- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- iPhone topik
- Honor 90 - modellalkat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Miklós315 #29901 üzenetére
Ez a kérdés, hogy esetleg nem fogadom el miért alakult ki benned gondolatként?
Volt, hogy nem fogadtam el?#29902
"Isten a szeretet- a legrövidebb és leglényegesebb mondat Istenről, amit János apostol fogalmazott meg. Az Isten és Szeretet azonos fogalmak. Minden Istenből - azaz a szeretetből - született, és minden Istenbe - azaz a szeretetbe - tér vissza. Az ember egyetlen valódi tápláléka a szeretet. Ha szeretnek minket, annál már csak egy jobb dolog van: ha mi szeretünk másokat. A szeretet által mehet végbe igazi újjászületésünk, a halál erőinek legyőzése. Krisztusban akkora volt a szeretet, hogy legyőzte a halált. Általa és benne ez minden ember számára lehetséges ajándék! "
Váradi Tibor[ Szerkesztve ]
kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
kolja58 #29899 üzenetére
De az. Az állításod alaptalan. Hozzál hiteles forrást. (pl. a pápa kiátkozta őket)
Krisztusra az antropozófia/iszlám/jehovák/mormonok/aktív melegkapcsolatban élő papnők...stb. Éppen az a Golgotai misztérium lényege, hogy azaz 1 mindenkiért. (Ha tévedek, világosíts fel, hogy miben.)
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Miklós315 #29894 üzenetére
Körbe vagy bástyázva és nem látsz ki mögüle.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma.
A mába minden (pl. politika is) bele tartozik.
Már ajánlottam, lapozz bele Steiner vagy Váradi pl. János evangélium könyv be.
Ha utána az a konklúziód, hogy nem vagyok keresztény ám legyen neked úgy.
Maradok az a fickó aki még saját Krisztus képet sem tud magának kitalálni.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
hiperFizikus #29890 üzenetére
Asztro(s)zófia. [link]
magukat kereszténynek valók #29889 (én most kirekesztő állapotban vagyok) Érted?
-
válasz
Miklós315 #29888 üzenetére
Jó lenne ha "szétszednéd".
Pozitív világ. USA nem szenvedte meg az I. és II. világháborút.
Hatályos-e az 1892-s Legfelső Bírásági (USA kontra Szentháromság) döntés, hogy USA keresztény nemzet? Ha nem mikortól nem?
Miért nem volt itt a fórumon hír, hogy elnöki kegyelmet kapott az az idős házaspár pár (2X2 azaz 4) akiket azért ítéltek el mert keresztény énekeket énekeltek egy abortusz klinikán?
Miért érdekes ez? Mert a politikai éra (Trumpi) erősen (minden hatalmi szinten) republikánus lett. Talán vége lehet a negatív időszaknak?
Az amerikai nemzet visszatér az 1892-s Legfelsőbb Bírósági döntéshez ( a gyökérhez)?
Keressük már meg itt fórumozó, magukat kereszténynek valók ennek a térnek a valós jelentőségét és éljünk a szabadságunk lehetőségével. Azaz fogjuk már be a megújult szelet a vitorlánkba (itt és most).kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
hiperFizikus #29886 üzenetére
Ne vegyél komolyan "baromkodok". Mivel mégis válaszoltál (be álltál mellém) baromkodsz te is. Ezt hagyjuk abba. Kérlek.
-
válasz
hiperFizikus #29884 üzenetére
Először, tisztázzunk valamit. Mert én még leragadtam az X, 1, 2, megközelítésnél.
Melyik is vagy, őszinte bevallással.Ne vegyél komolyan "baromkodok".
-
válasz
hiperFizikus #29882 üzenetére
Vagy nem. De ezen én már nem tudok megsértődni, pontosabban: úgy kezelem, hogy mindenki csak a saját életét tudja tudatosan kezelni, döntéseket hozni. Pl. ha személyesen találkoznánk, akkor nem lenne következő találkozó. De mivel itt engem is elviselnek így én is elviselem a másikat. (tudatosan vagyok olyan "elviselhetettlen")
Kicsit sem újdonság.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
hiperFizikus #29880 üzenetére
Ez a nagy általánosítás és elkenés és annyira lehet igaz, mint sem.
Remélem logikailag nem kifogásolható az annyira lehet igaz, mint sem kijelentést statisztikai alapon megközelítve az állítom, hogy ez 50%-50% arányt jelent. Azaz az egyik 50%-nak minden rendben van, a másik 50%-nak meg hablaty. A világ már csak így működik, hogy úgy jár az egyetlen döntésthozó, hogy igen vagy nem de az biztos.
Konklúzió: nem hablaty.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
Miklós315 #29877 üzenetére
Ameddig az emberek nem tudják az "örökölt" és/vagy kiskori traumáikat feldolgozni (akár csak őszintén megnevezni), addig tarol a cukorbetegség, a szív és érrendszeri betegség, na meg a bármilyen sejt burjánzás. Az embereknek elsősorban nem papra hanem pszichológusra van szüksége. A pap egy érzékfeletti lényt képvisel és a mindennapok embere, sok minden okán, bele van ragadva a "sárba" (ennek nem kell tudatában lennie).
Ma már nem ördögűzőnek, hanem képzett pszichológusnak kell lennie egy papnak. Így a személyes példáján keresztül az érzékfeletti is teret nyerhet. (persze türelem-alázat mindenképpen szükségeltetik.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
zolivissza #29876 üzenetére
Tudod, lassan (igen lassan) szerethető figura is lehetsz. Igaz, hogy olyan színben tünteted fel magad mintha "döglöttróka" lennél, de nem baj.
Nem állítottam, hogy én lennék professzor feletti szinten. Az van azon a szinten aki belelát a szellemvilág tényeibe. Leírtam (nem sok hsz-t kell átnézned), hogy nem gyakorlom, nem célom a professzor feletti képességek megszerzése. Talán majd egy másik életben.
Érdekes a hozzám való "ragaszkodásod". Főleg, hogy tudnál ignorálni.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
Miklós315 #29873 üzenetére
Neked szívesen írok.
A hindu vallás (leegyszerűsítve) a földi béklyótól való megszabadulás (nirvána) . Ez az akkori emberi fejlődés legmagasabb fokát jelentette. Ennek különleges módja (az égiekkel való "kapcsolat" teremtéshez) a jóga. A fizikai testet kellett olyan állapotba "kényszeríteni", hogy testi-szellemi kapcsolat jöjjön létre a szellemi iránymutatás magtapasztalásához.
(Akkor még mindenki, Krisztus is mint Istenség, odafent volt). Mivel akkor is voltak Krisztus imádók, ennek okán nevezhetjük őket őskeresztényeknek.Az emberi fejlődés során az ellenerők horgonyt vetettek az ember élettestében (Arimán) és asztrál testében (lucifer). Jelenleg Krisztus a föld szellemivezetője (Golgotai misztérium okán) ezért a keresztények (hithűek) a mindennapi életük megélésével is kapcsolatot teremhetnek vele. Jó szokás az ima és a templomba járás, na meg a gyónás.
Krisztus a tanítványait elsősorban gyógyítani és ördögöt kiűzni az emberből, küldte (mivel Ő is ezt tette ). Napjainkban a gyógyítást a bigfarma "végzi", az ördög meg annyira kikupálódott, hogy csak kivételes alkalmakkor használja a megbetegítő képességét.
Az egyház erőtlenné vált. Az ördögűzésben sem jeleskedik már. Miért irtam az utóbbiakat le? (nem Miklós315 agyára szeretnék hatni)
Azért nem szeretett tevékenység a meditáció a hívők számára (azaz tiltás alá esik), mert rengeteg veszéllyel jár és ez ellen, azaz, hogy megvédjen a kellemetlen mellékhatásoktól az egyház, már nem képes. Az ördög bennünk él, és ha a fizikai testünkben élünk akkor csak a felhatalmazásunkkal tud hozzánk férni (pl. úgy, helytelen viselkedésünk okán, itt van súlya és egyben értelme is a 10 parancsolatnak).Jójó, de ... .A többi Istenek akik a szellem világban tapasztalhatók meg, azokkal, hogy "diskurálhatunk" (cserélhetünk eszmét)?
Jelenleg egy út van, az antropozófiai módon végzett meditáció. A helyesen elvégzett meditáció erőtlenné teszi az ördöngősöket. Mi a garancia? A hit ereje. Miben kel hinni? Abban, hogy azok a magasztos lelkek akik ezt az utat már végig járták és oda át vannak segíteni fognak. Nem mindenkinek való ez az út, azaz pontosan fogalmazva nem általános iskolai képességekkel hanem professzor feletti (szellemi) képességekkel kel rendelkezni.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
zolivissza #29871 üzenetére
Ne piszkáld a Miklós315 bajszát.
Gondoltam arra, hogy véleményt alkotok (mert van). De nekem feléd értelmetlen viselkedés volna. Ezért csak egy [link] -et kapsz.
-
válasz
Miklós315 #29869 üzenetére
Ugyan azt a forrást (a kereszténység alapjait) éred el te is mint én: Nem gondolom, hogy különbözök ebben tőled. Csak megemlítem, hogy JézusKrisztus a követőkhöz és a tanítványaihoz másképpen beszélt, nem beszélve a kufárokhoz intézett szavainak használatáról. Csak óvatosan említem meg a gyöngy és a disznók példázatát.
Egy keresztény tanító tanítása ellenőrizhető, egy antropozófus tanító tanítása nem.
Az első részére még az itteni ateisták is felszisszenek, a második részére ajánlom a Steiner és Váradi Evangélium magyarázatait. (ez a forrás azonosítására is kiválóan alkalmas)miért nem teszed Hablatyolhatnék (ahogyan ti nevezitek a hozzászólásaimat), csak egy dolgot emelek ki. Az igazság életerő . Olvasom, amit olvastam elhiszem és magam vagyok a megtapasztalása is.
Aquinói Szent Tamás és Rózsakereszt Krisztián tanításai okán a mai korban nem lenne szentségtörés az egyház részéről ha a "feje" antropozófusokból állna.
(ha már elkövették azt a bűnt, hogy kufárt választottak pápának a Medichi családból)
-
válasz
MageRG #29866 üzenetére
Továbbá - kissé nyersebben fogalmazva - a világtörténelem során számtalan bugris állította magáról hogy nagy elődök örököse.
Nagyon értékelem a retorikai "tudásod". De ez nem helyettesíti az odafigyelést.
Olvass vissza. Sehol nem találod, hogy Rudolf Steiner állította volna, hogy ő tulajdonképpen Arisztotelész, vagy akár Aquinói Szent Tamás. Ez más szellemi kutató, jelesen itt Váradi Tibor kijelentése.
a szakma nagyobbik részét (meg a világ boldogabbik felét, akik nem hallottak róla) valakinek meg kellene győzni... Kiket takar a szakma? Az emberiség most éli a materializmus csúcspontját, ami a lelki-szellemi mélypontja. 1879-től [link] elkezdődött egy szellemi felemelkedés. Nem kell sem nekem sem másnak agitálni az antropozófiát. Teret nyer ő a fejlődési úton.
Az látható, hogy ez a téma nem ismert az itt lévőek számára. Csupán ízelítőt kaptok.
Mi ezzel a gond?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
Miklós315 #29864 üzenetére
Ami extra titkos arról sem én sem más nem tudna propagálni, nagy lelkesedéssel győzködni. Mindenki részére elérhető a teljes irodalom.
ismeret forrás, de ez elzárt a legtöbbek elől, Úgy gondolom az egyetemi kurzus is elzárt az általános iskolások elől. Ez nem utcai harc. Bárki, bármikor, bárhol.
Az jutott eszembe, hogy az a különbség a Jehova tanúi és az antropozófusok/teozófusok/newagesek közt, hogy az utóbbiak a neten is beszerveznek (már ha sikerül nekik).
A teozófusok newagesek nevében nem tudok választ adni, (talán az itteni légkör nem volt toleráns velük azért nincsenek itt) az antropozófiát megvédem. Nem szedi az "áldozatait" a neten. Talán hozzál forrást erre?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
Miklós315 #29862 üzenetére
hívő hozzáfér-e a forráshoz (Akasha) vagy csak kevesek és nehezen férnek hozzá?
Már linkeltem, ide teszem még egyszer. [link] Számodra egy alapvető előítéleti gond van, a meditáció nem járandó út, azaz tiltott neked . (Jól emlékszem?) Attól, hogy én sem gyakorlom önmagam okán, elolvastam mit hagyok ki. A vélemény formáláshoz elegendőnek tartom az ilyen vagy ehhez hasonló viselkedést. (ne felejtsük, én hiszem, hogy úgy van).
A korunkban sokan spontán (maguk szellemi fejlettsége okán) vonzódnak a lelki-szellemihez. Ennek tudatában született meg a teozófiából kiválva az atropozófia, a magasabb világok megismerésének útja. Ez egy tudatos út. Sokan érzelmi utakon járnak, és ezért ügyes-okos de botcsináltajézusok kihasználják(ták) őket. Vannak akik a valláshoz találták meg a saját útjukat. Itt megállok.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
Miklós315 #29858 üzenetére
Az antropozófia (tengere ) forrása az emberi létezés teljességét átöleli.
Ti csak a kultúrkorszakokat "kapirgáljátok". [link] Ne ijedj meg biztosan nem veszélyes webhely. És ezt kiemelem: "Krisztus nem csupán az, akire az ember feltekint, akinél mintegy vigaszt talál, hanem a nagy előkép, akit utánozni kell, ahogy a halált legyőzi." Rudolf Steiner ( ha én ebben (meg a többi ilyenben) hiszek miért gondolod, hogy alább való vagyok, vagy ahogyan volt aki megengedte magának velem szemben a legalja jelzőt.)
Persze lózungnak is tarthatod, hiszem a kezdetleges AI is produkál ilyet ha megkéred rá.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
Miklós315 #29854 üzenetére
Ha úgy lenne, nem diskurálnék itt veletek. Annál fontosabb (felelősség teljesebb) dolgom lenne. Eddig már néhányszor kijelentettem, nem vagyok antropozófus "csak" hiszem az antropozófiát.
Arisztotelész-Aquinói Szent Tamás-Rudolf Steiner inkarnációs lánc, Váradi Tibor
Rudolf Steiner és közvetlen antropozófus kortársai a jelenkorban az USA-ban, Rudolf Steiner jövendölése az egyik előadása kapcsán.
Te is [link] hozzáférsz, ugyan azon okból mint én. (olvass)
(ha nem akarod megvenni, átadhatom neked olvasásra, tudod időm mint a tenger és az utazás is ingyen van mint nyuggernek)[ Szerkesztve ]
-
válasz
MageRG #29851 üzenetére
Ha, és valószerű így van, mármint az, hogy Arisztotelész-Aquinói Szent Tamás-Rudolf Steiner egy szellemi "közösség", az állításod hamis.
(Rudolf Steiner és közvetlen antropozófus kortársai a jelenkorban az USA-ban teszik amit tenniük szükséges, azaz ellensúlyozzák Arimán erejét)kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
MageRG #29845 üzenetére
Azért tettem be, érdekességként, mert Alex "komolyabb" emberekkel is beszélgetett, elmélyültebben.
Volt köztük valaha is olyan személy aki Dornachban antropozófusként végzett?A hétköznapi életben nincs ellenfele Arimánnak ( a hazugság fejedelmének). Az egész pápai sereg is felsorakozhat vele szembe, garantáltan veszíteni fog a szócsatában.
(mea culpa ... )kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
Miklós315 #29840 üzenetére
Én ilyen széles látókörrel és mindent is, azaz teljeskörű előítélettel megalapozott tudás halmazzal rendelkező életvezetési "útmutatóval" nem vehetem fel a kesztyűt.
Az én kis világom ennél jóval szabadabb. Értelek (vagy nem, nem is tudom eldönteni).
És ha már Molyoltam. [link]
Rudolf Steiner: A Rózsakeresztesek teozófiája ·
J. Emanuel Zeylmans van Emmichoven: Ki volt Ita Wegman? I. ·
Szergej O. Prokofieff: Az égi Szófia és az Antropozófia lény ·
Rudolf Steiner: A Napkelet és a kereszténység misztériumai ·
Rudolf Steiner: Az új Ízisz, az isteni Szófia keresése ·
Rudolf Steiner: Okkult fiziológia ·
Rudolf Steiner: A magasabb világok megismerésének útja ·
Rudolf Steiner: A szellemtudomány körvonalai ·
Rudolf Steiner: A világ és az ember szellemi megismerésének alapelemei
Rudolf Steiner: Élet a halál és az újraszületés között
A kiemelt éppen aktuális. Csak, hogy ellenőrizd, hogy mennyire görbe a tükröm.[ Szerkesztve ]
-
válasz
MageRG #29834 üzenetére
Előre bocsánatot kérek, mert nem fogok veled szemben áttérni a magázódásra.
Kire mondtam én, hogy nem is sátánisták?
Nem kivetítek. Abban igazad van, hogy nem lehet elégszer gyakorolni (tenni) az önmagunkba nézést. Ez egy általános elvárás, minden ember felé is. Jó, hogy előhoztad.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
Miklós315 #29833 üzenetére
[link] Tételezzük fel, hogy amit linkeltem azzal már nem először találkoztam.
És azt is tételezzük fel, hogy az antropozófiához egy szellemi entitás tartozik aki nem az idők kezdetétől van az emberiség fejlődésében, hanem Krisztus előtt 700-tól és olyan ciklusban fejlődik mint az ember csak nem 7éves hanem 700 éves időtartamban és igen is fiú, azaz Szófia fia. Miért született ez a fiú? Mert amikor Krisztus összekötötte a lényét az emberiséggel, a földdel, azaz ő lett a föld szellemi vezetője, akkor Szófia elhagyta a földet és a magasabb világok megtapasztalása felé vette az útját. Szófia egy olyan lény akinek hatása a 7. angyali hierarchiáig ér fel. Elindult, hogy a kerubok, szeráfok világában is megélje lényét. Hidd el nem vagyok ennyire szellem dús, hogy ezt így, minden alap nélkül kisújból kirázzam.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
MageRG #29831 üzenetére
Azt, hogy Miklós315 a kötöttségeitől (ami egyébként áldás) a vélemény "cunamimtól" "meghajoljon" , tiszteletem okán sem gondolom.
De a te ateizmusod úgy foroghat mint a szélkakas. Semmilyen szükségszerűséget nem kell figyelembe venned, mint a saját logikádat. Nincs szükséged moralitásra vagy/és intellektusra sem.
Szóval igen. Itt vagyok egy ideje. Ha előítélet nélkül tekintenél az eddig elhangzott véleményeim lényegére, meglepődnél, hogy mennyire logikus és egymást kiegészítő is. Úgy is mondhatnám, mindig egy kicsivel más nézőpontból látható ugyan az a "fa".
Mindez az antropozófia sajátja. Ebben a tudás halmazban kutakodva az igazság forrásához térek vissza. Mivel én csak tükrözök és lehetek görbe tükör is, hát ezért elnézést. (adok forrást eleget)Az antropozófia szóban benne van az a lényege is, hogy fia. A Biblia ír az emberfiáról, istenfiáról. Akkor még nem említették a kettő között kapcsolatot teremtő antropozófiat.
Az antropozófia segít kapcsolatot teremteni föld és ég között. Ez a felemelkedés útja.Itt befejezem.
-
válasz
zolivissza #29829 üzenetére
Köszönöm a figyelmet és a "törődést".
-
válasz
MageRG #29826 üzenetére
Az isten és sátán szónak hétköznapi használatában meg van az általános (szokásos) értelmezése, joggal. Én csak negatív értelemben használom a sátán kifejezést. Nekem a jótékonysággal összeférhetetlen. Érzékenyíts mást.
-
válasz
MageRG #29823 üzenetére
ha valaki Isten ellen követ el bűnt,
Bocsi, de túl leegyszerűsített a megfogalmazás. A létezés alaptörvényei ellen követsz el tettet ami jelenleg szabadságodban áll. Isten ellen nem követsz el semmit. Ez a gőgös megközelítés vérlázító.
Ha elmélyed (bárki) az önismeretében, nyitva áll az út odáig, hogy felismerje, egyesegyedül maga ellen vétkezik. Ezt nehéz lesz a reinkarnáció tagadásával ( karma stb.) összeegyeztetni.[ Szerkesztve ]
-
válasz
MageRG #29824 üzenetére
Igen, álszent. Egyszerűen elmondtam miért tartom annak.
Krisztus figyelmeztette az esszénusokat, hogy amit tudnak a szektájuk tagjainak védelmében Arimánnal és Luciferrel szemben, az az emberiség számára úgy nem létezhet. Azaz egy alapjaiban is jó "jótékonykodás" is megbukhat a kiscsoprtos érdekeken.
Ezek okán nem szimpatizálok az "Iványi" félékkel pl.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Miklós315 #29820 üzenetére
Nincs olyan, hogy "karma és Krisztus" (egymást kizáró tanítások).
Ha nincs, és még logikát sem fedezel fel abban amit "nyomatok", csak nyugodtan elemezgesd MageRG-vel a megoldhatatlan bűn és vétekre szóló véleményeteket.
Krisztus akkor is volt az emberiség történetében mielőtt a törvények a hétköznapok tudatos részévé váltak volna. A testet öltése egyik következményét, megközelítésének értelmét leírtam. Talán egymást kiegészítő (teljesebb) létezést kellene feltételezni a kozmoszról.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
MageRG #29807 üzenetére
Tele van a t.köm a jótékony (hamis narratívás) gyűjtőkkel.
Létre hoznak egy pénzhatalmi rendszert (nem ma kezdődött), amiben az emberiség min. 80%-a kiszolgáltatott (fut a megélhetése után), oszt a "jótékony" lelkek "jótékonykodnak". Kib@szott érdekes.
Ami a csillagok állása (együtt állás, előre vagy visszafelé mozgás stb.) "szerint" létre jön oké.
De az álszent (egyéni vagy kiscsoportos) érdek mentén "jótékonykodást" nevezzük már a nevén. Alattomos, utálatos érdek képviselet. Pfúj.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
az egyház(Krisztus háza, pontosabban, ha az Ő nevében) csak az objektív bűn hatása alól oldoz fel.
Minden tévedés az én bűnöm, azaz ha valamit (antropozófiát) olvasva rosszul értelmezek.
Elhangzott: Nem a törvényt eltörölni jöttem ... A Karma törvénye tehát maradt. A sors mint következmény maradt. (Tehát van reinkarnáció, ami indirekte bizonyítva)
Akkor hogyan értelmezzem a jobb lator történetét? Mert hát a törvény nem lett abortálva.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Ezt nem bírtam a konteo topikban hagyni.
idézet eleje: Ha egy hívő lehet erkölcstelen, akkor egy sátánista is lehet erkölcsös?
pfú bocs b+, nagyon péntek vanvége.
Ez, vajon csak az én ingerküszöbömet lépte át? Van még itt valaki?
-
Nem látok itt olyan személyt aki ... .
Doppelganger. [link] [link]
Miért hozom ide?
Ez a különös figura mindennapi életünkben is fontos szerepet játszik. Nemcsak nekünk okoz kellemetlen perceket ez az árnyéklény, ez a baljós partner, emberi kapcsolatainkban is galibát okozhat. Mindenek előtt azért, mert a másik ember doppelgängerétől elvakítva, képtelenek vagyunk meglátni igazi lényét. Közösségi életünk félreértései, konfliktusai szinte mindig ezeknek a „dublőröknek” köszönhetőek, sőt párkapcsolatunkban, munkakapcsolatainkban, a fellángoló és sokszor elhúzódó, fájdalmas konfrontációk is mindig a dublőrök párharcából keletkeznek.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
kolja58 #29803 üzenetére
Látom ezt a témát már mindenki aki erre szokott járni, letisztázottnak tartja.
A dilemmámat, (már mint azt, hogy a reakciókban nem látom a tudatos viselkedés megnyugtató jelét) szeretném megosztani.
Ha köztudott, hogy úgy is lehet, hogy mindenki ősbűnnel terhelt, hogy a bűnnek szubjektív és objektív hatásai vannak, hogy a szubjektív bűnt az elkövetőnek a karma törvénye szerint kell tisztára mosnia, hogy az objektív teher tisztára mosását az elkövető képesség hiányában (ha akarja, hanem) nem tudja megtenni (ezzel folyamatosan megöli a földet), ezért történt a Golgotai misztérium (Krisztus tette), hogy a föld aki táplálja az emberiséget a tetteink által ne haljon ki (legyen a jövőnk szempontjából éltető), az egyház(Krisztus háza, pontosabban, ha az Ő nevében) csak az objektív bűn hatása alól oldoz fel.
Pl. ha a családban az egyik megcsalja a másikat, a papbácsi csak a gyerekben kialakuló bűnbánatot oldja fel.
Ezt nagyon ki akartam írni magamból.[ Szerkesztve ]
-
válasz
kolja58 #29802 üzenetére
Ha már ősbűn , azaz bűnök és vétkek.
A bűn és vétek megközelíthetők szubjektív és objektív mivoltukban. Tehát van egy tetted aminek csak magadra (szubjektív) és az emberi kapcsolataidra (objektív) hatása van. A bűnöd-vétked is így is megközelíthető. Azaz van szubjektív és objektív jellege.Mit gondolsz kedves olvasó, Krisztussal ( a Golgotai esemény kapcsán) milyen kapcsolatok (gondolatok) fedezhetők fel a bűn, vét, megbocsájtás vonatkozásában?
-
Egy kis szösszenet az igazság kapcsán az élet(erő)ről, és az "ősbűn" kapcsán a halálról. [link]
Kedves Barátaim! Az emberiségnek állandóan szüksége van olyan igazságokra, amelyek nem érthetőek meg teljesen minden korban. Az igazságok felvétele ugyanis nem csak a megismerés számára jelent valamit, az igazságok, mint olyanok, életerőt tartalmaznak. ...
(Tehát.) Az igazság később megismerő erővé válik, de már előbb is életerő, amikor mondhatnám, többé-kevésbé gyermeki formában vesszük fel.Mikor bekövetkezett a luciferi csábítás, akkor az előrehaladó istenek kénytelenek voltak az embert olyan szférába helyezni, ahol fizikai testében a fényértertől lefelé benne él a halál. Ekkor azonban ezek az istenek azt mondták -- szavukat jól feljegyzi a Biblia: Az ember elsajátította a jó és rossz megkülönböztetését, de az élet ne legyen övé. Az élet fájáról ne egyék. ...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
BE4GLE #29799 üzenetére
A szellemtudomány és művelői nincsenek identitás zavarban. Azaz minden élet eseményben, helyzetben az addig kikutatott legszélesebb rálátásuk van a történésekre (bármit jelentsen is ez a fogalom).
Részemről. Én hiszem, hogy tiszta forrásból merítenek, ezért mindent is elhiszek és az életem vezérfonalaként használom a mindennapjaimban. Úgy mondhatom (gondolom) ez elég a boldogságomhoz (bármit értsünk is alatta) Azt állítom magamról, hogy pszichésen rendben vagyok (bármit is ...)Réges-régen azok az ősi lények (emberek) hiedelmeik alapján hittek amit hittek. Azért hittek, voltak hiszékenyek mert az ember veleszületett tulajdonságainak az egyike. Gyökér tulajdonság. Úgy gondolom a psziché része.
Teltmúlt az idő. Lettek a besorolt és be nem sorolt vallások, ezotéria, transzcendens, tudattalan, tudatos, érzéki, érzék alatti és feletti stb. .
Ha valaki bármelyiket csak "halványan" elvitatja, annak pszichés zavara van és ennek nem kell diagnosztizáltnak lenni e. Ő a gyökér tulajdonságát nem fogadja el ( meg a másikét sem), ennek okán alkottam a véleményem.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
BE4GLE #29791 üzenetére
Csak, hogy megértsd. A pszichológia is a tudomány része. És sok olyan történés van ami "láthatatlan" (és másoknak még is tapasztalható) de tényként kezelendő. Arisztotelész-AquinóiSzentTamás-R.Steiner inkarnáció sorozatnak (a duál párjukat is segítőtársként ide véve ) az emberiség fejlődésének szempontjából a lényege, hogy ez az entitás megtalálta a gondolkodás (tiszta tudat) útján való, Istenhez (Istenihez) történő visszatérést.
Hiszi valaki vagy nem hiszi (lényegtelen) nyitva áll a tapasztalati út az Istenihez.
Azaz a szellemtudományos tényeknek is a valóság az alapja.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
BE4GLE #29787 üzenetére
Merkaba. [link]
Az emberi lelkek képességeik lehetőségei szerint öltenek testet. Voltak akik kezdetleges (állatias) testben is életképesek voltak. Mások még várták a fejlődés megfelelő időpontját.
Ezek a mások a merkabán szálltak alá. Szerinted az állatias testben lévők mit láttak akkor? (hát persze, hogy "ufót")
És hogy jön ide a vallás topik? Ennek megválaszolását meghagyom neked.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
Feri1977 #29784 üzenetére
-Elkezdem gyűjteni és ott írok tovább.
Érdeklődéssel várom. Miért? Mert nem is biztos, hogy konteó csupán amit feltételezel.
Legalább annyira a vallás topik (általános) részébe tartozó téma mint a konteóba. Csak a vallásosság ős alapjait kell tisztába tenni, némi szellemtudományos tények figyelembe vételével.
Szóval érdeklődéssel várom.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
zolivissza #29770 üzenetére
Úgy teszel mint aki nem figyel, pedig hát figyelsz.
Nem a meditációt promózom. Hanem a transzcendencia mint tudományosan bebizonyított tényét. Azaz azt állítom, hogy nem kevés olyan dolog van a transzcendens körében ami a tudományosság feltételeit kiállja és nem abortálható Occham borotvájával.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Minden úgy van, ahogy nincs. H.B.
-
válasz
kolja58 #29759 üzenetére
Folyt.
1972 óta közel 40 ország több mint 200 egyetemén és kutatóintézetében végzett, 600-nál is több tudományos kutatással igazolták a Transzcendentális Meditáció jótékony hatásait az élet minden területén: szellemi képességek, fizikai egészség, az emberek közötti kapcsolatok és a társadalom életminőségének javulása. [link] [link] [link]
Vajon Occham mit mondana, ha valamilyen szerencsétlensége folytán most öltene testet?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
MageRG #29763 üzenetére
Tudod mit? Beszélgessünk mi. Igen fárasztó tudsz lenni, talán néha az erőszakosság határát is súrolod. Ha a másik szeretne téged kipihenni, talán jogosan, ugyan miért ne engedhetnéd meg neki. Egyébként is ő van itt "otthon". Ugye ezt belátod a téma okán.
Tisztelettel.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Meghívó.
Tudom, olvasom, hogy már X-edszer melegedtek bele a beszéd gombolyagotokba.
Úgy emlékszem a transzcendencia is érintve lett. (nem ragadom ki a kontextusból)
a Transzcendentális Meditáció rendszeres gyakorlása RENGETEG jótékony hatást fejt ki az élet MINDEN területén. Ezek a jótékony hatások igazolhatók egyrészt tudományos kutatásokkal (azaz objektív módon), másrészt pedig a több millió TM-gyakorló személyes tapasztalataival (azaz szubjektív módon). [link]
Tudunk felnőtt módjára beszélgetni a transztendenciáról a fentiek medrében, vagy csak dobálózunk ezzel a fogalommal?[ Szerkesztve ]
-
Érdekes és tanulságos volt megélni mindannyiótok kérdés özönét. (ideértem zolivisszát is). Szinte bent rekedt a hangom. (túl vagyok rajta)
Tudjuk, hogy a megkísértés arimáni, luciferi és arimán-luciferi (azaz ketten összefogva teszik). A ma tapasztalható beszéljük ki (győzzél meg az igazadról, ha van neked egyáltalán), az ideák megszerzéséről (elrablásáról) szól. Hogyan is értem ezt? Arimán mint feltételezhető a hazugság fejedelme. (nincs olyan okoskodás amiben ne ő győzne, ha érdekében áll beavatkozni). Az ideálok, amikről a beszélgetés folyik, ha bármelyik személytől élő lelki kapcsolatot (nem én hanem a Krisztus bennem) feltételez, Krisztuson keresztül minden ember számára a földi élet valóságává válik. Hogyan? Úgy hogy a jó ideák, amire a jövőnket szeretnénk építeni a valóság részévé válik. Ha a beszélgetésben (se híre se hamva) Krisztusnak akár milyen jó ideák is kerülnek kifejtésre, az lucifernél marad, azaz nem kerül az emberiség kollektív felhasználhatóságába.
Ezért van az a sok ál meggyőzlek, én meg hagyom magam a jelenlegi világunkban. Mivel mindkettő oldalon luciferi áll (cinkelt pakli), én meg kis naív azt hiszem, hogy az a jó ember az én igazamat is kimondta, megnyugszom és csodálkozva veszem észre, hogy a világ nem tükrözi vissza a jóságot és ha gyenge a lelkem ereje, kiveszik Krisztust a lelkem mélyéről. (Azért mert nem tettem meg ami a megőrzéséhez szükséges).
Miért illik Rudolf Steiner a reinkarnációs sorba? Azért mert előző életeiben nem jutott még el a gondolati (tudatos, meditációs praxis) úton az Istenihez (amit mint utat a többi ember számára is lehetővé tehetett). Az út: R. S. Hogyan jutunk a magasabb világok megismeréséhez? [link]kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Boldog vagyok, hogy ennyi rettentően izgi kérdés merült itt fel.
A szakszerűség okán, már mint hogy ne az én bicska nyitogató stílusomban legyen előadva a válasz lényege, őszintén és szeretettel ajánlom a válaszok tárházát, [csak kattints és megnyílik]kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
BE4GLE #29733 üzenetére
Nem akartalak megbántani. ( Ebben a topikban visszazoli megtanított, hogy a sértődöttségnek mindig ára van ) Logikus amit mondasz. De nincs a látószögedben a tettek, tetteink Isteni rendszerinti (karmikus) visszahatása. Nem csak szlogen, hogy jó tett helyébe jót várj.
Rudolf Steiner nem mindenki lehet. Annak előfeltétele, hogy Arisztotelész, majd Aquinói Szent Tamás legyél előző életedben.
Pápa. Mivel a Medici család is adhatott pápát, akár mindent is elképzelhetnék.
Ha az általános helyzet az uralkodó a leszületésben, akkor a férfi nőként születik le a következő életében. (egyenlő esélyek okán).kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
MageRG #29731 üzenetére
Igen.
De van különleges benne. Mindenki örökélete: Itt vagy (nappali éber tudat), meghalsz "tudat szakadás", odaát az életed az itt megélt tetteid alapján alakul (karmikus visszahatás), vágy ébred lelkedben, hogy mindazt a sz@rságot amit itt (a fizikai síkon) tettél ki akard javítani, újra születsz a fizikai síkon. Ezt a sorozatot az idők végezetéig folytatod. És amikor itt a vége megméretsz és ősleves, Arimán birodalma, Lucifer birodalma és Isten országa vár fejlődésed jutalmául. (természetesen csak az egyik)
Lucifer nem a fény, Krisztus a fény, így értsd az esszénusok kijelentését.
Lucifer amikor még "kegyelt" volt ő volt a fényhozó. Volt. Kiűzetett a paradicsomból. Ez a képessége nem maradt meg. Az esszénusok képesek voltak az ellenerőket a közösségüktől távoltartani. Arra nem voltak képesek, hogy minden embertől távol tartsák.
Amikor az ellenerők képtelenek voltak megbirkózni az esszénusokkal felbőszültek és többszörös erő bedobással támadtak a védtelen emberekre. Erre Jézus többször felhívta az esszénusok figyelmét, egy kicsit korholva őket.
Majd elfelejtettem. Romolhatatlan test mit is jelen? A fejlődésed bizonyítéka, ahogyan a stigmák is.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Miklós315 #29730 üzenetére
Értelek. Az neked sem áll a legutolsók között, hogy transzcendencia, azaz van valami ami a hétköznapok kutatási módszereivel nem kutatható. Az antropozófia szellemtudománynak nevezett módon kutatja. A szó elszáll az írás megmarad. Nem a sorozatos (érdekek alapján) átírásra gondolok, hanem a kozmikus tudat emlékeire gondolok ami az akasha krónikában olvasható. Hogyan? Imaginatív, inspiratív, intuitív tudat állapotban. Ez is forrás, már mint az akasha krónika, még pedig tiszta forrása a szellemi történéseknek. A golgotai misztérium pl. ilyen elsősorban szellemi történés. Mi szükséges ahhoz, hogy lelet, szövegforrás legyen. Először is hiszel abban, hogy van ember aki képes a forrásból (akasha) meríteni és neked szavakba önteni. Logikázol azon, hogy az új információ mit jelent neked. Ha segíti az életed (nem anyagilag) akkor a hited megerősödik stb. stb.
És ha Saul/Paulus ebben hitt (nem pedig a zsidó hitben), hogy jön a képbe, hogy ölj meg másokat (üldözés...)?
Bocsi. Nem szálaztam eléggé szét a gondolatokat. (nevezzük) Pál beavatottsága abban áll, hogy az Istenhez vezető két út közül (Krisztus előtti idők két útja) a bölcsesség útján haladt (Apolloi misztérium). Hogy miért üldözött ha üldözött most már fogalmam sincs. (nem állnék bele semmilyen tézis be). A másik út az akarat útja (zsidók, tízparancsolat és a többiek) Mivel az emberiség egyik úton sem tudott volna az Isten elé járulni, ezért vállalta szabad akaratából Krisztus az egyetlen emberi testet öltését Jézusban és véghez vitte a Golgotai misztérium tettét, ami egyben egyesítette a két utat, és elég lelkierőt jelen a jövőben az ember számára az Isteni találkozóhoz. (Ez kozmikus karmaként "nehezedik" a vállára).
(előzetes: két út két Jézus gyermek) Remélem a hited nem zárja ki a gondolkodás szabadságát.
-
válasz
MageRG #29724 üzenetére
Megértem, hogy azonos jelentésű fogalmak mentén a kommunikáció érthetőbb.
Ha antropozófiában használatos fogalom értelmezést használok, vagy Pap Gábor, Szántai Lajos gondolatait próbálom itt "tükrözni" az itt "honos" beszélgetők felé, de eddig az ingerküszöbjüket ez nem lépte át, mitévő is legyek?
Pl. Örök élet. Minden ember örök életű abból a szempontból, hogy a földi halála az égi újjászületése és fordítva. Másik, és az ember fejlődésének értelme szerint elérendő örök élet, visszatérés az Isteni egységbe a tudatunk kioltása nélkül. (bizonyos feltételeknek kell teljesülnie aminek kereteit a karma törvényei határozzák meg).
Ellenerők szerinti értelmezés. Arimán és Lucifer is örök életre csábítja az embert amit meg is ad a saját birodalmában. És most akkor hogyan is lesz a kultúrált beszélgetés folyamata az örökéletről pl.BE4GLEvel?
Pl. Tudat. A Föld (az ember teljes kiteljesedésének teret és időt adó helye) fejlődés 7 "szakasza": szaturnusz lét, nap lét, hold lét, föld lét, jupiter lét, vénusz lét, vulkán lét. Ezekhez tudat állapotok tartoznak amiben az ember tevékenykedik. Mélytransz tudat, alvó tudat, álmodó tudat, nappali éber tudat (ebben élünk), imaginációs tudat, inspirációs tudat, intuitív tudat. Ez a felsorolás párhuzamos a létekkel. Melyikről beszéljünk, kérdezem.
Miért evett ide a "penész"? Mert kicsi a valószínűsége annak, hogy ez itt megfogalmazódik és hát (Minden új adalék adat/forrás jól jön, pontosabb kutatásokat lehet folytatni. Legyen még több forrás, szöveg, lelet, stb.) talán igény is lehet rá.
Úgy gondolom, hogy a magyar nyelv csodálatos és ha akarja a másik, félszavakból is megérthet (jószándék) és azt is remélem a jószándékom nem kérdőjelezhető meg, tévedéseim bénázásom megbocsátható is lehet. (Ja az egész pozitívuma, hogy a hsz gyártás a ranglétrán való emelkedést is jelent).kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
Miklós315 #29725 üzenetére
Továbbra sem értem, mi ez a "Saul/Pál Apollón-misztérium beavatott volt" dolog részedről...
Nem több és nem kevesebb mint Pap Gábor és/vagy Szántai Lajos előadás részletére való visszaemlékezésem. Azért még mindig csak a visszaemlékezésem mert idő még a video halmazban megtalálom a konkrét címet.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Minden új adalék adat/forrás jól jön, pontosabb kutatásokat lehet folytatni. Legyen még több forrás, szöveg, lelet, stb.
Az is lehet, hogy már ismeritek.
János Esszénus Evangéliuma Kiadó: Fény Gyermekei Magyar Esszénus Egyházkirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
Miklós315 #29720 üzenetére
Valóban merész kijelentéseket tettem. (nem első vagyok ezen a helyen)
Lépjünk vissza a kijelentés előtti pillanatra.
Maradjunk a miért kérdésnél.
Miért emeli ki (Wiki) Tarzusi Pálról hogy görög műveltségű zsidó és törvénytisztelő farizeus? Ebben engem az érdekel, hogy mit jelenthetett akkor a görög műveltség, hogy 2000 évvel később is megemlítésre került.
(nem írtam, hogy a görögök üldözték) Van történet arról hogy (görögül) Pál vagy (zsidó nyelven) Saul Jézus tanítványait István megkövezése okán üldözte.
Neked a történet, hogyan, milyen gondolatok(tények) alapján tért nyugvó pontra benned, főleg az Istvánt megkövező tanítványok tettére gondolok.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
BE4GLE #29717 üzenetére
Nem vagy tisztában sem a hindu, sem a keresztény reinkarnáció alapjaival sem. Nem fogok különórát tartani(prédikálni). Csak annyit mondanék amibe belekóstoltál nem olyan könnyen emészthető mint az egyszeregy. Már írtam az emberi egység, egyik megközelítésben 4 tagú (fizikai test-élet test- asztrál test-én) és másik megközelítésben 9 tagú fizikai test, élet test, asztrál test, érző lélek, értelmi lélek, tudati lélek, manasz, buddhi, átman). A reinkarnáció megértését a karmatan tudása előzi meg.
A jelenlegi életem a karmatan alapján nem alapozza meg a "talán" feltevésed, mert abból indul ki, hogy nem tudhatod (ezt nekem mondod, ezért állítom, hogy jelenlegi ismereteim szerint lehetetlen, hogy Hitler voltam). Ajánlott olvasmányok: Rudolf Steiner: A karma megnyilvánulásai, A karmikus összefüggések ezoterikus vizsgálata I. II. III. IV. V és VI.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Az élet derűje. Amikor áthatja a politika a vallás alapját.
Egy ilyen populista sleppnek könnyű dolga van azokkal akik nem életükben, hanem a haláluk után akarnak boldogok lenni, és mivel eredendően bűnösök, alapból minden szenvedést megérdemelnek.😂 Áldás Békesség.
Egyértelmű mit gondol a "szerző". NO KOMMENTkirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
MageRG #29710 üzenetére
Ha én megsértődnék akkor az te nem tudnád elolvasni. Nem tettem semmi mást, csak igyekeztem figyelmedbe ajánlani stílusod kapcsolat romboló hatását. Pontosítok, nem építő jellegét.
Azt nem fedtem eddig sem véka alá, hogy nem "tudom" az antropozófiát hanem hiszem. Én alkalmazom azt, hogy ha nem hiszem utána járok. (az antropozófiai világnézet megismerésére sok könyvet és videot használtam-használok)
Krisztus testet öltése előtti időszakban a "pogányok" a bölcsesség útján tapasztalták meg az igazságot. Ez az út (tapasztalás) a misztérium helyeken történt. Az arra (képes) érdemes(előkészített) tanítványt (segítő társai) étertestének és asztrál testétnek meglazításával (kiemelésével) a magasabb világok tanújává tette, azaz megtapasztalta a valóságot. ( a fizikai-hétköznapi világ csak árnyék). A társai a megfelelő időben helyre állították a testei harmóniáját. A magasabb világokban tapasztalt tények leírására nincsenek fogalmaink. Csak "körül" írhatóak. ( a szavaink a hétköznapok érzékszervi tapasztalataira vannak kihegyezve). Mi történt odafent? Találkozott a kapuőrrel, aki megmutatta, hogy mi van a földi árnyék mögött. Ki volt ez a kapuőr? A kereszténység terminusaként fogalmazva, Krisztus.
Az ami a fátyol mögött van csak példa beszédek formájában adható át itt a hétköznapokban élőknek. Ezért van rengeteg példa beszéd amit Krisztus mondott a tanítványainak.
Nem példa beszéd csak példa. Miért üldözte Saul Jézust és miért tért meg a damaszkuszi úton? Saul az Apollói misztérium beavatottja. ( tudod ahol a bejáratnál az a felhívás vár, hogy ismerd meg önmagad) Hite nem zsidó hanem görög. A krisztusi lényt a magasabb világokból ismerte. Amikor Jézus keresztre feszítése után Krisztus újra a magasabb világokban volt tapasztalható akkor döbben rá, hogy kit is üldöz és "egycsapásra" megtért és azóta Pálnak hívjuk.
A fentiek alapján milyen tűpontos leírást akarsz tőlem a magasabb világok tényeire?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
MageRG #29703 üzenetére
Érdekes beszélgetési stílus vagy nem is tudom minek nevezzem az "Azt sem tudod" .
Adtam egy jobb forrást mint én vagyok. Szántai Lajos: Pálosok. Még azt sem tudom, hogy érdeklődtél e a megadott forrás (és ezzel irántam is) tartalma iránt.
Én nem magamtól tudom azt amit tudni vélek vagy hiszek, hanem érdeklődöm és minden vagy akár semmi sem , megragadja figyelmemet és dolgozok vele. És összeáll ami összetartozik.
Ha úri kedvem úgy akarná, rengeteg ezt sem tudod kispofám kérdést gyárthatnék.
Miért? Mert az antropozófia tényeit te lesöpröd az asztalról, hogy szekta stb. stb. Én meg mindent elhiszek amit eddig olvastam. Miért hiszem el? Mert nem érzek késztetést arra a viselkedési formára amit te adsz itt elő. Pontosítok, az antropozófia a zsigereimben meghallgatásra került.
Szóval, Szántai Lajos: Pálosok (YT videó)kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
zolivissza #29699 üzenetére
Látom szeretnéd a 60 percet feltornászni. Remélem nem jön be a számításod.
-
válasz
MageRG #29696 üzenetére
Az ami bajunk lényeges forrása, hogy nem hiszel a reinkarnációban. (most ne tegyünk különbséget hindu és keresztény megközelítés szerint). Még azt sem feltételezed, hogy nem zárható ki egy valami ilyesmi. Úgy gondolod a te éned(lelked) csak ebben a testben (amiben jelenleg vagy) létezik , nincs sem előtte, sem utána. Mivel az emberi fejlődés jelenlegi korszaka a legsötétebb, erre a sötétségre alapozva gyártod a kérdéseidet. Amikor felvázolok múltat-jelent-jövőt időszerűségében azt csípőzöd. Úgy gondolod ha mindenható az Isten adja meg neked az örökéletet a te mondjuk 100 éves tevékenységedre. Erre csak azt tudom mondani: AHAHA.
Reinkarnáció: Jézus mondá Keresztelő Jánosról: És ha el akarjátok fogadni, ő maga Illés, akinek el kellett jönnie.
Tudom mi a konzerválás(balzsamozás). Nem erről beszéltem. Én hiszem, te pedig nem hiszed ezért ha nem hiszed járj utána. ( Szántai Lajos, Pálosok)
Neked mit jelent az, hogy örök életet adott az Isten?
Bármit jelentsen is én: Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában ...kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
MageRG #29692 üzenetére
Mit szoktatok mondani: a tudomány jelenlegi állapota szerint. (de majd eljön az idő).
Mit írtam le fentebb. Az emberiség a jelenlegi (Föld, föld fejlődés időszaka) fejlődésében a lelkét tökéletesíti és ebben a benne életre kelthető ( az ember közre működése nélkül nem megy) Krisztus impulzus segíti. A jelenlegi föld fejlődés időszakának kb. a közepén történt meg a Golgotai misztérium. (azaz hátra van még durván a fele) Krisztus Jézus testében inkarnálódott. Bár hihetetlennek fogjátok tartani, de az ember lelki fejlődésének minden állapotát meg(át)élte Krisztus, Jézus testében. (prototípust "gyártott")
Azt is mondtam (jóval fentebb), hogy az evangéliumok beavatási könyvek is (többszintű lét értelmezés alapján). 4., 5., 6., és 7. kultúrkorszak követi egymást, a 7.-nek a János evangélium a beavatási könyve. Az is mondtam, jelenleg az 5. kultúrkorszakot tapossuk.
Pl. örök életet adott az Isten valakinek. (ha már úgy alakult, hogy kérdőjel helyett pontot tettél, így voltam bátor kiemelni)
A válaszom: jelenlegi fejlődési állapotunk sem nem cáfolja, sem nem megerősíti hogy ... de majd (reményeim szerint) mindenkinek eljöhet az örökélet ideje. (kulcs: nem én a Krisztus én bennem).
Hogy ne maradj fizikailag is bizonyítható információ nélkül: Pio atya, Mindszenty bíboros ( a Pálosrend szerzetesei) romolhatatlan testet hagytak hátra az öröklétre szenderedésük után.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
MageRG #29690 üzenetére
Értem amit mondasz.
Mit írtam? A hitem az igazságom. János 14: Én vagyok az út, az igazság és az élet.
Nem gondolom, hogy találsz olyan logikán alapuló igazság érvet ami a Krisztusi igazságot felülírhatná. Persze próbálkozni lehet.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
MageRG #29681 üzenetére
Van a te igazságod, másoknak meg mind megvan a sajátjuk?
Ján. 5:11-12 „ És ez az a bizonyságtétel, hogy örök életet adott nékünk az Isten és ez az élet az Ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet a kiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban.”kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
zolivissza #29687 üzenetére
Nem tudom mi a szándéka a "jószándékolásodnak", de minden tanácsod igyekszem megfontolni.
-
válasz
MageRG #29685 üzenetére
Akár igazad is lehet.
Én itt jól érzem magam. Nincs szándékomban elhagyni a vallás topikot.
Úgy gondolom a gondolataim itt nem hiába valóak. Nem zavar a pár beszéd sem a téma véleményeként, sem az esetleges "alpári" személyeskedés sem. Egyébként nem is tudom hogyan lehet a nicknévvel akár oda-vissza személyeskedni. Hiszen csak gyártott, azaz virtuális személy bárki is itt.
Ne aggódj miattam. És, hogy reklám is legyen, vegyél prémium előfizetést ha teheted.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
MageRG #29678 üzenetére
Az igazság érdekel, vagy csak vitatkozni akarsz?
Hitemben az igazságom.
Hitemet részben a földi történelem is igazolja. A Föld fejlődés miden, de minden értelme az Akasha krónikában szellemi látás kifejlesztése után olvasható ellenőrizhető. Fizikai értelemben Michelangelo Utolsó vacsora című képe hűen tükrözi ( ez a kép csodálatos meditációs alap).
A Föld fejlődés 4. állapota a jelenlegi földi életünk. Fejlődésünk célja ebben az időkeretben az emberi lélek létre hozása, lehetőségeinek kiszélesítése és a Földi fejlődés 5. állapotnak megfelelő lelki állapotunk létre hozása. Célunk jelenleg a nagy betűs EMBERSÉG fogalmával foglalható össze. Az emberben lévő saját erők nem elengedőek az eléréséhez (eredendő bűn okán). Nem lettünk Istenünk által magunkra hagyva. A bűnös emberiség megkapta a legnagyobb segítséget az Istentől, elküldte egy szülött fiát. Emberségünk lényege a bűntelen Jézus-Krisztusban szemlélhető akinek csírája a lelkünk mélyén mint Krisztusi csíra került elültetésre a Golgotai misztérium által. Ez a misztérium életünk legfontosabb eseménye. Krisztus a Föld 4. állapotának kezdetétől segíti az emberiséget. Minden kultúránkban jelen van. Az Ótestamentumban mint a zsidónép vezetőjét tisztelheti (JHVH csak az árnyéka) az égő csipkebokorban, az üldöző egyiptomiak elveszejtésében stb. De a zsidók nem ismerték fel, a dühöngő nép keresztre feszítette. Az emberiség történetében ennél nagyobb gőg megnyilvánulás el sem képzelhető.
Az emberség EMBERSÉGE a bennünk (lelkünkben) felismert Krisztus (fejlődési)erő mindennapi éltetésében van.
Minden más jelentéktelen, lényegét vesztett.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
Miklós315 #29663 üzenetére
Az eutanázia (és a kisebbségekkel való bánásmód) a megközelítése (és még rengeteg szál lehetséges) az ember emberséges vagy nem emberséges viselkedésének, vélemény formálásának példaként. Amikor példálóztam velük az emberségről vagy annak hiányáról kérdeztem. Úgy gondolom nem volt zsákbamacska, talán félre érhető sem. (ha igen bocsi).
Ha ideálokhoz szeretnék jutni, az én ideáljaim Jézus-Krisztusban keresendők. Az a véleményem, aki nem ott keresi, annak az embersége csak ösztönszerű és ebből kiindulva hiányos természetű. Az érvekkel való alátámasztása szétfeszítené a rendelkezésre álló teret és időt.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Miklós315 #29660 üzenetére
A hétköznapi ember a téma. A személyiség alakulása a mostani világban. A személyiségen (énen) belül az emberség fogalmának tartalommal (ideákkal) való megtöltése. Ideálok nélkül nincs holnap. Kurvára nincs értelme holnap felkelni. (de egyébként van csak akkor el kell hinned, hogy mindent félretéve gyakorló keresztényként akarod a mindennapjaidat megélni).
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Miklós315 #29657 üzenetére
Hétköznapi emberként hogyan "vakarom le" az emberségemről az együttérzésem?
Vagy. Hogyan képzelhetem (milyen alapon) nem együttérzőként azt hogy emberséges vagyok?
Pl. Nyelvében él a nemzet. A nemzetiségi is. Ha a nemzetiségi jogokat sárba tiporják, hogyan várható el más esetben (ukrán-orosz konfliktus), hogy de legyél együttérző. Ők tolnak a sárba tiprással még ösztönszerűen is a nem együttérző oldalra.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
Miklós315 #29655 üzenetére
Szeretném gyakorlati példákban megérteni az egyik illetve másik ember emberséges vagy nem emberséges viselkedését.
Együttérzés, emberségesség. Itt van nekünk az eutanázia mint téma.
Az egyik ember (nem példálózom) az emberiességre hivatkozva eutanázia párti a másik az eutanázia minden formáját elutasítja. Aki elutasítja az eutanáziát ezzel a viselkedésével bizonyítja az együttérzőképesség hiányát? És az együttérzés hiánya automatikusan az emberségesség hiányát bizonyítja?
Ha ezek alapján (az eutanázia elutasítót) megvádolja valaki embertelenséggel akkor automatikusan nem emberséges a vádló?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
[Dobszay Benedek az Emberi Méltóság Stratégia szakmai vezetője]
Látva, hogy a világ jelenleg semmi másról nem szól mint ( kicsiben és nagyban) az érdekek harcáról a (jó szándékú) IDEÁK figyelmen kívül hagyásával, talán jól jöhet az emberi méltóság miben létéről vélemény cserét kezdeményezni.
Miért tettem ide videót? Mert ezt "dobta" a jutub. És mivel eszembe jutotta "mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma", megszólítottnak éreztem magam.
Gyűjtsünk az emberi méltóság fogalomhoz értelmezést, ha úgy gondoljátok.
Az enyém természetesen meg van, de nem szeretnék senkit befolyásolni ezért engedjétek meg, hogy ne én kezdjem.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
MageRG #29651 üzenetére
Egy hívőnek minden is vallás. Hiszen a létezésének alapja. Amit egyesek, néha te is itt produkálsz az sokkal távolabb van a mindennap gyakorlandó vallástól mint azt te hinni véled. A jelenlegi természettudománynak nevezett viselkedés gyakorlat a velejéig korrupt.
-
válasz
Szevam #29649 üzenetére
A 19. század végén, 20. század elején a gondolatok pl. a természettudósok 1903-as találkozóján ütköztek, ahol részt vett aki számít a témában. Ütköztek a darwinista és a másképpen gondolkodó természettudósok legjelentősebb személyiségei. Akkor még a tudomány maga a tudós volt, azaz senki sem tudott "áltudományos" lenni. Jelenleg a hangos (médiamogulizmus) kisebbség tarol mindent is, azaz "áltudományos" a tudományos ha az úrikedvük úgy akarja. ...
-
válasz
hiperFizikus #29644 üzenetére
Mi van a dos stb. nem windows alapon futó szoftverekkel? Ja, értem: azok a csúnya oroszok a tenger alatt futó kábeleket megrongálták. (ja, ez nem az a topik, bocsi)
-
-
válasz
Szevam #29642 üzenetére
Igen ez így van.
(A közelmúltban azonban) ez teljesen megváltozott. Még mindig vannak e nézetek maradványai, akik - mint Ladenburg a természettudósok 1903-as találkozóján - a materialista evangéliumot hirdetik; De mások ellenzik őket, akik a tudományos kérdések érettebb gondolkodása révén teljesen más következtetésre jutottak. Nemrég jelent meg egy tanulmány "Természettudomány és világnézet" címmel. Max Verworn, fiziológus írta, aki Haeckel tanítványa volt. Ebben az írásban ezt olvassuk: "Valójában, még ha a legteljesebb ismeretekkel rendelkeznénk is az agykéreg sejtjeinek és rostjainak fiziológiai eseményeiről, amelyekkel a pszichikai esemény összefügg, még akkor is, ha az agyi fogaskerék mechanikájába úgy tudnánk belenézni, mint az óramű kerekeinek fogaskerekébe, Még mindig nem találnánk mást, csak mozgó atomokat. Egyetlen emberi lény sem láthatta vagy más módon érzékelhette érzékszerveivel, hogy az érzetek és eszmék hogyan keletkeznek ilyen módon. A materialista szemlélet eredményei, amikor megpróbálta a szellemi folyamatokat atomi mozgásokra redukálni, szintén élénken illusztrálják korlátait: amíg a materialista nézet létezik, nem magyarázta meg a legegyszerűbb érzékelést az atommozgások szempontjából. Így volt és így lesz a jövőben is. Hogyan képzelhető el valaha, hogy az érzékek számára nem érzékelhető dolgok, mint például a pszichikai folyamatok, valaha is megmagyarázhatók pusztán azzal, hogy a nagy testeket legkisebb részeikre bontják! Végül is az atom még mindig test, és az atomok egyetlen mozgása sem képes áthidalni a fizikai világ és a psziché közötti szakadékot. A materialista szemlélet, bármennyire gyümölcsöző is volt tudományos munkahipotézisként, bármennyire gyümölcsöző is marad ebben az értelemben a jövőben – elég, ha csak a szerkezeti kémia sikereire utalok –, mégsem alkalmas világnézet alapjául. Itt túl szűknek bizonyul. A filozófiai materializmus eljátszotta történelmi szerepét. Ez a tudományos világnézeti kísérlet örökre kudarcot vallott." Így beszél egy természettudós a huszadik század elején arról a világnézetről, amelyet a tizenkilencedik közepén hirdettek, mint a tudományos fejlődés által megkövetelt új evangéliumot.
Google ferdítés, de nekem így is jó.[ Szerkesztve ]
-
Tőlem műveltebb embereknek ajánlom.
Recently, however, this has changed completely. There are still holdouts of these views who, like Ladenburg at the 1903 meeting of natural scientists, proclaim the materialistic gospel; but they are opposed by others who, through more mature reflection on scientific questions, have come to a completely different conclusion. A paper has just been published entitled “Natural Science and Worldview”. It was written by Max Verworn, a physiologist who was a student of Haeckel. In this writing, we read: “In fact, even if we had the most complete knowledge of the physiological events in the cells and fibers of the cerebral cortex, with which the psychic event is linked, even if we could look into the mechanics of the brain gear like into the gear of the wheels of a clockwork, we would still never find anything but moving atoms. No human being could see or otherwise perceive with the senses how sensations and ideas arise in this way. The results that the materialistic view has had in its attempt to reduce spiritual processes to atomic movements also vividly illustrate its limitations: as long as the materialistic view exists, it has not explained the simplest sensation in terms of atomic movements. That is how it was and how it will be in the future. How could it ever be conceivable that things that are not perceptible to the senses, such as psychic processes, could ever be explained by merely breaking down large bodies into their smallest parts! After all, the atom is still a body, and no movement of atoms is ever capable of bridging the gap between the physical world and the psyche. The materialistic view, however fruitful it has been as a scientific working hypothesis, however fruitful it will undoubtedly remain in this sense in the future – I need only refer to the successes of structural chemistry – is nevertheless unsuitable as a basis for a world view. Here it proves to be too narrow. Philosophical materialism has played out its historical role. This attempt at a scientific worldview has failed forever.” So speaks a naturalist at the beginning of the twentieth century about the worldview that was proclaimed around the middle of the nineteenth like a new gospel demanded by scientific progress.
[ Szerkesztve ]
-
"A tudomány tüzetes tanulmányozása révén sikerült magamban elérnem, hogy nyugodtan felfogjak mindent, türelmesen elviseljem a megváltoztathatatlant, ahol pedig lehet, igyekezzem segíteni, hogy lassan-lassan csillapodjanak az emberiség kínjai. Nincs szükségem képzelet adta vigaszra, amilyent a hívő lélek a csodálatos formulákban lát, könnyen lemondok róluk: fantáziámat mi ösztökélhetné jobban, mint az irodalom és a művészet? Ha egy nagy dráma cselekményét kísérem figyelemmel, ha egy tudóst követve bejárom a csillagokat vagy az ősi múlt tájait, ha egy magas hegycsúcsról bámulom a természet fenségét, vagy ha megcsodálom az ember művészetét a hangokban és a színekben, mindez talán nem eléggé magasztos élmény? Szükségem van-e olyasmire, ami az értelemnek ellentmond? A félelem a haláltól, ami sok jámbor lelket megkínoz, tőlem teljesen idegen. Hogyha majd szétporlad a testem, tudom, ugyanúgy nem élek, mint nem éltem születésem előtt. Számomra nem léteznek a tisztítótűz és a pokol kínjai. Visszatérek majd a természet határtalan birodalmába, hiszen az szeretettel befogadja minden gyermekét. Az én életem nem volt haszontalan. Képességeimet, erőimet jól használtam fel. Azzal a szilárd hittel búcsúzom a Földtől, hogy rajta egyszer jobb és szebb lesz minden!" (Kuno Freidank)
Bár ahogyan összefűződött ez a kontextus, az fényé(r)vekre van a világszemléletem alapjától, azaz semmilyen részletét nem tudom elfogadni, mégis zseniális, lehengerlő, csodálatos és nem utolsósorban erkölcsöt feltételező élet hozzáállásról tesz tanúbizonyságot. Megsüvegeltem.
-
Hova is illeszkedik szervesen az IMA.
Szellemi praxis: koncentráció, ima, meditáció, szívcsakra-gyakorlat, torokcsakra-gyakorlat, a nap előrenézése, a nap visszanézése.Ha már önismeret. Az önimeret az alap amit, a karmaismeret (egyéni karma, népkarma, kollektív karma) követ, majd a tudatos sorsformáláson át, a SZABADSÁG és a SZERETET megismerése tárul az út kereső elé.
Nem lesz tiszta fogalmad a szabadságról és a szeretetről ha nem ismered a komplex karmatant.Az ember jellemét az ellenerők edzik acélosra.
Az út a rosszra való szabadság, a rossztól való szabadságon át vezet a SZABAD SZERETETig.
Manicheismus: Szeresd a gonoszt jóvá.Áldott, Boldog, Békés Karácsonyt!
(igyekszem amennyire tőlem telik manicheistán viselkedni)kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
hiperFizikus #29619 üzenetére
Kezdem újra a válasz adást. Miért? Elsősorban a megbékélésem miatt.
A 4. adventi hét van és a SZERETET gyertyáját fogjuk meggyújtani.
A hozzászólásod jelenleg is irritáló számomra mert lekezelő.
Tehát. Még mindig ajánlom a linket amit egy kicsit kiegészítek a gondolataimmal.
Kijelentettem, hogy az ember felépítése test-lélek-szellem. Ezek a részek önállóan is tevékenyek, azaz van a léleknek és a szellemnek fizikai szinttől eltérő tevékenysége. A test-lélek-szellem valóságát az Isteni rend határozza meg. Ha megismered külön külön a testet, lelket és a szellemet a maguk teljességében és össze-matekfizikakémiabiológiastb-zed akkor sem ismered meg a testlélekszellem egységének valóságát. Miért? Mert meg kell hozzá ismerned az Isteni rendet.
Visszakanyarodva. El kezded a test megismerését. A test hármassága: fizikai test-élet test-asztrál test.
Lélek: érző lélek-értelmi lélek-tudati lélek.
Szellem: manasz-buddhi-atman.
Az ember egysége igencsak bonyolult. Remélem a kíváncsiság tovább sarkal a megismerésben.
Ha a wikipédia lélek=szellem? kérdésen áthaladtál és a fentiek nem lohasztottak le, ajánlom: Váradi Tibor (Szellemtudomány) Az ember és a létezés titkai könyvet.
(Most már a Szeretet gyertyája amit meggyújtok, remélem egyenes lánggal fog égni.)kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
zolivissza #29624 üzenetére
Az eredeti csak ennyi, azaz miért tetűzől velem lépten nyomon. Élvezed?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
hiperFizikus #29619 üzenetére
[link] Ha gondolod felhő formájában is számolgathatod.
Egyébként mit is akarsz tőlem? Azért kérdezem mert nem építed hanem leépíted a bizalmam.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
MageRG #29621 üzenetére
Nem kaphatunk sokkal teljesebb képet, ha más, eltérő véleményekkel is találkozunk?
De igen.
Azt kérdeztem, miért gondolod, hogy burokban kell élni az önmegismeréshez, a fejlődéshez.
A szabadság nem a kell művészete. Ismerkedj ahogy szeretnél. És azt is gondolhatod, hogy te nem élsz burokban.
Mi a gondod Paul Coelhoval vagy akár Oshoval, Dan Millmannal, Anasztáziával?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
hiperFizikus #29616 üzenetére
Úgy gondolom [link] elindulhatsz a Wikipédián.
-
válasz
MageRG #29613 üzenetére
Te egy fizikai vetületről beszél, azaz a fizikai testről és azzal megismerhető fizikaiságról.
Nekem az ember test-lélek-szellem hármassága az ember teljessége. Az identitás és önismeret nem azonos kategória. pl. rovar, bogár összehasonlítás.
Az önismereted része az identitásod, de az identitásod ismerete nem az önismereted teljessége.Vajon te ezt tudod-teszed? Mi neked a bölcsesség és mi a bölcselő zöldség?
Maradjunk a vallás témakörében.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
A vallás feladata, hogy életünket megújítsa és megszentelje, hogy összekösse az isteni élettel. Ez elsősorban az Istenség feladata, de nélkülünk ez nem végezhető el: életünk nem újulhat meg tulajdon közreműködésünk nélkül. A vallás isten-ember kérdés, és önmagunk számára is az. V.SZ.SZ.
Vajon az isten-ember kapcsolatban milyen szerepet tölt be az IMA?zolivissza:
[ Szerkesztve ]
-
Senki mással nem kell birkóznom (már a korom miatt sem) csak magammal. Ja még magammal sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest