami az én fülemhez passzol és teljesen szigetel) Érezhetően jobb, mint a JBL, viszont ezt a drivert legalább 10 órán át kéne járatni, ami most nem lehetséges. A mélye domináns, de az alsó tartományban a részleteknek és minőségnek semmi nyoma, ami simán lehet a járatás hiánya. Karaktere kb. olyan, mint a JBL-nek (erős V), csak az egész mégjobban eltolva a magas tartomány felé, mivel Xiaomi (a kínaiak jobban szeretik a magaskiemelést) Cserébe a közép, de legfőképpen magas tartomány elég részletgazdag és élvezhető - már-már kissé fárasztó hangjával. Ha az árcédulát melléteszem, akkor ez egy teljesen jó vétel.
2. SoundMagic E10 - Ez a legkiegyensúlyozottabb az összes között: majdhogynem teljesen neutrális. Cserébe unalmas de mikrorészletek itt-ott előjönnek. A hangszerek jobban elkülönülnek, mint a fentieknél és kezd kialakulni normális térérzet. Ez kb. a belépő audiofil szint minőségben, de a Redmi Buds 5 teteje is kapargatja és szerintem járatás után egy Hi-Res plecsni is járna neki.
1. FiiO FH1 - tudom, nem fair összehasonlítás, de most megint ez a legjobb tagja a füleseimnek. Leszámítva a Sony-t az elején, elég kis inkrementációkban változott a hang egészen eddig. Itt egy akkora ugrás van minőségben, ami betűkkel nehezen kifejezhető. Betettem A-B-zni a Redmi Budssal és..hát igen, ezzel a zenének megnyílik a lelke. Hangszerek teljesen és tisztán elkülönülnek, érezni a hang textúráját (elég hülye kifejezés, de amikor meghallom, pontosan ez a kifejezés jut eszembe), teljesen el tudok veszni az élményben. Azért ez is V-karakteres, de mégse érzem, hogy az alja elnyomná a közepét - szépen elkülönülnek a tartományok.
Csak összehasonlításként a SM E10 és a FiiO FH1 között sokkal nagyobb a szakadék, mint az FH1 és az FD7 között, pedig árban..khm..Szóval most, hogy így kihallgattam magam, szerintem 16k-ért a Redmi Buds 5 teljesen vállalható hangot tesz le az asztalra. Sportoláshoz egyértelműen elég a zenei élmény, de kis kompromisszumokkal akár otthoni zenehallgatáshoz is kellemes társ.
Viszont! Biciklizésnél sapka alatt is elég szépen összeszedi a szélzajt, úgyhogy szerintem ahhoz nem valami jó.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Janaboy #14640 üzenetére
Alapzajos szar olcsón. Gyakorlatilag ugyanez TRN és egyéb néven, meg rosszabb mindenfelé a választék. FiiO UTWS5 / UTWS15 jó, ifi Go Pod az fenomenális megfelelő párosítással, a többi értéktelen szemét, amikkel nem éri meg a méretük miatt, hangban bármelyik hagyományos TWS hozni fogja azt a szintet. Vagy jobbat.
KZ amúgy is kifejezetten shady cég, egy adott típusban az alkatrészek kb hetente változnak, nem zavartatják magukat, hogy épp nem elérhető valami alkatrész, raknak mást és árulják ugyanannak.
-
SirRasor
addikt
válasz
Janaboy #14634 üzenetére
Értem én a poént, de azért az más, hogy egy sima megállítás funkció össze-vissza működik benne. Ezt egy 6k-s füles is stabilan tudja. Szégyen
Nem is tudtam, hogy létezik ilyen 2pines (mondjuk nekem MMCX kell) BT-adapter
Már csak valami reális áron kellene találni. Mondjuk ez. Persze nem merem bekattintani.
Majd még keresgélek.
Közben megnéztem a Oneplus Buds 3-at, de itt még sehol se lehet kapni.
Edifiert nem veszek. Van itthon olyan hangfal és nem szól rosszull, de már jópár éve elszálltak az áraikkal. Gondolom TWS-nél sincs ez másképp, tehát a 60k-s Neobuds 2 jó, ha 20k-t ér. -
Szaszati
tag
válasz
Janaboy #14604 üzenetére
Kialakítás szempontjából ígéretes. Tetszik az a kis kampó, gondolom így nem igazán esik ki a fülből. Látom gumiharang nincs neki, így picit kérdéses a zajos környezetben való működés, de határozottan érdekes megoldás, lehet, hogy kipróbálom.
Esetleg olyat tudtok, amelyiken van ilyen kis kampó és agybadugós?
-
okezsoke
tag
válasz
Janaboy #14554 üzenetére
Megvettem a Soundcore Liberty 4 NC-t. Rászántam a pénzt, tegnap megjött.
Na hát más világ, mint a kínaiak. A designon meg az anyagokon meg úgy egyáltalán az egészen látszódik.
Már a háza egy mestermű, szép, szépen világít, finoman nyílik, csukódik, nem kell jobb.
A szoftver értelmes, működik, szép, már lement egy firmware upgrade, még egy plusz pont.
A hangzás is nagyon jó, főleg NC-vel, az turbózza a mélyeket, sokkal teltebb lesz.Szóval jó ajánlás, érdemes szerintem megvenni, én is megtartanám örökre...
Ha nem nyomná 5 perc után a bal fülemet úgy, hogy 10 perc után kibírhatatlan.
Biztos az én fülem nem szabvány, mert pl a másik tök jó.
Ha valakit érdekel jó áron, dobjon egy privit. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy #14543 üzenetére
"Qcc3040 specben írja hogy nem tudja (mivel nincs ott)"
Qualcomm QCC30xx Series Bluetooth Audio SoC → 2. oldal: Features, 3. pont." ... állandóan vissza kell állítani a codecet, nem jegyez meg dolgokat ... "
Ez még nekem sem tiszta, de úgy látom, hogy van olyan, amin nincs semmilyen gomb, és egy Windows-os progival lehet állítani a default (?) codec-et, míg a komolyabbakon (mint a külső antennás) van gomb, és azzal szépen lehet léptetni. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy #14533 üzenetére
" ... nincs belőle olyan ami nem külső antennas." - Ali-n ne lenne?
Egyébként a "batárság" max. akkor probléma, ha laptophoz akarod használni. Egy PC hátuljába beszúrva már abszolút nem gond (mert nem látszik), de a jelerősségnek biztos jót tesz az antenna.#14536 atos30
"Alapból a legjobbon van, ami "1 csatorna, 16 bit, 48000Hz (DVD minőség) ". (lehet ez a HD minőség?)" - én azt gondolnám, mivel egy "sima" bt. dongle-el én csak 16 bit 16000 Hz-et tudok beállítani. Ráadásul ilyenkor headset üzemmódba vált az eszköz, és a hangja is sokkal rosszabb lesz.
"De nem maga az eszközben van a HD mikrofon ... " - persze, ezt én is így gondoltam.
A lényeg, hogy az adott eszköz (fej- vagy fülhallgató) képességeit maximálisan ki lehet vele használni.
Hmm... fenébe! Lehet vennem kéne egyet. -
válasz
Janaboy #14420 üzenetére
Nekem most adta be az unalmast a Linkbuds S-em, amit 2022. novemberében vettem. Ennél is előjött a battery drain jelenség, ami más Sony terméknél is előfordult. A bal oldali tökéletes, de a jobb oldal gyakorlatilag használhatatlan, olyan gyorsan merül. (pl. 88%-1%) Semmi sem segített rajta.
Némi hezitálás után mégis ezt választottam megint, mert kényelmes, jó hangzása van és több beállítási lehetősége van, mint más konkurens termékeknek.
Érdekes, hogy a két tok felülete más. A 22.03-as gyártásúnak simább, ennek (23.09) meg érdesebb.[kép]
-
Celithrandi
addikt
válasz
Janaboy #14470 üzenetére
Sajnos nekem nincs annyi időm, hogy egy néha néha használt cirka 10ezer forintos eszköz megvételéhez sok tesztet olvassak. Régen volt 5 féle füles a boltban és mindenki tudta hogy a pana a jó. Nem 400féle 200 különböző gyártótól
Közben pedig fix, hogy minden másodikban ugyan azok az alkatrészek vannak. -
Celithrandi
addikt
válasz
Janaboy #14401 üzenetére
igen, de abból sem tudtam meg, hogy mely típusoktól kezdődik a vállalható szint
Viszont most az ajánlások alapján találtam egy olyat, hogy 1MORE Pistonbuds Pro, ha jól látom a régi Xiaomi piston elrendezésen alapul talán. Kb az az utolsó amivel találkoztam és ígéretes is volt.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Janaboy #14315 üzenetére
Thx, ez lesz a nekem való oldal! Best cheap wireless earbuds for phone and video calls - November 2023
Már olvasom is. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy #14300 üzenetére
Ezek tudnak multipoint-ot? Mert az érdeklődő azt is szeretne ...
Szerintem valamiről (half in-ear / multipoint) kénytelen lesz lemondani.
Ez sajnos drágább, és tuti nem ér ide karácsonyra: FIIL CC Nano -
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Eredeti Xbox One játékok
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Eredeti Xbox 360 játékok
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest