Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kolja58

senior tag

Nagyon örülök, hogy az "egész csapat" itt van, de ez bizonyos kételyeket is felszínre hoz bennem. :U
    Mt 5,13-16 - Évközi 5. vasárnap2026.02.08. [link]
    „Ti vagytok a föld sója. ... Ti vagytok a világ világossága. ..."
    Miért nem podcasttekkel foglalatoskodom. Egyszer, ha van ráidőm itt megtalálom a fontosabbakat (időszerűeket).
    Másszor, nekem szükséges az a miliő amit a templom "látványa" kelt, és az a bizonyosság, hogy a körülmények alapján, a lehetőségekhez képest, a "legigazabb" szavak hangzódjanak el. Mert hogy megvan a "szigorú" ISTEN-i "felügyelet". Számomra "mélyre ment" a tartalma.

Más. Botcsinálta ateistává képzem magam (#30415) ha már ...
    A fattyú:
    Házasságon kívül született gyermek. Fattyat → vet. □ Az én fiam fattyú! Lelkemre! apja Oly tiszta ágyból nem került soha! (Arany János–Shakespeare-fordítás) || a. jelzői használat(ban) □ Atyánknak | A fattyú Edmund szint oly kedvese, | Mint a törvényes. (Vörösmarty Mihály–Shakespeare-fordítás)
    Tehát a fenti értelemben használva. Dráma néhány mondatban (írtam én)
    Ugyan mit is várhatunk egy fattyútól? Mondja a fattyú magáról: „Én vagyok az út, az igazság és az élet! Én vagyok a világ világossága. (az első sorból hangos nevetés)
    Majd később azt is: Ti vagytok a föld sója. ... Ti vagytok a világ világossága.
    ( a "nézők" soraiban hangok, inkább hangosan mint halkan, milyen nagyképű ez a fattyú, még, hogy ő a világ világossága, na egy kicsit mintha elszégyelte volna magát mert azt mondja, Ti vagytok a világ világossága, jójó de most akkor ki is- mi vagy ő-, egyébként a mondat több mint 2000 éve hangzott el, Ti vagytok a világ világossága, akkor sem gondolta komolyan mivel előbb az én vagyok hangzott el, most meg az a jelenidő amiben kijelenti Ti vagytok a világ világossága, már a múlt, azaz ki a f@szt érdekel) Függöny le.
    Köszönöm, de ilyen tartalmú drámából nem kérek.
    Plíz. :R

Új hozzászólás Aktív témák